Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  5:31: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2021

Προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η ΝΔ, με 35,5% έναντι 24,5% του ΣΥΡΙΖΑ, σε δημοσκόπηση της GPO.

Η δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο powergame.gr αποτυπώνει μάλιστα ότι η ΝΔ εμφανίζει αύξηση κατά 0,2%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει 0,5%. Επίσης, στη συγκεκριμένη συγκυρία, το ΚΙΝΑΛ βλέπει να αυξάνονται τα ποσοστά του πάνω από μία μονάδα.

Αναλυτικά:

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 35,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,5%, το ΚΙΝΑΛ 7,1% (6% στη μέτρηση Σεπτεμβρίου), το ΚΚΕ 5,8% (6,2% τον Σεπτέμβριο), η Ελληνική Λύση 3,5% (3,4%), το ΜέΡΑ25 2,9% (2,9%), οι Έλληνες για την Πατρίδα 1,8% (1,6%) και η Δημιουργία 1.1% (1,2%).

Οι αναποφάσιστοι παραμένουν σε διψήφιο αριθμό (10,4%), ενώ οι λοιποί (άλλο κόμμα-λευκό, άκυρο-δεν θα ψηφίσω) 7,4%.

Κυριαρχία Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα στην οικονομία

Ο Κυρ. Μητσοτάκης εξακολουθεί να διατηρεί σαφή και μεγάλη υπεροχή στα ερωτήματα για το ποιος γνωρίζει καλύτερα τα θέματα της οικονομίας (45,7% έναντι 25,1% του Αλ. Τσίπρα), ποιος μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα την οικονομική κρίση (43,7% έναντι 28,8%) και ποιος μπορεί να φέρει νέες επενδύσεις στη χώρα (50,4% έναντι 18,8%).

Οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση του έργου των υπουργών, ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας εξακολουθεί να παραμένει σταθερά πρώτος στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων, με 70,4% των θετικών γνωμών. Υψηλές πτήσεις καταγράφει και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυρ. Πιερρακάκης με 54,6% των θετικών γνωμών. Ακολουθούν ο υπουργός Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος (45%), ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκος (40,9%). Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης με 40,8%.

Πηγή: iefimerida.gr

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε χτες ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης με το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να λάβει ενημέρωση σχετικά με την έγκριση χρηματοδότησης του Δήμου Θέρμου του Ν. Αιτωλοακαρνανίας με το ποσό των εκατόνπενήντα χιλιάδων ευρώ (150.000,00€), σχετικά με το «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού της Χώρας».

Ο βουλευτής και ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπύρος Κωνσταντάρας ήταν σε συνεχή επικοινωνία για το ανωτέρω θέμα καθώς και για την παρακολούθηση της εν λόγω χρηματοδότησης.

 Ο Δήμος Θέρμος όπως και άλλοι Δήμου του νομού Αιτωλοακαρνανίας υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τα τελευταία  ακραία καιρικά φαινόμενα και σίγουρα η ως άνω χρηματοδότηση είναι ένα μεγάλο βήμα ώστε να αρχίσει η αποκατάσταση των ζημιών στον Δήμο.

Ο κ. Καραγκούνης ευχαρίστησε για την άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης που δίνει μια ανάσα στην περιοχή.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο κατέθεσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΙΝ.ΑΛ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος. Η ερώτηση έχει ως εξής: 

Καμία απάντηση στα προβλήματα λειτουργίας στο Κλιμάκιο Φύλαξης Αγρινίου της Πολεμικής Αεροπορίας.

Κύριε Υπουργέ,

Με την με αριθμό πρωτοκόλλου 6888/27-5-2021 ερώτησή μου σας έθεσα τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στο Κλιμάκιο Φύλαξης Αγρινίου της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πιο συγκεκριμένα, το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αγρινίου, έπαυσε να λειτουργεί ως ενεργό Αεροδρόμιο από τον Ιούλιο 2015. Το Κλιμάκιο Φύλαξης Αγρινίου αρχικά υπήχθη στο Αεροπορικό Απόσπασμα Ακτίου και στη συνέχεια στην 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο Αχαΐας.

Ο νέος τρόπος λειτουργίας του καθορίστηκε με σχετική διαταγή, σύμφωνα με την οποία προβλέφθηκε η στελέχωση συγκεκριμένων θέσεων φρούρησης, σε καθεστώς 24ωρών βαρδιών. Ο τρόπος αυτός της λειτουργίας του ωστόσο, έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους υπηρετούντες σε αυτό.

Το κυριότερο από αυτά, είναι η δυσκολία αναπλήρωσης του προσωπικού για οποιοδήποτε λόγο απουσίας (Αίτηση Κανονικών Αδειών, φύλλα πορείας, Αναρρωτικές Άδειες κ.α).

Και τούτο διότι λόγω του περιορισμένου αριθμού των στελεχών που υπηρετούν στο Κλιμάκιο Αγρινίου, δεν δύναται για αντικειμενικούς λόγους να τηρηθεί η οδηγία για τον χρόνο απασχόλησης του προσωπικού των Μονάδων – Υπηρεσιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο οποίος ανέρχεται σε σαράντα (40) ώρες εβδομαδιαίως σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Ιδίως δε εν μέσω της πανδημίας του covid-19, σε περίπτωση που εμφανιστεί θετικό κρούσμα και δοθούν οι αναγκαίες άδειες, η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. Πρόβλημα που θα μπορούσε να ξεπεραστεί με την αντικατάσταση του στελέχους αυτού με στρατεύσιμους, όπως άλλωστε συμβαίνει σε ανάλογη περίπτωση συγκεκριμένης ειδικότητας στην Πολεμική Αεροπορία (Π.Α.).

Πέραν αυτών, στην παραπάνω ερώτησή μου σας είχα θέσει και τα επιπλέον προβλήματα της εν λόγω Μονάδας, που συνίσταντο κατά κύριο λόγο στην έλλειψη οργανωμένου γραφείου προσωπικού για την ενημέρωση των στελεχών (διαταγές, αλληλογραφία κλπ), στην εικόνα εγκατάλειψης που συχνά παρουσιάζουν οι εγκαταστάσεις της Μονάδας αυτής λόγω της υποστήριξής από μονάδες που εδρεύουν σε απόσταση άνω των 100 χλμ, καθώς και στην έλλειψη οργανωμένης ηλεκτρονικής επικοινωνίας με την 116ΠΜ προς εξυπηρέτηση των στελεχών, λόγω της μη εγκατάστασης ηλεκτρονικού υπηρεσιακού δικτύου (MIS).

Απαντώντας στην ανωτέρω ερώτηση, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δεν έδωσε ικανές απαντήσεις στα συγκεκριμένα προβλήματα του Κλιμακίου Φύλαξης Αγρινίου.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο ανέφερε ότι δεν υπάρχει ανάγκη καλύτερης στελέχωσης του Κλιμακίου Φύλαξης Αγρινίου, καθώς το υφιστάμενο προσωπικό υπερκαλύπτει τις ανάγκες, σύμφωνα με τον ισχύοντα Πίνακα Οργανώσεως Υλικού.

Ωστόσο, δεν δόθηκε καμία απάντηση για την υπερβολική επιβάρυνση των στρατιωτικών που είναι αναγκασμένοι να εργάζονται σε 24ωρες βάρδιες, αντίθετα και με τα οριζόμενα στη νομοθεσία για 40ωρη εβδομαδιαία απασχόληση. Κατάσταση που επιτείνεται εν μέσω της πανδημίας.

Καμία απάντηση επίσης δεν έδωσε για την επίλυση των λοιπών προβλημάτων της Μονάδας και για την αντικειμενική έλλειψη των κατάλληλων ηλεκτρονικών συστημάτων για την εξυπηρέτηση των στελεχών, αρκούμενο στο ότι δεν υπάρχει υπηρεσιακό έγγραφο περί δυσλειτουργιών.

Τέλος, καμία απάντηση δεν υπήρξε για την προοπτική της αναβάθμισης του Κλιμακίου Αγρινίου ώστε να λειτουργεί ως αυτόνομη μονάδα.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Πώς θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που συνδέονται με την αδυναμία αναπλήρωσης των στελεχών λόγω της υποστελέχωσης της Μονάδας;

Πώς αντιμετωπίζει το Υπουργείο την λειτουργία με καθεστώς 24ωρων βαρδιών;

Θα προβλεφθούν θέσεις στρατευσίμων οι οποίοι θα μπορούν να καλύψουν κάποιες από τις υπηρεσίες ή θέσεις μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού;

Σκοπεύει το Υπουργείο να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις του Κλιμακίου Αγρινίου σε επίπεδο ηλεκτρονικών συστημάτων για την εξυπηρέτηση των στελεχών που υπηρετούν σε αυτό;

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο για την αναβάθμιση της λειτουργίας του Κλιμακίου ώστε να λειτουργεί ως αυτόνομη Μονάδα;

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

του Γιώργου Βαρεμένου*

Όταν, πριν κάμποσα χρόνια, βρέθηκα στο Ουζμπεκιστάν ψάχνοντας τον δρόμο του μεταξιού και έφθασα στο αεροδρόμιο της Τασκένδης, ένα παιδί που προσέτρεξε να κουβαλήσει την βαλίτσα, μόλις αντιλήφθηκε ότι ήμουν Έλληνας με υποδέχθηκε με μία λέξη: «Χατζηπαναγής» είπε, με χαρά ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του, αναφερόμενος στον Ροναλντίνιο της στέπας, που είχε αναγάγει το ποδόσφαιρο μιάς ρομαντικής εποχής σε χορευτική τέχνη. Τώρα που βρέθηκα πάλι στο Ουζμπεκιστάν με αφορμή τις εκεί εκλογές, μου είπαν ότι η θύμηση του Χατζηπαναγή παραμένει ακόμη ζωντανή,

Στην μυθική Σαμαρκάνδη, η οποία μαζί με την Μπουχάρα και την μοναχική Χίβα συνέθεταν ένα τρίγωνο εξωτισμού όταν τις είχα πρωτοαντικρίσει, τα χνάρια της παρουσίας του Μεγάλου Αλέξανδρου παραμένουν ανεξίτηλα. Στην Σαμαρκάνδη, ο μέγας στρατηλάτης παντρεύτηκε την, Τατζίκα στην καταγωγή, Ρωξάνη, που του χάρισε και τον μοναδικό νόμιμο κληρονόμο. Στον ίδιο τόπο όπου, μία χιλιετία περίπου αργότερα, έδρασε ο φοβερός και τρομερός Ταμερλάνος, που επεξέτεινε την αυτοκρατορία του από την Ινδία έως την Μεσόγειο μετά την νίκη του επί του τρυφηλού Βαγιαζήτ του Α’, τον οποίον έκλεισε σ’ ένα κλουβί μέσα στο οποίο αυτοκτόνησε. Συνήθως ο Ταμερλάνος απάλλασσε τους εχθρούς του από τα έξοδα κηδείας, καθώς τους έθαβε ζωντανούς σε μεγάλες τάφρους ή έχτιζε με τα κρανία τους πυραμίδες. Αυτό διόλου δεν τον εμπόδιζε να είναι μεγάλος προστάτης των τεχνών και να εμπνευσθεί τεράστια τεχνικά έργα.

Στο σημερινό Ουζμπεκιστάν, ένας σημαντικός Έλληνας, ο θεσσαλονικιός αρχιτέκτονας Κώστας Πολίτης με σπουδές στο Παρίσι, που η περιπετειώδης μοίρα τον έχει φέρει εδώ και 17 χρόνια στην Τασκένδη, προσπαθεί με νύχια και με δόντια να ανασυστήσει, στα απομεινάρια του περίφημου Συλλόγου Πολιτικών Προσφύγων, ένα κέντρο αφ’ ενός σύγχρονης ελληνικής κουλτούρας και αφ’ ετέρου μελέτης  και ανάδειξης της κληρονομιάς του Μ. Αλεξάνδρου. Πήρε έναν χρόνο άδεια απ’ την δουλειά του μελετώντας σωρεία εγγράφων, ενώ ανακάλυψε νομίσματα και άλλα τεκμήρια. Προσπαθεί να βρει κάποια βοήθεια επιστημονική ή άλλη από την ελληνική Πολιτεία, αλλά εις μάτην. Οι εδώ μακεδονομάχοι εξαντλούν την αφοσίωσή τους στην ιστορική κληρονομιά φορώντας καμμιά περικεφαλαία σε ποδοσφαιρικό αγώνα ή σε κανένα συλλαλητήριο της συμφοράς.

Στο σύγχρονο Ουζμπεκιστάν συνδυάζουν τον θαυμασμό τους για την ελληνιστική κληρονομιά με την παροιμιώδη γραφειοκρατία. Στην Τασκένδη, μία απλωμένη πόλη με τεράστιες λεωφόρους και πράσινο, τα καινούργια κτίρια φυτρώνουν σαν μανιτάρια και τα αυτοκίνητα πληθαίνουν, ως δείγμα μίας καταναλωτικής ανάπτυξης δίπλα στην φτώχεια.

Ο προηγούμενος Πρόεδρος Ισλάμ Καρίμοφ, κυβέρνησε αυταρχικά από το 1990 ως τον θάνατό του το 2016, ενώ πρόλαβε να συγκρουσθεί με την κόρη του Γκουλνάρα, η οποία εκτός από ποπ-σταρ έδειξε και φιλοδοξία για την Προεδρία, με αποτέλεσμα να βρεθεί έκτοτε σε κατ’ οίκον περιορισμό. Ο Καρίμοφ ήταν αντι-ισλαμιστής και κράτησε την χώρα κλειστή, ιδιαίτερα μετά από μία εξέγερση την οποία κατέπνιξε θεωρώντας ότι υποκινήθηκε με σκοπό την ανατροπή του. Τον διαδέχθηκε ο πρωθυπουργός του Μιρζιγιάγιεφ, ο οποίος άνοιξε την χώρα και προς τους Ρώσους αλλά και προς τους δυτικούς, με κάτι παραπάνω από ορατή την τουρκική οικονομική διείσδυση. Οι διευκολύνσεις προς την θρησκεία είχαν ως αποτέλεσμα, εκεί που πριν 10 χρόνια δεν έβλεπες μαντήλα, τώρα το … έργο έχει αλλάξει δραματικά.

Στις εκλογές του 2016 ο κ. Μιρζιγιάγιεφ απέσπασε το …όχι ευκαταφρόνητο ποσοστό του 88,61%. Στις τωρινές πήραν μέρος άλλοι τέσσερεις υποψήφιοι, των οποίων η συμμετοχή έμοιαζε περισσότερο φιλική παρά ανταγωνιστική προς τον Πρόεδρο, ο οποίος δεν φάνηκε να καρδιοχτύπησε, καθότι έφθασε σε ένα 80% και κάτι. Πάντως η οργάνωση στα εκλογικά τμήματα πεντακάθαρων σχολείων ήταν άψογη και από υγειονομικής πλευράς θα την ζήλευαν και χώρες της Ευρώπης, ιδίως του νοτιοανατολικού άκρου της….Αυτό που δεν θα ζήλευαν ίσως οι χώρες αυτές ήταν η ολόθερμη τηλεοπτική κάλυψη των δραστηριοτήτων του Προέδρου, έστω και αν εκεί το 50% και κάτι των τηλεοπτικών μέσων είναι κρατικής ιδιοκτησίας και τα υπόλοιπα ιδιωτικά.

Στο επόμενο:

Γιώργης Μιχαηλίδης, επιζών πολιτικός πρόσφυγας: Μια ζωή σαν κινηματογραφική ταινία.

* Ο Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

sinidisi.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

« Αποτελέσματα Εκλογών ΟΕΣΒΔΕΝ Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021» 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δικαίωμα ψήφου είχαν : 37 Αντιπρόσωποι.

Ψήφισαν : 29

Άκυρα : 0

Λευκά : 0

 

Έλαβαν :  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ : 11 ΨΗΦΟΥΣ ( 4 ΕΔΡΕΣ)

                  ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΕΜΠΟΡΩΝ: 9 ΨΗΦΟΥΣ (4 ΕΔΡΕΣ)

                  ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΟ : 6 ΨΗΦΟΥΣ  ( 2 ΕΔΡΕΣ )

                  ΜΕΝΟΝΩΜΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ: 3 ΨΗΦΟΙ (1 ΕΔΡΑ)

                  ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ:  0 ΨΗΦΟΙ (0 ΕΔΡΕΣ)

ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ:

ΔΗΜΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ)
ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (ΠΡΕΒΕΖΑ)                                          
ΚΑΡΝΑΒΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΑΓΡΙΝΙΟ)
ΣΠΥΡΟΥ ΑΘΗΝΑ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ)                                                                                               

                                                                                                                                                                                                          

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΕΜΠΟΡΩΝ:

ΔΟΥΒΙΤΣΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ (ΛΕΥΚΑΔΑ)
ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΑΡΤΑ)
ΕΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΑΡΤΑ)
ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΑΡΤΑ)                                                                                                              

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΟ : 

ΓΙΟΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΑΓΡΙΝΙΟ)
ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ (ΑΓΡΙΝΙΟ)

 

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΣ : ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΑΓΡΙΝΙΟ)  

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

Δικαίωμα ψήφου είχαν : 37 Αντιπρόσωποι.

Ψήφισαν : 29

Άκυρα : 0

Λευκά : 0

 

 Έλαβαν : ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ : 11 ΨΗΦΟΥΣ ( 2 ΕΔΡΕΣ )

                  ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΕΜΠΟΡΩΝ : 9 ΨΗΦΟΥΣ (1 ΕΔΡΑ)

                   

 

ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ: 

ΚΑΖΑΖΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ(ΙΩΑΝΝΙΝΑ)
ΜΠΕΚΑ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΠΡΕΒΕΖΑ)
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΕΜΠΟΡΩΝ: ΤΟΜΟΥΤΖΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΑΡΤΑ) 


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ( ΕΣΕΕ )

Δικαίωμα ψήφου είχαν : 37 Αντιπρόσωποι.

Ψήφισαν : 29

Άκυρα : 0

Λευκά : 0

 

 Έλαβαν : ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ : 11 ΨΗΦΟΥΣ ( 5  ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ )

                  ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΕΜΠΟΡΩΝ: 9 ΨΗΦΟΥΣ (5 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ)

                  ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΟ: 6 ΨΗΦΟΥΣ ( 2 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ)

                  ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ:  3 ΨΗΦΟΙ (1 ΕΔΡΑ)

                  ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ:  0 ΨΗΦΟΙ (0 ΕΔΡΕΣ)

   

ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ

                                                                     

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ :

ΓΟΥΡΝΑΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ (ΠΡΕΒΕΖΑ)
ΔΗΜΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ)
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΔΗΜΗΤΡΑ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ)
ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (ΠΡΕΒΕΖΑ)
ΣΠΥΡΟΥ ΑΘΗΝΑ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ)    

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΕΜΠΟΡΩΝ:

ΔΟΥΒΙΤΣΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ (ΛΕΥΚΑΔΑ)
ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΑΡΤΑ)
ΛΕΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΑΡΤΑ)
ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΛΕΥΚΑΔΑ)
ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΑΡΤΑ)    

 

ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΟ : 

ΓΙΟΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΑΓΡΙΝΙΟ)
ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ (ΑΓΡΙΝΙΟ)

 

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΣ : ΚΑΛΑΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ (ΑΓΡΙΝΙΟ)

 

* Η συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ. θα πραγματοποιηθεί  τις επόμενες μέρες. 

* Η αναγραφή των ονομάτων γίνεται αλφαβητικά.

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Εφαρμογή  της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στην εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής ζητούν οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία. Αναφέρουν σε ανακοίνωση:  

Οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο και μέλη της ΕΔΕΚΑΠ, όλους του υποψηφίους Προέδρους  (σ. Νίκο Ανδρουλάκη,  σ. Παύλο Γερουλάνο σ. Χάρη Καστανίδη σ. Ανδρέα Λοβέρδο σ.  Γιώργο Παπανδρέου σ. Παύλο Χρηστίδη) την Πρόεδρο και το Γραμματέα  της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής ζητούν να εφαρμοστεί υβριδική ψηφοφορία δηλαδή τόσο δια ζώσης  με την παραδοσιακή κάλπη όσο και με εξ αποστάσεως με Ηλεκτρονική Ψηφοφορία  (e-voting).

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής :

Θέμα:  «Εφαρμογή  της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στην εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ)»

Αγαπητοί Σύντροφοι και Συντρόφισσες,

Ζούμε σε μια περίοδο ραγδαίων αλλά και καθοριστικών αλλαγών σε όλο τον κόσμο, την ΕΕ αλλά και τη χώρα μας. Ο πυρήνας των αλλαγών εντοπίζεται στην ολοκλήρωση του Ψηφιακού Μετασχηματισμού και στην εν εξελίξει 4η  Βιομηχανική Επανάσταση, στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης, της επαυξημένης Πραγματικότητας, των ρομπότ, των αυτόνομων οχημάτων και του Διαδικτύου των Αντικειμένων.

Ως ιδεολογικός χώρος που θέλουμε να είμαστε στην πρωτοπορία οφείλουμε να βλέπουμε αυτή τη  μεγάλη εικόνα του αύριο εντός της οποίας πρέπει να εντάξουμε και το ρόλο μας ως σύγχρονοι σοσιαλδημοκράτες που αντιλαμβάνονται τη χρήση της τεχνολογίας για την ενδυνάμωση της δημοκρατίας και προς όφελος της κοινωνίας των πολλών.

Με την παρούσα επιστολή επαναφέρουμε την παλαιότερη πρόταση μας σχετική με τις διαδικασίες εκλογής προέδρου, ζητώντας αυτή να διεξαχθεί με υβριδική μορφή, δηλαδή τόσο με Ηλεκτρονική Ψηφοφορία (e-voting) όσο και με φυσική παρουσία στην κάλπη με διασφαλισμένη πάντα την αξιοπιστία του συνόλου των διαδικασιών.

Η πρόταση μας είναι ρητώς εντός των προβλεπόμενων άρθρων του καταστατικού μας και συγκεκριμένα του άρθρου 20 που αναφέρεται περί το Ψηφιακό Κόμμα, e-κόμμα και της παρ 4 του του άρθρου 31 περί της Επιτροπής Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ).  Επίσης η Ηλεκτρονική Ψηφοφορία δεν προσκρούει στην απόφαση της τελευταίας ΚΠΕ.

Την πρόταση  αυτή υποστηρίζει η μεγάλη πλειοψηφία των μελών μας καθώς στο πλαίσιο λειτουργίας των «Κινήσεων» με βασικό πυλώνα την ηλεκτρονική δημοκρατία (e-democracy) σε ηλεκτρονικό δημοψήφισμα που οργανώσαμε και στο ερώτημα αν θα συμμετείχαν στις διαδικασίες εκλογής προέδρου μέσω του συστήματος Zeus τo 90% απάντησε ΝΑΙ όπως και ότι το 95% θα συμμετάσχει στις διαδικασίες.

Η πρόταση μας να διεξαχθεί παράλληλα με την φυσική παρουσία και ηλεκτρονική ψηφοφορία με προηγούμενη προεγγραφή που είναι μια ισχυρά ασφαλής διαδικασία που έρχεται να επουλώσει αρκετά θέματα, να βοηθήσει στην αύξηση της συμμετοχής, και να βελτιώσει τα επίπεδα προστασίας από τον Covid 19.  Σε τεχνικό επίπεδο έχουν σχεδιαστεί και είναι δωρεάν διαθέσιμα:

  1. Αξιόπιστο σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, έως τώρα δεν έχει παρουσιαστεί άλλο εκτός της «Ψηφιακής Κάλπης Ζευς» του ΕΔΥΤΕ (GRNET), https://zeus.grnet.gr/zeus.
  2. Αξιόπιστη διαδικασία διαμόρφωσης του εκλογικού καταλόγου, έως τώρα έχει προταθεί μια διαδικασία που συνδυάζει στοιχεία από τέσσερις πιστοποιήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί με αυτοπρόσωπη παρουσία:

α) την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους ,

β) την έκδοση ταυτότητας,

γ) την έκδοση πιστωτικής κάρτας,

και

δ) την απόκτηση κινητού

Ήδη ο διαχρονικός ιδεολογικός και πολιτικός μας αντίπαλος η ΝΔ για πρώτη φορά εμφανίζεται πιο καινοτόμος απέναντι μας υλοποιώντας την εκλογική διαδικασία των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω της «Ψηφιακής Κάλπης Ζευς» του ΕΔΥΤΕ (GRNET).

Δεδομένου όμως ότι σε πολιτικό επίπεδο, οι προεκλογικές διαδικασίες και οι διαδικασίες της ψηφοφορίας πρέπει αφενός να είναι καταστατικά προβλεπόμενες αφετέρου αντικείμενο κοινής συμφωνίας των υποψηφίων για τη θέση του πρόεδρου ΚΙΝΑΛ, και  να λαμβάνουν υπόψη τους όλες τις παραμέτρους ΖΗΤΑΜΕ τη συναίνεση όλων σας ώστε να πάμε ένα βήμα μπροστά εφαρμόζοντας και στην πράξη την καταστατικά προβλεπόμενη Ηλεκτρονική Ψηφοφορία  (e-voting).

Συντροφικά,

Για την Εκτελεστική Γραμματεία των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία

Μιχάλης Χάλαρης

Γραμματέας των ΚΠΣ

agrinionews.gr

Σάλος στα Καλάβρυτα με την πολυαναμενόμενη ταινία που αναβιώνει τη φρικιαστική σφαγή των Ναζί, η οποία στιγμάτισε την παγκόσμια ιστορία στις 13 Δεκεμβρίου 1943, όπως  αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Πελοπόννησος»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Ρηγόπουλου, τοπικοί φορείς και απόγονοι θυμάτων του Ολοκαυτώματος, καταγγέλλουν τους υπευθύνους της ταινίας, για παραχάραξη των ιστορικών γεγονότων και αναβίωση μύθων που εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς.

Μάλιστα, η Ένωση Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος προαναγγέλλει μέσω της εφημερίδας, μηνύσεις εις βάρος των υπευθύνων της ταινίας «Καλάβρυτα 1943», στην οποία μάλιστα συμπαραγωγός είναι η ΕΡΤ και πρωταγωνιστής ο σπουδαίος Σουηδός ηθοποιός Μαξ φον Σίντοφ!

Και όλα αυτά, χωρίς καν η ταινία να έχει προβληθεί στους κινηματογράφους, αφού η πρεμιέρα της έχει ορισθεί για τις 11 Νοεμβρίου. Αρκούσε όμως η προβολή του δίλεπτου διαφημιστικού του φιλμ, για να εγερθούν οι πρώτες αντιδράσεις και μάλιστα σφοδρές εκ μέρους των κατοίκων!

Θρυαλλίδα για την αγανάκτηση των Καλαβρυτινών, στάθηκε μία σκηνή 5 δευτερολέπτων στον προπομπό του φιλμ: Πρόκειται για την αναβίωση του μύθου, περί του δήθεν «καλού» Αυστριακού Ναζί, που με δική του πρωτοβουλία και παρακούοντας τις εντολές των ανωτέρω του, ανοίγει τάχα την πόρτα του ήδη πυρπολημένου Δημοτικού Σχολείου, για να «σώσει» τα γυναικόπαιδα!

Πρόκειται για ένα προκλητικό μύθευμα, το οποίο έχει διαψευστεί από όλους τους αυτόπτες μάρτυρες – εγκλείστους του Σχολείου και επίσημα από το Δημοτικό Συμβούλιο των Καλαβρύτων, αλλά παρ’ όλα αυτά -άγνωστο για ποιους λόγους- οι υπεύθυνοι της ταινίας, συμπεριέλαβαν στην ιστορία.

Όπως αποκαλύπτει στην «Π» ο κ. Χαρίλαος Ερμείδης, Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και πρ. Αντιδήμαρχος Καλαβρύτων, τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι Καλαβρυτινοί, είχαν επισημάνει αυτό το στοιχείο στους υπευθύνους της ταινίας πριν από 2.5 περίπου χρόνια, όταν είχαν φθάσει στα Καλάβρυτα προκειμένου να μάθουν τα πραγματικά περιστατικά της θηριωδίας. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει ο Πρόεδρος, οι υπεύθυνοι είχαν υποσχεθεί να μην το συμπεριλάβουν στην ταινία.

Επιπλέον η Ένωση, μέσω επίσημου εγγράφου που τους είχε αποστείλει τότε, τους είχε προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση που η ταινία με καθιοδήποτε τρόπο δεν σεβαστεί την μνήμη των θυμάτων και των απογόνων τους, τότε θα κινούνταν δικαστικά εναντίον τους.

Τώρα ο κ. Ερμείδης, διαμηνύει  ότι εφόσον πράγματι στην ταινία περιλαμβάνεται αυτός ο μύθος, ή και οποιαδήποτε άλλη ιστορική παραχάραξη, η Ένωση, πιθανότατα και με άλλους Φορείς, θα ακολουθήσουν τη νομική οδό!

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ