Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  8:55: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022

Με μια απροσδόκητη πρόταση ολοκληρώθηκε ο διάλογος που είχε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τα μέλη του Council on Foreign Relations στη Νέα Υόρκη.

Ο συντονιστής της συζήτησης, λίγα δευτερόλεπτα πριν το κλείσιμο, πρότεινε στον Κυριάκο Μητσοτάκη να γίνει… πρόεδρος των ΗΠΑ!

Ο Έλληνας πρωθυπουργός από την πλευρά του απάντησε «είμαι μια χαρά στη θέση που βρίσκομαι.

Ο διάλογος που υπήρξε ήταν ο εξής:

Robert Rubin: Πρωθυπουργέ, ήσουν εξαιρετικός. Πάντα ολοκληρώνουμε τη συζήτηση πάνω στην ώρα. Πρέπει να πω, ότι η τελική μου αντίδραση είναι η εξής: Γιατί δεν κατεβαίνετε για Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών; Έχουμε ένα μικρό συνταγματικό πρόβλημα, αλλά ούτως ή άλλως δεν δίνουμε τόση σημασία στο Σύνταγμα αυτές τις μέρες. Άρα ίσως…

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είμαι μια χαρά στη θέση που βρίσκομαι.

Robert Rubin: Είστε μια χαρά εκεί που είστε. Αυτή είναι μια πολύ καλή απάντηση.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σας ευχαριστώ.

Δείτε το βίντεο στο 57:25 του βίντεο που ακολουθεί:

protothema.gr

Με σύνθημα «Τόλμησε στον αγώνα μαζί με το ΚΚΕ. “Ασπίδα” για το τώρα, ελπίδα για το αύριο», η Κομματική Οργάνωση Αμφιλοχίας διοργανώνει συγκέντρωση, στο Λουτρό, τη Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη, στις 8μμ, στο καφέ-ψησταριά «Πλάτανος».

Θα μιλήσει ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter στην τουρκική γλώσσα με απόσπασμα από την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

«Με αυτό το μήνυμα των Ηνωμένων Εθνών, θα ήθελα να απευθυνθώ όχι μόνο στους Τούρκους ηγέτες αλλά και στον τουρκικό λαό: η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία. Δεν είμαστε ο εχθρός. Είμαστε γείτονες και δίνουμε μεγάλη σημασία στις μεταξύ μας φιλικές σχέσεις».

Δείτε την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα τουρκικά:

Στην ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη, ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ακόμη: «Σήμερα, θα ήθελα να απευθυνθώ όχι μόνο στην τουρκική ηγεσία αλλά και στον λαό: Δεν είμαστε εχθρός σας, δεν είμαστε απειλή, είμαστε γείτονες και ξέρω ότι η πλειοψηφία δεν θέλει ένταση. Ας προχωρήσουμε με αμοιβαίο σεβασμό», τόνισε.

iefimerida.gr