Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  9:45: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 23:23

Ν. Ζαχαριάδης από Καινούργιο: «Η πολιτική επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ για προοδευτική διακυβέρνηση, ανάγκη για την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία»

Ανοιχτή πολιτική ομιλία, συγκέντρωση πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης 28/09 στο Καινούργιο ο Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Κώστας Ζαχαριάδης.

Ο κ. Ζαχαριάδης ανταποκρίθηκε στη πρόσκληση των ΟΜ Καινουργίου, Παραβόλας και Παναιτωλίου ώστε να μεταδώσει το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή, να παρουσιάσει την πολιτική γραμμή, τις προτάσεις του κόμματος για διάφορα φλέγοντα για την κοινωνία θέματα, αλλά και να σχολιάσει τόσο τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, αλλά και την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.

Ο κ. Ζαχαριάδης ειδικότερα μίλησε και σχολίασε τις προγραμματικές εξαγγελίες που έκανε ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, κυρίως εξειδίκευσε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις τοπικές και Περιφερειακές ανάγκες και σχολίασε την τρέχουσα πολιτική σκηνή και συγκυρία όπως έχει διαμορφωθεί στην παρούσα φάση.

Μεγάλης σημασίας ζήτημα στο οποίο εστίασε και αφορά μεγάλο τμήμα του πληθυσμό της Αιτωλοακαρνανίας και γενικότερα της Δυτικής Ελλάδας είναι η κατάργηση του φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο. Ανέλυσε τα ενεργειακά ζητήματα που έφεραν μεγάλη καταστροφή στο ζωικό κεφάλαιο της Αιτωλοακαρνανίας και της ευρύτερης περιοχής και το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία πλέον οι αγρότες στο να καλλιεργήσουν λόγω της μεγάλης αύξησης των λιπασμάτων και των αγροτικών προϊόντων, ενώ δεν άφησε ασχολίαστα και ζητήματα της γενικότερης τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο της πολιτικής ομιλίας του ο κ. Ζαχαριάδης εστίασε ιδιαίτερα στα όσο είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, στα μέτρα που πρότεινε πάνω σε πολλά ζητήματα, ενώ έμεινε «πιστός» στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές, διότι, όπως είπε,  υπάρχει σοβαρό ζήτημα στην κοινωνία, στην οικονομία, σε ζητήματα ανισότητας, αλλά και δημοκρατίας.

«Στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί» τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης από το Καινούργιο συμπληρώνοντας πως: «τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής δεν νομίζω πως πρέπει να γίνονται «λάστιχο» στην πολιτική αντιπαράθεση».

Στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον κ. Ζαχαριάδη, είναι: «η νίκη στις εκλογές, όπως επίσης και η αποκατάσταση της επικοινωνίας και της εμπιστοσύνης με ένα κομμάτι του ελληνικού λαού που δεν «ακολούθησε» το κόμμα το 2019, να ξαναμιλήσουμε και να έρθουμε και πάλι σε επαφή δημιουργώντας «ανοιχτή γραμμή» με τον κόσμο, διότι λόγω covid και κοινωνικής αποστασιοποίησης που υπήρχε αυτά τα χρόνια της πανδημίας χάθηκε η επαφή από όλη την κοινωνία και ήρθε η ώρα εμείς να κάνουμε και πάλι το πρώτο βήμα. Επίσης, στο πλαίσιο των στόχων είναι να μιλήσουμε με τον κόσμο που είναι σε απόσταση από την πολιτική του κ. Μητσοτάκη και να τον πείσουμε ότι η χώρα με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα μπορεί να πάει καλύτερα, μπορεί να πάει καλύτερα και θα πάει».

Ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρθηκε και στην εκλογή του κ. Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. «Σεβόμαστε την αυτονομία των πολιτικών χώρων και επιδιώκουμε την ομαλοποίηση των σχέσεων. Ο κ. Ανδρουλάκης είναι ένας νέος πολιτικός αρχηγός και νεαρός στην ηλικία και νομίζω πως οι εξελίξεις με τις παρακολουθήσεις αναδιατάσσουν το πολιτικό σύστημα κάνοντας τη δική μας πολιτική επιδίωξη, την πολιτική επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ για προοδευτική διακυβέρνηση, ανάγκη για την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία για λόγους δημοκρατίας, θεσμών, κοινωνικής συνοχής, οικονομίας και ανασυγκρότησης της χώρας».

Το μήνυμα του κ. Ζαχαριάδη ήταν συσπείρωση, εξωστρέφεια και συγκροτημένο πολιτικό λόγο με σκοπό ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει και πάλι την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, όπως επίσης να αφουγκραστούν όλο και περισσότεροι τον πολιτικό λόγο του κόμματος.

sinidisi.gr

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 23:35