Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  10:56: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021

Τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποίησε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης τόσο με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ιωάννη Καρβέλη όσο και με την Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου κ. Ελένη Φιλιπποπούλου. 

Κύριο θέμα συζήτησης με την Διοικήτρια ήταν το μείζον ζήτημα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού και συγκεκριμένα ιατρού ορθοπεδικού και παιδιάτρου. Η κ. Φιλιπποπούλου ενημέρωσε τον βουλευτή ότι οι δυο ως άνω ειδικότητες είναι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και κατ΄ επέκταση για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών που προσέρχονται σε αυτό. Άλλο ένα πρόβλημα που μετέφερε η διοικήτρια στον βουλευτή είναι η ανανέωση του ιατροτεχνικού εξοπλισμού του οφθαλμολογικού ιατρείου του νοσοκομείου το οποία είναι αρκετά παλαιό και χρίζει άμεσης αντικατάστασης.

Ο κ. Καραγκούνης με την σειρά του μετέφερε τα ανωτέρω προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου στον κ. Καρβέλη με την παράκληση της άμεσης επίλυσής τους για την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου. Από την πλευρά του ο Διοικητή της 6ης ΥΠΕ δεσμεύτηκε και διαβεβαίωσε τον βουλευτή τον ότι θα κινηθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την προκήρυξη των δυο θέσεων ιατρικού προσωπικού με επικουρικές θέσεις και από την νέα χρονιά θα συζητήσουν για το θέμα της ανανέωσης του ιατροτεχνικού εξοπλισμού του οφθαλμολογικού ιατρείου του νοσοκομείου.

Τέλος ο βουλευτής ευχαρίστησε τον κ. Ιωάννη Καρβέλη για το άμεσο ενδιαφέρον του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Να σπάσουμε αυτό τον φόβο και με ένα σύγχρονο κόμμα, με νέα πρόσωπα υψηλής κοινωνικής αξιοπιστίας και επάρκειας, να πούμε στο λαό ότι υπάρχει εναλλακτική κι αυτή είμαστε εμείς, η Δημοκρατική Παράταξη η Σοσιαλδημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, που μπορεί να κυβερνήσει τον τόπο με ασφάλεια» τόνισε ο Ν. Ανδρουλάκης.

«Ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού αναγνωρίζει ότι η κυβέρνηση κάνει πολλά λάθη στην πανδημία, στην οικονομία, στο προσφυγικό, αλλά φοβάται να μην ξαναγυρίσει ο Τσίπρας», υπογράμμισε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, απευθυνόμενος σε μέλη και φίλους της παράταξης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Καβάλα.

Ο ευρωβουλευτής κάλεσε να εκμεταλλευτούμε την θετική αυτή συγκυρία. «Να σπάσουμε αυτό τον φόβο και με ένα σύγχρονο κόμμα, με νέα πρόσωπα υψηλής κοινωνικής αξιοπιστίας και επάρκειας, να πούμε στο λαό ότι υπάρχει εναλλακτική κι αυτή είμαστε εμείς, η Δημοκρατική Παράταξη η Σοσιαλδημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, που μπορεί να κυβερνήσει τον τόπο με ασφάλεια».

Στον προτελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε σχετικά με την πρόταση της εξεταστικής επιτροπής για τη τη διερεύνηση της χρηματοδότησης των ΜΜΕ κατά την περίοδο της πανδημίας καθώς και της διενέργειας δημοσκοπήσεων, ζητώντας «να πέσει άπλετο φως σε όλους και σε όλα και σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο».

«Η απελευθέρωση του πολιτικού συστήματος και της δημοκρατίας από την πελατειακή διαπλοκή, τα fake news, την προπαγάνδα και την καταπίεση της ελεύθερης δημοσιογραφίας είναι μονόδρομος για να εμπιστευτούν οι πολίτες ξανά την πολιτική και τα κόμματα,» συμπλήρωσε.

«Γι’ αυτό και η προσπάθεια για μια δημοκρατία χωρίς κηδεμόνες περνά μέσα από κόμματα ανοιχτά και δημοκρατικά, που λογοδοτούν στην κοινωνία και γίνονται παράδειγμα διαφάνειας και λογοδοσίας. Αυτό το κίνημα θα ξαναχτίσουμε μαζί στις 5 Δεκέμβρη».

in.gr

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟΒ Μεσολογγίου του ΚΚΕ, την Παρασκευή 12 Νοέμβρη, με τίτλο «Το “νέο ΕΣΥ”, ο νέος υγειονομικός χάρτης & οι θέσεις του ΚΚΕ».

H ανακοίνωση αναφέρει:

Μίλησε ο Μάκης Αραβανής, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ & μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ, όπου αναφέρθηκε στις ευθύνες της κυβέρνησης, που συνεχίζει να μην ενισχύει το δημόσιο σύστημα υγείας, κάνοντας επίκληση συνεχώς στην «ατομική ευθύνη», χωρίς να αναλαμβάνει τη δικιά της.

Για το “νέο ΕΣΥ” που φέρνει  η κυβέρνηση της ΝΔ, είπε ότι, δεν είναι καθόλου νέο, είναι παλιά κατεύθυνση της ΕΕ και του κεφαλαίου και εφαρμόζεται χρόνια τώρα στις άλλες χώρες της Ευρώπης, με αποτέλεσμα την κατάρρευση των συστημάτων Υγείας τους. «Οδηγούμαστε στην πλήρη εμπορευματοποίηση, στην κατάργηση του καθολικού δικαιώματος της Υγείας, ενισχύοντας παραπέρα τη λογική, η Υγεία να πηγαίνει ανάλογα με το πορτοφόλι του καθενός.

Η κυβέρνηση θέλει να φτιάξει έναν υγειονομικό χάρτη με κριτήριο το “κόστος – όφελος”, κάνοντας μάλιστα και ελεεινές δηλώσεις, όπως ότι “δεν μπορεί ένα νοσοκομείο να απέχει από ένα άλλο πάνω από 20 χιλιόμετρα”».

Αντίστοιχα, επεσήμανε, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ από τη μεριά του, κάθε φορά που αναφέρεται στην Υγεία, προσπαθεί να ψαρέψει σε θολά νερά.

Κάθε τρεις και λίγο μας θυμίζει ότι παρέχει συναίνεση, μία καλώντας τον λαό σε σιγή ιχθύος, όπως τους πρώτους μήνες της πανδημίας με τα “θα λογαριαστούμε μετά”, μία με τις προτάσεις του για κοινό υπουργό Υγείας με τη ΝΔ και την άλλη, όπως στα αλλεπάλληλα καλέσματά του προς την κυβέρνηση, για έναν “κοινό εθνικό σχεδιασμό”!

Δεν χάνει ευκαιρία, όχι μόνο να μας θυμίσει ότι κυβέρνησε με “σύνεση”, αλλά ότι έχει και σήμερα προτάσεις “κομμένες και ραμμένες” για τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου», και θύμισε και τα «έργα και τις ημέρες» του ως κυβέρνηση και μια σειρά από τις προτάσεις του αυτές για την επιχειρηματική δράση στην Υγεία, τη «συνύπαρξη» δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, την εμπορευματική λειτουργία του δημόσιου συστήματος Υγείας, τις ελαστικές σχέσεις δουλειάς και τις προσλήψεις, σημειώνοντας πως «η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν απαντά στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, αλλά τις αντιστρατεύεται».

«Οι λαϊκές ανάγκες και η κερδοφορία των ομίλων βρίσκονται σε αντίθετη κατεύθυνση. Τα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως αντίστοιχα και του ΣΥΡΙΖΑ, για την Υγεία, βρίσκονται στον αντίποδα του δικαιώματος του λαού να απολαμβάνει τις τεράστιες δυνατότητες που ανοίγουν η επιστήμη και η τεχνολογία, να έχει κατοχυρωμένες δωρεάν, σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας από το κράτος».

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκφράστηκε η ανάγκη για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Περιοδεία στην Αμφιλοχία πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, επικεφαλής κλιμακίου της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του Κόμματος.

Το πρωί βρέθηκε στο εργοστάσιο γάλακτος της «ΑΜΦΙΓΑΛ», όπου συνομίλησε με το προσωπικό, αναφέρθηκε στις θέσεις του Κόμματος για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, καλώντας σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε για την κατάσταση στον χώρο και τα ζητήματα που του έθεσαν οι εργαζόμενοι.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης της πόλης, όπου παραμένει υποστελεχωμένο, από προσωπικό και εξοπλισμό, χωρίς να χρηματοδοτείται ουσιαστικά, μη μπορώντας να καλύψει βασικές ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής, που αναγκάζονται να πληρώνουν για φυσιοθεραπείες στα ιδιωτικά κέντρα.

Πρόκειται, άλλωστε, για θέμα που έχει αναδείξει και στο παρελθόν το ΚΚΕ, με σχετικές Ερωτήσεις στη Βουλή και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2018, χωρίς ωστόσο μέχρι και σήμερα να έχει υπάρξει λύση στο πρόβλημα στελέχωσης του χώρου.

Για το συγκεκριμένο θέμα, ο βουλευτής του ΚΚΕ δεσμεύτηκε ότι θα γίνει νέα Ερώτηση στη Βουλή, ενώ το ζήτημα αναμένεται να απασχολήσει και την αυριανή σύσκεψη με φορείς της πόλης.

Πλούσια ήταν η συζήτηση με το προσωπικό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Εκεί, ο Νίκος Παπαναστάσης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του Κόμματος, συνολικά για την ενίσχυση του προσωπικού του ΠΣ, την προστασία των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος. Από την πλευρά τους, οι πυροσβέστες στάθηκαν στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, από τη στέγαση της Υπηρεσίας στην πόλη έως το γεγονός ότι μια πολύ μεγάλη περιοχή του Νομού Αιτωλοακαρνανίας στερείται Πυροσβεστικών Κλιμακίων σε κοντινά σημεία (Βόνιτσα, Βάλτο), με αποτέλεσμα να καθυστερεί η επέμβασή της για το σύνολο των περιστατικών (ακόμη και για τροχαία), λόγω των μεγάλων αποστάσεων.

Το πρόγραμμα περιοδειών του Ν. Παπαναστάση θα συνεχιστεί αύριο από τις 5 μέχρι τις 8 μ.μ. με συσκέψεις και συναντήσεις με φορείς της πόλης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ την Κυριακή στις 11 π.μ. θα πραγματοποιήσει ομιλία στο καφενείο «Κ. ΚΟΡΟΜΗΛΙΑ».

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με επιτυχία διεξήχθησαν οι εκλογές του Σωματείου Ατόμων με Νόσο CROHNκαι Ελκώδης Κολίτιδας Αιτωλοακαρνανίας, την Κυριακή 31-10-2021 στα γραφεία του Σωματείου στο Αγρίνιο (Ζωοδόχου Πηγής 5).

Πρόεδρος του Σωματείου αναδείχθηκε ο Φελώνης Θωμάς του Δημητρίου, ο οποίος είναι ασθενής με τη συγκεκριμένη νόσο από τον Φεβρουάριο του 2020, έτος ιδρύσεως και του Σωματείου. Έχει δώσει μεγάλο αγώνα ώστε μαζί με τους συμπάσχοντες – συνασθενείς  για όσους  νοσούν με φλεγμονώδη νοσήμαντα του εντέρου.

Σκοπός του Σωματείου είναι πάνω από όλα

–          η ποιοτικότερη και καλύτερη ζωή των ασθενών

–          η έγκυρη πληροφόρηση για τα νοσήματα Ι.Φ.Ν.Ε.

–          η ενημέρωση για κοινωνικά και οικονομικά δικαιώματα των ασθενών, μελών και των οικογένειών τους

–          η παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και η βοήθεια των πασχόντων και ατόμων του οικογενειακού ή φιλικού τους περιβάλλοντος

–          η διοργάνωση σεμιναρίων, ημερίδων και εκδηλώσεων για την σωστή κατανόηση και ενημέρωση των ατόμων που είτε νοσούν είτε για θέματα νοσημάτων και σωστής υγιεινής διατροφής

Αναλυτικά το νέο Διοικητικό Συμβούλιο , η Ελεγκτική Επιτροπή και ο Αντιπρόσωπος για την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδος και Νοτίων Ιονίων Νήσων (ΠΟΜΑμεΔ.Α.&Ν.ΙΝ) έχουν ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θωμάς Φελώνης του Δημητρίου

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βλαχάκη του Δημητρίου

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κουβέλης Αριστοτέλης του Κων/νου

ΤΑΜΕΙΑΣ: Κακαβάς Ιωάννης του Κων/νου

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ: Σαμσώνας Κων/νος του Χρήστου

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:

Σταμάτης Ευστάθιος του Αθανασίου

Παπανικολάου Φωτεινή του Γεωργίου

Σιάσου Κωνσταντίνα του Χρήστου

Δημοβασίλη Ευαγγελία του Παύλου

Πολίτης Άρης του Χριστοφόρου

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

Ντζάλα Πηνελόπη του Γεωργίου

Πυλαρινού Γεωργία του Παναγιώτη

Ζαπαντιώτης Δημήτριος του Ανδρέα

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΜΑμεΔ.Α.& Ν.Ι.Ν.

Φελώνης Θωμάς του Δημητρίου

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκονται οι ένοπλες δυνάμεις που βρίσκονται στα σύνορα της χώρας προκειμένου να αποτρέψουν τα μεταναστευτικά κύματα στην περίπτωση ο Ταγίπ Ερντογάν κάνει πράξη την απειλή του και ανοίξει τα σύνορα. Το Πεντάγωνο ετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο με τους αξιωματικούς να μην αποκλείουν επανάληψη των όσων είχαν συμβεί τον Μάρτιο του 2020 στις Καστανιές του Έβρου.

Τα δεδομένα 18 μήνες μετά είναι τελείως διαφορετικά. Ο φράχτης των περίπου 30 χιλιομέτρων που έχει κατασκευαστεί αλλά και τα υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που διαθέτουν οι ελληνικές δυνάμεις έχουν κάνει απροσπέλαστο το σημείο.

Παράλληλα το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ενισχύεται συνεχώς από αμερικανικές δυνάμεις και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσει το μεγαλύτερο υλικό των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ. Τα μεταγωγικά πλοία μεταφέρουν περισσότερα από 120 ελικόπτερα και 1.000 στρατιωτικά οχήματα κάθε τύπου, τα οποία θα μεταφερθούν στη Ρουμανία και σε ευρωπαϊκές χώρες με τρένα ή νταλίκες.

Την ίδια στιγμή ενισχύονται και τα θαλάσσια σύνορα της χώρας με πλοία του λιμενικού του πολεμικού ναυτικού και της Frontex. Οι περιπολίες και οι έλεγχοι αναμένεται να ενταθούν.

Προληπτικά μέτρα για παν ενδεχόμενο

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Άμυνας υπό την προεδρία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και των αρχηγών των τριών όπλων συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις και αποφασίστηκε η λήψη προληπτικών μέτρων προκειμένου οι ένοπλες δυνάμεις να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε ενέργεια της Άγκυρας.

Στην σύσκεψη αποφασίστηκε να αυξηθεί η επιτήρηση χερσαίων και θαλασσίων συνόρων όπως και το ποσοστό επιφυλακής στις μονάδες ενόπλων δυνάμεων της παραμεθορίου, για την άμεση αναφορά περιστατικών που μπορούν να συσχετίζονται με δυνητικές αυξανόμενες ροές προσφύγων και παράτυπων μεταναστών. Επίσης, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, προχώρησε στις παραπάνω ενέργειες, σε πλήρη συνεργασία και σε επικοινωνία τόσο με την Ελληνική Αστυνομία όσο και με την ηγεσία της Ελληνικής Ακτοφυλακής – Λιμενικού Σώματος.

Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί αυξημένες μεταναστευτικές ροές στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας, γεγονός πως δείχνει ότι πιθανότατα πρόκειται για ένα ακόμη πολιτικό τερτίπι του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος από την μία απειλεί την χώρα μας και από την άλλη πιέζει τις Βρυξέλλες προκειμένου να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερους κοινοτικούς πόρους για να αντιμετωπίσει το προσφυγικό ζήτημα.

Μεγάλη άσκηση στα όρια του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου

Την Κυριακή αναμένεται να ξεκινήσει στην Κρήτη η διακλαδική πολυεθνική άσκηση “Μέδουσα” η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Νοεμβρίου και θα μετέχουν εκτός από την Ελλάδα, η Αίγυπτος, η Κύπρος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το γεγονός ότι θα πραγματοποιηθεί στα όρια του παράνομου τουρκολυβικού μνημονίου αναμένεται να προκαλέσει την αντίδραση της Άγκυρας. Ωστόσο η αναβαθμισμένη συμμετοχή των κρατών δείχνει την ισχυροποίηση του ρόλου της χώρας μας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Ο πρωθυπουργός κατά την παρέμβαση του στην διάσκεψη για τη Λιβύη υποστήριξε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να ξαναρχίσει τις συζητήσεις για συμφωνία οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών με μία πραγματικά αντιπροσωπευτική κυβέρνηση της Λιβύης, που θα συγκροτηθεί με βάση την ελεύθερη βούληση του λιβυκού λαού και θα σέβεται τους κανόνες το Διεθνούς Δικαίου.

Σωτήρης Σταθόπουλος

Πηγή: thetoc.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ