Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  3:56: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022 19:52

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Παραδοθείτε τώρα» – Έτοιμη να διαπραγματευτεί με το Κίεβο τους όρους η Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έτοιμη να διαπραγματευτεί τους όρους παράδοσης του Κιέβου δηλώνει η Μόσχα, λίγες ώρες μετά τη στρατιωτική εισβολή στην ουκρανική επικράτεια.Με ανακοίνωσή του, μέσω του εκπροσώπου Ντμίτρι Πεσκόφ, το Κρεμλίνο δήλωσε έτοιμο να κάτσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την ηγεσία της Ουκρανίας και να καταλήξουν στους όρους παράδοσης της χώρας.

«Ο πρόεδρος -σ.σ. Βλαντίμιρ Πούτιν- είναι έτοιμος να δηλώσει τι περιμένει από την Ουκρανία, θέτοντας την κόκκινη γραμμή στα προβλήματα που έχουν προκύψει. Οι προτάσεις της ρωσικής προεδρίας αφορούν ένα ουδέτερο καθεστώς και την αποστρατικοποίηση της χώρας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ενώ τόνισε ότι «με την τήρηση αυτών των όρων θα επιτευχθεί η αποστρατικοποίηση και η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανία, ώστε να πάψει η Ρωσία να τη θεωρεί ως απειλή για την ασφάλειά της και τον λαό της».

Την ίδια ώρα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι δεν είχε άλλη επιλογή παρά να δώσει διαταγή για αυτό που ο ίδιος αποκάλεσε μια ειδική επιχείρηση κατά της Ουκρανίας.

Ο κ. Πούτιν επεσήμανε ότι η Μόσχα παραμένει κομμάτι της παγκόσμιας οικονομίας και δεν σχεδιάζει να πλήξει το σύστημα στο οποίο ανήκει. Ζήτησε, δε, από τους εταίρους της Ρωσίας να το κατανοήσουν αυτό και να μην σπρώξουν τη Μόσχα έξω από αυτό το σύστημα.

eleftherostypos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022 19:54