Σάββατο, 7η Σεπτεμβρίου 2024  11:30: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024

«Στο αυτόφωρο θα δικαστεί ενας 27χρονος για εξύβριση και απειλή στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, στη Θεσσαλονίκη.

Ο 27χρονος προσήλθε με καθυστέρηση στο χώρο ελέγχου εισιτηρίων και όταν δεν έγινε δεκτός από την εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης, άρχισε να χτυπά τα προστατευτικά καλύμματα των γραφείων προκαλώντας τρόμο και ανησυχία στους υπαλλήλους ενώ εξύβρισε και τους αστυνομικούς κατά την άφιξη τους στο σημείο».

Έτσι ακριβώς μεταδόθηκε η είδηση αυτή χθες καθώς προέκυψε και μέσα από επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Ας ελπίσουμε αυτή την είδηση να μην τη διάβασε ο Λευτέρης Αυγενάκης, γιατί αν τη διάβασε θα έσκασε στα γέλια.

Φτάνει που τη διαβάζουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι και κλαίμε για τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που ισχύουν στη χώρα.

Εφημερίδα "Συνείδηση"

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Εξαπατημένος» για την αλλαγή φύλου του παιδιού του αλλά και αποφασισμένος να καταστρέψει τον «ιό της woke κουλτούρας», εμφανίστηκε ο Έλον Μασκ, στο πλαίσιο συνέντευξης που έδωσε στον διάσημο ψυχολόγο Τζόρνταν Πίτερσον για το μέσο Daily Wire.

Ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε ότι ξεγελάστηκε και επέτρεψε σε έναν από τους γιους του να γίνει τρανσέξουαλ γυναίκα.

«Ουσιαστικά με εξαπάτησαν να υπογράψω έγγραφα για ένα από τα μεγαλύτερα αγόρια μου, τον Ξαβιέ», είπε.

Σύμφωνα με τον Έλον Μασκ, «αυτό έγινε πριν καταλάβει τι συνέβαινε και εν μέσω Covid, οπότε υπήρχε μεγάλη σύγχυση. Και μου είπαν ότι ο Ξαβιέ μπορεί να αυτοκτονήσει».

Ο Πίτερσον ανέφερε ότι δεν υπάρχει απόδειξη για το ενδεχόμενο αυτοκτονίας, προσθέτοντας ότι η υποβόσκουσα κατάθλιψη και το άγχος προκαλούν υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών στα τρανς άτομα από τη δυσφορία φύλου.

«Είναι απίστευτα κακό και συμφωνώ μαζί σας ότι οι άνθρωποι που το προωθούν αυτό θα πρέπει να πάνε φυλακή», απάντησε ο ιδρυτής της Tesla.

«Με ξεγέλασαν για να το κάνω. Δεν μου εξήγησαν ότι οι αναστολείς της εφηβείας είναι στην πραγματικότητα απλώς φάρμακα αποστείρωσης» είπε ο Έλον Μασκ.

«Ο γιος μου ο Ξαβιέ είναι νεκρός, σκοτώθηκε από τον ιό της woke κουλτούρας», ανέφερε ακόμη, προσθέτοντας ότι μετά από αυτό ορκίστηκε να καταστρέψει τον ιό της woke κουλτούρας και πως «σημειώνουμε κάποια πρόοδο».

Σύμφωνα με τον Έλον Μασκ, η στροφή του προς τα δεξιά ξεκίνησε λόγω της συγκεκριμένης διαδικασίας και την εξαπάτηση που δέχτηκε.

Το 2022, ο γιος του άλλαξε νομικά το φύλο του σε θηλυκό και το όνομά του από Ξαβιέ σε Βίβιαν Τζένα Γουίλσον.

Σε δικαστικές καταθέσεις ανακοίνωσε ότι «δεν επιθυμεί πλέον να σχετίζεται» με τον Έλον Μασκ «με οποιονδήποτε τρόπο», ενώ μηνύματα δείχνουν ότι προσπάθησε να κρύψει την πραγματική ταυτότητα φύλου από τον πατέρα της για αρκετά χρόνια.

Η αίτηση κατατέθηκε μόλις τρεις ημέρες μετά τα 18α γενέθλιά του, αν και τα δικαστικά έγγραφα δημοσιοποιήθηκαν την επόμενη της Ημέρας του Πατέρα. Σε αντίθεση με τον πατέρα του, η μητέρα του Ξαβιέ ήταν υποστηρικτική με το γιο της.

Πέραν του ζητήματος της αλλαγής φύλου, ο δισεκατομμυριούχος χαρακτήρισε την κόρη του ως «νεοκομμουνίστρια» και κατηγόρησε το ακριβό ιδιωτικό λύκειο στο οποίο φοιτούσε για τις πολιτικές της απόψεις.

Στη βιογραφία του Έλον Μασκ αναφέρεται ότι η ρήξη του δισεκατομμυριούχου με το γιο του «τον πόνεσε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στη ζωή του μετά τον βρεφικό θάνατο του πρωτότοκου παιδιού του Νεβάντα», το οποίο πέθανε μόλις 10 εβδομάδων από σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

Οι προσπάθειες να κερδίσει το γιο του, όπως είπε στον βιογράφο του, δεν ήταν επιτυχείς.

«Έχω κάνει πολλά ανοίγματα, αλλά εκείνος δεν θέλει να περνάει χρόνο μαζί μου».

Ο δισεκατομμυριούχος έχει αποκτήσει 12 παιδιά τα τελευταία 22 χρόνια και έχει μιλήσει δημόσια για την άποψή του ότι ο κόσμος είναι υποπληθυσμιακά ανεπτυγμένος.

Τα παιδιά του τα απέκτησε με τρεις διαφορετικές γυναίκες, την Καναδή συγγραφέα Τζάστιν Γουίλσον, τη μουσικό Grimes και την υπάλληλό του, Shivon Zilis. Το μικρότερο παιδί του, με τη Zilis, γεννήθηκε το 2024.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Oι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν με πύραυλο cruise αρχηγείο των Βρετανών SAS στην Οδησσό της Ουκρανίας σκοτώνοντας 18 στελέχη τους και τραυματίζοντας άλλα 25!

Επίσης, όπως αποκάλυψε ο συνταγματάρχης ε.α. του ισπανικού Βασιλικού Στρατού Πέντρο Μπάνος, στο ίδιο κτίριο σκοτώθηκαν ένας πολύ μεγάλος αριθμός στρατιωτών του τακτικού γαλλικού Στρατού!

Υπάρχουν αναφορές που δεν επιβεβαιώνονται ότι η τοποθεσία του αρχηγείου δεν γνωστοποιήθηκε στους Ρώσους από δική τους συλλογή πληροφοριών αλλά από πηγές στην ουκρανική Στρατιωτική Διοίκηση!

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην Οδησσό στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας.

Συγκεκριμένα ο Ισπανός συνταγματάρχης ε.α. είπε: «Οι Ρώσοι πραγματοποίησαν επίθεση στην Οδησσό κατά την οποία σκοτώθηκαν 18 μέλη της βρετανικής ειδικής αεροπορικής υπηρεσίας και τραυματίστηκαν άλλα 25.

Μου είπαν ότι πέθαναν και Γάλλοι στρατιώτες.

Δεν μιλάμε για μισθοφόρους αλλά για Γάλλους υπηκόους,  στρατιώτες του τακτικού γαλλικού Στρατού.

Σκοτώθηκαν σε μεγάλους αριθμούς, μου είπαν ότι ο αριθμός των θυμάτων ήταν μεγαλύτερος από ό,τι στην Αλγερία!

Αυτά είναι τρομακτικά στοιχεία γιατί μιλάμε για χώρες του ΝΑΤΟ», είπε.

Πρόσθεσε επίσης ότι πιθανότατα οι νεκροί ήταν μέρος των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων, οι οποίες είναι πάντα οι πρώτες που στέλνονται σε ζώνες μάχης.

«Εκτός της αναγνώρισης που πραγματοποιούν για να καθοδηγηθούν πύραυλοι και drones συχνά συμμετέχουν και σε πολεμικές επιχειρήσεις».

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Την παραίτησή της υπέβαλε η διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, Κίμπερλι Τσιτλ εν μέσω του σάλου και της έντονης κριτικής που προκάλεσαν οι παραλείψεις ασφαλείας, οι οποίες σχετίζονται με την πρόσφατη απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρουν πηγές στο CNN αλλά θέλησε να βάλει στο κάδρο των ευθυνών και την ομάδα του πρώην Αμερικανού προέδρου.

Η Τσιτλ βρέθηκε ενώπιον διακομματικής καταδίκης των επιδόσεων της υπηρεσίας όταν εμφανίστηκε ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων για την ακρόαση όπου αρνήθηκε να απαντήσει λεπτομερώς και με σαφήνεια για το σχέδιο ασφαλείας στην επίμαχη προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ προκαλώντας αντιδράσεις. Αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι αλλά και Δημοκρατικοί βουλευτές την κάλεσαν να παραιτηθεί.

Η ίδια πάντως δήλωσε ότι αναλαμβάνει «την πλήρη ευθύνη για κάθε ολίσθημα ασφαλείας της υπηρεσίας» αποκαλώντας την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ ως «την πιο σημαντική επιχειρησιακή αποτυχία της Μυστικής Υπηρεσίας εδώ και δεκαετίες».

«Η βασική αποστολή της Μυστικής Υπηρεσίας είναι να προστατεύει τους ηγέτες του έθνους μας. Στις 13 Ιουλίου, αποτύχαμε», ανέφερε σε άλλο σημείο.

«Ωστόσο, αυτό το περιστατικό δεν μας καθορίζει. Παραμένουμε ένας οργανισμός που βασίζεται στην ακεραιότητα και στελεχώνεται από άτομα με εξαιρετική αφοσίωση και ταλέντο» είπε ακόμα.

Όμως, η Τσίτλ υποστήριξε πως η Μυστική Υπηρεσία παρείχε την ασφάλεια που είχε ζητήσει η ομάδα προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ για την εκδήλωση. «Αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως για τη συγκέντρωση της 13ης Ιουλίου, οι λεπτομέρειες που είχαν ζητηθεί, τα εργαλεία που είχαν ζητηθεί για εκείνη την ημέρα, είχαν δοθεί», τόνισε.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Η πιθανή εκλογή του Ν.Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου θα φέρει κοσμογονικές αλλαγές και στην Ελλάδα.

Θα αλλάξουν όλα εντός και εκτός της Νέας Δημοκρατίας.

Καταρχάς εντός της Νέας Δημοκρατίας η ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα αρχίσει να δέχεται σημαντικές πιέσεις αλλά και αμφισβήτηση καθώς η πολιτική του παρουσία δεν είναι αρεστή στον Ν.Τραμπ.

Ο Τραμπ δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ τις συνεχείς αρνητικές δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού για το πρόσωπο του, αλλά και την δημόσια στήριξη του στην κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία όχι μόνο κρίνεται ως αποτυχημένη αλλά εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι βρίσκονταν στην εξουσία της επονομαζόμενης ισχυρότερης χώρας του πλανήτη, ένας άνθρωπος διανοητικά ακατάλληλος.

Ο Ν.Τραμπ θεωρεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως ένα παράγωγο της διακυβέρνησης Μπάιντεν και κυρίως του συστήματος που βρίσκεται πίσω από αυτήν αλλά και πίσω από πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Θεωρητικά η συνέχιση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη μίας εχθρικής πολιτικής απέναντι σε μία κυβέρνηση Τραμπ, θα μπορούσε να κοστίσει στην Ελλάδα στα ελληνοτουρκικά αν και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν θα το ήθελε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων.

Στην πρώτη τετραετία του ο Ν.Τραμπ, επέλεξε να μην ασχοληθεί με τα ελληνοτουρκικά γιατί δεν είχαν ιδιαίτερη σημασία για την εσωτερική πολιτική.

Ήξερε όμως ότι οι Ελληνοαμερικανοί είναι υπολογίσιμος παράγοντας στην εσωτερική πολιτική και τον στηρίζουν σε ποσοστό της τάξης του… 80% λόγω της οικονομικής επιλογής του να μειώσει τους φόρους αλλά και επειδή η διακυβέρνηση του υποστήριζε τις παραδοσιακές αξίες.

Οπότε μη παρεμβαίνοντας υπέρ της Τουρκίας (κάτι που διαχρονικά έκαναν όλες οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ) ήξερε ότι θα είχε την στήριξή τους.

Άλλωστε σκοπίμως πολλοί ξεχνούν, ότι είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος απέβαλε την Τουρκία από το πρόγραμμα των F-35.

Τα ίδια άτομα επίσης σκοπίμως ξεχνούν ότι είναι ο Τζο Μπάιντεν ο οποίος ενέκρινε την πώληση προς την Τουρκία 40 νέων F-16 Viper και την αναβάθμιση άλλον 80 μαχητικών σε αυτό το επίπεδο.

Στην πραγματικότητα χρόνια είχε να εμφανιστεί τόσο φιλοτουρκική αμερικανική κυβέρνηση, όπως η νυν κυβέρνηση των Δημοκρατικών και όμως τα ελληνικά ΜΜΕ κατά την προσφιλή τους τακτική παρουσίασαν το «άσπρο μαύρο» και εμφάνισαν τον Μπάιντεν ως «Μπαϊντενόπουλο».

Φυσικά, είχαν και το ανάλογο «κοινό» για να πιστεύει αυτά που λένε.

Στην πραγματικότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη υποστεί μία τεράστια πολιτική ήττα από τη στιγμή που στήριζε την πολιτική Μπάιντεν και ο συγκεκριμένος αποσύρθηκε ντροπιαστικά από τις προεδρικές αμερικανικές εκλογές, ως διανοητικά ακατάλληλος.

Θα υποστεί και μία δεύτερη μεγάλη ήττα καθώς θα είναι υποχρεωμένος να ανοίξει και πάλι διαύλους επικοινωνίας με τον Ν.Τραμπ εφόσον και αν εκλεγεί πρόεδρος.

Το μεγάλο του πρόβλημα όμως είναι ότι μαζί με τον Μπάιντεν «αποσύρονται» και οι πολιτικές που ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης εφάρμοσε εδώ στην Ελλάδα.

Για να μπορέσει να έχει επικοινωνία με μία κυβέρνηση Τραμπ θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή πολιτικής στην Ελλάδα.

Αυτό με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραμένει στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δε δείχνει ως κάτι εφικτό και το γνωρίζουν στο εσωτερικό της.

Για ένα πολιτικό σύστημα το οποίο έχει μάθει να ζει αποκλειστικά από τον αμερικανικό παράγοντα η ιδέα να υπάρχει «απόκλιση» με την αμερικανική πολιτική είναι εξωπραγματική.

Η «στροφή» των ΗΠΑ προς την πατριωτική Δεξιά που εκπροσωπεί ο Τραμπ σημαίνει ότι πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα υποχρεωθούν σε αλλαγή πορείας καθώς αυτή τη στιγμή ο μόνος ηγέτης ευρωπαϊκής χώρας που έχει πραγματικά καλές σχέσεις μαζί του είναι ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Τραμπ τον συγκεκριμένο, τον αποκάλεσε μεγάλο ηγέτη.

Αυτό σημαίνει ότι πολλές χώρες και ανάμεσα τους και η Ελλάδα θα αναγκαστούν να αναζητήσουν ηγέτες και πολιτικό προσωπικό που θα ταιριάζουν στο προφίλ του Ούγγρου πρωθυπουργού για να μπορούν να έχουν «πρόσβαση» στην νέα αμερικανική ηγεσία.

Τα κόμματα που βρίσκονται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας και ασπάζονται όλες τις βασικές πολιτικές επιλογές του Ν.Τραμπ και ειδικότερα νέες πολιτικές παρουσίες όπως η Αφροδίτη Λατινοπούλου η πρόεδρος της «Φωνής Λογικής», για πρώτη φορά θα έχουν την ευκαιρία να ενεργήσουν σε ένα προνομιακό για αυτά πολιτικό περιβάλλον.

Θα έχουν την ευκαιρία να διεισδύσουν σε όσους εναντιώνονται στην woke ατζέντα και νιώθουν προδομένοι γιατί είδαν την υποτίθεται «δεξιά» Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη να την εφαρμόζει.

pronews.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Η μεγαλύτερη  ναυτική αντιπαράθεση μεταξύ ελληνικών και τουρκικών δυνάμεων από το 2020 και την πειρατεία του «Oruc Reis» παρατηρείται αυτή την στιγμή νότια της Κάσου.

Η αιτία της συγκέντρωσης των τουρκικών πολεμικών πλοίων (δύο φρεγάτες κλάσης G, μία κορβέτα και δύο πυραυλάκατοι) οφείλεται στην προσπάθεια της Τουρκίας να εμποδίσει την πόντιση καλωδίων από ένα ιταλικό πλοίο για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου.

Η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX σύμφωνα με την οποία η επιχείρηση πόντισης των καλωδίων γίνεται εντός περιοχής τουρκικής κυριαρχίας (!) με αποτέλεσμα να κλιμακώσουν μέσ σε ελάχιστες ώρες.

Η Ελλάδα έχει στείλει μία φρεγάτα κλάσης S την «Νικηφόρος Φωκάς» και μία κανονιοφόρο, τον «Αήττητο» ενώ το Λιμενικό έστειλε ένα περιπολικό ανοικτής θαλάσσης.

Η δύναμη που έχει παρατάξει το ΠΝ είναι δυσανάλογη και δημιουργεί ανησυχία.

Συγκεκριμένα έχουν παραταχθεί από την Τουρκία:

Οι τουρκικές φρεγάτες Gökova και Göksu κλάσης Gabya, η κορβέτα Beykoz κλάσης Burak, ενώ χθες πραγματοποιήθηκαν τέσσερις παραβάσεις του FIR Αθηνών στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από δύο ελικόπτερα και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) και αναπτύχθηκαν στην περιοχή κατά το απόγευμα δύο ακόμα τουρκικές πυραυλάκατοι.

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό όπως προειπώθηκε έχει αναπτύξει την φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» και την κανονιοφόρο «Αήττητος», με το Λιμενικό Σώμα να ενισχύει τις ελληνικές ναυτικές δυνάμεις με ένα περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης, τα οποία επιβλέπουν τις εργασίες του ιταλικού πλοίου «IEVOLI RELUME», που βρίσκεται λίγο έξω από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Σημειώνεται ότι η ελληνική NAVTEX έχει ισχύ μέχρι αύριο.

ZCZC QA38 221910 UTC IOYL 24 STATHMOS IRAKLEIO AR.MIN 718/24
ZCZC QA38
221910 UTC IOYL 24
STATHMOS IRAKLEIO AR.MIN 718/24
KARPATHIO PELAGOS
EREVNITIKES ERGASIES GIA EGKATASTASI
YPOVRYCHIOY KALODIOY
APO TO PLOIO ‘IEVOLI RELUME’
APO 23 MECHRI 24 IOYL 24
STI GRAMMI POY ENONEI TA SIMEIA:
35-18.17B 026-58.57A
35-18.12B 026-59.16A
35-19.90B 027-11.84A
35-19.80B 027-13.94A
TIREITAI APOSTASI ASFALEIAS 1NM
AKYROSI MINYMATOS TIN 242100 UTC IOYL 24
NNNN.

Η Τουρκία επιχειρεί να εμποδίσει τις εργασίες του ιταλικού πλοίο στα πλαίσια εφαρμογής του Tουρκολιβυκού Mνημονίου με βάση το οποίο μαζί με την Λιβύη αρπάζουν μεγάλα κομμάτια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και διακόπτουν την σύνδεση της δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ με αυτήν της Κύπρου.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πλοίο πραγματοποιεί τις έρευνες του εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων εκτός ενός σημείου το οποίο βρίσκεται περίπου μισό μίλι εκτός, δηλαδή σε διεθνή ύδατα, σε περιοχή που ανήκει στην ελληνική ΑΟΖ, βάσει της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας.

Επειδή το ιταλικό πλοίο δεν θα ποντίσει σήμερα τα καλώδια αλλά «σκανάρει» τον βυθό, δηλαδή κάνει προεργασία και μετά θα αποχωρήσει, στην Αθήνα θεωρούν ότι το επεισόδιο θα λήξει εκεί.

Η ουσία όμως παραμένει ότι αμφισβητείται η ελληνική υφαλοκρηπίδα και η ελληνική ΑΟΖ και δεν υπάρχει μία δυναμική ελληνική απάντηση.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η τραγική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας που ζει με επιδοτήσεις και δανεικά αποτελεί το κεντρικό θέμα έκθεσης της ΕΕ για την χώρα: Το Ecofin έδειξε το τι έρχεται στα συμπεράσματά του: Φτώχεια ακόμα πιο μεγάλη από σήμερα..

Μεγάλη υστέρηση σε παραγωγικότητα και στην προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, τεράστιες εισαγωγές λόγω αδυναμίας της εσωτερικής παραγωγής και συνεπώς μεγάλο έλλειμα στο ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών, καθώς οι εξαγωγές δείχνουν επίσης εικόνα κατάρρευσης!

Έτσι, έχουμε:

  1. Σύμφωνα με την ΤτΕ, τον Μάιο οι καθαρές εξαγωγές αγαθών (χωρίς  καύσιμα και πληθωρισμό) συρρικνώθηκαν κατά 3,2%, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 2,3%! Αυτό σημαίνει 5% αύξηση του ελλείματος!

Μιας οικονομίας που χρωστά σε κρατικό επίπεδο 400 δισ. ευρώ, έχει έλλειμα κάπου στο 170% επί του ΑΕΠ.Στο Μνημόνιο μπήκαμε με 320 δισ. ευρώ χρέος και 125% επί του ΑΕΠ. 

Σήμερα εμφανίστηκαν δηλώσεις του επικεφαλής της ΤτΕ και εγχώριου αντιπροσώπου των δανειστών, εκ της θέσεως του, .Σουρνάρα που υποστήριζε ότι «σε 40 χρόνια η Ελλάδα θα δει το έλλειμμά της να μειώνεται στο 60% του ΑΕΠ»!

Τα ίδια έλεγαν και το 2010 για το 2030. Το ερώτημα είναι πλέον αν θα υπάρχει η Ελλάδα όπως την ξέρουμε, σε επίπεδο εδαφικής ακεραιότητας και εθνικής κυριαρχίας, σε 40 χρόνια με τον ρυθμό εξαφάνισης των Ελλήνων εις το γένος, κατοίκων της χώρας.

 2. Ο βασικός άδηλος πόρος που είναι ο τουρισμός, παρά τα ευφάνταστα ρεπορτάζ των φιλοκυβερνητικών καναλιών, πάει «άπατος» και σε οποιαδήποτε περίπτωση δεν φτάνει για να σώσει την παρτίδα στο εξωτερικό άνοιγμα της χώρας.

Όταν μια Ισπανία έχει 100 εκατ. τουρίστες και η Τουρκία πάνω από 45 εκατ., η Ελλάδα με το ζόρι προσπαθεί να ξεπεράσει τα 20 εκατ. αφίξεων με ελάχιστη κατά κεφαλή δαπάνη της τάξης των 500 ευρώ.

   3. Εισάγουμε σχεδόν διπλάσια σε αξία αγαθά από όσα εξάγουμε…

Το πρόβλημα είναι πρακτικά άλυτο.

Γιατί; Γιατί η αύξηση της παραγωγικότητας στην Ελλάδα συγκαταλέγεται στα χαμηλότερα επίπεδα της ΕΕ!

«Υπάρχει σημαντικό και συνεχιζόμενο χάσμα μεταξύ της ελληνικής ωριαίας παραγωγικότητας σε μονάδες αγοραστικής δύναμης και της αντίστοιχης παραγωγικότητας της ΕΕ, δεδομένου ότι το 2023 η παραγωγικότητα της Ελλάδας ανήλθε στο 57,4% του μέσου όρου της ΕΕ» επισημαίνει η έκθεση της ΕΕ.

Επίσης η Κομισιόν λέει πως «το πολύ χαμηλό επίπεδο των συνολικών επενδύσεων στην Ελλάδα αποτελεί τροχοπέδη για την αύξηση της παραγωγικότητας». 

     4. Το 2023 οι καθαρές δημόσιες επενδύσεις αυξήθηκαν σημαντικά, αλλά οι καθαρές ιδιωτικές επενδύσεις σε αξία είναι από τις πιο χαμηλές στην ΕΕ αναφέρει η ίδια έκθεση.

Δηλαδή δεν υπάρχουν επενδύσεις! Και όμως η κυβέρνηση και τα καλοταϊσμένα φερέφωνά της λένε ακριβώς το αντίθετο: «Κύμα επενδύσεων»!

Και το «κερασάκι στην τούρτα» είναι το συμπέρασμα της έκθεσης:

     5. «Η ελληνική οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εισαγωγή επενδυτικών αγαθών, γεγονός που καθιστά τις επιχειρήσεις ευάλωτες σε διαταραχές της αλυσίδας εφοδιασμού και σε απρόβλεπτες εξελίξεις των τιμών παραγωγού.

    6. Η Ελλάδα λοιπόν δεν έχει καταφέρει να εξάγει σημαντικής αξίας αγαθά, αλλά και στις εισαγωγές της δεν έχει επωφεληθεί όσο θα μπορούσε  από τα πλεονεκτήματα της ενιαίας αγοράς.

    7. Η Ελλάδα έχει τον χαμηλότερο βαθμό ενσωμάτωσης στην ενιαία αγορά, καθώς ο μέσος όρος των εισαγωγών και των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών αντιπροσώπευε το 2022 μόλις το 21,9 % του ΑΕΠ, έναντι 46 % που ήταν ο μέσος όρος της ΕΕ»!

Και καταλήγει:

   8. Οι επιδόσεις της Ελλάδας στον τομέα της καινοτομίας είναι μέτριες (Μπα; τι έγιναν οι φοβερές και τρομερές “strart up” παρεούλες που «θα μεταμόρφωναν την ελληνική οικονομία»;), η πρόσβαση σε χρηματοδότηση εξακολουθεί να είναι δυσχερής (σ.σ.: πρακτικά δεν υπάρχουν τράπεζες που να χρηματοδοτούν τους πολίτες, παρά μόνον να λεηλατούν το ευρωπαϊκό χρήμα) και οι ληξιπρόθεμες οφειλές  επηρεάζουν τη ρευστότητα.

Τι δείχνουν όλα αυτά; Μια οικονομία-«καρυδότσουφλο» που στην πρώτη διεθνή αναταραχή των αγορών θα καταρρεύσει! Η επανάληψη του 2008 δεν είναι μακριά…

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Όλοι μας γνωρίζουμε πως το να βάλουμε κάποια λεφτά στην άκρη φαντάζει όνειρο, όμως υπάρχουν κάποια κόλπα που θα σας βοηθήσουν να κάνετε αποταμίευση. 

Στελέχη της τράπεζας Barclays, παρουσιάζουν τα κορυφαία κόλπα προσωπικής αποταμίευσης.

Εμείς επιλέξαμε 5 από αυτά για να δοκιμάσετε, και να διαπιστώσετε ποια από αυτά σας εξοικονομούν τα περισσότερα χρήματα σε ένα χρόνο.

Με την άνοδο του κόστους ζωής, θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να κάνετε περικοπές και να διατηρήσετε τον έλεγχο των χρημάτων σας.

Τα 5 κόλπα

1. Πάρτε μέρος στην πρόκληση της αποταμίευσης του ενός λεπτού του ευρώ

Όλα αυτά αφορούν την κλίμακα πάνω από ένα χρόνο! Εξοικονομήστε ένα λεπτό του ευρώ την πρώτη ημέρα, 2 τη δεύτερη ημέρα, 3 λεπτά την τρίτη ημέρα και ούτω καθεξής.

Μετά από 365 ημέρες θα μπορούσατε να καταλήξετε με εξοικονόμηση πάνω από 770 ευρώ.

2. Δοκιμάστε ένα Σαββατοκύριακο χωρίς έξοδα

Ορίστε στον εαυτό σας ένα Σαββατοκύριακο «χωρίς έξοδα» – ένα κάθε δεύτερο μήνα, αν μπορείτε.

Κάντε δραστηριότητες όπως βόλτες, βραδιά κινηματογράφου, επιτραπέζια παιχνίδια, δωρεάν μουσεία.

Και αν χρησιμοποιήσετε και τα τρόφιμα που έχουν περισσέψει από την εβδομάδα, όλα αυτά μπορούν πραγματικά να κάνουν τον μισθό σας να πηγαίνει πιο μακριά κάθε μήνα.

3. Ετοιμάζεστε να κάνετε μια σπατάλη; Αποθηκεύστε πρώτα το ίδιο ποσό

Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να αγοράσετε μια απόλαυση από το συνηθισμένο σας χαρτζιλίκι – ένα φόρεμα 30 ευρώ, ας πούμε – βάλτε τον εαυτό σας να αποταμιεύσει πρώτα τα 35 ευρώ.

Για παράδειγμα, μην αγοράζετε τον καφέ από έξω (3.5 ευρώ εξοικονόμηση), φτιάξτε μερικά επιπλέον γεύματα με λαχανικά (11 ευρώ εξοικονόμηση κ.λπ.) μέχρι να φτάσετε τα 35 ευρώ.

Τώρα μεταφέρετε αυτό το ποσό από τον τρεχούμενο λογαριασμό σας στον αποταμιευτικό σας λογαριασμό. Με αυτόν τον τρόπο, θα εξοικονομήσετε επιπλέον χρήματα, θα συνηθίσετε να περιορίζετε τα έξοδα και θα δώσετε στον εαυτό σας χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι θέλετε πραγματικά αυτό το φόρεμα.

4. Πληρώστε λίγο παραπάνω το στεγαστικό σας δάνειο

Εξετάστε το ενδεχόμενο να βάλετε 60 ευρώ το μήνα επιπλέον στην πληρωμή του στεγαστικού σας δανείου

Πληρώστε λίγο παραπάνω κάθε μήνα και θα μπορούσατε να ψαλιδίσετε τη διάρκεια του στεγαστικού σας δανείου και να εξοικονομήσετε χιλιάδες τόκους. Φανταστείτε ότι χρωστάτε 120.000 ευρώ με επιτόκιο 3%.

Θα ήταν περίπου 560 ευρώ το μήνα για 25 χρόνια. Αλλά αν πληρώστε επιπλέον 60 ευρώ το μήνα και θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε περισσότερους από 7.000 ευρώ – και να το αποπληρώσετε τρία χρόνια νωρίτερα.

5. Αποπληρώστε τα ακριβά χρέη σας ως πρώτη προτεραιότητα

Ας υποθέσουμε ότι έχετε 1.180 ευρώ σε μια κάρτα με 18% επιτόκιο (213 ευρώ/έτος λογαριασμός τόκων) και, ταυτόχρονα, 1.180 ευρώ σε αποταμιεύσεις που κερδίζουν 1% (δίνοντάς σας 12 ευρώ/έτος).

Αν μπορούσατε να εξοφλήσετε το υπόλοιπο της κάρτας με τις αποταμιεύσεις σας, θα ήσασταν 200 ευρώ περίπου καλύτερα το χρόνο.

pronews.gr

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται από την αποκατάσταση της δημοκρατίας και στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου θα γίνει μια ξεχωριστή δεξίωση με σημαντικούς καλεσμένους και φυσικά πολιτικούς αρχηγούς.

Εκτός από τους καθιερωμένους επίσημους προσκεκλημένους έχουν επίσης προσκληθεί από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δήμαρχοι ακριτικών και μαρτυρικών περιοχών, εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών, διακεκριμένοι αθλητές και αρχηγοί ομάδων που κατέκτησαν ευρωπαϊκά τρόπαια, πλημμυροπαθείς από τη Θεσσαλία, άνθρωποι από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών, Έλληνες που έχουν διακριθεί στο εξωτερικό για την επιστημονική τους έρευνα, αλλά και απλοί πολίτες που διακρίθηκαν για την προσφορά τους προς τον συνάνθρωπο και συγκίνησαν με τις πράξεις τους ολόκληρη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσκληση για να παρευρεθεί στην δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, την Τετάρτη 24 Ιουλίου στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, έχει λάβει και η Αθηνά Παπαχρήστου από το Μεσολόγγι, συνταξιούχος που έκανε σημαντική δωρεά ασθενοφόρου στο νοσοκομείο της περιοχής της, συγκινώντας με το παράδειγμά της.

Ξεχωριστοί καλεσμένοι πέραν της Αθηνάς Παπαχρήστου

Πλημμυροπαθείς από τη Θεσσαλία, ανάμεσά τους και ο 80χρονος Κώστας Τασσιόπουλος, που έσωσε ζωές με τη βάρκα του κατά τη διάρκεια της θεομηνίας, αλλά και οι γονείς της Εριέττας, του μοναδικού από τα 57 θύματα της τραγωδίας των Τεμπών που δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη του, καθώς και εγκαυματίες και συγγενείς θυμάτων από την πυρκαγιά στο Μάτι.

Στους καλεσμένους περιλαμβάνονται φέτος και κάτοικοι χωριών, οι οποίοι συμμετείχαν εθελοντικά στις προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Έβρο και περιβαλλοντικές οργανώσεις που διέσωσαν ζώα στο δάσος της Δαδιάς.

Ο Παναγιώτης και η Σωτηρία Αραμπατζή από το Διδυμότειχο, συνταξιούχοι που έκαναν σημαντικές δωρεές σε νοσοκομεία της περιοχής τους, συγκινώντας με το παράδειγμά τους.

Στη λίστα των προσκεκλημένων συναντάμε επίσης, συγγενείς θυμάτων του δυστυχήματος στη Λιβύη, συγγενείς πιλότων που έπεσαν στο καθήκον, καθώς και συγγενείς θυμάτων από τρομοκρατικά χτυπήματα.

Παράλληλα, έχουν προσκληθεί η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, που κέρδισε το Euro 2004 και οι παλαίμαχοι μπασκετμπολίστες Νίκος Γκάλης και Παναγιώτης Γιαννάκης, που κέρδισαν με την εθνική μας ομάδα το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ το 1987.

Επίσης, οι αρχηγοί των ομάδων Ολυμπιακού (ποδόσφαιρο) και Παναθηναϊκού (μπάσκετ) που κατέκτησαν φέτος ευρωπαϊκά τρόπαια (Conference League και EuroLeague), οι Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας και Βούλα Πατουλίδου, καθώς και η Βερόνικα Αντετοκούνμπο, μητέρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ξεχωριστή θέση στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας έχουν και οι άνθρωποι από τον χώρο του Πολιτισμού, οι οποίοι κατά την περίοδο της χούντας εξέφρασαν με τα έργα τους, την εναντίωση στο δικτατορικό καθεστώς και σημάδεψαν τη Μεταπολίτευση, καθώς και φορείς με έντονη κοινωνική δράση και προσφορά στη σύγχρονη κοινωνία, όπως εκπρόσωπος της τηλεφωνικής γραμμής SOS 15900 για κακοποιημένες γυναίκες, ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, εκπρόσωποι οργανώσεων για τους πρόσφυγες και φοιτητές Ρομά.

Στη λίστα των προσκεκλημένων διακρίνεται και την οικογένεια της Ευστρατίας Κατίκα, τα όργανα της οποίας, μετά τον θάνατό της, χάρισαν ζωή σε τέσσερις συνανθρώπους μας.

Πρόσκληση έλαβαν και οι πρώτοι των πρώτων στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις Μανώλης Σελεγγίδης και η Ήλιδα Δήμητρα Βάββα, καθώς και ομάδα κωφών και βαρήκοων μαθητών που βραβεύτηκαν σε διαγωνισμό start up επιχειρηματικότητας.

Ακόμα, ο εκπρόσωπος της ομάδας αρχιτεκτόνων «Μπουλούκι» που κέρδισε το βραβείο Europa Nostra για την αναζωογόνηση της παραδοσιακής γνώσης γύρω από τις τεχνικές και τα υλικά δόμησης, αλλά και Έλληνες που έχουν διακριθεί στο εξωτερικό για την επιστημονική τους έρευνα.

Η πολύτεκνη οικογένεια του Πέτρου Χουντάλα και της Ιωάννας Φωτοπούλου, συνοδευόμενη από τον αντιπρόεδρο της ανώτατης συνομοσπονδίας πολυτέκνων, καθώς και την ‘Αδα Σταματάτου με τον γιο της Γιάννη, η οποία με τη σελίδα της στο facebook «Η ζωή μου με τον Γιάννη» αγωνίζεται για τα δικαιώματα των παιδιών με αυτισμό.

Πρόσκληση, τέλος, έχουν λάβει εκπρόσωποι φιλοζωικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων, Εκπρόσωποι του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, εκπρόσωπος του περιοδικού δρόμου «Σχεδία», αλλά και Σεφ που μαγείρεψαν στο Προεδρικό Μέγαρο για ξένους ηγέτες.

Με πληροφορίες από Newsit.gr

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηχηρό μήνυμα απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφορικά με τα πολεμικά πλοία ανοιχτά της Κάσου, λίγο έξω από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, που έστειλε η Τουρκία, με αφορμή τις έρευνες του ιταλικού πλοίου «Ievoli Relume» για την εγκατάσταση υποβρύχιου καλωδίου για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Κύπρου.

«Η κυβέρνηση απαντά συνολικά στο θέμα ότι επιδιώκει την διατήρηση του κλίματος διαλόγου και είμαστε αισιόδοξοι σε αυτό. Ο διάλογος δεν σημαίνει συμφωνία, δεν σημαίνει αφέλεια. Επιδιώκουμε τον διάλογο, αλλά στον διάλογο δεν μπαίνουν ζητήματα κυριαρχικών δικαιωμάτων», υπογράμμισε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση για το θέμα, ζητώντας μάλιστα να παραταθεί η νέα NAVTEX (718/24) έως αύριο Τετάρτη (24/07), προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

liberal.gr

Σελίδα 1 από 2