Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  12:52: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021

To μήνυμα του Πολιτευτή ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Νομού Αιτωλ/νίας, Γιώργου Ι. Βασιλείου, για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Το Πολυτεχνείο Ζεί και σήμερα ...!

Οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου δεν έχουν ανάγκη να τους ραίνουμε με άνθια...αλλά απο ανθούς αγωνιστές υπερασπιστές των μηνυμάτων τους οι οποίοι...θα γίνουν το άρωμα της ζωής, η μοσχοβολιά του κόσμου ...! Γ.Ι.Β.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στο Βρετανικό Μουσείο πολιτιστικούς θησαυρούς, που δεν έχουν βγει από την Ελλάδα στο παρελθόν», είπε ο πρωθυπουργός – Δήλωσε σίγουρος ότι μπορεί να βρεθεί μία λύση – Τι είπαν για τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο – Το σχόλιο του Τζόνσον για την «ηγετική» στάση Μητσοτάκη για τη Σύνοδο της Γλασκώβης

Λίγο πριν από τις πεντέμισι το απόγευμα πέρασε την πόρτα της Downing Street 10, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον. Στην ατζέντα εκτός από τα ζητήματα των διμερών σχέσεων και την οικονομία ο πρωθυπουργός έθεσε και το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Ο κ.Μητσοτάκης είπε στον Μπόρις Τζόνσον για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρνεθώνα: “Το αίτημά μας δεν είναι φωτοβολίδα. Θα επιμείνουμε με μεθοδικότητα για να χτίσουμε τα απαραίτητα ερείσματα και στη βρετανική κοινή γνώμη για την ανάγκη επανένωσης με τα Γλυπτά του Μουσείου Ακροπόλεως. Είναι σημαντικό ζήτημα που αφορά τις διμερείς μας σχέσεις.

Δεν είναι κατά βάση ζήτημα μόνο νομικό, είναι πρωτίστως ζήτημα αξιακό και πολιτικό και θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα για να πετύχουμε το σκοπό μας”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Johnson για την Διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή COP26 και για τις προσπάθειές του να υπάρξει αποτέλεσμα σε ένα θέμα κρίσιμο και εξαιρετικά περίπλοκο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε στον κ. Johnson το πάγιο αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα σημειώνοντας ότι πλέον έχει έρθει η ώρα για την ικανοποίηση του δίκαιου ελληνικού αιτήματος και την αποκατάσταση του μνημείου στην ολότητά του στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Αναφορικά με τις σχέσεις ΕΕ – Ηνωμένου Βασιλείου, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνέχεια του διαλόγου μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ε.Ε. για το Πρωτόκολλο για τη Βόρεια Ιρλανδία και υπογράμμιαε την ανάγκη εφαρμογής του Πρωτοκόλλου στα πλαίσια των δεσμεύσεων του Ηνωμένου Βασιλείου που απορρέουν από τη Συμφωνία αποχώρησης από την Ε.Ε.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο που δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για διάλογο για τον οποίο η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη, με την προϋπόθεση τήρησης του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του δικαίου της θάλασσας, και του σεβασμού της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της.

Ως προς την Κύπρο, ο κ. Πρωθυπουργός υπογράμμισε την αδιαλλαξία και επιθετικότητα που εξακολουθεί να επιδεικνύει η Άγκυρα, με νέες παράνομες, προκλητικές ενέργειες και απειλές, στα Βαρώσια και τις θαλάσσιες ζώνες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τόνισε πως η ακύρωση των παράνομων τουρκικών μεθοδεύσεων στα Βαρώσια, αποτελεί ουσιαστική προϋπόθεση για την ευόδωση των, υπό την αιγίδα του ΓΓΗΕ, προσπαθειών επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.

Η συνάντηση ξεκίνησε σε θερμό κλίμα, με τους δύο πρωθυπουργούς να έχουν τον εξής διάλογο:

Boris Johnson: Είναι χαρά μου που υποδέχομαι και πάλι τον φίλο μου Κυριάκο Μητσοτάκη στο Λονδίνο. Εργαζόμασταν επί πολύ καιρό ώστε να γίνει αυτή η επίσκεψη. Και η σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πολύ μεγάλης σημασίας για εμένα, για εμάς.

Φέτος γιορτάζουμε τη 200ή επέτειο από την ιστορική έναρξη του αγώνα των Ελλήνων για την ανεξαρτησία, με την υποστήριξή μας, το 1821.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το 1821, τότε ξεκίνησαν όλα, μολονότι φάνταζε σχεδόν αδύνατο.

Boris Johnson: Μολονότι φάνταζε σχεδόν αδύνατο, με τη στήριξη του Λόρδου Βύρωνα και άλλων. Είναι υπέροχο που σε βλέπω.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είναι χαρά μου που βρίσκομαι εδώ. Υπάρχουν πολλά θέματα που μπορούμε να συζητήσουμε, σχετικά με τις πολύ ισχυρές διμερείς μας σχέσεις. Αναγνωρίζω στο πρόσωπό σας ένα πραγματικό φιλέλληνα.

Boris Johnson: Ένα πραγματικό φιλέλληνα. Θα ήθελα επίσης να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ Κυριάκο για την ηγετική στάση που επέδειξες στη Σύνοδο COP26 στη Γλασκώβη.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συγχαρητήρια και σε εσένα Boris. Ήταν ένα πολύ πολύπλοκο project αλλά τελικά είμαστε ευχαριστημένοι.

Boris Johnson: Επιτεύχθηκε μεγάλη πρόοδος. Σας ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ.

Πηγή: protothema.gr

Το ΚΚΕ ανακοίνωσε πως για τα 48 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου την Τετάρτη στις 17 Νοέμβρη:

-η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ  το Τομεακό Συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ θα κάνουν κατάθεση στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη στο Αγρίνιο στις 11πμ.

-η ΚΟΒ Μεσολογγίου του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση, στις 7μμ, στην κεντρική πλατεία της πόλης, θα μιλήσει η Ηλέκτρα Ροδιτάκη, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

-η ΚΟΒ Ναυπάκτου του ΚΚΕ, θα κάνει κατάθεση στις 12 το μεσημέρι, στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης της πόλης, με επικεφαλής την Ντίνα Μπούρη μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η 17η Νοέμβρη του ‘73 είναι επέτειος μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που ακολουθώντας εκείνη της Νομικής, κινητοποίησε μαζικά τους δημοκρατικούς πολίτες της χώρας μας. H εξέγερση, στην οποία πρωτοστάτησε το φοιτητικό κίνημα αποτέλεσε την κορυφαία στιγμή  του αγώνα αντίστασης του Ελληνικού λαού στην επτάχρονη Δικτατορία των Συνταγματαρχών. Στην Μεταπολίτευση, το Πολυτεχνείο καθιερώθηκε στη συνείδηση του λαού μας ως ένα διαρκές σύμβολο αυτοθυσίας, ενώ παραμένει ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης στη συλλογική μνήμη για τις δημοκρατικές διεκδικήσεις κάθε γενιάς όσο και αν οι εποχές, τα προβλήματα και οι προκλήσεις αλλάζουν.

Φέτος, 48 χρόνια μετά, καλούμαστε να αποτίσουμε φόρο τιμής στην ιστορική αυτή ημέρα μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Οι αγώνες και τα μηνύματα του Πολυτεχνείου για Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, καθίστανται πιο επίκαιρα και πιο ουσιώδη από ποτέ. Το αίτημα για δημοκρατία γίνεται πιο επιτακτικό, λόγω των ακραίων αυταρχικών πολιτικών επιλογών καταστολής της Κυβέρνησης.

Είναι σαφές ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά την παταγώδη αποτυχία της να ελέγξει το πανδημικό κύμα στην χώρα μας, αφού αρνήθηκε να πάρει  προληπτικά μέτρα ενίσχυσης του Ε.Σ.Υ.,  της δημόσιας Παιδείας και των συγκοινωνιακών μέσων προσπαθεί να κλιμακώσει την ένταση και να στρέψει αλλού την ατζέντα. Είναι συνήθης τακτική της άλλωστε να ψάχνει αποδιοπομπαίους τράγους στη νεολαία, καθώς και να χρησιμοποιεί βία και καταστολή ενάντια σε οποιαδήποτε κοινωνική έκφραση θεωρεί ότι απειλεί τα σαθρά της θεμέλια. Η προστασία της Δημόσιας Υγείας σε καμία περίπτωση δεν έρχεται σε αντίθεση με την περιφρούρηση των πολιτικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων μας. Όλα εξάλλου πηγάζουν από την Δημοκρατία. Το ύψιστο αυτό απόκτημα μακρόχρονων αγώνων που έχουμε δικαίωμα και καθήκον να προστατέψουμε και να τιμήσουμε.

Το Πολυτεχνείο ζει! Οι αγωνιστές του, οι χιλιάδες που βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, μας δείχνουν το δρόμο. Το Πολυτεχνείο ζει ! Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων της κοινωνίας για μια ζωή με ασφάλεια, δημοκρατία και δικαιοσύνη.

Το κόμμα μας θα τιμήσει την επέτειο του Πολυτεχνείου  με κατάθεση στεφάνου όπως κάθε χρόνο.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 19/09/2021

Των:    Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ:  Την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Χωρίς παράλληλη εκπαιδευτική στήριξη έχουν μείνει μαθητές ΑμεΑ της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Αιτωλοακαρνανίας»

Κυρία Υπουργέ,

Σύμφωνα με καταγγελία από τον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρίες της Αιτωλοακαρνανίας

«Απόστολος Λουκάς» και σύμφωνα με ενημέρωση από άλλους γονείς, πληροφορηθήκαμε ότι, οι ανάγκες των μαθητών ΑμεΑ που χρήζουν παράλληλης εκπαιδευτικής στήριξης στον εν λόγω νομό δεν καλύπτονται επαρκώς. Πιο συγκεκριμένα, πρόσφατα, γίναμε αποδέκτες καταγγελίας από γονέα μέλος του ως άνω συλλόγου, που μας ενημερώνει για τη μη έγκριση εκπαιδευτικού παράλληλης εκπαιδευτικής στήριξης στην παρούσα φάση διορισμών, προς υποστήριξη του γιου του, που φοιτά σε Δημοτικό Σχολείο της Νεάπολης του Αγρινίου και έχει ποσοστό αναπηρίας 69%, με διάγνωση Νοητικής Υστέρησης και ψυχικών διαταραχών. Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζει και έτερος μαθητής, που φοιτά στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου. Παρ’ όλο που το σχολείο του τελευταίου, εγκαίρως κατέθεσε υπέρ του την αίτηση για παράλληλη εκπαιδευτική στήριξη και παρά την έγκριση που έλαβε η εν λόγω αίτηση, στις τοποθετήσεις που έγιναν την 1/9/2021 διαπιστώθηκαν η παράλειψη τοποθέτησης εκπαιδευτικού παράλληλης εκπαιδευτικής στήριξης κατηγορίας «ΠΕ02» για τον ανωτέρω δικαιούχο, αλλά και η περικοπή ωρών από την παράλληλη εκπαιδευτική στήριξη για τα θετικά μαθήματα. Αξίζει να τονισθεί ότι, σύμφωνα με αξιολογική έκθεση του «ΚΕΔΑΣΥ» Μεσολογγίου και σύμφωνα με το Ν.3699/2008, άρθρο 6, παρ. 16, ο άνω μαθητής δικαιούται να έχει παράλληλη στήριξη για 12 ώρες σε φιλολογικά μαθήματα και 12 ώρες για θετικά μαθήματα, η οποία, όμως, δεν λήφθηκε υπόψη. Δυστυχώς, δεν είναι εφικτό οι γονείς να πληρώνουν ιδιώτες εκπαιδευτικούς με ειδίκευση στην ειδική αγωγή, από την στιγμή που η Πολιτεία υποχρεούται να μεριμνά για το εν λόγω θέμα, βάσει της ισχύουσας διεθνούς σχετικής νομοθεσίας που κατοχυρώνει τα σχετικά Ανθρώπινα Δικαιώματα των ΑμεΑ, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς και με όλες τις υποστηρικτικές μεθόδους που υπάρχουν. Επομένως, η ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε παιδιού και θα έπρεπε να παρέχεται υπό όποιες συνθήκες είναι ενδεδειγμένες για το κάθε παιδί, έγκαιρα και άρτια, κατά τις ιδιαίτερες ανάγκες του.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ : «Απάντηση στην Ερώτηση με αριθμ. πρωτ. 9179/21-9-2021»

Σε απάντηση του ανωτέρω Μέσου Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:

Οι προσλήψεις των αναπληρωτών γίνονται με βάση τα αρμοδίως δηλωθέντα λειτουργικά κενά, σύμφωνα με τις παρ. 1, 2 και 3 του άρθρου 4 «Προσδιορισμός λειτουργικών κενών» της υπ’ αριθμ. 104627/ΓΔ5/7.8.2020 (3344 Β΄) Υ.Α., με θέμα «Ρύθμιση θεμάτων πρόσληψης και τοποθέτησης αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών, μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.», ενώ, σύμφωνα με την παρ. 4 αυτού, ο αριθμός των προς πλήρωση λειτουργικών κενών ανά κλάδο, ειδικότητα, εκπαιδευτική δομή και βαθμίδα εκπαίδευσης, εγκρίνεται με σχετική πράξη του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με βάση τις κατά την παρ.3 λειτουργικές ανάγκες, καθώς και την παρεχόμενη από το αρμόδιο όργανο έγκριση πίστωσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, στις 26-8-2021, ήτοι πριν από την έναρξη του σχολικού έτους, πραγματοποιήθηκαν 20.345 προσλήψεις (συμπεριλαμβανομένων 29 στη Σιβιτανίδειο) εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Γενική Εκπαίδευση και στην Ειδική Αγωγή, ως προσωρινών αναπληρωτών, πλήρους ή μειωμένου ωραρίου με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, με σχετικές αποφάσεις του αρμοδίου οργάνου του Υ.ΠΑΙ.Θ., για το διδακτικό έτος 2021-2022. Στις 27-8-2021 έγιναν επιπλέον 222 προσλήψεις, στους κλάδους ΠΕ05 Γαλλικής και ΠΕ07 Γερμανικής στην Πρωτοβάθμια Γενική Εκπαίδευση. Κατά την Α΄ Φάση προσλήψεων, στην Α/θμια Εκπαίδευση προσελήφθησαν 6.699 εκπαιδευτικοί στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, εκ των οποίων 5.676 εκπαιδευτικοί για το πρόγραμμα της Παράλληλης στήριξης. Στη Β/θμια Εκπαίδευση, προσελήφθησαν 1.716 εκπαιδευτικοί στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, εκ των οποίων 906 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων Β/θμιας Εκπ/σης ΠΕ02, ΠΕ03 και ΠΕ04, για το πρόγραμμα της Παράλληλης στήριξης, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σχολικό έτος 2021-2022» (Κωδικός ΟΠΣ 5131504).

Στις 27-9-2021 διενεργήθηκε Β΄ Φάση προσλήψεων 5.944 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης (στη Γενική Εκπαίδευση και Ειδική αγωγή).

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ