Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  2:50: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022 16:16

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα ζητήσω μέτρα στήριξης για την ακρίβεια στην Σύνοδο Κορυφής

Μέτρα στήριξης για την ακρίβεια, θα ζητήσει ο Κ. Μητσοτάσκης στην Σύνοδο Κορυφής όπως ανακοίνωσε σχετικά με την παρέμβασή του στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη Κορυφής του ΕΛΚ

Πιο αναλυτικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε παρέμβαση του στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη Κορυφής του ΕΛΚ που συγκάλεσε ο Ντόναλντ Τουσκ για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν εκτάκτως και εκπρόσωποι ουκρανικών κομμάτων της Κεντροδεξιάς και όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ενόψει της αυριανής έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ουκρανία, ότι η Ευρώπη πρέπει να βρει κοινή απάντηση στην αύξηση των τιμών ενέργειας.

Και αυτό αφορά τόσο την επιβάρυνση για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, όσο και την ανάγκη να μην είναι η Ευρώπη εξαρτώμενη από τις διακυμάνσεις των τιμών του φυσικού αερίου και να αναζητήσει εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Για την Ουκρανία

Ο πρωθυπουργός επίσης υπογράμμισε την ευρωπαϊκή ενότητα και αλληλεγγύη στην Ουκρανία, η εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της οποίας έχει παραβιαστεί.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε τον ιστορικό αναθεωρητισμό με τη χρήση βίας», υπογράμμισε συγκεκριμένα.

newsit.gr