Σάββατο, 7η Σεπτεμβρίου 2024  11:21: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 09 Ιουλίου 2024

Θα έχετε ακούσει ότι ξεκίνησε την Δευτέρα 8/7 το Εφετείο και περνούν όλοι οι κατηγορούμενοι ξανά ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Επίσης θα έχετε ακούσει ότι η νέα δίκη για το Μάτι  προσδιορίστηκε ταχύτατα, σχεδόν τρεις μήνες μετά την έκδοση της απόφασης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου καθώς επικρέμαται ο κίνδυνος παραγραφής ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών.

Σίγουρα όμως δεν έχετε ακούσει τον λόγο για τον οποίο έγινε τόσο γρήγορα η εκδίκαση αυτής της έφεσης.

Αρχικά, αυτός που έβαλε τη φωτιά, κάτοικος στο Νταού Πεντέλης, καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε φυλάκιση 3 ετών για την πρόκληση της φωτιάς και καθώς δεν συμπεριλαμβάνεται στην εισαγγελική έφεση θα δικαστεί με ζητούμενο την μείωση της ποινής του κατόπιν δικής του έφεσης. Ο άνθρωπος που έβαλε 3 (!) φορές φωτιά με 9-11 μποφόρ παρότι είχε πάει η Αστυνομία στο χωράφι του και τον είχε απομακρύνει!

Η Έφεση του Εισαγγελέα που φέρνει ξανά στο εδώλιο τους αθωωθέντες κατηγορούμενους, όμως, ασκήθηκε λίγες ημέρες μετά την έκδοση της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου ,μετά από σχετική παραγγελία της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη.

Αλλά για να γίνει όσο πιο σύντομα το Εφετείο (και καθώς πρέπει να έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση μέχρι το 2026) απαλλάχθηκ , με παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα, από κάθε άλλο καθήκον η πρόεδρος του Πλημμελειοδικείου που δίκασε την υπόθεση, ώστε να καθαρογραφεί τάχιστα η απόφαση και να προσδιοριστεί άμεσα η δίκη, όπως και έγινε!

Για να το κάνουμε πιο λιανά, για να καθαρογράψει άμεσα την απόφαση η κ. πρόεδρος Πλημμελειοδικών, έπρεπε να παρέμβει προσωπικά η πρόεδρος του Αρείου Πάγου και να την...ξεφορτώσει από υποχρεώσεις ώστε να κάνει γρήγορα την δουλειά της!

Ε, αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα της χώρας! Σε όλα τα επίπεδα... Ότι χρειάζεται ειδικά ανώτατη εντολή στα πάντα ώστε οι "αποκάτω" να κάνουν την δουλειά τους!

Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Μετά από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που κέντρισε το ενδιαφέρον όλων κατά το Σαββατοκύριακο τα πράγματα φαίνεται ότι μπήκαν σε μια νέα πορεία.

Μια πορεία προς το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ (4 και 6 Οκτωβρίου) με βασικό ερώτημα το τι κόμμα θέλουμε και το «βλέμμα» προς το ΠΑΣΟΚ για την όποια πιθανή συνεργασία.

Σε κάθε περίπτωση το χάσμα που υπάρχει μεταξύ της πλευράς του Στέφανου Κασσελάκη και των επικριτών του επισημοποιήθηκε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Παράλληλα ο Στ. Κασσελάκης φάνηκε και αρκετά ξεκάθαρος ως προς το πως θα αντιδράσει από εδώ και

Οι διαγραφές είναι προ των πυλών για όσους διαφοροποιηθούν, όχι εντός των οργάνων, αλλά στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ειδικά η αναφορά του, ότι το καταστατικό διαχωρίζει την προσωπική θέση από την κομματική, και θα πρέπει να πάρουμε θέση: «Αυτό δεν είναι απειλή. Είναι κοινή λογική. Είναι τίμια και έντιμη συμφωνία για να μπορέσουμε να πάμε μπροστά».

Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Ξενάκης (φωτογραφία) μιλώντας στη «Συνείδηση» και αναφερόμενος σε όλα όσα ειπώθηκαν κατά τη συνεδρίαση, στο δημοψήφισμα, στην πρόταση Κασσελάκη για κατάργηση όλης της οργανωτικής δομής του κόμματος, στους διαφωνούντες, στο ΠΑΣΟΚ και στην διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του τόνισε:

«Tο δημοψήφισμα ήταν κάτι το αντικαταστατικό και θα συζητηθεί στο καταστατικό συνέδριο που θα γίνει μεταξύ 4 και 6 Οκτωβρίου, όπου εκεί θα υπάρξει και απόφαση. Δεν ήταν μια καταψήφιση με την έννοια του δεν θέλουμε, αλλά ήταν μια καταψήφιση βάσει του άρθρου 52 του καταστατικού, που υπερβαίνει το θέμα αυτό. Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεται να κάνει δημοψήφισμα, διότι ήταν το κόμμα που ψήφισε την απλή αναλογική, επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το κόμμα που έκανε κάλεσμα το 2018 για μεγαλύτερη συμμετοχή, όπως επίσης και με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ δεν έγινε αυτή η μεγάλη παράταξη που θα μπορούσε να έχει γίνει ή και των άλλων δυνάμεων που σήμερα «καίγονται» για το θέμα αυτό. Επίσης, ένα τρίτο στοιχείο είναι ότι στο ερωτηματολόγιο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε μια εβδομάδα πριν από το συνέδριο υπήρχε αναφορά για αριστερά, κεντροαριστερά και σοσιαλισμό και αυτοί που αντέδρασαν σήμερα ζητούν δημοψήφισμα, χτυπούν ανοιχτές θύρες. Από την πρώτη στιγμή είχαμε κάνει λόγο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει πρωτοβουλίες για την μεγάλη δημοκρατική παράταξη και γι αυτό είχα μιλήσει και εγώ.

Η οργανωτική δομή αλλάζει ονόματα και γίνεται περισσότερο ευέλικτη. Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε περιφερειακά συμβούλια ή δεν τηρήθηκαν όλα αυτά που είχε ψηφίσει το συνέδριο χρειάζονται και περιφερειακά συμβούλια. Τα υπόλοιπα ανήκουν σε μια συζήτηση που θα γίνει. Δεν είναι κατάργηση της οργανωτικής δομής, αλλά είναι διαφορετικός τρόπος λειτουργίας του κόμματος και έπειτα και πάνω απ΄ όλα είναι προτάσεις, ιδέες. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα περάσουν ή ότι δεν θα περάσουν. Θα πάμε στο συνέδριο, θα ακούσουμε όλες τις απόψεις και έπειτα θα αποφασιστεί τι κόμμα θέλουμε. Αλλά το βασικό για εμένα και όχι μόνο είναι ότι η Αριστερά είναι τρόπος ζωής και δεν είναι τρόπος για να βιοπορίζεται κάποιος. Οι θέσεις και οι απόψεις είναι δεκτές, αλλά αρκεί αυτοί που θέλουν να τις εκφράσουν πρώτα να δουλέψουν για το κόμμα, να βοηθήσουν, και έπειτα στα όργανα του κόμματος μπορεί να ακουστεί κάθε άποψη και φυσικά πρέπει να ακουστούν όλες οι αποφάσεις εκεί.

Υπάρχει μια άποψη που λέει ότι πρέπει να υπάρχει μια μεγάλη προοδευτική παράταξη κύρια από τον ΣΥΡΙΖΑ και με όποιες άλλες δυνάμεις. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μόνος που έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αλλά και «σταθμούς». Ήδη προχθές κάλεσε τον Αρχηγό του τρίτου κόμματος, του ΠΑΣΟΚ, όποιος και αν είναι αυτός, για δύο ζητήματα που θα πρέπει να αναδειχθούν σε κεντρικό επίπεδο, σχετικά με τις τράπεζες και τα funds. Συνεπώς προχωράμε παρακάτω. Όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν όμως μόνο σε κεντρικό επίπεδο, θα πρέπει να υπάρχει μια διαβάθμιση και στη βάση.

Επειδή επίσης μιλάμε και για την Αιτωλοακαρνανία εμείς ήδη από πέρυσι κάναμε βήματα ακόμη και για τα περιφερειακά συμβούλια που βάλαμε υποψηφιότητα με ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ, όπως ήταν ο κ. Καρπέτας. Το ΠΑΣΟΚ όμως κοίταζε κάπου άλλου. Το ίδιο κάλεσμα κάναμε ακόμη και στα δημοτικά πράγματα του Αγρινίου, αλλά κάποιοι δεν το ήθελαν. Άρα πρέπει πρώτα να δούμε τι θα γίνει στο ΠΑΣΟΚ και φυσικά να σεβαστούμε τις εσωτερικές διαδικασίες του, γιατί ακόμη και μέσα στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν διαφορετικές απόψεις όπως λ.χ. στο ζήτημα των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Υπάρχει δηλαδή για το θέμα αυτό στο ΠΑΣΟΚ μια άποψη που λέει ότι πρέπει να υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια και εκφράζεται από συγκεκριμένους υποψήφιους, όπως επίσης υπάρχει και η άλλη άποψη που λέει ότι πρέπει να υπάρχουν δημόσια πανεπιστήμια.

Πρέπει να εστιάσουμε στο ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο σε κεντρικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο πολιτικής. Τι θα αλλάξει δηλαδή και ποιες πολιτικές θα ακολουθήσουμε σ' αυτό τον μεγάλο βήμα που ως κύριο θα έχει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρό του. Δεν μπορεί ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να είναι έξω από αυτό. Να τονίσω όμως ότι σεβόμαστε τις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ και δεν θα παρέμβουμε. Αλλά μέχρι να ολοκληρωθούν, ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει πρωτοβουλίες, ακόμη και σε τοπικό επίπεδο αν χρειαστεί».

Κώστας Χόνδρος - Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

Η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να αναστείλει την κομματική ιδιότητα δύο μελών του, μόλις έγινε γνωστό ότι εμπλέκονται στο κύκλωμα που εκβίαζε μαγαζάτορες στο κέντρο της Αθήνας.

«Λόγω της φερόμενης εμπλοκής τους σε ποινική υπόθεση, που είδε το φως της δημοσιότητας, η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης ανέστειλε την κομματική ιδιότητα δύο μελών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, τους οποίους και ενημέρωσε σχετικώς, μέχρι το πέρας της ποινικής διαδικασίας», ανακοινώνει το ΠΑΣΟΚ.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί συνολικά 14 άτομα, ενώ το παράνομο οικονομικό όφελος που αποκόμιζαν ξεπερνάει τις 700.000 ευρώ ανά έτος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ανάμεσα στους κατηγορούμενους, είναι Τμηματάρχης της Δημοτικής Αστυνομίας, υπάλληλος της Διεύθυνσης Δόμησης του Δήμου Αθηναίων, υπάλληλος της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αττικής και υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται επίσης άλλοι 9 υπάλληλοι, που δεν είχαν ρόλο ως μέλη της οργάνωσης, αλλά υποβοηθούσαν το έργο της.

Οι διάλογοι των εκβιαστών με τους καταστηματάρχες

Την ίδια στιγμή, στο φως έρχονται διάλογοι της εγκληματικής οργάνωσης με κάποιον ενοχλημένο ιδιοκτήτη καταστήματος που παρότι πλήρωνε στο κύκλωμα οι έλεγχοι συνεχίζονταν και μόλις είχε ενημερωθεί ότι θα του αφαιρούσαν όλα τα τραπεζοκαθίσματα.

Όπως αναφέρει στο χαρακτηριστικό μήνυμα που τους έστειλε: «Θεωρώ το να δίνουμε 12.000 και πέρυσι 16.000 ευρώ και να έχουμε αυτή την αντιμετώπιση δεν είναι ότι καλύτερο. Η προστασία ποια είναι δηλαδή, να μας κλείσουν δυο μέρες και να τραβήξουμε εμείς σφραγίδα, αυτή είναι η προστασία και να δίνουμε αυτά τα χρήματα».

«1.000 σήμερα και 1.200 τέλος του μήνα»

Σε άλλο διάλογο που βλέπει το φως της δημοσιότητας, η υπάλληλος παίρνει τηλέφωνο καταστηματάρχη για να του ζητήσει τα χρήματα που πρέπει να δώσει στο κύκλωμα.

Κατηγορούμενη: Μου τα έχεις αφήσει;
Καταστηματάρχης: Για ποια μιλάμε τώρα; Θύμισε μου.
Κατηγορούμενη: Ε, 1.000, εε στην χχχχχχχχ. 22 του μηνός έχουμε.
Καταστηματάρχης: 22 ή 25 είπαμε;
Κατηγορούμενη: 22.
Καταστηματάρχης: 25 είπαμε για το, τη δημοτική, ε;
Κατηγορούμενη: 22 είπαμε να μου δώσεις τα πρώτα. Περίμενε να σου πω και τις ημερομηνίες γιατί τα έχω συμπληρώσει δεν κάνω λάθος. Τα γραφα την ώρα που μου τα λεγες. Λοιπόν, 22, 22 που είναι σήμερα και 29 τα υπόλοιπα. 22 του μηνός 1.000, 29 του μηνός 1.250 ευρώ. Και μετά το Πάσχα.
Καταστηματάρχης: Τα 1.000 για το Υγειονομικό είναι αυτά; Α όχι όχι τα σπάσαμε σε δύο.
Κατηγορούμενη: Οχι όχι
Καταστηματάρχης: Ναι εντάξει εντάξει. 1.000 σήμερα και 1.200 τέλος του μήνα.
Κατηγορούμενη: Εντάξει, 29 τη Δευτέρα.
Καταστηματάρχης: Εντάξει εντάξει. Ωραία θα στα αφήσω
Κατηγορούμενη: Ωραία, οπότε άφησέ τα μου και στείλε μου ένα μήνυμα ότι τα άφησες, για να στείλω τον χχχχ.

Πηγή: ethnos.gr

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχολίασε την εκτόξευση του ΦΠΑ στον καφέ από το 13% στο 24%, τονίζοντας «κόψατε τις διακοπές στους Έλληνες, κόψατε το air condition με το ακριβό ρεύμα, τώρα πάτε να τους κόψετε και τον καφέ;».

«ΦΠΑ 24%. Νόμιζα ότι άλλα μας είχε πει ο κ. πρωθυπουργός. Κρίμα και είχα πιστέψει τα πρωτοσέλιδα και λέω για μία αφορά ο κ. Μητσοτάκης τηρεί τις δεσμεύσεις του» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ διαβάζοντας τη σχετική απόδειξη και προσθέτει, απευθυνόμενος στα ΜΜΕ: «Προτείνω νέους τίτλους: Ακρίβεια ίσον Μητσοτάκης, έμμεσοι φόροι ίσον Μητσοτάκης».

«Πώς το είπε αυτός ο υπουργός που είναι φανατικός του κ. Μητσοτάκη (σ.σ. Άδωνις Γεωργιάδης); “Οι φόροι με Μητσοτάκη μόνο προς τα κάτω”».

Ο Στέφανος Κασσελάκης τονίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης ανέβασε τον ΦΠΑ στο 24% σε όλα τα προϊόντα παντού. Άλλος ΦΠΑ στον χέρι, άλλο στον τραπέζι. Ποιον ωφελεί αυτό; Μα φυσικά τις μεγάλες αλυσίδες που πουλάνε takeaway. Για τον μικρομεσαίο επιχειρηματία της εστίασης… Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Τελείως παράλογο, τελείως άδικο. Να πάρει πίσω αυτό το άδικο μέτρο και να αφήσει τον Έλληνα να ευχαριστηθεί τον καφέ του σε μια τιμή αξιοπρέπειας. Κόψατε τις διακοπές στους Έλληνες, κόψατε το air condition με το ακριβό ρεύμα, τώρα πάτε να τους κόψετε και τον καφέ;».

pronews.gr

Μία πολύ δυσοίωνη έκθεση δημοσίευσε η Gold Switzerland, με βάση την οποία ο κόσμος εισέρχεται σε μια περίοδο πολιτικών και κοινωνικών αναταραχών, που σηματοδοτεί το τέλος μιας μεγάλης εποχής, συνέπεια των ελλειμματικών δαπανών, της μεγάλης επέκτασης του χρέους, της υποβάθμισης των νομισμάτων, αλλά και του πληθωρισμού, που όμως μπορεί να οδηγήσει σε έναν Γ’ ΠΠ.

Μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά την πασίγνωστη ρήση του Αλβέρτου Αϊνστάιν:

«Δεν γνωρίζω με τι είδους όπλα θα γίνει ο τρίτος παγκόσμιος, αλλά ο τέταρτος παγκόσμιος θα γίνει με πέτρες και ξύλα»!

Προσθέτει μάλιστα το επίσης ανησυχητικό ότι πολλές κυβερνήσεις στην Δύση δεν θα ολοκληρώσουν την θητεία τους!

«Δυστυχώς, οι άνθρωποι που βρίσκονται στην εξουσία έχουν ένα έμφυτο ένστικτο να αυτοκαταστρέφονται, επομένως η πρόβλεψη του Einstein είναι ρεαλιστική.

Όποιος εκλέγεται πρόεδρος, πρωθυπουργός ή καγκελάριος στη Δύση τα επόμενα χρόνια είναι πιο πιθανό να μην ολοκληρώσει την όποια θητεία του».

Για παράδειγμα, «ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Κιρ Στάρμερ κέρδισε συντριπτική πλειοψηφία στο κοινοβούλιο με μόνο το 33% των ψήφων.

Ακόμη πιο αξιοσημείωτο είναι ότι το 80% όλων των πολιτών που είχαν δικαίωμα ψήφου δεν τον στήριξαν.

Παρόμοιο πρόβλημα θα έχουν και οι ΗΠΑ μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ακόμα κι αν κερδίσει ο Τραμπ, πιθανότατα θα έχει ισχνή πλειοψηφία.

Έτσι περίπου ο μισός κόσμος θα είναι εναντίον του.

Και στη Γαλλία ο Μακρόν γνώρισε μια καταστροφική ήττα στον πρώτο γύρο.

Ο Μακρόν είναι ένας «κουτσός» πρόεδρος.

Αλλά εξακολουθεί να συμπεριφέρεται αλαζονικά όπως ο Γάλλος στρατάρχης Foch στη Μάχη του Marne στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο που είπε: «Το κέντρο μου υποχωρεί, το δίκιο μου υποχωρεί. εξαιρετική κατάσταση, επιτίθεμαι!».

Μια εβδομάδα είναι πολύς χρόνος στην πολιτική καθώς οι απελπισμένοι ηγέτες προσκολλώνται στην εξουσία.

Μέχρι να διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, η Λεπέν θα έχει πλέον μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσει.

Αυτό που είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό είναι ότι οι νέες κυβερνήσεις σπάνια ψηφίζονται.

Αντίθετα, η εν ενεργεία κυβέρνηση είναι αυτή που καταψηφίζεται.

Οι Βρετανοί είχαν βαρεθεί τους Συντηρητικούς, οι Γάλλοι μισούν τον Μακρόν, οι Γερμανοί δεν σέβονται τον Σολτς και ο λαός των ΗΠΑ βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να επιλέξει ανάμεσα σε δύο ηλικιωμένους».

Ιστορικά, αυτές οι πολιτικές ανατροπές συμβαίνουν πάντα στο τέλος μιας εποχής.

«Επί του παρόντος, βλέπουμε την πτώση της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ, η οποία είναι οικονομική και όχι εδαφική».

Από την άλλη οι περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, επισημαίνει η Gold Switzerland, είναι υπό σκλαβιά, πιστά σκυλιά των ΗΠΑ.

Αλλά καθώς η μολύβδινη «φούσκα» χρέους των ΗΠΑ σκάει, η οικονομική και στρατιωτική υπεροχή τους θα «εξατμιστεί» γρήγορα.

Δεδομένου ότι μπαίνουμε στην εποχή των BRICS, που αυξάνουν συνεχώς αγορές χρυσού, ενώ παράλληλα οι κεντρικές τράπεζές τους πουλούν αμερικανικά ομόλογα, καμία χώρα και καμία κεντρική τράπεζα δεν θα διατηρεί στο μέλλον δολάρια ως αποθεματικό.

Ο φυσικός χρυσός είναι το μόνο κατάλληλο αποθεματικό περιουσιακό στοιχείο, όπως συνέβη σε όλη την ιστορία.

Η πολιτική στη Δύση είναι χαώδης. Όποιο κόμμα και αν έρθει στην εξουσία, οι δαπάνες για το έλλειμμα θα επιταχυνθούν, πιθανώς εκθετικά.

Σε κάθε περίπτωση, ειδικά οι ΗΠΑ θα έρθουν αντιμέτωπες με μια δυσεπίλυτη κρίση χρέους.

Όπως αναφέρει ο ελβετικός οίκος, οι χρηματοπιστωτικές αγορές θα αντικατοπτρίζουν, τους επόμενους μήνες και χρόνια, αυτό το χάος.

Ο γεωπολιτικός κίνδυνος είναι φυσικά επίσης σημαντικός.

Ένας μεγάλος πόλεμος, ακόμη και πυρηνικός πόλεμος, είναι στο κάδρο.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο και ενός κυβερνοπολέμου:

Η Κίνα, η Ρωσία και οι ΗΠΑ έχουν τη δυνατότητα να ακινητοποιούν υπολογιστικά, ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά συστήματα σε βαθμό που χώρες ολόκληρες μπορεί να παραλύσουν.

Στον σημερινό εξελιγμένο κόσμο, ουσιαστικά τίποτα δεν θα λειτουργούσε χωρίς συστήματα υπολογιστών:

Χρηματοπιστωτικές αγορές, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών, τα ταξίδια με οποιοδήποτε μέσο, η ναυτιλία, η προμήθεια αγαθών, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων, οι τηλεπικοινωνίες, το διαδίκτυο κ.λπ.

Είναι πολύ τρομακτικό το γεγονός πώς τα τελευταία 50-60 χρόνια ο κόσμος εξαρτάται απόλυτα από ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα, χωρίς τα οποία θα μπορούσαμε γρήγορα να επιστρέψουμε στη Λίθινη Εποχή.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ