Δευτέρα, 8η Ιουλίου 2024  4:24: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2024

Υπογραφή Σύμβασης για το Έργο Υδροδότησης Λευκάδας Αρτας Πρέβεζας και Αιτωλοακαρνανίας καθώς και ολοκλήρωση της Οδικής Σύνδεσης της Αιτωλοακαρνανίας με τη Λευκάδα.

Υπεγράφη η σύμβαση για το μείζον έργο της υδροδότησης Λευκάδας Αρτας Πρέβεζας και περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα. 

Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας στο εργοτάξιο του οδικού έργου σύνδεσης Αιτωλοακαρνανίας (Αμβρακία οδός-Ακτιο) με την Λευκάδα που θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2025.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Θανάσης Παπαθανάσης δήλωσε:

«Σημαντικά έργα υποδομής υλοποιούνται στην περιοχή μας. Μετά την ολοκλήρωση της Αμβρακίας οδού υλοποιείται η οδική σύνδεση της Αιτωλοακαρνανίας (Αμβρακίας οδού- Ακτιο) με την Λευκάδα ενισχύοντας σημαντικά την ταχύτητα και ασφάλεια των μετακινήσεων και βέβαια την ανάπτυξη της περιοχής. 

Εξάλλου το έργο υδροδότησης Λευκάδας, Άρτας, Πρέβεζας και δυτικών περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας αποτελεί έναν ακόμα πυλώνα υποδομής που θα δώσει πνοή στην ευρύτερη περιοχή, αφού περιλαμβάνει και σημαντικό κομμάτι του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας. Το συγκεκριμένο έργο δίνει λύση στο πρόβλημα της ύδρευσης για τα επόμενα 40 χρόνια, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2027 προϋπολογισμού 145 εκατ. ευρώ. Σήμερα γίνεται ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής μας που δίνει νέα δυναμική στην τοπική οικονομία.

Η παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα καταδεικνύουν την στήριξη της Κυβέρνησης στην Αιτωλοακαρνανία και την ευρύτερη περιοχή.

Συνεχίζουμε με συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς φορείς να επενδύουμε σε υποδομές και έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και δημιουργούν νέες ευκαιρίες και προοπτικές για βιώσιμη ανάπτυξη».

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας το πρωί της Παρασκευής το συμβάν χειροδικίας κατά εργαζόμενου από τον Λευτέρη Αυγενάκη σε αεροδρόμιο, το οποίο του κόστισε τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία είπε «λυπάμαι για τον ίδιο».

Ο κ. Γεωργιάδης θέλησε να μάλιστα να ζητήσει συγγνώμη από τον υπάλληλο του αεροδρομίου, τονίζοντας τα εξής:

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Ο Αυγενάκης τιμάται από τον λαό του Ηρακλείου πάρα πολλά χρόνια. Ασφαλώς έκανε ένα τεράστιο λάθος.

Δεν υπήρχε περίπτωση στη δική μας παράταξη να δικαιολογηθεί κάποια πράξη βίας.

Λυπούμαι πάρα πολύ. Πρώτα από όλα θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον υπάλληλο. Του ζητάω πραγματικά συγγνώμη και ως πρώην Υπ. Εργασίας»:

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου για τη διαρροή ηχητικών καταγραφών αμέσως μετά το έγκλημα των Τεμπών καλούνται ως ύποπτοι από τον εισαγγελέα Ιωάννη Πιέρρο επτά πρόσωπα από τον ΟΣΕ.

Ανάμεσα στους 7 υπόπτους βρίσκεται ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, στελέχη και υπάλληλοι του ΟΣΕ για τους οποίους προέκυψε ότι είχαν ανάμειξη στη διάπραξη του αδικήματος της παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου από κοινού δίνοντας στη δημοσιότητα ηχητικά από τη μοιραία σύγκρουση.

Σημειώνεται, πως πρόκειται για πλημμέλημα, ενώ κατά τη διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας δεν εξετάστηκε το σκέλος του μοντάζ των συνομιλιών καθώς, όπως εξηγεί αρμόδια πηγή, η πράξη αυτή δεν δύναται να αποτελέσει αντικείμενο ποινικής αξιολόγησης, αφού πρέπει να προκαλείται εξ αυτού κάποια σοβαρή έννομη συνέπεια.

Κατά την ίδια πηγή, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν προέκυψε κάποια σοβαρή έννομη συνέπεια διότι ο εφέτης ανακριτής Σωτήρης Μπακαΐμης που χειρίζεται την έρευνα για το σιδηροδρομικό σύστημα είχε στην κατοχή του από την αρχή το σύνολο των ηχητικών καταγραφών χωρίς να είναι μονταρισμένα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην παροχή εξηγήσεων δεν περιελήφθησαν οι υπεύθυνοι για τη δημοσιοποίηση των ηχητικών, γιατί κάτι τέτοιο δεν προέκυψε από την έρευνα ότι στοιχειοθετεί ποινικές ευθύνες, αφού κατά τον νόμο, η δημοσιοποίηση πρέπει να προκαλεί βλάβη σε κάποιον άλλον, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δεν προέκυψε από την έρευνα του εισαγγελέα Νίκου Καραχάλιου που διενήργησε την προκαταρκτική έρευνα.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποστομωτική απάντηση έδωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Παύλος Σαράκης στις αναφορές του κ. Βελόπουλου για την αμοιβή των 30 εκατ.ευρώ που έλαβε από την αμερικανική δικαιοσύνη για το ξεσκέπασμα στις ΗΠΑ του σκανδάλου Novartis, από τον ίδιο, ο οποίος είναι και ο μόνος Έλληνας που «στρίμωξε» την Novartis και μάλιστα επί αμερικανικού εδάφους: 

«Η αμοιβή που έλαβα για τις νομικές μου υπηρεσίες για την πολύκροτη υπόθεση Novartis είναι εκείνη και αντιστοιχεί στο ύψος της αποζημίωσης που έλαβε η αμερικανική κυβέρνηση από την πολυεθνική εταιρία Novartis για αθέμιτες πρακτικές.

Θα πρέπει να γνωρίζουν και οι συνάδελφοι μου και η ελληνική κοινωνία ότι τα χρήματα αυτά έχουν δηλωθεί στις ελληνικές αρχές φορολογούνται κανονικότατα και έχω αποδώσει και θα αποδώσω εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό δημόσιο, δηλαδή επιστρέφω στους Έλληνες πολίτες εκατομμύρια ευρώ.

Είμαι υπερήφανος που εισέρχομαι στην πολιτική οικονομικά αυτοδύναμος. Και αν κάποιους αυτό ενοχλεί λυπάμαι πάρα πολύ για αυτούς. 

Εγώ εισήλθα στην πολιτική σκηνή όντας οικονομικά αυτοδύναμος, ώστε να έχω την ελευθερία της έκφρασης και της άποψης. Λυπάμαι, αν εξαιτίας αυτού του λόγου πικραίνεται ο κ. Βελόπουλος ή οποιοσδήποτε άλλος.

Αν θέλετε οποιαδήποτε συζήτηση για την υπόθεση της Νοβάρτις στην αμερικανική δικαιοσύνη και μην συγχέεται την υπόθεση αυτή στην ελληνική δικαιοσύνη όποτε θέλετε είμαι έτοιμος να την κάνουμε. Αν αντέχετε πολύ ευχαρίστως», κατέληξε ο Π.Σαράκης, ο οποίος αποδεικνύεται ο μοναδικός που κατάφερε και ξεσκέπασε τις δωροδοκίες και τον τις αήθεις πρακτικές της Novartis, όταν ολόκληρο το σύστημα στην Ελλάδα συγκάλυπτε το μεγαλύτερο μεταπολεμικό σκάνδαλο.

Ο Π.Σαράκης, o οποίος διατηρεί πάντα χαμηλό προφίλ, για πρώτη φορά επιβεβαίωσε τον ρόλο του στην εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που είχε στήσει η Novartis και επί αμερικανικού εδάφους και την αναγνώριση από τις ίδιες τις ΗΠΑ του ρόλου του.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νίκη του Εργατικού κόμματος υπό τον Κιρ Στάρμερ στις εκλογές στη Βρετανία έδειξε το exit poll, το οποίο έδινε πλειοψηφία 411 σε σύνολο 650 εδρών, με συντριβή του κυβερνώντος από το 2010 Συντηρητικού κόμματος, υπό τον απερχόμενο πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ.

Ακολουθούσαν οι Συντηρητικοί του Σούνακ με 119 έδρες.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες κερδίζουν τελικά 71 έδρες.

Το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας θα δει τον αριθμό των βουλευτών του να πέφτει στους 6  και το Μεταρρυθμιστικό Κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ που προβλεπόταν να λάβει 13 βουλευτές, έπεσε στους 4.

Το Πράσινο Κόμμα της Αγγλίας και της Ουαλίας προβλέπεται να διπλασιάσει τον αριθμό των βουλευτών του σε δύο και το Κόμμα της Ουαλίας θα λάβει 4 βουλευτές. Οι υπόλοιποι προβλέπεται να λάβουν 19 έδρες .

Το εκλογικό αποτέλεσμα εκτιμάται ότι θα δώσει στους Εργατικούς μία πλειοψηφία 160 εδρών, κατεβάζοντας την αυλαία των συντηρητικών κυβερνήσεων, οι οποίες, για 14 χρόνια κυβέρνησαν τη Βρετανία.

Οι εκτιμήσεις ανακοινώθηκαν μόλις έκλεισαν οι κάλπες στις 22:00 τοπική ώρα (24.00 ώρα Ελλάδας).

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της ανακοίνωσης του exit poll:

Τα αποτελέσματα ανά περιοχή

Οι Εργατικοί κερδίζουν σε Χούγκτον και νότιο Σάντερλαντ. Το πρώτο αποτέλεσμα της βραδιάς έρχεται από το νότιο Σάντερλαντ, με την σκιώδη υπουργό Παιδείας, Μπρίτζετ Φίλιπσον, να επικρατεί.

Η Μπρίτζετ Φίλιπσον των Εργατικών κέρδισε με 18.847 ψήφους.

Στη νικητήρια ομιλία της είπε ότι «οι καλύτερες μέρες μας βρίσκονται μπροστά μας» και πρόσθεσε ότι το κόμμα της θα είναι μια κυβέρνηση «υπηρεσιών», «με σκοπό» και «τροφοδοτούμενη από την ελπίδα».

Ο Σαμ Γουντς-Μπρας του Μεταρρυθμιστικού κόμματος κέρδισε τη δεύτερη θέση της εκλογικής περιφέρειας, με 11.668 ψήφους.

Νίκη των Εργατικών σε Μπλάιθ και Άσινγκτον. Το δεύτερο αποτέλεσμα της βραδιάς έρχεται στις 23:30 τοπική ώρα (1:30 ώρα Ελλάδας) από τις πόλεις Μπλάιθ και Άσινγκτον.

Ο Ίαν Λάβερι των Εργατικών είναι ο μεγάλος νικητής εκεί με 20.030 ψήφους. Δεύτερο έρχεται το Μεταρρυθμιστικό κόμμαμε 10.857 ψήφους και τρίτοι οι Συντηρητικοί.

Νίκη των Εργατικών και στο κεντρικό Σάντερλαντ. Ο Λιούις Άτκινσον των Εργατικών επικρατεί στο κεντρικό Σάντερλαντ με 16.852 ψήφους.

Για άλλη μια φορά, το Μεταρρυθμιστικό κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ κερδίζει τους Συντηρητικούς και έρχεται στη δεύτερη θέση.

Οι Εργατικοί κρατούν την Ουάσινγκτον και το νότιο Γκέιτσχεντ. Η Σάρον Χότζσον επανεκλέγεται για τους Εργατικούς, καθώς το Μεταρρυθμιστικό κόμμα έρχεται και πάλι δεύτερο πάνω από τους Συντηρητικούς.

Οι Εργατικοί κερδίζουν το νότιο Σουίντον από τους Συντηρητικούς.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Ρόμπερτ Μπάκλαντ, έχασε το νότιο Σουίντον από την Χάιντι Αλεξάντερ των Εργατικών. Εκείνη κέρδισε με 21.676 ψήφους, ενώ ο Μπάκλαντ ήρθε δεύτερος με 12.070 ψήφους.

Είναι ο πρώτος Συντηρητικός που χάνει απόψε την έδρα του, αφού την κατείχε από το 2010.

Οι Συντηρητικοί κρατούν το Ρέιλι και το Γουίκφορντ. Ο Μαρκ Φρανσουά διατηρεί την έδρα του, με πλειοψηφία άνω των 5.500 έναντι του υποψηφίου των Μεταρρυθμίσεων Γκραντ Ράνταλ, ο οποίος έρχεται δεύτερος. Είναι η πρώτη νίκη της βραδιάς για τους Τόρις.

Οι Εργατικοί κερδίζουν το Ντάρλινγκτον και το Στουντ από τους Συντηρητικούς και κρατούν το Τζάροου και το ανατολικό Γκέιτσχεντ.

Το Εργατικό Κόμμα κέρδισε την εκλογική περιφέρεια του Τέλφορντ από τους Συντηρητικούς. Το κρατούσαν οι Τόρις από το 2015, όταν η Λούσι Άλαν το κέρδισε από τους Εργατικούς. Ήταν επίσης όπου ο Μπόρις Τζόνσον ξεκίνησε το μανιφέστο του κόμματος το 2019.

Η Ρέιτσελ Ριβς των Εργατικών κερδίζει στο Leeds West & Pudsey με πλειοψηφία πάνω από 12.000.

Τώρα είναι πολύ πιθανό να γίνει καγκελάριος του Κιρ Στάρμερ – και θα είναι η πρώτη γυναίκα σε αυτόν τον ρόλο.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες κερδίζουν τον Eastleigh από τους Συντηρητικούς και το Τσέλτεναμ, αρπάζοντας την έδρα από τους Τόρις, την οποία κρατούσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Άλεξ Τσαλκ.

Οι Συντηρητικοί κρατούν το Μπρόξμπορν.

Οι Εργατικοί κρατούν το Τάινμουθ και το νότιο Μπάρνσλεϊ και κερδίζουν από τους Τόρις το νότιο Μπλάκπουλ, το Leigh & Atherton, το Cannock Chase, το Κόλτσεστερ, την Κοιλάδα του Γκλαμόργκαν, το βόρειο Σουίντον και το Μπρίτζεντ.

Το κόμμα Reform UK του Νάιτζελ Φάρατζ εξέλεξε για πρώτη φορά βουλευτή, με τον Λι Άντερσον να διατηρεί την έδρα που κέρδισε το 2019 στο Άσφιλντ όταν όμως ήταν μέλος του Συντηρητικού Κόμματος.

Ο Άντερσον εγκατέλειψε τους Τόρις και εντάχθηκε στο Reform UK νωρίτερα φέτος. 

Ο ηγέτης του Reform UK Νάιτζελ Φάρατζ κέρδισε το Κλάκτον του Έσσεξ και εκλέγεται βουλευτής έπειτα από επτά αποτυχημένες απόπειρες στο παρελθόν.

Νωρίτερα σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο επικεφαλής του Μεταρρυθμιστικού κόμματος, περιέγραψε την προβλεπόμενη επιτυχία του κόμματός του στις βρετανικές εκλογές ως «τεράστια» μετά τα αποτελέσματα των exit poll.

Μάλιστα είπε ότι το κόμμα του έλαβε υψηλότερο ποσοστό ψήφων σε αυτές «από κάθε πιθανή πρόβλεψη. Είναι σχεδόν απίστευτο».

Ο Κιρ Στάρμερ έφτασε τα ξημερώματα στο κέντρο καταμέτρησης ψηφοδελτίων σέδρα του στο βόρειο Λονδίνο μαζί με τη σύζυγό του, Βικτόρια.

Ο ηγέτης των Εργατικών, ο οποίος ετοιμάζεται να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός, επανεξελέγη στην έδρα του στο Holborn & St Pancras λαμβάνοντας 18.884 ψήφους.

“Απόψε οι άνθρωποι σε ολόκληρη τη χώρα μίλησαν και είναι έτοιμοι για την αλλαγή”, δήλωσε ο Κιρ Στάρμερ λίγο μετά την επανεκλογή του στην έδρα του στο Holborn & St Pancras.

Οι δημοσκοπήσεις που είχαν δει το φως της δημοσιότητας νωρίτερα, έδειχναν ότι το Εργατικό Κόμμα κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές με καθαρή πλειοψηφία, τοποθετώντας τον Στάρμερ σε τροχιά ανάληψης της πρωθυπουργίας από τον Ρίσι Σούνακ, θέτοντας τέρμα σε μία περίοδο 14 ετών συντηρητικών κυβερνήσεων στη Βρετανία.

Η αναπληρώτρια αρχηγός των Εργατικών, Άντζελα Ρέινερ, επανεξελέγη στην έδρα της στο Ashton-under-Lyne.

H κα Ρέινερ ευχαρίστησε την οικογένειά της, τους φίλους και την ομάδα των Εργατικών, λέγοντας: «Ελπίζω να σας κάνω περήφανους».

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς έχασε τη βουλευτική του έδρα και έγινε το δεύτερο υψηλόβαθμο μέλος του υπουργικού συμβουλίου του Ρίσι Σούνακ που μένει εκτός κοινοβουλίου.

Ο απερχόμενος υπουργός Άμυνας ηττήθηκε στην εκλογική περιφέρεια Γουέλιν Χάτφιλντ της νότιας Αγγλίας από τον υποψήφιο του Εργατικού Κόμματος, Άντριου Λιούιν, ο οποίος με 19.877 ψήφους κερδίζει την έδρα.

Ο 55χρονος Γκραντ Σαπς, που έλαβε 16.078 ψήφους, υποστήριξε την Ουκρανία από τότε που επιλέχθηκε να αντικαταστήσει τον Μπεν Γουάλας στο υπουργείο Άμυνας πριν από σχεδόν δύο χρόνια, ταξιδεύοντας μάλιστα στο Κίεβο έναν μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο Γκραντ Σαπς είναι το δεύτερο θύμα του υπουργικού συμβουλίου, αφού ο υπουργός Δικαιοσύνης Άλεξ Τσαλκ έχασε επίσης τη θέση του.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν κέρδισε στο Islington North ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Ο Κόρμπιν εκδιώχθηκε από το Εργατικό Κόμμα αφού ισχυρίστηκε ότι η κλίμακα του αντισημιτισμού στο κόμμα ήταν «δραματικά υπερεκτιμημένη».

Η υπουργός Παιδείας Τζίλιαν Κίγκαν έχασε τη θέση της στο Τσίτσεστερ, και έγινε η τελευταία υπουργός που πέφτει. Την κέρδισαν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες με πλειοψηφία 12.172 ψήφων.

Αντίθετα τις έδρες τους κράτησαν οι δύο υπουργοί της κυβέρνησης Σούνακ,  Όλιβερ Ντάουντεν και Κέμι Μπάντενοχ. 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κράτησε την έδρα του στο Χέρτσμερ και η γραμματέας επιχειρήσεων, κράτησε επίσης την έδρα της στο Essex North West.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ρόμπερτ Κιγιοσάκι, ο γνωστός συγγραφέας και «γκουρού» του personal finance, με νέα ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter), προβλέπει ότι στο εγγύς μέλλον θα λάβει χώρα ένα τεραστίων διαστάσεων κραχ, μία πραγματική συντριβή, η οποία θα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία.

Χαρακτήρισε μάλιστα την οικογένεια του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ως «οικογένεια του εγκλήματος» και θεωρεί τους δημοκρατικούς υπεύθυνους για το κακό που έρχεται στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο.

«Η φούσκα σκάει… Τα τεχνικά γραφήματα δείχνουν πως η μεγαλύτερη συντριβή στην ιστορία έρχεται.
Θα υπάρξει κατάρρευση στις τιμές των ακινήτων, των μετοχών, των ομολόγων, του χρυσού, του ασημιού και του Bitcoin» σημειώνει.

Όπως προέβλεψε, μέχρι το τέλος του 2025 θα ξεκινήσει μια μακρά bull market, που θα εκτινάξει τις τιμές του χρυσού, του ασημιού και του Bitcoin.

Αυτός ο ανοδικός κύκλος είναι κάτι που πολλοί επενδυτές περιμένουν με ανυπομονησία και η υπομονή τους θα ανταμειφθεί.

«ΚΑΛΑ ΝΕΑ: Θα ακολουθήσουν καλές στιγμές, μια αγορά ευκαιριών.

Τα τεχνικά διαγράμματα υποδεικνύουν ότι θα ακολουθήσει ένας σημαντικός μακροπρόθεσμος κύκλος ανοδικής αγοράς…. που θα ξεκινήσει την ανοδική πορεία του στα τέλη του 2025, αυξάνοντας τις τιμές επί χρόνια.

Αυτός ο ανοδικός κύκλος της αγοράς είναι η άνθηση που περίμεναν οι επενδυτές σε χρυσό, ασήμι και Bitcoin.

Η υπομονή τους θα ανταμειφθεί. Αυτός είναι ο μακροπρόθεσμος κύκλος της ανοδικής αγοράς που ήξεραν ότι έπρεπε να έρθει» επισημαίνει.

Σύμφωνα με τον Κιγιοσάκι, οι Ηνωμένες Πολιτείες, όντας το μεγαλύτερο κράτος «μπαταχτσής» στην Ιστορία θα δουν, εκ των πραγμάτων, την εμπιστοσύνη των άλλων κρατών στο νόμισμά τους, του δολάριο, να γκρεμίζεται και η ιστορία πρόκειται να επαναληφθεί.

Μετά το κραχ θα ξεκινήσει η μακροπρόθεσμη ανοδική αγορά για χρυσό, ασήμι και Bitcoin και οι τιμές θα ανέβουν και πάλι σε νέα ιστορικά υψηλά.

Ο χρυσός θα μπορούσε ενδεχομένως να φτάσει τα 15.000 δολάρια ανά ουγγιά, το ασήμι θα μπορούσε να φτάσει τα 110 δολάρια ανά ουγγιά και το Bitcoin θα μπορούσε εύκολα να φτάσει τα 10 εκατομμύρια δολάρια.

Ως γνήσιος Ρεπουμπλικανός και υποστηρικτής της ελεύθερης και αδέσμευτης οικονομικής δραστηριότητας, ο Κιγιοσάκι στράφηκε κατά του Τζο Μπάιντεν: «Η οικογένεια του εγκλήματος χάνει. Οι WOKE Μαρξιστές Φιλελεύθεροι χάνουν.

Όπως ξέρετε το “go woke… πτώχευσε”. Τζο Μπάιντεν… “απολύθηκες.” “Επιτέλους ελεύθερος.”

Σε πραγματικές εκλογές, χωρίς διαφθορά τον Νοέμβριο.
Ας σημάνει το κουδούνι της ελευθερίας».

«Ο Μπαράκ Ομπάμα εγκαταλείπει τον ΤζοΜπάιντεν. Ο Τάκερ Κάρλσον αναφέρει ότι ο Ομπάμα λέει ψέματα… όταν ο Ομπάμα λέει ότι υποστηρίζει τον Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τον Τάκερ, ο Ομπάμα λέει στα κρυφά “Ο Μπάιντεν δεν μπορεί να κερδίσει”.

Ο Ομπάμα θέλει μια ανοιχτή Συνέλευση ώστε οι φιλελεύθεροι woke Δημοκρατικοί να προχωρήσουν σε αλλαγές.

Ο Μπάιντεν συμφώνησε να συζητήσει με τον Τραμπ… και εξετέθη σε όλο τον κόσμο.

Τώρα οι Δημοκρατικοί, με επικεφαλής προφανώς τον Μπαράκ Ομπάμα, πρόκειται να αντικαταστήσουν τον γερο-Μπάιντεν.

Όπως έχω πει πολλές φορές, “η πολιτική είναι ένα βρώμικο παιχνίδι”.

Αν και πιστεύω ότι ο γερο-Μπάιντεν είναι ο χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ.

Λυπάμαι για τον γερο-Τζο …ειδικά όταν ο ίδιος ο Πρόεδρός του… o Μπαράκ Ομπάμα του σκάβει τον λάκκο.

Οι Δημοκρατικοί έστησαν το debate με τον Τραμπ… Ο Τζο ταπεινώθηκε παγκοσμίως…και τώρα ο Ομπάμα κλωτσάει τον Τζο.

Είθε εσύ και εγώ να έχουμε φίλους υψηλότερης ποιότητας» καταλήγει ο Κιγιοσάκι.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Νέο φραστικό λάθος από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν έδειξε ακόμα και στους πιο φανατικούς οπαδούς του ότι η διανοητική του κατάσταση χειροτερεύει καθώς μπέρδεψε το φύλο του και μαζί με αυτό το χρώμα του και την φυλή του αφού θεώρησε τον εαυτό του ως «την πρώτη μαύρη αντιπρόεδρο τον ΗΠΑ».

Συγκεκριμένα είπε: «Παρεμπιπτόντως, είμαι περήφανη που είμαι, όπως είπα, η πρώτη αντιπρόεδρος, η πρώτη μαύρη γυναίκα… που υπηρέτησε μαζί με μαύρο πρόεδρο.

Περήφανος που συνεργάζομαι με την πρώτη μαύρη γυναίκα δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο. Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορούμε να κάνουμε γιατί είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», δήλωσε σε αμερικανικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Το γεγονός ότι ο 81χρονος Μπάιντεν περιγράφει τον εαυτό του ως μαύρη γυναίκα κατά τη διάρκεια συνέντευξης, κάνει το γύρο το διαδικτύου καθώς πληθαίνουν οι εκκλήσεις για να αποσύρει την υποψηφιότητά του με τον ίδιο να αρνείται να προχωρήσει σε μία τέτοια ενέργεια.

Προφανώς κάπου μπέρδεψε μέσα στο μυαλό του ότι ο ίδιος είχε διατελέσει αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Ομπάμα, του πρώτου Αφροαμερικανικού προέδρου των ΗΠΑ με το γεγονός ότι η δική του αντιπρόεδρος είναι μία Αφροαμερικανίδα.

Η αναφορά του Δημοκρατικού προέδρου στο Ανώτατο Δικαστήριο αφορά την Κετάντζι Μπράουν-Τζάκσον, την πρώτη μαύρη γυναίκα δικαστή, που διορίστηκε από τον ίδιο το 2022.

Η συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Φιλαδέλφεια «WURD» διήρκεσε λίγο λιγότερο από 15 λεπτά, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Η δημοσιογράφος Άντρεα Λόουφουλ Σάντερς ήταν αυτή που του έκανε ερωτήσεις αναφορικά με τις σχέσεις που είχε στο παρελθόν με τους μαύρους Αμερικανούς, σχολιάζει η Daily Mail.

Ότι και να πει κανείς είναι σαφές ότι το ισχυρότερο κράτος του πλανήτη αυτή τη στιγμή κυβερνάται από έναν άνθρωπο διανοητικά ακατάλληλο.

Σε αυτό που είναι υπεύθυνοι οι Δημοκρατικοί είναι ότι γνώριζαν εδώ και πολλά χρόνια την κατάσταση του και δεν πρόκειται για κάτι το οποίο ξεκίνησε να συμβαίνει πριν λίγους μήνες…

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σε αντιφατικές και ακατανόητες δηλώσεις προχώρησε ο  υπουργός «Κλιματικής “Κρίσης” και Πολιτικής Προστασίας», Βασίλης Κικίλιας λέγοντας πως οι φωτιές οφείλονται στην κλιματική κρίση, όπως είδαμε και εχθές λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών (μπουρίνια, καταιγίδες) αλλά  τελικά αυτό ήταν καλό γιατί το έδαφος μάζεψε υγρασία και επιπρόσθετα ήταν καλό για την λειψυδρία!

Δεν πρόκειται για αστείο ούτε για ανέκδοτο. Πρόκειται περί πραγματικών δηλώσεων του υπουργού ο οποίος καταλόγισε ως μέρος των αιτιών για την πρόκληση των φωτιών τα μπουρίνια και τις καταιγίδες οι οποίες όμως ήταν καλές γιατί υπάρχει λειψυδρία.

Δηλαδή μια απλή καλοκαιρινή βροχή τώρα θα ονομάζεται «ακραίο καιρικό φαινόμενοι», ενώ ταυτόχρονα θα προκαλεί και πυρκαγιές εξαιτίας των… ακραίων κεραυνών.

Όλα αυτά σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα ο Β.Κίκίλιας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ όταν κλήθηκε να σχολιάσει για το γεγονός ότι φέτος τον Ιούνιο και παρά παρά την υποτιθέμενη αναδιοργάνωση, τα νέα δόγματα και την προσθήκη νέων τεχνολογιών στην κατάσβεση των πυρκαγιών είχαμε αρνητικό ρεκόρ καμένων εκτάσεων στα 78.000 στρέμματα ένα ρεκόρ που κρατούσε 10 ολόκληρα χρόνια από τον Ιούνιο του 2014 όταν είχαν καεί 59.540 στρέμματα.

Ο υπουργός δεν σχολίασε το γεγονός  και τα έριξε όλα στην κλιματική «κρίση»   λέγοντας:

«Έχω δηλώσει ότι καμία χρονιά από εδώ και στο εξής δε θα είναι η ίδια όπως η προηγούμενη με βάση την κλιματική κρίση. Αυτό οφείλουν να το καταλάβουν οι πολίτες για να το συναισθανθούμε όλοι.

Το είδατε και εχθές εάν θέλετε, είχαμε ακραίες καταιγίδες για την εποχή μπουρίνια , πολλές πυρκαγιές προκλήθηκαν από κεραυνούς σε όλη την Ελλάδα.

Τελικά καταφέραμε να τις μαζέψουμε όλες, αλλά  μας ικανοποιεί γιατί έχει παραπάνω υγρασία το έδαφος και στο θέμα της λειψυδρίας είναι πολύ σημαντικό γιατί μπόρεσε να βρέξει και στα νησιά μας και παντού», είπε ο υπουργός.

Βέβαια ο υπουργός συμπλήρωσε ότι πέρυσι τον Ιούνιο είχαμε 533 ενάρξεις πυρκαγιών ενώ φέτος το  αντίστοιχο διάστημα 1.281 επιχειρώντας να αποδώσει την αιτία για το ρεκόρ καμένων εκτάσεων φέτος.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι εξαιτίας των πτήσεων των drones έχουμε έγκαιρη προειδοποίηση για τις πυρκαγιές, αλλά όπως έχει αναφέρει κατ΄ επανάληψη το pronews.gr σε τι είναι χρήσιμος ο έγκαιρος εντοπισμός της πυρκαγιάς εάν αυτή δεν μπορεί να κατασβεστεί!

«Το λέω για μία ακόμη φορά, θα είναι η δυσκολότερη αντιπυρική περίοδος των τελευταίων είκοσι χρόνων. Παρόλα αυτά, ξέρετε, έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά καθ΄ όλη τη διάρκεια του χειμώνα και της άνοιξης, πρώτον σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόληψη.

Τα 560.000 καθαρισμένα οικόπεδα που έχουμε φτάσει μέχρι σήμερα είναι μια τεράστια παρακαταθήκη σε σχέση με πέρσι, γιατί καταλαβαίνετε ότι δεν τρέχει η πυρκαγιά στα καθαρισμένα οικόπεδα, δεν καταστρέφονται οι περιουσίες των ανθρώπων και δεν καίγονται τα σπίτια στον καθαρισμένο περιβάλλοντα χώρο. Όπου έχει όμως δύο μέτρα χόρτα, αυτό είναι “πυριτιδαποθήκη”» είπε .

Αναφορικά με το νέο δόγμα αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών που έχει ως βασικούς άξονες την κινητοποίηση εναέριων και ενισχυμένων επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων από την πρώτη στιγμή έναρξης της πυρκαγιάς, αλλά και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων στο πεδίο ο Υπουργός τόνισε:

«Πλέον στις δασικές πυρκαγιές σηκώνονται τα εναέρια με το που βλέπουν τα drones καπνό. Δεν περιμένουμε να φτάσει ένα πυροσβεστικό ή ένας εθελοντής ή ένας πυροσβέστης και να την επιβεβαιώσουμε. Σηκώνονται με εντολή του κυρίου Αρχηγού από το πρώτο δευτερόλεπτο. Αν και εφόσον είναι false alarm ή οι επίγειες δυνάμεις προλάβουν να “μαζέψουν” την πυρκαγιά στο 20λεπτο που χρειάζεται ένα εναέριο να σηκωθεί, ακυρώνουμε την απογείωση. Αν έχει ήδη απογειωθεί κάνει μια διαβροχή και μια περιπολία», συνεχίζει.

“Υποχρεωτικά στο πεδίο είναι οι δασάρχες μαζί με τους πυροσβέστες, εκεί είναι και οι εθελοντές, εκεί και η αστυνομία για τις εκκενώσεις, εκεί και οι Ένοπλες δυνάμεις αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα. Παλεύουμε και προσπαθούμε όλοι μαζί, και λάθη φυσικά θα γίνουν. Και είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να τα προλάβουμε όλα, δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση με τόσες πολλές ενάρξεις” δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Σχετικά με την αξιοποίηση drones επισήμανε ότι έχουν καθοριστικό ρόλο στον έγκαιρο εντοπισμό πυρκαγιών με αποτέλεσμα την πολύ γρήγορη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων και τη μεγάλη αύξηση των πιθανοτήτων αντιμετώπισης μιας πυρκαγιάς σε αρχικό στάδιο.

«Έχουμε 25 drones με 25 κέντρα επιχειρήσεων που πετάνε πάνω από τον Υμηττό, την Πάρνηθα και την Πεντέλη, τα Βίλια και όπου χρειάζεται 24 ώρες το 24ωρο, βλέπουν με υπέρυθρες και τη νύχτα, έχουν θερμικές κάμερες, υπολογίζουν τις συντεταγμένες και μας δίνουν νωρίς ένα περιστατικό που σε άλλες εποχές δυστυχώς θα το έβλεπε αργότερα, ένας πυροφύλακας, ένας πολίτης, ένας στρατιώτης. Είναι μεγάλο αβαντάζ. Επεκτείνεται αυτό και εκτός Αττικής, ήδη έχει μπει drone στην Κάρυστο στη νότια Εύβοια που πάντα έχουμε πυρκαγιές» είπε ο κ. Κικίλιας.

Παρά όμως τα drones και την έγκαιρη απογείωση των εναέριων μέσων οι εκτάσεις που κάηκαν μόνο τον Ιούνιο κατέγραψαν ρεκόρ δεκαετίας!

Γιατί; Γιατί ακατάλληλα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πολύ απλά δεν μπορούν να σβήσουν τις πυρκαγιές.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Να μην εγκατασταθούν χερσαία και πλωτά φωτοβολταϊκά στη λίμνη Κρεμαστών, ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας το ΚΚΕ.

Το κείμενο της Ερώτησης, που υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Νίκος Παπαναστάσης, Νίκος Καραθανασόπουλος και Διαμάντω Μανωλάκου, έχει ως εξής:

«Βάσει του Μητρώου της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ), στην ευρύτερη περιοχή της τεχνητής λίμνης Κρεμαστών έχουν χορηγηθεί έως σήμερα οκτώ Βεβαιώσεις Παραγωγού για την εγκατάσταση σταθμών ΑΠΕ συνολικής ισχύος 596,76MW. Τα ανωτέρω έργα βρίσκονται στο στάδιο της περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

Πέρα των ανωτέρω στην ευρύτερη περιοχή της τεχνητής λίμνης Κρεμαστών έχουν υποβληθεί και εξετάζονται από τη ΡΑΑΕΥ τρεις αιτήσεις για χορήγηση Βεβαίωσης Παραγωγού για την εγκατάσταση σταθμών ΑΠΕ συνολικής ισχύος 17,93MW.

Λόγω των παραπάνω, κινητοποίηση ενάντια στην εγκατάσταση πλωτών και χερσαίων φωτοβολταϊκών στη λίμνη των Κρεμαστών και σε βοσκοτόπια της περιοχής πραγματοποίησαν Σύλλογοι και κάτοικοι των Δυτικών Αγράφων Ευρυτανίας και της Αιτωλοακαρνανίας, την Κυριακή 30 Ιούνη, στην γέφυρα της Τατάρνας.

Η τοποθέτηση των πλωτών αλλά και των χερσαίων φωτοβολταϊκών στην λίμνη Κρεμαστών καταστρέφει το τοπίο της κοιλάδας του Αχελώου, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη χλωρίδα, την πανίδα αλλά και το κλίμα της περιοχής. Επίσης ο καθαρισμός των φωτοβολταϊκών με χημικά προκειμένου να αποδίδουν στο μέγιστο δυνατό απειλεί να μολύνει ανεπανόρθωτα το νερό του ποταμού Αχελώου, αλλάζει βίαια τις χρήσεις γης ολοκληρώνοντας το ξεκλήρισμα της κτηνοτροφίας, ουσιαστικά ξεριζώνει και τους λίγους εναπομείναντες κατοίκους από τη γη και τα χωριά τους.

Η απελευθέρωση της παραγωγής της Ενέργειας και η εμπορευματοποίηση του περιβάλλοντος έχουν ως αποτέλεσμα την ιεράρχηση της δημιουργίας έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) σε βάρος του περιβάλλοντος και του πρωτογενούς τομέα, τη στιγμή μάλιστα που οι αγρότες εγκαταλείπουν την παραγωγή εξαιτίας του αυξημένου κόστους παραγωγής.

Το φυσικό περιβάλλον τελικά αξιοποιείται με σκοπό το κέρδος των λίγων με ευθύνη των κυβερνήσεων, που προώθησαν νόμους με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Για αυτό και παρά το ότι με τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά χρησιμοποιούνται πιο ήπιες μορφές Ενέργειας, ούτε το περιβάλλον προστατεύεται, αλλά και τα λαϊκά νοικοκυριά επιβαρύνονται μέσω των λογαριασμών για να τροφοδοτούνται τα κέρδη των μονοπωλίων και των τραπεζών, που τους παρέχουν δάνεια.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει ώστε να μην εγκατασταθούν χερσαία και πλωτά φωτοβολταϊκά στη λίμνη Κρεμαστών, όπως απαίτησαν και οι κάτοικοι της περιοχής»..

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη το μεσημέρι στην υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης των Περιφερειακών Ενοτήτων Λευκάδας, Πρέβεζας και Άρτας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που έγινε στη Λευκάδα, ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Κύριοι Περιφερειάρχες, κύριοι Δήμαρχοι, αγαπητοί συνάδελφοι στην κυβέρνηση και στη Βουλή,

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω, συγχαίροντας την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, αλλά και όλους τους τοπικούς παράγοντες, ειδικά της Λευκάδας, τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο, τον βουλευτή σας, για τον πολύ καλό συντονισμό και την ταχύτητα με την οποία κινηθήκαμε, προκειμένου να φτάσουμε σήμερα στην ευχάριστη στιγμή να υπογράφουμε αυτό το εξαιρετικά σημαντικό έργο.

Ένα έργο το οποίο, όπως είπε και ο Νίκος Ταχιάος, μας υποχρέωσε ως κυβέρνηση να “βουτήξουμε” βαθιά στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι εξασφαλίζουμε την απαραίτητη χρηματοδότησή του.

Το λέω αυτό διότι ο αρχικός προγραμματισμός της κυβέρνησης ήταν να εντάξει το έργο αυτό στο Ταμείο Ανάκαμψης. Όταν όμως κατέστη εμφανές ότι, όσο γρήγορα κι αν τρέχουμε, δεν θα μπορούσαμε να τηρήσουμε τις ασφυκτικές προθεσμίες του Ταμείου Ανάκαμψης, πήραμε την πολιτική απόφαση να χρηματοδοτήσουμε το πολύ σημαντικό αυτό έργο εξ ολοκλήρου από εθνικούς πόρους.

Και το κάναμε διότι ακριβώς στην προτεραιοποίηση των έργων σε εθνικό επίπεδο, τα έργα τα οποία σχετίζονται με τη σωστή, με τη χρηστή διαχείριση του νερού, έρχονται πάντα σε πρώτη προτεραιότητα, για λόγους τους οποίους νομίζω ότι αντιλαμβάνεστε απόλυτα.

Το έργο, το οποίο θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται άμεσα, είναι από τα μεγαλύτερα νέα έργα ύδρευσης στην πατρίδα μας. Θα καλύψει τις ανάγκες 150 χιλιάδων συμπολιτών μας, πρωτίστως τις ανάγκες της Λευκάδας. Ταυτόχρονα, όμως, είναι κι ένα έργο, κύριοι Περιφερειάρχες, το οποίο ενώνει τρεις Περιφερειακές Ενότητες, παίρνοντας νερό από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου και μεταφέροντάς το μέχρι τη Λευκάδα, προκειμένου να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μία υποδομή ύδρευσης όλης αυτής της περιοχής, η οποία θα αντέξει στον χρόνο, θα αντέξει στις μεγάλες προκλήσεις της κλιματικής κρίσης και θα εξασφαλίσει για πολλές δεκαετίες βιώσιμη ανάπτυξη σε όλες τις περιοχές τις οποίες και θα καλύπτει.

Όπως γνωρίζετε, η κλιματική κρίση είναι πια μαζί μας. Βλέπετε τις συνέπειές της κάθε μέρα γύρω μας. Μία από τις συνέπειές της έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν είμαστε πια απολύτως βέβαιοι ότι αυτά τα οποία ίσχυαν στο παρελθόν για τις βροχοπτώσεις θα εξακολουθούν να ισχύουν στο μέλλον. Αυτό μας υποχρεώνει, όλες και όλους, να είμαστε διπλά προσεκτικοί στη διαχείριση του νερού.

Αυτό αφορά όλες και όλους: το κεντρικό κράτος, το οποίο κατασκευάζει υποδομές οι οποίες εξασφαλίζουν ελάχιστες διαρροές αλλά και καλή ποιότητα νερού, που ανακουφίζουν τον υδροφόρο ορίζοντα της Λευκάδας από τις πολλές γεωτρήσεις. Αυτή η πρωτοβουλία αφορά όμως και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους Δήμους και τις κοινότητες και τελικά τον κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε το νερό ως ένα πολύτιμο αγαθό. Να μην το σπαταλάμε αλόγιστα και να αλλάξουμε, θα έλεγα, συνολικά τη νοοτροπία μας για τον τρόπο με τον οποίο το καταναλώνουμε. Αυτό δεν αφορά μόνο το έργο αυτό, αφορά συνολικά ολόκληρη την πατρίδα μας.

Είμαι απολύτως σίγουρος, κυρίες και κύριοι, ότι το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί και ταχύτερα από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα. Νομίζω ότι το είπε καλά ο Υπουργός, και η καταγωγή πολλών στελεχών της ΤΕΡΝΑ από τη Λευκάδα, θα βοηθήσει και αυτό με τον τρόπο του, έτσι ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο το έργο αυτό να παραδοθεί εντός αυτής της τετραετίας της Νέας Δημοκρατίας. Και είμαι σίγουρος ότι ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί.

Τελειώνοντας, να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι και άλλα σημαντικά έργα τα οποία σχετίζονται με την ανάπτυξη της Λευκάδας είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε προχωρούν με μεγάλη ταχύτητα.

Ο δρόμος ο οποίος συνδέει την Αμφιλοχία με την Πρέβεζα, η Αμβρακία Οδός, έχει πια ολοκληρωθεί και παραδοθεί σε πλήρη λειτουργία από τον περασμένο Ιούνιο. Και με πολύ γρήγορους ρυθμούς -θα το βλέπετε και εσείς κάθε φορά που φεύγετε από τη Λευκάδα-, ολοκληρώνεται και το κομμάτι το οποίο θα συνδέει τελικά τη Λευκάδα με το Άκτιο αλλά και με την Αμβρακία Οδό, έτσι ώστε να μπορέσουμε, μέχρι το τέλος του 2024, το αργότερο μέχρι τις αρχές του 2025, να εξασφαλίσουμε ότι η πρόσβαση στη Λευκάδα θα είναι γρήγορη και απολύτως ασφαλής.

Και η εικόνα αυτή την οποία είδα σήμερα, ερχόμενος προς τη Λευκάδα, είναι μια εικόνα, κυρίες και κύριοι, την οποία τη συναντώ σε ολόκληρη την πατρίδα μας. Είχα πει πριν από πέντε χρόνια ότι ο σκοπός μας είναι να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε ένα απέραντο εργοτάξιο. Το εργοτάξιο αυτό το βλέπουμε όπου και αν κοιτάξουμε γύρω μας σήμερα. Έχουμε περάσει πια από τη φάση της μελέτης και του σχεδιασμού στη φάση της υλοποίησης και της παράδοσης πολλών σημαντικών έργων εθνικής, περιφερειακής, τοπικής εμβέλειας, που κάνουν τη ζωή των Ελληνίδων και των Ελλήνων καλύτερη.

Αυτός είναι ο σκοπός της πολιτικής μας. Αυτή είναι η κεντρική προτεραιότητα την οποία υπηρετεί η κυβέρνησή μας. Η εμπιστοσύνη με την οποία μας περιέβαλε ο ελληνικός λαός στις εκλογές του Ιουνίου του 2023 μας επιβάλλει να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα. Να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, να διορθώσουμε ατέλειες και προβλήματα του παρελθόντος, να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε, με γνώμονα τους δημοσιονομικούς περιορισμούς και κάνοντας πάντα τις ορθές πολιτικές επιλογές.

Να κλείσω, μιας και μιλήσαμε για το νερό, κ. Περιφερειάρχα, λέγοντάς σας ότι η ύδρευση της Κέρκυρας θα είναι η επόμενη μεγάλη πρόκληση, την οποία θέλουμε να την εξετάσουμε και πάλι, από μηδενική βάση, για να δούμε πώς θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτό το ζήτημα με τρόπο ουσιαστικό, μόνιμο και βιώσιμο.

Με το καλό, να βρεθούμε και πάλι εδώ για την επίσημη παράδοση αυτού του τόσο σημαντικού έργου. Σας ευχαριστώ πολύ».

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας επισήμανε: «Με το έργο αυτό επιτυγχάνεται η κάλυψη των σημερινών αλλά και των μελλοντικών υδατικών αναγκών των εξυπηρετούμενων περιοχών, αλλά και η μείωση της υπεράντλησης νερού από γεωτρήσεις, με αποτέλεσμα να βελτιωθούν τα ποιοτικά αλλά και τα ποσοτικά χαρακτηριστικά των υδάτινων συστημάτων της περιοχής».

«Θα γλιτώσουμε απώλειες νερού, θα έχουμε την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση νερού, θα μπορέσουμε να έχουμε περισσότερο έλεγχο στο νερό, κάτι που είναι πάρα πολύ βασικό στη διαχείριση αυτού του αγαθού που αφορά όλους μας», σημείωσε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος.

Η ταυτότητα του έργου

Το νέο δίκτυο αγωγών, δεξαμενών και αντλιοστασίων, μήκους 104 χιλιομέτρων, θα εξυπηρετεί περισσότερους από 150.000 κατοίκους των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων, αντικαθιστώντας τα υφιστάμενα υδραγωγεία, τα οποία δεν επαρκούν ώστε να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες.

Έχει σχεδιαστεί ώστε να καλύπτει τη μέγιστη ημερήσια ζήτηση της θερινής περιόδου, κατά την οποία ο πληθυσμός της περιοχής αυξάνεται απότομα, για περίοδο 40 ετών.

Με τη νέα υποδομή θα ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες που διαπιστώνονται σήμερα, οι οποίες υπολογίζονται στο 30%, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση πολύτιμων υδατικών πόρων, ενώ χάρη στην ορθολογική διανομή του νερού θα αντιμετωπιστούν φαινόμενα υπεράντλησης από γεωτρήσεις.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2027.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τα έργα στο οδικό δίκτυο που συνδέει το Άκτιο με τη Λευκάδα και περιόδευσε στο κέντρο της Λευκάδας, όπου συνομίλησε με πολίτες, τουρίστες, επιχειρηματίες και εργαζόμενους στην εστίαση και στον τουρισμό.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σε συσκέψεις με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των φορέων της περιοχής.

newsbeast.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σελίδα 1 από 2