Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  8:08: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021

Καλεί σε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου στα γραφεία του Συλλόγου στην οδό Δ. Βότση 9, την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου σε συνεδρίασή του την 10 Νοέμβρη 2021 με την υπ’ αρ. 12 Απόφαση αποφάσισε τα εξής :

Σας προσκαλεί στην τακτική γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου στην οδό Δ. Βότση 9, την Πέμπτη 18 Νοέμβρη και ώρα 5.00μ.μ.

Σε περίπτωση μη απαρτίας, όπως προβλέπεται από το καταστατικό του Συλλόγου, η συνέλευση θα γίνει την Δευτέρα 22 Νοέμβρη και ώρα 5.00μ.μ.

Θέματα:

1. Απολογισμός απερχόμενου Δ.Σ. (από την πρόεδρο του συλλόγου κ. Δήμητρα Αβράμπου)

2. Οικονομικός Απολογισμός (από την ταμία κ. Ευτέρπη Καββαδία)

Θ’ ακολουθήσει εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου – εξελεγκτικής επιτροπής, καθώς και εκπροσώπων για την Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Δικαίωμα ψήφου έχει κάθε ενεργός Εθελοντής Αιμοδότης μέλος του Συλλόγου.

Υποψηφιότητες μπορούν να κατατεθούν μέχρι την Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2021.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στις εκλογές είτε ως υποψήφιοι για το νέο Δ.Σ. είτε ως ψηφοφόροι, παρακαλούνται να έχουν μαζί τους την Κάρτα Εθελοντή Αιμοδότη.

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπει ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας.

Θα βρισκόμαστε στα γραφεία του Συλλόγου την Τρίτη 16/11/2021 και ώρες 6-8μ.μ. και μπορείτε να επικοινωνήσετε επίσης με:

Αβράμπου Δήμητρα 6973868683

Καββαδία Ευτέρπη 6948066209

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δήμητρα Αβράμπου

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Η πανδημία του COVID-19 έχει χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα στο σχέδιο της επέκτασης και την επιτάχυνσης της ανάπτυξης διαφόρων τεχνολογιών «ασφάλειας» χωρίς αφή, υποτίθεται για να μην μεταδίδεται ο ιος, με την αναγνώριση προσώπου να είναι μία από αυτές.

Σύμφωνα με το travelpulse.com και όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Corsight της κορυφαίας εταιρείας λογισμικού αναγνώρισης προσώπου, Rob Watts, η συγκεκριμένη τεχνολογία συμμετέχει επί του παρόντος στην πρωτοβουλία Travel Pass της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), η οποία είναι ουσιαστικά αυτό που ορισμένοι θα αποκαλούσαν «διαβατήριο εμβολιασμού».

Σε ένα εισαγωγικό βίντεο, η IATA, περιγράφει την εφαρμογή Travel Pass ως

«ένα μέσο που σας επιτρέπει με ασφάλεια και άνεση να επαληθεύσετε ότι πληροίτε τις απαιτήσεις υγείας του COVID-19 για το ταξίδι σας»!  

Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου μπαίνει στο παιχνίδι, σύμφωνα με το travelpulse.com, καθώς,

«Η λειτουργία ψηφιακής ταυτότητας της εφαρμογής θα ανοίξει, επίσης, το δρόμο για ένα μέλλον όπου τα ταξίδια θα είναι ακόμη πιο ανέπαφα και το IATA Travel Pass μπορεί να λειτουργήσει ως το ψηφιακό διαβατήριό σας».

Η χρήση του βιομετρικού σας, αναφέρει το travlepulse.com, δεν είναι τόσο διαφορετική από άλλες μορφές ταυτοποίησης. Αντιθέτως είναι πολύ πιο ασφαλής μέθοδος. Με τον ίδιο τρόπο που «κατέχετε» τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισής σας, τον αριθμό του διαβατηρίου σας, τους αριθμούς της πιστωτικής σας κάρτας ή ακόμα και τους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «κατέχετε τα βιομετρικά σας δεδομένα», είπε ο Watts. «Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα».τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Corsight, μάλιστα, δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η αγορά αναγνώρισης προσώπου θα εφαρμοστεί και θα γίνει αποδεκτή σε ευρύτερη κλίμακα στο μέλλον. «Θα υιοθετηθεί από ανθρώπους σαν εσάς γιατί είναι βολικό για εμάς να χρησιμοποιούμε την αναγνώριση προσώπου», είπε. Η αναγνώριση προσώπου μπαίνει ήδη στην καθημερινότητά μας, καθώς χρησιμοποιούμε τα πρόσωπά μας για να κάνουμε πράγματα όπως ξεκλείδωμα των τηλεφώνων μας ή πρόσβαση στις πληροφορίες mobile banking. «Είναι πολύ πιο προστατευτικό να έχετε το βιομετρικό αναγνωριστικό προσώπου που ανοίγει τον τραπεζικό σας λογαριασμό παρά ένα τετραψήφιο PIN», επιβεβαίωσε ο Watts, τονίζοντας πως είναι «απολύτως πολύ πιο ασφαλές».

Πώς λειτουργεί

Καθώς η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου χρησιμοποιείται για σκοπούς επιτήρησης, το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου σαρώνει τα βιομετρικά στοιχεία των ατόμων καθώς περνούν από λιμάνια ή αεροδρόμια, περνώντας τα μέσω μιας βάσης δεδομένων για να επισημάνουν οποιονδήποτε εμφανίζεται σε μια συγκεκριμένη λίστα παρακολούθησης – αγνοούμενους, διακινητές ανθρώπων, τρομοκράτες κ.λπ. Για τον μέσο άνθρωπο που δεν είναι γνωστός στο σύστημα,

«δεν βρίσκεται στη βάση δεδομένων», εξήγησε ο Watts. Συμπληρώνοντας ότι «Μόλις η εικόνα μου ή η εικόνα σας εμφανιστεί σε μια βάση δεδομένων επιτήρησης -τουλάχιστον για το λογισμικό Corsight- τα δεδομένα σας διαγράφονται μέσα σε 0,4 του δευτερολέπτου. Μπορώ να σας το εγγυηθώ». Και εμείς τον πιστέψαμε.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος για την εστίαση και την, όπως την χαρακτηρίζει, «απαξιωτική αντιμετώπιση των επαγγελματιών της από την κυβέρνηση».

H δήλωση του:

«Πέρυσι ζήτησε από τους καταστηματάρχες της εστίασης να του στείλουν τα κλειδιά των μαγαζιών τους. Του έστειλαν πολλά και δεν ξέρω αν τα κρατάει ο Κυρ. Μητσοτάκης στα υπόγεια του Μαξίμου για ενθύμιο της επιτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας.

Φέτος, ο υπουργός Τηλεοπτικής Ανάπτυξης χαρακτήρισε αχάριστους όσους προφανώς δεν του έστειλαν πέρυσι τα κλειδιά. βάζοντας στο στόχαστρο τον εν τη ευρεία εννοία κλάδο της εστίασης, αυτής της “βαρειάς βιομηχανίας” της χώρας μας, ελλείψει άλλης.

Το βιολί του πάλι ο κ. Γεωργιάδης, έστω με σπασμένες χορδές. Έτοιμος να φέρει τον κλάδο απέναντι σε οποιονδήποτε άλλον, κατά την γνωστή τακτική του κοινωνικού αυτοματισμού, την οποία η σημερινή κυβέρνηση έχει αναγάγει σε πραγματική επιστήμη, μέσω ενός στρατού συμβούλων, ο οποίος αποτελεί τον μόνο κλάδο που ανθεί στην πανδημία.

Παρ’ ολίγο να χαρακτηρίσει τους δραστηριοποιούμενους στην εστίαση κρυπτο-αντιεμβολιαστές, επειδή κάνουν λόγο για ενίσχυση, εν μέσω ενός νέου άτυπου λοκντάουν, το οποίο σε ορισμένες περιοχές μοιάζει σαν να είναι κανονικό. Όπως μου ανέφεραν σε κωμόπολη της Αιτωλοακαρνανίας που διαθέτει καμμιά δεκαριά καφενεία, χθες -μέρα Σάββατο- ζήτημα να είχαν δέκα πελάτες εν συνόλω. Ερημιά παντού, την στιγμή που οι λογαριασμοί του ρεύματος και οι ανατιμήσεις στα υπόλοιπα αγαθά καλπάζουν.

Τί να κάνουν, λοιπόν, οι μικρές επιχειρήσεις εστίασης; Να συγχωνευθούν; Για να καρπώνονται την αξία του ποτού ή του φαγητού στα τέσσερα; Να κλείσουν και να στείλουν τα κλειδιά στον αρειμάνιο υπουργό για να τα δέσει στο μπρελόκ της αλαζονείας;

Να κλείσουν. Κι από πάνω η κυβέρνηση να στρίβει και το μαχαίρι στην πληγή, με τις ύβρεις και τις υπουργικές κατάρες στα τηλεοπτικά μπαλκόνια, που κατατείνουν εν μέσω πανδημίας να υποθάλπουν την ανθρωποφαγία.

Δεν φθάνει που θερίζει η πανδημία, να φάει και ο ένας τον άλλον; Κανένας σεβασμός ούτε κάν στον κοινωνικό πόνο; »

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προβάδισμα 9,7 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής. Ωστόσο και τα δυό κόμματα βλέπουν μείωση των ποοσοστών τους, ενώ το ΚΙΝΑΛ εμφανίζεται ενισχυμένο φτάνοντας μια ανάσα από το 10%.

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα είναι και τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron για τις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής.

Είναι προφανές ότι οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, που εγείρουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, θα καθορίσουν εν πολλοίς και τους συσχετισμούς στο πολιτικό σκηνικό καθώς εισερχόμαστε προς την τελική ευθεία για τις εκλογές.

Πρόθεση ψήφου
Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση της Metron για το Βήμα της Κυριακής. στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 28% (με πτώση 3 μονάδων από το 31% της προηγούμενης μέτρησης), ο ΣΥΡΙΖΑ 18,3% (πτώση 2 μονάδων από το 20,3%) και το ΚΙΝΑΛ στο 9,8% από 8,5%. Ενισχυμένα επίσης εμφανίζονται το ΚΚΕ με 5,1% (4,7%), η Ελληνική Λύση με 4,3% (3,85) και το ΜέΡΑ25 (4% έναντι 3,4%). Η Χρυσή Αυγή 1,2% και οι Ελληνες για την Πατρίδα 1,4% (1,6%).

Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 13,7%.

Στη δημοσκόπηση αποτυπώνεται κάμψη για την κυβέρνησηΜητσοτάκη, η οποία για πρώτη φορά μετά τις εκλογές κινείται κάτω από το 30%. Οι ερωτηθέντες εκτιμούν μάλιστα σε ποσοστό 54% ότι η χώρα αυτή την περίοδο κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση έναντι 38% που εκτιμά το αντίθετο. Υποχώρηση στα ποσοστά του βλέπει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο για πρώτη φορά μετεκλογικά η ψαλίδα του από τη ΝΔ κινείται κάτω από το διψήφιο.

Υπέρ αυτοδύναμων κυβερνήσεων το 50%
Η κοινή γνώμη εμφανίζεται μοιρασμένη σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα των εκλογών. Ποσοστό 50% εμφανίζεται υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων, ενώ το 48% προτιμά τις κυβερνήσεις συνεργασίας.

Στην περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας το 44% θέλει να έχει βάση τη ΝΔ, ενώ το 33% τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιος προηγείται στο ΚΙΝΑΛ
Η δημοσκόπηση της Metron ερευνά τις διαθέσεις της κοινής γνώμης και για τις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής.

Η μέτρηση γίνεται σε τρία πεδία:

1. Το γενικό εκλογικό σώμα που ορίζεται ως τα όρια της «εκλογικής επιρροής» του ΚΙΝΑΛ που φτάνει στο 45%. Εδώ προβάδισμα έχει με 25% ο Ανδρέας Λοβέρδος, δεύτερος με 18% ο Νίκος Ανδρουλάκης, τρίτος με 15% ο Γιώργος Παπανδρέου, ακολουθεί ο Παύλος Γερουλάνος με 8%, ο Χάρης Καστανίδης με 6% και ο Παύλος Χρηστίδης 5%.

Σε αυτή την περίπτωση μετρώνται και τα αποτελέσματα για τα ζευγάρια που πάνε στο β’ γύρο: Στο δίδυμο Ανδρουλάκη-Παπανδρέου ο ευρωβουλευτής δείχνει να κερδίζει με 60% έναντι 25% του πρώην πρωθυπουργού. Σε δίδυμο Λοβέρδου – ΠΑπανδρέου κερδίζει ο Λοβέρδος με 52% έναντι 28%. Τέλος στο δίδυμο Ανδρουλάκη-Λοβέρδου κερδίζει ο πρώτος με 42-40%.

2. Το εκλογικό σώμα, που δηλώνει τώρα ότι θα ψηφίσει ΚΙΝΑΛ (9,8% σήμερα) όπου Λοβέρδος και Ανδρουλάκης είναι ισόπαλοι με 26% και ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 23%. Ακολουθούν ο Χάρης Καστανίδης με 6%, ο Παύλος Χρηστίδης με 5% και ο Παύλος Γερουλάνος με 4%. Στο β’ γύρο, εφόσον το δίδυμο είναι Ανδρουλάκης-Παπανδρέου κερδίζει ο ευρωβυλευτής με 59-32%. Στο ζευγάρι Λοβέρδου-Παπανδρέου εκλέγεται ο πρώτος με 50-38 ενώ στην περίπτωση που πάνε β’ γύρο Ανδρουλάκης-Λοβέρδος προκρίνεται ο κ. Ανδρουλάκης μμε 49-38%.

3. Οι ψηφοφόροι που δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου (ποσοστό 6,8%). Σε αυτό το σώμα ο Γιώργος Παπανδρέου προηγείται με 28%, ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι δεύτερος με 27%, τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 23%, Χάρης Καστανίδης και Παύλος Χρηστίδης με 6% και ο Παύλος Γερουλάνος με 5%. Στο β’ γύρο σε αυτό το εκλογικό σώμα, στο δίδυμο Ανδρουλάκης-Παπανδρέου προηγείται ο πρώτος με 55-38, στο ζευγάρι Ανδρουλάκης-Λοβέρδος επίσης ο ευρωβουλευτής προηγείται με 49-38 ενώ στο δίδυμο Λοβέρδος-Παπανδρέου νικητής εμφανίζεται ο πρην πρωθυπουργός με 46% έναντι 44% του κ. Λοβέρδου.

Σε όλα τα εκλογικά σώματα που μετρά η δημοσκόπηση, προβάδισμα στην παράσταση νίκης (ποιος πιστεύετε ότι θα κερδίσει) έχει ο Γιώργος Παπανδρέου. Ακόμη και όσοι δηλώνουν ότι δεν θα τον ψηφίσουν εκτιμούν ότι θα είναι ο νικητής.

Οπως σχολιάζει ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Στράτος Φαναράς, ο Α. Λοβέρδος ςίναι πιο κοντά στο mainstream της εποχής, ο Ν. Ανδρουλάκης είναι η έκφραση της κομματικής πιστότητας και ηρεμίας, ενώ ο Γ. Παπανδρέου είναι το brand name.

Σημειώνει επίσης ότι όσο μαζικότερη είναι η συμμετοχή, μπορεί να ευνοηθεί ο Α. Λοβέρδος, ενώ όσο πιο περιορισμένη είναθι, μπορεί να ευνοηθούν οι κ.κ. Παπανδρέου-Ανδρουλάκης.

Πηγές από το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη κωδικοποιώντας τα ευρήματα σχολίαζαν τα εξής:

Σε όλες τις επιμέρους ομάδες ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πρώτος σε δημοφιλία και φαίνεται να περνάει στον 2ο γύρο
Σε όλες τις επιμέρους ομάδες και σε όλους τους συνδυασμούς υποψηφίων Β γύρου, ο ΝΑ επικρατεί με μεγάλη διαφορά.
Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι έχει μικρότερη μηντιακή προβολή από τους δύο βασικούς του ανταγωνιστές, κάτι που δείχνει ότι η βάση της παράταξης στρέφεται αυθόρμητα προς αυτόν.
Το ότι στον 2ο γύρο η διαφορά υπερ του Νίκου μεγαλώνει δείχνει την ευρεία απήχηση της υποψηφιότητας του.
Η άνοδος του Κινήματος Αλλαγής στις δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνει την θετική συγκυρία για την παράταξη και δικαιώνει την στρατηγική του Νίκου Ανδρουλάκη που μιλάει για φυγή προς τα μπρος και όχι ανακίνηση ζητημάτων του χθες.
«Ολα αυτά τα αναδεικνύουμε με σκοπό να ενισχύσουμε το ρεύμα νίκης, αλλά με μέτρο, με ενωτικό πνεύμα και χωρίς ίχνος αλαζονείας» σημείωναν οι ίδιες πηγές.
Από το επιτελείο του Γ. Παπανδρέου συγκρατούν ότι ακόμη και όσοι δεν τον ψηφίζουν εκτιμούν ότι θα κερδίσει «άρα αναγνωρίζουν ότι είναι ο φυσικός ηγέτης της παράταξης» και δείχνει τη δυναμική της υποψηφιότητάς του και προσθέτει στο ΚΙΝΑΛ, το οποίο δείχνει να μπαίνει σφήνα στο δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Επισημαίνουν επίσης ότι όταν έγινε η μέτρηση ο Γ. Παπανδρέου είχε μόλις 10 ημέρες ανακοινώσει την υποψηφιότητά του (ενώ οι άλλοι δύο κύριοι ανθυποψήφιοι το δουλεύουν μήνες ή και χρόνια), κάτι που σημαίνει, όπως λένε, ότι στις επόμενες μετρήσει.

iefimerida.gr