Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  1:52: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 15:01

Στις εκδηλώσεις της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου ο πρωθυπουργός

Ο Δήμος Ναυπακτίας τιμά την 451η Επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, έχοντας καταρτίσει ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων γι’ αυτή όπου περιλαμβάνεται φυσικά η αναπαράσταση, καθώς και άλλες ενδιαφέρουσες δράσεις.

Ταυτόχρονα όμως θα ανακηρύξει επίτιμο δημότη τον Τζορτζ Τσούνη, τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα με καταγωγή από την ορεινή Ναυπακτία. Σύμφωνα με πληροφορίες της «ε» έχει αποδεχτεί την πρόσκληση και θα είναι παρών το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, εκτός απροόπτου, και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με ξεχωριστές εκδηλώσεις ιδιαίτερου ενδιαφέροντος θα τιμήσει ο δήμος Ναυπακτίας την 451η επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου. Συναυλίες, ομιλίες προσωπικοτήτων, προβολές του ντοκιμαντέρ «Ναυμαχία της Ναυπάκτου» παραγωγής Cosmote History για τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης και φυσικά την αναπαράσταση στο λιμάνι της Ναυπάκτου, περιλαμβάνει το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί. Τιμώμενο πρόσωπο θα είναι ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, ο Τζορτζ Τσούνης, ο οποίος θα Ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης Ναυπακτίας το Σάββατο, 8 Οκτωβρίου, στο Ίδρυμα Δημητρίου και Αίγλης Μπότσαρη.

Όμως στη Ναύπακτο, την ίδια ημέρα, σύμφωνα με τα τώρα δεδομένα, είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Το κουβάρι της επίσκεψης ξετυλίγεται με αφορμή την ανακήρυξη του Τζορτζ Τσούνη σε επίτιμο δημότη, για την οποία ο δήμαρχος Ναυπακτίας και ο πρέσβης των ΗΠΑ έχουν ήδη συζητήσει από καιρό. Επιλέχτηκε μετά από συνεννόηση ως καλύτερη στιγμή η περίοδος εορτασμού της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου και όταν κλείδωσε αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες της «ε», στο τραπέζι έπεσε και η ιδέα να προσκληθεί ο πρωθυπουργός. Έτσι και έγινε, όπου μετά από συνεννόηση του δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα και του Τζορτζ Τσούνη απεστάλη η πρόσκληση, έγιναν όπως είναι προφανές και οι σχετικές συζητήσεις και των ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, αν δεν αλλάξει κάτι τις επόμενες ημέρες στο πρόγραμμα του Κ. Μητσοτάκη, τότε και αυτός θα είναι παρών το Σάββατο 8 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουμε συλλέξει ως πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα είναι στο νομό από το πρωί εκείνης της ημέρας, ερχόμενος στη Ναύπακτο το μεσημέρι, όπου μαζί με τον πρέσβη των ΗΠΑ και το δήμαρχο Ναυπακτίας θα μεταβούν στον Πλάτανο όπου θα μείνουν για λίγες ώρες. Έπειτα θα έρθουν και πάλι στη Ναύπακτο για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση της αναπαράστασης της Ναυμαχίας, ενώ θα ακολουθήσει δείπνο. Επαναλαμβάνουμε, βέβαια, πως η επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη θεωρείται πολύ πιθανή την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, με σημαντική παράμετρο βέβαια, το ότι το πρόγραμμα του πρωθυπουργού μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξει λόγω έκτακτων περιστάσεων.

nafpaktosvoice.gr