Σάββατο, 7η Σεπτεμβρίου 2024  11:28: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024 17:36

Κ.Μητσοτάκης: «Αttica Bank και Παγκρήτια βρίσκονταν στα όρια της κατάρρευσης»! – Και τις πήραν αυτοί που «φουντάρισαν» την Παγκρήτια!

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανάρτησή του, εκτός του ότι έδωσε τα εύσημα (αλίμονο!) στην σκανδαλώδη συγχώνευση της Attica Bank και της Παγκρήτιας Τράπεζας,  την οποία πλήρωσαν με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ οι φορολογούμενοι, προκάλεσε πολλά ερωτηματικά με την παραδοχή του ότι και οι δύο τράπεζες βρίσκονταν στα όρια της κατάρρευσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Τράπεζα Αττικής απορροφάται από μία… ΕΠΕ! Την «THRIVEST HOLDING LTD! Πάλι καλά που δεν είναι ΙΚΕ!

Γιατί όμως ο Κ.Μητσοτάκης στηρίζει την συγχώνευση; Γιατί όπως αναφέρει και ο ίδιος, «τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα δύο πιστωτικά ιδρύματα ήταν πολλά και απειλητικά για τη συνέχιση της ύπαρξής τους. Η λύση που επιτεύχθηκε ήταν η βέλτιστη, καθώς εξουδετερώνει τον κίνδυνο τυχόν κατάρρευσής τους, διασφαλίζει καταθέτες και επιχειρήσεις προστατεύοντας την αξία της συμμετοχής του δημόσιου στη μία εξ αυτών».

Απίστευτα πράγματα! Δηλαδή η Παγκρήτια Τράπεζα, υπό την διοίκηση των Μπάκου-Καϋμενάκη και Εξάρχου, όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχεται «αντιμετώπιζε πολλά και απειλητικά για την συνέχιση της ύπαρξής της προβλήματα».

Και τώρα έδωσαν σε αυτούς που είχαν οδηγήσει την Παγκρήτια Τράπεζα στα όρια της κατάρρευσης και μια άλλη Τράπεζα που βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης!

«Η συμφωνία για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank και τη συγχώνευσή της με την Παγκρήτια Τράπεζα θα κατατεθεί στη Βουλή προς κύρωση».

Να δούμε ποιοι θα υπερασπιστούν στην Βουλή τα χρήμα το χρήμα των πολιτών που δόθηκε για την ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Αττικής και πώς «διασώθηκε» η Παγκρήτια Τράπεζα που στα χέρια των Εξάρχου-Μπάκου και Καϋμενάκη που από γαριδάδικα και μεταφορτώσεις πετρελαίου στον Κόλπο, έγιναν ιδιοκτήτες Τράπεζας.

Σε μεταγενέστερο σημείο θα δούμε και την σκανδαλώδη συμφωνία τους με την ΔΕΗ στην Ρουμανία, την σκανδαλώδη πώληση των «αιολικών πάρκων» και πολλά άλλα.

Ο όμιλος προσπαθούσε να γίνει «χρήσιμος» για την κυβέρνηση αγοράζοντας ή αποκτώντας την διαχείριση στα περιφερειακά κανάλια Action24 και Attica Tv, ενώ αγόρασε και την φiλομητσοτακική ιστοσελίδα iefimerida.gr, ενώ η συμφωνία για το «Πρώτο Θέμα» χάλασε στο «παρά 1’».

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη, 23 Ιουλίου θα τεθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Κύρωση της από 18.7.2024 Σύμβασης Συγχώνευσης και Επένδυσης μεταξύ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «THRIVEST HOLDING LTD».

Αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024.

Oι Έλληνες φορολογούμενοι (Δημόσιο) θα μετάσχουν με επιπλέον 350 εκατομμύρια σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ενώ τελικά θα βρεθεί, σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση των warrants, να κατέχει μειοψηφικό πακέτο της Τράπεζας Αττικής!

Έτσι αποτυπώνεται η συμφωνία που έχει επιτευχθεί μεταξύ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της εταιρείας Τhrivest (συμφερόντων Εξάρχου, Μπάκου, Καϋμενάκη).

Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα 23 πρόσωπα κατά των οποίων έχει ασκήσει ποινικές διώξεις η Ευρωπαία εισαγγελέας για τη μη εκτέλεση της σύμβασης 717, η οποία αν είχε εκτελεστεί θα είχε αποφευχθεί το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, βρίσκεται και ο Αλέξανδρος Έξαρχου Διευθύνων Σύμβουλος, Αντιπρόεδρο και μέτοχος της Intrakat που πλέον ανήκει στον ισχυρό επιχειρηματικό πόλο των Μπάκου-Καϋμενάκη.

Στον Α.Εξάρχου επιβλήθηκε εγγύηση 500.000 ευρώ χωρίς απαγόρευση εξόδου.

pronews.gr

Διαβάστηκε 258 φορές