Σάββατο, 7η Σεπτεμβρίου 2024  11:29: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024

Η Baba Vanga, η οποία συχνά αναφέρεται ως ο «Νοστράδαμος των Βαλκανίων» αλλά και ως Vangeliya Pandeva Gushterova, ήταν μια τυφλή μάντισσα από την Βουλγαρία, γνωστή για τις μαντικές της ικανότητες.

Μάλιστα λέγεται ότι είχε προβλέψει σημαντικά παγκόσμια γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου και του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με τη Sun.

Αν και απεβίωσε το 1996, οι οπαδοί της εξακολουθούν να αναμένουν την εκπλήρωση των πολυάριθμων προβλέψεών της.

Η τελευταία από τις προβλέψεις της Vanga που έχει κερδίσει την προσοχή υποδηλώνει ότι η αποκάλυψη θα ξεκινήσει το 2025.

Σύμφωνα με διάφορες αναφορές, το όραμα της Vanga για την καταστροφή της ανθρωπότητας περιγράφει ένα χρονοδιάγραμμα που εκτείνεται πολύ στο μέλλον.

Αν και η ανθρωπότητα δεν αναμένεται να εξαλειφθεί πλήρως πριν από το 5079, η υποτιθέμενη έναρξη των έσχατων καιρών ορίζεται για το 2025.

Ακολουθεί μια περίληψη του χρονοδιαγράμματος του Vanga για το τέλος της ανθρωπότητας:

  • 2025: Μια σύγκρουση στην Ευρώπη θα καταστρέψει τον πληθυσμό της ηπείρου.
  • 2028: Οι άνθρωποι θα αρχίσουν να εξερευνούν την Αφροδίτη ως πηγή ενέργειας.
  • 2033: Οι πολικοί πάγοι θα λιώσουν, ανεβάζοντας τη στάθμη της θάλασσας σε δραστικά ύψη παγκοσμίως.
  • 2076: Ο κομμουνισμός θα εξαπλωθεί σε χώρες σε όλο τον κόσμο.
  • 2130: Οι άνθρωποι θα έρθουν σε επαφή με εξωγήινους πολιτισμούς.
  • 2170: Μια ξηρασία θα καταστρέψει μεγάλο μέρος του κόσμου.
  • 3005: Η Γη θα πολεμήσει με έναν πολιτισμό στον Άρη.
  • 3797: Οι άνθρωποι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τη Γη επειδή έχει γίνει ακατοίκητη.
  • 5079: Ο κόσμος θα καταστραφεί.

Οι οπαδοί της Vanga συνεχίζουν να παρακολουθούν για σημάδια που θα επαληθεύσουν τις προφητείες της.

pronews.gr

Ειδικοί μεταλλουργοί εμπειρογνώμονες, αναμένεται το προσεχές διάστημα να εξετάσουν το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας που φυλάσσεται στο Κουλούρι μαζί με άλλα συντρίμμια των αμαξοστοιχιών που συγκρούστηκαν το βράδυ της 27ης Φεβρουαρίου στο έγκλημα των Τεμπών.

Πρόκειται για αίτημα που είχε τεθεί υπόψιν του εφέτη ανακριτή που διερευνά την υπόθεση της μαζικής σφαγής, από τον τεχνικό σύμβουλο κ. Βασίλη Κοκοτσάκη διαμέσου συγγενούς θύματος που τον διόρισε.

Το συγκεκριμένο αίτημα αναφέρεται στην τεχνική έκθεση του κ. Κοκοτσάκη, η οποία παραδόθηκε στον εφέτη ανακριτή πριν μερικούς μήνες από τον κ.Χρήστο Κωνσταντινίδη, σύζυγο της Βασιλικής Χλωρού που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη.

Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο κοντέινερ που ήταν έμφορτο είχε εξεταστεί από τους εμπειρογνώμονες αμέσως μετά τη σύγκρουση και στη συνέχεια παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Μετά το αίτημα του κ.Κωνσταντινίδη και στο πλαίσιο της πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης και της εξέτασης κάθε αιτήματος των συγγενών όπως είχε ζητήσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ο εφέτης ανακριτής ζήτησε τη μεταφορά του εν λόγο κοντέινερ στο Κουλούρι προκειμένου να εξεταστεί από μεταλλουργούς.

Την ίδια στιγμή εκκρεμούν δύο κρίσιμα αιτήματα του ανακριτή που έχουν να κάνουν με την ανάφλεξη, τη φωτιά και το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

Συγκεκριμένα εκκρεμεί η παράδοση του πορίσματος του χημικού μηχανικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για την φωτιά αλλά και τα αποτελέσματα της προσπάθειας ανάκτησης του βιντεοληπτικού υλικού από τους σκληρούς δίσκους των καμερών που ήταν τοποθετημένες στους σταθμούς απ’ όπου διήλθε η εμπορική.

Θυμίζουμε ότι η ανάλυση για το βιντεοληπτικό υλικό πραγματοποιείται σε ειδικό εργαστήριο στην Αγγλία.

Το τελευταίο διάστημα ωστόσο καταγράφηκε μια σημαντική εξέλιξη ως προς το σκέλος της διερεύνησης ύπαρξης ποινικών ευθυνών σε πρόσωπα που σχετίζονται με τη λειτουργία του Σιδηροδρόμου.

Ο εφέτης ανακριτής φαίνεται να κατέληξε σε ευθύνες στελεχών της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων και πλέον απομένει η τελική υπογραφή του εισαγγελέα για την άσκηση ποινικής δίωξής.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας πασχίζουν να επιβιώσουν, όχι μόνο από τον πόλεμο αλλά και από την κρίση πείνας που «μαστίζει» την περιοχή.

«Είναι τρομοκρατικό να περπατά κανείς όταν γίνονται ακόμα βομβαρδισμοί», δήλωσε ο Αλ-Σανμπάρι, ο οποίος όπως πολλοί κάτοικοι της Γάζας ριψοκινδυνεύει για να βρει τροφή.

Η γυναίκα του Άχμεντ, η Φάτιμα, πλένει τα φύλλα και τα βράζει σε μια αυτοσχέδια εστία.

«Δεν αντέχεται τίποτα από αυτό, ούτε η γεύση ούτε το χρώμα», δήλωσε η ίδια. Η Φάτιμα γεμίζει τα φύλλα με ρύζι και μπαχαρικά, ελπίζοντας ότι θα καταφέρει να πείσει τα παιδιά της να ανεχθούν την ξινή γεύση. Ωστόσο, η πικρίλα παραμένει.

Τα φύλλα μουριάς είναι τροφή για ζώα, λέει η Φάτιμα. «Αλλά τι μπορούμε να κάνουμε;».

Ο πόλεμος ξεκίνησε όταν ένοπλοι της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς επιτέθηκαν στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώνοντας 1.200 ανθρώπους και συλλαμβάνοντας πάνω από 250 αιχμαλώτους, σύμφωνα με τα ισραηλινά στοιχεία.

Εννέα μήνες αργότερα, οι υγειονομικές αρχές της Γάζας δηλώνουν ότι έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 38.000 Παλαιστίνιοι. Η οκταμελής οικογένεια Αλ-Σανμπάρι παλεύει να επιβιώσει, όπως πολλοί Παλαιστίνιοι στη Γάζα, όπου 2,3 εκατ. άνθρωποι ζουν σε ένα από τα πλέον πυκνοκατοικημένα μέρη τον κόσμο, αντιμέτωποι με ελλείψεις σε τρόφιμα, νερό, φάρμακα και καύσιμα.

Σε ανακοίνωση της 9ης Ιουλίου, ομάδα ειδικών του ΟΗΕ στα ανθρώπινα δικαιώματα δήλωσε ότι ο λιμός έχει εξαπλωθεί σε όλον τον θύλακα. Η διπλωματική αποστολή του Ισραήλ στη Γενεύη δήλωσε ότι η ανακοίνωση αυτή συνιστά «παραπληροφόρηση».

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Γάζας, τουλάχιστον 33 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω υποσιτισμού, κυρίως στις βόρειες περιοχές.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε την πιθανότητα δημιουργίας ενός θεσμοθετημένου κοινοβουλευτικού οργάνου για τις χώρες των BRICS στο μέλλον σε μια δήλωση «βόμβα» μετεξέλιξης του οργανισμού σε έναν αντίστοιχο με αυτό της ΕΕ ή καλύτερα σαν την παλαιότερη ΕΟΚ καθώς δεν υπάρχει σκεπτικό ελέγχου κοινωνικών πτυχών των πολιτών.

Κατά την ομιλία του στο Κοινοβουλευτικό Φόρουμ των BRICS στην Αγία Πετρούπολη, ο Πούτιν τόνισε τη σημασία της συνεργασίας και της συνεκτικής δράσης των χωρών BRICS για την ενίσχυση της οικονομικής, επενδυτικής, τεχνολογικής και ανθρώπινης δυναμικής τους.

Ο Πούτιν επεσήμανε ότι, αν και οι BRICS δεν έχουν ακόμη τη δική τους κοινοβουλευτική δομή, πιστεύει ότι αυτή η ιδέα θα εφαρμοστεί στο μέλλον. «Είμαι πεπεισμένος ότι το φόρουμ σας θα διευκολύνει αυτή τη διαδικασία», πρόσθεσε​​.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι οι BRICS αντικατοπτρίζουν τα συμφέροντα των κρατών τόσο του Παγκόσμιου Νότου όσο και της Παγκόσμιας Ανατολής, και ο αριθμός των υποστηρικτών τους αυξάνεται συνεχώς.

Η ένωση των BRICS στοχεύει στη δημιουργία ενός πολυπολικού κόσμου, όπου η επιρροή των αναδυόμενων οικονομιών θα είναι πιο αισθητή στις παγκόσμιες διαδικασίες​.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο Στέφανος Κασσελάκης απηύθυνε πρόσκληση μέσω social media στους πολίτες προκειμένου να τους δει από κοντά και να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματά τους και ό,τι άλλο τους απασχολεί αδιαμεσολάβητα όπως αρέσκεται να λέει.

Οι πολίτες είναι αρκετοί και τουλάχιστον οι μισοί έχουν μπει στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με τους υπαλλήλους να προσπαθούν να τους χωρέσουν σε μια αίθουσα για να μην είναι μέσα στη ζέστη. Ανάμεσά τους και μια κυρία με κινητικά προβλήματα, ένας Έλληνας από την Αυστραλία, ηλικιωμένοι αλλά και νέοι άνθρωποι που θέλουν να δουν τον Πρόεδρο του κόμματος και ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του.

Οι ώρες που έχουν οριστεί για να δεχθεί τους πολίτες ο Στέφανος Κασσελάκης είναι από τις 17:00 έως τις 20:00 ενώ λίγα λεπτά πριν τις πέντε το απόγευμα δεν είχε ακόμα ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

newsit.gr

Παρέμβαση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Ενίσχυση των τουριστικών υποδομών και της τουριστικής εκπαίδευσης, επικαιροποίηση του πλαισίου άσκησης του επαγγέλματος των ξεναγών και των χρονομεριστικών μισθώσεων, ρυθμίσεις τουριστικών φορέων και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση του τουρισμού».

Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα. Κύριοι ενοχλήθηκα που κανείς από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν κατάλαβε τι είπε ο πρωθυπουργός. Και ρωτώ πώς θα αποκαλούσατε έναν πρωθυπουργό που, σε συνέντευξή του, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν κενά στην άμυνα της χώρας;

Λέω ακριβώς τι έγινε:

Η Πρώην αναπληρώτρια Σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ Νάντια Σάντλοου, μιλώντας με τον κο Μητσοτάκη του είπε ότι: «η Ελλάδα έχει κάνει απίστευτα πολλά για την Ουκρανία. Είστε ένα από τα κορυφαία κράτη στην παροχή πυραύλων και πυρομαχικών στους Ουκρανούς».

Ο πρωθυπουργός, τότε, προέβη σε μια πρωτοφανή ομολογία λέγοντας: «Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να εξετάσουμε τα κενά, που έχει δημιουργήσει αυτό στις δικές μας αμυντικές ικανότητες».

Τι είπε ο πρωθυπουργός; Ότι στείλαμε πυραύλους και πυρομαχικά, αλλά δημιουργήσαμε κενά στην δική μας αμυντική ικανότητα. Σας θυμίζει κάτι αυτό; Αυτό θυμίζει τον Ιωαννίδη, που το 1974 απέσυρε την ελληνική μεραρχία από την Κύπρο.

Καταθέτω στα πρακτικά το κείμενο μαζί με το βίντεο, όπως είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού.

Γιατί ο κος Μητσοτάκης δεν είναι χαζός, δεν είναι ανόητος, είναι όμως δουλικός στα αμερικανικά συμφέροντα. Και ομολόγησε ότι αυτή η δουλοπρέπεια έχει δημιουργήσει κενά στην άμυνα της χώρας στο Αιγαίο.

Το περίεργο, δε, είναι ότι όποιος επιχείρησε να ανεβάσει τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Facebook, τα βίντεο αμέσως κατέβαιναν. Βέβαια! Γιατί εσείς έχετε την ομάδα των hoaxes. Όσο όμως και αν θέλετε να βάζετε κουκούλα στις ειδήσεις, εμείς θα σας ξεκουκουλώνουμε!

Κύριε Μητσοτάκη, σας κατηγορώ για εσχάτη προδοσία. Κύριοι βουλευτές της ΝΔ, κύριοι υ πουργοί, όσο τον στηρίζετε είστε συναυτουργοί σε αυτή την προδοσία!

Θα κλείσω με ένα μήνυμα προς τους Έλληνες: εμείς δεν υπακούμε στους ξένους ούτε σε πρεσβείες. Εμείς βαδίζουμε στα βήματα του Καποδίστρια που είπε: «Η νίκη θα είναι δική μας, αν βασιλεύση εις την καρδίαν μας μόνο το αίσθημα το ελληνικό. Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης».