Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  3:15: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022 20:45

Ξεκάθαρη και τεκμηριωμένη απάντηση Λιβανού στον Σοϊλού

Ξεκάθαρη και τεκμηριωμένη απάντηση έδωσε ο Σπήλιος Λιβανός, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, στον Υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών της ΚΣ του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη.

Η τουρκική πλευρά συνέχισε την προκλητική επιθετική τακτική της απέναντι στην Ελλάδα για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, με τον Υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, να παίρνει αυτή τη φορά τη σκυτάλη από τον Χουλούσι Ακάρ και να τοποθετείται στους ίδιους "υψηλούς τόνους" προσάπτοντας στην Ελλάδα επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, μη εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας του 2016 και υπόθαλψη τρομοκρατών.

Ο αντιπρόεδρος της ΚΣ ΝΑΤΟ, Σπήλιος Λιβανός, απάντησε κατηγορηματικά με την παρουσίαση των ελληνικών θέσεων και των σχετικών στατιστικών στοιχείων που αποδεικνύουν την αλήθεια.

Ο Σπήλιος Λιβανός σημείωσε ότι η Τουρκία, για μια ακόμη φορά, προβάλλει με επιθετικότητα τις διμερείς διαφορές, μεταξύ των δύο χωρών, σ' ένα συμμαχικό forum και επεσήμανε ότι η Ελλάδα υπερασπίζεται την πλήρη εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας του 2016 και από τις δύο πλευρές.

«Οι κατηγορίες για επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο είναι αβάσιμες και αναξιόπιστες! Απαράδεκτες!» είπε ο Έλληνας επικεφαλής και συνέχισε τονίζοντας ότι «η προστασία της ζωής στη θάλασσα αποτελεί κύριο μέλημα της Ελλάδας και η φύλαξη των συνόρων της, που είναι και σύνορα της Ε.Ε., πρώτη προτεραιότητά της».

Ο Σπήλιος Λιβανός απαντώντας στις επιθετικές και ανυπόστατες αιτιάσεις του Τούρκου Υπουργού ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και συνεργάζεται απόλυτα με την ΕΕ στο πεδίο αυτό.

Τέλος, ο Σπήλιος Λιβανός αναδεικνύοντας τη διαφορά πολιτικής συγκρότησης και αντίληψης Δύσης – Τουρκίας τόνισε απευθυνόμενος στον Υπουργό Σοϊλού «Είμαστε όλοι εδώ μέλη μιας Συμμαχίας. Δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεστε και να δέχεστε ουτε τη θέση σας, ούτε τις αρχές, τις αξίες και την ιδεολογική βάση του κοινού μας Οργανισμού, αλλά ούτε τις αρχές και αξίες της Δυτικής Φιλελεύθερης Δημοκρατίας».