Παρασκευή, 18η Οκτωμβρίου 2024  1:49: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024

Ηταν ξεκάθαρο ότι θα μειωθεί η κρατική επιχορήγηση τον επόμενο χρόνο, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρίχνοντας τα βέλη στον προκάτοχό του - «Θα παρότρυνα τον Σπίρτζη να κάνει με την ίδια θέρμη κριτική στον Μητσοτάκη»

Στον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα καταλόγισε τις ευθύνες για το οικονομικό κραχ του κόμματος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στο Talk Radio.

Ερωτηθείς για το εάν ο κ. Τσίπρας γνώριζε την οικονομική κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «προφανώς, γιατί υπήρξε πρόεδρος 15 χρόνια του κόμματος» σημείωσε ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας δε πως ό,τι διαχειρίζομαι και διαχειριζόμαστε στα συλλογικά μας όργανα είναι, γιατί υπήρξε προϊόν μιας ηγεσίας 15 χρόνων.

«Πριν από τις ευρωεκλογές του είχα αναφέρει πολλές φορές αυτά τα ζητήματα» συνέχισε για τον κ. Τσίπρα, συμπληρώνοντας ότι «το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι είχαν όλοι γνώση για τα ζητήματα του κόμματος». «Μέσα σε αυτά και τα οικονομικά ζητήματα του κόμματος» τόνιζε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει πως «και αυτό είναι λυπηρό κατά τη γνώμη μου».

Επιπλέον, ο κ. Κασσελάκης περιέγραψε ότι «έγινε ένα τεράστιο άνοιγμα (σε προμηθευτές) πέρυσι στις εκλογές και μάλιστα μεταξύ των δύο εκλογών όπου ήταν ξεκάθαρο ότι θα μειωθεί η κρατική επιχορήγηση τον επόμενο χρόνο», για να προσθέσει πως «και αναγκαζόμαστε αυτή τη στιγμή να αντιμετωπίσουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση». Στην ίδια κατεύθυνση, «η διαφημιστική σύμβαση που είχε η Αυγή «δεν συνάδει με την κουλτούρα της Αυγής» παρατήρησε, για να υπενθυμίσει ότι «αυτή η σύμβαση σταμάτησε την πρώτη Κυριακή των εσωκομματικών εκλογών» και «προφανώς αυτή τη σύμβαση την σύναψε όποιος είχε δικαίωμα να την συνάψει πριν γίνω εγώ Πρόεδρος».

«Είναι γνωστά σε όλους και στην προηγούμενη ηγεσία αυτά τα ζητήματα» υπογράμμισε ακόμη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ενώ «το μόνο που είναι έντιμο είναι να υπάρξει στήριξη στην σημερινή ηγεσία», σημείωσε. Για τα ασφαλιστικά ταμεία και τα χρέη των κομματικών ΜΜΕ, «υπάρχει διοίκηση των δύο αυτών εταιριών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η διοίκηση αυτών των εταιρειών» διευκρίνισε ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας ακόμη πως «οι ευθύνες όσες υπάρχουν θα αναληφθούν από τους κατάλληλους ανθρώπους την κατάλληλη στιγμή».

Για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ, «η οικονομική επιτροπή που έχουμε συγκροτήσει, τα αναλύει όλα» δήλωσε, προαναγγέλλοντας ότι «την απόφαση των πόρων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα την πάρει η Πολιτική Γραμματεία στην επόμενη συνεδρίασή της».

Να αναλύσει ο Τσίπρας τα λάθη της κυβέρνησής του

Σε ερώτηση ακροατή για την υπόθεση Καλογρίτσα, «δεν έχω να σχολιάσω τίποτα επ’ αυτού. Δεν ξεχνώ τίποτα» απάντησε ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας ότι «είναι καλό να αφήσουμε τις κομματικές προπαγάνδες και επαναλήψεις» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης, για να συμπληρώσει πως «όσα λάθη έχουν γίνει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να τα αναλύσουν οι ιστορικοί, οι πολιτικοί αναλυτές και προφανώς ο τέως Πρόεδρος».

Ανοιχτή η διαγραφή Σπίρτζη

«Κοιτάξτε καταρχάς υπάρχουν καταστατικές και συλλογικές διαδικασίες για τέτοια ζητήματα και κάθε μέλος ή ομάδα μελών μπορεί να προβεί σε όποια στην επιτροπή δεοντολογίας που λειτουργεί με το σημερινό καθεστώς και θα εξεταστεί, περιέγραψε ο κ. Κασσελάκης.

«Θα σεβαστώ απόλυτα την απόφαση της επιτροπής Δεοντολογίας» συνέχισε, ενώ «θα παρότρυνα τον κ. Σπίρτζη να κάνει με την ίδια θέρμη κριτική στον κ. Μητσοτάκη. Άρα, το να σχολιάζεις απ'έξω οποιοσδήποτε μπορεί να το κάνει το να βοηθά από μέσα είναι το δύσκολο, η μπάλα από μέσα παίζεται», πρόσθεσε.

Ως προς την προσφώνηση «Πρόεδρε» αντί του «Στέφανε» που ζήτησε από τον κ. Σπίρτζη, «η οικειότητα και η εμπιστοσύνη χτίζεται με πράξεις» τόνισε ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας πως «όποιο στέλεχος του κόμματος επιθυμεί να με δει και να συνεισφέρει».

«Δεν είναι πλακίτσα»

«Η κριτική για μένα είναι ευπρόσδεκτη» συνέχισε και δήλωσε πως αυτό που κάνουμε αυτή τη στιγμή «δεν είναι πλακίτσα», αναγνωρίζοντας ότι «πρέπει και προσωπικά να βελτιωθώ».

Παράλληλα, επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, διερωτώμενος «για το τραπεζικό σύστημα για ποιο λόγο δεν έχει ειπωθεί τίποτα από το ΠΑΣΟΚ» επιμένοντας στην σφοδρή κριτική του για την Attica Bank. «Δεν έχω κανένα πρόβλημα να κριθούν όλες και όλοι βάσει της δύναμης που έχουν να λένε τα πράγματα με το όνομά τους όταν υπάρχει το ζήτημα του πλούτου του ελληνικού λαού», δήλωσε.

Αναφορικά με το μεταναστευτικό και την αλλαγή στην ευρωπαϊκή ηγεσία, «εμείς δεν πρόκειται να ψηφίσουμε οποιονδήποτε υποψήφιο που έχει τέτοια στυγνή νεοφιλελεύθερη φιλοσοφία» και «δε φοβόμαστε ή δεν επιθυμούμε να φύγει από τα πόδια μας ο κ. Μητσοτάκης» είπε, σημειώνοντας ότι «εμείς ήδη ραγίσαμε την παντοδυναμία του κ. Μητσοτάκη».

Ταυτόχρονα, «θεωρούμε ως ΣΥΡΙΖΑ απαράδεκτο να γίνεται η ψυχή ταλαιπωρημένων ανθρώπων εμπορεύσιμο προϊόν και η χώρα που υπέγραψε στο σύμφωνο που υπέγραψε Μητσοτάκης αποθήκη ψυχών» παρατήρησε.

Στο ενδεχόμενο να αλλάξει όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ «δεν είναι δική μου απόφαση αυτό» απάντησε ο κ. Κασσελάκης. «Προσωπικά επιθυμώ να το κρατήσω, αλλά να δεν είναι δική μου απόφαση. Χρειαζόμαστε μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία» είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, θυμίζοντας την αποστροφή του κ. Τσίπρα στη Διεθνή Διάσκεψη για την ειρήνη.

protothema.gr

Όπως αναφέρει ο Τζο Μπάιντεν για την κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Γάζα «πριν από έξι εβδομάδες έθεσα ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για το πώς να επιτύχω μια κατάπαυση του πυρός και να φέρω τους ομήρους στο σπίτι.

Υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει και αυτά είναι πολύπλοκα ζητήματα, αλλά αυτό το πλαίσιο έχει πλέον συμφωνηθεί τόσο από το Ισραήλ όσο και από τη Χαμάς. Η ομάδα μου σημειώνει πρόοδο και είμαι αποφασισμένος να ολοκληρώσω τη δουλειά».

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Την οργή της για την φίμωση της ελευθερίας του Τύπου στα δικαστήρια την οποία επιβάλει με νόμο η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εξέφρασε η Μαρία Καρυστιανού με επιστολή της προς την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κάνοντας λόγο για «ξεδιάντροπη μεταρρύθμιση Φλωρίδη».

Σε ανάρτησή της στο Facebook, επισυνάπτοντας ολόκληρη την επιστολή, σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Σε κίνδυνο ο ιερός αγώνας μας αλλά και οι ζωές όλων όσων απομείναμε… Σύμφωνα με διάταξη … “Απαγορεύεται η ολική ή μερική μετάδοση με ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ τρόπο της δίκης”. Ξεδιάντροπη μεταρρύθμιση Φλωρίδη».

«Η δικαιοσύνη συνεχίζει να δέχεται απανωτά χτυπήματα από ανθρώπους, εντεταλμένους προς τη φίμωση της ελευθερίας του Τύπου και τη νομιμοποίηση της ελεγχόμενης και κατευθυνόμενης ενημέρωσης» σημειώνει η πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων του Δυστυχήματος, «Τέμπη 2023» στην επιστολή της.

Όπως εξηγεί η ίδια, «Πέρα από την αντισυνταγματική αυθαιρεσία της εν λόγω διάταξης, σκεπτόμενη τη δίκη για την υπόθεση των Τεμπών και όχι μόνο,αναγνωρίζω την προσπάθεια απόκρυψης των όσων τραγικών αποκαλύψεων πρόκειται να έρθουν στο φως αλλά και το βρώμικο σκοπό της παράκαμψης βασικών αποδεικτικών στοιχείων και κατά συνέπεια απενοχοποίησης των αληθινά ενόχων». 

Σε άλλο σημείο, τονίζει ότι αυτή η απόφαση είναι «απαραίτητο να ανακληθεί» και συμπληρώνει ότι είναι «εξαιρετικά κρίσιμο να διασφαλιστεί ότι οι δικαστικές διαδικασίες παραμένουν ανεξάρτητες και προσβάσιμες σε όλους τους πολίτες με όρους αδιαπραγμάτευτης διαφάνειας.

Αυτός είναι ο μόνος δρόμος να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου».

Αναλυτικά η επιστολή

«Αξιότιμες/οι κυρίες & κύριοι δικαστές,

Η δικαιοσύνη συνεχίζει να δέχεται απανωτά χτυπήματα από ανθρώπους, εντεταλμένους προς τη φίμωση της ελευθερίας του Τύπου και τη νομιμοποίηση της ελεγχόμενης και κατευθυνόμενης ενημέρωσης.

Μια τέτοια κίνηση, έγινε πρόσφατα νόμος. Ο νόμος αυτός αφορά την απαγόρευση δημοσιογραφικής κάλυψης των δικών.

Πέρα από την ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ αυθαιρεσία της εν λόγω διάταξης, σκεπτόμενη τη δίκη για την υπόθεση των Τεμπών και όχι μόνο, αναγνωρίζω την προσπάθεια απόκρυψης των όσων τραγικών αποκαλύψεων πρόκειται να έρθουν στο φως αλλά και το βρώμικο σκοπό της παράκαμψης βασικών αποδεικτικών στοιχείων και κατά συνέπεια απενοχοποίησης των αληθινά ενόχων.

Αυτό που είναι απαράδεκτο και δόλιο ως σκέψη, γίνεται νόμος από κάποιους που ολοφάνερα καταλύουν τη δημοκρατία.

Κυρίες και κύριοι δικαστές, αυτή η απόφαση είναι απαραίτητο να ανακληθεί . Είναι εξαιρετικά κρίσιμο να διασφαλιστεί ότι οι δικαστικές διαδικασίες παραμένουν ανεξάρτητες και προσβάσιμες σε όλους τους πολίτες με όρους αδιαπραγμάτευτης διαφάνειας. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου.

Είναι επιτακτική ανάγκη πλέον, να επανέλθει η εμπιστοσύνη των πολιτών στους δικαστικούς θεσμούς και να ξαναβρεθούν οι χαμένες ισορροπίες της κοινωνίας.

Κόντρα στον παραλογισμό της ανεξέλεγκτης εξουσίας που ζούμε, όπου γίνονται κινήσεις ελέγχου ακόμα και για δικαστικούς λειτουργούς, η αδράνεια , αποτελεί επί της ουσίας, συνενοχή.

Και η αδράνεια από εσάς που είστε στην πλέον κατάλληλη θέση να αλλάξετε την κατάσταση βυθίζει εμάς τους υπόλοιπους σε μια βασανιστικά αντιδημοκρατική και απάνθρωπη πραγματικότητα.

Γνωρίζω ότι αρκετοί από εσάς έχετε σκεφτεί παρόμοια και είστε σοβαρά προβληματισμένοι.

Ακόμη καλύτερα όμως είστε και σε θέση να λειτουργήσετε επανορθωτικά και σε βάθος ως προς την ανώτατη εξέλιξη και ίαση του τόπου μας .

Προσωπικά, έχασα το παιδί μου από τις συνέπειες της διαφθοράς. Το ίδιο, και άλλες 56 οικογένειες. Και παλιότερα και άλλοι… και άλλοι… Αρκετά !

Πέρα από ΓΟΝΕΙΣ και ως υπεύθυνοι πολίτες, οφείλουμε να νοιαστούμε για την κοινωνία που θα κληροδοτήσουμε στους ανθρώπους που γεννιούνται. Να φροντίσουμε για το μέλλον και την ασφάλεια των παιδιών μας .

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Με τιμή και σεβασμό στον ιερό θεσμό που πρεσβεύετε.

Μαρία Καρυστιανού»

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι συγγενείς των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών ζητούν την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Χρήστου Τριαντόπουλου, πρώην υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, και του Κώστα Αγοραστού, πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Το αίτημα, που κατατέθηκε μέσω των συνηγόρων τους, Λουκά Αποστολίδη και Λεωνίδα Κουμπούρα, σχετίζεται με το μπάζωμα στον τόπο του δυστυχήματος.

Υπενθυμίζεται επίσης πως οι 66χρονου θύματος, το οστό του οποίου βρέθηκε σε οικόπεδο ιδιώτη όπου μεταφέρθηκαν τα μπάζα του δυστυχήματος στα Τέμπη, κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας.

Στο υπόμνημά τους οι συγγενείς των θυμάτων επισημαίνουν πως «βάσιμα πιστεύουμε ότι για την πλήρη διερεύνηση και διακρίβωση των συνθηκών του δυστυχήματος, πρέπει να διαταχθεί άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην επιχείρηση “μπάζωμα”».

«Ειδικότερα» συμπληρώνουν «για τον κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ που, ως εκ της θέσεως, η εμπλοκή του ήταν καθοριστική, καθώς και του πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού. Γονείς και συγγενείς απαιτούν την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών των επλεκόμενων πολιτικών προσώπων».

Οι συγγενείς των θυμάτων καταγγέλλουν «αλόγιστη προσπάθεια αλλοίωσης των συνθηκών του εγκλήματος και σοβαρά προβλήματα νομιμότητας στην επιχείρηση μπάζωμα» κατά την οποία «υλικά, σίδερα, και διάφορα αντικείμενα θανόντων και τραυματισμένων, μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στις θέσεις Κουλούρι και Πηγάδια μαζί με υπολείμματα και κτερίσματα θανόντων και τραυματισμένων».

«Σίδερο και σάρκα νέων παιδιών έγιναν ένα σε μια κυριολεκτικά πυρακτωμένη ατμόσφαιρα, όπου 57 ψυχές χάθηκαν και πάνω από 80 άτομα δοκιμάσθηκαν με σοβαρούς η ελαφρείς τραυματισμούς. Με πληγωμένες καρδιές και τεράστιο ψυχολογικό άγχος, οι γονείς και συγγενείς αναζητούν να μάθουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκαν τα παιδιά τους» τονίζουν και συνεχίζουν:

«Κατά την διενεργηθείσα έρευνα επί των ανευρεθέντων στη θέση ‘Πηγάδια’ Τεμπών Λάρισας αδρανών υλικών και συντριμμιών των συγκρουσθεισών αμαξοστοιχιών, ανακαλύφθηκαν οστά, τα οποία, αφού περισυλλέγησαν, κατασχέθηκαν ως πειστήρια από τους αρμόδιους ανακριτικούς υπαλλήλους σε εκτέλεση σχετικής παραγγελίας μας και απεστάλησαν για έλεγχο – έρευνα στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.) όπου και φυλάσσονται».

«Απαιτούνται ειδικές γνώσεις ορισμένης επιστήμης για να πιστοποιηθεί εάν τα ανακαλυφθέντα οστά είναι ανθρώπινα ή ζωικά και ειδικότερα απαιτούνται ειδικές γνώσης επιστήμης από δικαστικό ανθρωπολόγο για το σκοπό αυτό, ο οποίος θα διορισθεί πραγματογνώμονας εκτός του σχετικού καταλόγου πραγματογνωμόνων του Εφετείου Λάρισας, ενόψει της συγκεκριμένης σπανίζουσας επιστημονικής ειδικότητας».

«Τα αποτελέσματα αυτά από μόνα τους», τονίζουν οι συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη, «μαρτυρούν αλόγιστη προσπάθεια αλλοίωσης των συνθηκών του εγκλήματος. Εύλογα και δίκαια η λεγόμενη επιχείρηση ‘μπάζωμα’ έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα νομιμότητας, αλλά και αλλοίωσης των συνθηκών και των στοιχείων του εγκλήματος. Χάθηκαν 57 νέες ψυχές και πλέον των 80 συμπολιτών μας, δοκιμάσθηκαν στην τραγωδία, σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών πάνω στην ίδια γραμμή. Ζητούν γονείς και συγγενείς να μάθουν την αλήθεια και τους υπευθύνους».

Ακολούθως οι συγγενείς των θυμάτων θέτουν τέσσερα κρίσιμα ερωτήματα, τα οποία εδώ και πάνω από ένα χρόνο δεν έχουν απαντηθεί, με αποτέλεσμα να «έχουν δημιουργηθεί γκρίζες ζώνες για τη νομιμότητα των ενεργειών πολιτικού προσωπικού και αξιωματούχων της Διοίκησης, που έδωσαν εντολές για την αλλοίωση των συνθηκών του εγκλήματος».

Ειδικότερα, ζητούν απαντήσεις στα εξής:

α. Ποιος εισαγγελέας έδωσε εντολή και επόπτευε την επιχείρηση μεταφοράς των υλικών, από το χώρο του εγκλήματος, αλλοιώνοντας τις συνθήκες του δυστυχήματος;

β. Υπήρξε αδήλωτη μεταφορά χημικών ουσιών που συνετέλεσαν στην έκρηξη και την πυρκαγιά; Ποια η εμπλοκή της πολιτικής ηγεσίας και των αρμόδιων υπηρεσιών στην επιχείρηση «μπαζώματος» και από ποιους εποπτεύονταν η επιχείρηση αυτή;

γ. Κρατήθηκαν πρακτικά για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της επιχείρησης, διότι επί 3ήμερο μεταφέρονταν υλικά στη θέση Κουλούρι και στα Πηγάδια Τεμπών Λάρισας.

δ. Τι εντολές έλαβαν οι επικεφαλής του τριχοτομημένου ΟΣΕ από την πολιτική ηγεσία;

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 18:11

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά την παραίτηση Κ.Χατζηδάκη

«Το παραμύθι της αριστείας πρέπει να σταματήσει».

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παραίτηση του Κωστή Χατζηδάκη με αφορμή την επιστροφή των επιδοτήσεων ρεύματος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Εμπαιγμός χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τους «άριστους» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς καλούνται αιφνιδιαστικά να επιστρέψουν επιδοτήσεις για την ακρίβεια στο ρεύμα λόγω κυβερνητικής ολιγωρίας και ανικανότητας», αναφέρει η Κουμουνδούρου και προσθέτει:

«Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα, με κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουνίου – καθόλου τυχαία, μια μέρα μετά τις ευρωεκλογές! – και φέρει πρώτη-πρώτη την υπογραφή του Κ. Χατζηδάκη, χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις υποχρεώνονται να επιστρέψουν την οριζόντια επιδότηση – ύψους εκατοντάδων ευρώ – που είχαν λάβει το 2022 για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και των αυξημένων τιμών. Κι ο λόγος; Οι επιδοτήσεις δόθηκαν παράτυπα, καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν εξασφάλισε την απαραίτητη έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού!

Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε καταθέσει πρώτος σχετική ερώτηση τον Φεβρουάριο του 2024, ενώ η κυβέρνηση ήξερε ήδη από το Δεκέμβρη 2023 ότι οι επιδοτήσεις αυτές θα ζητηθούν πίσω».

Καταλήγοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει: «Μετά απ’ όλα αυτά, δεν μπορούμε παρά να ζητήσουμε την παραίτηση του κ. Κ. Χατζηδάκη. Επειδή εμπαίζει τους πολίτες, επειδή τέτοια ξαφνική απαίτηση μέσα σε συνθήκες γενικευμένης ακρίβειας, συνιστά κοροϊδία και ανήθικη στάση απέναντι σε σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους, επειδή το παραμύθι της «αριστείας» πρέπει να σταματήσει».

pronews.gr

Το χειρότερο σημείο στην απάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θ. Σκυλακάκη στη βουλή στην ερώτηση του Μίλτου Ζαμπάρα για τις ΑΠΕ στην περιοχή του Δήμου Αγρινίου, ήταν όταν η συζήτηση πήγε στις ενεργειακές κοινότητες.

«Τις ενεργειακές κοινότητες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα δεν τις θέλετε -των δήμων, της περιφέρειας- προτιμάτε τα μεγάλα φαραωνικά έργα προς όφελος συγκεκριμένων μεγάλων συμφερόντων» είπε ο Μίλτος Ζαμπάρας απευθύνοντας μια σαφέστατη και ευθεία κατηγορία στην κυβέρνηση.

Και η απάντηση του Θ. Σκυλακάκη ήταν άλλα λόγια να αγαπιόμαστε… «Υπάρχει μία τάση υπερβολής» είπε και πρόσθεσε: «Θεωρούμε ότι η πράσινη ενέργεια, θα είναι πράσινη εάν είναι του κ. Ζαμπάρα και δεν θα είναι πράσινη αν είναι κάποιοι άλλου. Ένα φωτοβολταϊκό είναι φωτοβολταϊκό και αν είναι πράσινο σε μια συγκεκριμένη περιοχή είναι πράσινο, ανεξαρτήτως σε ποιον ανήκει» απάντησε ο Θ. Σκυλακάκης.

Μα δεν κατηγόρησε κανείς την κυβέρνηση για το εάν προωθείται το φωτοβολταϊκό του τάδε ή του δείνα ιδιώτη επενδυτή.

Η κατηγορία έχει να κάνει με το γιατί δεν έχει πάρει όρους σύνδεσης, για παράδειγμα, η Ενεργειακή Κοινότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που εδώ και ενάμισι περίπου χρόνο έχει φάκελο πληρότητας.

Γιατί δεν δόθηκε προτεραιότητα στα έργα δημοσίου συμφέροντος. Αυτή είναι η κατηγορία. Και δυστυχώς απάντηση δεν υπάρχει!

Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Φρέντι Μπελέρης: Του έδωσαν άδεια να ορκιστεί στο Στρασβούργο ως ευρωβουλευτής

Τι αναφέρουν πληροφορίες

Θυμίσαμε το Χότζα στον πρόεδρο της ελληνικής «Ομόνοιας» της Β. Ηπείρου!

Ο Φρέντι Μπελέρης θα ορκιστεί τελικά ευρωβουλευτής καθώς μετά από πολλές πιέσεις οι αλβανικές αρχές δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς και του έδωσαν άδεια να μεταβεί στο Στρασβούργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Φρέντι Μπελέρης θα ταξιδέψει το πρωί της Δευτέρας στην Αθήνα και από εδώ θα μεταβεί στο Στρασβούργο.

Πηγή: newsit.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Το όπλο του πήρε πάλι ο βουλευτής της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς και μέσω επίκαιρης ερώτησης, που συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με τις χρεώσεις των τραπεζών.

Ο Μάριος Σαλμάς, που αμέσως μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είχε σπεύσει με επιστολή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει την την σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ προκειμένου να εξεταστούν τα αίτια των απωλειών που είχε η παράταξη, φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να πυκνώσει τις καταθέσεις επίκαιρων ερωτήσεων προς τους υπουργούς της κυβέρνησης.

Πριν 15 περίπου ημέρες, είχε καταθέσει και συζητήθηκε στην Ολομέλεια επίκαιρη ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμό Λίνα Μενδώνη σχετικά με τους όρους των διαγωνισμών του ΟΠΑΔΔ στα μουσεία με αποτέλεσμα να μην προσέρχονται πολλοί μειοδότες, παρά μόνο ένας, αφήνοντας αιχμές περί φωτογραφικών προκηρύξεων. Στη συζήτηση αυτή, ο βουλευτής της ΝΔ πάντως είχε κρατήσει χαμηλούς τόνους.

«Εάν υπάρχει κερδοσκοπία, τότε η κυβέρνηση έχει ευθύνη»

Σήμερα, ο κ. Σαλμάς επανήλθε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και έβαλε κατά των χρεώσεων των τραπεζών ζητώντας από την κυβέρνηση «να ξεκαθαρίσει την θέση της», προκειμένου όπως είπε «να ξέρουν οι πολίτες τι κάνει».

Σε υψηλούς κριτικούς τόνους, ο βουλευτής είπε ότι «από την ώρα που η κυβέρνηση υποχρεώνει για φορολογικούς λόγους τους πολίτες να κάνουν διατραπεζικές συναλλαγές, εάν υπάρχει κερδοσκοπία, τότε η κυβέρνηση έχει ευθύνη».

Παρατήρησε πως από την στιγμή «που τα επιτόκια δανεισμού των τραπεζών είναι υπερβολικά υψηλότερα από τα μηδενικά επιτόκια των καταθέσεων, εύλογα κατά την κρίση μου, μιλάμε για κερδοσκοπία» και αναρωτήθηκε «τι κάνετε ως κυβέρνηση, τι έχετε κάνει και πως αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την παρέμβασή της στη λειτουργία τραπεζικού συστήματος».

Ο κ. Σαλμάς, μάλιστα κατά την δευτερολογία του όξυνε ακόμα περισσότερο τους τόνους της πολιτικής του κριτικής λέγοντας ότι «οι πολίτες πλήρωσαν ακριβά τις τραπεζικές κρίσεις και είναι αυτονόητο ότι η εμπιστοσύνη του να έχει κλονιστεί» και απευθυνόμενος στον υφυπουργό Οικονομικών Χρίστο Δήμα -που του ανέφερε ότι οι τράπεζες εποπτεύονται από την ΕΚΤ και την ΤτΕ- του είπε:

«Εγώ δεν ρώτησα την ΤτΕ. Ρώτησα την κυβέρνηση» και μεταξύ άλλων, τόνισε πως «οι πολίτες ζητούν να πάρετε μέτρα. Ο χρόνος τρέχει η θεωρία είναι καλή. Δέχομαι ότι θα τα καταφέρετε, δεδομένη η εμπιστοσύνη μου, ο κόσμος όμως δεν μπορεί να το περιμένει αυτό για πολύ”.

Ο υφυπουργός Χρίστος Δήμας ανέφερε στον βουλευτή της ΝΔ πως η κυβέρνηση έχει στηρίξει εναλλακτικές παράλληλες δυνατότητες και εργαλεία για συναλλαγές και αποταμιεύσεις όπως το σύστημα το σύστημα iris και τα έντοκα γραμμάτια του δημοσίου που δίνουν υψηλότερο επιτόκιο σε καταθέσεις.

Πρωτοβουλίες μάλιστα που τις έχει ψηφίσει και ο ίδιος ο βουλευτής.

Ξεκαθάρισε πως η πάγια θέση της κυβέρνησης είναι ότι «θέλουμε εύρωστο το τραπεζικό σύστημα όμως κερδοφορία δεν σημαίνει ασυδοσία και στήριξη δεν σημαίνει αυθαιρεσία. Ως κυβέρνηση, παρακολουθούμε τις εξελίξεις και όπως έχουμε αποδείξει παρεμβαίνουμε όπου πρέπει».

newsit.gr

Χριστίνα Σταρακά: Φέρνει στη Βουλή με ερώτηση την ανάγκη εφαρμογής της ενιαίας κάρτας για την ελεύθερη διέλευση των ατόμων με αναπηρία από τους σταθμούς διοδίων όλων των αυτοκινητοδρόμων της χώρας

Σε ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα προχώρησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, με πρωτοβουλία της βουλευτού Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνας Σταρακά , αναφορικά με την ανάγκη εφαρμογής της ενιαίας κάρτας για την ελεύθερη διέλευση των ατόμων με αναπηρία από τους σταθμούς διοδίων όλων των αυτοκινητοδρόμων της χώρας.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην ερώτησή τους:

«Με τον ν. 4782/2021 καθιερώθηκε ενιαίο e-pass σε όλους τους οδικούς άξονες, για την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων των ατόμων με αναπηρία από τους σταθμούς διοδίων όλων των αυτοκινητοδρόμων της χώρας με ενιαίο τρόπο. Με το άρθρο 17 του ν.4903/2022, εξειδικεύτηκε η εν λόγω ρύθμιση, ώστε το όχημα να έχει απαλλαγή ακόμη και αν ο δικαιούχος δεν επιβαίνει σε αυτό. Από τον Μάρτιο του 2022, όπως μας ενημερώνει η Ε.Σ.Α.μεΑ με το δελτίο τύπου που δημοσίευσε στις 3-7-2024, έγιναν αρκετές συζητήσεις στο Υπουργείο με εκπροσώπους της σχετικά με τη διαδικασία έκδοσης της κάρτας για την ελεύθερη διέλευση των ατόμων με αναπηρία και συζητήθηκε το περιεχόμενο της Υπουργικής Απόφασης, αλλά δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθεί η διαδικασία της έκδοσης της μέχρι σήμερα.

Βρισκόμαστε στα μέσα του 2024 και παρατηρούμε μία αδιανόητη καθυστέρηση, καθώς δεν έχει εκδοθεί ακόμα η Υπουργική Απόφαση ώστε να αποκτήσουν τα άτομα με αναπηρία το δικό τους e-pass και να σταματήσει η ταλαιπωρία την οποία υφίστανται στον τομέα των μεταφορών. Μάλιστα από το 2023 η κυβέρνηση με κοινές δηλώσεις Υπουργών και Υφυπουργών και συγκεκριμένα των Υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μιλούσε για την κατάρτιση ενός νομοθετικού πλαισίου για την έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας διοδίων για τα άτομα με αναπηρία, με στόχο την απλούστευση της διαδικασίας διέλευσης τους από τους σταθμούς διοδίων.

Η αδυναμία πρόσβασης σε κοινόχρηστους χώρους, δημόσια κτίρια και μέσα μεταφοράς, οι διακρίσεις στο εργασιακό περιβάλλον, ο περιορισμός των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων και αναπηρικών συντάξεων και η αδυναμία ένταξης των παιδιών στη σχολική εκπαίδευση είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ στην Ελλάδα. Μέσα σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η παρακώλυση της ελεύθερης διέλευσης των ατόμων με αναπηρία στους σταθμούς των διοδίων όλων των αυτοκινητοδρόμων της χώρας ενώ η κυβέρνηση το έχει εισηγηθεί εδώ και δυόμισι χρόνια.

Η από 3-7-2024 επιστολή της Ε.Σ.Α.μεΑ φρόντισε να υπενθυμίσει σε όλους την παραπάνω αβλεψία αλλά και υποχρέωση της κυβέρνησης ζητώντας την άμεση επίλυση του ζητήματος, το οποίο ταλαιπωρεί χιλιάδες ευάλωτους συνανθρώπους μας».

Κατόπιν αυτών, οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής ρωτούν τον αρμόδιο Υπουργό :

  1. «Πότε θα προβείτε στην έκδοση της Υπουργικής Απόφασης, ώστε τα άτομα με αναπηρία να μπορέσουν να εκδώσουν την ενιαία κάρτα για την ελεύθερη διέλευση από τους σταθμούς των διοδίων όλων των αυτοκινητοδρόμων της χώρας;»

 

Το Αγρίνιο πρόκειται να επισκεφθεί την Τρίτη (16.7.24) ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας που έχει εκφράσει την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιος για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, στις εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Ο Χάρης Δούκας που δήλωσε «παρών» στη διαδικασία εκλογής προέδρου του Κινήματος χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα παραμείνει δήμαρχος Αθηναίων θα βρεθεί βραδινή ώρα στην κεντρική πλατεία της πόλης. Είναι δε πιθανόν να μεταβεί και σε άλλους Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας προκειμένου να έχει επαφές με στελέχη, μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ.  

Σημειώνεται ότι για τον ίδιο ο στόχος που έχει τεθεί δεν είναι η επικράτηση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά η νίκη σε βάρος της ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Φωτογραφία: Eurokinissi

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Σελίδα 1 από 2