Σάββατο, 6η Ιουλίου 2024  8:40: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 ετών από την ανάδειξη της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου ως Πρωταθλήτριας Ευρώπης 2004, με τους μεγάλους πρωταγωνιστές που έγραψαν τη «χρυσή» σελίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

«Είκοσι χρόνια μετά, μας κάνετε υπερήφανους», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ομοσπονδιακό προπονητή Otto Rehhagel, τον βοηθό του Γιάννη Τοπαλίδη και τους παίκτες της ομάδας που, σαν σήμερα πριν από ακριβώς 20 χρόνια, κατέκτησε την κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ο Πρωθυπουργός ανέδειξε τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν σήμερα οι ποδοσφαιριστές της Πρωταθλήτριας Ευρώπης 2004 για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς σε μια σειρά σημαντικών θεμάτων.

«Νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα σε πολλά επίπεδα, και για το ποδόσφαιρο και για το πρότυπο της υγιεινής ζωής και για άλλα ζητήματα. Θέλουμε να διδάσκουμε στα παιδιά τι σημαίνει να είσαι σε μία ομάδα, να μοιράζεσαι ρόλους, να κάνεις πίσω για το καλό της ομάδας. Αυτά είναι πολύ σημαντικά διδάγματα που πηγαίνουν πέρα και πάνω από το ποδόσφαιρο. Και σε αυτά νομίζω ότι μπορείτε να πείτε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα τα οποία προέρχονται από τα δικά σας βιώματα», ανέφερε o Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι παίκτες της Εθνικής του 2004, που έχουν δημιουργήσει την ομάδα «Legends 2004», εξέφρασαν τη συμφωνία τους στο να συμμετέχουν σε ενημερωτικές εκστρατείες για τέτοια θέματα που αφορούν ιδίως τους νέους.

«Λόγω των social media είναι πιο εύκολο το έργο μας, δηλαδή να επικοινωνήσουμε τα βιώματά μας, γιατί τα παιδιά θα μας βλέπουν ως μελλοντικά πρότυπά τους. Αλλά θα το κάνουμε με ποιον τρόπο; Να πούμε ότι δεν θα γίνουμε όλοι ποδοσφαιριστές. Να τους προετοιμάσουμε όχι μόνο αν θέλουν να γίνουν ποδοσφαιριστές, αλλά πώς μπορούν να γίνουν και καλύτεροι άνθρωποι μέσα από το ποδόσφαιρο», ανέφερε εκ μέρους των ποδοσφαιριστών ο Νίκος Νταμπίζας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι συνθήκες στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και οι προσπάθειες αντιμετώπισης φαινομένων οπαδικής βίας. «Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια, η οποία νομίζω ότι για πρώτη φορά αποδίδει, να βάλουμε σε τάξη το θέμα της βίας στα γήπεδα. Πήραμε πολύ δύσκολες αποφάσεις, “φάγαμε πολύ ξύλο” όταν κλείσαμε τα γήπεδα, αλλά η εντύπωση την οποία έχω είναι ότι η επιστροφή στα γήπεδα έγινε με άλλες συνθήκες από αυτές που επικρατούσαν όταν έκλεισαν», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όσο ο άλλος αισθάνεται ότι μπορεί να πάει και να δει ένα ματς χωρίς να αισθάνεται ότι μπαίνει σε ένα περιβάλλον όπως αυτό το οποίο δυστυχώς όλοι σας παίζατε και σε άλλες εποχές, τόσο καλύτερο θα είναι. Και όσο πιο ανταγωνιστικό είναι το πρωτάθλημα, τόσο μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα έχει. Το φετινό πρωτάθλημα ήταν super ανταγωνιστικό», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο υλοποιούμενο πρόγραμμα βελτίωσης των υποδομών σε αθλητικά κέντρα της χώρας, με επίκεντρο το ΟΑΚΑ, και επανέλαβε την πρόταση της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή, σε μόνιμη βάση, του τελικού του Κυπέλλου ποδοσφαίρου στο ΟΑΚΑ, παρουσία φιλάθλων, με τους ποδοσφαιριστές να σημειώνουν ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ο τελικός του Κυπέλλου ποδοσφαίρου διεξάγεται στο εμβληματικότερο γήπεδο στην πρωτεύουσα.

Οι παίκτες της Εθνικής προσέφεραν στον Πρωθυπουργό αναμνηστική φανέλα με τις υπογραφές τους και τον προσκάλεσαν στον φιλικό αγώνα που θα δώσουν με την UEFA All-Stars, ομάδα επιλέκτων των ευρωπαϊκών γηπέδων, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θρίαμβο της Ελλάδας, στη γενέτειρα του Otto Rehhagel, το Έσσεν της Γερμανίας, στις 11 Ιουλίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Αντώνης Νικοπολίδης, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Τάκης Φύσσας, Κώστας Κατσουράνης, Άγγελος Μπασινάς, Γιώργος Καραγκούνης, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Βασίλης Τσιάρτας, Νίκος Νταμπίζας, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Κώστας Χαλκιάς, Γιάννης Γκούμας, Στέλιος Βενετίδης, Βασίλης Λάκης και Φάνης Κατεργιαννάκης.

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

protothema.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Eξαφανίστηκε μυστηριωδώς από την πόλη όπου, σύμφωνα με τις τοπικές παραδόσεις, είχε παραμείνει σε βράχο για 1.300 χρόνια ένα αρχαίο ξίφος γνωστό ως η γαλλική εκδοχή του θρυλικού «Εξκάλιμπερ» του βασιλιά Αρθούρου.

Το ξίφος Durandal αφαιρέθηκε από την πέτρα του στη μικροσκοπική μεσαιωνική πόλη Ροκαμαντούρ, όπου ήταν ένα από τα κύρια αξιοθέατα της πόλης της νότιας Γαλλίας, ανέφερε η The Telegraph .

Για αιώνες πιστεύεται ότι το σπαθί ανήκε κάποτε στον Ρόλαντ, έναν θρυλικό ιππότη που πολέμησε γενναία για τον Καρλομάγνο, βασιλιά των Φράγκων, τον όγδοο αιώνα.

Οι αξιωματούχοι της γαλλικής κοινότητας στον νομό Λοτ, στη διοικητική περιοχή Οξιτανία, ξεκίνησαν έρευνα για την εξαφάνιση του ξίφους, το οποίο αφαιρέθηκε από τη θέση του σε έναν τοίχο από βράχο περίπου 30 μέτρα από το έδαφος.

Το Durandal ήταν ένα άφθαρτο σπαθί και το πιο αιχμηρό στον κόσμο, ικανό να κόψει την πέτρα με ένα μόνο χτύπημα, σύμφωνα με τον μύθο.

Οι μαγικές ιδιότητες του σπαθιού περιγράφηκαν στο επικό ποίημα του 11ου αιώνα «The Song of Roland».

Η αστυνομία προσπαθεί να προσδιορίσει πώς κάποιος θα μπορούσε να σκαρφαλώσει στα 30 μέτρα του απότομου βράχου για να αρπάξει το σπαθί.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Η περίπτωση του πρώην βουλευτή και υπουργού της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη επιβεβαιώνει το μη αναστρέψιμο της φθοράς της μητσοτακικής Νέας Δημοκρατίας, όπου σύντομα ο πρόεδρος της και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πάει σε εκλογές το 2025 ή να ηττηθεί το 2027.

Οι περισσότεροι θεωρούσαν πως μετά το 41% του περσινού καλοκαιριού αυτόματα η Νέα Δημοκρατία εξασφάλιζε και τη νίκη στις εκλογές του 2027.

Η παρακμή όμως την οποία υφίσταται και κανείς δεν περίμενε να εμφανιστεί τόσο γρήγορα και με τέτοιους ρυθμούς, δείχνουν ότι εάν ενωθούν η Αριστερά με την Κεντροαριστερά και αντιμετωπίσουν από κοινού τη Νέα Δημοκρατία, τότε αυτή θα ηττηθεί.

Πλέον δεν αποκλείονται οι εθνικές εκλογές μαζί με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας εκτός εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθήσει την επιλογή του «ότι φάμε και ότι πιούμε» και εξαντλήσει την τετραετία πηγαίνοντας προς εκλογές το 2027 όπου θα υποστεί ήττα και «γαία πυρί μιχθήτω», που σημαίνει ότι θα αδιαφορήσει παντελώς για τις όποιες συνέπειες για την χώρα και το κόμμα του.

Φυσικά, όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι θα ενωθεί η Αριστερά με την Κεντροαριστερά.

Και αυτό γιατί σε ό,τι αφορά τα κόμματα της Δεξιάς σε επίπεδο ηγεσιών (Κ.Βελόπουλος, Δ.Νατσιός και Β.Στίγκας) πρόκειται για γραφικές καταστάσεις.

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου είναι μία σοβαρή παρουσία αλλά δεν προλαβαίνει μέχρι το 2027 να μετατραπεί η παρουσία αυτή σε πλειοψηφικό κόμμα.

Ως μία γραφική κατάσταση μπορεί να περιγραφεί και ο Στέφανος Κασσελάκης στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο πολιτικός του χρόνος τελειώνει.

Σε ό,τι αφορά τις πρόσφατες ομιλίες των δύο πρώην πρωθυπουργών και προέδρων της Νέας Δημοκρατίας, του Α.Σαμαρά και του Κ.Καραμανλή, κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει με αυτά που είπανε, καθώς ήταν απόλυτα τεκμηριωμένα με το ειδικό βάρος που έχουν, ειδικά ο Καραμανλής, αλλά δυστυχώς θυμίζουν τους ικανούς στρατηγούς που έχουν αποστρατευθεί και δεν έχουν στρατό για να πολεμήσουν.

Δηλαδή η δύναμή τους στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας ειδικά απέναντι στο σύστημα Μητσοτάκη είναι από μηδενική έως ελάχιστη.

Άρα η ύπαρξη νέας ηγεσίας στην Νέα Δημοκρατία η οποία θα είναι η μοναδική που θα μπορεί να δώσει τη νίκη στο κόμμα, πάλι αναζητείται.

Σε ό,τι αφορά το καταδικαστέο επεισόδιο κατά το οποίο ο Λευτέρης Αυγενάκης χαστούκισε υπάλληλο του αεροδρομίου επειδή ο ίδιος έχασε την πτήση του, αυτό καταδεικνύει την σήψη στο κόμμα όχι μόνο γιατί επιδεικνύει την αλαζονική συμπεριφορά η οποία «ξεχειλίζει», αλλά και γιατί στην πραγματικότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν σκόπευε να κάνει τίποτα επ’αυτού.

Το ήξερε από την Παρασκευή ή θα έπρεπε να το ξέρει από την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, γιατί υποτίθεται ότι μιλάμε για επιτελικό κράτος και ο Μ.Χρυσοχοΐδης έπρεπε να τον είχε ενημερώσει, γιατί τέτοια συμβάντα φτάνουν κατευθείαν στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Άρα λοιπόν εάν ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε τότε είναι απαράδεκτος ο ίδιος αλλά και το «επιτελικό» κράτος το οποίο έχει «στήσει».

Εάν ο πρωθυπουργός γνώριζε, που είναι το πλέον πιθανότερο, τότε είναι σαφές ότι επέλεξε την σιωπή με την ελπίδα ότι το περιστατικό θα «θάβονταν» και δεν θα συνέβαινε τίποτα.

Από την Παρασκευή είχαν περάσει πέντε μέρες μέχρι που το πρωινό της Τετάρτης όπου το σχετικό βίντεο με τα «κατορθώματα» του Αυγενάκη κυκλοφόρησε παντού με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κρυφτούν πλέον πίσω από την «βολική» άγνοια.

Αυτά που ακούστηκαν ότι αφού κυκλοφόρησε το βίντεο ο πρωθυπουργός άργησε κάποιες ώρες για να τον διαγράψει, είναι εξίσου γραφικά.

Τα κόμματα έχουν διαδικασίες και καταστατικό και αυτά χρειάζονται χρόνο.

Το εξωφρενικό είναι ότι επί πέντε μέρες στη Νέα Δημοκρατία ήξεραν τι είχε συμβεί και γνώριζαν ότι επρόκειτο για ένα περιστατικό από αυτά που δεν συγχωρούνται και σε άλλες χώρες είναι «end game» για πολιτικές καριέρες.

Επέλεξαν ωστόσο να κάνουν τον «ψόφιο κοριό».

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απειλή έξωσης σε διακεκριμένη αθλήτρια ΑμεΑ μέλος της Εθνικής Ομάδας.

Με έξωση κινδυνεύει η οικογένεια διακεκριμένης αθλήτριας ΑμεΑ από το σπίτι τους στην Ελευσίνα, με σωματεία, φορείς, αλλά και τους κατοίκους της περιοχής να έχουν ξεσηκωθεί, προκειμένου να την αποτρέψουν.

Το απαράδεκτο αυτό γεγονός κατήγγειλε η Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων & Βιοτεχνών Ελευσίνας – Μάνδρας, τονίζοντας πως η οικογένεια της διακεκριμένης αθλήτριας, μέλους και της Εθνικής ομάδας, έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό για χρέη στην εφορία.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση ΕΒΕ Ελευσίνας – Μάνδρας αναφέρει τα εξής: «Όλη η Ελευσίνα στο πόδι! Το σπίτι της οδού Ιατρού Παπαγιάννη 25 είναι το σπίτι όλων μας και ως τέτοιο θα το υπερασπιστούμε!

Τετραμελής οικογένεια που διατηρούσε μικρή επιχείρηση αλουμινίων λόγω δυσβάσταχτων χρεών και προστίμων από την εφορία την περίοδο της κρίσης, έχασαν το σπίτι τους σε πλειστηριασμό. Η οικογένεια που έχει μέλη ΑμεΑ που χρειάζονται ειδική φροντίδα, απειλείται ξεδιάντροπα από μέρα σε μέρα να βρεθεί στο δρόμο.

Η πρώτη προσπάθεια έξωσης απέτυχε! Η γειτονιά αυθόρμητα βγήκε στον δρόμο και τα μπαλκόνια και τους εμπόδισε. Η τρομοκρατία της Αστυνομίας δεν πέρασε!

Δεν θα τους αφήσουμε!

Καλούμε από τώρα όλους τους κατοίκους και εργαζόμενους της περιοχής να είναι επί ποδός και έτοιμοι για έκτακτη κινητοποίηση όταν οι μηχανισμοί καταστολής εμφανιστούν. Να γίνουμε μια ανθρώπινη αλυσίδα που δεν θα επιτρέψουμε καμία λαϊκή οικογένεια να μείνει στον δρόμο. Είμαστε σε επαγρύπνηση και σε ετοιμότητα και ξεκαθαρίζουμε να μην τολμήσουν να σκεφθούν να ξεσπιτώσουν την οικογένεια.

Θα μας βρουν απέναντί τους!

Φτάνει ως εδώ! Δεν μπορούμε να ανεχτούμε στον 21ο αιώνα την εξαθλίωση για την κερδοφορία των λίγων, των τραπεζών και των funds».

Η αδελφή της αθλήτριας ανέφερε στην κάμερα του OPEN τα εξής: «Η αδελφή μου πάει και παίζει αγώνες και προσπαθεί για το καλύτερο. Κουβαλάει τη σημαία μαζί της. Είναι τεράστια η συμπαράσταση του κόσμου και τους ευχαριστούμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας που είναι δίπλα μας και αγωνίζονται για μας, έτσι ώστε να καταφέρουμε να κρατήσουμε το σπίτι μας».

Θέση ενάντια στην βάρβαρη έξωση σε βάρος διακεκριμένης αθλήτριας με αναπηρία από το σπίτι της στην Ελευσίνα, πήρε και ο ομοσπονδιακός Προπονητής Στίβου, Γιώργος Πομάσκι. Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του ο Γιώργος Πομάσκι αναφέρει: «Από την μια, μεγάλα λόγια για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, ακόμη μεγαλύτερα για τους αθλητές ΑμεΑ και από την άλλη πετάμε έξω απο το σπίτι της μια διακεκριμένη αθλήτρια που έχει τιμήσει αρκετές φορές τα χρώματα της χώρας της στο αγώνισμα της. Ωραία. Ποιος θα πάει την επόμενη φορά στο αεροδρόμιο για φωτογραφίες; Τι θα ευχηθεί σε μια άστεγη κοπέλα; Αντί να στηρίζουμε τους αθλητές μας, ιδιαίτερα τα ΑμεΑ, τους βάζουμε κι εμπόδια. Εδώ και τώρα να σταματήσει η έξωση της Διονυσίας και της οικογένειας της στην Ελευσίνα».

gazzetta.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Τροποποίηση του π.δ. 18/1989 «Κωδικοποίηση διατάξεων νόμων για το Συμβούλιο της Επικρατείας» (Α΄ 8) - Μεταφορά διαφορών στα Τακτικά Διοικητικά Δικαστήρια - Ρυθμίσεις για πιλοτική ή κατόπιν προδικαστικού ερωτήματος δίκη ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας - Άλλες διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

Η κυβέρνηση μας έχει συνηθίσει στο συνεχές ψεύδος. Υπάρχει ενδεχόμενο το ίδιο απόγευμα που έγινε το συμβάν να υπάρχει αναφορά της αστυνομίας και να μην ενημερωθεί η ηγεσία της αστυνομίας, ότι ένας βουλευτής έκανε επεισόδιο στο αεροδρόμιο; Έγινε γραπτή αναφορά μια ώρα μετά το συμβάν. Εσείς θέλετε να μας πείσετε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κράτος. Δύο είναι οι πιθανότητες είτε δεν ενημερώθηκε κανείς, άρα δεν υπάρχει κράτος, είτε έγινε η ενημέρωση και προσπαθήσατε να το κουκουλώσετε, άρα υπάρχει συγκάλυψη.

Η καταγραφή αναφέρει ότι στις 10:15 το πρωί της Παρασκευή 28/6, αστυνομικός του τμήματος ασφαλείας του αεροδρομίου ενημερώθηκε για το επεισόδιο. Ακολούθως σε τηλεοπτική εκπομπή στο κανάλι ALERΤ την 1η/7 δημοσιοποιήθηκε το επεισόδιο με όλες τις λεπτομέρειες. Την Τρίτη 2/7 η εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ έκανε πρωτοσέλιδη αναφορά με όλα τα στοιχεία, την ίδια μέρα το βράδυ η ιστοσελίδα VOICE NEWS αποκάλυψε το βίντεο με το επεισόδιο και την Τετάρτη 3/7 η κυβέρνηση, μετά την πανελλήνια κατακραυγή, αναγκάστηκε να ομολογήσει. Η αλήθεια όμως είναι ότι η κυβέρνηση γνώριζε από την πρώτη στιγμή και επί 5 ολόκληρες μέρες κάλυπτε τον κο Αυγενάκη. 

Αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε με τον κο. Αυγενάκη, θα ήθελα να πω ότι αν η Voice News δεν αναδείκνυε το θέμα, δεν θα γινόταν τίποτα. Θα το θάβατε, όπως έχετε θάψει τόσα άλλα σκάνδαλα.

Ένα από τα αρνητικά (για την κυβέρνηση) με την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, είναι ότι δεν σβύνονται εύκολα τα βίντεο. Δεν σβύνονται, όπως στους σταθμούς φόρτωσης εμπορικών αμαξοστοιχιών στα Τέμπη.

Προσέξτε, όμως, γιατί υπάρχει και άλλο βίντεο με τον Αυγενάκη. Το βίντεο τον δείχνει να κλωτσάει καρέκλες και να απειλεί αστυνομικούς.

Και ρωτάω: διεγράφη ο κος Αυγενάκης; Όχι. Παραμένει ακόμα μέλος της ΝΔ. Διαγραφή σημαίνει καθολική αποπομπή από το κόμμα. Αλλά εσείς τον κρατάτε. Γιατί δεν φεύγει ο Αυγενάκης; Από πού σας κρατά; Σας κρατά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τα 2,9 δις για πλαστές επιδοτήσεις. Επιδοτήσεις που έγιναν σε πλαστά ΑΦΜ! Από εκεί σας κρατά ο Αυγενάκης και δεν τολμά κανείς να μιλήσει. Δεν θα αποχωρήσει ποτέ. Σας κρατάει από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Και εμείς θα συνεχίσουμε στην γραμμή της λογικής της πολιτικής ηθικής. Όταν βγάλεις την ηθική από την πολιτική τότε  υπάρχει πρόβλημα.

Στην γραμμή Αυγενάκη ήταν και η δήλωση της κας Ντ. Μπακογιάννη. Στον Economist είπε ότι ήταν λάθος η εμπλοκή μας στην Ουκρανία. Χθες όμως ανασκεύασε, κατά το γνωστό «δεν είναι αυτό που νομίζεις», λέγοντας ότι η Ευρώπη δεν έπρεπε να αφήσει τον Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία. Να δω τον κο Μητσοτάκη να πολεμάει τον Πούτιν και τι στον κόσμο! Ποια Ευρώπη είναι αυτή που δεν θα επιτρέψει στον Πούτιν να εισβάλει; Η Ευρώπη που εξαρτάται ενεργειακά από την Ρωσία; Η Ευρώπη που δεν έχει στρατό; Ο κος Μητσοτάκης έχει ξεκινήσει μόνος του πόλεμο στη Ρωσία. Μα εμείς ακόμα και τώρα παίρνουμε φυσικό αέριο από την Ρωσία! Λέγοντας ψέμματα νομίζετε ότι θα ξεγελάσετε τον Ελληνικό λαό.

Και μιας και έγινε λόγος για ιστορία, ας δούμε ορισμένες ιστορικές ανακρίβειες… Το 2016 η συμφωνία του Μινσκ παραβιάστηκε από την Ουκρανία. Δεν παραβίασε τη συμφωνία ο Πούτιν, αλλά η φίλη σας η Νούλαντ. Όσο για το Κίεβο, να σας πω ότι επί αιώνες ήταν πρωτεύουσα των Ρως, που είναι η σημερινή Ρωσία. Και στην τελική, τι σχέση έχω εγώ με τον πόλεμο στην Ουκρανία, όταν έχουν εισβάλει οι Τούρκοι στην Κύπρο και δεν έχω στείλει ούτε μία σφαίρα.

Τα λέω αυτά γιατί είναι γνωστή η σχέση της οικογένειας με τον Αυγενάκη. Το 2011 η Ντ. Μπακογιάννη και ο Λ.Αυγενάκης, ως ιδρυτικά στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κατήγγειλαν τα θαλασσοδάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, φέρνοντας το θέμα στην βουλή. Ορίστε εδώ έχω την ερώτηση! Τότε Μπακογιάννη και Αυγενάκης έλεγαν χαρακτηριστικά: «ο μεγαλύτερο οφειλέτης, η ΝΔ»! Σήμερα, η κα. Μπακογιάννη τι λέει για τα θαλασσοδάνεια;

Από την άλλη εβδομάδα θα κληθούν οι υπουργοί εδώ να πουν πώς από το 2019 έως το 2024 απέκτησαν σπίτια. Και δεν θα μας πουν για το «πόθεν έσχες» που δεν έχει αναρτηθεί, αλλά θα δώσουν ονόματα και στοιχεία. Ακόμα και χθες ο κος Μαρινάκης τα έβαλε με τον Κασσελάκη για το «πόθεν έσχες». Ποιος; Ο Μαρινάκης! Που είναι εκπρόσωπος στην κυβέρνηση της ΝΔ, όπου ο πρωθυπουργός δεν έχει καταθέσει «πόθεν έσχες».

Και κε. Φλωρίδη, πόσους νόμους θα φέρετε; Λέτε ότι την άλλη εβδομάδα θα φέρετε κι άλλο ν/σ. Τι έγινε; Έχετε μετατραπεί σε ιατρικό επισκέπτη; Φέρτε ένα συνολικό ν/σ εδώ να το δούμε. Όχι κάθε εβδομάδα κι άλλο. Γιατί, όπως έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες, όπου υπάρχει πολυνομία υπάρχει και παρανομία.

Ποια είναι η αλήθεια για τη δικαιοσύνη; Η αλήθεια είναι ότι Δικαιοσύνη θα βρει κανείς στον άλλο κόσμο. Σε αυτή τη ζωή υπάρχουν μόνο νόμοι.

Και για ποια δικαιοσύνη να μιλήσουμε; Την δικαιοσύνη στην Ελλάδα της ατιμωρησίας; Η απόφαση του 5μελούς Εφετείου Αθηνών για τα μαύρα ταμεία της ΖΗΜΕΝΣ ήταν η πιο ταπεινωτική για την δικαιοσύνη, καθώς έκλεισε το σκάνδαλο ΖΗΜΕΝΣ με παραγραφή και αθώωση των 20 κατηγορουμένων και αποφάσισε να επιστρέψει όλα τα περιουσιακά στοιχεία, τα οποία είχαν δεσμευτεί ως προϊόντα ξεπλύματος μαύρου χρήματος, προερχόμενου από δωροδοκίες, όχι μόνο σε όσους είχαν αθωωθεί, αλλά και σε αυτούς που είχαν απαλλαγεί, λόγω παραγραφής των αδικημάτων τους!

Για ποια δικαιοσύνη να μιλήσουμε, όταν δεν ξέρουμε ακόμα τι έγινε με τα κλεμμένα από τη Novartis; Ο κος Θ.Πλεύρης τον Ιούνιο του 2022 είχε ανακοινώσει: «..σήμερα το ελληνικό δημόσιο κατέθεσε αγωγή κατά της Novartis, ποσού 214 εκατ. ευρώ, για την ηθική βλάβη που έχει υποστεί το ελληνικό δημόσιο»! Οι Αμερικανοί όμως ηδη πήραν 350 εκατ. από τη Novartis. Επίσης εκατομμύρια πήραν και ο δικηγόρος με τους προστατευόμενους μάρτυρες. Όλοι κονόμησαν στην πλάτη των Ελλήνων. Για ποια δικαιοσύνη μιλάμε λοιπόν;

Αλήθεια, το drone που πετούσε στον Υμηττό σε ποιόν ανήκει; Γιατί το κρύβετε; Πρόκειται για το πειραματικό πολεμικό drone SARISA SRS-1A της εταιρείας SAS, που προκάλεσε την πυρκαγιά. Και ρωτάμε: εκτελούσε δοκιμή ή αποστολή; Και ποιος έδωσε άδεια να πετά το drone, οπλισμένο μάλιστα, πάνω από το βουνό; Οι τέσσερις κύριοι που συνελήφθησαν γιατί δεν ξέρουμε ποιοι είναι;

Για ποια δικαιοσύνη μιλάτε λοιπόν; Γι’ αυτή που επιτρέπει στη ΝΔ να χρωστά μισό δις. ευρώ και δεν έχει καμμία κύρωση, την ώρα που τα κοράκια παίρνουν τα σπίτια των Ελλήνων;

Για ποια δικαιοσύνη μιλάτε, όταν Ρουμάνος εμπρηστής συνελήφθη στις 16/6 για εμπρησμό κοντά στο ρέμα της Ραφήνας, οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη, του επεβλήθη ποινή με αναστολή, και το Σάββατο 29/6 επέστρεψε στο ίδιο σημείο και έβαλε πάλι φωτιά!

Ο νόμος κε Φλωρίδη ήταν δικός σας ή του προηγούμενου; Γιατί κάθε φορά ρίχνετε την ευθύνη στον προηγούμενο. Υπάρχει ένας ηγούμενος σε αυτή τη χώρα για να βάλει τάξη σε αυτό το χάος;

Θα ήθελα να αναφερθώ και στον μύθο της ακροδεξιάς, όπως περιγράφεται από το αντιδημοκρατικό, αντιλαϊκό τόξο.

Το τελευταίο διάστημα δεν  υπάρχει άρθρο, ανάλυση ή συνέντευξη που να μην αναφέρεται στην δήθεν ακροδεξιά, κάνοντας συστηματική, οργανωμένη και μεγάλης έκταση προπαγάνδα, για να ανακληθούν στο συλλογικό υποσυνείδητο μνήμες και φοβίες του παρελθόντος και να τον τρομοκρατήσουν ότι έρχεται κάτι κακό. Ας δούμε ποια είναι η αλήθεια:

Γιατί δέχεται τέτοια τεράστια επίθεση από δεξιούς, κεντροδεξιούς, αριστερούς, κεντροαριστερούς, πράσινους, οικολόγους κλπ; ποιο είναι το πολιτικό διακύβευμα;

Από την δεκαετία του ’90, που ο καπιταλισμός λειτουργεί στο πλαίσιο μια παγκοσμιοποίησης, οι έννοιες δεξιά και αριστερά έχουν αλλάξει εντελώς περιεχόμενο.

Η ψευτο-δεξιά υιοθέτησε προστάγματα της δήθεν αριστεράς και η δήθεν αριστερά της ψευτο-δεξιάς. Δεξιά και αριστερά αποτελούν πλέον τους στυλοβάτες της παγκοσμιοποίησης που έχει στόχο την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων, αγαθών – υπηρεσιών, ανθρώπων (βλέπε μετανάστευση), προκειμένου να δημιουργηθεί μια ενιαία παγκόσμια αγορά και μια κοινή καταναλωτική κουλτούρα, όπως απαιτούν οι ανάγκες του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και των πολυεθνικών επιχειρήσεων που βλέπουν τον άνθρωπο ως αριθμό.

Κύριο εμπόδιο σε αυτή την πορεία είναι τα κράτη – έθνη, γιατί είναι ανάχωμα στην παγκοσμιοποίηση. Στην πορεία προς την παγκοσμιοποίηση η εθνική κυριαρχία υποβαθμίζεται συστηματικά, τα κρατικά σύνορα γίνονται διαπερατά για τις μεταναστευτικές ροές, οι στρατηγικές υποδομές και επιχειρήσεις εκποιούνται σε ιδιώτες, το κράτος αποδυναμώνεται, η ιστορική ταυτότητα υποβαθμίζεται, εκμηδενίζεται από τις επιλογές σας, ιστορία, αξίες, θρησκεία, ήθη & έθιμα, πολιτιστικές αξίες, θεωρούνται παρωχημένες έννοιες.

Στον παλαιότερο διεθνισμό της αριστεράς προστέθηκαν ο εθνομηδενισμός και ο κάθε είδους δικαιωματισμός. Για την δεξιά και την αριστερά υπάρχει μόνο μία κυρίαρχη ιδεολογική και πολιτική πρόταση: η πολιτική ορθότητα. Ό,τι διαφωνεί με την πολιτική ορθότητά σας είναι μεμπτό, είναι ποταπό. Είστε μια βαβέλ που υποστηρίζει ότι πρέπει να εξαφανιστεί η ταυτότητα του ανθρώπου.

Αναπόφευκτα εμφανίστηκαν κάποια κόμματα που είναι αντίθετα με την παγκοσμιοποίηση. Στον αντίποδα προτάσσουν την αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας, την ανάπτυξη της εγχώριας οικονομίας, την ομοιογένεια του πληθυσμού. Αντιτάσσονται στις μεταναστευτικές ροές και την αποκαλούμενη «πράσινη μετάβαση». Προασπίζονται τις πατροπαράδοτες πολιτιστικές, πολιτισμικές αξίες.

Δεξιά, κεντροδεξιά, αριστερά, κεντροαριστερά κλπ. κατηγορούν αυτά τα κόμματα ως: ακροδεξιά, εθνικιστικά, αυταρχικά, λαϊκιστικά, ευρωσκεπτικιστικά, ρατσιστικά, ομοφοβικά, φίλα διακείμενα στον Πούτιν και τον Τραμπ, επισείουν τον κίνδυνο του φασισμού – ναζισμού. Όμως η απειλή στην πραγματικότητα έρχεται από τον ολοκληρωτισμό της παγκοσμιοποίησης και τους υπηρέτες της.

Το πραγματικό αντισυνταγματικό αντιδημοκρατικό τόξο είστε εσείς!

Θέλω όμως να πω ένα εύγε στον πρωθυπουργό. Πέτυχε να κονιορτοποιήσει την αντιπολίτευση. ΠΑΣΟΚ & ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν για αρχηγό. Ο κόσμος δεν μπορεί να πάει διακοπές και τα ΜΜΕ μας έχουν φλωμώσει με τα εσωκομματικά!

Η πραγματικότητα όμως είναι σκληρή. Δόθηκαν οι αποζημιώσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και οι αγρότες πήραν από 60 ευρώ! Το 2030 η Τουρκία θα πλησιάσει τα 120 εκατ. δολλάρια. Εσάς πείτε μου ποιο είναι το σχέδιό σας στον πρωτογενή τομέα. έρχεται πείνα. Και εμείς δεν παράγουμε τίποτα. Μόνο εισάγουμε. Εμείς κάνουμε προτάσεις. Και ζητάμε ευήκοα ώτα όχι το Ναπολέοντα που δεν ακούει τίποτα.

Είστε η κυβέρνηση των ανακόλουθων. Συνεχώς ψεύδεστε! Απόδειξη: 

Όταν παρουσιάζατε τα πολύχρωμα τιμολόγια του ρεύματος, ο ΓΓ του Υπουργείου Ενέργειας Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης μιλώντας στο κανάλι ACTION 24 και την εκπομπή «πρωινή ζώνη» έλεγε: «…το πράσινο τιμολόγιο έγινε για να είναι φθηνότερο. Έγινε για να υπάρχει στον καταναλωτή συγκρισιμότητα μεταξύ των παρόχων»

Στον ΣΚΑΪ στην εκπομπή «σήμερα» ο υπουργός ενέργειας κος Σκυλακάκης έλεγε: «Έχουμε πράσινο τιμολόγιο, το οποίο θα είναι το πιο φθηνό, κάτω από 14 σεντς η κιλοβατώρα, χωρίς επιδοτήσεις, δηλ. κάτω από αυτά που είχαμε το Νοέμβριο ή τον Οκτώβριο».

Πάμε και στις ψευτο-επενδύσεις που διαφημίζετε… Το κτήριο των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων της Θεσ/νίκης επιστρέφει στον Δήμο Θεσ/νίκης. Αφού το δώσατε στην Cisco, μια «φοβερή» Αμερικανική Εταιρεία Τεχνολογίας. Αυτοί είναι οι ξένοι επενδυτές που μας πρήξατε! Ούτε το ρεύμα δεν πληρώνουν!

Είστε ίδιοι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Συμφωνείτε και οι τρεις με την προσφυγή στη Χάγη. Όπως συμφωνήσατε και με το θέμα των Patriot. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσατε «ναι» και στις δύο συμβάσεις, ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα ψήφισαν «όχι».

Κλείνοντας θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στους Έλληνες. Το μήνυμα είναι πως τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν και αυτό πρέπει να γίνει τώρα. Ήρθε η στιγμή να δείξουμε ότι (δείχνει στα έδρανα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) και αυτοί και αυτοί και αυτοί είναι λάθος.

Στην Ελληνική Λύση δεν σταματάμε να αγωνιζόμαστε για όσα πιστεύουμε. Η πολιτική πρέπει να συμβαδίζει με την αξιοπρέπεια. Όσο το σάπιο σύστημα υπάρχει και μεγαλώνει τόσο είστε συμμέτοχοι και εσείς που το ανέχεστε.

Ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, προς υπουργούς βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ήταν η καρατόμηση του Λευτέρη Αυγενάκη με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο κ. Αυγενάκης ήταν ο πρώτος γραμματέας του κ. Μητσοτάκη από όταν ανέλαβε τα ηνία της ΝΔ το 2016, ενώ επί 5 συναπτά έτη, μέχρι τον πρόσφατο ανασχηματισμό, χρημάτισε σε υπουργικές θέσεις. Η προκλητική συμπεριφορά του με την επίθεση σε υπάλληλο του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος που καταγράφησε και σε βίντεο, όμως, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον πρωθυπουργό, ο οποίος κίνησε άμεσα τις σχετικές διαδικασίες.

Έτσι, με βάση την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ, ο κ. Αυγενάκης διεγράφη από βουλευτής του κόμματος, ενώ η απώλεια της ιδιότητας του βουλευτή του αποστερεί τη δυνατότητα συμμετοχής και στα όργανα του κόμματος, τόσο στην Κεντρική Επιτροπή όσο και στο συνέδριο. Βεβαίως, ο ίδιος παραμένει βουλευτής, καθώς δεν παραδίδει την έδρα του, ενώ διαμηνύει ότι δεν θα δημιουργήσει πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση, στηρίζοντας τα κυβερνητικά νομοσχέδια.

Εκνευρισμός στο Μαξίμου

Το χρονικό των γεγονότων, πάντως, δηλοί τον εκνευρισμό του Μεγάρου Μαξίμου. Το επίμαχο βίντεο εντόπισε κυβερνητικό στέλεχος τα ξημερώματα της Τετάρτης στα social media, όταν ξεκίνησε η ευρεία αναπαραγωγή του. Ο πρωθυπουργός ξύπνησε το πρωί, ώστε να είναι στις 6 το πρωί στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ και είχε εικόνα για την κατάσταση. Μόλις έφυγε από εκεί και κατευθυνόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου, τηλεφώνησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος είχε προγραμματισμένη εμφάνιση στον ΑΝΤ1. Εκεί ο κ. Μαρινάκης κατέστησε σαφές ότι οι συμπεριφορές του τύπου «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;», δεν είναι ανεκτές από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, στον πρωινό καφέ ο κ. Μητσοτάκης ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος. Τόσο για την επαίσχυντη συμπεριφορά Αυγενάκη, ο οποίος έδινε με αυτόν τον τρόπο τροφή στη συζήτηση περί κυβερνητικής αλαζονείας, όσο και για το γεγονός ότι πήρε τους «προβολείς» από τις πρωτοβουλίες που αναλάμβανε για την καθημερινότητα. Έτσι, μόλις ολοκληρώθηκε ο «καφές», ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον γραμματέα της ΚΟ Σταύρο Καλαφάτη να ειδοποιήσει τον κ. Αυγενάκη να έρθει άμεσα στην Αθήνα. Μάλιστα, νωρίτερα είχε τηλεφωνήσει στον κ. Αυγενάκη και ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο οποίος επίσης «έβραζε» για ένα ακόμα σκηνικό πλήρους εκτροπής μέλους του Κοινοβουλίου, μετά τις ύβρεις της Θεανώς Φωτίου σε συνεδρίαση με παρούσα την Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Έχω πάρει τις αποφάσεις μου»

Μετά το Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης έφυγε από το γραφείο του και πήγε στο υπουργείο Υγείας, ενώ ο κ. Αυγενάκης ήταν καθ' οδόν για την Αθήνα. Μετά την επιστροφή του, ο κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε σε συνεργάτες του ότι έχει πάρει τις αποφάσεις του και, αφού ενημερώθηκε και από τον κ. Καλαφάτη για τη σύντομη συζήτηση που είχε στο γραφείο του με τον πρώην υπουργό και γραμματέα της ΝΔ, ζήτησε από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ να συνεδρίασει για να επικυρώσει τη διαγραφή Αυγενάκη. Για τον πρωθυπουργό, η αποπομπή ακόμα και ενός κεντρικού στελέχους της ΝΔ, δεν ήταν θέμα προς συζήτηση, από τη στιγμή που εμφανιζόταν να συμπεριφέρεται με προκλητικό τρόπο.

Η δεύτερη διαγραφή

Για τον κ. Αυγενάκη, πάντως, δεν ήταν η πρώτη διαγραφή της πολιτικής του καριέρας, αλλά η δεύτερη. Αν ανατρέξει κανείς στο παρελθόν θα διαπιστώσει ότι ο πρώην υπουργός είχε διαγραφεί και τον Νοέμβριο του 2012, αυτή τη φορά για πολιτικούς λόγους, από τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά. Τότε, ο κ. Αυγενάκης που δεν διατηρούσε και τις καλύτερες σχέσεις με τον τότε πρόεδρο, «φλέρταρε» με το νεοϊδρυθέν κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, οπότε ένα πρωί διεγράφη με εντολή Σαμαρά. Ο ίδιος διαμαρτυρήθηκε έντονα, αλλά λίγο μετά εντάχθηκε στη Δημοκρατική Συμμαχία της κυρίας Μπακογιάννη, για να επιστρέψουν από κοινού ενόψει των δεύτερων εκλογών του 2012. Μένει να φανεί, αν ο κ. Αυγενάκης προσδοκά να έχει και μια τρίτη ευκαιρία σε δεύτερο χρόνο.

Στο υπουργείο Εργασίας

Ο πρωθυπουργός, πάντως, συνεχίζει τον κύκλο επαφών του με τα υπουργεία, στον απόηχο του πρόσφατου ανασχηματισμού, καθώς το πρωί θα βρεθεί στο υπουργείο Εργασίας για να συναντηθεί με τη Νίκη Κεραμέως. Στο επίκεντρο θα βρεθούν η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας και ο κατώτατος μισθός, ενώ μένει να φανεί, αν ο κ. Μητσοτάκης θα θελήσει να ανοίξει τη συζήτηση για την αναπροσαρμογή επιδομάτων, όπως το επίδομα ανεργίας.

protothema.gr

Συνέντευξη του Νίκου Ιγγλέση στο radio neakriti 98,4 και το δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη:

ellinikiantistasi.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ