Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  9:28: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2022

Το πρώτο διάγγελμά του προς τον βρετανικό λαό, μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, απηύθυνε στις 20:00 ώρα Ελλάδος την Παρασκευή ο νέος βασιλιάς Κάρολος ο Γ’.

Σε αυτό, ντυμένος με μαύρο κοστούμι, λευκό πουκάμισο και μαύρη γραβάτα, ο Κάρολος απέτισε φόρο τιμής στη βασίλίσσα Ελισάβετ, λέγοντας ότι αποτέλεσε πάντοτε πηγή έμπνευσης για την οικογένειά του. Τόνισε ακόμη ότι υπήρξε πάντοτε αφοσιωμένη στον βρετανικό λαό, κάνοντας μια στορική αναδρομή στη θητεία της και στεκόμενος στις αξίες και τις αρχές της.

Αρχές, που, όπως είπε, εμπνέουν και τον ίδιο, καθώς αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα. «Η ζωή μου θ’ αλλάξει» είπε χαρακτηριστικά σε μία προσωπική αναφορά για την άνοδό του στον θρόνο σε ηλικία 74 ετών, ενώ ανακήρυξε πρίγκιπα και πριγκίπισσα της Ουαλίας το ζεύγος Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον.

Ήταν η πρώτη δημόσια ομιλία του μετά τον θάνατο της μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ, την οποία διαδέχεται στον θρόνο. Ο 74χρονος Κάρολος ανακηρύχθηκε αυτομάτως βασιλιάς, όταν η Ελισάβετ Β’ απεβίωσε χθες το απόγευμα στο κάστρο Μπαλμόραλ της Σκωτίας.

Σας μιλάω σήμερα με αισθήματα βαθιάς θλίψης, είπε ο βασιλιάς Κάρολος.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της, η Α.Μ. η Βασίλισσα, η αγαπημένη μου μητέρα, αποτελούσε έμπνευση και παράδειγμα για μένα και για όλη την οικογένειά μου. Της οφείλουμε το πιο ειλικρινές χρέος που θα μπορούσε να οφείλει οποιαδήποτε οικογένεια στη μητέρα της, για την αγάπη, τη στοργή, την καθοδήγηση και το παράδειγμά της. Έκανε θυσίες για το καθήκον. Η αφοσίωσή της ως ηγεμόνα δεν κλονίστηκαν ποτέ, σε περιόδους αλλαγών και προόδου, σε περιόδους χαράς και γιορτής, αλλά και σε περιόδους θλίψης και απώλειας».

Ο κόσμος «αγκάλιασε» τον Κάρολο έξω από το Μπάκιγχαμ

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, με τη νέα ιδιότητα του βασιλιά, ο Κάρολος έφτασε στο Λονδίνο και μετέβη στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπου ήταν συγκεντρωμένο πλήθος κόσμου, που έσπευσε να συλλυπηθεί, να χαιρετήσει, να αγκαλιάσει τον νέο μονάρχη. Μία Βρετανίδα έσκυψε και του φίλησε το χέρι ενώ άλλες τον φίλησαν στο μάγουλο.

Εμφανώς συγκινημένος, ο Κάρολος χαιρέτησε το πλήθος, ενώ βίντεο που έχει ανέβει στα social media τον δείχνει να προσπαθεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του μπροστά στην κάμερα, καθώς όμως γυρνά την πλάτη για να εισέλθει στο Μπάκιγχαμ, έχοντας στο πλευρό του την σύζυγό του, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, φαίνεται σαν να προσπαθεί να σκουπίσει το δακρυσμένο πρόσωπό του.

protothema.gr 

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

γράφει ο Κώστας Παπαδόπουλος

- ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ από χθες το απόγευμα, για τα κανάλια, για τα sites και για κάθε μεγάλο ή μικρό ΜΜΕ, σταμάτησε ο χρόνος και όλες οι άλλες ειδήσεις, με μία και μοναδική: "Πέθανε η βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ σε ηλικία 96 χρονών"! Και πήραν "φωτιά" τα πληκτρολόγια εδώ μέσα! Και, για μία ακόμα φορά, διχαστήκαμε! Σε αυτούς που "ανακουφίστηκαν" απ' το θάνατο μιας παλιόγριας που δεν έδωσε χάρη στον Ευαγόρα και τόσα άλλα νέα παλικάρια στην Κύπρο "τότε", για το ότι μισούσε την Ελλάδα, για τα πλούτη της που είναι αμύθητα, για τις αποικίες της Αγγλίας γενικώς και άλλα διάφορα. Και σε εκείνους που "στενοχωρήθηκαν" για την απώλεια μιας ζωής, άσχετα απ' τα όσα κακά και ανάποδα έκανε στη ζωή της. Και τι μάς νοιάζει εμάς, αν πέθανε μια βασίλισσα;; Και μάλιστα σε άλλο κράτος, όπου ο λαός του έχει το "θρόνο" ως ένα σκαλί πάνω απ' τους απλούς πολίτες και λίγο κάτω απ' το Θεό και αυτούς που κάθονται σε αυτόν κάτι ως "ημίθεους"...

- ΛΕΝΕ πως το πολίτευμα κάθε χώρας είναι σεβαστό εφόσον είναι αποδεκτό απ' το λαό της. Βασιλιά εξάλλου δεν έχει μόνο η Αγγλία. Κι εμείς είχαμε - με τις φωτογραφίες μάλιστα σε κάθε δημόσια υπηρεσία σε κορνίζα - μέχρι να τους διώξουμε με δημοψήφισμα. Οι καιροί αλλάζουν, τα κράτη πρέπει να εκσυγχρονίζονται σε όλους τους τομείς. Και ο ανώτατος Άρχοντας (είτε βασιλιάς, είτε πρόεδρος της Δημοκρατίας) δεν πρέπει να υπάρχουν χωρίς τη θέληση και την εκλογή τους απ' το λαό. Όμως υπάρχουν, τι να κάνουμε! Μήπως σ' εμάς εδώ, ο/η ΠτΔ χρησιμεύει σε τίποτε;; Άσε που βγαίνουν και κάποιοι που ψηφίζουμε άχρηστοι και τύραννοι..

- ΟΣΟ για τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη που "έπαιξε" πιο πολύ εδώ μέσα (που δεν έδωσε χάρη η νεαρή τότε Ελισάβετ - δεν ξέρουμε καν αν τό δικαιούνταν), για όσους έχουμε διαβάσει την τελευταία του επιστολή πριν την αγχόνη, δεν είχε ανάγκη τη "χάρη"! Τιμή του ο θάνατος για την πατρίδα! Ήταν ένας έφηβος Ήρωας! Άντε να βρεθούν σήμερα τέτοιοι Ήρωες και Αγωνιστές! Και σήμερα στη χώρα μας κυβερνιόμαστε από "κάποιους" που η Ελισάβετ μπορεί και να είναι "άγγελος" συγκριτικά με αυτούς. Και μία βασίλισσα ξένου κράτους! Οπότε, γιατί τόση χολή απέναντί της και τόσο "ενδιαφέρον", αρνητικό ή θετικό;; Μήπως γιατί βγάλαμε όλα τα απωθημένα μας σε αυτήν;; Επειδή ο δικός μας "βασιλιάς" κάθεται στο "θρόνο" του και δεν κάνουμε τίποτε να τόν γκρεμίσουμε;;;;

πηγή φωτο: espresso.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

του Γιώργου Βαρεμένου*

Η θανούσα ήταν μία “ιστορική” βασίλισσα, πρώτα και κύρια διότι βασίλευσε 70 ολόκληρα χρόνια, κάτι για το οποίο φρόντισε ο θεός ή η φύση. Μερικοί στην Μ. Βρετανία θεωρούσαν ότι ο θάνατός της θα έπρεπε να σημάνει και το τέλος της μοναρχίας, επειδή -εκτός των άλλων- η βασιλική οικογένεια συνδέθηκε με σκάνδαλα.

Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πιθανό να συμβεί διότι, πέρα από οργανικό στοιχείο του πολιτεύματος, η μοναρχία στην Μ. Βρετανία είναι βαθειά ριζωμένη στο λαϊκό φολκλόρ και αποτελεί μία ισχυρή τουριστική ατραξιόν. Κοστίζει ακριβά διότι η βασιλική οικογένεια είναι από τις πλουσιότερες στον κόσμο, αλλά θεωρείται ότι φέρνει και χρήμα στην τουριστική βιομηχανία.

Εκτός των άλλων, η Ελισάβετ εθεωρείτο ως ένα συνεκτικό στοιχείο σε ένα Ενωμένο Βασίλειο το οποίο, υπό το φως πρόσφατων εξελίξεων, δεν φαίνεται και τόσο Ενωμένο. Ο προβληματισμός για την κληρονομική μοναρχία δεν έπαψε, ακόμη και στην Μ. Βρετανία, να υπάρχει.

Οι Ρωμαίοι κατέληξαν να καταργήσουν την κληρονομικότητα στην διαδοχή των αυτοκρατόρων όταν είχαν την ιστορική ατυχία δύο ψυχοπαθών αυτοκρατόρων, του Νέρωνα και του Καλιγούλα. Κάτι που δεν ήταν ατυχία, διότι με τον νόμο των πιθανοτήτων είναι πολύ πιθανό. Κίνδυνος που ελλοχεύει και στην κληρονομική δημοκρατία, έστω κι αν εκεί ο λαός, με την ετυμηγορία του, είναι πιθανό να βάλει ενίοτε το χεράκι του στο ατύχημα και ο εκλεκτός του να είναι ανεπαρκής σε βαθμό επικινδυνότητας.

Ως προς την ιστορική απώλεια της Ελισάβετ, πρέπει να σημειωθεί ότι η ίδια, σε αντίθεση με τον διάδοχό της, κατόρθωσε να μην φορτωθεί τα σκάνδαλα που συνδέθηκαν με την βασιλική οικογένεια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν συνέβαλαν στην περαιτέρω φθορά του θεσμού, ο οποίος παρά τον αναχρονισμό του επιβίωσε λόγω ειδικών συνθηκών και παράδοσης στην Γηραιά Αλβιώνα.

Με αυτήν την έννοια, οι προβληματισμοί εκείνων που θεωρούν ότι πρέπει να σημάνει και το τέλος της βασιλείας εντείνονται, έστω κι αν δεν είναι πλειοψηφικοί.

ΥΓ: Με το δίδυμο Καρόλου και Λιζ Τρας, οι εξελίξεις στην Βρετανία αναμένονται ενδιαφέρουσες ….

*  Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ και ΑΚΕ

Θεσσαλονίκη, 7/9/2022

Του:       Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:   Τον κ. Υπουργό Εξωτερικών

Τον κ. Υπουργό Οικονομικών Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Τον κ. Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου

ΘΕΜΑ:  «Προκλητικές δηλώσεις εχθρικού χαρακτήρα του Προέδρου του Πακιστάν εις βάρος της Ελλάδας»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Όπως πληροφορηθήκαμε από σχετική ανάρτηση σε ιστοσελίδα του Διαδικτύου, ο Πρόεδρος του Πακιστάν, κ. Alvi, έκανε πρόσφατα δηλώσεις στο πρακτορείο ειδήσεων

«Anadolu Agency» για τις διμερείς σχέσεις Τουρκίας-Πακιστάν, τοποθετούμενος σε περιφερειακά και σε διεθνή ζητήματα. Μεταξύ άλλων, ο ανωτέρω Πρόεδρος του Πακιστάν, ομολόγησε πως το κράτος του βοήθησε την Τουρκία σε πολέμους, ένας εκ των οποίων ήταν η εισβολή στην Κύπρο, ενώ προέκυψαν και προειδοποιήσεις για το ότι κάτι ανάλογο μπορεί να γίνει και τώρα, σε περίπτωση που προκύψει πολεμικό επεισόδιο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας! Όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ στην χώρα μας ζουν χιλιάδες ισλαμιστές, ειδικά Πακιστανοί.

Συμβαίνει λοιπόν το παράδοξο, αφενός, να έχουμε ενώπιόν μας την ανωτέρω απειλητική δήλωση του Πακιστάν, που προαναγγέλλει κοινή επίθεση με την Τουρκία, την ώρα που η Ελλάδα είναι, επισήμως, στρατιωτικός στόχος της Τουρκίας, και από την άλλη, να έχουν προκύψει κρούσματα ένοπλης βίας, με πιο πρόσφατο το περιστατικό όπου αλλοδαπός μετανάστης, αφού ισχυρίστηκε ότι έδωσε 20.000 ευρώ(!) σε μια γυναίκα, στην συνέχεια, την δολοφόνησε με πυροβόλο όπλο, το οποίο, άγνωστο πώς, είχε στην κατοχή του. Κατόπιν των παραπάνω, προκύπτουν εύλογα ερωτήματα, αφενός, σχετικά με τα μέτρα που έχουν λάβει οι ελληνικές Αρχές προς έλεγχο των πακιστανών που βρίσκονται νόμιμα η παράνομα στην Ελλάδα, αφετέρου, σχετικά με τις αντιδράσεις σε διεθνές επίπεδο, στις οποίες έχει ενδεχόμενα προβεί η ελληνική κυβέρνηση, έπειτα από αυτή την παραπάνω τόσο προκλητική δήλωση, ενώ τέλος, ενδιαφέρον θα είχε μια επισκόπηση των στοιχείων που αφορούν στο σύνολο των εμβασμάτων που έχουν σταλεί από την Ελλάδα στο Πακιστάν, ανά αποστολέα, κατά τα τελευταία τρία χρόνια, σε αντιπαραβολή με τις φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος που έχουν κάνει οι πακιστανοί αποστολείς των εν λόγω εμβασμάτων από την Ελλάδα προς το Πακιστάν.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Ποιες πρωτοβουλίες και ποια μέτρα έχουν λάβει οι αρμόδιες Αρχές, έπειτα από την ανωτέρω προκλητικά εχθρική κατά της χώρας μας δήλωση του Προέδρου του Πακιστάν, σε συνδυασμό με το πρόσφατο δολοφονικό επεισόδιο, όσον αφορά στον έλεγχο οπλοκατοχής και κατοχής πυρομαχικών από πακιστανούς, που βρίσκονται νόμιμα η παράνομα στην Ελλάδα;
  2. Προτίθεσθε να προβείτε σε μια αντιπαραβολή των εμβασμάτων προς το Πακιστάν, κατ’ άτομο, σε σύγκριση με τις φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος τις οποίες έχουν καταθέσει οι πακιστανοί αποστολείς των εν λόγω εμβασμάτων, που διαμένουν στην Ελλάδα;

Παρακαλώ, χορηγήστε μας λεπτομερή στοιχεία για το σύνολο των εμβασμάτων που έχουν σταλεί από την Ελλάδα στο Πακιστάν, τα τελευταία τρία χρόνια, ανά έτος και μέθοδο αποστολής (μέσω τραπεζικού ή άλλου ιδρύματος) και αντίστοιχα, το συνολικό ύψος εισοδήματος που έχουν δηλώσει στις αρμόδιες Φορολογικές Αρχές οι μέχρι πρότινος υπήκοοι του Πακιστάν, που διαμένουν στην Ελλάδα, κατά τα τελευταία τρία χρόνια, ανά έτος.

Ο ερωτών βουλευτής

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 7/9/2022

Του:           Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:      Τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ:    "Εγκατάλειψη των κοιτασμάτων πετρελαίου του Πατραϊκού κόλπου"

Κύριε Υπουργέ,

Προ μηνών, ο κ. Σιάμισης, επικεφαλής των «ΕΛΠΕ», με δηλώσεις του στα εγκαίνια του φωτοβολταϊκού πάρκου στην Κοζάνη, παρουσία του κ. Πρωθυπουργού, ξεκαθάρισε ότι, ο Όμιλος του οποίου ηγείται δεν προτίθεται να προβεί σε εξορύξεις πετρελαίου πουθενά στην χώρα, προφανώς, ακόμα και στον Πατραϊκό κόλπο, όπου υπάρχουν πιστοποιημένα κοιτάσματα, ενώ, οι όποιες έρευνες διεξαχθούν εκεί, θα προχωρήσουν μόνον για την προοπτική εξόρυξης φυσικού αερίου. Σε επικοινωνία που είχε το κόμμα μας με τον καθηγητή, κ. Ζελελίδη, ο εν λόγω μας πληροφόρησε ότι, όπως διαπιστώθηκε από τοπικές σεισμικές μελέτες, τα κοιτάσματα πετρελαίου στον Πατραϊκό κόλπο εκτιμώνται σε πάνω από 200 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου. Ο κ. Ζελελίδης συνέχισε, λέγοντας ότι, ενώ όλα ήταν έτοιμα από πλευράς υποδομών για την εξόρυξη, η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, δεν μερίμνησαν καταλλήλως, ώστε να βρεθεί λιμάνι για την διακίνηση των αναλώσιμων, που θα χρειαστεί η διαδικασία της εξόρυξης.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Για ποιον λόγο εγκαταλείπονται σε αχρησία τα πιστοποιημένα κοιτάσματα πετρελαίου στον Πατραϊκό κόλπο, αφού αποτελούν μια εν δυνάμει πλουτοπαραγωγική πηγή της χώρας;

Ο ερωτών βουλευτής

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Για τα μέτρα που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, αλλά και το πολιτικό σκηνικό όπως διαμορφώνεται εν μέσω και της ενεργειακής κρίσης, μίλησε στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου είπε πως ο Πρωθυπουργός στην ΔΕΘ θα ανακοινώσει μέτρα άμεσης ανακούφισης, αλλά και πιο μόνιμα μέτρα, σημειώνοντας πως «θα είναι μέτρα που περιμένει να ακούσει η κοινωνία».

«Θα συνεχιστεί η οριζόντια στήριξη σε όλους για τους λογαριασμούς του ρεύματος και δεν θα εξαιρεθεί κανείς από την ενίσχυση», επεσήμανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Τόνισε όμως πως στο εξής, «η μεγαλύτερη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο θα μειώνει το ύψος της στήριξης, ενώ εάν υπάρχει μειωμένη κατανάλωση σε σχέση με πέρσι θα είναι μεγαλύτερη η στήριξη. Όσοι κάνουν εξοικονόμηση ενέργειας θα έχουν μεγαλύτερο όφελος από την ενίσχυση».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να δοθεί και νέα επιταγή ακρίβειας, είπε ότι «Όπως κάναμε και το προηγούμενο διάστημα και σε ένα κομμάτι του πληθυσμού, που αντιμετώπιζε μεγαλύτερο πρόβλημα, βρήκαμε τρόπους να το ενισχύσουμε και απέναντι στην ακρίβεια στα καταναλωτικά αγαθά, αυτό θα γίνει και τώρα».

Ο κ. Οικονόμου είπε πως τα μέτρα στήριξης είναι τέτοια που «έχουν αποτελεσματικότητα, καθώς είναι μέτρα που αφορούν όλους, ενώ παράλληλα μας επιτρέπουν να κρατάμε εφεδρείες γιατί τα νερά είναι αχαρτογράφητα και παράλληλα να διατηρούμε την δημοσιονομική ισορροπία».

Στις εξαγγελίες θα περιλαμβάνεται και η διεύρυνση του ύψους και των κριτηρίων για το επίδομα θέρμανσης, σημείωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ενώ συμπλήρωσε πως εκτός από τα μέτρα στήριξης, υπάρχουν χρήματα που θα αξιοποιήσει η Κυβέρνηση για να γίνει εξοικονόμηση ενέργειας από τους πολίτες, όπως με την αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών.

Για τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας είπε πως σύντομα θα εισπραχθούν τα χρήματα για την προηγούμενη περίοδο, προσθέτοντας πως με τον μηχανισμό τιμολόγησης που ισχύει από τον Ιούλιο και μετά, όλα τα πρόσθετα κέρδη από τους παρόχους ενέργειας ανακτώνται άμεσα και με αυτά ουσιαστικά γίνεται η επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος του Σεπτεμβρίου.

«Εκλογές θα γίνουν το 2023, το λέμε επίμονα και καθαρά. Τον εκλογικό χρόνο δεν τον αντιμετωπίζουμε στο πλαίσιο μικροκομματικών παιχνιδιών. Το 2023 είναι η τελευταία χρονιά της τετραετίας, αν γίνουν τον Ιούλιο ή γίνουν τον Απρίλιο πριν από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, δεν έχει μεγάλη σημασία», είπε ο κ. Οικονόμου.

Για τον εκλογικό νόμο ανέφερε πως «συζητάμε και λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο που είναι ο κόσμος που θα ψηφίσει. Όταν γίνουν εκλογές το 2023, ο κόσμος θα λάβει όλα τα ζητούμενα για να αποφασίσει. Ο Πρωθυπουργός θα δώσει καθαρή απάντηση για τον εκλογικό νόμο στην ΔΕΘ, στην συνέντευξη Τύπου της Κυριακής».

Σε ότι αφορά το θέμα των παρακολουθήσεων και τα αρχεία της ΕΥΠ για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, είπε πως υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που τηρούνται τα αρχεία από την Υπηρεσία και πως η λειτουργία της ΕΥΠ γίνεται μέσα σε απόλυτα νόμιμο πλαίσιο.

«Η υπόθεση οφείλει να διερευνηθεί και να μην μείνει καμία σκιά. Οι απειλές του κ. Τσίπρα με αυτό το οργίλο ύφος, αγκαλιά με τον κ. Ανδρουλάκη είναι για την δημιουργία εντυπώσεων. Οι κανόνες στην Δημοκρατία πρέπει να τηρούνται μέχρι κεραίας», επεσήμανε ο κ. Οικονόμου.

Κατέληξε, αφήνοντας αιχμές προς κόμματα της αντιπολίτευσης, λέγοντας πως το θέμα των παρακολουθήσεων δεν είναι το μόνο μεγάλο θέμα που αντιμετωπίζει η χώρα και η κοινωνία και ότι η εμμονή κάποιων να κινούνται μονοθεματικά γύρω από το θέμα των παρακολουθήσεων, δείχνει την αδυναμία τους να ασχολούνται με τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας.

protothema.gr

Στην καταγγελία ότι το κινητό τηλέφωνο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη, παρακολουθείτο προχώρησε αντιπροσωπεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που βρέθηκε στον Άρειο Πάγο το πρωί της Παρασκευής.

Η καταγγελία έγινε από τον Χρήστο Σπίρτζη και τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλη Καλογήρου, που επισκέφθηκαν τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο.

Κατά πληροφορίες ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος υπέβαλε και μηνυτήρια αναφορά, ενημέρωσε το πρωί της Παρασκευής τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για την παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου με τη χρήση του λογισμικού predator και αποφασίστηκε να γίνει επίσημη καταγγελία.

Η πρωτοβουλία όπως αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου εκδηλώνεται την ώρα που η κυβέρνηση «επιχειρεί τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών εντός και εκτός κοινοβουλίου».

Σημειώνεται ότι χθες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από την Επιτροπή της Βουλής ενώ ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε ότι «πρόκειται για αντιδημοκρατική εκτροπή».

Πηγή: protothema.gr

Στη Βρετανία από χθες, αφού ανακοινώθηκε ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ, οι σημαίες σε όλα τα κυβερνητικά κτήρια και τις δημόσιες υπηρεσίες, όπως και στα ανάκτορα, κυματίζουν μεσίστιες.

Ο ιστότοπος της βασιλικής οικογένειας άλλαξε φόντο σε μαύρο.

Σήμερα, περί τις 10:00, ο νέος βασιλιάς της χώρας, ο μέχρι τώρα πρίγκιπας Κάρολος, θα ανακηρυχθεί επισήμως μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου από το Συμβούλιο Ενθρόνισης.

Από εδώ και πέρα θα αποκαλείται βασιλιάς Κάρολος ο Γ΄, ενώ η σύζυγος του Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς θα φέρει τον τίτλο της «βασιλικής συζύγου».

Όλοι οι άντρες του Συμβουλίου κατά την διάρκεια της τελετής υποχρεούνται να φορούν πρωινό κοστούμι με μαύρες ή σκούρες γραβάτες.

Στη συνέχεια αναμένεται ο νέος βασιλιάς να απευθύνει το πρώτο του διάγγελμα στο βρετανικό λαό.

Αργότερα θα συνεδριάσει το κοινοβούλιο για να αποτίσει φόρο τιμής στην βασίλισσα και να εγκρίνει το μήνυμα συλλυπητηρίων. Κατόπιν οι εργασίες του θα ανασταλούν για 10 ημέρες.

Στις 15:30 η πρωθυπουργός της χώρας Λιζ Τρας και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου της θα μεταβούν στο παλάτι του Μπάκιγχαμ για ακρόαση με τον νέο βασιλιά.

Αύριο Σάββατο η σορός της βασίλισσας, κατά μία εκδοχή, αναμένεται να μεταφερθεί με το βασιλικό τραίνο από το Μπαλμόραλ στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Ωστόσο, κατ’ άλλες πληροφορίες θα μεταφερθεί οδικώς στο παλάτι του Χόλιρουντ στο Εδιμβούργο και την επομένη στον καθεδρικό ναό της πόλης, τον Άγιο Τζάιλς, όπου θα τελεστεί λειτουργία παρουσία του βασιλιά.

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ θα έχει ήδη ξεκινήσει περιοδεία σε όλες τις χώρες του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως ορίζει το πρωτόκολλο. Πρώτος του σταθμός θα είναι η Σκοτία, κατόπιν θα μεταβεί στην Βόρεια Ιρλανδία και έπειτα στην Ουαλία.

Μεθαύριο Κυριακή η σορός της βασίλισσας, σύμφωνα πάντα με το δεύτερο σενάριο, θα μεταφερθεί με αεροσκάφος της RAF (της Πολεμικής Αεροπορίας) στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Νόρθχολντ του δυτικού Λονδίνου και από εκεί οδικώς στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Την Δευτέρα, πάνω σε κιλλίβαντα, συνοδεία στρατιωτικής πομπής και συγγενών, η σορός θα μεταφερθεί από το παλάτι του Μπάκιγχαμ στο Κοινοβούλιο όπου θα παραμείνει για τριήμερο λαϊκό προσκύνημα.

Δέκα ημέρες μετά το θάνατο της, θα τελεστεί η κηδεία της βασίλισσας. Η ημέρα αυτή, κατά την οποία θα κηρυχθεί εθνικό πένθος, θα είναι επίσημη αργία.

Κατά πληροφορίες η σορός της βασίλισσας θα μεταφερθεί στις 10:50 από το κοινοβούλιο στο Αβαείο του Γουέστμινστερ όπου θα πραγματοποιηθεί μεγαλοπρεπής πολιτειακή κηδεία παρουσία ξένων ηγετών.

Πριν από την τελετή, θα τηρηθεί δύο λεπτών σιγή σε όλη τη χώρα.

Αργότερα, η σορός θα μεταφερθεί στο κάστρο του Ουίνδσορ όπου περί τις 16:00 θα λάβει χώρα τελετή στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, όπου είχε τελεστεί επίσης η κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου.

tempo24.news.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ