Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  8:59: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2021

«Η κοινωνία αντιμετωπίζει πολυσύνθετη κρίση και η κυβέρνηση οφείλει να την στηρίξει σε αυτή την περίοδο, αλλά δεν το κάνει», δήλωσε σήμερα στη Βουλή, ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στην Ολομέλεια, για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Μεταφορών.

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι η ακρίβεια κραυγάζει «εξοντώνοντας» τα εισοδήματα των εργαζομένων, ενώ η πανδημία «καγχάζει», έχοντας ξεφύγει από τον έλεγχο της Πολιτείας, με αποτέλεσμα οι Έλληνες να ζουν σε ένα μελαγχολικό κλίμα.

Η κυβέρνηση δεν στήριξε το ΕΣΥ, ως όφειλε, με αποτέλεσμα για δεύτερη φορά αυτό να δοκιμάζεται σκληρά, μαζί με τους υγειονομικούς, οι οποίοι καταρρέουν από την κούραση, επειδή η κυβέρνηση αμέλησε να αναπληρώσει τα κενά που δημιουργήθηκαν όταν απαγόρευσε την εργασία στους μη εμβολιασμένους, είπε ο κ. Κουρουμπλής και κάλεσε όλους τους Έλληνες να εμβολιαστούν.

Ο πρώην υπουργός Υγείας ζήτησε άμεση στήριξη του ΕΣΥ και των υγειονομικών με πραγματικές αυξήσεις μισθών, με προσλήψεις μονίμου προσωπικού, με κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, και με ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, τώρα που δεν υπάρχουν οι απαγορεύσεις των μνημονίων.

«Αυτό θα είναι μια αναγνώριση της προσφοράς των υγειονομικών από όλο το πολιτικό σύστημα», είπε ο κ. Κουρουμπλής.

Όπως υπογράμμισε, τα μέτρα που έφερε η κυβέρνηση για τον κορωνοϊό, πλήττουν το λιανεμπόριο και την εστίαση και προκαλούν στους επαγγελματίες ακόμα και υπαρξιακά ζητήματα.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο, επέκρινε την ανάμιξη των ενστόλων στην εποπτεία της διαδικασίας των εξετάσεων, η οποία έτσι στρατιωτικοποιείται (αρθρ.19). Επέκρινε επίσης την ίδρυση ιδιωτικών κέντρων εκπαίδευσης και αξιολόγησης των κινητικά αναπήρων που επιθυμούν να πάρουν άδεια οδήγησης, τη στιγμή που υπάρχει το δημόσιο, πρότυπο Κέντρο Ηνίοχος/ΕΚΑ, για την συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών (αρ.25).

Το ΗΝΙΟΧΟΣ/ΕΚΑ έγινε την περίοδο που κ. Κουρουμπλής ήταν Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας και είναι το μοναδικό πρότυπο Κρατικό κέντρο Αξιολόγησης Ικανότητας και Προετοιμασίας Οδήγησης για άτομα με κινητικά προβλήματα (ορθοπεδικά-νευρολογικά).

Σε ότι αφορά στο άρθρο 42, ο κ. Κουρουμπλής έθεσε το ζήτημα της υπερβολικής καθυστέρησης στην κατασκευή του νέου Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων στον Ελαιώνα, έργο που ζητεί ολόκληρη η Δυτική Αθήνα, και το οποίο θα την ανακουφίσει και θα συμβάλλει στην αναβάθμισή της.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στις 12 το μεσημέρι στο Παπαστράτειο θα πραγματοποιήσει την ομιλία του ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός αύριο και το Σάββατο πραγματοποιεί περιοδεία στη Δυτική Ελλάδα. Αύριο θα βρίσκεται στην Πάτρα και στον Πύργο, και στο Αγρίνιο και ακολούθως στη Ναύπακτο.

Αναλτυικά το πρόγραμμα της περιοδείας:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
12:00 Συνάντηση με πολίτες, στελέχη και μέλη του Κινήματος Αλλαγής στα Γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας στην Πάτρα
12:45 Δηλώσεις στα ΜΜΕ
13:00 Συνάντηση με Δημάρχους Αχαΐας
13:30 Συνάντηση με Προέδρους Επιμελητηρίων
19:00 Ομιλία σε πολιτική συγκέντρωση στον Πύργο Ηλείας (Πολυχώρος – Πάρκο Ξυστρή)

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
12:00 Ομιλία σε πολιτική συγκέντρωση στο Αγρίνιο (Παπαστράτειο)
15:00 Επίσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Ναυπάκτου – Συνάντηση με τη Διοίκηση και εκπροσώπους των εργαζομένων

agrinioculture.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την εκλογή προέδρου στο ΚΙΝΑΛ που θα λάβει χώρα την 5η Δεκεμβρίου και μια από τις εξελίξεις είναι ο ορισμός των εκπρόσωπων των έξι υποψήφιων στην Αιτωλοακαρνανία (αντίστοιχη διαδικασία προβλέπεται σε όλους τους νομούς).

Αυτοί, σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr, είναι  για τον Χάρη Καστανίδη ο Νίκος Σώκος, για τον Παύλο Χριστίδη η Χριστίνα Ζαρκάδα, για τον Γιώργο Παπανδρέου ο Γιάννης Καραθάνος, για τον Νίκο Ανδρουλάκη ο Δήμος Καπώνης, για τον Ανδρέα Λοβέρδο οι Ανδρέας Κωνσταντόπουλος και  Δημήτρης Σμυρλής και για τον Παύλο Γερουλάνο οι Περίανδρος Παπανικολάου και Θωμάς Πουρνάρας.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίαςκαι Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, συνυπέγραψε Ερώτηση μαζί με άλλους 64βουλευτές του κόμματος προςτον Υπουργό Ανάπτυξης κι Επενδύσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε εστίαση και λιανεμπόριο και τα νέα μέτρα που ελήφθησαν με σκοπό την αναχαίτιση της πανδημίας.

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, «τα νέα περιοριστικά μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν την Τρίτη 2/11 από τον Υπουργό Υγείας και αφορούν την εστίαση και το λιανεμπόριο, πρόκειται να προκαλέσουν εκ νέου μείωση στον τζίρο των ήδη επιβαρυμένων μικρομεσαίων επιχειρήσεων». Παράλληλα, «η εξαίρεση των σούπερ μάρκετ από την υποχρέωση επίδειξης rapidtest για την είσοδο στα καταστήματά τους, οδηγεί σε αθέμιτο ανταγωνισμό απέναντι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις λιανεμπορίου που πωλούν πολλά κοινά προϊόντα με τα σούπερ μάρκετ».

Όπως επισημαίνεται, «οι επιχειρηματίες επιβαρύνονται περαιτέρω, εφ’ όσον είναι υποχρεωμένοι να υποκαταστήσουν τους ελέγχους που οφείλει να πραγματοποιεί το κράτος, την στιγμή που κανένα αντίστοιχο μέτρο δεν προβλέπεται για την είσοδο σε εκκλησίες αλλά και για την αποφυγή του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

«Εδώ και περισσότερο από ενάμιση χρόνο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε λιανεμπόριο και εστίαση πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας», τονίζεται, ενώ«το παρατεταμένο lockdown, οι πληθωριστικές τάσεις με εκρηκτικές ανατιμήσεις σε ενέργεια, πρώτες ύλες και μεταφορές», καθώς κι ο αποκλεισμός από τον τραπεζικό δανεισμό «τις οδήγησαν σε οικονομική ασφυξία».

Για όλα τα παραπάνω, ο κ. Μωραΐτης και οι λοιποί βουλευτές του κόμματος ρωτούν τον Υπουργό:
• Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να στηριχθούν οι ήδη επιβαρυμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε εστίαση και λιανεμπόριο.
• Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει για την καταπολέμηση του αθέμιτου ανταγωνισμού που δημιουργείται από τη μη ενιαία εφαρμογή περιοριστικών μέτρων μεταξύ ανταγωνιστικών επιχειρήσεων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων

Θέμα: «Χωρίς στήριξη και απροστάτευτες απέναντι σε φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού για ακόμα μία φορά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε εστίαση και λιανεμπόριο»

Εδώ και περισσότερο από ενάμιση χρόνο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε λιανεμπόριο και εστίαση πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας. Το παρατεταμένο lockdown – το μεγαλύτερο σε διάρκεια σε όλη την Ε.Ε.-που επιβλήθηκε την περίοδο Νοέμβριος 2020 – Μάιος 2021 οδήγησε τις επιχειρήσεις σε πρωτοφανή οικονομική δυσπραγία. Οι δυσκολίες καταγράφονται και στην έρευνα του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ για το α’ εξάμηνο του 2021, όπου το 36,7% των επιχειρήσεων εκφράζουν το φόβο τους για ενδεχόμενη διακοπή της δραστηριότητάς τους το επόμενο διάστημα.
Επιπρόσθετα, οι πληθωριστικές τάσεις που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα με εκρηκτικές ανατιμήσεις στην ενέργεια, στις πρώτες ύλες και στις μεταφορές επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων, οι οποίες αδυνατούν πλέον να απορροφήσουν τις αυξήσεις του κόστους λειτουργίας τους. Επιπλέον, ο αποκλεισμός τους από χρηματοδοτήσεις και κυρίως από τον τραπεζικό δανεισμό τις οδηγεί σε οικονομική ασφυξία.
Τα νέα περιοριστικά μέτρα, τα οποία ανακοινώθηκαν την Τρίτη 2/11 από τον Υπουργό Υγείας και αφορούν την εστίαση και το λιανεμπόριο, πρόκειται να προκαλέσουν εκ νέου μείωση στον τζίρο των ήδη επιβαρυμένων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Οι επιχειρηματίες επιβαρύνονται περαιτέρω, εφ’ όσον είναι υποχρεωμένοι να υποκαταστήσουν τους ελέγχους που οφείλει να πραγματοποιεί το κράτος, την στιγμή που κανένα αντίστοιχο μέτρο δεν προβλέπεται για την είσοδο σε εκκλησίες αλλά και για την αποφυγή του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Επιπλέον, η εξαίρεση των σούπερ μάρκετ από την υποχρέωση επίδειξης rapidtest για την είσοδο στα καταστήματά τους, οδηγεί σε αθέμιτο ανταγωνισμό απέναντι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις λιανεμπορίου που πωλούν πολλά κοινά προϊόντα με τα σούπερ μάρκετ.
Με ανακοινώσεις τους τόσο οι φορείς του λιανεμπορίου και της εστίασης αναφέρονται στις ανησυχητικές εξελίξεις που προοιωνίζονται για τους συγκεκριμένους κλάδους, εν μέσω μάλιστα περιόδου εκπτώσεων αλλά και ενόψει της εορταστικής περιόδου.
Επειδή, η πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε εστίαση και λιανεμπόριο έχουν πληγεί σφοδρά το προηγούμενο διάστημα από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και τα παρατεταμένα lockdown
Επειδή, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν είναι ενιαία για όλη την αγορά και εγείρουν θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού
Επειδή, δεν προβλέπονται νέα μέτρα ανακούφισης για τις ήδη επιβαρυμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός,
1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να στηριχθούν οι ήδη επιβαρυμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε εστίαση και λιανεμπόριο;

2. Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει για την καταπολέμηση του αθέμιτου ανταγωνισμού που δημιουργείται από τη μη ενιαία εφαρμογή περιοριστικών μέτρων μεταξύ ανταγωνιστικών επιχειρήσεων;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Χαρίτσης Αλέξανδρος (Αλέξης)
Αβραμάκης Ελευθέριος
Αγαθοπούλου Ειρήνη
Αλεξιάδης Τρύφων
Αναγνωστοπούλου Σία
Αραχωβίτης Σταύρος
Αυγέρη Δώρα
Αυλωνίτης Αλέξανδρος
Βαγενά Άννα
Βαρδάκης Σωκράτης
Βέττα Καλλιόπη
Γεροβασίλη Όλγα
Γιαννούλης Χρήστος
Γκαρά Αναστασία
Γκιόλας Ιωάννης
Δραγασάκης Ιωάννης
Δρίτσας Θεόδωρος
Ελευθεριάδου Σουλτάνα
Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος
Ζεϊμπέκ Χουσεΐν
Ηγουμενίδης Νικόλαος
Θραψανιώτης Εμμανουήλ
Καλαματιανός Διονύσιος
Κασιμάτη Νίνα
Κατρούγκαλος Γεώργιος
Κάτσης Μάριος
Καφαντάρη Χαρά
Κόκκαλης Βασίλειος
Κουρουμπλής Παναγιώτης
Μάλαμα Κυριακή
Μαμουλάκης Χαράλαμπος
Μάρκου Κωνσταντίνος
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Μιχαηλίδης Ανδρέας
Μουζάλας Ιωάννης
Μπαλάφας Ιωάννης
Μπάρκας Κωνσταντίνος
Μπουρνούς Ιωάννης
Μωραΐτης Αθανάσιος
Νοτοπούλου Αικατερίνη
Ξανθόπουλος Θεόφιλος
Ξανθός Ανδρέας
Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα
Παπαηλιού Γεώργιος
Παπανάτσιου Αικατερίνη
Παππάς Νικόλαος
Πέρκα Θεοπίστη
Πούλου Παναγιού
Ραγκούσης Ιωάννης
Σαντορινιός Νεκτάριος
Σαρακιώτης Ιωάννης
Σκουρολιάκος Πάνος
Συρμαλένιος Νικόλαος
Σκούφα Μπέττυ
Τελιγιορίδου Ολυμπία
Τζούφη Μερόπη
Τόλκας Άγγελος
Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος
Φάμελλος Σωκράτης
Φίλης Νικόλαος
Φωτίου Θεανώ
Χαρίτου Δημήτριος
Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης
Χρηστίδου Ραλλία
Ψυχογιός Γεώργιος

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Η πρόσφατη δήλωση των συνηγόρων του Νίκου Κοτζιά και η έντονα φορτισμένη προσωπική τοποθέτηση του ιδίου ”προσπάθησαν να δολοφονήσουν το χαρακτήρα μου και να μου καταστρέψουν τη ζωή” αποτελεί όνειδος για την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλύπτει μια κατάσταση σήψης και ιδιοτέλειας που είχε επικαθήσει στο κόμμα που κυβέρνησε τη χώρα για μία πενταετία», τονίζει σε άρθρο του ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής.

Όπως αναφέρει στο κείμενό του στο «dikastiko.gr», «η μεθόδευση δικαστικής εμπλοκής του Ν.Κοτζιά στο υποτιθέμενο σκάνδαλο, δια της αποστολής ”υλικού” στην εισαγγελική αρχή και η προσπάθεια ”εντοπισμού” αναλόγων στοιχείων για όσους υπήρξαμε πολύ ή λίγο ”ενοχλητικοί” για την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, συνδυάζεται απολύτως με μια πρακτική, που δεν διστάζει να εμπλέκει πολιτικούς αντιπάλους, αλλά και πρώην μέλη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σε μία δικαστική περιπέτεια, με βραχυπρόθεσμο στόχο την πολιτική τους δυσφήμιση και ως εκ τούτου την πολιτική τους περιθωριοποίηση και απαξίωση».

Ο Σταύρος Κοντονής, αναφερόμενος στις πρακτικές που χρησιμοποιούν οι πρώην σύντροφοί του, αναφέρει: «Στην προέκτασή της η πρακτική αυτή διασταυρώνεται με τα κίτρινα δημοσιεύματα περιθωριακών εντύπων, αλλά και την προπαγάνδα του κομματικού τύπου, στενού ή ευρύτερου, που αναλαμβάνουν κάθε φορά να δολοφονούν χαρακτήρες και να καταστρέφουν ζωές, όπως εύγλωττα αναφέρει στη δήλωσή του ο Νίκος Κοτζιάς».

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζει ότι «όταν μετά την προ έτους διαγραφή μου, εξ αιτίας των όσων δημοσιοποίησα για τη μεθόδευση ψήφισης του νέου Ποινικού Κώδικα τέσσερις ημέρες πριν διαλυθεί η Βουλή, υποστήριξα ότι ”οι ανάξιες ηγεσίες γίνονται αδίστακτες”(ΤΑ ΝΕΑ 17.10.2020) ήμουν σίγουρος, ότι η διαπλεκόμενη ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα μας επιφύλασσε νέα ”κατορθώματα”».

Ολόκληρο το άρθρο του Σταύρου Κοντονή

Η πρόσφατη δήλωση των συνηγόρων του Νίκου Κοτζιά και η έντονα φορτισμένη προσωπική τοποθέτηση του ιδίου «προσπάθησαν να δολοφονήσουν το χαρακτήρα μου και να μου καταστρέψουν τη ζωή» αποτελεί όνειδος για την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλύπτει μια κατάσταση σήψης και ιδιοτέλειας που είχε επικαθήσει στο κόμμα που κυβέρνησε τη χώρα για μία πενταετία.

Η δήλωση των συνηγόρων του του Ν.Κοτζιά αποκτά ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα, γιατί σ’ αυτήν διαλαμβάνονται όχι μόνο στοιχεία και γεγονότα, αλλά επιπροσθέτως κατονομάζονται πρόσωπα τα οποία λειτούργησαν κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να βρεθεί ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών στο μέσον μιας δικαστικής περιδίνησης.

Όταν μετά την προ έτους διαγραφή μου, εξ αιτίας των όσων δημοσιοποίησα για τη μεθόδευση ψήφισης του νέου Ποινικού Κώδικα τέσσερις ημέρες πριν διαλυθεί η Βουλή, υποστήριξα ότι «οι ανάξιες ηγεσίες γίνονται αδίστακτες» (ΤΑ ΝΕΑ 17.10.2020) ήμουν σίγουρος, ότι η διαπλεκόμενη ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα μας επιφύλασσε νέα «κατορθώματα».

Η προσπάθεια κατασυκοφάντησης του Ν.Κοτζιά με παρένθετα πρόσωπα, τα οποία όπως και στη περίπτωσή μου προσέφεραν γενναιόδωρα τις «υπηρεσίες» τους, ξεπερνά κατά πολύ όσα είχα υποστεί ο ίδιος (είχα προσδιοριστεί ως αχθοφόρος πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων) γιατί στην υπόθεση του πρώην Υπουργού Εξωτερικών μεθοδεύτηκε εκτός των άλλων η δικαστική του εμπλοκή, δηλαδή η εξόντωσή του όχι ως πολιτικής προσωπικότητας, αλλά ως πολίτη.

Ακροθιγώς αναφέρω, ότι η υπόθεση αφορούσε σύμβαση παροχής δημόσιας υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών με ιδιώτη, για τη συγκρότηση φακέλου αλλοδαπού, ο οποίος ζητούσε την έκδοση βίζας από το κατά τόπους ελληνικό προξενείο, το οποίο τελικώς θα ήλεγχε τα δικαιολογητικά και τελικά θα έκανε δεκτό ή θα απέρριπτε το αίτημα. Σημειωτέον ότι από τη σύμβαση αυτή δεν προέκυπτε καμία οικονομική επιβάρυνση για το ελληνικό δημόσιο, το οποίο επιπροσθέτως θα απέφευγε τη γραφειοκρατική διαδικασία της συλλογής εγγράφου του αλλοδαπού πολίτη. Αντιθέτως ο ιδιώτης θα ήταν υποχρεωμένος να καταβάλει υπέρ του ελληνικού δημοσίου το 10% των εισπραχθέντων χρημάτων.

Είναι εντυπωσιακό ότι η παραπάνω διαδικασία, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί συνήθης, περιεβλήθη το μανδύα οικονομικού σκανδάλου και με πρωτοβουλία κυβερνητική απεστάλη στην εισαγγελία διαφθοράς, η οποία επί έντεκα μήνες διερευνούσε την υπόθεση!!!

Η μεθόδευση δικαστικής εμπλοκής του Ν.Κοτζιά στο υποτιθέμενο σκάνδαλο, δια της αποστολής «υλικού» στην εισαγγελική αρχή και η προσπάθεια «εντοπισμού» αναλόγων στοιχείων για όσους υπήρξαμε πολύ ή λίγο «ενοχλητικοί» για την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, συνδυάζεται απολύτως με μια πρακτική, που δεν διστάζει να εμπλέκει πολιτικούς αντιπάλους, αλλά και πρώην μέλη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σε μία δικαστική περιπέτεια, με βραχυπρόθεσμο στόχο την πολιτική τους δυσφήμιση και ως εκ τούτου την πολιτική τους περιθωριοποίηση και απαξίωση.

Στην προέκτασή της η πρακτική αυτή διασταυρώνεται με τα κίτρινα δημοσιεύματα περιθωριακών εντύπων, αλλά και την προπαγάνδα του κομματικού τύπου, στενού ή ευρύτερου, που αναλαμβάνουν κάθε φορά να δολοφονούν χαρακτήρες και να καταστρέφουν ζωές, όπως εύγλωττα αναφέρει στη δήλωσή του ο Νίκος Κοτζιάς.

Αλλά τι να περιμένει κανείς από μια δράκα τακτικιστών, οι οποίοι δυστυχώς σήμερα επικαθορίζουν την ταυτότητα και την πορεία της ανανεωτικής αριστεράς, όταν κατά την κυβερνητική περίοδο προσελάμβαναν «προς αξιοποίηση» ότι πιο σκοτεινό και απαξιωμένο είχε «ανθίσει» την περίοδο του δικομματισμού Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

Αν τα προαναφερόμενα ακόμη και μέχρι τον Απρίλιο τ.ε. δεν ήταν απολύτως σαφή, σήμερα η κατάσταση η οποία έχει πλήρως και απολύτως διασαφηνιστεί δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας των πρακτικών που ακολουθούνταν και ακολουθούνται. Κυρίως δεν αφήνει κανέναν, τουλάχιστον απ’ όσους και όσες συγκροτούν σήμερα την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εν ευρεία έννοια, να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε την κατάσταση που επικρατούσε.

Αν μάλιστα η πρακτική αυτή συνδυαστεί με τα γνωστά φληναφήματα περί ελέγχου των αρμών της εξουσίας και άλλων παρόμοιων, γίνεται αντιληπτό ότι ένας ιδιότυπος νεοσταλινισμός διαμορφώνει ως ιδεολογικό περίβλημα και ως πρακτική, μια πρωτόγνωρη κατάσταση για τον πολιτικό χώρο που προέκυψε από το ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ.

Μετά ταύτα το να επιχειρηματολογήσει κάποιος, ότι η τακτική αυτή κινείται εκτός ιδεολογικού και πολιτικού πλαισίου της στρατηγικής του «δημοκρατικού δρόμου» είναι μάλλον απλή πολυτέλεια.

protothema.gr

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής απευθύνει βαρύτατες καταγγελίες μιλώντας για “αδίστακτη και διαπλεκόμενη  ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ” και κάνοντας λόγο για μεθοδεύσεις που αποτελούν όνειδος. Στέκεται, μάλιστα, ιδιαίτερα στη δικαστική μεθόδευση σε βάρος άλλου πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για προσπάθεια “εξόντωσής του όχι ως πολιτικής προσωπικότητας, αλλά ως πολίτη”.

Ίσως τον κ. Τσίπρα να μην τον ενοχλούν οι καταγγελίες του κ. Κοντονή, αλλά οφείλει μια απάντηση όχι μόνο στον πρώην υπουργό του αλλά στους πολίτες. Είναι ζήτημα διαφάνειας, είναι ζήτημα δικαιοσύνης, είναι, τελικά, ζήτημα δημοκρατίας».

agriniopress.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Δόθηκε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα της περιοδείας του υποψηφίου Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Λοβέρδου στο νομό Αιτωλοακαρνανίας που θα λάβει χώρα την Κυριακή 7 Νοεμβρίου  2021.

Ο κ. Λοβέρδος θα επισκεφθεί κατα σειρά Ναύπακτο, Μεσολόγγι, Αγρίνιο και Αμφιλοχία και σε όλες τις πόλεις προβλέπονται ομιλίες στους πολιτικούς του φίλους και δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Εδικότερα, στη Ναύπακτο θα μιλήσει στις 10:30  στο ξενοδοχείο «Ναύπακτος» (Hotel Nafpaktos).

Στο Μεσολόγγι θα μιλήσει στις 12:30 στο Εργατικό Κέντρο.

Στο Αγρίνιο στις 17:00 θα συναντηθεί με στελέχη, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και μέλη της νομαρχιακής επιτροπής στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας». Στις 18.00 θα λάβει χώρα η κεντρική ομιλία του  στο Παπαστράτειο Μέγαρο.

Στην Αμφιλοχία στις 20:30 θα έχει πολιτική συζήτηση με φίλους στο cafe Βεργούλη.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το 17o Συνέδριό τους πραγματοποιούν το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Νοεμβρίου οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ το οποίο έχει υβριδική μορφή.

Πρόκειται για ένα κομβικό συνέδριο καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του κόμματος θα εκλεγούν Συμπρόεδροι, στα πρότυπα του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος στο οποίο άλλωστε οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ είναι μέλη. Επίσης, μετά το πέρας των εσωτερικών εκλογών θα βρίσκεται πλέον εν ισχύ το νέο καταστατικό του κόμματος, στο πλαίσιο του οποίου η θητεία τόσο των Συμπροέδρων που θα εκλεγούν, όσο και των υπολοίπων οργάνων θα είναι διετούς διάρκειας.

Κατά την έναρξη των εργασιών του 17ου Τακτικού Συνεδρίου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ θα απευθύνουν χαιρετισμό η Συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος κα Evelyne Huytebroeck και η Γενική Γραμματέας της Ευρωομάδας των Πρασίνων/ EFA, κα Βούλα Τσέτση, οι οποίες πρόσφατα είχαν επισκεφθεί τη χώρα μας. Χαιρετισμό επίσης θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών της Κύπρου και Μέλος του Κυπριακού Κοινοβουλίου, κος Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, όπως επίσης και ο κ. Κώστας Κοσμάς, Βουλευτής των Γερμανών Πρασίνων στο Κοινοβούλιο του Κρατιδίου του Βερολίνου, η κ. Jamila Schaefer, μέλος της πολιτικής γραμματείας των Γερμανών Πρασίνων και Βουλευτής Βαυαρίας, ο κ. Florent Marcellesi, συνεκπρόσωπος των Ισπανών Πρασίνων και ο διευθυντής του ελληνικού γραφείου του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ, κ. Μιχάλης Γουδής.

Από ελληνικής πλευράς χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωποι όλων των δημοκρατικών κοινοβουλευτικών κομμάτων. Συγκεκριμένα οι κκ.: Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, Διονυσία Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ., Κώστας Ζαχαριάδης, Βουλευτής και Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ και Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (Κ.Ε.Α.), Πέτρος Κόκκαλης, ευρωβουλευτής, Γιώργος Αποστολόπουλος, τομεάρχης του τομέα Περιβάλλοντος του ΚΙΝΑΛ και Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων, Αντώνης Ραλλάτος, Υπεύθυνος Τμήματος Περιβάλλοντος του ΚΚΕ, Γιάννης Χαραλαμπάκης, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Συντονιστής του Τομέα Προστασίας Φυσικού Περιβάλλοντος και Δημόσιου Χώρου του ΜέΡΑ25, ενώ στην έναρξη των εργασιών θα παραβρεθεί ο κ. Κώστας Ντάσκας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25.

Από τον ευρύτερο οικολογικό χώρο χαιρετισμό θα απευθύνουν οι κκ. Θανάσης Γούναρης, Συνεκπρόσωπος των Πρασίνων, Δημήτρης Πέτρου, Επικεφαλής του Κόμματος για τα Ζώα, Θράσος Φωτεινός, Πρόεδρος της Πράσινης Αριστεράς.

Η απερχόμενη Συνεκπρόσωπος, κα Έλενα Μπότση δήλωσε, «Δουλέψαμε εντατικά όλον αυτόν τον χρόνο σε σχετικά δύσκολες συνθήκες λόγω και της πανδημίας και καταφέραμε να βάλουμε νέες βάσεις στο κόμμα για να αποκτήσουμε μία ενωμένη, ισχυρή παρουσία στην Ελληνική κοινωνία και τους πολίτες της χώρας. Διαμορφώσαμε θέσεις πέραν των περιβαλλοντικών,  τις οποίες επεξεργαστήκαμε και καταθέσαμε σαφείς προτάσεις, σε τομείς κομβικούς για την ελληνική κοινωνία, όπως οι κοινωνικές ανισότητες, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός, ζητήματα φύλου, η επιχειρηματικότητα, η εργασία, το μεταναστευτικό και πολλά άλλα. Επιδιώξαμε την ενότητα του πράσινου χώρου μέσα από διαύλους επικοινωνίας και διαλόγου, για την οποία συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με σκοπό την αυτόνομη παρουσία μας σε επόμενες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν. Και αυτήν την παρακαταθήκη δίνουμε στα επόμενα όργανα που θα ψηφιστούν με την ευχή και ελπίδα να δυναμώσει η πράσινη φωνή και να εκπροσωπηθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με σκοπό την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, την προστασία του απειλούμενου περιβάλλοντος και την διαμόρφωση μιας βιώσιμης κοινωνίας».

Ο κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος, απερχόμενος Συνεκπρόσωπος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ σημειώνει, «Όλη αυτή η προσπάθεια που κάναμε εδώ και έναν χρόνο με την Έλενα και τα στελέχη του κόμματος για την ανασυγκρότηση των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ αλλά και την συσπείρωση του ευρύτερου οικολογικού χώρου άρχισε να αποδίδει καρπούς που πολύ σύντομα θα φανούν στην κοινωνία. Η εμφάνισή μας στις δημοσκοπήσεις, καθώς και η ένταξη νέων μελών είναι η μεγαλύτερή μας ανταμοιβή. Είναι πολύ δύσκολο, με πενιχρά μέσα να παλεύεις για να ακουστείς πολιτικά. Ακόμα κι όταν ξέρεις ότι η φωνή σου, είναι η φωνή της κοινής λογικής και πρέπει επιτέλους να πάρει τη θέση που της αξίζει στην πολιτική σκηνή της χώρας. Δεν εφησυχάζουμε. Ο αγώνας μας συνεχίζεται. Οι συνθήκες άλλωστε επιβεβαίωσαν περίτρανα ότι όλα όσα πρεσβεύουμε όλα αυτά τα χρόνια πρέπει να βρουν τον χώρο υλοποίησής τους προς όφελος της κοινωνίας. Το περιβαλλοντικό-οικονομικό μοντέλο διαβίωσης πρέπει να υιοθετηθεί χωρίς καθυστερήσεις. Είμαι σίγουρος ότι η επόμενη ηγεσία του κόμματος θα αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις ώστε οι Οικολόγοι να εισέλθουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Θα εργαστούμε ενωμένοι για ένα καλύτερο αύριο και για την εφαρμογή της Πολιτικής Οικολογίας στην πράξη».

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ