Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  8:40: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021

«Από την ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου εμπνεόμαστε και τολμούμε. Συλλογιζόμαστε και προχωρούμε!», αναφέρει σε μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τα 48 χρόνια από την ημέρα που οι φοιτητές κατέλαβαν το Πολυτεχνείο και πάλεψαν για τη δημοκρατία και τη πτώση της Χούντας, περνώντας στην ιστορία ως ήρωες.

Όπως λέει ο πρωθυπουργός, «τα μηνύματα εκείνων των μεγάλων στιγμών μετατρέπονται, σήμερα, σε καθημερινό προσανατολισμό προς μία ασφαλή Δημοκρατία. Που βαθαίνει τον χαρακτήρα της και απλώνει τα δικαιώματα του πολίτη. Δεν νοσταλγούμε γερασμένα συνθήματα, αλλά υλοποιούμε ζωντανά αιτήματα. Χτίζοντας μία οικονομία, που αυξάνει την ευημερία όλων, σεβόμενη το περιβάλλον. Μια Παιδεία, που προσφέρει εργασία και πρόοδο. Και μία δυναμική κοινωνία, που δεν αφήνει κανέναν πίσω».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τους πολίτες να υποδεχθούν την φετινή μεγάλη επέτειο «μακριά από καπηλείες και ακρότητες».

Κλείνει δε το μήνυμά του με αναφορά στην πανδημία και την ανάγκη να προφυλάξουμε τις ζωές μας και τους γύρω μας.

«Με τις σκέψεις μας στην αληθινή κληρονομιά της. Και με τις πράξεις μας ν’ απαντούν στο πρόταγμα της συγκυρίας, που είναι η δημόσια υγεία: Εμβολιαζόμενοι, τηρώντας τα μέτρα προστασίας, προφυλάσσοντας τη ζωή μας και τη ζωή των γύρω μας. Άλλωστε, πριν από όλα, ο Νοέμβρης του 1973 δίδαξε ενότητα και αλληλεγγύη. Κυρίως, όμως, την ώριμη κατάθεση της προσωπικής στάσης στη συλλογική κοινωνική δράση» λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ολόκληρο το μήνυμα του πρωθυπουργού:

«Σαράντα οκτώ χρόνια από την ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου, θυμόμαστε και τιμούμε. Εμπνεόμαστε και τολμούμε. Συλλογιζόμαστε και προχωρούμε!

Τα μηνύματα εκείνων των μεγάλων στιγμών μετατρέπονται, σήμερα, σε καθημερινό προσανατολισμό προς μία ασφαλή Δημοκρατία. Που βαθαίνει τον χαρακτήρα της και απλώνει τα δικαιώματα του πολίτη. Δεν νοσταλγούμε γερασμένα συνθήματα, αλλά υλοποιούμε ζωντανά αιτήματα. Χτίζοντας μία οικονομία, που αυξάνει την ευημερία όλων, σεβόμενη το περιβάλλον. Μια Παιδεία, που προσφέρει εργασία και πρόοδο. Και μία δυναμική κοινωνία, που δεν αφήνει κανέναν πίσω.

Ας υποδεχτούμε, φέτος, τη μεγάλη επέτειο μακριά από καπηλείες και ακρότητες. Με τις σκέψεις μας στην αληθινή κληρονομιά της. Και με τις πράξεις μας ν’ απαντούν στο πρόταγμα της συγκυρίας, που είναι η δημόσια υγεία: Εμβολιαζόμενοι, τηρώντας τα μέτρα προστασίας, προφυλάσσοντας τη ζωή μας και τη ζωή των γύρω μας. Άλλωστε, πριν από όλα, ο Νοέμβρης του 1973 δίδαξε ενότητα και αλληλεγγύη. Κυρίως, όμως, την ώριμη κατάθεση της προσωπικής στάσης στη συλλογική κοινωνική δράση.

Σαράντα οκτώ χρόνια μετά, οι λέξεις «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» ανανεώνουν το νόημά τους. Εμπνέοντας, πλέον, μία νέα και ισχυρή Ελλάδα. Που, ήδη, αλλάζει και ακμάζει!

agrinionews.gr

Έχοντας βαθιά μέσα στην καρδιά μας κάθε στιγμή από αυτή την μεγαλειώδη μέρα της 17ης Νοέμβρη που πριν από 48 χρόνια στάθηκε η αφορμή για την ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος και θέλοντας να τιμήσουμε τα ιδεώδη, τους αγώνες αλλά και τους ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους, βρεθήκαμε και μεις σήμερα στον Κήπο των Ηρώων, στο Μεσολόγγι, για την κατάθεση στεφάνου. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για μια τέτοια ιστορική στιγμή που σφράγισε και σφραγίζει ολόκληρες γενιές με τα μηνύματα της. 

Το σύνθημα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ δυστυχώς δεν παύει να είναι επίκαιρο ακόμα και στις μέρες μας και ο αγώνας ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι ο μοναδικός δρόμος για τα αυτονόητα αγαθά.

Συνεχίζουμε και μεις σαν ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. να βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή για να προασπίζουμε ιδανικά και δικαιώματα καταπιεσμένων, φτωχών και αδικημένων.

Εμπρός για της γενιάς μας το Πολυτεχνείο!!!

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της πλατείας Δημάδη εκ μέρους της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου, ο βουλευτής Γιώργος Βαρεμένος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όσα χρόνια κι αν περάσουν, το Πολυτεχνείο θα παραμένει αρυτίδωτο. Ένα φωτεινό ορόσημο, που καταυγάζει τις νέες γενηές και τους αγώνες για ελευθερία και δημοκρατία. Τίποτε δεν χαρίζεται, όλα κατακτώνται. Το Πολυτεχνείο μας υπενθυμίζει ότι σήμερα, που τα κατακτημένα με θυσίες εργασιακά και άλλα δικαιώματα βάλλονται, πρέπει να αποτρέψουμε την διολίσθηση προς έναν ολιγαρχικό αυταρχισμό.

Ο μεγάλος Νοέμβρης του ’73, που σηματοδότησε μία έκρηξη συναισθημάτων, συλλογικότητας και αλληλεγγύης, μας υπενθυμίζει ότι ο άκρατος ατομικισμός δεν οδηγεί στην ελευθερία, αλλά μπορεί να χαλκεύσει ατομικά και ευρύτερα δεσμά. Η ελευθερία είναι ένα δέντρο που, όσο δεν ποτίζεται, μαραίνεται.

Θέλει αρετήν και τόλμην.»

agriniopress.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με δική του δημόσια δήλωση προς τα ΜΜΕ θα διαδεχτεί ο Αλέξης Τσίπρας το έκτακτο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό, την Πέμπτη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στα social media, έκανε γνωστό πως, αμέσως μετά το μήνυμα του πρωθυπουργού θα προχωρήσει σε δική του δημόσια δήλωση προς όλα τα ΜΜΕ.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

«Μετά από τόσα διαγγέλματα αυτοθαυμασμού, με πανηγυρικούς για τη νίκη επί της πανδημίας και για το τελευταίο μίλι, αύριο ακόμη μια παράσταση, με 17.000 νεκρούς και το ΕΣΥ διαλυμένο. Ως εδώ όμως η κοροϊδία. Αμέσως μετά, θα κάνω δημόσια δήλωση σε όλα τα ΜΜΕ».

alexis tsipras 17 11 2021

agriniopress.gr

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μακρυνείας, πραγματοποιεί εκλογές για την ανάδειξη, του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του και την εκλογή αντιπροσώπων για το επικείμενο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, από την Κυριακή 21 έως την Τρίτη 23 Νοεμβρίου, από τις 8πμ έως 2μμ & 5μμ έως 8μμ, στα εξής χωριά:

• Ζευγαράκι, στο καφενείο «ΒΑΛΑΡΙ»
• Παπαδάτες, στο καφενείο «ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ»
• Ματαράγκα, στα γραφεία του Συνεταιρισμού
• Γραμματικού, στην καφετέρια «ΑΧΤΙΔΑ»
• Γαβαλού, καφενείο «ΜΠΛΙΚΑ»
• Μακρινού, καφενείο «ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ»

Η Εφορευτική Επιτροπή θα δέχεται υποψηφιότητες μέχρι την Παρασκευή 19 Νοέμβρη στο τηλ: 6934983159

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Τα 48 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου τίμησε το πρωί της Τετάρτης στο Αγρίνιο η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ.

Στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη στεφάνι κατέθεσαν οι: Μιχάλης Νταβλούρος γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ Αιτωλοακαρνανίας και ο Πάνος Σταθελάκης γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ