Δευτέρα, 28η Νοεμβρίου 2022  2:41: πμ
rss button rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022

Για προβλήματα ενόψει της έναρξης της ελαιοκομικής περιόδου λόγω έλλειψης εργατών γης κάνουν λόγο σε ερώτηση τους στην Βουλή, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, απευθυνόμενοι προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη.

Μεταξύ άλλων, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τονίζουν πως «οι συνέπειες από την έλλειψη εργατών γης προκαλούν σημαντικό πλήγμα στον αγροτικό κόσμο καθώς παρεμποδίζεται η εκτέλεση των καθημερινών καλλιεργητικών διαδικασιών και έχουν ανυπολόγιστο αντίκτυπο στην οικονομική επιβίωση των αγροτών και των τοπικών κοινωνιών».

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς:

1. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γ. Γεωργαντά

2. Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Ν. Μηταράκη

3. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη

Θέμα: «Προβλήματα ενόψει της έναρξης της ελαιοκομικής περιόδου λόγω έλλειψης εργατών γης»

Η έλλειψη εργατών γης ταλαιπωρεί σε πολύ μεγάλο βαθμό τον πρωτογενή τομέα όλης της χώρας και παρά τις συνεχόμενες εκκλήσεις των αγροτών για εύρεση λύσης δυστυχώς μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί.

Οι συνέπειες από την έλλειψη εργατών γης προκαλούν σημαντικό πλήγμα στον αγροτικό κόσμο καθώς παρεμποδίζεται η εκτέλεση των καθημερινών καλλιεργητικών διαδικασιών και έχουν ανυπολόγιστο αντίκτυπο στην οικονομική επιβίωση των αγροτών και των τοπικών κοινωνιών.

Οι εργάτες γης είναι δυσεύρετοι, τα προϊόντα μένουν στα χωράφια και οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση. Ενόψει μάλιστα της έναρξης της ελαιοκομικής περιόδου ο προβληματισμός είναι ακόμη πιο έντονος δεδομένου ότι οι ανάγκες για εργάτες γης είναι πολύ μεγάλες για τη συγκομιδή της ελιάς.

Όπως είναι γνωστό εκτός από την έλλειψη εργατικών χεριών μεγάλες αγκυλώσεις και καθυστερήσεις προκαλεί η έντονη γραφειοκρατία που επικρατεί στις διαδικασίες πρόσληψης αλλοδαπών ή και ημεδαπών εργατών γης. Ο «Γολγοθάς» της εύρεσης και πρόσληψης εργατών γης απαιτεί από τους αγρότες:

-Να αναλώσουν χρόνο για την ανεύρεση νόμιμων εργατών γης, οι οποίοι είναι ελάχιστοι και δυσεύρετοι.
-Να απευθυνθούν σε λογιστή για τη σύνταξη του πίνακα ωρών εργασίας μαζί με τα απαραίτητα έγγραφα των εργατών.
-Να αναζητήσουν τεχνικό ασφάλειας (ηλεκτρολόγο – μηχανολόγο) για να υπογράψει τον πίνακα ωρών, οι οποίοι είναι περιζήτητοι και δεν υπογράφουν όλοι.
-Να καταθέσουν τον πίνακα ωρών εργασίας αλλά και την σύμβαση του τεχνικού ασφαλείας που έχουν συνάψει μαζί του στην επιθεώρηση εργασίας
-Να απευθυνθούν στο τμήμα ασφάλειας και υγιεινής εργαζομένων προς υπογραφή και έγκριση και μετά να πάρουν τους εργάτες και να τους μεταφέρουν στον τόπο εργασίας τους.
-Μεγάλο ζήτημα έχει δημιουργηθεί καθώς η ίδια διαδικασία ισχύει και στην περίπτωση που ο κάθε αγρότης έχει προς βοήθεια και εργασία άτομο εκτός α΄ βαθμού συγγενείας, φίλους ή γνωστούς, χωρίς αμοιβή με την προσφορά βοήθειας του ενός στον άλλον.
-Επίσης εάν αλλάξουν εργάτες ή και αν ακόμα χρειαστούν και κάποιο άλλο άτομο ή είναι διαφορετικά άτομα κάθε μέρα θα πρέπει η ανωτέρω διαδικασία να επαναλαμβάνεται καθημερινά διότι θα απαιτείται νέος πίνακας ωρών και ούτω καθ’ εξής.
-Σε όλα τα ανωτέρω θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η ταλαιπωρία των μετακινήσεων από το χωράφι ή χωριό προς το κάθε κέντρο της εκάστοτε Επιθεώρησης και η απουσία του εργοδότη από την εργασία του και το χάσιμο χρόνου.

Επιπρόσθετα, όσον αφορά στους ελαιοκαλλιεργητές ο αριθμός των εργατών που μπορεί να προσκαλέσει ο κάθε εργοδότης ρυθμίζεται από εγκύκλιο και αντιστοιχεί στα στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης. Ειδικά για την ελαιοκαλλιέργεια τα στρέμματα που απαιτούνται είναι τουλάχιστον 40 και αντιστοιχούν σε ένα εργάτη γης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ελαιοπαραγωγοί με μικρότερες εκτάσεις να μην μπορούν να προσλάβουν εργάτες γης τη στιγμή μάλιστα που η φετινή ελαιοκομική χρονιά φαίνεται αρκετά καλή από άποψη παραγωγής. Πολλοί ελαιοπαραγωγοί ζητούν να δίνεται η δυνατότητα κοινής πρόσκλησης εργατών γης από δύο εργοδότες, εάν ο κλήρος τους είναι μικρός, προκειμένου να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν στις εργασίες συγκομιδής της ελιάς.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1.Σε ποιες άμεσες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε για την αντιμετώπιση του έντονου προβλήματος έλλειψης εργατικού δυναμικού στον πρωτογενή τομέα, την εξάλειψη των γραφειοκρατιών αγκυλώσεων και των καθυστερήσεων στις διαδικασίες πρόσληψης εργατών γης ενόψει και της έναρξης της ελαιοκομικής περιόδου;

2.Είναι στις προθέσεις σας η δραστική μείωση της απαιτούμενης έκτασης των 40 στρεμμάτων, ώστε να δοθεί η δυνατότητα και σε μικρότερους ελαιοπαραγωγούς να προσλάβουν εργάτες γης και να μπορέσουν να διευκολυνθούν στις εργασίες συγκομιδής της παραγωγής τους;

3. Με δεδομένο ότι η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από τους αγρότες για την απασχόληση παρατύπως διαμενόντων στη χώρα μας εργατών γης τρίτων χωρών αλλά και την πρόσκληση εργατών τρίτων χωρών λήγει στις 30/9/2022, προτίθεστε να δώσετε παράταση μέχρι τέλος τους έτους;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Ανδρέας Πουλάς

Μιχάλης Κατρίνης

Γιώργος Καμίνης

Βασίλης Κεγκέρογλου

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

Γιώργος Μουλκιώτης

Δημήτρης Μπιάγκης

Απόστολος Πάνας

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών στις ανακοινώσεις της Τουρκίας μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, υπό την προεδρία Ερντογάν.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, «η Ελλάδα δεν προβάλει καμία διεκδίκηση έναντι της Τουρκίας», επαναλμαβάνοντας πως είμαστε υπέρ του διαλόγου.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Η Τουρκία έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο τα συμφέροντα της, υπό την βασική αίρεση ότι αποδέχεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Δεν έχει, όμως, κανένα δικαίωμα να παραβιάζει κατάφορα το Διεθνές Δίκαιο και να απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο (casus belli).

Η Ελλάδα δεν προβάλει καμία διεκδίκηση έναντι της Τουρκίας. Τάσσεται υπέρ του διαλόγου στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Θα υπερασπιστεί, όμως, τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματα της εφόσον παραστεί η ανάγκη».

agrinionews.gr

Ανοιχτή πολιτική ομιλία, συγκέντρωση πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης 28/09 στο Καινούργιο ο Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Κώστας Ζαχαριάδης.

Ο κ. Ζαχαριάδης ανταποκρίθηκε στη πρόσκληση των ΟΜ Καινουργίου, Παραβόλας και Παναιτωλίου ώστε να μεταδώσει το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή, να παρουσιάσει την πολιτική γραμμή, τις προτάσεις του κόμματος για διάφορα φλέγοντα για την κοινωνία θέματα, αλλά και να σχολιάσει τόσο τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, αλλά και την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.

Ο κ. Ζαχαριάδης ειδικότερα μίλησε και σχολίασε τις προγραμματικές εξαγγελίες που έκανε ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, κυρίως εξειδίκευσε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις τοπικές και Περιφερειακές ανάγκες και σχολίασε την τρέχουσα πολιτική σκηνή και συγκυρία όπως έχει διαμορφωθεί στην παρούσα φάση.

Μεγάλης σημασίας ζήτημα στο οποίο εστίασε και αφορά μεγάλο τμήμα του πληθυσμό της Αιτωλοακαρνανίας και γενικότερα της Δυτικής Ελλάδας είναι η κατάργηση του φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο. Ανέλυσε τα ενεργειακά ζητήματα που έφεραν μεγάλη καταστροφή στο ζωικό κεφάλαιο της Αιτωλοακαρνανίας και της ευρύτερης περιοχής και το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία πλέον οι αγρότες στο να καλλιεργήσουν λόγω της μεγάλης αύξησης των λιπασμάτων και των αγροτικών προϊόντων, ενώ δεν άφησε ασχολίαστα και ζητήματα της γενικότερης τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο της πολιτικής ομιλίας του ο κ. Ζαχαριάδης εστίασε ιδιαίτερα στα όσο είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, στα μέτρα που πρότεινε πάνω σε πολλά ζητήματα, ενώ έμεινε «πιστός» στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές, διότι, όπως είπε,  υπάρχει σοβαρό ζήτημα στην κοινωνία, στην οικονομία, σε ζητήματα ανισότητας, αλλά και δημοκρατίας.

«Στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί» τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης από το Καινούργιο συμπληρώνοντας πως: «τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής δεν νομίζω πως πρέπει να γίνονται «λάστιχο» στην πολιτική αντιπαράθεση».

Στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον κ. Ζαχαριάδη, είναι: «η νίκη στις εκλογές, όπως επίσης και η αποκατάσταση της επικοινωνίας και της εμπιστοσύνης με ένα κομμάτι του ελληνικού λαού που δεν «ακολούθησε» το κόμμα το 2019, να ξαναμιλήσουμε και να έρθουμε και πάλι σε επαφή δημιουργώντας «ανοιχτή γραμμή» με τον κόσμο, διότι λόγω covid και κοινωνικής αποστασιοποίησης που υπήρχε αυτά τα χρόνια της πανδημίας χάθηκε η επαφή από όλη την κοινωνία και ήρθε η ώρα εμείς να κάνουμε και πάλι το πρώτο βήμα. Επίσης, στο πλαίσιο των στόχων είναι να μιλήσουμε με τον κόσμο που είναι σε απόσταση από την πολιτική του κ. Μητσοτάκη και να τον πείσουμε ότι η χώρα με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα μπορεί να πάει καλύτερα, μπορεί να πάει καλύτερα και θα πάει».

Ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρθηκε και στην εκλογή του κ. Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. «Σεβόμαστε την αυτονομία των πολιτικών χώρων και επιδιώκουμε την ομαλοποίηση των σχέσεων. Ο κ. Ανδρουλάκης είναι ένας νέος πολιτικός αρχηγός και νεαρός στην ηλικία και νομίζω πως οι εξελίξεις με τις παρακολουθήσεις αναδιατάσσουν το πολιτικό σύστημα κάνοντας τη δική μας πολιτική επιδίωξη, την πολιτική επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ για προοδευτική διακυβέρνηση, ανάγκη για την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία για λόγους δημοκρατίας, θεσμών, κοινωνικής συνοχής, οικονομίας και ανασυγκρότησης της χώρας».

Το μήνυμα του κ. Ζαχαριάδη ήταν συσπείρωση, εξωστρέφεια και συγκροτημένο πολιτικό λόγο με σκοπό ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει και πάλι την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, όπως επίσης να αφουγκραστούν όλο και περισσότεροι τον πολιτικό λόγο του κόμματος.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 18:46

Αυτή τη Δύση δεν την θέλω!

Κάποτε η χριστιανική Δύση ήταν ο χώρος σεβασμού των Εθνών και είχε ως βασικό στόχο την ειρήνη και την ευημερία των λαών.

Σήμερα η Δύση έχει καταντήσει αρνητής του Θεού και της φύσης, φορέας του πολέμου, καταστροφέας των Εθνών, κόρη της Ύβρεως!

Αυτή τη Δύση δεν την θέλω!

Αυτή τη Δύση της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, της Μεγάλης Επανεκκίνησης, της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης και του Μετανθρωπισμού,

Αυτή τη Δύση του ψευδεπίγραφου ουμανισμού και της πολτοποίησης των εθνικών ταυτοτήτων,

Αυτή τη Δύση της ισλαμολαγνίας και της αντίχριστης διδασκαλίας,

Αυτή τη Δύση της παρά φύσιν φιλοσοφίας, της διαστροφής και της ανωμαλίας, της κτηνοβασίας, της παιδοφιλίας και του σατανισμού,

Αυτή τη Δύση της μεταστροφής των εννοιών και της ανατροπής του βιολογικού φύλου (άνδρας-γυναίκα).

Αυτή τη Δύση δεν την θέλω!

Αυτή τη Δύση της άρνησης του κλασικού ελληνικού πολιτισμού, καθώς των ηθικών και των πνευματικών αρετών,

Αυτή την Δύση της περίσσειας γνώσης της ψηφιακής εποχής και της υπερσύγχρονης τεχνολογίας χωρίς ηθική,

Αυτή την Δύση των πολυδιαφημιζόμενων «έξυπνων πόλεων», δηλ. των σύγχρονων φυλακών,

Αυτή τη Δύση του βιασμού της λογικής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας,

Αυτή τη Δύση της αισχρής, όλων των ειδών, προπαγάνδας, της χειραγώγησης των μαζών και της αστυνόμευσης των σκέψεων.

Αυτή τη Δύση δεν την θέλω!

Αυτή τη Δύση που ονομάζει Δημοκρατία τον ολοκληρωτισμό και την απολυταρχία,

Αυτή τη Δύση που ονομάζει τον πατριώτη φασίστα και ακροδεξιό, τον εθνικόφρονα ρατσιστή και τον προδότη ρεαλιστή,

Αυτή τη Δύση που ονομάζει πολιτική ορθότητα την απόλυτη υποδούλωση στην γνωστή παγκόσμια πολιτικοοικονομική ελίτ και στις εξουσίες των ύποπτων σκοτεινών διαδρόμων,

Αυτή τη Δύση των πλήρως ελεγχόμενων, πλην όμως παντοδύναμων ΜΜΕ, των σύγχρονων πλυντηρίων εγκεφάλων,

Αυτή τη Δύση των ΜΚΟ και των δήθεν ανεξάρτητων αρχών, που κάνουν το έργο των εντολοδόχων τους καλυπτόμενοι με βελούδινο μανδύα.

Αυτή τη Δύση δεν την θέλω!

Αυτή τη Δύση του παγκόσμιου ελέγχου και της παγκόσμιας υγειονομικής και τροφικής δικτατορίας,

Αυτή τη Δύση της μαζικής κορωνοϊκής παρανοϊκής ψύχωσης και των μεταμφιεσμένων βιολογικών όπλων αφανισμού της ανθρώπινης ζωής,

Αυτή τη Δύση της τεράστιας απάτης της «κλιματικής κρίσης» και της «υπερθέρμανσης του πλανήτη»,

Αυτή τη Δύση της ηθελημένης ενεργειακής κρίσης και φτωχοποίησης των λαών, προς υποστήριξη δήθεν της ειρήνης,

Αυτή τη Δύση της ζωοκτονίας για «να μειωθεί το διοξείδιο του άνθρακα» και της εντομοφαγίας (!) για να σωθεί ο πλανήτης.

Αυτή την απάνθρωπη Δύση δεν τη θέλω! Την απορρίπτω! Την απεχθάνομαι! Την σιχαίνομαι!

Γιατί σκεπτόμενος απλά και λογικά απορρίπτω όλες αυτές τις σατανικές ανοησίες και αηδίες,

Γιατί θέλω την πατρίδα μου ανεξάρτητη, ελεύθερη και δημοκρατική,

Γιατί θέλω να ζω ελεύθερος, ως Έλληνας Ορθόδοξος Χριστιανός, ακολουθώντας την διδασκαλία αγάπης του σωτήρα Χριστού,

Γιατί θέλω να ζω σύμφωνα με τις αναλλοίωτες αξίες που μας άφησαν οι αρχαίοι σοφοί Έλληνες,

Γιατί η Ελλάδα μας έδωσε σε όλο τον κόσμο το φως του πνεύματος, ως μητέρα των Ιδεών και των Επιστημών,

Γιατί η Ελλάδα μας είναι χώρα ορόσημο στον πλανήτη Γη, ως πατρίδα των θεών, των ηρώων και των σοφών, ως κοιτίδα του σύγχρονου πολιτισμού, ως λίκνο της Δημοκρατίας,

Γιατί η Ελλάδα μας, με τις δικές μας δυνάμεις, με όλα τα γεωπολιτικά, τα γεωστρατηγικά, τα πλουτοπαραγωγικά και τα πολιτιστικά μας πλεονεκτήματα, μπορεί να καταστεί κομβική πλανητική δύναμη!

Αυτή η Δύση πρέπει να αλλάξει! Αυτή την Δύση επιβάλλεται να την αλλάξουμε!

 

Νικόλαος Ταμουρίδης
Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ

πηγή φωτο: anallaktikidrasi.com

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Dr. Paul Offit, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τα Εμβόλια και Σχετικά Βιολογικά Προϊόντα του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), συμβούλεψε τους νέους να μην λαμβάνουν τις πρόσφατα εγκεκριμένες αναμνηστικές δόσεις του νέου επικαιροποιημένου δισθενούς εμβολίου COVID-19 γιατί δεν έχουν δοκιμαστεί σε ανθρώπους παρά μόνο σε 8 ποντίκια!

«Όταν ζητάτε από τους ανθρώπους να κάνουν ένα εμβόλιο, νομίζω ότι πρέπει να υπάρχουν σαφείς αποδείξεις για το όφελος».

«Και δεν πρόκειται να έχουμε κλινικές μελέτες, προφανώς, πριν ξεκινήσουν, αλλά θα θέλαμε να έχουμε τουλάχιστον δεδομένα για ανθρώπους.
Τα νέα εμβόλια έχουν δοκιμαστεί σε 8 ποντίκια… οπότε τα επιστημονικά δεδομένα είναι τουλάχιστον έωλα… 

«Επειδή εάν δεν υπάρχουν τα δεδομένα σε ανθρώπους, εάν δεν υπάρχουν σαφείς αποδείξεις οφέλους, τότε δεν είναι δίκαιο να ζητάτε από τους ανθρώπους να αναλάβουν ένα ρίσκο, όσο μικρό κι αν είναι.
Τα οφέλη πρέπει να είναι ξεκάθαρα», τόνισε ο Dr. Paul Offit.

«Ένα υγιές νέο άτομο είναι απίθανο να ωφεληθεί από την επιπλέον δόση».

Ο Dr. Paul Offit ανέφερε επίσης ότι δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα πως συγκρίνεται το ενημερωμένο ενισχυτικό με το προηγούμενο μονοσθενές εμβόλιο, «επειδή η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε τη νέα δόση χωρίς κλινικές δοκιμές».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της συμβουλευτικής επιτροπής εμβολίων FDA, Dr. Paul Offit καταψήφισε την εξουσιοδότηση έγκρισης των ενισχυτικών εμβολίων.

Εμβόλια χωρίς… επιστημονικά δεδομένα…

Την 1η Σεπτεμβρίου, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ συνέστησαν τις νέες δισθενείς αναμνηστικές δόσεις που κατασκευάζονται από την Pfizer και τη Moderna.

Η σύσταση των CDC αφορά το ενισχυτικό εμβολίου της Pfizer ηλικίας 12 ετών και άνω και για το ενισχυτικό εμβόλιο της Moderna για ενήλικες.

Συνιστάται στους ανθρώπους να λαμβάνουν τα ενημερωμένα ενισχυτικά εμβόλια τουλάχιστον δύο μήνες μετά τον τελευταίο εμβολιασμό τους.

Τα παλιά ενισχυτικά εμβόλια για τον COVID-19 δεν είναι πλέον διαθέσιμα, αφού έχουν αντικατασταθεί από τα δισθενή εμβόλια. Αλλά η κύρια σειρά εμβολίων θα παραμείνει η ίδια, η οποία βασίζεται στο αρχικό στέλεχος COVID-19 που εμφανίστηκε στο Wuhan της Κίνας.

Καθώς υπέγραψε τη σύσταση των ενισχυτικών δόσεων, η Διευθύντρια του CDC, Dr. Rochelle Walensky, δήλωσε ότι «έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν καλύτερα από την πιο πρόσφατη παραλλαγή του COVID-19 που κυκλοφορεί» και μπορούν «να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της προστασίας» στον ιό.

To εντυπωσιακό είναι ότι πολλοί γιατροί αμφισβήτησαν την ύπαρξη δεδομένων σε ανθρώπους σχετικά με τις ενημερωμένες αναμνηστικές δόσεις σε μια συνεδρίαση της συμβουλευτικής επιτροπής των CDC.

«Για τα νέα εμβόλια δεν υπάρχουν κλινικά δεδομένα δεν έχουν μελετηθεί σε ανθρώπους», τόνισε ένα από τα μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής.

Ωστόσο, η Dr. Melinda Wharton των CDC υποβάθμισε τις ανησυχίες τονίζοντας ότι τα εμβόλια κατά της γρίπης ενημερώνονται κάθε χρόνο χωρίς να υπάρχουν δεδομένα για τον άνθρωπο.

Στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δείχνουν ότι ελάχιστοι Αμερικανοί που πληρούν τις προϋποθέσεις για τα νέα εμβόλια… έχουν εμβολιαστεί μετά την έγκρισή τους την 1η Σεπτεμβρίου.

Περίπου 4,4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί με τα νέα εμβόλια για τον covid 19, ενώ η Αμερικανική Ένωση Υγείας είχε υπολογίσει ότι περισσότεροι από 200 εκατομμύρια Αμερικανοί ήταν επιλέξιμοι.

Είναι σαφές ότι μετά από δύο χρόνια μαζικών εμβολιασμών με επί της ουσίας πειραματικά σκευάσματα και έχοντας δει χιλιάδες θανάτους από παρενέργειες, οι άνθρωποι είναι πλέον δύσπιστοι σε ό,τι ακούν για τα νέα «θαύματα» της επιστήμης που θα τους σώσουν από τον Covid-19.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Από τη βραδιά της 25ης Σεπτεμβρίου είναι το κεντρικό πρόσωπο στη διεθνή πολιτική σκηνή, αφού η νίκη της στις ιταλικές εκλογές προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον για το μέλλον της Ιταλίας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη Τζόρτζια Μελόνι να καλείται πλέον να πει και με πιο επίσημο τρόπο αυτά που σταθερά λέει τα τελευταία χρόνια για την Τουρκία και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο πλέον θα έχει απέναντί της από άλλη βάση.

Οι συζητήσεις για το κατά πόσο θα επηρεάσει την Ευρώπη, ή ακόμη και για το αν θα την αλλάξει, μια ενδεχόμενη νίκη της Μελόνι στις ιταλικές εκλογές είχαν αρχίσει από καιρό.

Και είναι συζητήσεις στις οποίες η απάντηση, πλέον, θα δοθεί από τα γεγονότα τους επόμενους μήνες και χρόνια. Ενδιαφέρον πάντως, ειδικά αυτή την περίοδο, έχει και το πόσο θα επηρεάσει η νίκη της Μελόνι την κατάσταση στη… γειτονιά μας.

Τι θα αλλάξει ή δεν θα αλλάξει, δηλαδή, με την Τουρκία και τον Ερντογάν, ο οποίος μάλλον δεν έμεινε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα στην Ιταλία, όπως και πολλοί εντός της Ελλάδας.

Αυτό, τουλάχιστον, προκύπτει από τις τοποθετήσεις της επικεφαλής του «Fratelli d’Italia» τα τελευταία χρόνια. Τοποθετήσεις που είχαν πάντα κοινό παρονομαστή:

Αποστροφή για την Τουρκία και τον Ερντογάν. Είναι χαρακτηριστική, για παράδειγμα, η ανάρτησή της στο Facebook στις 15 Οκτωβρίου 2019. Μια ανάρτηση στην οποία ανέφερε τα εξής…

«Όχι στην είσοδο της Τουρκίας στην Ευρώπη. Το Fratelli d’Italia στηρίζει πάντα αυτή την άποψη και σήμερα στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής ζήτησε από την κυβέρνηση Κόντε να αναλάβει σαφή δέσμευση ότι θα απαντήσει σθεναρά στον επιθετικό πόλεμο που προωθεί η Τουρκία εναντίον της Συρίας και των Κούρδων.

Ζητήστε στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 17 και 18 Οκτωβρίου να σταματήσουν οριστικά οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρά τις διακηρύξεις του υπουργού Ντι Μάιο, το Δημοκρατικό Κόμμα και το Κίνημα 5 Αστέρων απέρριψαν το ψήφισμά μας και επανέλαβαν την υποταγή τους στον σουλτάνο Ερντογάν. Ντροπιαστικό!».


Η αναφορά της στον μεταναστευτικό εκβιασμό της Τουρκίας  προς την Ελλάδα

Σε αυτή τη θέση η Τζόρτζια Μελόνι παρέμεινε σταθερή, όπως δείχνει και η τοποθέτησή της σε ομιλία της τον Απρίλιο του 2021.

Μια ομιλία, μέσω της οποίας η – εν αναμονή πρωθυπουργός της Ιταλίας πλέον – καλούσε την Ευρώπη να ακυρώσει οριστικά το στάτους της Τουρκίας ως υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Μελόνι εξηγούσε αυτή τη στάση, λέγοντας πως το πρόβλημα, για παράδειγμα, δεν είναι το Ισλάμ, αλλά το γεγονός ότι ο Ερντογάν χρησιμοποιεί το Ισλάμ για πολιτικούς λόγους.

Έκανε αναφορά στις όλο και λιγότερες ελευθερίες που υπήρχαν στην Τουρκία, μιλούσε για ένα καθεστώς που βυθίζει τη χώρα στο Ισλάμ, όχι όμως για θρησκευτικούς λόγους αλλά για πολιτικούς. Και αναφερόταν και στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για μεταναστευτικό εκβιασμό από την πλευρά της Τουρκίας.

«Δεν μπορούμε, πλέον, να δεχθούμε τον μεταναστευτικό εκβιασμό προς ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ελλάδα. Η Ένωση θα πρέπει να δράσει ώστε οι Σύροι πρόσφυγες να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και να υπερασπιστεί τα σύνορά της από την παράνομη μετανάστευση. Δεν μπορούμε, πλέον, να δεχθούμε τις προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο κατά της Κύπρου, την αποστολή μισθοφόρων τζιχαντιστών στο Αρτσάχ, την επεκτατική πολιτική στη Λιβύη», έλεγε τότε.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Παρέμβαση του Νίκου Παπαναστάση, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, σε εκπομπή της ΕΡΤ, το πρωί της Τετάρτης

«Η ακρίβεια στην ενέργεια δεν έπεσε από τον ουρανό, δεν είναι κάτι που έτυχε, αλλά είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών», τόνισε.

Έφερε ως παράδειγμα την σταδιακή απαξίωση μορφών ενέργειας όπως ο λιγνίτης και οι υδάτινοι πόροι, «για να φουσκώσουν τα πορτοφόλια της κερδοφορίας» κάποιων από αυτούς που επενδύουν στην «πράσινη ανάπτυξη». Αναφέρθηκε ακόμη στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, που μετατρέπουν τους λαούς της ΕΕ σε πελάτες των ΗΠΑ για το αμερικανικό LNG.

Σχετικά με την χθεσινή αστυνομική επιχείρηση στις φοιτητικές εστίες του ΕΜΠ, ο Ν. Παπαναστάσης την χαρακτήρισε ως απαράδεκτη και επικίνδυνη, καθώς «έβαλε σε σημαντικότατο κίνδυνο την ασφάλεια και τη ζωή των ίδιων των φοιτητών».

Για την κατάσταση που δημιουργήθηκε με την διακίνηση των ναρκωτικών στον χώρο, την αποκλειστική ευθύνη την έχει η ίδια η κυβέρνηση, όπως είπε, σημειώνοντας ότι μέχρι σήμερα οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν καταγγέλλει επανειλημμένα την δράση διαφόρων ύποπτων κυκλωμάτων στη συγκεκριμένη εστία, όμως, «ο προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι η καταστολή και όχι η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος».

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την επικαιροποίηση μελέτης που δείχνει ότι υπήρχε μεγάλη θνησιμότητα εκτός ΜΕΘ, εξαπολύει με ανάρτησή του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Πεταμένα λεφτά οι ΜΕΘ» έλεγαν και «φέρτε μου μια έρευνα που να δείχνει ότι εκτός ΜΕΘ πεθαίνουν» προκαλούσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή. Τώρα που οι μελέτες αποδεικνύουν ότι εκτός ΜΕΘ δε σώθηκε σχεδόν κανείς, θα ζητήσει έστω μια συγνώμη; Όχι από εμάς αλλά από τους χιλιάδες που χάθηκαν άδικα», έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε την ανάρτηση

newsit.gr

Ο Δήμος Ναυπακτίας τιμά την 451η Επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, έχοντας καταρτίσει ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων γι’ αυτή όπου περιλαμβάνεται φυσικά η αναπαράσταση, καθώς και άλλες ενδιαφέρουσες δράσεις.

Ταυτόχρονα όμως θα ανακηρύξει επίτιμο δημότη τον Τζορτζ Τσούνη, τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα με καταγωγή από την ορεινή Ναυπακτία. Σύμφωνα με πληροφορίες της «ε» έχει αποδεχτεί την πρόσκληση και θα είναι παρών το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, εκτός απροόπτου, και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με ξεχωριστές εκδηλώσεις ιδιαίτερου ενδιαφέροντος θα τιμήσει ο δήμος Ναυπακτίας την 451η επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου. Συναυλίες, ομιλίες προσωπικοτήτων, προβολές του ντοκιμαντέρ «Ναυμαχία της Ναυπάκτου» παραγωγής Cosmote History για τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης και φυσικά την αναπαράσταση στο λιμάνι της Ναυπάκτου, περιλαμβάνει το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί. Τιμώμενο πρόσωπο θα είναι ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, ο Τζορτζ Τσούνης, ο οποίος θα Ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης Ναυπακτίας το Σάββατο, 8 Οκτωβρίου, στο Ίδρυμα Δημητρίου και Αίγλης Μπότσαρη.

Όμως στη Ναύπακτο, την ίδια ημέρα, σύμφωνα με τα τώρα δεδομένα, είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Το κουβάρι της επίσκεψης ξετυλίγεται με αφορμή την ανακήρυξη του Τζορτζ Τσούνη σε επίτιμο δημότη, για την οποία ο δήμαρχος Ναυπακτίας και ο πρέσβης των ΗΠΑ έχουν ήδη συζητήσει από καιρό. Επιλέχτηκε μετά από συνεννόηση ως καλύτερη στιγμή η περίοδος εορτασμού της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου και όταν κλείδωσε αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες της «ε», στο τραπέζι έπεσε και η ιδέα να προσκληθεί ο πρωθυπουργός. Έτσι και έγινε, όπου μετά από συνεννόηση του δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα και του Τζορτζ Τσούνη απεστάλη η πρόσκληση, έγιναν όπως είναι προφανές και οι σχετικές συζητήσεις και των ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, αν δεν αλλάξει κάτι τις επόμενες ημέρες στο πρόγραμμα του Κ. Μητσοτάκη, τότε και αυτός θα είναι παρών το Σάββατο 8 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουμε συλλέξει ως πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα είναι στο νομό από το πρωί εκείνης της ημέρας, ερχόμενος στη Ναύπακτο το μεσημέρι, όπου μαζί με τον πρέσβη των ΗΠΑ και το δήμαρχο Ναυπακτίας θα μεταβούν στον Πλάτανο όπου θα μείνουν για λίγες ώρες. Έπειτα θα έρθουν και πάλι στη Ναύπακτο για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση της αναπαράστασης της Ναυμαχίας, ενώ θα ακολουθήσει δείπνο. Επαναλαμβάνουμε, βέβαια, πως η επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη θεωρείται πολύ πιθανή την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, με σημαντική παράμετρο βέβαια, το ότι το πρόγραμμα του πρωθυπουργού μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξει λόγω έκτακτων περιστάσεων.

nafpaktosvoice.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ προβάλει το ντοκιμαντέρ “Μακρόνησος, μπόλικη πέτρα, μπόλικη καρδιά” στο Αγρίνιο.

Το ντοκιμαντέρ παραγωγής της ΚΕ “Μακρόνησος, μπόλικη πέτρα, μπόλικη καρδιά”, θα προβάλει τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στις 8 μ.μ. στον κινηματογράφο «Ελληνίς» στο Αγρίνιο, η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Σελίδα 1 από 2