Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  5:45: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022

Η Λαϊκή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας θα πραγματοποιήσει ανοιχτή συνέλευση στο Αγρίνιο στις 29/9, ημέρα Πέμπτη, στις 7μμ, σε αίθουσα του Ξενοδοχείου Imperial, Δροσίνη 82 με ομιλητή τον Δημήτρη Στρατούλη.

Η συνέλευση γίνεται στα πλαίσια της Πανελλαδικής συνδιάσκεψης της Λαϊκής Ενότητας για την ανασυγκρότηση, διεύρυνση και επανίδρυση της και την ανάδειξη ηγεσία της, που θα γίνει στις 15 και 16 Οκτώβρη στην Αθήνα, στο αμφιθέατρο της Γεωπονικής Αθηνών.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Απαντώντας σε σχετικό διάβημα, στο οποίο προέβη νωρίτερα σήμερα η τουρκική πλευρά προς τον Έλληνα Πρέσβη στην Άγκυρα, Χριστόδουλο Λάζαρη, η ελληνική πλευρά απέρριψε εν τω συνόλω τις τουρκικές αιτιάσεις, καθώς είναι παντελώς αβάσιμες και δεν συνάδουν με το Διεθνές Δίκαιο.

Ο Έλληνας Πρέσβης υπογράμμισε ότι οι ελληνικές θέσεις έχουν αναπτυχθεί ενδελεχώς στις δύο επιστολές που εστάλησαν στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ. Η Ελλάδα σέβεται απολύτως τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Ο Πρέσβης στην Άγκυρα επεσήμανε ότι δεν είναι η Ελλάδα η χώρα η οποία απειλεί με πόλεμο τη γείτονα της (casus belli), ούτε έχει συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο στα παράλια της, όπως έχει κάνει η Τουρκία.

Πρόσθεσε, ότι η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει την κυριαρχία της Ελλάδας, με τις συνεχείς παραβιάσεις του εναερίου χώρου, καθώς και τις υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους.

protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τραβάει το σχοινί η Τουρκία, καθώς εμμένει στα όσα ισχυρίστηκε την Κυριακή, μέσω των φωτογραφιών που παρουσίασε το πρακτορείο Anadolu, για παρουσία στρατιωτικών οχημάτων σε ελληνικά νησιά.

Έτσι, τη Δευτέρα διαμαρτυρήθηκε στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ για την ανάπτυξη από την Ελλάδα αμερικανικών τεθωρακισμένων οχημάτων σε Λέσβο και Χίο.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου του ζητήθηκε να μπει τέλος στις παραβιάσεις στα νησιά και να αποκατασταθεί το αποστρατιωτικοποιημενο καθεστώς.

Τα fake news με τις φωτογραφίες πολεμικών πλοίων σε Λέσβο και Σάμο

Την τακτική των fake news συνεχίζει η Τουρκία χρησιμοποιώντας ως «όχημα» στρατιωτικές πηγές που κάνουν διαρροές στο πρακτορείο Anadolu με φωτογραφίες προϊόν κατασκοπείας από UAV και επί τη βάσει της αβάσιμης λογικής ότι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου είναι αποστρατιωτικοποιημένα.

Όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα του Anadolu που δημοσιεύθηκε το πρωί της Κυριακής (25/09), μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέγραψε τη στιγμή της αποβίβασης από πλοία στρατιωτικού εξοπλισμού σε Λέσβο και Σάμο.

Με το ψευδοεπιχείρημα ότι υπάρχουν διεθνείς συνθήκες που επιβάλουν ότι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα, στο τηλεγράφημα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Τουρκίας σημειώνεται ότι «οι δραστηριότητες αυτές της Ελλάδας είναι κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου».

Οι πηγές που επικαλείται το Anadolu κάνουν λόγο για πτήση του UAV που κατέγραψε τα δύο ελληνικά μεταγωγικά πλοία να ταξιδεύουν προς Λέσβο και Σάμο.

Σύμφωνα με την «αποκάλυψη» του Anadolu από τα δύο επίμαχα πλοία αποβιβάστηκαν 23 θωρακισμένα οχήματα στη Λέσβο και 18 θωρακισμένα οχήματα στην Σάμο. «Πρέπει να σημειώσουμε ότι τα οχήματα αυτά ήταν ανάμεσα σε αυτά που έχουν σταλεί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από τις ΗΠΑ» προστίθεται στο τηλεγράφημα.

Όπως αναφέρουν οι πηγές ασφαλείας που επικαλείται το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων τα δύο περιστατικά σημειώθηκαν στις 18 και 21 Σεπτεμβρίου και «αποτελούν την πιο ξεκάθαρη ένδειξη ότι η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία και να παραβιάζει το καθεστώς των μη στρατικοποιημένων νησιών».

«Οι ενέργειες αυτές δεν είναι αποδεκτές» μετέφεραν στο Anadolu οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζοντας τες ως «επιθετικές» από την Ελλάδα, μια χώρα σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, «κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και του πνεύματος της βορειοατλαντικής συμμαχίας» και «αντίθετα με τις εκκλήσεις (σ.σ. από την Τουρκία) για διάλογο και σχέσεις καλής γειτονίας».

Επιμένοντας στην παραβίαση του κατά την Τουρκία καθεστώτος των αποστρατικοποιημένων νησιών, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι με τα φορτία αυτά «τα θωρακισμένα οχήματα που δόθηκαν από τις ΗΠΑ, αντικατέστησαν άλλα οχήματα που βρίσκονταν στα δύο νησιά»

«Το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν αποδέχεται κάθε πρόσκληση για διαπραγματεύσεις και κάνει αυτές τις προκλητικές κινήσεις αυξάνει την ένταση με επιθετικές και παράνομες κινήσεις» κατέληγαν οι ίδιες πηγηές.

Πηγή: protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ και ΑΚΕ

Θεσσαλονίκη, 7/9/2022

Του:               Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:            Τον κ. Υπουργό Εξωτερικών

Τον κ. Υπουργό Οικονομικών Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Τον κ. Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου

ΘΕΜΑ:          «Προκλητικές δηλώσεις εχθρικού χαρακτήρα του Προέδρου του Πακιστάν εις βάρος της Ελλάδας»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Όπως πληροφορηθήκαμε από σχετική ανάρτηση σε ιστοσελίδα του Διαδικτύου, ο Πρόεδρος του Πακιστάν, κ. Alvi, έκανε πρόσφατα δηλώσεις στο πρακτορείο ειδήσεων

«Anadolu Agency» για τις διμερείς σχέσεις Τουρκίας-Πακιστάν, τοποθετούμενος σε περιφερειακά και σε διεθνή ζητήματα. Μεταξύ άλλων, ο ανωτέρω Πρόεδρος του Πακιστάν, ομολόγησε πως το κράτος του βοήθησε την Τουρκία σε πολέμους, ένας εκ των οποίων ήταν η εισβολή στην Κύπρο, ενώ προέκυψαν και προειδοποιήσεις για το ότι κάτι ανάλογο μπορεί να γίνει και τώρα, σε περίπτωση που προκύψει πολεμικό επεισόδιο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας! Όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ στην χώρα μας ζουν χιλιάδες ισλαμιστές, ειδικά Πακιστανοί.

Συμβαίνει λοιπόν το παράδοξο, αφενός, να έχουμε ενώπιόν μας την ανωτέρω απειλητική δήλωση του Πακιστάν, που προαναγγέλλει κοινή επίθεση με την Τουρκία, την ώρα που η Ελλάδα είναι, επισήμως, στρατιωτικός στόχος της Τουρκίας, και από την άλλη, να έχουν προκύψει κρούσματα ένοπλης βίας, με πιο πρόσφατο το περιστατικό όπου αλλοδαπός μετανάστης, αφού ισχυρίστηκε ότι έδωσε 20.000 ευρώ(!) σε μια γυναίκα, στην συνέχεια, την δολοφόνησε με πυροβόλο όπλο, το οποίο, άγνωστο πώς, είχε στην κατοχή του. Κατόπιν των παραπάνω, προκύπτουν εύλογα ερωτήματα, αφενός, σχετικά με τα μέτρα που έχουν λάβει οι ελληνικές Αρχές προς έλεγχο των πακιστανών που βρίσκονται νόμιμα η παράνομα στην Ελλάδα, αφετέρου, σχετικά με τις αντιδράσεις σε διεθνές επίπεδο, στις οποίες έχει ενδεχόμενα προβεί η ελληνική κυβέρνηση, έπειτα από αυτή την παραπάνω τόσο προκλητική δήλωση, ενώ τέλος, ενδιαφέρον θα είχε μια επισκόπηση των στοιχείων που αφορούν στο σύνολο των εμβασμάτων που έχουν σταλεί από την Ελλάδα στο Πακιστάν, ανά αποστολέα, κατά τα τελευταία τρία χρόνια, σε αντιπαραβολή με τις φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος που έχουν κάνει οι πακιστανοί αποστολείς των εν λόγω εμβασμάτων από την Ελλάδα προς το Πακιστάν.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

 

  1. Ποιες πρωτοβουλίες και ποια μέτρα έχουν λάβει οι αρμόδιες Αρχές, έπειτα από την ανωτέρω προκλητικά εχθρική κατά της χώρας μας δήλωση του Προέδρου του Πακιστάν, σε συνδυασμό με το πρόσφατο δολοφονικό επεισόδιο, όσον αφορά στον έλεγχο οπλοκατοχής και κατοχής πυρομαχικών από πακιστανούς, που βρίσκονται νόμιμα η παράνομα στην Ελλάδα;
  2. Προτίθεσθε να προβείτε σε μια αντιπαραβολή των εμβασμάτων προς το Πακιστάν, κατ’ άτομο, σε σύγκριση με τις φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος τις οποίες έχουν καταθέσει οι πακιστανοί αποστολείς των εν λόγω εμβασμάτων, που διαμένουν στην Ελλάδα;

Παρακαλώ, χορηγήστε μας λεπτομερή στοιχεία για το σύνολο των εμβασμάτων που έχουν σταλεί από την Ελλάδα στο Πακιστάν, τα τελευταία τρία χρόνια, ανά έτος και μέθοδο αποστολής (μέσω τραπεζικού ή άλλου ιδρύματος) και αντίστοιχα, το συνολικό ύψος εισοδήματος που έχουν δηλώσει στις αρμόδιες Φορολογικές Αρχές οι μέχρι πρότινος υπήκοοι του Πακιστάν, που διαμένουν στην Ελλάδα, κατά τα τελευταία τρία χρόνια, ανά έτος.

 

Ο ερωτών βουλευτής

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

ΘΕΜΑ: Απάντηση στην υπ’ αριθμ. 7216/302 από 07.09.2022 Κοινοβουλευτική Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων του Βουλευτή κ. Κυριάκου Βελόπουλου

Οι σχέσεις της Ελλάδας με το Πακιστάν αξιολογούνται ως καλές, λαμβανομένης πάντα υπ’ όψιν και της παραμέτρου των στενών σχέσεων μεταξύ Πακιστάν και Τουρκίας, ενώ διατηρούνται τακτικές επαφές με τις Πακιστανικές Αρχές, είτε μέσω της εδώ Πρεσβείας τους, είτε μέσω της Πρεσβείας μας στο Ισλαμαμπάντ. Το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και Υπηρεσίες, όλα τα διμερή θέματα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που άπτονται του τομέα της παράνομης μετανάστευσης.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος ανακοίνωσε τη δημιουργία του κόμματός του με την ονομασία «Πατρίδα», ενώ αντιπρόεδρος είναι το πρώην στέλεχος της ΝΔ Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Η συμπόρευση Λατινοπούλου – Μπογδάνου ήταν η αφορμή για τη διάλυση άλλου συνεργατικού σχήματος που είχε ανακοινωθεί προ μηνών.

Το κόμμα λέγεται «Πατρίδα» και στην ιστοσελίδα του περιγράφονται οι αρχές, οι βασικές θέσεις και μεγάλο μέρος του προγράμματός του.

«Η ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. είναι το αληθινά δεξιό συντηρητικό αστικό κόμμα και αποτελεί το όχημα που θα μας οδηγήσει σε μέρες που ο Έλληνας και η Ελληνίδα θα είναι η πρώτη προτεραιότητα και θα ζουν με αξιοπρέπεια και ευμάρεια σε μια ισχυρή Ελλάδα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί και η στελέχωση του κόμματος, πέραν του των Μπογδάνου – Λατινοπούλου.

Η ανακοίνωση Λατινοπούλου στα κοινωνικά δίκτυα:

 

cnn.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Τριάντα τρία χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του ο Παύλος Μπακογιάννης καθοδηγεί και αφυπνίζει τον λαό μας, στον διαρκή αγώνα για τα ιδανικά της Δημοκρατίας, ενώ συμβολίζει την ακατάπαυστη μάχη υπέρ της ενότητας και κατά της τρομοκρατίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη.

Το κυβερνών κόμμα προσθέτει: «Ο Παύλος Μπακογιάννης παραμένει πάντα στις καρδιές μας ένας φωτεινός ηγέτης, ένας ακατάβλητος αγωνιστής της ελευθερίας, της ενότητας και της Δημοκρατίας. Μαχόταν για τις αξίες του έθνους μας και αντιμαχόταν συνειδητά τη βία, τον φανατισμό και τις ανισότητες.

Οι αξίες και οι ιδέες του αποτελούν για την παράταξή μας και για όλους τους Έλληνες φάρο προόδου».

agrinionews.gr

Μία λίστα με βίντεο και φωτογραφίες νεαρών κοριτσιών σε προσωπικές τους στιγμές διακινείται από κινητό σε κινητό, στην Πάτρα.

Η λίστα περιλαμβάνει συνολικά 141 φακέλους, και κάθε ένας αφορά και ένα κορίτσι από την Πάτρα. Μέσα στον φάκελο μπορεί κάποιος να δει βίντεο και φωτογραφίες του κοριτσιού από τις προσωπικές της στιγμές. Είτε όταν είναι μόνη σε κάποιο χώρο είτε και με κάποιον σύντροφο.

Το πρωτοφανές σε σχέση με τη συγκεκριμένη λίστα είναι ότι κάθε φάκελος (αρχείο) έχει και το ονοματεπώνυμο της κοπέλας. Επιστήμονας της Πάτρας, μία γνωστή από τον χώρο της μόδας, κάποιες εργαζόμενες σε κλαμπ της πόλης, εργαζόμενη σε ιατρείο, είναι μερικές μόνο από τις κοπέλες που χωρίς να το γνωρίζουν έχουν διαπομπευθεί και μάλιστα με το χειρότερο τρόπο μέσω αυτής της «λίστας της ντροπής»!

Πάνω από 1.000 φωτογραφίες και βίντεο περιλαμβάνει αυτό το αρχείο το οποίο δεν έχει «ανέβει» στο διαδίκτυο, όμως «μοιράζεται» από κινητό σε κινητό μέσω της εφαρμογής «mega play» που χρησιμοποιείται για αποστολή μεγάλων σε όγκο αρχείων. Ετσι νεαροί άνδρες μπορούν εύκολα να έχουν στο κινητό τους το συγκεκριμένο αρχείο με τις 141 γυναίκες σε «φακέλους», αρκεί να γνωρίζουν κάποιον που το έχει!

Μέχρι και δημόσιες ερωτικές σκηνές με θέα… τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, περιλαμβάνουν τα βίντεο που υπάρχουν στο συγκεκριμένο αρχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκατοντάδες (μπορεί και χιλιάδες) άτομα, έχουν στο κινητό τους τηλέφωνο την «λίστα της ντροπής» και φυσικά κάποιοι… διαπομπεύουν τα ανυποψίαστα αυτά κορίτσια! Κάποιες φαίνεται πως γνωρίζουν ότι βιντεοσκοπούνται ή φωτογραφίζονται, άλλες όμως όχι.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στην εφημερίδα «Πελοπόννησο της Δευτέρας» πως μόνο μία από τις 141 έχει προβεί σε μηνύσεις κατά συγκεκριμένων ατόμων που διέρρευσαν βίντεο με τις προσωπικές τους στιγμές. Πρόκειται για κοπέλα που εργάζεται σε γνωστό καφέ πατρινής αλυσίδας στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Σοφίας και η οποία είχε πληροφορηθεί για την ύπαρξη του βίντεο πριν αυτό συμπεριληφθεί στη λίστα.

Η δυσκολία ως προς την νομική αντιμετώπιση του θέματος με τους 141 «φακέλους» είναι ότι το συγκεκριμένο υλικό δεν έχει «αναρτηθεί» στο διαδίκτυο, αλλά κυκλοφορεί από κινητό σε κινητό! Αρα η απόδειξη για το ποιος το μοιράζει, ποιος το χρησιμοποιεί και ποιοι έκαναν την βιντεοσκόπηση είναι δύσκολη.

Πόσω μάλλον αν κάποια βίντεο ή φωτογραφίες είχαν αποσταλεί από την ίδια την κοπέλα σε κάποιον σύντροφο και αυτός αργότερα… φρόντισε να τη διαπομπεύσει!

Τι συμβαίνει στην Ελλάδα με το revenge porn

Θα πρέπει να τονιστεί πως σύμφωνα με τον πατρινό δικηγόρο Κωνσταντίνο Κρεμμύδα, έως την Ιούνιο του έτους 2022, η εκδικητική πορνογραφία ρυθμιζόταν ποινικά από τον νόμο των προσωπικών δεδομένων, ο οποίος παρείχε μια προστασία πλην όμως για να τύχουν εφαρμογή, οι προϋποθέσεις κακουργηματικής διώξεις, ο νόμος απαιτούσε να υπάρχει σκοπός κέρδους, κάτι που δυσχέρανε την ποινική δίωξη για κακούργημα.

Από τον Ιούνιο όμως του έτους 2022, τροποποιήθηκε ο ποινικός κώδικας και συγκεκριμένα το άρθρο 346 και ο νόμος επιβάλλει ποινή έως 8 χρόνια κάθειρξη.

Ειδικότερα, όποιος χωρίς δικαίωμα στέλνει σε τρίτα πρόσωπα η αναρτά εικόνες σε μόνη θέα, η αναρτά οπτικό η οπτικοακουστικό υλικό που αφορά δημόσια πράξη τρίτου προσώπου με γενετήσιο περιεχόμενο, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 3 ετών.

Αυτή η πράξη αφορά και αυτούς που διακινούν το ίδιο υλικό από κινητό σε κινητό.
Εάν αυτή η πράξη γίνεται με ανάρτηση στο διαδύκτιο ή αφορά ανήλικο, τότε ο νόμος απειλεί κάθειρξη έως 8 ετών, ενώ εάν το θύμα από αυτήν την πράξη οδηγήθηκε σε απόπειρα αυτοκτονίας επιβάλλεται κάθειρξη.

Πηγή: pelop.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Η πλέον ακροδεξιά κυβέρνηση μετά τον Μουσολίνι φαίνεται να αναλαμβάνει τα ηνία της Ιταλίας της τρίτης μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας – Μουδιασμένη η Ευρώπη παρακολουθεί και ελπίζει η Μελόνι να μείνει εντός πλαισίου

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για άνετη νίκη της Τζόρτζια Μελόνι, όπως προκύπτει από τα πρώτα exit polls στην Ιταλία.

Σύμφωνα με αυτά το κόμμα «Αδέρφια της Ιταλίας», της Τζόρτζια Μελόνι, συγκεντρώνει από 22 έως 26% ενώ η Lega του Ματέο Σαλβίνι από 8,5 έως 12,5%. Το «Φόρτσα Ιτάλια» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι συγκεντρώνει από 6 έως 8%.

Τα ποσοστά των τριών κομμάτων συνολικά ανέρχονται σε ποσοστά από 43 έως 47%, έχοντας ξεκάθαρο προβάδισμα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των exit polls για να εξασφαλίσουν πλειοψηφία σε Κοινοβούλιο και Γερουσία.

Το προοδευτικό μέτωπο (Δημοκρατικό Κόμμα, Περισσότερη Ευρώπη, Συμμαχία Οικολόγων και Ιταλικής Αριστεράς και Επιλογή Πολιτών) συγκεντρώνει συνολικά ποσοστά πάνω από 34% ενώ το Κίνημα Πέντε Αστέρων που συμμετέχει στις εκλογές ως ανεξάρτητη δύναμη συγκέντρωσε από 13,5 έως 17,5%.

Δείτε αναλυτικά:
Ακροδεξιά συμμαχία: 43-47%
Fratelli d’Italia 25% (22-26%)
Lega 11,5% (8,5-12,5)
Forza Italia 7% (6-8)
Noi Moderati 1,5% (1-2)

Centrosinistra 25-29
PD 20% (18-22)
Verdi + Sinistra 3,5% (3-4)
+Europa 2,5% (2-3)
Impegno Civico 1% (0,5-1,5)

in.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 23/9/2022

Του:          Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:       Τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κ. Πιερρακάκη

ΘΕΜΑ:      «Ανάγκη για διερεύνηση επί της καταλληλότητας του περιεχομένου σε πρόγραμμα ιστοσελίδας του Διαδικτύου που προβάλλει ταινίες για παιδιά»

Κύριε Υπουργέ,

Αρκετοί γονείς μας προώθησαν διαμαρτυρίες τους, κατά τις οποίες, ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο που προβάλλει κινηματογραφικές ταινίες για ανήλικα παιδιά («gamato kids»), πέραν της προκλητικής και σεξιστικής της επωνυμίας, παρεμβάλει εντός του σχετικού προγράμματός της αποσπάσματα (video spot) ταινιών με ακραίο πορνογραφικό υλικό. Εν τω μεταξύ, η εν λόγω πρακτική, ως φαίνεται, έχει ήδη διαπιστωθεί από ανάλογα λογισμικά σχετικής «προστασίας» στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα, σε πολλές περιπτώσεις, αρκετοί ηλεκτρονικοί διακομιστές (όπως για παράδειγμα ο αντίστοιχος της Βουλής) να μπλοκάρουν την σύνδεση με αυτή την ιστοσελίδα. Παρ’ όλα αυτά, η δυνατότητα να επισκεφθούν την ως άνω ιστοσελίδα, κατ’ οίκον, ανυποψίαστα παιδιά αλλά και γονείς παραμένει, ενώ η ιστοσελίδα αυτή βρίσκεται ακόμα «στον αέρα». Τα προαναφερθέντα καθιστούν επιτακτική και αναγκαία την παρέμβαση των αρμόδιων Αρχών για να διαφυλάξουν τα ανήλικα παιδιά από ένα θέαμα που δεν αρμόζει στην ψυχοσύνθεση και στην ψυχολογία τους. Ως εκ τούτου, προς αποφυγή της εκδήλωσης ανωμαλιών στην συμπεριφορά και στον ψυχισμό των παιδιών, τόσο η παρέμβασή σας, όσο και η αντίστοιχη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), προς άμεση διακοπή αυτών των ύπουλων και καταστροφικών για τον ψυχισμό των παιδιών ενεργειών από τους ανωτέρω δημιουργούς περιεχομένου, κρίνουμε ότι είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία και κατεπείγουσα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Έχετε εξακριβώσει το αν και πόσο συχνά προκύπτουν οι παραπάνω αναφερόμενες προβολές “video spot” πορνογραφίας εντός παιδικών ταινιών που προβάλλει, ως παρένθετες, η ανωτέρω αναφερόμενη ιστοσελίδα του Διαδικτύου; Αν ναι, προτίθεσθε να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αποτραπεί η προβολή του σχετικού ακατάλληλου για τα ανήλικα παιδιά θεάματα;

Ο ερωτών βουλευτής

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ