Δευτέρα, 16η Σεπτεμβρίου 2024  7:02: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 28 Ιουλίου 2024

Mήνυμα επέμβασης κατά του Ισραήλ έστειλε ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν λέγοντας ότι «θα πάμε εκεί, όπως πήγαμε στο Καραμπάχ και στη Λιβύη».

Απαντώντας στις εκκλήσεις του κόμματος Re-Welfare να μιλήσει ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε: «Έχουμε ήδη κάνει πρόσκληση στον Αμπάς για αυτό το θέμα. Δεν απάντησε όμως θετικά. Θα χειριστούμε την επόμενη διαδικασία ανάλογα».

«Πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί ώστε το Ισραήλ να μην μπορεί να το κάνει αυτό στην Παλαιστίνη», ανέφερε επίσης.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Η Καθολική Εκκλησία της Γαλλίας επιτέλους με ανακοίνωσή της καταδίκασε τον χλευασμό του Χριστιανισμού στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Μακρόν.

Σε ανακοίνωσή της η διάσκεψη των Γάλλων Επισκόπτων αναφέρει ότι: «Δυστυχώς αυτή η τελετή περιείχε σκηνές οι οποίες διακωμωδούσαν τον Χριστιανισμό, γεγονός που μας προξένησε μεγάλη λύπη».

Μπορεί η ανακοίνωση να μη δίνει λεπτομέρειες για τις στιγμές που ενόχλησαν την εκκλησία, αλλά οι αντιδράσεις θρησκευτικών κύκλων επικεντρώθηκαν στην αναπαράσταση του πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι «Ο Μυστικός Δείπνος» όπου οι μαθητές απεικονίστηκαν από drag queens, ενώ ένα τρανς μοντέλο τραγουδούσε σχεδόν γυμνό.

Μάλιστα στην ίδια ανακοίνωση γίνεται προσπάθεια να υπάρξει χριστιανική οικουμενικότητα στη διαμαρτυρία αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ευχαριστούμε τα μέλη των άλλων θρησκευτικών δογμάτων που μας εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους. Σήμερα το πρωί σκεφτόμαστε όλους τους Χριστιανούς σε όλες τις ηπείρους που έχουν πληγωθεί από την υπερβολή και την πρόκληση κάποιων σκηνών».

Με τις θέσεις αυτές συστρατεύτηκαν συντηρητικοί κύκλοι της Γαλλίας. Ο γερουσιαστής Βαλερί Μπογιέρ έκανε λόγο για εκδήλωση που στόχο «είχε να γελοιοποιήσει τους χριστιανούς».

Αντιδράσεις όμως υπάρχουν και στους κόλπους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία απέσυρε το βίντεο με τους τραβεστί από το YouTube.com!

Στη Ρωσία θέση για την τελετή πήραν τόσο η Ορθόδοξη εκκλησία, όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Οι πρώτοι εξεγέρθηκαν επειδή οι Απόστολοι στον Μυστικό Δείπνο εμφανίστηκαν ως τραβεστί.

«Ήταν μια πολιτικοΐστορική αυτοκτονία από την άλλοτε χριστιανική πρωτεύουσα του ευρωπαϊκού πολιτισμού» ανέφερε ο Βαχτάνγκ Κιζίτσε, υπεύθυνος επικοινωνίας με τα ΜΜΕ του Πατριαρχείου της Μόσχας.

Ακόμα πιο σκληρή στις τοποθετήσεις της ήταν η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα:

«Είδα φωτογραφίες της Τελετής και πίστεψα ότι ήταν photoshop. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ήταν αληθινές. Για μια γελοία εκδήλωση υποχρέωσαν τόσο κόσμο να βρίσκεται στη βροχή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα στον λογαριασμό στο Telegram δημοσίευσε φωτογραφίες σχολιάζοντας ότι η εκδήλωση εκφυλίστηκε σε παρέλαση gay pride.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Η ρωσική Δούμα (βουλή) έστειλε αυστηρό μήνυμα στο Ισραήλ, με ομόφωνο ψήφισμα της.

Το ψήφισμα αναφέρει κατά λέξη τα εξής:

«Οι βουλευτές της Κρατικής Δούμας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας καταδικάζουν έντονα τη θέση της Κνεσέτ του Κράτους του Ισραήλ, που εκφράστηκε στη “Δήλωση της Κνεσέτ κατά της ίδρυσης του Κράτους της Παλαιστίνης” που εγκρίθηκε στις 18 Ιουλίου 2024. Με τον αβάσιμο ισχυρισμό ότι η ίδια η ίδρυση του Κράτους της Παλαιστίνης θα αποτελούσε απειλή για το Ισραήλ και τους πολίτες του, θα καθιστούσε δυσεπίλυτη την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση και θα αποσταθεροποιούσε την περιοχή, το ισραηλινό κοινοβούλιο παραβιάζει κατάφωρα τις αρχές και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. που αποτελούν τη βάση για μια διευθέτηση στη Μέση Ανατολή, καθώς και τα πολυάριθμα νομικά δεσμευτικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τα οποία διακήρυξαν κατηγορηματικά τη σύσταση του Κράτους της Παλαιστίνης ως λύση στο παλαιστινιακό πρόβλημα.

Με αυτόν τον τρόπο, Ισραηλινοί βουλευτές που εκπροσωπούν την ακραία αντιδραστική πτέρυγα του ισραηλινού κοινοβουλίου υπονομεύουν τις μακροχρόνιες προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για την εδραίωση της ειρήνης και της ηρεμίας στη Μέση Ανατολή, το κλειδί της οποίας είναι μια δίκαιη λύση στο παλαιστινιακό πρόβλημα.

Ταυτόχρονα, μια τέτοια παράνομη θέση που υπερασπίζονται ριζοσπαστικοί κύκλοι των ισραηλινών αρχών έρχεται σε αντίθεση όχι μόνο με τις προσδοκίες σημαντικού μέρους της ισραηλινής κοινωνίας, αλλά και με το πνεύμα των Συμφωνιών του Όσλο που υπέγραψε νωρίτερα το Ισραήλ. Αξιοσημείωτο είναι ότι μόνο 68 από τα 120 μέλη της Κνεσέτ του Κράτους του Ισραήλ ψήφισαν υπέρ της παράνομης αντιπαλαιστινιακής δήλωσης της 18ης Ιουλίου 2024.

Οι βουλευτές της Κρατικής Δούμας πιστεύουν ότι με την υιοθέτηση τέτοιων δηλώσεων, οι υποστηρικτές του πολέμου και της οικοδόμησης σχέσεων από θέση ισχύος στο ισραηλινό κοινοβούλιο προσπαθούν να αναιρέσουν την αυξανόμενη υποστήριξη στον κόσμο για τα νόμιμα αιτήματα του παλαιστινιακού λαού, μειώνοντας την αποφασιστικότητα των υποστηρικτών μιας δίκαιης διευθέτησης στη Μέση Ανατολή για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ισραηλινής επιθετικότητας, της ανθρωπιστικής καταστροφής και του αριθμού των αμάχων θυμάτων.

Η συντριπτική πλειοψηφία των κρατών μελών του ΟΗΕ (147 από τα 193) έχουν ήδη αναγνωρίσει το Κράτος της Παλαιστίνης. Μόνο εντός του 2024, εννέα χώρες, συμπεριλαμβανομένων αρκετών δυτικών εταίρων της συμμαχίας ΗΠΑ-Ισραήλ, αναγνώρισαν επίσημα το Κράτος της Παλαιστίνης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο αριθμός τέτοιων χωρών θα αυξηθεί και η υποστήριξη προς τον παλαιστινιακό λαό θα ενισχυθεί.

Οι βουλευτές της Κρατικής Δούμας καλούν τα κοινοβούλια των κρατών του κόσμου και τους διεθνείς κοινοβουλευτικούς οργανισμούς να καταδικάσουν τις παράνομες δηλώσεις της Κνεσέτ του Κράτους του Ισραήλ και να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να τεθεί νωρίς τέλος στην αιματοχυσία στην Παλαιστίνη, να ενισχυθεί η συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, για την επίλυση συγκρούσεων με πολιτικά και διπλωματικά μέσα, χρησιμοποιώντας, μεταξύ άλλων, τις δυνατότητες της κοινοβουλευτικής διπλωματίας, τις διακοινοβουλευτικές επαφές και τη συνεργασία».

Με άλλα λόγια, η ρωσική πλευρά προειδοποιεί το Ισραήλ ότι, παραδιδόμενο στις απόψεις της ακροδεξιάς, έχει τεθεί εκτός διεθνούς νομιμότητας και ότι αναιρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ενώπιον της διεθνούς κοινότητας ήδη από την δεκαετία του ’90.

Παράλληλα, η Μόσχα εμφανίζεται κατ’ αυτό τον τρόπο ως συντονισμένη με το αίσθημα αυτού που αποκαλεί «παγκόσμια πλειοψηφία» και «καρφώνει» εμμέσως για την σιωπή τους τις ΗΠΑ, οι οποίες τις ημέρες αυτές ήταν απορροφημένες από το σόου της αποθέωσης του Μπίμπι Νετανιάχου.

Το ψήφισμα της Δούμας έσπευσε να χαιρετίσει με ανακοίνωσή της η προεδρία της Παλαιστινιακής Αρχής.

Στα δυτικά μέσα ενημέρωσης, η Δούμα εμφανίζεται συχνά ως ένα γραφικό θηριοτροφείο. Αποτελεί ωστόσο εκφραστή περισσότερο αυθεντικών (και περισσότερο “σκληρών”) διαθέσεων της ρωσικής κοινής γνώμης, απ’ ό,τι η κυβέρνηση Πούτιν. Με τη σειρά του το Κρεμλίνο έχει την ευχέρεια να περνά μέσω της Δούμας μηνύματα τα οποία δεν είναι αναγκαίο να χρεώνεται το ίδιο. Σε κάθε περίπτωση, η ομόφωνη υιοθέτηση του ψηφίσματος είναι χαρακτηριστική.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση, η C Spire, η μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή εταιρεία του Μισισίπι και ο έκτος μεγαλύτερος πάροχος ασύρματης επικοινωνίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε την απόφασή της να αποσύρει τις διαφημίσεις της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024. 

Αυτή η απόφαση έρχεται ως απάντηση στην άθλια τελετή-απόπειρας ευτελισμού του Χριστιανισμού που ενέκρινε ο ίδιος ο πρόεδρος της Γαλλίας Ε.Μακρόν

Η C Spire, με έδρα το Ρίτζελαντ του Μισισίπι, κατέστησε σαφή τη θέση της μέσω μιας ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σάββατο.

The company’s post reads, “We were shocked by the mockery of the Last Supper during the...

“Μείναμε σοκαρισμένοι από την κοροϊδία του Μυστικού Δείπνου κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Η C Spire θα αποσύρει τη διαφήμισή της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες,” αναφερόταν στην ανάρτηση.

Ο Τόμας Ζολί, καλλιτεχνικός διευθυντής υπεύθυνος για την τελετή, υπερασπίστηκε την αμφιλεγόμενη παράσταση κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου το Σάββατο.

Ο Ζολί διευκρίνισε ότι η πρόθεσή του ήταν να γιορτάσει τη διαφορετικότητα της Γαλλίας, μιας χώρας γνωστής για την προοδευτική της στάση σχετικά με τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+.

“Η θέλησή μου είναι να πω ότι είμαστε ένα τεράστιο ‘εμείς’,” εξήγησε ο Ζολί. “Στη Γαλλία, έχουμε το δικαίωμα να αγαπάμε ο ένας τον άλλον, όπως θέλουμε, με όποιον θέλουμε. Στη Γαλλία, έχουμε το δικαίωμα να πιστεύουμε και να μην πιστεύουμε. Στη Γαλλία, έχουμε πολλά δικαιώματα.”

Η απόφαση της C Spire βρήκε υποστήριξη και από τον κυβερνήτη του Μισισίπι, Τέιτ Ριβς. Ο κυβερνήτης επαίνεσε την εταιρεία για την απόφασή της να αντισταθεί σε αυτό που χαρακτήρισε ως προσβλητική πράξη. “Είμαι υπερήφανος που βλέπω τον ιδιωτικό τομέα του Μισισίπι να παίρνει θέση και να βάζει όρια,” έγραψε ο Ριβς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. “Ο Θεός δεν θα κοροϊδευτεί. Η C Spire έθεσε μια λογική, κατάλληλη γραμμή.”

Statement from Gov. Tate Reeves

Μέχρι στιγμής, παραμένει αβέβαιο αν άλλες αμερικανικές εταιρείες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της C Spire αποσύροντας τις διαφημίσεις τους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι καλοκαιρινοί αγώνες αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι την Κυριακή, 11 Αυγούστου.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σφόδρα  επικριτικός χρησιμοποιώντας πολύ σκληρές εκφράσεις  ήταν ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του Σ.Α της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ   από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στην  Γαλλία.

Ο φανερά οργισμένος Μεντβέντεφ αποκάλεσε ως μια «τσούλα» τη Γαλλία του Μακρόν, όπως είπε, ενώ χαρακτήρισε το πλήθος που παρακολουθούσε την τελετή ως «τρελό και ασεβές».

Πιο συγκεκριμένα ο Ντ. Μεντβέντεφ  σημείωσε:

«Κανένα σχόλιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού: Ένα αποκρουστικό θέαμα.

Η Γαλλία υπό την ηγεσία του Μακρόν μετατράπηκε σε μια τσούλα που κάνει μορφασμούς στους αλαλαγμούς  ενός τρελού, ασεβούς πλήθους. Πλήρης ντροπή.

Συγκρίνετε αυτό με τους λαμπρούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 στο Σότσι που διεξήχθησαν στη Ρωσία και το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2018. Σταματήστε να παρακολουθείτε το αυτό το freak show.»

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

«Το Ισραήλ θα φέρει την ευθύνη για ότι ακολουθήσει αν εισβάλει στον Λίβανο» προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Καναανί.

Η Τεχεράνη προειδοποίησε σήμερα το Ισραήλ ότι θα επέμβει άμεσα και ενεργά αν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εισβάλουν στον Λίβανο για να κτυπήσουν τις πολιτοφυλακές της Χεζμπολάχ, όπως διαφαίνεται τα τελευταία 24ωρα.

«Οποιαδήποτε δράση του σιωνιστικού καθεστώτος θα οδηγήσει στην επιδείνωση της αστάθειας, της έλλειψης ασφάλειας και του πολέμου στην περιοχή», σημείωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το Ισραήλ θα φέρει την ευθύνη για τις «απρόβλεπτες συνέπειες και αντιδράσεις σε μια τέτοια ανόητη συμπεριφορά», προειδοποίησε επίσης ο Κανανί.

Οι ισραηλινές αρχές κατηγορούν το υποστηριζόμενο από το Ιράν σιιτικό κίνημα του Λιβάνου Χεζμπολάχ για επίθεση με ρουκέτα που έπληξε χθες γήπεδο ποδοσφαίρου στα κατεχόμενα από το Ισραήλ υψίπεδα του Γκολάν, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι, παιδιά και νέοι, και ορκίστηκε να προβεί σε βαριά αντίποινα.

Η ρουκέτα έπληξε γήπεδο ποδοσφαίρου σε χωριό Δρούζων στο κατεχόμενο και προσαρτημένο στο Ισραήλ υψίπεδο του Γκολάν χθες Σάββατο, αλλά το Ισραήλ θεωρεί ότι έγινε στην δική του επικράτεια, αν και η περιοχή ανήκει κατά τον ΟΗΕ στην Συρία.

Η Χεζμπολάχ αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη για το πλήγμα αυτό αλλά ετοιμάζεται για την εισβολή των Ισραηλινών: Δυνάμεις της εκκένωσαν 100 προωθημένα φυλάκια στα σύνορα με το Ισραήλ και υποχώρησαν σε καλύτερα προστατευμένες θέσεις, πιο κοντά στις γραμμές επιμελητείας της σιιτικής πολιτοφυλακής, ενώ τις τελευταίες ώρες περίπου 1000 μαχητές, οι περισσότεροι εθελοντές από το Ιράν, έχουν εισέλθει από την Συρία

Ο Λευκός Οίκος δηλώνει την «ακλόνητη υποστήριξη» των ΗΠΑ στο Ισραήλ και θεωρείται ότι ο Μπάιντεν (υπάρχει ο Μπάιντεν, άραγε;) έδωσε την έγκριση για επίθεση στον Λίβανο: «Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις προσπάθειες προκειμένου να τερματιστούν αυτές οι φρικιαστικές επιθέσεις στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ», δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, αναγνωρίζοντας ως «ισραηλινό έδαφος» τα Κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάμ.

«Οι πληροφορίες μας είναι σαφείς. Η Χεζμπολάχ ευθύνεται για τον φόνο αθώων παιδιών, εφήβων», δήλωσε ο αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, προσθέτοντας ότι η Χεζμπολάχ ψεύδεται όταν αρνείται πως εμπλέκεται στο περιστατικό.

«Θα προετοιμαστούμε να απαντήσουμε στη Χεζμπολάχ, θα ολοκληρώσουμε την αξιολόγησή μας και θα αναλάβουμε δράση», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ
Πόσο θα μας κοστίσει το "νέο δόγμα" του Κικίλια;
 
Είμαστε μόλις στα μέσα του καλοκαιριού και από νωρίς, πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, οι δασικές πυρκαγιές κατακαίνε μια σειρά περιοχών της χώρας. Μεταξύ αυτών, μοναδικά ορεινά δασικά οικοσυστήματα, ιδιαίτερου κάλλους και οικολογικής αξίας, όπως στο όρος Πάικο, στα Πιέρια Όρη και στο Φαλακρό Δράμας, δασικά οικοσυστήματα που έχουν ήδη υποβαθμιστεί από παλιότερες πυρκαγιές, όπως της Πάρνηθας, δασικά οικοσυστήματα εξαιρετικής σημασίας για τη μεσογειακή βιοποικιλότητα και την τουριστική αξία που προσδίδουν στη νησιωτική Ελλάδα (Σέριφος, Αμοργός, Νάξος, Άνδρος, Κως, Μήλος, κ.ά.), αλλά και απέραντες δασικές εκτάσεις που καταστρέφονται για μέρες και εκτός ελληνικών συνόρων (11.000 στρέμματα στον Όρβηλο Σερρών καίγονται για 10η μέρα και η φωτιά πέρασε στη Βουλγαρία).
 
Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, τα κοινά χαρακτηριστικά είναι η τραγική ανικανότητα της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την πυρκαγιά και η προσπάθειά της να υποβαθμίσει την καταστροφή! Κι αυτό γιατί, αντί για καλά σχεδιασμένη και οργανωμένη δασοπροστασία και πρόληψη, που αποτελούν και φέτος άγνωστες έννοιες για την Πολιτική Προστασία, η Κυβέρνηση προτίμησε να μπαλώσει τα κενά της ανοργανωσιάς της με μεγαλόστομες δηλώσεις και ενέργειες επικοινωνιακού τύπου. Χρησιμοποιεί την κλιματική αλλαγή και τους εμπρηστές ως άλλοθι και τον αρμόδιο υπουργό Β. Κικίλια ως πλασιέ της αεροπυρόσβεσης, να δηλώνει ότι φέτος θα πετάνε αεροπλάνα ακόμα και στην υποψία καπνού. Για να κρύψει, όμως, 
- την εικόνα της σκόπιμα ξεχαρβαλωμένης Δασικής Υπηρεσίας, που δεν μπορεί πια να επιτελέσει το προστατευτικό και διαχειριστικό έργο της, 
- την εικόνα του ανέτοιμου, ανεκπαίδευτου σε δασικές πυρκαγιές Πυροσβεστικού Σώματος, που το ηρωοποιεί όταν τη βολεύει και καταβρέχει στις διαδηλώσεις όταν ενοχλείται, 
- την προχειρότητα με την οποία σχεδιάζει την κατάσβεση, 
- το υπέρογκο κόστος των πτήσεων αεροπλάνων και ελικοπτέρων, που νοικιάζει η χώρα μας σε εταιρείες του Καζακστάν και Αζερμπαϊτζάν για δεκάδες χιλιάδες ευρώ ανά ώρα πτήσης,
- το ότι χάνουμε πολύτιμους φυσικούς πόρους και σημαντικά οικοσυστήματα, ακόμα κι όταν η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ τις ονομάζουν "χαμηλή βλάστηση",
- τη φαιδρότητα της επίκλησης και πάλι της ατομικής ευθύνης στη δασοπροστασία, αφού θέλησε να περάσει το μήνυμα ότι με τους καθαρισμούς οικοπέδων θα λυθεί το πρόβλημα.
Μετράμε, όμως, ήδη τόσες απώλειες και έχουμε μπροστά μας τον Αύγουστο. Πόσο, άραγε, θα μας κοστίσει το "νέο δόγμα" του Κικίλια; 
 
Οι Πράσινοι - Οικολογία απευθύνουμε έκκληση για επείγουσα αλλαγή τακτικής στη δασοπυρόσβεση και συντονισμό των σχετικών φορέων με σκοπό την άμεση και έγκαιρη επέμβαση στα μέτωπα της πυρκαγιάς και την εκπαίδευση της αυτοδιοίκησης σε όλα τα στάδια (ενέργειες πρόληψης, πυροφύλαξης, κατάσβεση, προστασία των πολιτών). Απαιτούμε την άμεση και επαρκή χρηματοδότηση έργων πρόληψης, προσλήψεων και εξοπλισμού έστω και τώρα, καθώς και τη δρομολόγηση των απαραίτητων θεσμικών ενεργειών για τη δημιουργία του Ενιαίου Φορέα Δασοπροστασίας και του Δασοπυροσβεστικού Σώματος, πάγια αιτήματα του οικολογικού και του δασολογικού χώρου, που έχουν μείνει στα χαρτιά της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής από το 1997. Καλούμε την Κυβέρνηση να πάψει να αγνοεί τα συμπεράσματα του πορίσματος Γκολντάμερ και να κινηθεί γρήγορα στην υλοποίηση των προτάσεών του πριν να είναι αργά για τα εναπομείναντα ελληνικά δάση. Η αδιαφορία της είναι εγκληματική.

ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
www.prasinoi-oikologia.gr
facebook.com/prasinoi.oikologia.gr  
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Άναυδη η παγκόσμια κοινότητα παρακολούθησε χθες την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Ένα θέαμα αναβαθμισμένου Gay Pride, μια τελετή - πολιτικό μανιφέστο του political correct της Νέας Τάξης Πραγμάτων, με απόλυτη έλλειψη αισθητικής, που συνομίλησε επιλεκτικά με την εποχή της, υμνώντας  το κυρίαρχο - αλλά αμφιλεγόμενο από την πλειονότητα της κοινωνίας - αφήγημα,  την woke κουλτούρα.

Με πρόσχημα πάντα την καραμέλα της ελευθερία της έκφρασης, η τελετή κινήθηκε έξω από τα όρια, με σκοπό να προωθήσει την woke κουλτούρα. Και δεν άφησε τίποτε άθικτο, χωρίς να το ατιμάσει. Ατίμασε το Ολυμπιακό Ιδεώδες μέσα από εξωκοσμικές, θανάτιες, queer φιγούρες και χυδαία διακωμώδηση των ελληνικών μύθων. Ατίμασε τα ιερά και τα όσια του χριστιανικού κόσμου  με την παρωδία του Μυστικού Δείπνου, όπου καρνάβαλοι και τραβεστί παρίσταναν τον Ιησού και τους Αποστόλους.

Μια τελετή κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση της πολιτικής καρικατούρας που κυβερνά τη Γαλλία. Του Εμμανουέλ Μακρόν.

Μια τελετή που έδειξε ότι ακυρώνονται ιδεώδη  που εδραίωσαν την Γαλλική Δημοκρατία, ιδεώδη που έχτισαν τον Μάη του ‘68.  Mια τελετή που ακύρωσε τη γαλλική κουλτούρα που ενέπνευσε γενιές νέων στην Ευρώπη.

Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη (Liberté, Égalité, Fraternité)

Ποιά Ελευθερία, Ισότητα και Αδελφοσύνη, όταν η Κοινωνία αναγκάζεται να  υποταχθεί σε μια  “Κοινότητα”;  Όταν το Ολυμπιακό Πνεύμα πολιτικοποιείται και γίνεται εργαλείο επιλογής του «καλού» και του «κακού» πολέμου;  Πώς είναι δυνατόν να κάνουν αναφορές στην παγκόσμια ειρήνη, τη στιγμή που η Γαλλία στέλνει στρατεύματα στην Ουκρανία; Γιατί  αποκλείστηκαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Ρώσοι αθλητές, αλλά συμμετείχαν οι του Ισραήλ;   Οι Γάλλοι θεατές, βέβαια, αποδοκίμασαν αυτήν την επιλογή, εξέφρασαν βροντερά την αντίθεση  της γαλλικής κοινής γνώμης απέναντι στις επιλογές του Μακρόν και διέσωσαν την τιμή του γαλλικού Κράτους.

Η Γαλλία, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχασε μια ιστορική ευκαιρία να παρουσιαστεί στην παγκόσμια κοινότητα ως η Γαλλία της Δημοκρατίας. Έχασε την ιστορική ευκαιρία να ζητήσει Ολυμπιακή Εκεχειρία, να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, να πάψουν οι σφαγές στη Γάζα.  Μια ολυμπιακή ειρηνευτική συμφωνία, έστω προσωρινή, που θα ενέπνεε την ανθρωπότητα. Αλλά μιλάμε για τη Γαλλία του Μακρόν, που πνίγεται από τις πολεμικές ιαχές κατά του Πούτιν, αλλά κωφεύει απέναντι στον ομογάλακτό του, Νεντανιάχου, για την γενοκτονία στη Γάζα. Οι συμβολισμοί της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024  στο Παρίσι, ήταν καταλυτικοί για την ανάδειξη ενός άλλου, ξένου, προσώπου της σημερινής Γαλλίας. Ήταν η απογοητευτική αποδόμηση μιας εικόνας που είχαν για τη Γαλλία οι άνθρωποι, σε όλον τον κόσμο.

Βαθειά παρακμή αντί για τη θρυλική  γαλλική κουλτούρα, προσβολή ιερών και οσίων, χυδαία εκμετάλλευση των Ολυμπιακών Αγώνων για πολιτικές σκοπιμότητες.

Κάποιοι λένε, ότι ο δυτικός πολιτισμός τελείωσε χθες στο Παρίσι. Ας το σκεφτούν αυτό οι φίλοι Γάλλοι. Κατά τ’ άλλα, «τη γλύτωσαν από τη Λεπέν»! 

Αθήνα, 27 Ιουλίου 2024
Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ.