Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  10:15: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2021

Ένα μίνι «επεισόδιο» σημειώθηκε κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ολλανδού ομολόγου του, Μαρκ Ρούτε, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όλα άρχισαν όταν μια Ολλανδή δημοσιογράφος πήρε τον λόγο και μιλώντας στα αγγλικά εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα είπε: «Έχω μια ερώτηση και για τους δύο σας. Πρωθυπουργέ Μητσοτάκη, πότε επιτέλους θα σταματήσετε να λέτε ψέματα; Ψέματα για τις επαναπροωθήσεις, ψέματα για το τι γίνεται με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, σας παρακαλώ μην προσβάλλετε την νοημοσύνη τόσο την δική μου όσο των άλλων δημοσιογράφων στον κόσμο, καθώς υπάρχουν στοιχεία που επιμένετε να αρνείστε και να ψεύδεστε. Αυτό είναι σαν μια ναρκισσιστική κακοποίηση. Γιατί δεν είστε ειλικρινής; Γιατί δεν λέτε “όι Βρυξέλλες μας άφησαν μόνους, περιμέναμε για έξι χρόνια, κανείς δεν έκανε κάτι και πλέον κάνω σκληρές, βάρβαρες επαναπροωθήσεις”. Γιατί σταματήσατε να χτυπάτε την πόρτα των Βρυξελλών;».

Σκληρή απάντηση Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στην δημοσιογράφο και χωρίς να κρύβει τον εκνευρισμό του, είπε: «Καταλαβαίνω ότι στην Ολλανδία έχετε μια παράδοση να ρωτάτε ευθείες ερωτήσεις στους πολιτικούς, κάτι το οποίο σέβομαι πολύ. Αυτό που δεν θα δεχθώ, είναι σε αυτό το γραφείο να προσβάλλετε εμένα ή τον ελληνικό λαό με κατηγορίες και εκφράσεις που δεν στηρίζονται από πραγματικά γεγονότα, όταν αυτή η χώρα ασχολείται με μια προσφυγική κρίση που έχει ένταση χωρίς προηγούμενο, σώζει εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες ανθρώπους στη θάλασσα -μόλις σώσαμε 250 ανθρώπους που κινδύνευαν να πνιγούν στα νότια της Κρήτης- κάνουμε αυτό κάθε μέρα, σώζουμε ανθρώπους στη θάλασσα, ενώ την ίδια ώρα, ναι, εμποδίζουμε βάρκες που έρχονται από την Τουρκία -κάτι που είναι δικαίωμά μας με γνώμονα την ευρωπαϊκή νομοθεσία- και περιμένουμε την τουρκική ακτοφυλακή να έρθει, να τους περισυλλέξει και να τους οδηγήσει πίσω στην Τουρκία.

Συνεπώς αντί να ρίχνετε το φταίξιμο στην Ελλάδα, θα πρέπει να ρίξετε το φταίξιμο σε εκείνους που εργαλειοποιούν συστηματικά το προσφυγικό, σπρώχνοντας ανθρώπους σε απελπισμένες καταστάσεις από μια ασφαλή χώρα -διότι θυμίζω ότι όσοι είναι στην Τουρκία δεν κινδυνεύουν. Να ρίξετε το φταίξιμο σε άλλους κι όχι σε μας. Έχουμε μια σκληρή αλλά δίκαιη πολιτική στο μεταναστευτικό».

Δείτε ολόκληρη την ένταση (σ.σ. μετά το 20.35)

Πηγή: newsit.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Προβάδισμα του Ανδρέα Λοβέρδου για τη μάχη ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll, ένα μήνα πριν τις κάλπες της 5ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, (για tomanifesto.gr) φαβορί για τη δεύτερη θέση εμφανίζεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τον Γιώργο Παπανδρέου να ακολουθεί από απόσταση. Σε οποιονδήποτε συνδυασμό υποψηφίων στο δεύτερο γύρο, ο Ανδρέας Λοβέρδος δείχνει να έχει ισχυρό προβάδισμα για την τελική επικράτηση. Οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι (Καστανίδης, Χρηστίδης, Γερουλάνος) ακολουθούν από απόσταση.

H έρευνα μέτρησε τις προτιμήσεις σε δύο πεδία: το πρώτο αφορά στο σύνολο των ερωτηθέντων, που ανεξαρτήτως τι κόμμα ψηφίζουν, δηλώνουν ότι θα πάνε στις κάλπες για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ. Και το δεύτερο, αφορά αποκλειστικά στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ το 2019, που λένε ότι θα πάνε στις εσωκομματικές εκλογές.

Στον πρώτο γύρο, στο σύνολο των ερωτηθέντων, που θέλουν να ψηφίσουν, ο κ. Λοβέρδος έχει 31.7% ο κ. Ανδρουλάκης 20.9%, ο κ. Παπανδρέου 18.8%.

Ακολουθούν ο Χάρης Καστανίδης με 6.4%, ο Παύλος Γερουλάνος με 5.3% και ο Παύλος Χρηστίδης με 3.4%.

Στο χώρο του ΚΙΝΑΛ οι συσχετισμοί είναι, Ανδρέας Λοβέρδος 31.6%, Νίκος Ανδρουλάκης 28.6%, Γιώργος Παπανδρέου 21.6%, Χάρης Καστανίδης 7%, Παύλος Χρηστίδης 3.5% και Παύλος Γερουλάνος 2.8%.

Στο ενδεχόμενο να υπάρξει δεύτερος γύρος, ο Ανδρέας Λοβέρδος επικρατεί σε όλα τα σενάρια και ο Νίκος Ανδρουλάκης, μόνο εάν βρεθεί απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου. Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Λοβέρδος επικρατεί του Νίκου Ανδρουλάκη με 47.8% – 37.1% και του Γιώργου Παπανδρέου με 55.9% – 29.3% στο σύνολο. Στον χώρο του ΚΙΝΑΛ τα ποσοστά στις ίδιες «μονομαχίες» διαμορφώνονται σε 46.6%-39.7% (Λοβέρδος επικρατεί Ανδρουλάκη) και 57.6% – 32.2% (Λοβέρδος υπερισχύει του Γιώργου Παπανδρέου) αντίστοιχα.

Σε πιθανό δίδυμο Νίκου Ανδρουλάκη – Γιώργου Παπανδρέου ο πρώτος δείχνει να επικρατεί με 58.8% – 30.2% στο σύνολο και 63.8% – 29.% στο ΚΙΝΑΛ.

Η έρευνα καταγράφει και σημαντική διάθεση για συμμετοχή στις κάλπες, καθώς στο σύνολο των ερωτηθέντων το ποσοστό φτάνει στο 23.9%. Αυτό το ποσοστό αφορά το 73.4% στους πρώην ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ, ενώ έτσι σκέφτεται το 14.4% της Ν.Δ και το 16.1% του ΣΥΡΙΖΑ. Ευρήματα που οδηγούν σε μαζική συμμετοχή.

Τέλος εκφράζεται υψηλή προσδοκία για τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής. Το 51.8% εκτιμά ότι αυτές οι εκλογές μπορεί να σηματοδοτήσουν μια νέα αρχή για το ΚΙΝΑΛ. Το ποσοστό αυτό φτάνει το 84.8% στους πρώην ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ, το 57.3% στη Ν.Δ και το 50.7% στον ΣΥΡΙΖΑ.


Προβληματισμός για την πορεία της χώρας

Η έρευνα καταγράφει έντονο προβληματισμό για το πώς πάνε τα πράγματα, με μείωση του βαθμού ικανοποίησης για το κυβερνητικό έργο.

Ποσοστό 61% δηλώνει μη ικανοποιημένο για την πορεία της χώρας, έναντι 38.2%, που κρίνει θετικά την κατάσταση. O βαθμός ικανοποίησης βρίσκεται στο 71.9% στους ψηφοφόρους της ΝΔ, στο 43.6% στο ΚΙΝΑΛ και στο 16% στο ΣΥΡΙΖΑ. Στα άλλα κόμματα βρίσκεται στο 7,8%, 19.5% και 17.5% σε ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜΕΡΑ 25 αντίστοιχα.

Η ικανοποίηση από το κυβερνητικό έργο σημειώνει πτώση στο 41.4% από 46.1% πριν ένα μήνα, επιστρέφοντας περίπου στο ποσοστό ικανοποίησης που υπήρχε αμέσως μετά το καλοκαίρι. Ποσοστό 58,3% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο. O βαθμός ικανοποίησης βρίσκεται στο 75.9% στους ψηφοφόρους της Ν.Δ, στο 48.7% στο ΚΙΝΑΛ και στο 18.7% στο ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλήρη αδυναμία να πείσει για την αντιπολιτευτική του τακτική, από την οποία μόνο το 11% είναι ικανοποιημένο (12% πριν ένα μήνα). Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ η επίδοση φτάνει μόλις στο 29.5%.

Όσο για τη σύγκριση Μητσοτάκη – Τσίπρα, ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να προηγείται με μεγάλη διαφορά, διατηρώντας ένα 45% (μειωμένο κατά 3.9% σε σχέση με πριν ένα μήνα), με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να περιορίζεται στο 19.1% (μειωμένο 0.9%). Ο κ. Μητσοτάκης προηγείται σ΄ όλα τα κομματικά ακροατήρια πλην ΣΥΡΙΖΑ του Α. Τσίπρα. Στην ΝΔ με 83.3% έναντι 3.1%, στο ΚΙΝΑΛ με 61.5% έναντι 7.7%, στο ΚΚΕ με 19.2% έναντι 5.8%, στην Ελληνική Λύση με 33.3% έναντι 5.6% και στο ΜΕΡΑ 25 με 35.3% έναντι 11.8%. Ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται στους πρώην ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ με 48.9% έναντι 13.4%.

Προτίμηση σε αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ

Με αφορμή τη σχετική συζήτηση για τη διακυβέρνηση μετά τις επόμενες εκλογές, οι πολίτες απάντησαν και τι είδους σχήμα προτιμούν. Το 29.6% επιλέγει αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ και το 17.5% κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ- ΚΙΝΑΛ. Το 7.5% επιλέγει αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το 17.8% κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ- ΜΕΡΑ 25.

Στη ΝΔ το 64% προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ και το 20.6% κυβέρνηση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ. Στο ΣΥΡΙΖΑ το 42.5% επιλέγει κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ – ΜΕΡΑ 25 και το 20.6% αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ. Στο ΚΙΝΑΛ ΤΟ 46.5% επιλέγει κυβέρνηση Ν.Δ – ΚΙΝΑΛ και το 17.7% αυτοδυναμία της Ν.Δ.

Πηγή: protothema.gr

Ερώτηση για την επιτακτική ανάγκη αύξησης των καθηλωμένων επιδομάτων των αναπήρων κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή, 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατόπιν πρωτοβουλίας του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι τα τελευταία δυόμιση χρόνια που η χώρα μας δεν υπόκειται σε δημοσιονομικούς περιορισμούς, τα επιδόματα των αναπήρων παραμένουν καθηλωμένα στο ποσό των 330 ευρώ περίπου και το όποιο επιχείρημα της κυβέρνησης για μη αύξηση αυτών, κρίνεται τελείως ανεδαφικό.

Εν συνεχεία υπογραμμίζουν ότι «τη στιγμή που η κυβέρνηση μιλά για ανάπτυξη της τάξεως του 6%, στον νέο προϋπολογισμό του 2022 δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για αύξηση των επιδομάτων που λαμβάνουν οι 170.000 περίπου ανάπηροι. Η δε συντριπτική πλειοψηφία των δικαιούχων αυτών των επιδομάτων, εντάσσεται στην κατηγορία της πιο ακραίας φτώχειας».

Ταυτόχρονα τονίζουν την απαράδεκτη άρνηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών να απαντήσει σε αίτημα για συνάντηση που έχει υποβάλει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, προκειμένου να συζητηθεί το καίριο αυτό ζήτημα.

Καταλήγοντας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς: Προτίθεστε, έστω και τώρα, ενόψει της ψήφισης του νέου προϋπολογισμού και δεδομένου ότι η χώρα μας δεν έχει δημοσιονομικούς περιορισμούς, να προχωρήσετε σε ουσιαστική αύξηση των επιδομάτων των προσώπων με αναπηρία, προκειμένου να μπορέσουν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης;

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ. κ. Υπουργούς

Οικονομικών
Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Θέμα: Άμεσα αύξηση στα επιδόματα των αναπήρων

Η δεκαετής οικονομική κρίση και οι δημοσιονομικοί περιορισμοί που είχε η χώρα μας λόγω των μνημονίων, δεν επέτρεψαν την αύξηση των αναπηρικών επιδομάτων. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες, την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τα επιδόματα αναπηρίας αποσυνδέθηκαν από εισοδηματικά κριτήρια και εξαιρέθηκαν από το φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα, ενώ απετράπη η περικοπή των αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων που μετ΄ επιτάσεως απαιτούσε το ΔΝΤ.

Τα τελευταία δυόμιση χρόνια που η χώρα μας δεν υπόκειται σε δημοσιονομικούς περιορισμούς, τα επιδόματα των αναπήρων παραμένουν καθηλωμένα στο ποσό των περίπου 330 ευρώ  και το όποιο επιχείρημα της κυβέρνησης για μη αύξηση αυτών, κρίνεται τελείως ανεδαφικό.

Τη στιγμή δε που η κυβέρνηση μιλά για ανάπτυξη της τάξεως του 6%, στο νέο προϋπολογισμό του 2022 δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για αύξηση των επιδομάτων που λαμβάνουν οι 170.000 περίπου ανάπηροι. Η δε συντριπτική πλειοψηφία των δικαιούχων αυτών των επιδομάτων, εντάσσεται στην κατηγορία της πιο ακραίας φτώχειας.

Ταυτόχρονα, αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αρνείται συστηματικά να απαντήσει σε αίτημα για συνάντηση που έχει υποβάλει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, προκειμένου να συζητηθεί το καίριο αυτό ζήτημα.

Κατόπιν των ως άνω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

Προτίθενται, έστω και τώρα, ενόψει της ψήφισης του νέου προϋπολογισμού και δεδομένου ότι η χώρα μας δεν έχει δημοσιονομικούς περιορισμούς, να προχωρήσουν σε ουσιαστική αύξηση των επιδομάτων των προσώπων με αναπηρία, προκειμένου να μπορέσουν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Κουρουμπλής Παναγιώτης
Φωτίου Θεανώ
Αβραμάκης Λευτέρης
Αγαθοπούλου Ειρήνη
Αλεξιάδης Τρύφων
Αναγνωστοπούλου Σία
Αυλωνίτης Αλέξανδρος-Χρήστος
Βαγενά-Κηλαηδόνη Άννα
Βαρδάκης Σωκράτης
Βέττα Καλλιόπη
Γκιόλας Γιάννης
Δρίτσας Θεόδωρος
Ελευθεριάδου Τάνια
Ζαχαριάδης Κώστας
Ζεϊμπέκ Χουσεΐν
Ηγουμενίδης Νικόλαος
Θραψανιώτης Μανώλης
Καλαματιανός Διονύσης
Καφαντάρη Χαρά
Κόκκαλης Βασίλης
Κυριακή Μάλαμα
Μαμουλάκης Χάρης
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Μουζάλας Γιάννης
Μπαλάφας Γιάννης
Μπάρκας Κώστας
Νοτοπούλου Κατερίνα
Ξανθόπουλος Θεόφιλος
Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα
Παππάς Νίκος
Πέρκα Θεοπίστη (Πέτη)
Πούλου Παναγιώτα
Ραγκούσης Γιάννης
Σαντορινιός Νεκτάριος
Σκουρλέτης Πάνος
Σκουφά Μπέτυ
Συρμαλένιος Νίκος
Τελιγιορίδου Ολυμπία
Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος
Τσίπρας Γιώργος
Φάμελλος Σωκράτης
Χαρίτου Δημήτριος
Χατζηγιαννάκης Μίλτος
Χρηστίδου Ραλλία
Ψυχογιός Γιώργος

sinidisi.gr

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 17ου Τακτικού Συνεδρίου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ με την εκλογή δύο Συμπροέδρων, της κας Κατερίνας Ανδρικοπούλου Σακοράφα και του κου Δημήτρη Πολιτόπουλου στην ηγεσία του κόμματος. Επίσης, το 17ο Τακτικό Συνέδριο ανάδειξε και το νέο Πανελλαδικό Συμβούλιο, ενώ τις επόμενες ημέρες θα συγκροτηθεί κι η Πολιτική Γραμματεία. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Πρόκειται για ένα ιστορικό συνέδριο, καθώς η θέση των Συνεκπροσώπων παύει να υφίσταται και αντικαθίσταται από τους Συμπροέδρους, οι οποίοι θα έχουν διετή θητεία. Επίσης, θα ισχύσουν και όλες οι καταστατικές αλλαγές που ψηφίστηκαν σε προηγούμενα συνέδρια οδηγώντας έτσι τους Οικολόγους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ σε μια εσωτερική αναδιοργάνωση που ακολουθεί τα πρότυπα του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος.

Η κα Κατερίνα Ανδρικοπούλου Σακοράφα σημειώνει, «Η θέση της Συμπροέδρου με τιμά ιδιαίτερα. Θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στο εκλογικό σώμα και να ευχηθώ καλή δύναμη σε όλους/ όλες τους εκλεγμένους/ες , πίστη στο όραμά μας και προσήλωση στο έργο μας. Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ δυναμώνουν, εκσυγχρονίζονται και δημιουργούν νέες βάσεις για την ανάπτυξη του κόμματος. Η ώρα της πολιτικής οικολογίας έχει φτάσει. Οι πολίτες της χώρας μας μπορούν και πάλι να ελπίζουν σε ένα νέο, πολιτικό όραμα που θα δώσει στην Ελλάδα τη θέση που της αρμόζει τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όσο και εσωτερικά. Πρεσβεύουμε την αλλαγή του οικονομικού μοντέλου, τη μείωση της ενεργειακής φτώχειας, την ανάπτυξη της χώρας με δίκαιο τρόπο. Με τη στήριξη των πολιτών θα τα καταφέρουμε. Είμαστε το μόνο αμεσοδημοκρατικό κόμμα με τις πόρτες μας ανοιχτές σε κάθε άνθρωπο που θέλει να συμμετέχει στη διαμόρφωση μιας νέας πολιτικής σκηνής για την Ελλάδα. Από τη θέση της Συμπροέδρου στέλνω ανοιχτό κάλεσμα σε όλους και όλες. Νέοι και νέες, άνθρωποι που θέλουν να συμμετέχουν στα πολιτικά δρώμενα, ας μάθουν για εμάς. Χρειαζόμαστε κάθε λογική και τίμια φωνή. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα από την αρχή».

Ο κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος αναφέρει, «Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για τη στήριξή σας στο πρόσωπό μου. Ο ρόλος που μου αναθέτετε είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις να ανταποκριθώ σε όσα ήδη έχω αναφέρει ως προγραμματικό έργο, ώστε μαζί, να πάμε το κόμμα μας ένα βήμα παραπέρα. Χρειάζεται εντατική δουλειά από όλους μας. Ήρθε η ώρα να μεγαλώσουμε, να δυναμώσουμε, να συνεχίσουμε τον διάλογο με τις άλλες οικολογικές φωνές και να τον ολοκληρώσουμε. Κάθε ένας και κάθε μία από εμάς θα έχει το δικό του ρόλο και όλοι μαζί θα συνθέσουμε τη βάση για την ανάπτυξη ενός δυναμικού κόμματος που θα προσφέρει στην κοινωνία, τον περιβάλλον και τον άνθρωπο. Η στιγμή της πολιτικής οικολογίας είναι εδώ. Όλοι μαζί θα ακολουθήσουμε τον δρόμο των έργων για την προάσπιση της κοινωνίας, τον διάλογο με τους παραγωγικούς φορείς και όσους πραγματικά ελπίζουν και πιστεύουν πως η πολιτική οικολογία μπορεί να συμβάλλει στην αλλαγή της καθημερινότητάς μας».

Από τις εργασίες του 17ου Τακτικού Συνεδρίου αναδείχθηκε το νέο Πανελλαδικό Συμβούλιο το οποίο απαρτίζεται από τους ακόλουθους:

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:
1. Ανδρικοπούλου-Σακοράφα Κατερίνα
2. Αποστόλου Σπύρος
3. Αργυρούδη Γιούλα
4. Βέμης Μανώλης
5. Βλαχόπουλος Κώστας
6. Γκανούλης Φίλιππος
7. Γκινούδης Αργύρης
8. Ζιάβρας Κώστας
9. Ιωαννίδης Αβραάμ
10. Καραμέρος Γιώργος
11. Κωστάκος Γιώργος
12. Λιόλιος Δημήτρης
13. Μπάκας Μιχάλης
14. Νταφούλη Λήδα
15. Ξανθόπουλος Γιώργος
16. Ξυθάλης Πάνος
17. Παγκαλίδου Λυδία
18. Παπαδάκης Γιώργος
19. Παπαθεοδώρου Ηλίας
20. Πάσχου Εύα
21. Πολιτόπουλος Δημήτρης
22. Ρούσσου Ευθαλία
23. Σαράντης Νίκος
24. Σκαμάγκος Θεόδωρος
25. Σπασίδης Τηλέμαχος
26. Στασινός Παναγιώτης
27. Στεφανή Όλγα
28. Στροβολίδου Ηλέκτρα
29. Τόμοβ Τόνυ
30. Χρυσίδης Δομήνικος
31. Ψωμά Δήμητρα

agrinionews.gr

Κατάθεση Αναφοράς από τον κ. Θ. Μωραΐτη: «Η κυβέρνηση, σε κρεσέντο ευθυνοφοβίας, καλεί λιανεμπόριο κι εστίαση να βγάλουν το φίδι απ’ την τρύπα»

Αναφορά προς τους κ. Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων, καθώς και Οικονομικών, κατέθεσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, με αφορμή την Επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου «ο Ερμής» με θέμα: «Οργή, Αδικία, Εμπαιγμός».

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για το λιανεμπόριο, «δεν είναι απλά άδικα», αλλά «καταστρατηγούν κάθε έννοια της ισονομίας», ευνοώντας τις υπεραγορές και τις μεγάλες αλυσίδες με «προκλητικό τρόπο». Επιπλέον, «δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό» και «θεσπίζουν εξαιρετικά υψηλά πρόστιμα».
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ναυπάκτου κάνει λόγο για «εμπαιγμό εις βάρος του λιανικού εμπορίου», ο οποίος, μάλιστα, «δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεκτός».

Ο κ. Μωραΐτης δήλωσε σχετικά:

«Η κυβέρνηση σε κρεσέντο ευθυνοφοβίας καλεί λιανεμπόριο κι εστίαση να βγάλουν το φίδι απ’ την τρύπα.

Ένα μικρό κατάστημα λιανεμπορίου με έναν υπάλληλο θα πρέπει να διαχειρίζεται τον έλεγχο των πελατών, ταυτόχρονα με την εξυπηρέτησή τους και τη διατήρηση της καθαριότητας εντός του χώρου.

Την ίδια στιγμή, οι μεγάλες αλυσίδες και οι υπεραγορές διαθέτουν πολύ περισσότερο προσωπικό, ​το οποίο σαφέστατα μπορεί να αντεπεξέλθει ευκολότερα και γρηγορότερα στη διαδικασία, χωρίς ταυτόχρονα να καθυστερεί η εξυπηρέτηση των πελατών.

Ο παραλογισμός, η μεροληψία, η απερισκεψία, η ανοργανωσιά της κυβέρνησης σε όλο της το μεγαλείο!

Οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου και της εστίασης ζήτησαν απεγνωσμένα ενίσχυση -όχι μόνο τα δύο χρόνια της πανδημίας, αλλά και τις τελευταίες μέρες, με την ανακοίνωση των νέων μέτρων από την κυβέρνηση.

Για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση κωφεύει.

Στην ουσία, βάζει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να βγάλουν το φίδι απ’ την τρύπα, μεροληπτώντας ξεκάθαρα υπέρ των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και κλείνοντας το μάτι στον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Η πολιτική της είναι καταστροφική, τόσο για την υγεία, όσο και για την οικονομία, και καμία προσπάθεια εξωραϊσμού ή ακύρωσης της σοβαρότητας της κατάστασης δεν μπορεί να ανατρέψει την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες.

Μηδέν εις το πηλίκο για την υγεία.
Μηδέν εις το πηλίκο για την οικονομία.
Μηδέν εις το πηλίκο για την κοινωνία.

Οι εμμονές και τα ντιλς της με “ημετέρους” μάς οδηγούν μέρα με τη μέρα στην απόλυτη καθίζηση.

Η ανάγκη να στηρίξει -επιτέλους- την πραγματική οικονομία είναι επιτακτική.
Δεν υπάρχει χρόνος, δεν υπάρχουν περιθώρια, δεν υπάρχουν αντοχές.»

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έκκληση για άλλη μια φορά να εμπιστευτούν οι πολίτες την επιστήμη και να κλείσουν τα αυτιά τους σε ανυπόστατες θεωρίες συνωμοσίας, απεύθυνε μέσω συνεντεύξεων που παραχώρησε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς North 98 και Flash 99,4 της Θεσσαλονίκης, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας.

Ο κ. Φεύγας αφού επισήμανε ότι η υγειονομική κρίση είναι η δυσκολότερη που καλείται η κυβέρνηση να διαχειριστεί, και μέχρι τώρα έχει γίνει μια υπεράνθρωπη προσπάθεια. Όπως είπε, «σε αυτή την προσπάθεια δεν βοηθάνε καθόλου διάφοροι παράγοντες όπως το κίνημα μιας μικρής ομάδας πολιτών οι οποία διακινεί θεωρίες συνωμοσίας που προβληματίζουν την κοινή γνώμη, αποτρέποντας πολίτες οι οποίοι θέλουν να εμβολιαστούν, να το πράξουν».

Ο κ. Φεύγας επεσήμανε ότι η κυβέρνηση, ότι ήταν να κάνει σε πολιτικό επίπεδο, το έχει κάνει και με το παραπάνω. «Οργάνωσε ένα από τα αρτιότερα εμβολιαστικά προγράμματα παγκοσμίως, δίνει δωρεάν πρόσβαση και ελεύθερη επιλογή εμβολίου στους πολίτες και παράλληλα, μέσα σε μόλις δύο χρόνια, διπλασίασε τις ΜΕΘ του εθνικού συστήματος υγείας». Εκτίμησε, δε ότι με την αυξητική τάση που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στην ζήτηση ραντεβού για εμβολιασμούς, ο στόχος θα επιτευχθεί σύντομα.

Ο κ. Φεύγας τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση πολιτικοποίησε το ζήτημα της πανδημίας, σαμποτάροντας ουσιαστικά την εθνική προσπάθεια με την στάση της. Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζει να ψεύδεται ασύστολα, παραπλανώντας την κοινή γνώμη με ανύπαρκτα στοιχεία και ψέματα, όπως αυτά που είπε πρόσφατα για την δυναμικότητα σε κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και τα οποία διαψεύδονται από τα επίσημα στοιχεία.

Όσον αφορά το θέμα με τους ελέγχους για τον κορωνοϊό στις εκκλησίες, ο κ. Φεύγας υποστήριξε ότι όπου υπάρχουν μαζικές συναθροίσεις πολιτών, θα πρέπει να γίνονται αυστηροί έλεγχοι, ακόμα και στους χώρους λατρείας. Τόνισε ακόμα ότι η Εκκλησία είναι υπεύθυνη πρώτη απ’όλους να προστατέψει το κύρος και τους πιστούς της ενώ για το θέμα αυτό, η ελληνική κυβέρνηση έλαβε αποφάσεις με βάση την πρακτική που ακολουθείται και στις άλλες χώρες και δεν «έκανε του κεφαλιού» της.

Ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε ακόμα ότι τα επόμενα δύο χρόνια, η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει δύο μεγάλες προκλήσεις. Η πρώτη, να βάλει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης μετά την πανδημία και η δεύτερη, να ασφαλίσει την πατρίδα μας από κινδύνους που απειλούν την εθνική της κυριαρχία. Στην φαρέτρα της έχει όπλα για να πετύχει και τους δύο στόχους. Στο πεδίο της ανάπτυξης, έχει το ταμείο ανάκαμψης και τους σημαντικούς πόρους που αυτό προσφέρει, ενώ στο πεδίο της ασφάλειας, οι πρόσφατες κινήσεις σε διπλωματικό επίπεδο και οι συμφωνίες με χώρες όπως η Γαλλία, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, δείχνουν τον δρόμο που θα ακολουθήσει.

 
sinidisi.gr
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πληθαίνουν οι φωνές των ανθρώπων της τέχνης που ζητούν δικαιοσύνη για τον Ζακ, δικαιοσύνη για τη ZackieOh. Αυτή η άνευ προηγουμένου αθρόα συμμετοχή καλλιτεχνών μάς ενδυναμώνει να συνεχίσουμε ακούραστα μέχρι τη στιγμή της δικαίωσης. Σήμερα, ημέρα που ξεκινά η 2η δικάσιμος, συνεχίζουμε ως Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τη δράση και έξω από το Μικτό Ορκωτό και από εδώ.

Συνεχίζουμε δίπλα στην οικογένεια, ώστε να νιώσει ότι δεν είναι μόνη της, ότι εκτός από εμάς, πολλοί καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους μαζί μας και ζητούν δικαιοσύνη.

Συνεχίζουμε και ενισχύουμε το αίτημα για αλλαγή αίθουσας και ευρύτερη παρακολούθηση και δημοσιογραφική κάλυψη της δίκης που δεν έγινε δεκτό, παρά τις εκκλήσεις των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών.

Παρά τις εκκλήσεις των δημοσιογράφων και της ΕΣΗΕΑ, που αιτήθηκε με επιστολή της στον Υπουργό Δικαιοσύνης, την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών και τον Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων να μην περιοριστεί η παρουσία των μελών της στη δικαστική αίθουσα.

Συνεχίζουμε γιατί, μετά τη δυσανάλογα τεράστια καθυστέρηση, δεν έχει σταματήσει ο εμπαιγμός από το δικαστικό σύστημα. Ένα σύστημα που ανθίσταται, αρνούμενο να αποδώσει ουσιαστική δικαιοσύνη, ακόμα και με στρεβλή κατηγορία (όχι ανθρωποκτονία ως όφειλε, αλλά θανατηφόρο σωματική βλάβη).

Μετά την ανακοίνωση συμπαράστασης από δέκα καλλιτέχνες στις 21 Οκτωβρίου και άλλους δέκα την 1η Νοεμβρίου, προστίθενται κι άλλοι εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου που δηλώνουν τη στήριξή τους και ζητούν δικαιοσύνη για τον/τη Ζακ/Zackie Oh: Φοίβος Δεληβοριάς, Χρήστος Δάντης, Παντελής Κυραμαργιός, Δημήτρης Πουλικάκος, Έλενα Βασιλειάδη, Αργυρώ Καπαρού, Ελένη Καρασαββίδου, Νίκη Σερέτη, Νότης Μαυρουδής.

Στόχος είναι να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, μέσω του συνδέσμου https://gogetfunding.com/justice-for-zak , ο οποίος συνδέεται ευθέως με την οικογένεια του/της Ζακ/Zackie Oh. Οποιοδήποτε ποσό είναι ευπρόσδεκτο.

Με τον καλλιτεχνικό συντονισμό του Αντώνη Μποσκοΐτη και τη σκηνοθετική επιμέλεια του Νίκου Σούλη, δημιουργήθηκαν τα παρακάτω βίντεο σε συνδυασμό με τις απαντήσεις του καθενός και της καθεμιάς στο ερώτημα “γιατί αποφασίσατε να υποστηρίξετε αυτό τον σκοπό;”:

Φοίβος Δεληβοριάς (Δημιουργός Τραγουδιών): 

Ξεκίνησε η δίκη «όσων κλωτσάνε με μανία μπρος στα μάτια μας, τον πληγωμένο κι αβοήθητο εαυτό τους». Ας σώσουμε -με τη βοήθεια της δικαιοσύνης- τον εαυτό τους απ’ τους ίδιους. Δικαιοσύνη για τον Ζακ.

Χρήστος Δάντης (Συνθέτης - Ερμηνευτής): 

Είναι κρίμα στις μέρες μας, να συζητάμε για τα θεμελιώδη δικαιώματα των ανθρώπων. Είναι κρίμα να συζητάμε για το πώς θα ντύνεται κάποιος, για τις επιλογές του, για το τι θέλει να είναι, πως νιώθει. Ελπίζουμε στη Δικαιοσύνη. Μαζεύουμε χρήματα για την οικογένεια του Ζακ.

Παντελής Κυραμαργιός (Τραγουδοποιός):

Σε κάθε συμβάν όπου υπάρχουν θύτες και θύματα, ανάλογα με το τι κρύβει μέσα του ο καθένας και με την σχετική του ενημέρωση, μπορεί να υποστηρίξει την μία ή την άλλη πλευρά, ή να μείνει ουδέτερος. Στην περίπτωση του Ζακ δεν υπάρχει αυτή η επιλογή, γιατί όλοι έχουμε δει ένα βίντεο. Ένα βίντεο που έχει δει η μάνα του, που έχουν δει οι δικοί του, οι συγγενείς του, οι φίλοι του, όσοι τον αγάπησαν. Και αν θέλουμε να λεγόμαστε και να νιώθουμε άνθρωποι, είναι ντροπή να μην ενώσουμε τις φωνές μας μαζί τους και να διεκδικήσουμε όλοι Δικαιοσύνη για τον Ζακ - Δικαιοσύνη για την Zackie

Δημήτρης Πουλικάκος (Μουσικός - Ηθοποιός):

Το θέμα είναι,τι είδους κοινωνία θέλουμε.

Θέλουμε μια κοινωνία ανθρώπινη, ή θέλουμε καφρίλα και κτηνωδία;

...κι αυτό είν’ όλο! 

Η ανθρώπινη κοινωνία προϋποθέτει και μιά δικαιοσύνη άλλην από αυτή, που δυστυχώς έχουμε συνήθως…

Έλενα Βασιλειάδη (Ερμηνεύτρια):

Είναι ο καιρός της αποδοχής, της αγάπης και της Δικαιοσύνης. Ας αποδοθεί.

Αργυρώ Καπαρού (Ερμηνεύτρια):

Τη δολοφονία του/της Ζακ Κωστόπουλου/ZackieOh, την είδαμε όλοι σε βίντεο στις οθόνες μας. Είναι μια πράξη καταδικαστέα. Οφείλουμε όλοι να υπερασπιστούμε τα θύματα κακοποίησης. Να τα υπερασπιστούμε και στο δικαστήριο και παντού στην κοινωνία. Είναι θέμα αυτοσεβασμού και κοινωνικής ισότητας.

Όσοι προχωρούν σε βιαιοπραγίες, πρέπει να καταδικάζονται. Η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο, που υφίσταται αδικία κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη, είναι βασικό συστατικό ισορροπίας της Κοινωνίας.

Ελένη Καρασαββίδου (Δοκιμιογράφος- Ποιήτρια):

Στην μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου, για την σημαντική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, αν και δεν είμαι κομματικό μέλος και εύχομαι να αποδοθεί Δικαιοσύνη.

Κοινωνική Αξιοπρέπεια

Διωκόμενος. Ρευόταν πάνω του η Κοινωνία

πριν τα χείλη της με ακριβό τραπεζομάντηλο

στο ιλουστρασιόν της καταγώγιο σκουπίσει.

-Είσαι παλιοαράπης! Του φώναξε

Ρίχνοντας το πρόσωπο του στις λάσπες

-Όχι! Είμαι ένα ανθρώπινο πλάσμα!

είπε

και στάθηκε όρθιος.

-Είσαι βρωμοεβραίος! Του φώναξε

πετώντας τον στα κρεματόρια του θανάτου.

-Όχι! Είμαι ένα ανθρώπινο πλάσμα!

είπε

και στάθηκε όρθιος.

-Είσαι παλιόγυφτος! Του φώναξε

χλευάζοντας την απλυσιά του.

-Όχι! Είμαι ένα ανθρώπινο πλάσμα!

είπε

και στάθηκε όρθιος.

-Είσαι βρωμοαλβανός! Του φώναξε

ρίχνοντας πάνω του κάθε κακό της.

-Όχι! Είμαι ένα ανθρώπινο πλάσμα!

είπε

και στάθηκε όρθιος.

-Είσαι παλιογυναίκα! Της φώναξε

κόβοντας της μονίμως τα φτερά.

-Όχι! Είμαι ένα ανθρώπινο πλάσμα!

είπε

και στάθηκε όρθια.

-Είσαι βρωμοαδερφή! Του φώναξε

στήνοντας τον στα τέσσερα σκυμμένο

-Όχι! Είμαι ένα ανθρώπινο πλάσμα!

είπε

και στάθηκε όρθιος.

-Είσαι παλιολεσβία! Της φώναξε

φτύνοντας την περπατησιά της.

-Όχι! Είμαι ένα ανθρώπινο πλάσμα!

είπε

και στάθηκε όρθια.

-Είσαι βρωμομουσουλμάνος! Του φώναξε

ντύνοντας τον σαν απειλή.

-Όχι! Είμαι ένα ανθρώπινο πλάσμα!

είπε

και στάθηκε όρθιος.

-Είσαι παλιοανάπηρος στο σώμα, στο μυαλό!

Του φώναξε

βαριεστημένη ή φοβισμένη

για ν’ ασχοληθεί.

-Όχι! Είμαι ένα ανθρώπινο πλάσμα!

είπε

και στάθηκε όρθιος.

Στάθηκε όρθιος.

Άπλυτος, Βρώμικος, Νηστικός, Απομονωμένος,

Βιασμένος, Φοβισμένος, Ρημαγμένος, Πονηρός.

Επιβιώσας.

-Μην αποστρέφεις το κεφάλι! Της φώναξε.

Και, προπαντός, απαίτησε, μη με μειώσεις κι άλλο,

μη μ εξαφανίσεις, ωραιοποιώντας με!

Κοίτα με καλά! Κοίτα με Όπως Είμαι.

Παραμένω ένα ανθρώπινο πλάσμα!

είπε, 

και Στάθηκε Όρθια.

Νίκη Σερέτη (Ηθοποιός):

Συμμετέχω σε αυτή την δράση γιατί δεν θέλω να ξεχάσω τον Ζακ. Κανείς δεν πρέπει να τον ξεχάσει. Ο Ζακ είμαστε όλοι μας!

"Τι κάνει; Πονάει. Άρα ζει;

Πάνω κάτω η Γλάδστωνος

Μεσημέρι σφαγής

Friday Bloody Friday

To be or not to be

Ζήτω ο καπιταλισμός

Νοικοκυραίοι ύαινες

Πλυντήρια της ντροπής

Regina rosas amat

Αυτόπτες μάρτυρες στο mute

Επεισόδια ισχαιμικά

Τα κανάλια κλίνουν το ρήμα σκοτώνω και σκοτώνομαι

Ο άνθρωπος διαφθείρει την εξουσία

Σωριάστηκες στο πεζοδρόμιο συμπαρασύροντας ένα μπάτσο

Πάντα στο κατακόρυφο έπεφτες με τα μούτρα

Ζήτημα ύψους το ζενίθ

Βλέπεις, μετράς αστράκια στα ουράνια

Η δικαίωση θα έρθει

Και θα έχει τα μάτια σου

Αδερφέ Ζακ...κοιμάσαι;"

Νότης Μαυρουδής (Συνθέτης - Κιθαριστής): 

Τρία χρόνια πέρασαν από το αποτρόπαιο περιστατικό στην οδό Γλάδστωνος.

Είναι ντροπή τέτοιες δίκες να αναβάλλονται και να αναβάλλονται, και να περιμένουμε όλοι όσοι ενδιαφερόμαστε για αυτό το θέμα, την εξέλιξη. Μία εξέλιξη, η οποία είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι θα αδικήσει τη μνήμη του/της Ζακ/Zackie Oh.

Όπως έχουμε ήδη προαναγγείλει από τις 21 Οκτωβρίου, δεν έχουμε σκοπό να σταματήσουμε εδώ. Στους μέχρι τώρα συμμετέχοντες, συμπεριλαμβάνονται ήδη οι: 

Θ. Γρηγοριάδης, Β. Θεοδωρόπουλος, Ελ. Καρακάση, Β. Καρατζόγλου, Γ. Καρκάς, Μ. Κοντολέων, Στ. Κραουνάκης, Κ. Κυρμιζή, Σπ. Μπιμπίλας, Π. Μπούσαλης, Γ. Νταλάρας, Π. Ξενάκη, Π. Παπαϊωάννου, Ντ. Πετράτος, Ν. Ρασούλη, Ν. Σούλης, Γ. Τσαμαντάκης, Τ. Τσανακλίδου, Τ. Φίλης και Magic de Spell.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube ( https://www.youtube.com/c/loatkiplus ) ώστε να ενημερώνεστε άμεσα με τις νέες συμμετοχές της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας. Εναλλακτικά ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας δίκτυα:

https://www.facebook.com/loatkiplus

https://instagram.com/loatkiplus

https://twitter.com/loatkiplus

Σαν αποκορύφωμα κοντά στις γιορτές των Χριστουγέννων θα διοργανώσουμε μια μεγάλη καλλιτεχνική εκδήλωση με την παρουσία κοινού, η οποία θα μεταδοθεί και από το διαδίκτυο με τη συμμετοχή τραγουδιστών, ηθοποιών και άλλων καλλιτεχνών.

Κοινός μας στόχος είναι η δικαίωση του/της Ζακ/Zackie Oh.

#ΔικαιοσύνηΓιαΤονΖακ #ΔικαιοσύνηΓιαΤηνZackieOh #loatkiplus

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η κατάσταση στην αγορά είναι εκτός ελέγχου. Οι τεράστιες αυξήσεις στις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου και φυσικού αερίου, προκαλούν αυξήσεις σε όλα τα βασικά είδη του νοικοκυριού. Την ίδια ώρα χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις αδυνατούν να ανταποκριθούν στο αυξημένο κόστος λειτουργίας. Επιχειρήσεις που παλεύουν  να σταθούν στα πόδια τους με τεράστιες δυσκολίες, μετά από δεκαετή οικονομική κρίση και εν μέσω της πανδημίας του covid 19. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν έκανε και δεν κάνει απολύτως τίποτα για να προστατεύσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αλλά την  κρίσιμη ώρα προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση (με προκλητικούς όρους) της ΔΕΗ απεμπολώντας ένα ισχυρό εργαλείο παρέμβασης στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας. Ιδεοληπτικοί, ανάλγητοι, συνεπείς υπηρέτες συγκεκριμένων συμφερόντων οδηγούν τους πολίτες σε απόγνωση. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εδώ και καιρό έχει  καταθέσει σειρά προτάσεων για την στήριξη των συμπολιτών μας όπως:

  • Το Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης, ένα εργαλείο ενίσχυσης όλων των πολιτών σε κάθε φάση της ζωής τους που πλήττονται από κρίση, ακόμη και προσωπική: 400 € στον πρώτο ενήλικα που πλήττεται, 200 € σε κάθε άλλον ενήλικα του νοικοκυριού και 100 € για κάθε ανήλικο παιδί. Μόνον όσα μέλη του νοικοκυριού δεν πλήττονται δεν θα ενισχύονται. Π.χ.: Ένα ζευγάρι με δύο παιδιά, έναν παππού που παίρνει σύνταξη και μια γιαγιά που δεν παίρνει, θα λάβει 900 €, με εξαίρεση μόνον του συνταξιοδοτούμενου παππού. Ένας πατέρας που έχασε τη δουλειά του με μητέρα εργαζόμενη στο δημόσιο και ένα παιδί θα λάβει 500 €. 
  • Δωρεάν ρεύμα 300 kw σε όλους τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και τους πληττόμενους από φυσικές καταστροφές, απαγόρευση των διακοπών, επανασύνδεση των κομμένων παροχών και χρονική μετάθεση του διακανονισμού των οφειλών με ευνοϊκούς όρους.  

Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι. Η υγειονομική  κρίση σε συνδυασμό με την ενεργειακή ακρίβεια και την γενικότερη οικονομική ανασφάλεια δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα στην ελληνική κοινωνία. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη οφείλει άμεσα να αφήσει στην άκρη τους δογματισμούς της, οφείλει να σταματήσει την προκλητική  εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων στην οποία αρέσκεται και να λάβει αποφασιστικά μέτρα στήριξης των πολιτών.  Η χώρα δεν έχει περιθώρια για άλλα λάθη και παλινωδίες. Αν δεν μπορούν να  φύγουν. Δεν θα τους επιτρέψουμε να χρεοκοπήσουν τη χώρα και να οδηγήσουν τον ελληνικό λαό σε πτώχευση για δεύτερη φορά. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα είναι διαρκώς δίπλα στους πολίτες με συγκεκριμένες προτάσεις και δράσεις, στηρίζοντας τα νοικοκυριά και την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα της χώρας. 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγκροτήθηκε στις 8-11-2021 σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της  Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Β/Δ Ελλάδας & Νήσων, που εκλέχθηκε στις εκλογές στις  31 Οκτωβρίου 2021.

Η σύνθεσή του έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ         

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΔΗΜΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ           

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  ΣΠΥΡΟΥ ΑΘΗΝΑ        

ΤΑΜΙΑΣ: ΚΑΡΝΑΒΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ          

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.: ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.: ΓΙΟΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                     

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.: ΔΟΥΒΙΤΣΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.:  ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.:  ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ                 

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.:  ΛΕΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                     

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.: ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ                           ΣΠΥΡΟΥ ΑΘΗΝΑ

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ