Τρίτη, 25η Ιουνίου 2024  5:50: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γ. Βαρεμένος έδωσε στην δημοσιότητα το άρθρο του με τίτλο: “Ο σώζων εαυτόν σωθήτω….”

Το άρθρο έχει ως εξής:

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου διαβεβαιώνει ότι στις ΜΕΘ καταλήγουν όσοι πρόκειται να πεθάνουν. Έτσι, ως μία φυσική συνέχεια της ζωής, που την διαδέχεται ο θάνατος.

Φαντάσου να το άκουγαν αυτό οι συμπολίτες μας που βρίσκονται διασωληνωμένοι. Αρκεί που το ακούν οι συγγενείς τους. Όσο για εκείνους που διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ, αυτό κατά τον κ. Μπάμπη είναι επιλογή κάθε φορά του γιατρού. Δηλαδή, ο γιατρός έχει την ευθύνη!

Μετά τον πόλεμο που μαίνεται στις τηλεοπτικές οθόνες μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, νά και εκείνος μεταξύ ασθενών και γιατρών, οι οποίοι κάποτε είχαν την τιμή να χειροκροτούνται από όλους, συμπεριλαμβανομένης και της συζύγου του πρωθυπουργού.

Με έγγραφό της, η κ. Γκάγκα υπονοούσε ότι γίνεται επιλογή ασθενών. Αυτή την επιλογή που ο κ. Μπάμπης χρεώνει στους γιατρούς.

Προειδοποιούσε επίσης η αναπληρώτρια υπουργόςγια επικείμενη έλλειψη οξυγόνου. Όσο για τα τακτικά χειρουργεία, 80% αναστολή.

Επειδή ζωή σε αναστολή δεν υπάρχει, όποιος βρίσκεται στην λίστα αναμονής, πουλάει ό,τι έχει και δεν έχει για να πάει στις ιδιωτικέςκλινικές που είναιcovidfreeκαι να θεραπευθεί.

Όσοι δεν έχουν τίποτε να πουλήσουν, μπαίνουν στην αναμονή που οδηγεί ενίοτε στο μοιραίο, δηλ. σε μία θνησιμότητα μη καταγραφόμενη ως συνέπεια της πανδημίας, που δεν απασχολεί την επικαιρότητα.

Την οριακή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία μας περιέγραψε με συγκλονιστικό τρόπο ιδιώτης γιατρός, ως εξής:

«Πολλές φορές πεθαίνει ο άνθρωπος χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό, ενώ ο αναπνευστήρας συνεχίζει τον μονότονο ρυθμό του. Ώσπου να το αντιληφθούν οι καταπονημένοι νοσηλευτές, που τρέχουν και δεν φθάνουν, και να αποσυνδέσουν τον αναπνευστήρα, που δίνει τόπο στην νεκρική σιγή».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, που δεν μπορεί να κατηγορηθεί για αντιπολιτευτική μονομέρεια, αφού στο παρελθόν διοργάνωνε εκδηλώσεις για τον σημερινό υπουργό Ανάπτυξης -και τότε Υγείας- Αδ. Γεωργιάδη, επιβεβαιώνει ότι το υπουργείο Υγείας ζητά να γίνεται επιλογή ασθενών, όπως και τις συνέπειες της αναστολής των χειρουργείων.

Ο Μάκης Βορίδης βλέπει ιδεολογική προκατάληψη σε όσους μιλούν για την κατάσταση στις εκκλησίες, σε σχέση με τις κινητοποιήσεις, πατώντας άλλη μία φορά το κουμπί του κοινωνικού αυτοματισμού. Καιρός είναι για ακόμη έναν πόλεμο: των λιτανειών ενάντια στις διαδηλώσεις!

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, ο φέρων την βασική ευθύνη Κυρ. Μητσοτάκης κίνησε αυτή την φορά όχι για την Χάλκη αλλά για τα Γιάννενα, την Κοζάνη και την απολιγνιτοποίηση.

Μόλις ο Βασ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι στην πόλη της κυρά-Φροσύνης η πληρότητα των ξενοδοχείων είναι 70%, έρχονται νέοι επισκέπτες με επικεφαλής τον  πρωθυπουργό για να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο την πληρότητα. Αν χρειασθεί, μπορεί να κάνει και διάγγελμα για την απολιγνιτοποίηση.

Ο καιρός που προέβαινε σε 11 διαγγέλματα για την πανδημία, έχει παρέλθει. Μακρυά κι αλάργα τώρα.

Η αλήθεια είναι ότι, όσο ο σημερινός πρωθυπουργός θεωρεί ότι αυτή η τακτική του βγαίνει στις δημοσκοπήσεις, δεν πρόκειται να την εγκαταλείψει.

Η ακρίβεια είναι πρόσκαιρη, όπως πρόσκαιρη ήταν η πανδημία,την λήξη της οποίας έχει κηρύξει τρεις φορές. Αιώνια νομίζει πως θα είναι η εξουσία του. Η εξουσία για την εξουσία και ο σώζων εαυτόν σωθήτω, σε μία εποχή που ο θάνατος πάει να γίνει καθημερινή ρουτίνα.

ΥΓ1: Ο Στέφανος Μάνος ζήτησε από την κυβέρνηση να απαντήσει γιατί έχουμε τόσους πολλούς νεκρούς. Και ακολούθησε νεκρική σιγή…..

sinidisi.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Μετά τις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν στις 14 & 15 Νοεμβρίου 2021, οι εκλεγέντες σύμβουλοι της Διοικούσας Επιτροπής του Νομαρχιακού Τμήματος Αιτωλοακαρνανίας της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. προσκλήθηκαν από τον πλειοψηφήσαντα σύμβουλο Ιωάννη Κατσίνα.

Συγκεκριμένα, συνεδρίασαν την Τέταρτη 17 Νοέμβριου 2021, όπως προβλέπεται στο άρθρο 27 του καταστατικού μας και αφού διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη απαρτία με ομόφωνες αποφάσεις συγκροτήθηκαν σε σώμα ως εξής :

ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΖΑΜΠΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Γεωργίου

ΑΝΤ/ΔΡΟΣ ΚΟΤΣΑΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Αθανασίου

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του Λάμπρου

ΓΡΑΜ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Αθανασίου

ΜΕΛΗ ΚΑΤΣΙΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αντωνίου

ΑΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Σπυρίδων

ΣΑΡΑΤΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Βασιλείου

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Θάνος Μωραΐτης: «Οι εργολάβοι εκτοξεύουν το κόστος.Να ανανεωθούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου στα Νοσοκομείαμας»

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης,κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας μαζί με άλλους έξι βουλευτές του κόμματος για την ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) των υπαλλήλων στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου.

Όπως τονίζει στην Ερώτηση, «η συνεισφορά τους στην καθαριότητα, στη σίτιση και τη φύλαξη των Νοσοκομείων και των δημόσιων Δομών Υγείας της Αιτωλοακαρνανίας κατά τη διάρκεια της σφοδρότατης υγειονομικής κρίσης, υπήρξε και παραμένει τεράστια».

Επιπρόσθετα, αναφέρει πως «διανύουμε το τέταρτο κύμα της πανδημίας, με την Αιτωλοακαρνανία να σημειώνει ανησυχητικά αυξημένο αριθμό κρουσμάτων καθημερινά, γεγονός που οδήγησε στη δρομολόγηση κατασκευής επιπλέον κλινών covid στο Νοσοκομείο Αγρινίου».

Ενώ«η εμβολιαστική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ εξακολουθούν να υφίστανται ανάγκες ιατρικής περίθαλψης για τα υπόλοιπα περιστατικά.

Αυτό συνεπάγεται ακόμα πιο αυξημένες ανάγκες για καθαριότητα και σίτιση, γεγονός που ενισχύει την αξία της συμβολής των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου».

Ωστόσο, η πλειονότητα των ΣΟΧ λήγει στις 31/12/202, ενώ πολλά Διοικητικά Συμβούλια κάποιων Νοσοκομείων κάνουν λόγο «γιαεπιλογή ιδιωτών εργολάβων στην παροχή υπηρεσιών καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης» – κάτι που ξεκαθάρισε κι ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας ότι υφίσταται σαν ενδεχόμενο, στις 12/11/2021, σε συνάντησή του με την ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Μωραΐτης, «τη στιγμήπου το ΕΣΥ βρίσκεται σε οριακό σημείο, με τις ανάγκες του αυξημένες στο έπακρο, ο κ. Υπουργός αποκρίνεται με αοριστίες, με αναβολές, αλλά και με κλείσιμο του ματιού στις “κλασικές συνταγές” εισαγωγής ιδιωτών πάσης φύσεως σε καίριες θέσεις».

Κάτι το οποίο «στην Αιτωλοακαρνανία θα επιβαρύνει τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου κατά 265.000 ευρώ ετησίως».

Για όλα τα παραπάνω, ο κ. Μωραΐτης και οι λοιποί βουλευτές του κόμματος ρωτούν τον Υπουργό:

·         Εάν προτίθεται να προχωρήσει στην ανανέωση – παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που λήγουν τέλος του 2021 και αφορούν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες του ΕΣΥ για όσο διαρκούν οι αυξημένες υγειονομικές ανάγκες στα Νοσοκομεία και τις Δομές Υγείας της Αιτωλοακαρνανίας.

·         Για ποιο λόγο προωθεί την επανείσοδο των εργολάβων καθαριότητας, σίτισης, φύλαξης στις δημόσιες Δομές Υγείας, ενώ αποδεδειγμένα παρέχουν ακριβότερες υπηρεσίες και με χειρότερους όρους εργασίας και αμοιβής για τους εργαζόμενους.

·         Εάν προτίθεται να εξηγήσει με ποιο τρόπο και υπό ποιο καθεστώς το ΔΣ του εκάστοτε Νοσοκομείου θα επιλέγει εάν θα αποτανθεί σε εργολάβο ή αν θα προχωρήσει σε πρόσληψη υπαλλήλων με ΣΟΧ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) σε καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη στα Νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας»

Η συνεισφορά των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου στην καθαριότητα, στη σίτιση και τη φύλαξη των Νοσοκομείων και των δημόσιων Δομών Υγείας της Αιτωλοακαρνανίας κατά τη διάρκεια της σφοδρότατης υγειονομικής κρίσης, υπήρξε και παραμένει τεράστια.

Σε μία συγκυρία κατά την οποία οι ανάγκες των δύο Νοσοκομείων του Νομού ήταν αυξημένες, τόσο για καθαριότητα, όσο για σίτιση και φύλαξη, η συμβολή τους στην ομαλότερη δυνατή λειτουργία τους – παρά τα πολλά προβλήματα, που προκλήθηκαν καθαρά εξ αιτίας της κυβερνητικής αδιαφορίας – είναι πολύτιμη.

Διανύουμε το τέταρτο κύμα της πανδημίας, με την Αιτωλοακαρνανία να σημειώνει ανησυχητικά αυξημένο αριθμό κρουσμάτων καθημερινά, γεγονός που οδήγησε στη δρομολόγηση κατασκευής επιπλέον κλινών covid στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Παράλληλα, η εμβολιαστική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ εξακολουθούν να υφίστανται ανάγκες ιατρικής περίθαλψης για τα υπόλοιπα περιστατικά. Αυτό συνεπάγεται ακόμα πιο αυξημένες ανάγκες για καθαριότητα και σίτιση, γεγονός που ενισχύει την αξία της συμβολής των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου.

Επισημαίνεται πως οι υπηρετούντες με συμβάσεις ορισμένου χρόνου υπάλληλοι προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ με αδιάβλητες διαδικασίες.

Παρ’ όλα αυτά, πολλές απ’ αυτές τις συμβάσεις λήγουν στις 31/12/202, ενώ άνοιξε η συζήτηση από τα Διοικητικά Συμβούλια κάποιων Νοσοκομείων για την επιλογή ιδιωτών εργολάβων στην παροχή υπηρεσιών καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης.

Παρ’ ότι ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την πρόθεση ανανέωσης τωνσυμβάσεων ορισμένου χρόνου σε Νοσοκομεία για τρεις μήνες στις 12/11/2021, εξακολουθεί να υφίσταται η δυνατότητα των νοσοκομειακών Διοικήσεων για σύναψη συμβάσεων με εργολάβους.

Δεσμεύτηκε, δε, ότι  θα  απαντήσει στις 26/11/2021 για το αν θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα αφορά στη δυνατότητα σύναψης νέων Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου.

Τη στιγμή, δηλαδή, που το ΕΣΥ βρίσκεται σε οριακό σημείο, με τις ανάγκες του αυξημένες στο έπακρο, ο κ. Υπουργός αποκρίνεται με αοριστίες, με αναβολές, αλλά και με κλείσιμο του ματιού στις «κλασικές συνταγές» εισαγωγής ιδιωτών πάσης φύσεως σε καίριες θέσεις, όπου το δημόσιο αποδεικνύεται, όχι απλά επαρκής, αλλά η ιδανική επιλογή:

Ακόμη κι από άποψη «κόστους-οφέλους», το δημοσιονομικό κόστος απασχόλησης εργαζομένων με ατομικές συμβάσεις είναι σαφώς χαμηλότερο συγκριτικά με την ανάθεση υπηρεσιών σε εργολαβικά συνεργεία.

Υπολογίζεται, μάλιστα, ότι συγκεκριμένα στην Αιτωλοακαρνανία θα επιβαρύνει τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου κατά ευρώ 265.000 ετησίως.

Η επαναφορά των προσλήψεων προσωπικού στις υποστηρικτικές υπηρεσίες (καθαριότητα, φύλαξη, σίτιση) στη δημόσια υγεία με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ), ήταν εξ αρχής πάγιο αίτημα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία ακριβώς γι’ αυτόν το λόγο.

Επειδή οι εργαζόμενοι καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης με ΣΟΧ  καλύπτουν πλήρως τις πάγιες,  διαρκείς κι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των Νοσοκομείων της Αιτωλοακαρνανίας.

Επειδή το δημοσιονομικό κόστος απασχόλησης εργαζομένων με ατομικές συμβάσεις είναι σαφώς χαμηλότερο συγκριτικά με την ανάθεση υπηρεσιών σε εργολαβικά συνεργεία.

Επειδή το τέταρτο κύμα της πανδημίας μαίνεται, με τις υγειονομικές ανάγκες στην Αιτωλοακαρνανία να είναι ολοένα και αυξανόμενες, καθιστώντας την παρουσία και τη συμβολή των υπαλλήλων με ΣΟΧ απαραίτητη.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.    Προτίθεται να προχωρήσει στην ανανέωση – παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που λήγουν τέλος του 2021 και αφορούν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες του ΕΣΥ για όσο διαρκούν οι αυξημένες υγειονομικές ανάγκες στα Νοσοκομεία και τις Δομές Υγείας της Αιτωλοακαρνανίας;

2.    Για ποιο λόγο προωθεί την επανείσοδο των εργολάβων καθαριότητας, σίτισης, φύλαξης στις δημόσιες Δομές Υγείας, ενώ αποδεδειγμένα παρέχουν ακριβότερες υπηρεσίες και με χειρότερους όρους εργασίας και αμοιβής για τους εργαζόμενους;

3. Προτίθεται να εξηγήσει με ποιο τρόπο και υπό ποιο καθεστώς το ΔΣ του εκάστοτε Νοσοκομείου θα επιλέγει εάν θα αποτανθεί σε εργολάβο ή αν θα προχωρήσει σε πρόσληψη υπαλλήλων με ΣΟΧ;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Μωραΐτης Θάνος

Βαρδάκης Σωκράτης

Βέττα Καλλιόπη

Καλαματιανός Διονύσης

Μάλαμα Κυριακή

Πούλου – Παναγιού Γιώτα

Ραγκούσης Γιάννης

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 6/9/2021

Των:    Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, βουλευτή Λάρισας Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ:    Τον κ. Υπουργό Εξωτερικών

Τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης

Τον κ. Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΘΕΜΑ:    «Η Γερμανία απελαύνει τους πρόσφυγες ή μετανάστες που παρανομούν, γενόμενη παράδειγμα προς μίμηση»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Η Γερμανία συνεχίζει την χρόνια πολιτική μηδενικής ανοχής στην εγκληματικότητα, χωρίς εξαιρέσεις, απελαύνοντας όσους πρόσφυγες ή μετανάστες παρανομούν. Μάλιστα, το παραπάνω τέθηκε και σαν θέμα στην προεκλογική της περίοδο, όταν ο υποψήφιος των συντηρητικών και κινούμενος στον ίδιο ιδεολογικό χώρο με τη Ν.Δ. για την Καγκελαρία, τάχτηκε την 2α Αυγούστου 2021 υπέρ της συνεχίσεως των απελάσεων Αφγανών αιτούντων άσυλο ή προσφύγων που παρανομούν. Ο κ. Άρμιν Λάσετ, υποψήφιος του «CDU»/«CSU», δήλωσε στην εφημερίδα «Bild am Sonntag» ότι: «…η γραμμή μας παραμένει καθαρή: Όποιος διαπράττει ποινικά αδικήματα στη Γερμανία χάνει το δικαίωμα να παραμείνει ως φιλοξενούμενος». Ο δε Ομοσπονδιακός Υπουργός Εσωτερικών, κ. Χόρστ Ζεεχόφερ, τάχτηκε προ ημερών και αυτός υπέρ της απελάσεως στο Αφγανιστάν των αφγανών που διαπράττουν ποινικά αδικήματα, παρά τις εκκλήσεις της αφγανικής κυβερνήσεως να ανασταλούν οι απελάσεις λόγω μαχών και κορωνοϊού, εκκλήσεις που δεν εισακούστηκαν από τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία συνεχίζει τις απελάσεις εγκληματιών. Η Γερμανία είναι η ηγέτιδα οικονομικά και πολιτικά χώρα της Ευρώπης και κυβερνάται από έναν συνασπισμό, του οποίου τα κόμματα είναι μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο οποίο μέλος είναι και η κυβερνώσα, Νέα Δημοκρατία. Παραλλήλως, μετέχει στην οικονομική εποπτεία της Ελλάδος, έως το 2060 και στην διαχείριση της δημόσιας περιουσίας της χώρας, έως το 2115. Ως εκ τούτου, καλείται η κυβέρνηση να ταυτισθεί και να ακολουθήσει την ίδια πολιτική απελάσεων με την Γερμανία, πράττοντας τα ίδια που πράττει και το κυβερνών «αδελφό» με αυτήν κόμμα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Προτίθεσθε να πράξετε ό,τι κι η Γερμανία και να απελάσετε άμεσα στις χώρες τους τους αλλοδαπούς που παρανομούν εντός της Ελληνικής Επικράτειας, αλλάζοντας επί τούτου τον Ποινικό Κώδικα;
  2. Προτίθεσθε, σε περίπτωση άρνησης των χωρών προέλευσής των ανωτέρω αλλοδαπών να δεχτούν την επιστροφή των παραπάνω παρανομούντων να ασκήσετε «βέτο» για την παροχή οικονομικής βοήθειας ή άλλων προνομίων από την Ε.Ε. προς αυτές;
  3. Προτίθεσθε να περιορίσετε σε κέντρα κράτησης όσους παράνομα εισέρχονται στην χώρα καταστρέφοντας τα έγγραφά τους, πριν από την λαθραία είσοδό τους;
  4. Με δεδομένο ότι οι λαθραία εισερχόμενοι αλλοδαποί «χάνουν» (καταστρέφουν) μόνο τα έγγραφα ταυτοποίησής τους και ποτέ τα κινητά ή τα τάμπλετ τους, προτίθεσθε να μην αποδέχεστε άκριτα τα προσωπικά στοιχεία που δηλώνουν, χωρίς να συνοδεύονται από τα απαραίτητα έγγραφα της χώρας καταγωγής τους;

Οι ερωτώντες βουλευτές

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Θ Έ Μ Α :    Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

ΣΧΕΤΙΚΆ:    Η υπ’ αριθμ. Πρωτ. 8863/09-09-2021 Ερώτηση

Σε απάντηση της ανωτέρω σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Κ. Βελόπουλος και Κ. Χήτας με θέμα: «Η Γερμανία απελαύνει τους πρόσφυγες ή μετανάστες που παρανομούν, γενόμενη παράδειγμα προς μίμηση» και κατά το μέρος αυτής που αφορά σε θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, σας γνωρίζω τα εξής:

Σύμφωνα με την παρ. 4 (Α) του άρθρου 14 του ν. 4636/2019 (Α΄169), δεν χορηγείται καθεστώς διεθνούς προστασίας και μπορεί να διαταχθεί άμεση απέλαση όταν, στο πρόσωπο του αιτούντος, συντρέχουν οι εξής λόγοι (α) θεωρείται ότι συνιστά κίνδυνο για την Εθνική Ασφάλεια της χώρας ή (β) συνιστά κίνδυνο για την κοινωνία της Χώρας, λόγω τελεσίδικης καταδίκης του για τη διάπραξη ιδιαίτερα σοβαρού εγκλήματος, συμπεριλαμβανομένων και των αδικημάτων που αναφέρονται στην περ. β΄ της παρ. 1 του άρθρου 17.

Επιπρόσθετα, όσον αφορά στο νομικό πλαίσιο που εφαρμόζεται για τους πολίτες τρίτων χωρών και ανιθαγενείς που εισέρχονται στη χώρα χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις προβλέπεται ότι υποβάλλονται στις διαδικασίες υποδοχής και ταυτοποίησης (του άρθρου 39 του άρθρου ν. 4636/2019 ). Στις περιπτώσεις δε, προσώπων, τα οποία δεν εμπίπτουν στις διατάξεις περί χορήγησης διεθνούς προστασίας ή άλλης μορφής προστασίας και δεν έχουν τίτλο νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα ή υπηκόων τρίτων χωρών ή ανιθαγενών των οποίων η αίτηση διεθνούς προστασίας απορρίφθηκε στον πρώτο βαθμό ενόσω παραμένουν στο Κέντρο και δεν έχουν δικαίωμα παραμονής στη χώρα σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία, αυτά παραπέμπονται στις αρμόδιες υπηρεσίες για την υπαγωγή τους σε διαδικασίες επανεισδοχής ή επιστροφής ή απέλασης. Επιπρόσθετα, υπήκοοι τρίτης χώρας ή ανιθαγενείς σε βάρος των οποίων έχει εκδοθεί απόφαση κράτησης κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στο άρθρο 46 του ίδιου νόμου, παραπέμπονται στα Κλειστά Κέντρα Υποδοχής.

Τέλος, αναφορικά με τα έγγραφα ταυτοποίησης των πολιτών τρίτων χωρών και ανιθαγενών που εισέρχονται χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις στην χώρα σας γνωρίζω ότι, σύμφωνα με την παρ. 1 άρθρο 79 του ν. 4636/2019,  «Τα  στοιχεία  ταυτότητας  των  αιτούντων  προκύπτουν από  το  διαβατήριό  τους,  το  δελτίο ταυτότητας τους, εφόσον αναγράφεται σε αυτό η πλήρης ημερομηνία γέννησής τους, ή τη ληξιαρχική πράξη γέννησής τους εφόσον έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα. Με απόφαση του Διοικητή της Υπηρεσίας Ασύλου μπορεί να γίνεται δεκτή και άλλη κατηγορία εγγράφων.»

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 22/11/2021

Των:    Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ:    Τον κ. Υπουργό Μεταφορών και Yποδομών

ΘΕΜΑ:    «Ανασφάλιστα οχήματα εντός της Ελληνικής Επικράτειας»

Κύριε Υπουργέ,

Πριν λίγες μέρες, το πανελλήνιο βίωσε σοκαριστικές στιγμές από τον άδικο θάνατο του άτυχου ταχυδιανομέα, στην Θεσσαλονίκη, που παρασύρθηκε από όχημα με υπερβολική ταχύτητα. Το δράμα της οικογενείας, όμως, επιτάθηκε από την ανευθυνότητα του οδηγού να οδηγεί ανασφάλιστος το μοιραίο όχημα. Το ανασφάλιστο αυτό όχημα, όπως και πολλά άλλα που κυκλοφορούν, σαν κινούμενες βόμβες, ανάμεσά μας, αποτελεί σοβαρή αιτία καταστρατήγησης του νόμου, ενώ η εμπλοκή των ανασφάλιστων οχημάτων σε οδικά ατυχήματα προκαλεί πολλές δυσχέρειες στην διαδικασία αποζημίωσης των εμπλεκόμενων και μη ευθυνόμενων για τις σχετικές συγκρούσεις.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Ποιες δράσεις σκοπεύετε να αναλάβετε για την εξάλειψη του φαινομένου της κυκλοφορίας ανασφάλιστων οχημάτων στο οδικό δίκτυο της χώρας, καθ’ ότι, η Ασφάλεια ενός οχήματος αποτελεί κοινωνικό αλλά και οικονομικό αγαθό, που συμβάλλει καθοριστικά στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν με ευθύνη τρίτων;

Οι ερωτώντες Βουλευτές


ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλεξίου, Πλάτωνος, Κωχ, Μαραβέγιας, Αλευράς, Παυριανός, Μιθριδάτης, Μητσοτάκης, Θεοδωράκης-Παπαγγελίδης, Μορφονιός, Αρβανίτη, Γανωτής, Κοροβίνης, Μάνου, Βασιλείου-Πέτσα, Μιχελής, Τουμασάτου, Μπασδέκη, Σαμαρά, Μαριδάκης, Γκόλια, Βαμβακούσης, Βολουδάκη, ενώνουν τις φωνές τους με όσους και όσες ανακοίνωσαν την συμπαράστασή τους στις τρεις προηγούμενες δράσεις (20 Οκτωβρίου, 1 και 9 Νοεμβρίου), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "Οι καλλιτέχνες ζητούν δικαιοσύνη για τον/τη Ζακ/Zackie Oh" (εγγραφείτε στο κανάλι YouTube https://bit.ly/loatkiplus της πρωτοβουλίας, ώστε να ενημερώνεστε άμεσα με τις νέες συμμετοχές).

Οι συνοδοιπόροι, πλέον, της Ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, του Αντώνη Μποσκοΐτη και του Νίκου Σούλη, σε αυτή την προσπάθεια, δημιουργούν και νέο καλλιτεχνικό υλικό εμπνευσμένο από τον άδικο χαμό του/της Ζακ/ZackieOh. Το βίντεο κλιπ για το τραγούδι “Η κραυγή του τρόμου” (διασκευή του “Walk On The Wild Side” του Lou Reed) με τη φωνή του Θανάση Αλευρά σε ελληνικούς στίχους του Γιώργου Παυριανού, κάνει πρεμιέρα σήμερα με την τέταρτη δράση της πρωτοβουλίας. Είναι μια παραγωγή του σκηνοθέτη Νίκου Σούλη και των συνεργατών του, Γιώργου Ντανόπουλου (φωτογραφία) και Πάνου Δρακόπουλου - Witness.

Αυτή η άνευ προηγουμένου αθρόα συμμετοχή καλλιτεχνών μάς ενδυναμώνει να συνεχίσουμε ακούραστα μέχρι τη στιγμή της Δικαίωσης. Σήμερα, ημέρα που ξεκινά η 3η δικάσιμος, συνεχίζουμε ως Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τη δράση και έξω από το Μικτό Ορκωτό και από εδώ.

Οι 24 καλλιτέχνες απαντούν στο ερώτημα “γιατί αποφασίσατε να υποστηρίξετε αυτό τον σκοπό;”, δηλώνοντας μεταξύ άλλων στα παρακάτω βίντεο:

Θανάσης Αλευράς (ηθοποιός):

Δικαιοσύνη, γιατί θέλω να ζω σε μια δημοκρατική χώρα, όπου τ’ ανθρώπινα δικαιώματα και οι ελευθερίες έχουν τη μέγιστη αξία.

Σε μιά χώρα που οι άνθρωποι δεν δολοφονούνται μέρα-μεσημέρι στο κέντρο της πόλης.

Δικαιοσύνη για τον Ζάκ

Γιώργος Παυριανός (στιχουργός - δημοσιογράφος):

Εχουν περάσει 40 χρόνια από τότε που έγραψα τη διασκευή του "Walk on the wild side" του Lou Reed με τίτλο "Η κραυγή του τρόμου". Πρόσφατα, χρειάστηκε να ξαναδώ τα λόγια, πριν τα τραγουδήσει ο Θανάσης Αλευράς, και διαπίστωσα πως το μόνο που έχει αλλάξει είναι τα ονόματα. 

Οι καταστάσεις έμειναν ίδιες, δεν αλλάζουν εύκολα οι ανθρώποι, γίνονται σκληροί και επιθετικοί με όποιον διαφέρει από την αγέλη. Στο μυαλό μου έχει καρφωθεί η εικόνα του Ζακ Κωστόπουλου, να ουρλιάζει σαν πληγωμένο αγρίμι. Ετσι το μόνο που άλλαξα, ήταν ο πρώτος στίχος και έβαλα το "καλλιτεχνικό" όνομα του Ζακ Κωστόπουλου, το Zackie Oh. 

Και το ελάχιστο που μπορώ να κάνω είναι να το αφιερώσω στη μνήμη του.

Νίκος Σούλης (σκηνοθέτης): 

Κουδούνισε το τηλέφωνο, ήταν η φωνή του φίλου Γιώργου Παυριανού, έψαχνε απεγνωσμένα τη ρίμα με το όνομα του Ζακ. “Γιατί Ζακ και όχι ZackieOh…” του είπα. Mπήκαμε στο στούντιο και ξαναγράψαμε τον πρώτο στίχο. Όλα τα άλλα γίνανε τη νύχτα του Σαββάτου στο κέντρο της πόλης… εκεί που βάδιζε ο Ζακ... η Zackie, και τον συναντήσαμε - μελαγχολικό, αλλά και χαρούμενο που μας κοιτούσε!

https://youtu.be/X3t2LEoSnUc

Χάρις Αλεξίου (ερμηνεύτρια): 

Ο Ζακ, είναι γιος όλων μας. Η φρίκη που μας προκάλεσε η δολοφονία του, δεν πρέπει να ξεχαστεί. Άρρωστα άτομα σε θέσεις επιβολής της τάξης, κάνουν εγκλήματα και η πολιτεία είναι υπεύθυνη για την κάλυψη τους.

https://youtu.be/-KNJyP2v5_w

Κωστής Μαραβέγιας (τραγουδοποιός): 

Όποιος πέσει κατάχαμα στην κόλαση αυτή, κανείς-κανείς δεν μπορεί να σηκωθεί. 

Ένα χέρι βοήθειας δεν είναι αρκετό, θέλει ένα δίχτυ ασφαλείας στης πτώσης το κενό.

Ποτέ ξανά πεσμένος Ζακ στην κόλαση αυτή. 

Εγώ κι εσύ και όλοι μαζί, ζητάμε Δικαιοσύνη και βοηθάμε ΤΩΡΑ!

https://youtu.be/FcjgpXZcGig

Λένα Πλάτωνος (συνθέτις): 

Η συνθέτρια Λένα Πλάτωνος, διαβάζει ένα ποιητικό κείμενο του Γιώργου Μακρή, στο οποίο χρησιμοποιείται αυτούσια η οριακή φράση του ίδιου του Ζακ Κωστόπουλου: «Εγώ ποτέ μου δεν το είχα με τη βία».

Ο Γιώργος Μακρής (στιχουργός), δηλώνει: Η δικαίωση της μνήμης του Ζακ μας αφορά όλους και οφείλουμε να σταθούμε όλοι στον αγώνα απέναντι στο τέρας που τον σκότωσε. Αυτό το τέρας που συνεχίζει να σκοτώνει και να μεγαλώνει.

Συντελεστές,

Αφήγηση: Λένα Πλάτωνος

Στίχοι: Γιώργος Μακρής

Μουσική: Δημήτρης Στράμπης

Mastering: Dime St

Artwork: Βίκτωρας Μελίστας

Video: Ελεάνα Δημοπούλου

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αντώνης Μποσκοΐτης

https://youtu.be/1NANi-UUtMo

Μιθριδάτης (hip hop artist):

Είμαι ασφαλής στον καναπέ με τα ριχτάρια 

και τους «παράξενους» χαζεύω να τους ετρών’ λιοντάρια 

Για pop corn αναμασάω μια μικροαστίλα

το μάτι μου αλλήθωρο στην ντρόπα και ξεφτίλα 

Το δάχτυλο πιπίλα, δεν άκουσα, δεν είδα 

το λουλούδι που δεν ξέρω το θεωρώ τσουκνίδα 

Έχω αλλεργία γενικά με τους αλλιώτικους

και άμα τους σκοτώνουν, τους θεωρώ κακότυχους 

Ας πρόσεχαν! Ας παίρνανε τον δρόμο τον σωστό

μπορεί να ‘ναι κατήφορος, αλλά είναι κάτι σταθερό

Ηθικά, μου λες ανήκω στους καθωσπρέπει σάπιους 

Αλλά εδώ η δικαιοσύνη, είναι μόνο για τους Κάποιους. 

https://youtu.be/1ckFg_hF2zU

Δημήτρης Μητσοτάκης (τραγουδοποιός - συγγραφέας): 

Ο Ζάκ δεν ήταν ληστής,

ο Ζάκ δεν ήταν τοξικομανής… ήταν το θύμα,

γιατί ήταν εκεί τη λάθος στιγμή.

Που η βία ορμά λυσσασμένη!

https://youtu.be/TPS2ZcUXRiM

Μαρίζα Κωχ (συνθέτρια - ερμηνεύτρια):

...Κι όμως κάναμε το χειρότερο! Εμείς λιντσάραμε άνθρωπο μες στην Αθήνα! 

Ένα παιδί που είχε το χάρισμα της αφοβίας και χαμογελούσε. 

Ας μην υπάρξει ελαφρυντικό στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου!

Η τιμωρία μπορεί να μας αφυπνίσει. Έχουμε μπει σε σκοτεινούς δρόμους...

https://youtu.be/KAeyVcDgIac

Σταμάτης Μορφονιός (τραγουδοποιός):

Δεν θα ξεχάσω ποτέ, όπως φαντάζομαι όλοι μας, εκείνες τις τραγικές, απάνθρωπες στιγμές, στις οποίες ένα τσούρμο νοικοκυραίων -με τη συνδρομή των σωμάτων ασφαλείας-, χτυπούσε βάναυσα, μέχρι θανάτου, ένα νέο άνθρωπο στο κέντρο της πόλης. 

Δεν θα ξεχάσω επίσης ποτέ, ένα άλλο τσούρμο, που ήταν μαζεμένο τριγύρω, και στεκόταν σιωπηλό και άπραγο, κοιτώντας το θέαμα. Μας αρέσει, δεν μας αρέσει, μία μικρογραφία της κοινωνίας μας.

Και η ερώτηση είναι ξεκάθαρη και απλή: Αυτό θέλουμε να είμαστε; 

https://youtu.be/XIvOiJ4WJ_w

Άγγελος Θεοδωράκης Παπαγγελίδης (τραγουδοποιός):

Το βάρβαρο θηρίο, το κτήνος δε μπορούμε να το νικήσουμε ποτέ. Πάντα θα το συναντάμε ύστερα απ' την κτηνωδία του.

Το αναφαίρετο δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία και την αυτοδιάθεση, δεν θα έπρεπε ποτέ να γίνεται θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης και κομματικής προβολής. Δεν αφορά μόνο την αριστερά ή τη δεξιά, αφορά σε όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως.

Σκουλήκια και υπάνθρωποι στηρίζουν τέτοιου είδους βαναυσότητες.

Κανένα ίχνος ανθρωπιάς απ' τη μεριά τους; κανένα ίχνος ανοχής απ' τη δικιά μας.

https://youtu.be/BKOB2cGsSAY

Σοφία Αρβανίτη (ερμηνεύτρια): 

Δικαιοσύνη για τον Ζακ!

https://youtu.be/q50vtGhrfcw

Κώστας Γανωτής (τραγουδοποιός - συγγραφέας): 

Συμμετέχω και εγώ στην πρωτοβουλία υποστήριξης της οικογένειας του Ζακ. Είναι σαφές ότι πρέπει να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Αναμένουμε!

https://youtu.be/nFcNUqGjza0

Θωμάς Κοροβίνης (συγγραφέας):

Ο γνωστός συγγραφέας αφιερώνει το ποίημα με τίτλο “Πόσες φορές σε ξαναείδα” στον Ζακ καταλήγοντας στο εξής τρίστιχο:

Σίγουρος μέσα σου πως η μόνη ελευθερία είναι εκείνη της καρδιάς που ματώνει για αυθεντική ζωή,

Που αναλώνεται σε πάθη ρωμαλέα

Χωρίς ποτέ να λογαριάζει την ύπουλη γροθιά που ακονίζει να σε κόψει ο τροχός κάποιας καθημερινής νοικοκυρόπουστας.

https://youtu.be/KnA566OsBio

Ερασμία Μάνου (τραγουδοποιός):

Zackie, έτσι μου είχε συστηθεί. Έτσι τη φώναζα, όπου και να είχαμε βρεθεί.

Συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια, γιατί αυτός ο κόσμος που έχω ονειρευτεί κλωτσοπατήθηκε εκείνη την ημέρα, συνέχισε να κλωτσοπατάται κάθε μέρα, βλέποντας συνέχεια αυτή την εικόνα: Kάποιοι άνθρωποι, να σκοτώνουν εν ψυχρώ έναν άλλον άνθρωπο μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας.

Συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια γιατί δεν έχω άλλη επιλογή, γιατί δεν μπορώ να μη μιλάω, δεν μπορώ να μην αισθάνομαι, δεν μπορώ να μη θυμώνω, δεν μπορώ να μη θέλω να αποδοθεί Δικαιοσύνη!

Με πολλή αγάπη, θέλω να σας αφιερώσω δύο στιχάκια, από ένα τραγούδι που τους στίχους έχω γράψει μαζί με την Monique Καλογείτονα. Την μουσική έχω γράψει εγώ. Το τραγούδι λέγεται Γαλήνιος Χορός και μιλάει για εκείνα τα παιδιά, τα διαφορετικά. Μιλάει για εκείνες τις σχέσεις, εκείνες τις αγάπες, τις διαφορετικές, που πρέπει επιτέλους να ζήσουν ελεύθερες, σε μία κοινωνία που θα είναι όλη δική τους!

https://youtu.be/Z1SyUHXd3Uc

Βέρα Βασιλείου - Πέτσα (ποιήτρια - στιχουργός):

Στο παρακάτω βίντεο η γνωστή ποιήτρια-στιχουργός αφιερώνει το ποίημα με τίτλο “Για τον Ζακ” που καταλήγει ως εξής:

Φοβάμαι, Ζακ!

Μην παραγραφεί το έγκλημα

και μάς κατασπαράξουν

λυσσασμένα

από την κατάφωρη αδικία.

https://youtu.be/IJbWxxsRaTU

Γεράσιμος Μιχελής (ηθοποιός - συγγραφέας):

Κλείνω τα μάτια μου κι είναι σαν να τον ακούω τον Ζακ να λέει:

«Στον ύπνο μου γυρνώ, γυρεύω ησυχία,

Ακούτε;

Μη με ξυπνάτε. Μη με πονάτε.

Τραβάτε από δω. Φευγάτε.

Εώς ότου, υπογράψω εκεχειρία.»

https://youtu.be/ltD3IF5BV7A

Μαριάννα Τουμασάτου (ηθοποιός): 

Γιατί μέχρι τώρα, τρία χρόνια μετά, κανείς δεν έχει προφυλακιστεί, κανείς δεν έχει θεωρηθεί ότι είναι επικίνδυνος για το σύνολο. 

Ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που κατηγορούν, που λένε πώς ο Ζακ, ήταν υπό την επήρεια των ναρκωτικών. ΔΕΝ ΗΤΑΝ. Βγήκαν καθαρές οι εξετάσεις του. 

Ας μην λερώνουμε την μνήμη του, αφού δεν κάναμε τίποτα για να τον βοηθήσουμε. Να 'μαστε ΠΑΡΟΝΤΕΣ/ΠΑΡΟΥΣΕΣ. Η Δημοκρατία, η Ελευθερία του λόγου, πρέπει να γυρίσει πίσω στη θέση της. Γιατί αν δεν βοηθήσουμε, είναι σαν να συμμετέχουμε στην καταστροφή.

https://youtu.be/k73YFdtyPVY

Γλυκερία Μπασδέκη (ποιήτρια):

Η γνωστή ποιήτρια ζητά Δικαιοσύνη για τον Ζακ! με το ποίημα “Ζιγκ Ζακ” που καταλήγει ως εξής:

‘Ησουνα κάποτε μα κι είσαι πάντα

Χάδι λευκότατο, ψυχή, πνοή

Αρνάκι άγιο, άκου τη μπάντα

-Για σένα παίζει η μουσική!

https://youtu.be/x3_23Le44yk

Χριστίνα Σαμαρά (ερμηνεύτρια):

Ο Ζακ δε ζει πια, το μίσος, η βία και η φρικαλεότητα τον σκότωσαν. Τον κλώτσησαν μπροστά στα μάτια μας μέχρι τέλους. Κλώτσησαν μπροστά στα μάτια μας μέχρι τέλους το δικαίωμα στη διαφορετικότητα, την ισότητα, την ελευθερία, τη ζωή.

Δικαιοσύνη στον Ζακ!

https://youtu.be/CGfC29880o4

Λεωνίδας Μαριδάκης (συνθέτης - τραγουδοποιός): 

Aν θέλουμε να ζήσουμε κάποτε σε μία κοινωνία με χώρο και σεβασμό στη διαφορετικότητά του καθενός μας - σε μία πιο ισορροπημένη και ανθρώπινη κοινωνία - χρειάζεται: Αγώνας, στήριξη σε αυτούς που το έχουν ανάγκη και πίεση προς τους θεσμούς να μην καταντάνε εργαλείο των ισχυρών. 

Έτσι πιστεύω πως είναι πολύ-πολύ σημαντικό, να βοηθήσουμε τώρα όλοι την οικογένεια του Ζακ, να μπορέσει να υπερασπιστεί το δίκιο και τη μνήμη του.

https://youtu.be/_5pmBGMf_Fo

Χριστίνα Γκόλια (ηθοποιός – ερμηνεύτρια):

Με πονάει η βία και η αδικία.

Με απογοητεύει ο άνθρωπος όταν γίνεται κτήνος και ξεσπάει πάνω στον συνάνθρωπο του.

Όλοι είμαστε φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό.

“ Θεϊκό φως αναμιγμένο με γήινη λάσπη… “

Δικαιοσύνη για τον Ζακ.

Δικαιοσύνη για την οικογένεια του.

https://youtu.be/DNM8eVjMj6Q

Ηλίας Βαμβακούσης (τραγουδοποιός): 

Απονομή Δικαιοσύνης στον Ζακ!

https://youtu.be/CAHpZVPvEqA

Μαρίνα Βολουδάκη (ερμηνεύτρια):

Είμαι εδώ για να πώ.

Κάποιοι χτύπησαν τον Ζακ... μερικοί άλλοι χτύπησαν την Zackie- oh.

Όλοι τους μαζί χτυπούσαν έναν Άνθρωπο.

Ο Ζακ συναντήθηκε ολομόναχος με το απάνθρωπο τέρας της υποκρισίας και νίκησε!

Διαβάτης τώρα στο ουράνιο τόξο του, οδεύει προς την Ελευθερία...

https://youtu.be/BCkZ_VL6bM8

Στους μέχρι τώρα συμμετέχοντες, συμπεριλαμβάνονται ήδη οι: 

Έλ. Βασιλειάδη, Θ. Γρηγοριάδης, Χρ. Δάντης, Φ. Δεληβοριάς, Β. Θεοδωρόπουλος, Αρ. Καπαρού, Ελ. Καρακάση, Ελ. Καρασαββίδου, Β. Καρατζόγλου, Γ. Καρκάς, Μ. Κοντολέων, Στ. Κραουνάκης, Π. Κυραμαργιός, Κ. Κυρμιζή, Ν. Μαυρουδής, Σπ. Μπιμπίλας, Π. Μπούσαλης, Γ. Νταλάρας, Π. Ξενάκη, Π. Παπαϊωάννου, Ντ. Πετράτος, Δ. Πουλικάκος, Ν. Ρασούλη, Ν. Σερέτη, Ν. Σούλης, Γ. Τσαμαντάκης, Τ. Τσανακλίδου, Τ. Φίλης και Magic de Spell.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος αυτής της δράσης, είναι να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα μέσω του συνδέσμου https://gogetfunding.com/justice-for-zak, ο οποίος συνδέεται ευθέως με την οικογένεια Κωστόπουλου, για την κάλυψη των διαδικαστικών και λοιπών εξόδων που απαιτούνται για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του/της Ζακ/ZackieOh και της δικαίωσης της μνήμης του/της.

Η δράση αυτή συμπαράστασης εξελίσσεται σε έναν πραγματικό μαραθώνιο, με ολοένα μεγαλύτερη συμμετοχή των ανθρώπων της τέχνης. Ταυτόχρονα θα παρακολουθούμε τη διαδικασία της δίκης, δίνοντας συνεχώς το “παρών”. Σαν αποκορύφωμα αυτής της δράσης, θα διοργανώσουμε μια μεγάλη καλλιτεχνική εκδήλωση με την παρουσία κοινού, και ζωντανή μετάδοση από το διαδίκτυο, μέσω live streaming. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μουσικοθεατρικά δρώμενα με τη συμμετοχή τραγουδιστών, ηθοποιών, καλλιτεχνών και προσωπικοτήτων από το ευρύτερο φάσμα της τέχνης.

Παρακολουθείστε ζωντανά την εξέλιξη της δίκης από το Παρατηρητήριο ZackieOh Justice Watch μέσω των social media και του site https://zackieohjustice.watch.

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας δίκτυα, ώστε να ενημερώνεστε άμεσα με τις νέες συμμετοχές της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας:

https://facebook.com/loatkiplus

https://instagram.com/loatkiplus

https://twitter.com/loatkiplus

https://tiktok.com/@loatkiplus

https://youtube.com/c/loatkiplus

Κοινός μας στόχος είναι η δικαίωση του/της Ζακ/Zackie Oh.

#ΔικαιοσύνηΓιαΤονΖακ #ΔικαιοσύνηΓιαΤηνZackieOh #loatkiplus

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ