Δευτέρα, 16η Σεπτεμβρίου 2024  7:03: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2024

Η Χαμάς το πρωί της Τετάρτης (31/7), επιβεβαίωσε ότι ο επικεφαλής του πολιτικού της γραφείου Ισμαήλ Χανίγια, σκοτώθηκε στην Τεχεράνη.

«Η Χαμάς ανακοινώνει με θλίψη στον παλαιστινιακό λαό και στο αραβικό έθνος ότι ο ηγέτης Ισμαήλ Χανίγια, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, σκοτώθηκε σε ισραηλινή επίθεση στην Τεχεράνη, όπου παρευρισκόταν στην τελετή του νέου Ιρανού προέδρου».

Μάλιστα, στέλεχος της Χαμάς έκανε λόγο για «άνανδρη ενέργεια» του Ισραήλ, η οποία «δεν θα μείνει ατιμώρητη», σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Ακσά, που πρόσκειται στο κίνημα.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο η Χαμάς ανακοίνωσε πως σκοτώθηκαν τρεις γιοι και τέσσερα εγγόνια του Χανίγια σε αεροπορικό πλήγμα στον καταυλισμό προσφύγων Σάτι, στην πόλη της Γάζας (βόρεια), όπου επισκέπτονταν συγγενείς, την πρώτη ημέρα του εορτασμού του Έιντ αλ Φιτρ, της ολοκλήρωσης του ιερού μήνα του ραμαζανιού.

«Ευχαριστώ τον Θεό για την τιμή που μας έκανε να γίνουν μάρτυρες οι τρεις γιοι μου και ορισμένα από τα εγγόνια μου», είχε δηλώσει ο κ. Χανίγια, ο οποίος έχει την έδρα του στη Ντόχα, στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα του Κατάρ.

«Ο εχθρός έβαλε στο στόχαστρο όχημα στο οποίο επέβαιναν».

«Ο εχθρός νομίζω πως μπορεί να σπάει τη βούληση του λαού μας και να να ωθήσει τους ηγέτες να κάνουν παραχωρήσεις (…) Μπορεί να ονειρεύεται! Το αίμα που χύθηκε θα μας κάνει ακόμα πιο ανυποχώρητους», είχε προσθέσει ο ηγέτης της Χαμάς.

«Οι διεκδικήσεις μας είναι ξεκάθαρες και δεν θα τις εγκαταλείψουμε. Αν ο εχθρός πιστεύει πως βάζοντας στο στόχαστρο του γιους μας στην κορύφωση των διαπραγματεύσεων, και προτού η Χαμάς δώσει την απάντησή της, θα ωθήσει το κίνημα να αλλάξει θέση, απατάται».

Ποιος ήταν ο Ισμαήλ Χανίγια

Ο 62χρονος είχε γεννηθεί σε καταυλισμό προσφύγων κοντά στην πόλη της Γάζας και εντάχθηκε στη Χαμάς στα τέλη της δεκαετίας του 1980 κατά τη διάρκεια της Πρώτης Ιντιφάντα.

Καθώς η Χαμάς αναρριχήθηκε στην εξουσία, ο Χανίγια ανέβηκε σταδιακά στην ιεραρχία. Διορίστηκε μέλος μιας μυστικής «συλλογικής ηγεσίας» το 2004 και στη συνέχεια διορίστηκε πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής το 2006.

Μέχρι το 2017 είχε γίνει αρχηγός της ομάδας, και αμέσως μετά χαρακτηρίστηκε «παγκόσμιος τρομοκράτης» από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συμμετείχε σε ειρηνευτικές συνομιλίες με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ και συναντήθηκε με άλλους παγκόσμιους ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ-Θάνι και του Κινέζου διπλωμάτη Γουάνγκ Κετζιάν νωρίτερα φέτος.

Τον Απρίλιο, ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σκότωσαν τρεις από τους γιους του Χανίγια και τέσσερα από τα εγγόνια του, σύμφωνα με τη Χαμάς.

Εκείνη την εποχή, ο Χανίγια -ο οποίος είχε έδρα στο Κατάρ- επέμεινε ότι ο θάνατός τους δεν θα επηρεάσει την κατάπαυση του πυρός και τις συνομιλίες για τους ομήρους.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Το τρίτο στάδιο των ασκήσεων με πυρηνικά όπλα ξεκίνησε στη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Οι ασκήσεις αυτές, οι οποίες περιλαμβάνουν τις δυνάμεις των κεντρικών και νότιων στρατιωτικών περιοχών καθώς και της Αεροπορίας, έχουν ως στόχο την προετοιμασία των στρατευμάτων για τη μάχη με τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων.

Κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου, το προσωπικό των πυραυλικών μονάδων θα εκπαιδευτεί στην ταχεία μεταφορά και φόρτωση βλημάτων για το πυραυλικό σύστημα Iskander-M, στον εξοπλισμό των οχημάτων εκτόξευσης και στην μυστική προώθησή τους στις καθορισμένες θέσεις για την εκτέλεση εκτοξεύσεων. 

Παράλληλα, η Αεροπορία εκπαιδεύεται στη φόρτωση πυρηνικών κεφαλών σε όπλα αεροσκαφών και στις πτήσεις προς τις καθορισμένες περιοχές για εκκίνηση αποστολής πυρηνικού πλήγματος στα δυτικά​.

Το πρώτο στάδιο των ασκήσεων ξεκίνησε τον Μάιο ως απάντηση στις δηλώσεις της Δύσης, όπως είχε χαρακτηριστικά δηλώσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το δεύτερο στάδιο, το οποίο περιελάμβανε και τη συμμετοχή της Λευκορωσίας, ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο, με τις ασκήσεις να αποσκοπούν στη διατήρηση της ετοιμότητας των στρατιωτικών μονάδων και του εξοπλισμού για τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων​.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σε διαδικασία αποφυλάκισης βρίσκεται ο σταθμάρχης Λάρισας, η οποία αναμενόταν, που είχε βάρδια το βράδυ του θανάσιμου δυστυχήματος των Τεμπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφέτης ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση, έκανε δεκτή της αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Την είχε καταθέσει ο σταθμάρχης μέσω του δικηγόρου του Στέφανου Παντζαρτζίδη.

Οι όροι που του επιβλήθηκαν είναι κατ’ οίκον περιορισμός και επιπλέον απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

Ο σταθμάρχης ήταν προφυλακισμένος στις φυλακές Λάρισας και εργαζόταν σε δουλειά γραφείου στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Ακόμα και αν δεν είχε υποβάλλει αίτηση αποφυλάκισης επρόκειτο να αποφυλακιστεί την 1η Σεπτεμβρίου, με τη συμπλήρωση 18μηνου από τη σύλληψή του.

Για το σιδηροδρομικό δυστύχημα με τους 57 νεκρούς στις 28 Φεβρουαρίου 2023 είχε προφυλακιστεί και ο προϊστάμενος του τμήματος επιθεώρησης του ΟΣΕ Λάρισας, ο οποίος έχει αφεθεί ελεύθερος επίσης με περιοριστικούς όρους.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ ύστερα από την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, μίλησε για την αθώωση των βασικών υπόπτων για την άγρια δολοφονία του δημοσιογράφου.

«Σεβόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη, όπως σεβόμαστε όλες τις Αρχές του τόπου. Ευχαριστούμε πολύ για τη διεξαγωγή της δίκης τον δικηγόρο μου και τον δικηγόρο της μητέρας και της αδερφής του Γιώργου», είπε αρχικά η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ, Στάθα Αλεξανδροπούλου.

«Δεν υπάρχει δικαίωση στον θάνατο, ο Γιώργος δεν γυρίζει πίσω. Αυτό το λέω από την πρώτη στιγμή μέχρι και την ώρα που θα πεθάνω. Η κοινωνία, η πολιτεία θεωρώ ότι πρέπει να κάνει το χρέος της και θα το κάνει».

Τι είπε η αδερφή του δολοφονημένου δημοσιογράφου

«Σεβόμαστε την απόφαση της Δικαιοσύνης, θα περιμένουμε όμως, έχουμε υπομονή και θα περιμένουμε να βρεθούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί» δήλωσε η αδερφή του Γιώργου Καραϊβάζ, Ανατολή.

Στον ίδιο τόνο και οι δηλώσεις των δικηγόρων της οικογένειας Καραϊβάζ, που έκαναν λόγο για «άνανδρη δολοφονία σε εκτέλεση συμβολαίου θανάτου», ζητώντας να επισπευστούν οι προσπάθειες για να βρεθούν οι ένοχοι.

Υπενθυμίζεται πως οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μετά από 3 χρόνια από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, ήρθε η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, που προκάλεσε αίσθηση καθώς και παρά την εισαγγελική πρόταση περί ενοχής των δύο κατηγορουμένων, τους έκρινε αθώους λόγω αμφιβολιών.

Ο 49χρονος κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία (5-2).

Μειοψήφισαν ο πρόεδρος και η εξ αριστερών σύνεδρος, οι οποίοι είχαν την άποψη ότι πρέπει κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας να κηρυχθεί ένοχος για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία και οπλοφορία και αθώος για οπλοχρησία.

Κατά πλειοψηφία (6-1) κηρύχθηκε αθώος και ο 41χρονος μειοψηφούσης της εξ αριστερών συνέδρου.

Η εισαγγελική λειτουργός επισήμανε μάλιστα πως η δολοφονία του δημοσιογράφου «δεν είναι μια απλή ανθρωποκτονία αλλά μια ανθρωποκτονία στο πλαίσιο του οργανωμένου εγκλήματος».

Αξίζει να σημειωθεί πως για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ ζητούσε στοιχεία και απαντήσεις το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Απαντήσεις τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση έδωσε έξι μήνες μετά την στυγνή δολοφονία του δημοσιογράφου. 

Η πίεση από την πλευρά της Ε.Ε.  ήταν συνεχής καθώς τρεις φορές η οργάνωση «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα» είχε κάνει παρέμβαση για την εξιχνίαση της δολοφονίας ενώ είχαν προηγηθεί καταγγελία και ερώτηση στον υπουργό Εσωτερικών και λίγους μήνες αργότερα, τοποθετήθηκε δημόσια με ανακοίνωσή της.

Οι επισημάνσεις ήταν ιδιαίτερα αυστηρές από την πλευρά των Ευρωπαίων με την «RSF» να εκφράζει  αμφιβολίες για την «αποτελεσματικότητα της έρευνας και την επιθυμία των Αρχών να ταυτοποιήσουν όσους κρύβονται πίσω από τη δολοφονία του δημοσιογράφου».

Ίσως, εξαιτίας αυτών των «πιέσεων» και στην προσπάθειά τους να φέρουν αποτελέσματα, οι ελληνικές αρχές να υπέπεσαν σε λάθη. Ίσως. Ίσως πάλι να έπρεπε να δείξουν αποτελέσματα  

Σε κάθε περίπτωση αυτή η ανατροπή ξενίζει και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο λειτουργίας της Δημοκρατίας, του κράτους δικαίου στην χώρα μας.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το φθινόπωρο του 1990 η Αταλάντη βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με δημοσιογράφους να συρρέουν στην περιοχή. Δεκάδες κάτοικοι είχαν αναφέρει ένα περίεργο εναέριο φαινόμενο το οποίο έως σήμερα τροφοδοτεί σενάρια για ΑΤΙΑ.

Στις 2 Σεπτεμβρίου του 1990, συνέβη μία από τις πιο περίεργες υποθέσεις πτώσης εναέριων αντικειμένων που έχουν καταγραφεί ποτέ στην Ελλάδα. Το βράδυ εκείνης της ημέρας έγινε γνωστό πως στην ευρύτερη περιοχή της Αταλάντης εμφανίστηκαν μια σειρά από ιπτάμενα αντικείμενα άγνωστης προέλευσης (ΑΤΙΑ) που προκάλεσαν αναταραχή.

Οι μαρτυρίες

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αναφορές μαρτύρων επρόκειτο για 12 έως 17 αντικείμενα τα οποία ύστερα από μια σύντομη πορεία, προσέγγισαν μια ορεινή και δύσβατη περιοχή λίγο έξω από το χωριό Μέγας Πλάτανος. Κάτοικοι των τριγύρω χωριών, υποστήριξαν ότι είδαν μια έντονη λάμψη και κάποιοι άλλοι καπνούς «σαν να καίγονται λάστιχα».

Σύμφωνα με μαρτυρία οικογένειας που ζούσε σε κοντινή απόσταση, λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ εντόπισε στον ουρανό μερικά φωτεινά αντικείμενα που κινούνταν με πολύ γρήγορη ταχύτητα. Ύστερα από 15 λεπτά άκουσαν τρεις διαδοχικές εκρήξεις, ενώ στον ουρανό εμφανίστηκε ένα ακόμη μεγαλύτερο κόκκινο αντικείμενο που έδειχνε πως είχε πάρει φωτιά.

Ένας άλλος μάρτυρας που βρέθηκε στην περιοχή της προσγείωσης, κατέθεσε πως βρήκε κάποια εξαρτήματα μηχανισμού και ένα σπογγώδες υλικό. Ακριβώς δίπλα, υπήρχε ένα πεύκο, το οποίο είχε καεί από την έκρηξη. Όταν πήγε να το αγγίξει, όπως είπε, τα χέρια του έβγαλαν φουσκάλες.

Το επόμενο πρωί το μόνο που υπήρχε στην περιοχή ήταν λίγος καπνός, ενώ η γύρω βλάστηση είχε καεί.

Το πόρισμα της Πολεμικής Αεροπορίας

Οι κάτοικοι ανέφεραν το παράξενο γεγονός στις τοπικές αρχές, οι οποίες κινήθηκαν άμεσα. Όλα όσα βρέθηκαν στην περιοχή της πτώσης των αγνώστων αντικειμένων, δόθηκαν για εξέταση στο Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το γεγονός πήρε γρήγορα διαστάσεις στον ελληνικό έντυπο τύπο και την τηλεόραση, οι οποίοι κατέκλυσαν την περιοχή. Αρκετοί κάτοικοι της περιοχής υποστήριξαν πως επρόκειτο για την πρώτη πτώση UFOs στην Ελλάδα.

Οι τίτλοι των εφημερίδων των επόμενων ημερών ανέφεραν, ενδεικτικά: «ΟΥΦΟ όργωσαν την Ελλάδα», «Είδαν ένα ιπτάμενο τρένο», «Σειρά από κιτρινοκόκκινα φώτα που πετούσαν στον ουρανό».

Η εξήγηση, ωστόσο, των ελληνικών υπηρεσιών ήταν εντελώς διαφορετική. Έναν μήνα αργότερα, στις 19 Οκτωβρίου 1990, το κέντρο έρευνας και τεχνολογίας της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό που συνέβη στην Αταλάντη.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν ήταν γήινα

“Τα συντρίμμια που βρέθηκαν, ήταν γήινης προέλευσης, δεδομένου ότι υπήρχαν αριθμητικές και αλφαβητικές ενδείξεις. Ήταν παλαιάς τεχνολογίας, βασισμένοι στα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν. Είναι πιθανώς κομμάτια ενός παλαιού δορυφόρου. Αυτό το συμπέρασμα βασίστηκε στις μετρήσεις, την καλωδίωση και την κατασκευή. Ο δορυφόρος πρέπει να είναι από την Ευρώπη ή την πρώην Σοβιετική Ένωση, δεδομένου ότι μόνο σε αυτές τις περιοχές του κόσμου το μετρικό σύστημα είναι σε μέτρα και εκατοστά”.

Τους “παράξενους” επισκέπτες δεν τους είδαν μόνο στην Αταλάντη. Κάτοικοι από Λάρισα, Πάτρα, Αιτωλοακαρνανία και Γιάννενα κατέθεσαν ότι είδαν “φωτεινά αντικείμενα να πετάνε”, ανάμεσά τους και ένας αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που πολίτες ανέφεραν ανάλογα περιστατικά. Κατά καιρούς στην Ελλάδα, έχουν αναφερθεί δεκάδες περιστατικά εμφανίσεων αντικειμένων που παραπέμπουν σε εξωγήινους.

Σύμφωνα με τον τότε διευθυντή του αστεροσκοπείου, λάμβαναν δεκάδες κλήσεις από όλα τα μέρη της χώρας που ανέφεραν για εμφάνιση ΑΤΙΑ, ή ζητούσαν απαντήσεις.

Η ανακοίνωση του κέντρου έρευνας και τεχνολογίας της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας ανέφερε ότι βρέθηκαν κομμάτια ενός θηλυκού βύσματος 11 εκατοστά στη διάμετρο, φτιαγμένο από χαλκό και με αραβικούς αριθμούς στο κέντρο του. Μία σειρά ενός multipin καλωδίου φτιαγμένο από χαλκό, συνδεδεμένο με προαναφερθέν βύσμα.

Ο μονωτής αυτών των καλωδίων έγινε από ένα μετάξι όπως το ύφασμα και το τεφλόν. Ένα καμένο ελαστικό κυκλικό κάλυμμα. Ένα δαχτυλίδι από χάλυβα. Τρεις μπάρες από χάλυβα 10 cm η κάθε μία. Στην κάτω μεριά δύο ρυθμιστές με το ελληνικό γράμμα Φ στην βάση τους.

Τι είπαν οι επιστήμονες

Σύμφωνα με μια διαδεδομένη θεωρία, επρόκειτο κατά πάσα πιθανότητα για τεχνητούς δορυφόρους που παρουσίασαν βλάβη. Το εντυπωσιακό θέαμα με τα έντονα φώτα, μάλιστα, φαίνεται πως ήταν αποτέλεσμα ιδιαίτερων διαθλάσεων και ανακλάσεων στην ατμόσφαιρα από φώτα που υπάρχουν στη γη.

«Ακόμη και τα φώτα μιας σειράς αυτοκινήτων μπορούν να προκαλέσουν ένα τέτοιο εντυπωσιακό θέαμα. Όλα τα άλλα στερούνται σοβαρότητας και οφείλονται στη φαντασία ή σε ομαδική υστερία» είχε δηλώσει ο διευθυντής του Αστρονομικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, λίγες ημέρες αργότερα.

Μέχρι σήμερα αρκετοί δεν αποδέχονται αυτή την εξήγηση. Πολλοί από τους ντόπιους ορκίζονται πως το βράδυ της 2ης Σεπτεμβρίου 1990, εμφανίστηκαν UFO στην Αταλάντη.

Το συμβάν του Ρόσγουελ

Πολύ πριν από την Αταλάντη, κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί στο Ρόσγουελ του Νέου Μεξικού, στις 3 Ιουλίου του 1947. Η συντριβή ενός ιπτάμενου αντικειμένου σ’ ένα κοντινό ράντσο, τροφοδοτεί μέχρι και σήμερα τις θεωρίες συνωμοσίας.

Η επίσημη εκδοχή της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας έκανε λόγο για μετεωρολογικό μπαλόνι. Στην αρχή όμως μιλούσε για ιπτάμενο δίσκο.

Τα συντρίμμια είχε εντοπίσει ο επιστάτης του ράντσου ο οποίος ενημέρωσε τον σερίφη της περιοχής. Απευθύνθηκαν στην πλησιέστερη αεροπορική βάση, καθώς θεώρησαν ότι το εύρημα μπορεί να αφορά κάποιο κυβερνητικό πρόγραμμα ή να πρόκειται για UFO.

Αμέσως η περιοχή σφραγίστηκε από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και τα συντρίμμια απομακρύνθηκαν.

Στις 8 Ιουλίου, η μονάδα εξέδωσε ανακοίνωσή, στην οποία ανέφερε ότι τα συντρίμμια προέρχονταν από ιπτάμενο δίσκο. Η περιοχή κατακλύστηκε από τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και δημοσιογράφους εφημερίδων που προσπαθούσαν να καταλάβουν τι είχε συμβεί και εάν πραγματικά αυτή ήταν η πρώτη επαφή με εξωγήινους.

Την επόμενη ημέρα όμως, η αμερικανική κυβέρνηση σε νέο ανακοινωθέν ανέφερε ότι επρόκειτο απλά για τα συντρίμμια ενός μετεωρολογικού μπαλονιού.

Το συμβάν σχεδόν ξεχάστηκε μέχρι το 1978, όταν το επανέφεραν στο προσκήνιο με βιβλία τους συγγραφείς που ασχολούνταν με σχετική θεματολογία. Το ενδιαφέρον αναζωπυρώθηκε και τα σενάρια για τους εξωγήινους πήραν τη μορφή φρενίτιδας.

Η υπόθεση έφτασε μέχρι το Κογκρέσο. Μάλιστα το «Κυβερνητικό Γραφείο Λογοδοσίας» ξεκίνησε διερεύνηση και οδήγησε το «Γραφείο της Γραμματείας Πολεμικής Αεροπορίας» να διεξάγει δική της εσωτερική έρευνα.

Το αποτέλεσμα περιλήφθηκε σε δύο αναφορές. Η πρώτη, το 1995, κατέληγε ότι το ανακτηθέν υλικό το 1947 ήταν πιθανώς συντρίμμια ενός μυστικού κυβερνητικού προγράμματος με την ονομασία «Project Mogul».

Η δεύτερη αναφορά, το 1997, κατέληγε ότι οι αναφορές για περισυλλογή πτωμάτων εξωγήινων όντων πιθανώς προέρχονταν από “ακουσίως ταραγμένες αναμνήσεις στρατιωτικών ατυχημάτων κατά τα οποία προσωπικό είχε τραυματιστεί ή σκοτωθεί”.

Σε ότι αφορά στην ανάκτηση ανθρωπόμορφων ομοιωμάτων (εξωγήινων) αυτό οφείλεται στη διεξαγωγή στρατιωτικών προγραμμάτων όπως το πρόγραμμα «High Dive» το οποίο έλαβε χώρα την δεκαετία του ’50, καθώς επίσης και σε φάρσες από διάφορους μάρτυρες και υποστηρικτές των ΑΤΙΑ.

Οι κυριότερες θεωρίες συνωμοσίας

Οι κυριότερες θεωρίες συνωμοσίας για το περιστατικό του Ρόσγουελ ήταν οι εξής:

– Τα συντρίμμια προέρχονταν από ιπτάμενο δίσκο και η κυβέρνηση κάλυψε το γεγονός για να μη αποκαλυφθεί η τεχνολογική της γύμνια, σε σχέση με την τεχνολογική πρωτοπορία των εξωγήινων. Μάλιστα, ο ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος Χάρι Τρούμαν επισκέφθηκε την περιοχή και διέταξε να εξαφανιστεί κάθε ίχνος από τους εξωγήινους.

-Ανάμεσα στα συντρίμμια βρέθηκαν πτώματα εξωγήινων, ενώ κάποιοι από αυτούς διέφυγαν ζωντανοί. Τους συνέλαβαν όμως και αφού τους υπέβαλαν σε φρικτά βασανιστήρια για να αποκαλύψουν τα μυστικά τους, στη συνέχεια τους σκότωσαν. Κυκλοφόρησε μάλιστα και ένα βίντεο που έδειχνε πτώματα εξωγήινων από το Ρόσγουελ, το οποίο όμως αποδείχτηκε ότι ήταν πλαστό.

-Επρόκειτο για ένα μυστικό πύραυλο της Σοβιετικής Ένωσης.

Στις 24 Ιουνίου 1994 η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ με έκθεσή της επιχείρησε να κλείσει οριστικά τον φάκελο Ρόσγουελ, υποστηρίζοντας ότι τα συντρίμμια προέρχονταν από αερόστατα στρατιωτικής επιτήρησης.

-Τα συντρίμμια προέρχονταν από μυστικό αεροπλάνο, που είχε κατασκευαστεί σύμφωνα με τις θεωρίες του Αϊνστάιν.

-Τα συντρίμμια προέρχονταν από τη σύγκρουση δύο αεροσκαφών των Γκρι, μιας φυλή εξωγήινων που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον άνθρωπο για να βελτιώσουν τη ράτσα τους

mixanitouxronou.gr

Πολύ μακριά από την πραγματική τοπική δημοκρατία και από την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου μακρόπνοου σχεδιασμού για τους δήμους, βρίσκεται ο πρότυπος κανονισμός λειτουργίας των δημοτικών συμβουλίων που παρέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών στη ΚΕΔΕ προς διαβούλευση.
 
Μια πρόχειρη δουλειά γεμάτη αντιφάσεις και ασάφειες εμπνευσμένη από το μακρινό συντηρητικό παρελθόν που γέννησε τις παθογένειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 
Η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου δεν συνδέεται σε καμία διαδικασία με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα που οφείλει να έχει κάθε δήμος, ώστε να ακολουθεί μια συνεπή πολιτική μακροχρόνου βιώσιμου σχεδιασμού.
 
Καμία ουσιαστική υποχρέωση δεν καθιερώνεται για την συμμετοχή και τον κοινωνικό έλεγχο. Ούτε καν η υποχρεωτικότητα δημοσίευσης των πρακτικών. Ούτε υποχρεωτικότητα διαβούλευσης συγκεκριμένων θεμάτων που αφορούν το μέλλον των επόμενων γενεών ή τις ρυθμίσεις μεγάλων επιπτώσεων όπως ο πολεοδομικός σχεδιασμός, η διαχείριση των απορριμμάτων ή ο δανεισμός. 
 
Ο πρότυπος κανονισμός διατηρεί σε δυνητικά επίπεδα τον κοινωνικό έλεγχο με δια περιφοράς δημοτικά συμβούλια και με τηλεδιασκέψεις μακρυά από τα φώτα του κοινωνικού ελέγχου. Δίνει την δυνατότητα στις δημοτικές αρχές να κρατάνε τους πολίτες στο σκοτάδι.
Αγνοεί την νέα πραγματικότητα των Social Media και την νέα τους διάσταση στον δημόσιο διάλογο.
 
Δεν εξασφαλίζει προσβασιμότητα και ανακτησιμότητα των αποφάσεων από τους πολίτες και πολύ περισσότερο δεν προωθεί την διαφάνεια και τα ανοιχτά δεδομένα. 
 
Με αντιφατικές και ασαφείς διατάξεις αφαιρεί ακόμη και το δικαίωμα του ελέγχου της αντιπολίτευσης, και της εισαγωγής θεμάτων από αυτήν.
 
Και με ένα άλμα λογικής και με παρερμηνεία του ίδιου του νόμου, αφαιρεί ακόμη και το δικαίωμα στο Δημοτικό Συμβούλιο να φτιάξει τον δικό του Κανονισμό Λειτουργίας.
 
Οι Πράσινοι θεωρούν ότι ο πρότυπος κανονισμός θα πρέπει να συνδέεται άμεσα με την τακτική παρακολούθηση και λογοδοσία του Επιχειρησιακού Προγράμματος ενός Δήμου έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ένταξη κάθε απόφασης σε έναν συνολικό και ολοκληρωμένο σχεδιασμό βιωσιμότητας και να προάγει την διαφάνεια, την συμμετοχή και την δημοκρατία μέσα από το ανώτερο όργανο διαβούλευσης του δήμου, επιδιώκοντας ευρύτερες συναινέσεις στην τοπική κοινωνία.

ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
www.prasinoi-oikologia.gr
facebook.com/prasinoi.oikologia.gr  
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

«Μια καταπληκτική φωτογραφία είναι αυτή που μπορεί να εκφράσει τα συναισθήματα της συγκεκριμένης στιγμής» είχε πει κάποτε ο Άνσελ Άνταμς. Και όπως φαίνεται, ο Ζερόμ Μπρουιγιέ, τα κατάφερε, καθώς μια φωτογραφία που έβγαλε κατά την διάρκεια του σημερινού αγώνα στο σερφ ανδρών θεωρείται ήδη η καλύτερη φωτογραφία των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Ο γάλλος φωτογράφος βρέθηκε στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή και απαθανάτισε τον αθλητή του σερφ Γκαμπριέλ Μεδίνα, ο οποίος μοιάζει να αιωρείται και η σανίδα του να τον ακολουθεί. Είναι η στιγμή που ο βραζιλιάνος πρωταθλητής πανηγυρίζει το τέλος της εντυπωσιακής προσπάθειάς του, του έδωσε 9,9 βαθμούς, την υψηλότερη βαθμολογία στο αγώνισμα έως τώρα και φυσικά την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Το περιοδικό TIME έσπευσε να την αποκαλέσει ως «η καθοριστική φωτογραφία των Αγώνων», ενώ ο Ζερόμ Μπρουιγιέ δεν δίστασε να αποκαλύψει πώς έκανε τη συγκεκριμένη λήψη.

«Για να είμαστε δίκαιοι, εάν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, δηλαδή οι καιρικές συνθήκες, τα κύματα, το φως, αν ο οδηγός του σκάφους είναι στη σωστή θέση και ξέρετε πώς να χρησιμοποιείτε την κάμερά σας, τότε μπορείτε να τραβήξετε καλές φωτογραφίες στο σερφ» τόνισε ο γάλλος φωτογράφος και πρόσθεσε: «Όλα τα υπόλοιπα είναι εμπειρία, συγχρονισμός και λίγη τύχη».

Μάλιστα, ο Ζερόμ Μπρουιγιέ, ο οποίος είναι κι αυτός ερασιτέχνης σέρφερ, δήλωσε ότι δεν περίμενε να πάρει τόσο μεγάλη δημοσιότητα η συγκεκριμένη φωτογραφία. Πάντως του Γκαμπριέλ Μεδίνα του άρεσε η λήψη και την πόσταρε στον λογαριασμό του στο Instagram γράφοντας: ««Μπορώ να κάνω τα πάντα μέσω Εκείνου που με δυναμώνει».

tanea.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2024 10:01

Νεο Δ.Σ. στην Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΕΣΒΔΕΝ

Τη Δευτέρα 22-7-2024 στα Ιωάννινα, συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΟΕΣΒΔΕΝ και έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Α/ Συγκροτήθηκε σε σώμα μετά από μυστική ψηφοφορία το Προεδρείο του Δ.Σ., έτσι λοιπόν   η νέα σύνθεση του Δ.Σ. είναι:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:ΔΗΜΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ                                  

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΣΠΥΡΟΥ ΑΘΗΝΑ        

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                   

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.: ΓΟΥΡΝΑΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. :ΔΟΥΒΙΤΣΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.: ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ                                      

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.: ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.: ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Β/ Την άμεση παραλαβή του ταμείου της Ομοσπονδίας και την υπογραφή πρακτικού παραλαβής που θα διασφαλίζει απόλυτα τα συμφέροντά της.

Γ/ Την πραγματοποίηση της τακτικής εκλογικής Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας μας.

Δ/ Η εκλογική Γενική Συνέλευση ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ  θα διεξαχθεί την Κυριακή 29 Σεπτέμβρη 2024 στο Αγρίνιο.  

Ε/ Η επίσπευση των εκλογών της Ομοσπονδίας μας κατά 1 μήνα οφείλεται σε σχετική

εγκύκλιο - απόφαση της ΕΣΕΕ η οποία θέτει σαν καταληκτική ημερομηνία την 30η-9-2024

για τις εκλογές των Ομοσπονδιών.

Ζ/ Με αυτά τα δεδομένα το Δ.Σ. της ΟΕΣΒΔΕΝ καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των

Συλλόγων μελών της που η θητεία των Αντιπροσώπων τους λήγει τον Οκτώβρη, να

επισπεύσουν τις εκλογικές τους διαδικασίες αν επιθυμούν να εκπροσωπηθούν στη Γενική

Συνέλευση στις 29-9-2024 με νέα σύνθεση Αντιπροσώπων. Σε διαφορετική περίπτωση θα

εκπροσωπηθούν με την υφιστάμενη σύνθεση τους.

Η/ Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας καλεί τους Συλλόγους μέλη μας να δυναμώσουν, με κάθε

τρόπο, την Ομοσπονδία μας κόντρα σε λογικές υπονόμευσης και αδράνειας. Με σκοπό το

επόμενο διάστημα να βρεθεί ακόμη πιο δυναμικά και αποτελεσματικά δίπλα τους καθώς και

σε κάθε συνάδελφο της περιοχής που παλεύει για την επιβίωση του.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Η  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ                       ΣΠΥΡΟΥ ΑΘΗΝΑ

                                                                                  

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ