«Εκφράστηκε η ανάγκη για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ» τόνισε μετά την περιοδεία του στην Αμφιλοχία ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης.
Η ανακοίνωση της Τομεακής Οργάνωσης Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ αναφέρει:
Περιοδεία στην Αμφιλοχία πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, επικεφαλής κλιμακίου της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του Κόμματος.
Το πρωί βρέθηκε στο εργοστάσιο γάλακτος της «ΑΜΦΙΓΑΛ», όπου συνομίλησε με το προσωπικό, αναφέρθηκε στις θέσεις του Κόμματος για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, καλώντας σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε για την κατάσταση στον χώρο και τα ζητήματα που του έθεσαν οι εργαζόμενοι.
Ακολούθησε επίσκεψη στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης της πόλης, όπου παραμένει υποστελεχωμένο, από προσωπικό και εξοπλισμό, χωρίς να χρηματοδοτείται ουσιαστικά, μη μπορώντας να καλύψει βασικές ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής, που αναγκάζονται να πληρώνουν για φυσιοθεραπείες στα ιδιωτικά κέντρα.
Πρόκειται, άλλωστε, για θέμα που έχει αναδείξει και στο παρελθόν το ΚΚΕ, με σχετικές Ερωτήσεις στη Βουλή και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2018, χωρίς ωστόσο μέχρι και σήμερα να έχει υπάρξει λύση στο πρόβλημα στελέχωσης του χώρου.
Για το συγκεκριμένο θέμα, ο βουλευτής του ΚΚΕ δεσμεύτηκε ότι θα γίνει νέα Ερώτηση στη Βουλή, ενώ το ζήτημα αναμένεται να απασχολήσει και την αυριανή σύσκεψη με φορείς της πόλης.
Πλούσια ήταν η συζήτηση με το προσωπικό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Εκεί, ο Νίκος Παπαναστάσης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του Κόμματος, συνολικά για την ενίσχυση του προσωπικού του ΠΣ, την προστασία των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος. Από την πλευρά τους, οι πυροσβέστες στάθηκαν στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, από τη στέγαση της Υπηρεσίας στην πόλη έως το γεγονός ότι μια πολύ μεγάλη περιοχή του Νομού Αιτωλοακαρνανίας στερείται Πυροσβεστικών Κλιμακίων σε κοντινά σημεία (Βόνιτσα, Βάλτο), με αποτέλεσμα να καθυστερεί η επέμβασή της για το σύνολο των περιστατικών (ακόμη και για τροχαία), λόγω των μεγάλων αποστάσεων.
Το πρόγραμμα περιοδειών του Ν. Παπαναστάση θα συνεχιστεί αύριο από τις 5 μέχρι τις 8 μ.μ. με συσκέψεις και συναντήσεις με φορείς της πόλης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ την Κυριακή στις 11 π.μ. θα πραγματοποιήσει ομιλία στο καφενείο «Κ. ΚΟΡΟΜΗΛΙΑ».
«Τα Γλυπτά του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Λονδίνο να επανενωθούν με το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής των Γλυπτών του Παρθενώνα που βρίσκεται στην Αθήνα» ανέφερε ο πρωθυπουργός στον εορτασμό για την 75η επέτειο από την ίδρυση της UNESCO
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της ομιλίας του απόψε στο Παρίσι στον εορτασμό για την 75η επέτειο από την ίδρυση της UNESCO έθεσε μετ’ επιτάσεως το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Όπως είναι γνωστό, τον περασμένο Σεπτέμβριο, έγινε ένα κομβικό βήμα από την Διακυβερνητική Επιτροπή της UNESCO για την Προώθηση της Επιστροφής των Πολιτιστικών Αγαθών στις Χώρες Προέλευσης.
Για πρώτη φορά υιοθετήθηκε απόφαση που αναγνωρίζει ότι η υπόθεση δεν αφορά τη συνεννόηση μεταξύ Μουσείων, αλλά έχει διακυβερνητικό χαρακτήρα και, ως εκ τούτου, η υποχρέωση επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα αφορά την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.
«Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο τα Γλυπτά του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Λονδίνο να επανενωθούν με το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής των Γλυπτών του Παρθενώνα που βρίσκεται στην Αθήνα», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Δείτε την ομιλία του
Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε διάλογο για το ζήτημα αυτό με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.
«Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη του Αγώνα για την Ανεξαρτησία της Ελλάδας. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη στιγμή από αυτή για την επιστροφή του τμήματος που λείπει και την επανένωση Γλυπτών του Παρθενώνα, στη γενέτειρά τους, την Ελλάδα», τόνισε με έμφαση ο πρωθυπουργός.
Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του πρωθυπουργού:
Κύριε Πρόεδρε,
Κύριοι Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων,
Κυρία Γενική Διευθύντρια,
Κυρίες και Κύριοι,
Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή για μένα να βρίσκομαι ανάμεσά σας, εδώ στο Παρίσι, την «Πόλη του Φωτός» και έδρα της UNESCO, για να γιορτάσουμε την 75η επέτειο από την ίδρυσή της.
Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να επαναβεβαιώσουμε την προσήλωση των χωρών μας στο ιδρυτικό πνεύμα αυτού του τόσο σημαντικού Διεθνούς Οργανισμού: την οικοδόμηση της ειρήνης ανάμεσα στους λαούς μέσω της ανταλλαγής και αμοιβαιότητας των ηθικών και πνευματικών αρετών, όπως θα έλεγε ο Αριστοτέλης.
Η Ελλάδα ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη της UNESCO. Δεν είναι μόνο η εμπιστοσύνη μας στις αρχές της πολυμερούς συνεργασίας που εξηγεί την αφοσίωσή μας. Είναι και η πεποίθησή μας ότι δεν γίνεται να υπάρξει ούτε ειρήνη, ούτε ευημερία χωρίς διάλογο ανάμεσα στα έθνη γύρω από αυτούς τους τρεις θεμελιώδεις πυλώνες: την παιδεία, την επιστήμη και τον πολιτισμό.
Πιστεύουμε στην εκπαίδευση: είναι ο μόνος τρόπος να αντιληφθεί κανείς τη λειτουργία ενός κόσμου που γίνεται όλο και πιο περίπλοκος.
Πιστεύουμε επίσης, κυρίες και κύριοι, στις αναρίθμητες δυνατότητες που προσφέρουν η επιστήμη και η τεχνολογία. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, στην Ολυμπία, είδαμε τη δύναμη της τεχνολογίας, με τα εγκαίνια του project «Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος», μια μοναδική συνεργασία με τη Microsoft που αξιοποιεί τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης και ανοίγει νέους δρόμους για μια εντελώς καινούρια εμπειρία στο πώς μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με την πολιτιστική μας κληρονομιά και όσα αυτή συμβολίζει.
Μπορεί πλέον κανείς να βιώσει το μέγεθος και το βάθος της Ολυμπίας, όπως ήταν στο παρελθόν, στον ίδιο τον αρχαιολογικό χώρο ή εξ αποστάσεως, από οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο, χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία επαυξημένης πραγματικότητας.
Μιλάμε για την αξιοποίηση της καινοτομίας με στόχο να ανοίξουμε νέους δρόμους για τη διατήρηση της πολιτιστικης κληρονομιάς αλλά και τη δυνατότητα των πολιτών να έρθουν σε επαφή με αυτή -μια αποστολή ολοένα και μεγαλύτερης ζωτικής σημασίας, σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών.
Γιατί η κλιματική αλλαγή, η μόλυνση του περιβάλλοντος και οι διεθνείς συγκρούσεις επηρεάζουν το παρόν μας και διαμορφώνουν το μέλλον μας. Έχουν ωστόσο και σοβαρές επιπτώσεις στο κοινό μας παρελθόν.
Οι αλλαγές στο περιβάλλον και τα ακραία καιρικά φαινόμενα αποτελούν μια άμεση και αυξανόμενη απειλή για τα σπουδαία μνημεία του πολιτισμού. Είναι αυτή η απειλή που μάς έπεισε για την ανάγκη να αναλάβουμε δράση, κι έτσι πήραμε την απόφαση να παρουσιάσουμε μια πρωτοβουλία που θεωρούμε σημαντική και η οποία ονομάζεται «Αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην πολιτιστική και φυσική κληρονομιά».
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την UNESCO για την ανεκτίμητη στήριξή της στην πρωτοβουλία μας. Φυσικά, δεν μπορούμε να μην τονίσουμε τη σημασία και την προσήλωσή μας στον τρίτο πυλώνα της UNESCO: τον πολιτισμό.
Δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος μεταξύ των εθνών, αν δεν υπάρχει διάλογος μεταξύ των πολιτισμών, κάτι που προϋποθέτει σεβασμό για την ιστορία, την κληρονομιά και την ταυτότητα του κάθε έθνους. Κατά τη γνώμη μου, αυτό σημαίνει ότι τα εμβληματικά μνημεία, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ταυτότητα ενός έθνους, θα πρέπει να αποτελούν υπόθεση του έθνους αυτού.
Ας εξετάσουμε το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα, τα οποία αποτελούν ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν ίσως τη σημαντικότερη συμβολική σύνδεση ανάμεσα στους σύγχρονους Έλληνες και τους προγόνους τους.
Κατά το μεγαλύτερό της μέρος, η συλλογή αυτή, εκτίθεται στο Μουσείο της Ακρόπολης, λίγες εκατοντάδες μέτρα από τον Παρθενώνα. Το ότι μπορεί κανείς να δει στο σημείο αυτό, στη γενέτειρά τους, τα Γλυπτά του Παρθενώνα, οπτικά συνδεδεμένα με το μνημείο που τους προσδίδει την οικουμενική τους ακτινοβολία, είναι κάτι που έχει πολύ μεγάλη σημασία.
Ωστόσο, όσο ένα μέρος της συλλογής παραμένει «εξόριστο» στο Λονδίνο, αυτή η διάσταση δεν θα μπορεί να εκτιμηθεί πλήρως. Για το λόγο αυτό, πιστεύω ότι είναι απαραίτητο τα Γλυπτά του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Λονδίνο να επανενωθούν με το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής των Γλυπτών του Παρθενώνα που βρίσκεται στην Αθήνα.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, έγινε ένα κομβικό βήμα από την Διακυβερνητική Επιτροπή της UNESCO για την Προώθηση της Επιστροφής των Πολιτιστικών Αγαθών.
Για πρώτη φορά, υιοθέτησε ομόφωνα μια απόφαση που αναγνωρίζει ότι «η υπόθεση έχει διακυβερνητικό χαρακτήρα και, ως εκ τούτου, η υποχρέωση επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα αφορά απολύτως την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου».
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να προχωρήσει σε έναν καλόπιστο διάλογο με την Ελλάδα. Και τους ζητώ να το κάνουν. Άλλωστε, φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη του Αγώνα για την Ανεξαρτησία της Ελλάδας. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη στιγμή από αυτή για την επιστροφή του τμήματος που λείπει και την επανένωση Γλυπτών του Παρθενώνα, στoν τόπο που γεννήθηκαν, την Ελλάδα.
Σας ευχαριστώ.
Πηγή: protothema.gr
Το εμπόριο και η εστίαση στην Αιτωλοακαρνανία σβήνουν, όπως είπαν οι εκπρόσωποί τους στον επικεφαλής του ΚΕΛΑΝ, Γιώργο Τράγκα.
Σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος των εμπόρων του Αγρινίου, Σωκράτης Κωστίκογλου, σε λίγο θα κλείσουν τα φώτα των περισσότερων καταστημάτων και οι πόλεις θα βυθιστούν στο σκοτάδι.
Η εξέλιξη της πανδημίας σε συνδυασμό με τις ανατιμήσεις σε όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες δημιουργούν ένα εξαιρετικά δυσμενές κλίμα στην αγορά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη σκορπίζει ψευδαισθήσεις και οι προσδοκίες που δημιουργήθηκαν με την επανεκκίνηση της αγοράς στις αρχές Απριλίου δεν επιβεβαιώθηκαν.
Ο εμπορικός σύλλογος Αγρινίου (αλλά και όλοι οι επιχειρηματίες εστίασης του νομού) καταγγέλλουν ότι η πολιτεία αδιαφορεί παρά την οικονομική καταστροφή που ήδη διαπιστώνεται. Η συνεχιζόμενη έλλειψη ρευστότητας εξακολουθεί να δημιουργεί εντονότατα προβλήματα σε μια αγορά που πεθαίνει, περισσότερος κόσμος κυκλοφορούσε επί lockdown παρά τώρα!
Ο κύριος Κωστίκογλου, υπογράμμισε ότι μόλις 25.000 επιχειρήσεις έχουν πρόσβαση στις τράπεζες σε σύνολο 850.000! Υπάρχουν συσσωρευμένα χρέη λόγω της πανδημίας που δημιουργήθηκαν χωρίς να φταίνε οι έμποροι και οι εστιάτορες. Όλοι ζητάνε καθιέρωση του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού και επιστροφή του αφορολόγητου ορίου στις 12.000 με κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
Επίσης, ζητείται να δοθεί επίδομα ανεργίας σε όσους κλείνουν τα καταστήματά τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Όπως είπαν όλοι στον πρόεδρο του ΚΕΛΑΝ, η κυβέρνηση τιμωρεί το ελληνικό εμπόριο ενώ οι μικρές επιχειρήσεις το διάστημα της πανδημίας έχουν τηρήσει και εξακολουθούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας καθιστώντας το λιανεμπόριο ασφαλή προορισμό προκαλεί οργή και αγανάκτηση ο διαχωρισμός των καταστημάτων της αγοράς από τον κλάδο τροφίμων, πράγμα που δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.
Ο επικεφαλής του ΚΕΛΑΝ συναντήθηκε με τα μέλη της επιτροπής του Κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ στο Αγρίνιο και αποφασίστηκε το άνοιγμα γραφείων τόσο στο Αγρίνιο όσο και στο Μεσολόγγι.
Στο Αγρίνιο ο Γιώργος Τράγκας, έδωσε συνέντευξη στα ΜΜΕ της περιοχής όπως είπε μεταξύ άλλων η εικόνα στις περισσότερες περιοχές της χώρας είναι κατάσταση πριν από ένα γενικευμένο οικονομικό κραχ. Η χώρα έχει αστρονομικό δημόσιο χρέος ο μισός πληθυσμός χρωστάει στο δημόσιο και τις τράπεζες εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες δεν έχουν τα προς το ζην και η κυβέρνηση Μητσοτάκη μοιράζει ψευδαισθήσεις και πελώρια ψέμματα.
Οι ίδιοι οξειδωμένοι πολιτικοί φορείς, όπως είπε, κινούνται για να διατηρήσουν τα κεκτημένα ενώ η Ελλάδα είναι στα βράχια και ενώπιον ενός γενικευμένου οικονομικού κραχ. Η οικονομική αυτή αδυναμία νομοτελειακά θα φέρει υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα.
sinidisi.gr
Τα πυρά του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Φεύγας. Ο κ. Φεύγας τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Ο κ. Τσίπρας πριν από ένα χρόνο αμφισβητούσε αν υπάρχει το εμβόλιο. Επίσης, αμφισβήτησε την ασφάλεια των εμβολίων λέγοντας ότι η κυβέρνηση “ξεστοκάρει” το AstraZeneca», τόνισε με νόημα.
Όσον αφορά την αποδοτικότητα της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, επισήμανε: «Η κυβέρνηση όφειλε να έχει επάρκεια εμβολίων, να έχει πληθώρα εμβολίων και εμβολιαστικά κέντρα σε όλα τα σημεία της χώρας. Όλα τα έχουμε κάνει. Επίσης, έχουμε ένα σύστημα που κλείνει κάποιος ραντεβού με μη γραφειοκρατικό τρόπο και μπορεί μέσα σε 20 λεπτά να πάει να κάνει το εμβόλιό του. Για να μην παραγνωρίζουμε το τί έχει συμβεί στη χώρα μας, έχει εμβολιαστεί πάνω από το 75% του ενήλικου πληθυσμού και πάνω από το 60% του συνολικού πληθυσμού».
Για το ζήτημα της υποχρεωτικότητας τόνισε ότι: «Ακούω με μεγάλη προσοχή το ζήτημα της υποχρεωτικότητας. Αρκεί η αντιπολίτευση να βγει επισήμως και να το πει. Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής αυτό από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε στο ζήτημα των υγειονομικών “έβαλε πλάτη”, το καταψήφισε. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να πατήσει σε δύο βάρκες. Πώς θα υπάρξει υποχρεωτικότητα χωρίς να υπάρξει αναστολή εργασίας;» Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, ο κ. Φεύγας υπογράμμισε: «Όταν καλείσαι να διαχειριστείς μία υγειονομική κρίση, είναι τεράστιο λάθος να την πολιτικοποιείς. Αυτή την πολιτικοποίηση την έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι η κυβέρνηση. Απλά… η αντιπολίτευση ας προτείνει κάτι συγκεκριμένο και να φανεί χρήσιμη».
Τέλος, όσον αφορά το χρόνο των επόμενων εκλογών ο κ. Φεύγας τόνισε: «Έχουμε ξεκαθαρίσει επανειλημμένα ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Ανακοινώνουμε μέτρα και κάποιοι θεωρούν ότι είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Για παράδειγμα, τα μέτρα που αφορούν την αύξηση του κόστους στην ενέργεια. Είναι προεκλογικό μέτρο να προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους πολίτες;»
agrinionews.gr
Γ. Βαρεμένος στην Βουλή: «Να ανανεωθούν οι Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου των εργαζομένων στα Νοσοκομεία – Όχι στην επαναφορά του απαράδεκτου καθεστώτος των εργολαβικών εργαζομένων»
«Να μην επαναφέρει το απαράδεκτο “δουλεμπορικό” καθεστώς των εργολαβικών εργαζομένων στην καθαριότητα-σίτιση-φύλαξη των Δομών Υγείας του ΕΣΥ», ζητά από την κυβέρνηση ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπλ. Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Βαρεμένος με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή προς τον υπουργό Υγείας.
Αφού υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε καταργήσει το καθεστώς εργολαβικών εργαζομένων στα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα την επίτευξη σημαντικής εξοικονόμησης αλλά και την αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων, καλεί την κυβέρνηση να ανανεώσει τις Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) αυτών των εργαζομένων, «εγκαταλείποντας τις καταστροφικές ιδεοληπτικές της εμμονές».
Ακολουθείτο πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης:
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Υγείας
ΘΕΜΑ: «Να ανανεωθούν άμεσα οι Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου των εργαζομένων στην καθαριότητα, σίτιση & φύλαξη στις Δομές Υγείας του ΕΣΥ »
Οι υπηρετούντες με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) υπάλληλοι καθαριότητας σε Δομές Υγείας προσλήφθηκαν με αδιάβλητες διαδικασίες υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Πολλές από τις συμβάσεις αυτές λήγουν στο τέλος του 2021 και ήδη λαμβάνονται αποφάσεις των ΔΣ των νοσοκομείων, προφανέστατα με κυβερνητική υπόδειξη και εντολή, παρά τα θερμά λόγια για τους εργαζομένους στο ΕΣΥ, για επιλογή και πάλι ιδιωτών ως αναδόχων παροχής υπηρεσιών καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης, επαναφέροντας το απαράδεκτο, “δουλεμπορικό” καθεστώς των εργολαβικών εργαζομένων χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Και σε αυτόν λοιπόν τον τομέα, οι ιδεολογικές εμμονές της κυβέρνησης βρίσκονται σε κραυγαλέα αναντιστοιχία με τις πραγματικές ανάγκες του ΕΣΥ και την προστασία των εργαζομένων σε αυτό.
Είναι αποδεδειγμένο και πέραν αμφισβήτησης ότι, με την απομάκρυνση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ των ιδιωτικών εργολαβικών συνεργείων και την πρόσληψη του αντίστοιχου προσωπικού με απ’ ευθείας συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ), επιτεύχθηκε σημαντική εξοικονόμηση πόρων. Είναι επίσης πανθομολογούμενο ότι η συνεισφορά αυτών των εργαζόμενων καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας στην ασφαλή και αποτελεσματική λειτουργία του ΕΣΥ είναι πολύτιμη.
Επειδή αποτελεί διακηρυγμένη πρόθεση της κυβέρνησης, αναβαλλόμενη λόγω της παρατεινόμενης υγειονομικής κρίσης, η επιστροφή στο καθεστώς των εργολαβικών συνεργείων στους τομείς καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας με μισθούς και εργασιακά δικαιώματα “γαλέρας”.
Επειδή πολλές από αυτές τις Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου λήγουν στο τέλος του 2021.
Ερωτάται ο κ. υπουργός:
Ο ερωτών βουλευτής
Βαρεμένος Γιώργος
agrinionews.gr