Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  1:09: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 03 Σεπτεμβρίου 2022

Σε Σώμα συγκροτήθηκε η Εξεταστική Επιτροπή για τις παρακολουθήσεις που έλαβε «πράσινο φως» τη Δευτέρα για να ερευνήσει ενδεχόμενες πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, αλλά και τις καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του Περισσού.

Αναλυτικά η 29μελής Εξεταστική Επιτροπή απαρτίζεται από:

1. Θεοχάρης Θεοχάρης (Χάρης) – ΝΔ
2. Καραγκούνης Κωνσταντίνος – ΝΔ
3. Κελέτσης Σταύρος – ΝΔ
4. Κεφάλα Μαρία – Αλεξάνδρα – ΝΔ
5. Κεφαλογιάννης Ιωάννης – ΝΔ
6. Κυρανάκης Κωνσταντίνος – ΝΔ
7. Κωνσταντινίδης Ευστάθιος – ΝΔ
8. Μάνη – Παπαδημητρίου ‘Αννα – ΝΔ
9. Μαρκόπουλος Δημήτριος – ΝΔ
10. Μπουτσικάκης Χριστόφορος – Εμμανουήλ – ΝΔ
11. Ράπτη Ελένη – ΝΔ
12. Σπανάκης Βασίλειος – Πέτρος – ΝΔ
13. Τσαβδαρίδης Λάζαρος – ΝΔ
14. Φωτήλας Ιάσων – ΝΔ
15. Χατζηβασιλείου Αναστάσιος (Τάσος) – ΝΔ
16. Βούτσης Νικόλαος – ΣΥΡΙΖΑ
17. Ελευθεριάδου Σουλτάνα – ΣΥΡΙΖΑ
18. Κατρούγκαλος Γεώργιος – ΣΥΡΙΖΑ
19. Ραγκούσης Ιωάννης – ΣΥΡΙΖΑ
20. Τζάκρη Θεοδώρα – ΣΥΡΙΖΑ
21. Τζανακόπουλος Δημήτριος – ΣΥΡΙΖΑ
22. Τόλκας Άγγελος – ΣΥΡΙΖΑ
23. Φίλης Νικόλαος – ΣΥΡΙΖΑ
24. Λιακούλη Ευαγγελία – ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛΛ.
25. Μπιάγκης Δημήτριος – ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛΛ.
26. Καραθανασόπουλος Νικόλαος – ΚΚΕ
27. Ασημακοπούλου Σοφία-Χάϊδω – Ελληνική Λύση
28. Σακοράφα Σοφία – ΜέΡΑ25
29 Μπογδάνος Κωνσταντίνος – Ανεξάρτητος

Οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής αρχίζουν την ερχόμενη Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν 30 ημέρες, χωρίς να αποκλείεται να παραταθούν.

cnn.gr

«H Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Τουρκία στον καθημερινό εξωφρενικό και πέρα από κάθε όριο κατήφορο δηλώσεων και απειλών», σημειώνει σε σκληρή ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου απαντά στις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε εξαπολύσει ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας από το βήμα ομιλίας του στη Σαμψούντα.

«Θα ενημερώσουμε άμεσα τους συμμάχους και τους εταίρους μας, για το περιεχόμενο των προκλητικών δηλώσεων των τελευταίων ημερών, προκειμένου να καταστεί σαφές ποιος δυναμιτίζει τη συνοχή της συμμαχίας μας σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο», συνεχίζει στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η Ελλάδα «θα συνεχίσει να λειτουργεί με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της θάλασσας, ως πυλώνας σταθερότητάς και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή».

kathimerini.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν θα ερχόταν στην Ελλάδα αν ο τόπος ήταν μπίχλας»!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξήρε τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη μεταγραφή του μεγάλου Βραζιλιάνου άσου Μαρσέλο και μέχρι εδώ, όλα καλά, αν και δεν είναι και τόσο σύνηθες ένας υπουργός να συγχαίρει έναν πρόεδρο ομάδας για μία μεταγραφή ποδοσφαιριστή.

Ούτε επί Κοσκωτά δεν είχαν γίνει αυτά.

Το ότι όμως συνέχισε και συσχέτισε την μεταγραφή (πολύ σημαντική για τον Ολυμπιακό, επαναλαμβάνουμε) με την ανάπτυξη της Ελλάδας, αυτό μόνο ένας κωμικός υπουργός θα μπορούσε να το κάνει.

Και μάλιστα στο κανάλι του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, του Βαγγέλη Μαρινάκη! Αυτό λέγεται και «γλύψιμο», εκτιμούμε…

Για την ακρίβεια, μιλώντας στο MEGA, ο Άδωνις Γεωργιάδης αποθέωσε τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την μεταγραφή του Μαρσέλο, λέγοντας μεταξύ άλλων πως ο σπουδαίος μπακ δεν θα ερχόταν να παίξει στον Ολυμπιακό αν η Ελλάδα ήταν τόπος μπίχλας!

Αναλυτικά όσα είπε:

«Αν και Παναθηναϊκός, είναι τεράστια υπόθεση να έρχεται ο Μαρσέλο στον Ολυμπιακό. Συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι μεγάλη επιτυχία. Τεράστιος παίκτης., Συγχαρητήρια στον πρόεδρο του Ολυμπιακού.

Έπαιξε ρόλο το όνομα της Ελλάδας. Ανεβάζει την Ελλάδα ο Μητσοτάκης, αποφάσισε ο Μαρσέλο να έρθει στον Ολυμπιακό. Απλά είναι τα πράγματα. Αν ήταν τόπος μπίχλας η Ελλάδα σιγά μην ερχόταν ο Μαρσέλο.  Για να έρθει ο Μαρσέλο, βλέπει μια Ελλάδα που πάει μπροστά».

Έτσι λοιπόν η Ελλάδα των 400 δισ. χρέους, του 197% ελλείματος, η πτωχευμένη Ελλάδα του -20% ανάπτυξη μεσοσταθμικά την τελευταία 12ετία, η Ελλάδα του FoodPass και των άλλων επιδομάτων για καύσιμα κλπ. αυτή η Ελλάδα «πάει μπροστά» επειδή ένας γνωστός ποδοσφαιριστής της επέλεξε να έρθει σε μία ποδοσφαιρική ομάδα της!

Το ότι ο πρόεδρος της ομάδας πλήρωσε όσα ήθελε ο ποδοσφαιριστής για να υπογράψει και έτσι ήρθε, αυτό δεν μετράει! Ήρθε επειδή ο Μητσοτάκης και ο Γεωργιάδης έχουν «απογειώσει» την ανάπτυξη στην Ελλάδα!

Δηλαδή όταν είχε μεταγραφεί ένας Λάγιος Ντέταρι ή ένας Τζιοβάνι, κανονικά θα έπρεπε να είμασταν οικονομική υπερδύναμη!

Πόσο κωμικοί και γελοίοι μας κυβερνούν…

 
Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Συναγερμός έχει σημάνει στη Μεσόγειο, καθώς σύμφωνα με την Bild, η οποία επικαλείται την ιστοσελίδα «Naval News», πυρηνικό υποβρύχιο της Ρωσίας έχει καταπλεύσει στη Μεσόγειο και συγκεκριμένα κοντά στην Ιταλία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Bild, δεν είναι σαφές πόσο διάστημα βρίσκεται το υποβρύχιο της Ρωσίας εν πλω και μάλιστα στη Μεσόγειο.

Κατά το «Naval News», το ρωσικό υποβρύχιο που εντοπίστηκε μεταξύ Μάλτας και Σικελίας, ενδέχεται να είναι ο αντικαταστάτης του ρωσικού αντιτορπιλικού «Marshal Ustinov», το οποίο βρισκόταν στη Μεσόγειο μέχρι τις 24 Αυγούστου.

Ωστόσο, πλέον το «Marshal Ustinov» βρίσκεται ανάμεσα από τη Βρετανία και την Ιρλανδία, συνοδευόμενο από το αντιτορπιλικό «Vice-Admiral Kulakov», ενώ εικάζεται πως η παρουσία του στην συγκεκριμένη περιοχή ενδεχομένως να είναι μια προσπάθεια αντιπερισπασμού από την παρουσία του ρωσικού πυρηνικού υποβρυχίου ανοιχτά της Ιταλίας.

Το «Naval News» ισχυρίζεται ότι πρόκειται για ρωσικό επιθετικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο τύπου «SSN» ή υποβρύχιο, εξοπλισμένο με πυραύλους Cruise, που επιχειρεί κοντά στην Ιταλία.

To NATO έχει ήδη στρέψει την προσοχή του προς το υποβρύχιο, ενώ το ίδιο δημοσίευμα σημειώνει πως και παλαιότερα η Ρωσία είχε αναπτύξει πυρηνικά υποβρύχια στη Μεσόγειο, αλλά όχι συχνά. Ωστόσο, πλέον οι συνθήκες έχουν αλλάξει καθώς τόσο ο πόλεμος στην Ουκρανία όσο και οι τεταμένες σχέσεις Κοσόβου – Σερβίας δημιουργούν σοβαρές εστίες έντασης.

Το δημοσίευμα συνεχίζει λέγοντας πως «το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο φαίνεται να παίζει τη “γάτα με το ποντίκι” με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο».

Αναφέρει, δε, πως «η συσσώρευση δυνάμεων του ρωσικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα ως μέρος της εισβολής στην Ουκρανία είναι γνωστή. Λιγότερο συχνά συζητείται η σχετική συσσώρευση στη Μεσόγειο, η οποία θεωρείται ως η εξωτερική άμυνα για τις επιχειρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα».

Πηγή: newsit.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σε δήλωση του για την 48η επέτειο από την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου τονίζει ότι η 3η Σεπτέμβρη, εκφράζει την αυθεντική έννοια της πολιτικής, που μετουσιώνει τα οράματα του λαού σε πραγματικότητα. Η επέτειος αυτή, προσθέτει, αποτελεί ευκαιρία να κρατηθούν ζωντανές οι θεμελιώδεις αξίες του Κινήματός.

Ο πρώην πρωθυπουργός στη δήλωση του προτάσσει ως ένα από τα βασικά διδάγματα της 3ης Σεπτέμβρη, ότι τα οράματα μεταφράζονται σε πραγματικότητα μόνο όταν οι πολίτες παίρνουν τη μοίρα τους στα χέρια τους.

Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου

Η 3η Σεπτέμβρη, εκφράζει την αυθεντική έννοια της πολιτικής, που μετουσιώνει τα οράματα του λαού σε πραγματικότητα. Μέσα από αγώνες, μέσα από την σχεδόν πάνδημη συμμετοχή, ο Ελληνικός λαός ανέτρεψε ρίζες του συντηρητισμού και της εξάρτησης βάζοντας τις βάσεις για ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη, ισονομία, ισοπολιτεία, αλληλεγγύη, έλεγχο της εξουσίας και εθνική ανεξαρτησία.

Σαράντα οκτώ χρόνια μετά την Ίδρυση του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου, η Επέτειος αυτή αποτελεί ευκαιρία να κρατηθεί ζωντανός όχι μόνο ο ιστορικός ιστός αλλά και οι θεμελιώδεις αξίες του Κινήματός μας, μιας Παράταξης που σε κρίσιμες εποχές άλλαξε καθοριστικά τη χώρα προς όφελος της Ελληνίδας και του Έλληνα.

Είναι μια Επέτειος που ενώνει όλες τις γενιές γύρω από την κοινή αγωνία να μην μείνει ο Ελληνισμός απλός θεατής, και στην νέα εποχή να μην παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς, και τελικά υπέρ ενός αδιαφανούς πλέγματος ισχυρών συμφερόντων.

Ένα από τα βασικά διδάγματα της 3ης Σεπτέμβρη, είναι ότι τα οράματα μεταφράζονται σε πραγματικότητα μόνο όταν οι πολίτες παίρνουν τη μοίρα τους στα χέρια τους. Όταν οι πολίτες αποφασίσουν να αποκτήσουν φωνή και δύναμη πολιτική με καθημερινή παρουσία, συμμετοχή και αγώνες. Όταν μέσα από την κριτική ανάγνωση του παρελθόντος, συνειδητοποιούν τα βαθύτερα αίτια που κρατούν την Ελλάδα πίσω. Όταν τις αποφάσεις που οδηγούν στο μέλλον αποφασίσουν να τις συνδιαμορφώσουν οι ίδιοι. Όταν απορρίψουν τα πρότυπα που αναπαράγουν τα εκάστοτε συμφέροντα και κατεστημένα – τη μοιρολατρική θεωρία του μονόδρομου – και διαμορφώσουν συμμετοχικά νέες πορείες, νέες προοπτικές και συλλογικά οράματα, δικαιότερα, βιώσιμα, δημοκρατικά.

Το γεγονός ότι η 3η Σεπτέμβρη είναι και η Επέτειος της υιοθέτησης του Πρώτου Συντάγματος της Ελλάδας, είναι μια συμβολική υπενθύμιση για τη σημασία που έχει η περιφρούρηση και η θωράκιση της δημοκρατίας μας. Κάτι που υπήρχε στη σκέψη όλων όσων υπέγραψαν την Ιδρυτική μας διακήρυξη.

Σήμερα, που παρακολουθούμε την υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η δημοκρατία θωρακίζει τα δικαιώματα του πολίτη, το δικαίωμα για δημόσια υγεία, παιδεία, αξιοπρεπή εργασία, ασφάλεια και προστασία του περιβάλλοντος, εντέλει την κοινωνική δικαιοσύνη και την ελευθερία μας.

agriniopress.gr

«Ελλάδα, κοίταξε την ιστορία, πήγαινε πίσω στο χρόνο- αν πας πολύ μακριά, το τίμημα θα είναι βαρύ. Έχουμε ένα πράγμα να πούμε στην Ελλάδα: Θυμηθείτε τη Σμύρνη», δήλωσε ευθαρσώς ο Ερντογάν.

Εκτός ορίων για άλλη μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσε σήμερα την Αθήνα να κοιτάξει την ιστορία, λέγοντας: «Αν το παρακάνετε, το τίμημα θα είναι βαρύ».

«Ελλάδα, κοίταξε την ιστορία, πήγαινε πίσω στο χρόνο- αν πας πολύ μακριά, το τίμημα θα είναι βαρύ. Έχουμε ένα πράγμα να πούμε στην Ελλάδα: Θυμηθείτε τη Σμύρνη», δήλωσε ευθαρσώς ο Ερντογάν στη μεγαλύτερη τεχνολογική εκδήλωση της Τουρκίας, το Teknofest, στην επαρχία της Σαμψούντας στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας.

Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί, καθώς προχώρησε ακόμα παραπέρα, αμφισβητώντας ευθέως την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, λέγοντας πως η «κατοχή των νησιών» από την Ελλάδα δεν δεσμεύει την Τουρκία.

«Όταν έρθει η ώρα, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Όπως λέμε, ξαφνικά, μπορούμε να έρθουμε από τη μια μέρα στην άλλη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

thetoc.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ