Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  4:57: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2022

Ταξίδι στο διάστημα μέσα στην πολυτέλεια

H εταιρεία διαστημικού τουρισμού Space Perspective υπόσχεται στους επιβάτες ένα πιο άνετο και ασφαλές ταξίδι στην άκρη της στρατόσφαιρας. Το Spaceship Neptune έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στους επιβάτες πολύ χώρο για να κινούνται καθώς θα απολαμβάνουν πανοραμικές θέες 360 μοιρών στο διάστημα, σε ένα ταξίδι μέσα στην πολυτέλεια.

Η εταιρεία υπόσχεται ότι η εμπειρία θα είναι «πιο ασφαλής, πιο άνετη και ακόμη περισσότερο συναρπαστική» σε σύγκριση με την προηγούμενη ιδέα της για τον θαλαμίσκο.

«Η ομάδα συνεργάστηκε για να δημιουργήσει ένα εκπληκτικά στιβαρό, ασφαλές και απίστευτα κομψό και πολυτελές σύστημα για το Spaceship Neptune» είπε ο ιδρυτής της εταιρείας Taber MacCallum.

Με προγραμματισμένη έναρξη των εμπορικών πτήσεων στα τέλη του 2024, το Spaceship Neptune αποτελείται από έναν θαλαμίσκο συμπίεσης και με ελεγχόμενες τις κλιματικές συνθήκες στο εσωτερικό του, τον οποίο ανυψώνει ένα γιγαντιαίο αερόστατο υδρογόνου. Έχουν ήδη πωληθεί άνω των 900 εισιτηρίων και ήδη η εταιρεία δέχεται κρατήσεις για το 2025.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Η ανάρτηση στο Instagram

designboom 2 9 2022

pronews.gr

Οι αντι-ρωσικές κυρώσεις φέρνουν φτωχοποίηση

To πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο έκθεση που έχει στην κατοχή της η βρετανική εταιρεία συμβούλων Verisk Maplecroft, αναφέρει ότι το τρίτο τρίμηνο του 2022 αυξάνεται ο κίνδυνος μαζικών αναταραχών σε 101 από τις -συνολικά- 198 επίσημα καταγεγραμμένες χώρες της υφηλίου μέσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονται όλες οι χώρες της ΕΕ οι οποίες έχουν προχωρήσει στην επιβολή αντι-ρωσικών κυρώσεων.

Οι χώρες αυτές με βάση τα ευρήματα των εμπειρογνωμόνων, κατέγραψαν τη μεγαλύτερη τριμηνιαία αύξηση κινδύνου κοινωνικών αναταραχών από τότε που ξεκίνησαν οι σχετικοί υπολογισμοί το 2016. Αντίθετα ο κίνδυνος μειώθηκε σε 42 χώρες.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, οι προϋποθέσεις για αναταραχές αυξάνονται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εν μέσω των υψηλότερων τιμών της ενέργειας.

Στις αναπτυσσόμενες χώρες, η δημόσια δυσαρέσκεια εξηγείται από την αύξηση των τιμών των τροφίμων και τους φόβους για μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση. Τονίζεται επίσης ότι οι κίνδυνοι θα αυξηθούν τους επόμενους μήνες.

Το φθινόπωρο και ο χειμώνας στην Ευρώπη αναμένεται να επιδεινώσουν την ενεργειακή κρίση και να αυξήσουν το κόστος ζωής.

Η ξηρασία και η λειψυδρία σε πολλές χώρες θα ανεβάσουν τις τιμές των τροφίμων, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει τοπικές διαμαρτυρίες στις πιο πληγείσες περιοχές.

Στον κατάλογο των χωρών με αυξημένο κίνδυνο κοινωνικών αναταραχών περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η Κύπρος, η Γερμανία, η Νορβηγία, η Πολωνία και η Ουκρανία. Όσον αφορά δε στο 2023, οι κίνδυνοι προβλέπεται να αυξηθούν στη Γερμανία, την Ολλανδία και την Ελβετία, μεταξύ άλλων χωρών.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Οι κινήσεις του βουλευτή Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Μπουρχάν Μπαράν, εξόργισαν την Χαριλάου Τρικούπη με όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον του στην παράταξη να είναι ανοιχτά. Μάλιστα η δυσαρέσκεια εκφράστηκε και στον ίδιο, ο οποίος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, τον κάλεσε και του εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του κόμματος, ενώ του ζήτησε να ανακαλέσει, όπως και έγινε. Όμως, τα πνεύματα δεν ηρέμησαν ούτε μετά την αναδίπλωση του βουλευτή. Όπως εξηγούν στελέχη του κόμματος την υπόθεση χειρίζεται ο προεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλακης.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπουρχάν Μπαράν φέρνει σε δύσκολη θέση την παράταξη, καθώς και στο παρελθόν είχε παρευρεθεί σε εκδήλωση της ψευδομουφτείας Ξάνθης, παρόντος του Τούρκου προξένου, με φόντο την τουρκική σημαία. Ο ίδιος τότε, είχε δικαιολογηθεί λέγοντας ότι δεν είχε αντιληφθεί τη τουρκική σημαία και όταν την είδε αποχώρησε από την εκδήλωση διαμαρτυρόμενος.

Τι δήλωσε νωρίτερα την Παρασκευή ο βουλευτης Ξάνθης:

«Ανασκευάζω πλήρως το περιεχόμενο πρόσφατης ανάρτησής μου, η οποία έχει ήδη αποσυρθεί από όλους τους λογαριασμούς μου στα κοινωνικά δίκτυα. Εκφράζω τη λύπη μου για την αναστάτωση και την αφορμή που, παρά τη θέλησή μου, έδωσα για αρνητικά σχόλια προς εμένα και κυρίως, προς την παράταξη που εκπροσωπώ ως Βουλευτής Ξάνθης.

Δηλώνω ότι σέβομαι απολύτως και ανεπιφύλακτα το Σύνταγμα της Ελλάδας και την ελληνική νομοθεσία, που ρυθμίζει ειδικά τον θεσμό της μουφτείας, μετά και την πρόσφατη τροποποίηση, την οποία ωςβουλευτής του ΠΑΣΟΚ στήριξα και δημόσια μέσα στη Βουλή. Η μουσουλμανική μειονότητα χαίρει αναγνώρισης από την Ελληνική Πολιτεία, χωρίςκαμία εξαίρεση ή διάκριση όσον αφορά τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα.

Εφεξής δε και προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρανόηση των θέσεών μου ή των προθέσεών μου, δηλώνω ότι δεν θα μετέχω σε καμία διαδικασία που ενθαρρύνει τα αντίθετα με τα παραπάνω.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος βουλευτής φέρνει σε δύσκολη θέση την παράταξη, καθώς και στο παρελθόν είχε παρευρεθεί σε εκδήλωση της ψευδομουφτείας Ξάνθης, παρόντος του Τούρκου προξένου και με φόντο την τουρκική σημαία. Ο ίδιος τότε, είχε δικαιολογηθεί λέγοντας ότι δεν είχε αντιληφθεί τη τουρκική σημαία και όταν την είδε αποχώρησε από την εκδήλωση διαμαρτυρόμενος.

protothema.gr

O διακεκριμένος ιατρός – ορθοπεδικός χειρουργός Βαγγέλης Γάκης, του οποίου το όνομα «ακούγεται» για υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, ανοίγει δίαυλο επικοινωνίας με τους χρήστες των Social Media.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, εγκαινιάζοντας την πολιτική σελίδα του στο Facebook, προέβη στην ακόλουθη δήλωση με αφορμή την 3η Σεπτέμβρη 1974 και την 48η επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ.

«Το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον λαό και την πατρίδα». Δεν υπάρχει φράση που να συμπυκνώνει με τόσο ξεκάθαρο τρόπο το τι ήταν η 3η Σεπτέμβρη του 1974.

Η ίδρυση του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου ήταν η πιο ρηξικέλευθη και ριζοσπαστική πολιτική κίνηση στην μεταπολεμική Ελλάδα. Άλλαξε την Ιστορία της χώρας και των ανθρώπων.

Άνοιξε το δρόμο για την πραγματική εθνική ανεξαρτησία, τον εκδημοκρατισμό, τον εκσυγχρονισμό της Ελλάδας, με κοινωνική δικαιοσύνη και ευκαιρίες για τους πολλούς που μέχρι τότε ήταν στο περιθώριο.

Άνοιξε το δρόμο για μια ανεπανάληπτη θεσμική επανάσταση, με τεράστιες προοδευτικές αλλαγές στην Παιδεία, την Υγεία, την Κοινωνική Πρόνοια, την ίδια την κοινωνία, την ισότητα και την ισονομία,  στα δικαιώματα των εργαζόμενων, των αγροτών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων. Στάθηκε με σθένος πάντα δίπλα στον αδύναμο.

Έδωσε τη δυνατότητα κοινωνικής εξέλιξης ατόμων που βρίσκονταν και θα παρέμεναν  στο περιθώριο αφού η ψαλίδα των κοινωνικών αντιθέσεων ήταν τόσο ανοιχτή που δεν επέτρεπε συμμετοχή στην κοινωνική εξελικτική διεργασία σε αυτά τα στρώματα της κοινωνίας.

Αποκαταστάθηκαν αδικίες δεκαετιών, αναγνωρίστηκε η Εθνική Αντίσταση.

Ήταν μια πραγματική Αλλαγή που η συλλογική μνήμη της ελληνικής κοινωνίας την αναγνωρίζει.

Κανείς δεν μπορεί πλέον σήμερα να αμφισβητήσει την διαχρονική προσφορά, το έργο της προοδευτικής παράταξης, του ΠΑΣΟΚ που συκοφαντήθηκε και πλήρωσε πολιτικό κόστος όσο καμία άλλη πολιτική δύναμη.

Σήμερα, που οι μύθοι της τελευταίας δεκαετίας έχουν καταρρεύσει, το ΠΑΣΟΚ δικαιωμένο και ανανεωμένο είναι έτοιμο να ξαναγίνει ο πρωταγωνιστής της πολιτικής ζωής.

Και πάλι ο στόχος είναι αυτός που διατυπώθηκε εκείνη την 3η του Σεπτέμβρη: Να υπηρετήσουμε τον λαό και την πατρίδα.

Έχοντας μάθει από τα λάθη συνεχίζουμε το όραμα για μια Ελλάδα ανάπτυξης, κοινωνικής προόδου και δικαιοσύνης.

Το Κίνημα μας εκφράζει και σήμερα, 48 χρόνια μετά, την αξιοπρέπεια, την ελπίδα και την προοπτική στον τόπο.

Με επίκεντρο τον άνθρωπο, με την κοινωνία στο προσκήνιο, με δύναμη την ανανέωση, με πίστη στις ιδέες και τα οράματα για μια κοινωνία αξιών και δικαιοσύνης το ΠΑΣΟΚ της Νέας Εποχής είναι εδώ. Να υπερασπιστεί ασυμβίβαστα την δημοκρατία και τους θεσμούς.

Σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια για την Παράταξη και την Πατρίδα θα είμαστε δυναμικά παρόντες όλοι οι ενεργοί προοδευτικοί πολίτες, χωρίς συμβιβασμούς και με ανιδιοτέλεια».

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα Ευάγγελος Γάκης στο Facebook (@evaggelosgakispasok)

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Φωτιές άναψε» το τελευταίο Δελτίο Τύπου της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ), όπου γίνονταν εκτενής αναφορά, στα «εγκληματικά λάθη», που διαπράττει η διοίκηση, στον τομέα της δασοπυρόσβεσης, για το οποίο δεχθήκαμε καταιγισμό υβριστικών και συκοφαντικών σχολίων από… πυροσβέστες.

Αυτή η πρωτοφανής και ακραία αντίδραση δείχνει ότι ενοχλήσαμε ένα παγιωμένο και άκαμπτο σύστημα, που παρά το κρεσέντο των διορισμών, σε όλη την ιεραρχία της Πυροσβεστικής και παρά τον τετραπλασιασμό των σχετικών κονδυλίων, αποδείχτηκε στην πράξη δυσκίνητο και οικτρά αναποτελεσματικό.

Υπενθυμίζουμε, πως μετά τη μεταφορά της δασοπυρόσβεσης, από τις Δασικές Υπηρεσίες στο Πυροσβεστικό Σώμα έχουν συμβεί στη χώρα οι μεγαλύτερες τραγωδίες π.χ. Ηλεία, Μάτι κ.λπ. όπου θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα, μάλιστα, στην Ηλεία θρηνήσαμε θύματα και από το πυροσβεστικό προσωπικό, κάτι που στο παρελθόν, δεν είχε συμβεί ούτε μια φορά.

Αυτό οφείλεται και στο γεγονός, ότι οι πυροσβέστες δεν είχαν υποστεί την κατάλληλη εκπαίδευση, για το αντικείμενο της δασοπυρόσβεσης, όπως αυτό διδάσκονταν στην Ανωτάτη Σχολή Δασολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, ενώ με Προεδρικό Διάταγμα είχε ιδρυθεί ακόμη πιο εξειδικευμένη Σχολή Συντονιστών Δασοπυρόσβεσης, με έδρα το Σχιστό Σκαραμαγκά, που απαξίωσε η Πυροσβεστική, στην οποία πλέον είχαν μεταβιβαστεί οι αρμοδιότητες και η Σχολή δεν λειτούργησε ποτέ.

Σε αντίθεση με τα άλλα πολιτικά κόμματα, η ΟΚΕ έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα, την προστασία των Δασών, κάτι που επιβεβαιώνεται, τόσο από τους διαχρονικούς αγώνες της για το σκοπό αυτό όσο και από τη σαφή αναφορά, που γίνεται στο άρθρο 3 του Καταστατικού της, ότι: «Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, εξυφαίνεται ένα σχέδιο απαξίωσης των Δασικών Υπηρεσιών, με απώτερο στόχο την περαιτέρω αποδυνάμωση του όλου συστήματος δασοπροστασίας», ώστε να εξυπηρετούνται κυκλώματα οικοπεδοφάγων και καταπατητών!

Στα πλαίσια αυτά αποκαλύψαμε και το σκάνδαλο του Ειδικού Φορέα Δασών, κατά το οποίο, 102 εκατομμύρια ευρώ, που προορίζονταν για την προληπτική πυροπροστασία, διοχετεύτηκαν σε μη σύννομους σκοπούς, με τη σχετική δικογραφία να αποστέλλεται, κατόπιν ενεργειών μας, από τον Άρειο Πάγο στην Βουλή, σύμφωνα με το Νόμο περί ευθύνης Υπουργών.

Επιπλέον με τη συλλογική μας συμμετοχή διασφαλίσαμε τη διατήρηση του δασικού χαρακτήρα χιλιάδων στρεμμάτων Δάσους στην Ανατολική Αττική, με το Συμβούλιο της Επικρατείας να δικαιώνει τους αγώνες μας, δίνοντάς μας τη δύναμη να συνεχίσουμε ανάλογες παρεμβάσεις, οι οποίες να αφορούν όλη την χώρα.

http://oke-i.gr/

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ