Παρασκευή, 18η Οκτωμβρίου 2024  2:44: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εμφανίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών φορώντας πιτζάμες. 

Παρόλο που δεν είναι πλέον αποδεκτός ως νόμιμος ηγέτης της Ουκρανίας, καθώς η νόμιμη θητεία του από τις εκλογές έχει ολοκληρωθεί, προσκλήθηκε κατά παράβαση στη Σύνοδο ούτως ή άλλως.

Οι αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν σφοδρές, με τους χρήστες να επικρίνουν τη χαλαρότητά του, όσο πίσω στα μέτωπα της Ουκρανίας, οι στρατιώτες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σφαγιάζονται κατά χιλιάδες προσπαθώντας να ανακόψουν την αδιάκοπη ρωσική προέλαση.

Στο μεταξύ, η ουκρανική επιχείρηση αντεπίθεσης στην περιοχή του Κρίνκι, που είχε ξεκινήσει με σκοπό την κατάληψη και εδραίωση ενός προγεφυρώματος στη ρωσική πλευρά του Δνείπερου, φαίνεται να έφτασε στο τέλος της.

Σύμφωνα με τις ρωσικές πηγές, οι Ουκρανικές δυνάμεις υπέστησαν σοβαρές απώλειες κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, με εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για περίπου 5.000 νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες​​.

Παρά τις προσπάθειες των ουκρανικών δυνάμεων, οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να αντισταθούν στις επιθέσεις, επιφέροντας σημαντικές απώλειες στον αντίπαλο.

Οι ουκρανικές δυνάμεις αντιμετώπισαν σοβαρές προκλήσεις, όπως την έλλειψη υποστήριξης από την Αεροπορία και τα τεθωρακισμένα, γεγονός που οδήγησε σε αποτυχία τις προσπάθειές τους να καταλάβουν την περιοχή​​.

Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί πίσω στην πατρίδα του, όσο ο Ουκρανός πρόεδρος δεν χάνει την ευκαιρία να ταξιδέψει στην Ευρώπη όσο το δυνατόν πιο συχνά. 

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Παραιτείται από την υποψηφιότητά του ως νέου προέδρου των ΗΠΑ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ Τ.Μπάιντεν εντός των επόμενων 24ωρων.

Πληροφορίες που μεταδίδονται από τα μεγαλύτερα αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι Δημοκρατικοί που ελέγχουν το κόμμα και κυρίως ο Μπαράκ Ομπάμα αποσύρει την υποστήριξή του στο πρόσωπό του, μετά από τις δημοσκοπήσεις που τον φέρουν όχι απλώς ηττημένο από συνθλιβόμενο στις εκλογές από τον Ν.Τραμπ.

Πρακτικά είναι ήδη «σφαγμένοι» και αναζητούν έστω μία ελπίδα η οποία στο πρόσωπο του Τ.Μπάιντεν δεν υπάρχει όχι μόνο λόγω του διανοητικού προβλήματος που έχει αλλά και λόγω του κύματος υποστήριξης στον Ν.Τραμπ μετά την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του.

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος, σε συζητήσεις που είχε με άλλους Δημοκρατικούς, παραδέχτηκε ότι οι πιθανότητες επικράτησης του Μπάιντεν επί του Τραμπ «έχουν συρρικνωθεί σημαντικά».

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Η διευθύντρια των μυστικών υπηρεσιών Κίμπερλι Τσιτλ, η οποία αντιμετωπίζει την κατακραυγή του Κογκρέσου και εκκλήσεις για παραίτηση για τα κενά ασφαλείας που οδήγησαν στην παραλίγο δολοφονία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ το περασμένο Σάββατο, αντιμετωπίζει σφοδρή κριτική από παντού.

Η πολιτική της γνωστή ως DEI (ποικιλία, ισότητα και συμπερίληψη) που επέβαλε στην Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ (USSS) είχε αποτέλεσμα τον -σχεδόν-εκτροχιασμό της Υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια των Αμερικανών προέδρων.

Η απόπειρα δολοφονίας και τα όσα ακολούθησαν έφεραν σημαντικά ερωτήματα, συμπεριλαμβανομένου του πώς ήταν δυνατόν ένα κτίριο που φαινόταν να έχει γραμμή θέας στον Τραμπ για ένα ελεύθερο σκοπευτή  δεν καλύπτονταν επαρκώς.

Αλλά και γιατί η φρουρά  του Τραμπ είχε γυναίκες πράκτορες που ήταν σημαντικά μικρότερες σε ανάστημα από τον πρώην Πρόεδρο, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να τον καλύψουν με τα σώματά τους, ενώ η αντίδρασή τους την ώρα της απόπειρας ήταν τουλάχιστον παιδαριώδης.

Η Τσιτλ, «δικαιολόγησε» την απουσία πρακτόρων στην σκεπή του κτιρίου όπου ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκ είχε τοποθετηθεί για να δολοφονήσει τον Τραμπ, ως «επίφοβη για λόγους ασφαλείας επειδή είχε κλίση»!

Από το 2022 που η Κίμπερλι Τσιτλ, ανέλαβε ως επικεφαλής της USSS έβαλε στόχο το 30% των πρακτόρων να είναι γυναίκες.

Η κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ  αντιδρώντας στον απόηχο της απόπειρας είπε  ότι οι γυναίκες πράκτορες που ήταν υπεύθυνες  για την προστασία του Τραμπ ήταν όχι μόνο μικρότερες σε διαστάσεις  από τον πρόεδρο και επομένως ακατάλληλες για να  καλύψουν το σώμα του, αλλά εμφανίστηκαν επίσης μπερδεμένες σε ένα πραγματικό σενάριο για το οποίο υποτίθεται ότι είχαν εκπαιδευτεί.

«Μέσα σε όλο το χάος υφαίνεται  το νήμα μιας άλλης ιστορίας, μιας ιστορίας που αποκαλύπτει ένα αυξανόμενο πρόβλημα στην πολιτική μας ζωή», έγραψε ο Christopher Rufo, ένας επικριτής των πολιτικών του δόγματος DEI.

«Ένας εκπληκτικός αριθμός πρακτόρων της Μυστικής Υπηρεσίας που προστάτευαν τον πρώην πρόεδρο ήταν γυναίκες. Και, σύμφωνα με βίντεο έφρασαν ερασιστενχικά».

«Δεν υποστηρίζω ότι το δόγμα DEI  προκάλεσε την έλλειψη ασφάλειας στην Πενσυλβάνια  . Είναι πολύ νωρίς για να το γνωρίζουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», είπε ο Rufo, για να προσθέσει:

«Αλλά η απόπειρα πρέπει να μας θυμίζει ότι τα διακυβεύματα: οι αντιδράσεις σε κλάσματα δευτερολέπτου, το θάρρος και η ηρεμία υπό πίεση είναι όλα απαραίτητα για το έργο της προστασίας του προέδρου. Αν κάποιο από αυτά εκλείψει  έστω και για ένα εκατ., το αποτέλεσμα είναι θάνατος. Αυτό που είδαμε το Σάββατο ήταν τύχη, όχι ικανότητα».

Την  ίδια ώρα όπως αποκαλύπτουν άλλα δημοσιεύματα η Τσιτλ ανέλαβε το ρόλο της χάρη σε μια στενή σχέση με την πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν, σύμφωνα με το The Post.

Η Cheatle, 53, είναι η δεύτερη γυναίκα που ηγείται της προεδρικής υπηρεσίας προστασίας και εξασφάλισε τη θέση αυτή  τον Αύγουστο του 2022 μετά από μια τριετή θητεία ως ανώτερος διευθυντής παγκόσμιας ασφάλειας στην PepsiCo!

Πριν από αυτό, είχε υπηρετήσει 27 χρόνια στη Μυστική Υπηρεσία, ξεκινώντας από την κυβέρνηση Κλίντον.

Τέσσερις πηγές κοντά στην οικογένεια του προέδρου Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων που αλληλεπιδρούσαν με την Τσιτλ κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Ομπάμα-Μάιντεν, δήλωσαν ότι ήταν πολύ συμπαθής στη μελλοντική πρώτη κυρία και στους ανώτερους βοηθούς της, συμπεριλαμβανομένου του κορυφαίου συμβούλου Άντονι Μπέρναλ.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Οι Χούθι της Υεμένης βομβάρδισαν το κέντρο του Τελ Αβίβ με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι οκτώ!

Η επίθεση σημειώθηκε περί τις 03:15 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και πραγματοποιήθηκε με drone.

Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται μία τέτοια επίθεση κατά του Ισραήλ από τόσο μεγάλη απόσταση (το drone πέταξε από την Υεμένη) χωρίς να αναχαιτιστεί από την ισραηλινή αεράμυνα.

Παρόμοιες επιθέσεις έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν από την Χεζμπολάχ και την Χαμάς αλλά ποτέ από τόσο μεγάλη απόσταση.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις η έκρηξη προκλήθηκε από το drone όταν έπεσε πάνω σε κτήριο.

Η υπόθεση είναι ακόμα υπό έρευνα δήλωσε εκπρόσωπος των IDF καθώς το drone φαίνεται να μπήκε στον εναέριο χώρο του Ισραήλ χωρίς να ενεργοποιηθεί η αεράμυνα της χώρας.

Κάτοικος του κέντρου του Τελ Αβίβ δήλωσε πως τον ξύπνησε ισχυρή έκρηξη: «Όλα σείστηκαν», είπε.

Οι σιίτες αντάρτες Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση.

«Η αεροπορική δύναμη των drones των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης (…) διεξήγαγε ποιοτική στρατιωτική επιχείρηση εναντίον σημαντικού στόχου στην κατεχόμενη περιοχή της Τζάφα, γνωστή στο Ισραήλ με το όνομα Τελ Αβίβ», επισήμανε ο Γιάχια Σαρίε στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι σε ανακοίνωσή του.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει εξελιχθεί σε ένα πραγματικό σφαγείο και ο ανδρικός πληθυσμός της χώρας αρνείται με κάθε τρόπο να καταταχθεί για να αποφύγει έναν πολύ πιθανό θάνατο.

Σε αυτό πλέον συντάσσεται και ο γυναικείος πληθυσμός όπως φαίνεται χαρακτηριστικά στο βίντεο που ακολουθεί και το οποίο καταγράφηκε στην Οδησσό.

Στρατονόμος επιχειρεί να ανέβει στο λεωφορείο για να αρπάξει όποιον άνδρα βρει μπροστά του και να τον στείλει κατευθείαν στο μέτωπο και οι γυναίκες που είναι επιβάτες εκείνη τη στιγμή τον εμποδίζουν να εισέλθει!

Οι περισσότερες από αυτές είναι μητέρες και σκέφτονται ότι ο πόλεμος αυτός δεν έχει κανένα νόημα και προκλήθηκε από ξένους παράγοντες και κάνουν ότι μπορούν για να σώσουν τους γιους τους.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε σήμερα ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο έγιναν στόχος επιθέσεων λόγω των «αντιπολεμικών απόψεών» τους.

Ο Β.Ορμπάν είναι σύμμαχος τόσο του Φίτσο, που δέχθηκε τέσσερις πυροβολισμούς στα μέσα Μαΐου όσο και του Τραμπ, που δέχθηκε δολοφονική επίθεση στις 13 Ιουλίου.

«Όλες αυτές οι επιθέσεις είναι εναντίον αντιπολεμικών, φιλοειρηνικών πολιτικών», δήλωσε ο Ορμπάν σε συνέντευξη στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό Kossuth, προσθέτοντας ότι «φιλοπολεμικές δυνάμεις είναι τόσο υποδαυλιστικές, νευρικές, υποκινούμενες και οργανωμένες ώστε προσπαθούν να καθαρίσουν τις φιλειρηνικές δυνάμεις από τη σκηνή, από το κέντρο της πολιτικής ζωής».

«Ο Θεός έχει σχέδια» με τον Τραμπ

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, που ανέλαβε μια λεγόμενη «ειρηνευτική αποστολή» για την Ουκρανία νωρίτερα αυτόν τον μήνα η οποία περιελάμβανε συνάντηση με τον Τραμπ, είπε πως ο πρώην πρόεδρος επέζησε από την επίθεση επειδή ο «Θεός έχει σχέδια μαζί του» για να προωθήσει την ειρήνη.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ορμπάν Πέτερ Σιγιάρτο έχει πει πως η Ουγγαρία βλέπει μια δεύτερη θητεία Τραμπ ως «ευκαιρία για ειρήνη» στην Ουκρανία.

Ο Ορμπάν είπε πως μίλησε στον Τραμπ για δύο ώρες κατά τη συνάντηση που είχαν στη Φλόριντα στις 11 Ιουλίου. Η σημερινή συνέντευξη είναι η πρώτη φορά που ο Ορμπάν μίλησε με λεπτομέρειες για τη συνάντηση.

Είπε πως συζήτησαν για διάφορα θέματα περιλαμβανομένων των οικονομικών και πως η ομάδα του συνδράμει τους βοηθούς του Τραμπ με πολιτικές.

«Έχουμε μια πολύ καλή σχέση με εκείνους που εργάζονται πίσω από τον πρόεδρο κατά τη σύνταξη της ατζέντας του για την οικονομική και την εξωτερική πολιτική», είπε ο Ορμπάν.

«Θα μπορούσα να πω πως λαμβάνουμε μέρος στη διαδικασία σύνθεσης αυτής της ατζέντας, υπάρχουν μερικά θέματα όπως η οικογενειακή πολιτική και η διακοπή της μετανάστευσης για τα οποία χαίρουμε μεγάλης εκτίμησης».

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας προχώρησε σε μπαράζ δημοσίευσης προκλητικών βίντεο για την παραμονή της 50ής επετείου από την εισβολή στην Κύπρο.

«Μην με καλείς τόσο από καρδίας, μπορεί να έρθω ξαφνικά μία νύχτα…», είναι ο στίχος του τραγουδιού με το οποίο ξεκινά μία από της αναρτήσεις του υπουργείου, που σε πανηγυρικό τόνο, επιδεικνύει τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Το βίντεο δείχνει αρμάδα και εναέρια να κάνουν επιχείρηση προσεγγίζοντας μια ακτή, ενώ στο κλείσιμο έχει μπει πίνακας με τον Μωάμεθ τον Β’ τον Πορθητή να εισέρχεται στην Κωνσταντινούπολη.

«Στην 50ή επέτειο της “Επιχείρησης Χαρούμενη Ειρήνη” τιμούμε με ευλάβεια, ευγνωμοσύνη και σεβασμό τους ηρωικούς μάρτυρες και τους βετεράνους του ηρωικού στρατού μας που έβαλαν τέλος στην καταπίεση που βίωναν οι Τούρκοι ομογενείς μας στην Κύπρο

Αύριο περιμένουμε όλους τους Κύπριους αδελφούς μας στην παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή 50 πλοίων», προσθέτει η ανακοίνωση.

Λίγο νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε και άλλο βίντεο, που έδειχνε μεταξύ άλλων εικόνες από την τουρκική εισβολή το 1974 αλλά και σημερινές εικόνες του στρατού.

«Ευτυχισμένη 50η επέτειος της “Επιχείρησης Χαρούμενη Ειρήνη”, όπου οι ηρωικές Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μας έφεραν ειρήνη και ασφάλεια στην Κύπρο. Τιμούμε τους μάρτυρες και τους βετεράνους μας με έλεος, ευγνωμοσύνη και σεβασμό και νιώθουμε πάντα τον πόνο των συμπατριωτών μας που δολοφονήθηκαν άγρια από την ελληνική τρομοκρατική οργάνωση», αναφέρει.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Η Attica Bank ανακοίνωσε επισήμως τη συγχώνευσή της με την Παγκρήτια Τράπεζα, η οποία οδηγεί στη δημιουργία του πέμπτου τραπεζικού πόλου στην Ελλάδα σε ένα σκάνδαλο που οδηγεί τα χρέη στην «πλάτη» των φολογουμένων.

Η Attica Bank ενημερώθηκε εγγράφως από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και τη Thrivest Holding Ltd (Τhrivest και από κοινού οι Μέτοχοι) ότι υπεγράφη δεσμευτική συμφωνία (Συμφωνία Μετόχων) μεταξύ τους αναφορικά με τον εταιρικό μετασχηματισμό της Tράπεζας (συγχώνευση της με την Παγκρήτια Τράπεζα δι’ απορροφήσεως της Παγκρήτιας από την Attica Bank, «Συγχώνευση») και της περαιτέρω επένδυσης των Μετόχων (η «Επένδυση») στο μετοχικό κεφάλαιο του πιστωτικού ιδρύματος που θα προκύψει μετά τη Συγχώνευση και υπό την προϋπόθεση ολοκλήρωσης αυτής.

Έκλεισε η συμφωνία μεταξύ των βασικών μετόχων της Attica Bank, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της Thrivest (συμφερόντων Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου), με επίκεντρο την μεγάλη αύξηση κεφαλαίου, ύψους 675,1 εκατ ευρώ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, η επένδυση θα πραγματοποιηθεί μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, το ύψος της οποίας θα είναι 675,1 εκατ. ευρώ, με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο κατέχει το 72,54% της Attica bank, να εισφέρει 475 εκατ. ευρώ και τη Thrivest 200 εκατ. ευρώ.

Θυμίζουμε ότι έντονοι προβληματισμοί ανακύπτουν για την συμφωνία συγχώνευσης της Παγκρήτιας Τράπεζας με την Τράπεζας Αττικής καθώς φαίνεται ότι το ελληνικό δημόσιο θα βρεθεί να κατέχει μικρότερο ποσοστό της Τράπεζας Αττικής με ζημιά όμως 800 εκατ. ευρώ την ίδια στιγμή που οι ιδιώτες θα βρεθούν να γίνουν μεγαλομέτοχοι με μικρότερο κόστος.

Τι σημαίνει αυτό απλά; Ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι (Δημόσιο) θα μετάσχουν με επιπλέον 350 εκατομμύρια σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ενώ τελικά θα βρεθεί, σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση των warrants, να κατέχει μειοψηφικό πακέτο της Τράπεζας Αττικής!

Έτσι αποτυπώνεται η συμφωνία που έχει επιτευχθεί μεταξύ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της εταιρείας Τhrivest (συμφερόντων Εξάρχου, Μπάκου, Καϋμενάκη).

Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα 23 πρόσωπα κατά των οποίων έχει ασκήσει ποινικές διώξεις η Ευρωπαία εισαγγελέας για τη μη εκτέλεση της σύμβασης 717, η οποία αν είχε εκτελεστεί θα είχε αποφευχθεί το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, βρίσκεται και ο Αλέξανδρος Έξαρχου Διευθύνων Σύμβουλος, Αντιπρόεδρο και μέτοχος της Intrakat που πλέον ανήκει στον ισχυρό επιχειρηματικό πόλο των Μπάκου-Καϋμενάκη.

Στον Α.Εξάρχου επιβλήθηκε εγγύηση 500.000 ευρώ χωρίς απαγόρευση εξόδου.

Η Επένδυση στο νέο πιστωτικό ίδρυμα θα πραγματοποιηθεί υπό τους ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις της Συμφωνίας Μετόχων, θα υποστηρίξει την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου της νέας τράπεζας και θα καλύψει τις πρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες που θα προκύψουν από την υπαγωγή χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων των δύο τραπεζών στο πρόγραμμα παροχής κρατικών εγγυήσεων «Ηρακλής ΙΙΙ».

Οι βασικοί όροι της Συμφωνίας Μετόχων, όπως γνωστοποιήθηκαν στην Τράπεζα είναι οι εξής:

Οι Μέτοχοι θα παράσχουν στην Attica Bank έγγραφη δεσμευτική επιστολή κάλυψης κεφαλαιακών αναγκών του πιστωτικού ιδρύματος που θα προκύψει μετά τη Συγχώνευση συμπεριλαμβανομένων των αναγκών που θα προκύψουν λόγω της υπαγωγής στο Πρόγραμμα «Ηρακλής ΙΙΙ».

Η Επένδυση των Μετόχων στο πιστωτικό ίδρυμα που θα προκύψει από τη Συγχώνευση και υπό τον όρο ολοκλήρωσης αυτής, ανέρχεται σε ποσό €675,10 εκατ., εκ των οποίων €475,10 εκατ. κατ’ ανώτατο όριο θα καταβάλει σε μετρητά το ΤΧΣ και €200 εκατ. κατ’ ανώτατο όριο θα καταβάλει σε μετρητά η Thrivest.

Η Επένδυση θα πραγματοποιηθεί μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στο νέο πιστωτικό ίδρυμα με δικαίωμα προτίμησης υπέρ παλαιών μετόχων. Επιπλέον, θα εκδοθούν τίτλοι κτήσης μετοχών («warrants») υπέρ των μετόχων που θα συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Το συνολικό ποσό που επιδιώκεται να αντληθεί από την έκδοση νέων μετοχών και warrants θα ανέλθει σε έως και €735 εκατ.

Μετά την ολοκλήρωση των ανωτέρω ενεργειών (αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και έκδοση warrants, από κοινού «Κεφαλαιακή Ενίσχυση»), το ΤΧΣ αναμένεται να κατέχει ποσοστό συμμετοχής στο νέο πιστωτικό ίδρυμα ύψους τουλάχιστον 35% και η Thrivest αναμένεται να κατέχει ποσοστό που θα κυμαίνεται μεταξύ 50% πλέον μίας μετοχής και 58,5%.

Το ποσοστό συμμετοχής της Thrivest ενδέχεται να αυξηθεί εφόσον επιλέξει κατά τη διακριτική της ευχέρεια να επενδύσει ποσό μεγαλύτερο των €200 εκατ.

Μέχρι την ολοκλήρωση της Συγχώνευσης και της Κεφαλαιακής Ενίσχυσης δε θα μεταβληθεί η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, όσον αφορά στον συνολικό αριθμό μελών Δ.Σ. και στον αριθμό των μελών που έκαστο μέρος δικαιούται να ορίζει ή να προτείνει προς εκλογή.

Οι Μέτοχοι δεσμεύτηκαν να ασκήσουν τα δικαιώματα ψήφου που κατέχουν σε έκαστο πιστωτικό ίδρυμα υπέρ της υλοποίησης της Συγχώνευσης και της Κεφαλαιακής Ενίσχυσης.

Οι Μέτοχοι επίσης γνωστοποίησαν στην Τράπεζα ότι οι ανωτέρω δεσμεύσεις υλοποίησης της Συγχώνευσης και Κεφαλαιακής Ενίσχυσης τελούν υπό τους ειδικότερους όρους και αιρέσεις που προβλέπονται στη Συμφωνία Μετόχων, συμπεριλαμβανομένης και της λήψης όλων των αναγκαίων εταιρικών και κανονιστικών εγκρίσεων.

Κατόπιν των ανωτέρω, η Τράπεζα θα προχωρήσει άμεσα στα επόμενα βήματα για την υπαγωγή της στο Πρόγραμμα παροχής κρατικών εγγυήσεων «Ηρακλής ΙΙΙ» και για τη Συγχώνευση.

Περαιτέρω, θα υλοποιήσει κατά το βαθμό που δύναται και την αφορούν, τις επιμέρους απαιτούμενες ενέργειες για την πραγματοποίηση της Επένδυσης και της Κεφαλαιακής Ενίσχυσης.

Η Τράπεζα θα κρατά ενήμερο το επενδυτικό κοινό για τις εξελίξεις, όπως προβλέπεται στην κείμενη νομοθεσία.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκτός λειτουργίας τέθηκαν επιχειρήσεις όπως τράπεζες, αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί και σούπερ μάρκετ μετά την εμφάνιση της λεγόμενης «μπλε οθόνης του θανάτου», που αντιστοιχεί με μήνυμα σφάλματος, σε υπολογιστές που λειτουργούν με λογισμικό Windows, σε όλο τον κόσμο!

Οι χρήστες στην Αυστραλία άρχισαν να αναφέρουν προβλήματα νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής AEST, δηλώνοντας ότι είχαν αποκλειστεί από τους σταθμούς εργασίας τους.

Οι αυστραλιανές τραπεζικές εφαρμογές και τα συστήματα των σούπερ μάρκετ επηρεάστηκαν επίσης.

Οι αυστραλιανοί ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί Australian Broadcasting Corporation και Sky News επιβεβαίωσαν ότι αντιμετώπιζαν δυσκολίες μετάδοσης ως αποτέλεσμα.

Η διακοπή λειτουργίας φαίνεται να επηρεάζει τους υπολογιστές Windows σε παγκόσμιο επίπεδο. Χρήστες στο subreddit της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Crowdstrike ανέφεραν προβλήματα στην Ινδία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νέα Ζηλανδία.

Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Downdetector, η βλάβη επηρεάζει πολλές τράπεζες και εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

«Έχω ενημερωθεί για μια μεγάλης κλίμακας τεχνική βλάβη που επηρεάζει αριθμό επιχειρήσεων και υπηρεσιών σε όλη την Αυστραλία σήμερα το απόγευμα», επεσήμανε μέσω Χ η Μισέλ ΜακΓκίνες, της αυστραλιανής υπηρεσίας κυβερνοασφάλειας.

«Οι τρέχουσες πληροφορίες υποδεικνύουν ότι η βλάβη αυτή συνδέεται με τεχνικό πρόβλημα της πλατφόρμας λογισμικού που χρησιμοποιούν οι εταιρείες που έχουν επηρεαστεί», πρόσθεσε η ίδια.

Η ΜακΓκίνες τόνισε ότι “δεν υπάρχουν πληροφορίες που να υπονοούν ότι πρόκειται για περιστατικό συνδεόμενο με την κυβερνοασφάλεια».

Η κρατική ραδιοτηλεόραση της Αυστραλίας ABC ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει «μεγάλη τεχνική βλάβη», χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.

Το αεροδρόμιο της Μελβούρνης ενημέρωσε τους πελάτες ότι «αντιμετωπίζει ένα παγκόσμιο τεχνολογικό πρόβλημα που επηρεάζει τις διαδικασίες check-in για ορισμένες αεροπορικές εταιρείες» και συμβούλεψε τους επιβάτες να «δώσουν λίγο επιπλέον χρόνο για το check-in».

Η American Airlines, η United και η Delta ζήτησαν από την αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) να καθηλωθούν όλες οι πτήσεις.

Η FAA κάλεσε τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να ενημερώσουν τους πιλότους που βρίσκονται στον αέρα ότι οι αεροπορικές εταιρείες αντιμετωπίζουν επί του παρόντος προβλήματα επικοινωνίας.

Καμία πτήση της American, της United ή της Delta δεν θα απογειωθεί.

Το Sky News στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε ότι δεν βγήκε στον αέρα το πρωί της Παρασκευής, με την παρουσιάστρια αθλητικών εκπομπών του Sky News Jacquie Beltrao να γράφει στο X: «Προφανώς δεν είμαστε στον αέρα – προσπαθούμε».

Μια μεγάλη σιδηροδρομική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποίησε τους επιβάτες να αναμένουν διαταραχές, καθώς αντιμετωπίζει «εκτεταμένα προβλήματα πληροφορικής».

Και τα τέσσερα εμπορικά σήματα της Govia Thameslink Railway – Southern, Thameslink, Gatwick Express και Great Northern – έκαναν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε εκτεταμένα προβλήματα πληροφορικής σε ολόκληρο το δίκτυό μας».

Το αεροδρόμιο του Βερολίνου ανακοίνωσε την αναστολή της εναέριας κυκλοφορίας ως τις 11:00 ώρα Ελλάδας λόγω τεχνικού προβλήματος στο σύστημα πληροφορικής.

Νωρίτερα η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου σε ανακοίνωσή της στο Χ ενημέρωσε τους επιβάτες ότι παρατηρούνται καθυστερήσεις στο check -in λόγω τεχνικού προβλήματος.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Δυτικής Ελλάδος ( Σ.Ε.Α.ΔΙ. Δ.Ε.) , που προέκυψε από τις εκλογές της 19ης Ιουνίου 2024 , με μεγάλη συμμετοχή των μελών του , δηλώνοντας έμπρακτα τη στήριξή τους στο Σύνδεσμο .

Η σύνθεση του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής :

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κρέτσης Δημήτριος

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κώνστα Ευθυμία ( Έφη )

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μπαρδάκη Αλεξάνδρα

ΤΑΜΙΑΣ

Τσιλιμέκης Σπυρίδων

ΜΕΛΗ

Δανιάς Αθανάσιος Κουσιορής Χριστόφορος Τσακαρδάνος Κωνσταντίνος

Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα έχει τριετή θητεία και διαβεβαιώνει πως θα εργαστεί , καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια , για την προώθηση των αιτημάτων και την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών του Συνδέσμου , καθώς και την αναβάθμιση του θεσμού της Ιδιωτικής Ασφάλισης .

Ευχαριστούμε τα μέλη του Συνδέσμου για την συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία , καθώς και τα απερχόμενα μέλη του Δ.Σ για την προσφορά τους .

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ
Σελίδα 1 από 2