Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  4:16: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021

Διεξήχθη το 1ο Συμβούλιο της νεοσύστατης ΔΕΕΠ Αιτωλοακαρνανίας  της ΝΔ στα πλαίσια της οποίας  ορίστηκαν οι υπεύθυνοι τομέων. Η σύνθεση έχει ως εξής:

Αντιπρόεδρος Ά και υπεύθυνος εκλογικής ετοιμότητας : Σακκαρέλης Παναγιώτης
Αντιπρόεδρος Β’ : Κοντομήτσου Γεωργία
Γραμματέας : Τσιόβουλου Ηλιάνα

Ταμίας : Κοντομήτσος Ιωάννης
Υπεύθυνος εργαζομένων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα :Κανιώτης Θωμάς
Υπεύθυνη Στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας :Χαρακίδα Βασιλική
Υπεύθυνη Τοπικής αυτοδιοίκησης : Πλούμη Σταθούλα

Υπεύθυνος παραγωγικών και επιστημονικών φορέων : Τσιρόγλου Συμεών
Υπεύθυνη οικογενειακής πολιτικής και ισότητας φύλλων :Φραγκούλη Καλλιρρόη (Ηρώ)

Μέλος :Πάτσης Σταύρος
Μέλος :Παπαδημητρίου Χρυσάνθη

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κριτική στον πρωθυπουργό για τη διαχείριση της πανδημίας ασκεί αυτήν την ώρα σε δηλώσεις που κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναφερόμενος στα 11 διαγγέλματα του πρωθυπουργού, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκης «λόγια του αέρα».

«Η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο. Ανήκει σε αυτόν που έκανε το ενδέκατο σε σειρά διάγγελμα για να μας πει ότι φταίνε πολλά και διάφορα εκτός από τον ίδιο που εδώ και δύο χρόνια διαχειρίζεται την πανδημία». ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευθύνη για την αποτυχία που βιώνουμε».

cnn.gr

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης από το Αγρίνιο αναφέρθηκε στους στόχους του για την επόμενη μέρα του κόμματος, την επαναφορά του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την ανάγκη η παράταξη να είναι έτοιμη γρήγορα. 

Μετά την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου και του Ανδρέα Λοβέρδου στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία, σήμερα επισκέφτηκε το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο ο έτερος υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης.

Η πολιτική συγκέντρωση ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή για την Φώφη Γεννηματά

Ο κ. Καστανίδης αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα του κόμματος, την επαναφορά της παράταξης. Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στο πλαίσιο της ομιλίας του στο ότι η επιστροφή της παράταξης θα πρέπει απαραιτήτως να συνδυαστεί με ιδέες, αξίες και προτάσεις με την παράλληλη δημιουργία ισχυρής και ευδιάκριτης «ταυτότητας».

Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και υποψήφιος Πρόεδρος του κόμματος Χάρης Καστανίδης και από το Αγρίνιο, από την αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, ξεκαθάρισε πως απαιτούνται προτάσεις στα θέματα της οικονομίας, της υγείας, της παιδείας.

Ειδικότερα ο κ. Καστανίδης δήλωσε:

Δεν θα ανεχτούμε η παράταξη που άλλαξε την μοίρα της χώρας και την ζωή των Ελλήνων να ζει ανάμεσα στην ανάμνηση ενός λαμπρού παρελθόντος και στην καχεξία ενός παρόντος που δεν έχει προσδοκίες. Πρέπει πρώτα για λόγους αγάπης να βοηθήσουμε την παράταξη να γίνει μεγαλύτερα, αλλά και για λόγους αγάπης προς την χώρα και το εθνικό συμφέρων να ετοιμάσουμε την παράταξη να πάρει μεγάλες πολιτικές αποφάσεις και πρωτοβουλίες και να σηκώσει ξανά στους ώμους της ευθύνες που άλλων ώμοι δεν μπορούν.

Για το καλό της Ελλάδας και του ελληνικού λαού πρέπει να είμαστε πολύ γρήγορα έτοιμοι. Στο τέλος του 2022 αρχές 2023 είναι πιθανό να αντιμετωπίσουμε σοβαρότατες οικονομικές εξελίξεις που υπό ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί να θέσουν την χώρα ξανά σε τροχιά χρεοκοπίας με την κυβέρνηση της ΝΔ.

Είναι από τα θέματα που δεν συζητιούνται στα συστημικά ΜΜΕ και δεν εγγίζει ο δημόσιος διάλογος και ξαφνικά ο ελληνικό λαός μπορεί να βρεθεί και πάλι μπροστά σε νέο αδιέξοδο. Όταν ξεκίνησε η πανδημία το Συμβούλιο Κορυφής της Ε.Ε. αποφάσισε ότι τα κράτη θα πρέπει να ξοδέψουν περισσότερα απ ότι αντέχει ο προϋπολογισμός τους για να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

Οι συνθήκες αυτές δημιουργούσαν σοβαρά ρήγματα στην οικονομία, όλοι θυμόμαστε τις κλειστές αγορές κλπ. Είχαν την ευκαιρία τα κράτη μέλη να ξοδέψουν παραπάνω για να σώσουν την οικονομία τους. Έτσι όλες οι χώρες άρχισαν να δανείζονται από την αγορά φθηνό χρήμα, όπως και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι γιατί η κυβέρνηση ήταν αξιόπιστη όπως πανηγύριζαν, αλλά γιατί πίσω από την Ελλάδα υπήρχε η εγγύηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως και σε όλες τις άλλες χώρες.

Υπό αυτές τις συνθήκες άρχισε να δανείζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς, αλλά με μια ουσιώδη διαφορά από τις υπόλοιπες χώρες. Οι άλλοι ευρωπαίοι τα διοχέτευαν στην οικονομία και τα χρήματα πήγαιναν σε οργανωμένα σχέδια στήριξης της οικονομίας τους, κάτι που δεν γινόταν στην Ελλάδα, διότι πήγαιναν σε πελάτες».

Πέραν αυτών όμως ο κ. Καστανίδης έστειλε και το δικό του μήνυμα για τις εκλογές, το οποίο έχει ως εξής: «απευθύνω μήνυμα σε όλους τους Έλληνες πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου γιατί το ενδιαφέρων τους θα υποδηλώσει την ισχυρή ανάγκη να επιστρέψει το κόμμα ως ισχυρή πολιτική δύναμη στα δημόσια δρώμενα και θα κάνει κάθε τι καλό για να ωφεληθεί η χώρα».

Στο πλαίσιο των εκλογών για την ανάδειξη του αρχηγού του ΚΙΝΑΛ οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν πως εφόσον δεν αναδειχθεί πρόεδρος κατά την εκλογική διαδικασία της 5ης Δεκεμβρίου 2021, θα επαναληφθεί η διαδικασία σε δεύτερο γύρο μεταξύ των δύο πρώτων την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021, κατά την οποία δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνο όσοι θα έχουν ήδη ψηφίσει στον πρώτο γύρο των εκλογών (5/12/2021), με βάση το σχετικό μητρώο ψηφισάντων που θα διαμορφωθεί με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

Για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στον δεύτερο γύρο, οι ψηφοφόροι θα μπορούν να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της Ελλάδας ή του εξωτερικού διευκολύνονται, ίδιο ή διαφορετικό από αυτό που ψήφισαν στον πρώτο γύρο.

Προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες οργάνωσης και υλοποίησης της εκλογικής διαδικασίας, οι συμμετέχοντες θα καταβάλουν υποχρεωτικά το ποσό των 3€ μόνο κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών, την Κυριακή 5/12/2021.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα μέτρα: Μόνο σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία θα μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι – Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Από την πλειοψηφία των κλειστών χώρων αποκλείονται από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 οι πολίτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο του κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωσε  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Πέμπτης (18.11.2021), οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες, πέραν της εστίασης, δεν θα μπορούν να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους, ούτε με την επίδειξη rapid ή μοριακού τεστ. κλειστές αίθουσες, όπως σινεμά, θέατρα, μουσεία και γυμναστήρια.

Ωστόσο, διευκρινίζεται ότι οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να μπαίνουν κανονικά στα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία.

Δείτε το τηλεοπτικό μήνυμα του Πρωθυπουργού

Τα πέντε μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

“Από την επόμενη Δευτέρα όλοι οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες, πέραν της εστίασης, δεν θα εισέρχονται και σε άλλες κλειστές αίθουσες. Ούτε και με την επίδειξη τεστ. Σε σινεμά, θέατρα, μουσεία ή γυμναστήρια, για παράδειγμα. Είναι μία άμεση ενέργεια προστασίας και, ασφαλώς, μία έμμεση προτροπή να εμβολιαστούν.

Όσον αφορά στις λειτουργίες στις εκκλησίες, επαναλαμβάνω ότι οι πιστοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ. Αυτό, άλλωστε, προβλέπει και η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου την οποία καλούνται τώρα να επιτηρούν οι φορείς της αλλά και, δειγματοληπτικά, η Πολιτεία.

Δεύτερον, το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες -επαναλαμβάνω, επτά μήνες- από την έκδοσή του. Θα δοθεί, δηλαδή, ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου. Και αυτό γιατί τα ιατρικά δεδομένα δείχνουν ότι, με τον καιρό, μειώνεται η άμυνα του εμβολίου.

Τρίτον, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο. Ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, ιδίως τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης, αλλά και ο πρόσθετος φόρτος σε συγκεκριμένες ώρες στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Βεβαίως, με ειδικές πρόνοιες για εργαζόμενους με παιδιά στο σχολείο.

Τέταρτον, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, ακόμα πιο εντατικά. Δεν υπάρχουν «κορόιδα» και «έξυπνοι» σε μία εθνική μάχη. Και σε αυτήν πρέπει να μπουν πιο αποφασιστικά όλοι, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους: το κράτος, η αυτοδιοίκηση, οι επιστημονικοί φορείς αλλά και οι επιμέρους επαγγελματικές ενώσεις.

Και πέμπτον, αλλά πρώτης σημασίας, ενισχύεται κι άλλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αξιοποιούνται, ήδη, ιδιωτικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Και στις περιοχές μεγάλης πίεσης επιτάσσονται και οι υπηρεσίες ιδιωτών γιατρών. Σήμερα, μάλιστα, υπέγραψα και τη σχετική διάταξη. Ενώ γίνονται προσλήψεις στη θέση ανεμβολίαστων υγειονομικών που παραμένουν σε αναστολή”.

“Με αυτό το σχέδιο προχωρούμε στο επόμενο δίμηνο. Για να έχουμε φέτος καλύτερα Χριστούγεννα από πέρυσι. Και μέχρι τότε οι συνεχείς έλεγχοι, τα πολλά τεστ και τα μέτρα ατομικής προστασίας να σταθεροποιήσουν και να μειώσουν τα κρούσματα. Και οι εμβολιασμοί πρώτης και τρίτης δόσης, ιδίως στους άνω των 60, να μειώσουν τις νοσηλείες και τα θύματα.

Ειδικά για την ισχύ των πιστοποιητικών, μάλιστα, με επιστολή μου προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα εισηγηθώ και η Ψηφιακή Ευρωπαϊκή Βεβαίωση να είναι έγκυρη μόνον αν αναγράφει και την τρίτη δόση μετά το εξάμηνο. Ώστε να αποφύγουμε κάθε ρωγμή στο τείχος ανοσίας που έχει ήδη χτιστεί στην ήπειρό μας”.

Με σύνθημα: Εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε!
Ολοκληρώνοντας το μήνυμα του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε:

“Πρόκειται, όπως διαπιστώνετε, για επιλογές ενθαρρυντικές και όχι κατασταλτικές. Με διάθεση πειθούς και όχι αντιπαράθεσης που γεννάει διχασμούς και κοινωνικούς αυτοματισμούς.

Όπως έχω πει, περισσότερο από μία λάθος άποψη με πληγώνει μία λάθος απώλεια. Γι’ αυτό και συνεχίζω να σας καλώ να ακούσετε τη φωνή της πραγματικότητας γύρω μας: τον θρήνο για την έγκυο και τα νέα παιδιά που χάσαμε. Τα λόγια όσων πίστεψαν σε ψέματα και έζησαν τη φρίκη της Εντατικής. Αλλά και την αγωνία των γιατρών μας.

Σας καλώ επίσης να γυρίσετε την πλάτη στον φόβο και σε κάθε τσαρλατάνο που, για τη δική του δημοσιότητα και προβολή, εμπορεύεται την άγνοια. Η απειθαρχία στις εκκλήσεις των ειδικών δεν είναι πράξη «αντίστασης» στο κράτος, αλλά υποχώρηση της λογικής και του κοινού συμφέροντος. Παράδοση στο σκοτάδι και στον κίνδυνο.

Και επαναλαμβάνω: αν το σύνολο των μεγάλων ηλικιών εμβολιαστεί, ο κορονοϊός θα μετατραπεί σε ένα είδος εποχιακής γρίπης. Και αν όλοι τηρήσουμε τους κανόνες ατομικής υγιεινής, τότε ίσως εξαφανιστεί. Με τη στάση του καθένα μας στο σπίτι, στη δουλειά, στις συναναστροφές μας, με το να γίνουμε οι ίδιοι φύλακες της υγείας μας.

Αυτό ακριβώς σας ζητώ να κάνουμε. Επιστρατεύοντας ξανά τη σχέση εμπιστοσύνης Πολιτείας και πολιτών, που φέρνει θαυμαστά αποτελέσματα. Ακολουθώντας τις οδηγίες της επιστήμης και του κράτους. Και κάνοντας πράξη το μόνο σύνθημα που οδηγεί στην αισιόδοξη επόμενη μέρα: Εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε!”.

Πηγή: newsit.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 28/09/2021

Των:    Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης

Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ:    Τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ:    «Ανεξέλεγκτη χωματερή δίπλα στην τεχνητή λίμνη του Καστρακίου στο Αγρίνιο»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους του Δήμου Αγρινίου και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα του Διαδικτύου, προβληματισμό προκαλούν οι εικόνες από την ανεξέλεγκτη χωματερή στο Καστράκι, στην θέση «Αγραπιδούλες», του Δήμου. Καναπέδες, μπάζα, λάστιχα, πλαστικά και κάθε είδους σχετικό απόβλητο διανθίζουν την γύρω περιοχή. Το πιο εντυπωσιακό είναι, πως αυτές οι απογοητευτικές εικόνες υπάρχουν λίγα μόνο μέτρα μακριά από την τεχνητή λίμνη στην περιοχή, ενώ το θέαμα είναι ορατό και από το χωριό. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των ντόπιων, το παραπάνω σκηνικό υπάρχει, εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια, αλλά τα τελευταία δύο, η κατάσταση έχει επιβαρυνθεί και δεν φαίνεται στον ορίζοντα λύση του προβλήματος, όπως επισημαίνεται, λόγω αλληλοεπικάλυψης αρμοδιοτήτων και δικαιοδοσίας κάποιων τοπικών δημοσίων Υπηρεσιών.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Προτίθεσθε να προβείτε άμεσα στην επιθεώρηση και στην αξιολόγηση της ανωτέρω διαμορφωθείσας κατάστασης δίπλα στην τεχνητή λίμνη του Καστρακίου, στο Αγρίνιο και στην συνέχεια να μεριμνήσετε καταλλήλως για να καθαριστεί και να αποκατασταθεί πλήρως ο ως άνω χώρος από τα συσσωρευμένα σκουπίδια, προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα της περιοχής σε κατοίκους και επισκέπτες, αλλά και να διασφαλισθεί η Δημόσια Υγεία;
  2. Προτίθεσθε να λάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε να αρθεί η όποια αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων από δημόσιες Υπηρεσίες, όσον αφορά στην αποκατάσταση της ανεξέλεγκτης χωματερής στο Καστράκι, στην θέση «Αγραπιδούλες», του Δήμου Αγρινίου και να καταστεί δυνατή η άμεση απομάκρυνση των απορριμμάτων από την εν λόγω περιοχή;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ 1

ΘΕΜΑ: «Απάντηση σε Ερώτηση»

ΣΧΕΤ: Η με αριθμό πρωτ. 9438/01-10-2021 Ερώτηση

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τους ανωτέρω αναφερόμενους Βουλευτές, επισυνάπτουμε το υπ. αρ. πρωτ. 71201/18-10-2021 έγγραφο του Δήμου Αγρινίου, το οποίο αναφέρεται στην αυτοψία, την οποία πραγματοποίησε η Δ/νση Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου, στη θέση Αγραπιδούλες στο Καστράκι, όπου δεν διαπιστώθηκε η εναπόθεση κανενός είδους απορριμμάτων. Τον χώρο καθάρισε και στη συνέχεια περιέφραξε ο ιδιοκτήτης της έκτασης.


Ο Υπουργός Κωνσταντίνος Σκρέκας


ΑΠΑΝΤΗΣΗ 2

ΘΕΜΑ: «Κοινοβουλευτική ερώτηση» ΣΧΕΤ.: Το υπ' αριθμ. 177447/4-10-2021 έγγραφό σας.

Σε απάντηση τον ανωτέρού σχετικού με Θέμα : «Ανεξέλεγκτη χωματερή δίπλα στην τεχνητή λίμνη Καστρακίον στο Αγρίνιο», σας ενημερώνουμε ότι φερόμενος ιδιοκτήτης του χώρου είναι η ΔΕΔΔΗΕ. Σύμφωνα και με την αυτοψία της Δ/νσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης τον Δήμου Αγρινίου στη Θέση «Αγραπιδούλες» στο Καστράκι, δεν διαπιστώθηκε εναπόθεση κανενός είδους απορριμμάτων. Ο πρόεδρος Καστρακίον μας πληροφόρησε ότι η ΔΕΔΔΗΕ καθάρισε και περιέφραξε τον χώρο (επισυνάπτεται το Υπηρεσιακό Σημείωμα & φωτογραφίες).

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΖΙΩΛΗΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας ανακοινώνει τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών που έλαβαν χώρα την 14-11-2021 και 15-11-2021 στο Εκλογικό Τμήμα Αγρινίου, από την δια ζώσης και ηλεκτρονική ψηφοφορία και συγκεκριμένα:

Από την καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης των υποψηφίων και των ξεχωριστών ψηφοδελτίων, συνολικά ψήφισαν  428 μέλη της Ένωσης και βρέθηκαν  422  έγκυρα ψηφοδέλτια, 3 άκυρα ψηφοδέλτια και 3 λευκά ψηφοδέλτια.

Βρέθηκε, ότι έλαβαν οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι, τους σταυρούς προτίμησης που αναγράφονται δίπλα στο όνομα τους με την σειρά που καταγράφονται στο ψηφοδέλτιο:

Α. Ο συνδυασμός « ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ » με επικεφαλή τον ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ Χρήστο έλαβε αριθμό ψηφοδελτίων 312 ως εξής:

Β. Ο συνδυασμός « ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» Ανανεωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών  Ακαρνανίας (Α.Σ.Κ.Α.Α.)  Ανεξάρτητη Μαχητική Ακαρνανία.

έλαβε αριθμό ψηφοδελτίων 110 ως εξής:

Σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία και με το σύστημα της απλής αναλογικής και τα άρθρα 10, 11, 12 και 13 του Ν. 1264/82 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 18 του Ν. 3938/11 και ισχύει, ο συνδυασμός «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» λαμβάνει επτά (7) έδρες από τις εννέα (9) συνολικά έδρες του Δ.Σ. και ο συνδυασμός «ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» Ανανεωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών  Ακαρνανίας (Α.Σ.Κ.Α.Α.) – Ανεξάρτητη Μαχητική Ακαρνανία, λαμβάνει δύο (2) έδρες από τις εννέα (9) συνολικά έδρες του Δ.Σ.

Για το Δ.Σ. εκλέγονται ως τακτικά μέλη κατά σειρά επιτυχίας:

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»
1 . ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος (ως επικεφαλής)
2 . ΔΙΩΤΗΣ Νικόλαος

3 . ΓΕΩΡΓΑΣ Χαράλαμπος
4 . ΣΤΡΑΒΟΔΗΜΟΥ Μαρία
5. ΖΑΦΕΙΡΗΣ Ανδρέας

6. ΚΟΛΙΟΣ Νικόλαος

7. ΜΠΑΪΡΑΜΗΣ Νικόλαος

«ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» Ανανεωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών  Ακαρνανίας (Α.Σ.Κ.Α.Α.) – Ανεξάρτητη Μαχητική Ακαρνανία.
1 . ΡΑΥΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Δημήτριος
2 . ΛΙΑΜΕΤΗ Άννα

Για αντιπροσώπους στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. εκλέγονται εννέα (9) ως τακτικά μέλη, επτά (7) πρώτοι από τον συνδυασμό «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», δύο (2) πρώτοι από το συνδυασμό «ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» Ανανεωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών  Ακαρνανίας (Α.Σ.Κ.Α.Α.) – Ανεξάρτητη Μαχητική Ακαρνανία και έχουν ως εξής:

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»
1 . ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος (ως επικεφαλής)
2 . ΔΙΩΤΗΣ Νικόλαος
3 . ΑΥΔΗΣ Παναγιώτης
4 . ΞΗΡΟΚΩΣΤΑΣ Ευάγγελος

5. ΣΤΡΑΒΟΔΗΜΟΥ Μαρία

6.ΖΑΦΕΙΡΗΣ Ανδρέας

7. ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Σωκράτης.

«ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» Ανανεωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών  Ακαρνανίας (Α.Σ.Κ.Α.Α.) – Ανεξάρτητη Μαχητική Ακαρνανία.
1 . ΡΑΥΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Δημήτριος
2 . ΡΟΥΣΗΣ Δημήτριος

Ως εκπρόσωπος της Ε.Υ.Α. Ακαρνανίας στο συμβούλιο μεταθέσεων Δ.Α. Ακαρνανίας εκλέγεται ο ΜΠΑΝΙΑΣ Νικόλαος ως τακτικό μέλος και ως αναπληρωματικό μέλος ο ΞΗΡΟΚΩΣΤΑΣ Ευάγγελος από τον συνδυασμό «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ».

Τέλος, για την Ελεγκτική Επιτροπή, εκλέγονται ως τακτικά μέλη: ο ΑΥΔΗΣ Παναγιώτης και ΔΟΥΚΑΣ Πέτρος με τον συνδυασμό «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» και ο

ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΟΣ Βασίλειος από τον συνδυασμό «ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» Ανανεωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών  Ακαρνανίας (Α.Σ.Κ.Α.Α.)  Ανεξάρτητη Μαχητική Ακαρνανία.

Η ψηφοφορία διεξήχθη ομαλά χωρίς να διατυπωθεί ένσταση και έληξε με απόφαση της εφορευτικής επιτροπής την 15/11/2021 και ώρα 19:00΄, σύμφωνα με τα αποφασισθέντα στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης.

Για το απερχόμενο  Διοικητικό Συμβούλιο

– ο – Πρόεδρος

ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος
-ο- Γενικός Γραμματέας

ΔΙΩΤΗΣ Νικόλαος

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ
Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021 10:05

Άνθρωπος και Δημοκρατία

Άνθρωπος και Δημοκρατία του Δημοσιογράφου - Συγγραφέα Χρυσόστομου Πατούλα

Η δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας (Ισοκράτης). Σοφά λόγια του μεγάλου ρήτορα που εκπέμπουν σήμα κινδύνου για το παρόν και το μέλλον, γενικά, της κοινωνίας των πολιτών.

Η Δημοκρατία σήμερα βάλλεται, σε ολόκληρο τον κόσμο, από πολλά σταθμητά και αστάθμητα συμφέροντα, σκοτεινές δυνάμεις, ταπεινά ελατήρια και αστόχαστες ενέργειες. Αυτό έχει γίνει συνείδηση στον κάθε πολίτη, που άθελά του θέτει στον εαυτό του, αλλά και στον κάθε άνθρωπο ένα ρώτημα:
Υπάρχει σήμερα πραγματικό Δημοκρατικό πολίτευμα; Μάλλον όχι. Και αυτό, γιατί κάθε πολίτευμα είναι συνισταμένη πολλών δυνάμεων και ροπών. Δυνάμεων, κοινωνικών και πολιτικών και ροπών, που χαρακτηρίζουν την ιδιοσυγκρασία του ανθρώπου και τις αρχές της κοινωνίας, του Έθνους.

Η κάθε συνισταμένη υπόκειται σε μεταβολές. Μεταβολές χαρακτηριστικές που στιγματίζουν το αποτέλεσμα και μεταβολές επιπόλαιες που και πάλι στιγματίζουν το αποτέλεσμα. Επομένως, το πολίτευμα μιας χώρας – και μιλάμε για Δημοκρατικό πολίτευμα – καμουφλάρεται άλλοτε λίγο άλλοτε πολύ με το σκέπασμα της δημοκρατικότητας της κάθε κυβερνήσεως που ανεβαίνει στην αρχή. Αυτό συμβαίνει, γιατί δεν υπάρχουν κόμματα αρχών. Και λέγοντας κόμματα αρχών εννοούμε τη θέληση, την ισχυρή θέληση κάθε λαού, λαού όμως, που έχει έντονο το συναίσθημα σε ένα κόμμα, που έχει σοβαρές πολιτικές και κοινωνικές αρχές.

Και αυτές οι αρχές είναι μετρημένες γιατί έχουν σφραγίδα την αλήθεια. Την αλήθεια, που έχει ένα όνομα, ΑΛΗΘΕΙΑ. Έτσι και η Δημοκρατία πρέπει να έχει ένα όνομα. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, είναι το καλύτερο πολίτευμα, και θα είναι πράγματι, το καλύτερο, όταν οι ενέργειες των πολιτών δεν ξεφεύγουν από τα σχεδόν αφύλαχτα σύνορά της. Γιατί, δυστυχώς, πολλοί πολίτες με το πρόσχημα της Δημοκρατίας ξεφεύγουν κατά απαράδεκτο τρόπο από τα πλαίσια της νομιμότητας. Δημοκρατία δεν σημαίνει ασυδοσία, αλλά τέλεια λειτουργία του αντιπροσωπευτικού συστήματος που είναι ο λαός κύριος και αφέντης και που ξέρει να ανεβάζει στην αρχή κόμμα σοβαρής πολιτικής και κοινωνικής τάσεως και αρχής.

Αυτός κυβερνά, αυτός παύει και αυτός εκλέγει Κυβερνήσεις. Αυτός επαινεί και αυτός κατακρίνει τα κόμματα με την ψήφο του. Αυτός με τη διαγωγή του δένει με δεσμά αρμονίας την συνταγματική και την πολιτική τάξη, που κρύβει μέσα της πραγματικές κοινωνικές δομές και όμορφα και αληθινά αιτήματα. Αυτός με το ψηλό κοινωνικό αίσθημα ευθύνης, σηκώνει σημαία τη σύγχρονη αξίωση, για ένα κράτος Δικαίου.

Σε κράτος Δικαίου, που θα διασφαλίζει τις ατομικές και πολιτικές του Ελευθερίες. Τότε το πολίτευμα θα είναι, πράγματι, ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, γιατί όλες οι εξουσίες θα συνεργάζονται μεταξύ τους αρμονικά και δεν θα υπάρχουν μεταξύ τους διαφορές και στεγανά.

agrinionews.gr

φωτο: in.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ