Κυριακή, 8η Σεπτεμβρίου 2024  2:38: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024 21:23

Οι "μεγάλοι" λένε τον Μητσοτάκη "αριστερό" και η αντιπολίτευση "ανάλγητο νεοφιλελεύθερο"!

Είναι μεγάλο κατόρθωμα αυτό που έχει καταφέρει ο Μητσοτάκης και ίσως έχει να κάνει με το μέγεθος των κρίσεων που έλαχαν στα πέντε χρόνια που κυβερνά, οι οποίες, όπως και να το κάνουμε είναι πρωτοφανείς.

Αν δεις για παράδειγμα τι λέει σύσσωμη η αντιπολίτευση (Αριστερή, Κεντροαριστερή, ακροαριστερή, ultra δεξιά και ακροδεξιά) για τις πρωτοβουλίες που θα πήρε για τα τιμολόγια της ΔΕΗ και για την φορολόγηση των εταιριών ενέργειας θα νομίζεις ότι κυβερνά ένας συνδυασμός Θάτσερ και Πινοσέτ. Πάει ο "νεοφιλελευθερισμός" και ο "ανάλγητος καπιταλισμός" σύννεφο!

Φυσιολογικά πράγματα θα πει κάποιος που ξέρει το ελληνικό πολιτικό σύστημα.
Έλα όμως που δεν συμφωνούν και οι...ενδιαφερόμενοι!

Για παράδειγμα, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil διαμαρτυρήθηκε για την έκτακτη φορολογία που έχει επιβάλει η κυβέρνηση στα διυλιστήρια!

Πως δικαιολόγησε την... αδικία; Μα με το ότι τα περισσότερα κέρδη της εταιρείας προέρχονται από τις εξαγωγές της και μόνο το 24% των πωλήσεων της εταιρείας αφορά την ελληνική αγορά! Άρα δεν συζητάμε για φορολόγηση των υπερκερδών, αλλά για υπερφορολόγηση των κερδών!

"Δεν είναι σωστό να τιμωρείται η Motor Oil επειδή κάνει εξαγωγές και απ΄ αυτό κερδίζει η ελληνική οικονομία. Θα πει κάποιος ότι ο Όμιλος Βαρδινογιάννη δεν μπορεί να πάρει το διυλιστήριο και να φύγει. Σωστά. Αλλά μπορεί ο υποψήφιος επενδυτής να δραπετεύσει και να φύγει τρέχοντας, βλέποντας τι έχει συμβεί στον Όμιλο Βαρδινογιάννη. Και ας μην έχουμε αμφιβολίες. Έτσι θα γίνει!", έγραψε γνωστός αρθρογράφος που εννοείται ότι διάκειται φιλικά προς την κυβέρνηση αλλά δεν κρύβει και ότι πιστεύει στον καπιταλισμό!

Καταλαβαίνεις τι γίνεται όταν ο όμιλος Βαρδινογιάννη έχει παράπονα γιατί αντιμετωπίζει...αριστερές πολιτικές και όταν ο, υποτιθέμενος, φιλικός σου τύπος σε κράζει γιατί ζητάς λεφτά από τα ολιγοπώλια...

Από την άλλη, δεν είναι παράξενα όλα αυτά αν σκεφτείς ότι η δεξιά αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη είναι απολύτως κατά της επιχειρηματικότητας και υπέρ του οικονομικού (και εθνικού) απομονωτισμού.

Εφημερίδα "Συνείδηση"

sinidisi.gr