Πέμπτη, 23η Μαίου 2024  10:21: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021

Επτά έδρες από τις εννέα στο Δ.Σ. για το συνδυασμό «’Ολοι Μαζί»

Στις κάλπες (φυσικές και ηλεκτρονικές) προσήλθαν οι αστυνομικοί των υπηρεσιών που υπάγονται στη Διεύθυνση Ακαρνανίας για να εκλέξουν τα όργανα της οικείας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί ψήφισαν για την ανάδειξη του 9μελούς Διοικητικού Συμβουλίου, Αντιπροσώπων της Ένωσης στην Π.Ο.ΑΣ.Υ., εκπροσώπου στο συμβούλιο μεταθέσεων της Δ.Α. Ακαρνανίας και Ελεγκτική Επιτροπή.

Την ψήφο των αστυνομικών διεκδίκησαν δύο συνδυασμοί, ο συνδυασμός «Όλοι Μαζί» με επικεφαλής τον Χρήστο Μαυραγάνη, εν ενεργεία πρόεδρο της Ένωσης, και η «Ενωτική Κίνηση» που αποτελεί συμπαράταξη δυο συνδυασμών του 2018, της «Ανανεωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ακαρνανίας» και της «Ανεξάρτητης Μαχητικής Ακαρνανίας».

Σύμφωνα με τα πρώτα ανεπίσημα αποτελέσματα που συνέλεξε το agrinionews.gr, στη διαδικασία συμμετείχαν 428 αστυνομικοί και o συνδυασμός «Όλοι Μαζί» επικράτησε άνετα λαμβάνοντας 312 ψήφους και εκλέγοντας επτά έδρες ενώ η «Ενωτική Κίνηση» έλαβε 110 ψήφους και εξέλεξε δυο έδρες. Από τρία ήταν τα λευκά και τα άκυρα. Πρόκειται για έναν εκλογικό θρίαμβο του συνδυασμού του Χρ.Μαυραγάνη και σε γενικές γραμμές επανάληψη του σκηνικού του 2018.

Οι αρχαιρεσίες διεξήχθησαν την Κυριακή 14 Νοεμβρίου και την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021, δια ζώσης στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αστυνομικού Μεγάρου της Δ.Α. Ακαρνανίας, στο Αγρίνιο, καθώς και με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Tα ψηφοδέλτια ήταν τα ακόλουθα:

agrinionews.gr
Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Με ομιλία του βουλευτή του ΚΚΕ στην Αιτωλοακαρνανία Νίκου Παπαναστάση, σε καφενείο της Αμφιλοχίας, ολοκληρώθηκε η περιοδεία της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας στην περιοχή, όπου μεταξύ άλλων πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε χώρους δουλειάς, ενώ έγιναν επαφές με εκπροσώπους συλλόγων και μαζικών φορέων των κατοίκων της περιοχής, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. 

Σημειώνοντας  ότι  «πολλοί βιάστηκαν στο παρελθόν να μιλήσουν για το τέλος των ιδεολογιών, ακόμα και για το τέλος της ιστορίας» ο Νίκος Παπαναστάσης επεσήμανε μεταξύ άλλων, στην ομιλία του, ότι το ΚΚΕ τους διαψεύδει με εκκωφαντικό τρόπο, όπως και οι αντιφάσεις του ίδιου του συστήματος, τονίζοντας εισαγωγικά: «Τους διαψεύδει το γεγονός ότι αποτυγχάνει συστηματικά να δώσει ελπίδα στους νέους ανθρώπους, να απαντήσει στις ανάγκες τους που φυσιολογικά διευρύνονται. Αντίθετα, τους πάει από τη μία απογοήτευση στην άλλη, τους οδηγεί να αισθάνονται πως χάνουν τα χρόνια τους χωρίς να πετυχαίνουν αυτά που θα ήθελαν. Δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά, αφού η διεύρυνση της απόστασης ανάμεσα στο πώς ζούμε οι πολλοί και στο πώς θα μπορούσαμε να ζούμε με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες, είναι η προϋπόθεση για να συσσωρεύεται αμύθητος πλούτος στους λίγους μετόχους των επιχειρηματικών ομίλων. Γι’ αυτό και είναι υποχρεωμένοι να προσπαθούν να πείσουν τη νέα γενιά να συμβιβαστεί με τα λίγα, να κάνει στόχους της τους στόχους των εκμεταλλευτών της και να αναζητά, πότε δεξιά και πότε αριστερά, κάποιον λίγο καλύτερο διαχειριστή της ίδιας βαρβαρότητας. Όσο κι αν φαίνεται να τον έχουν πετύχει προσωρινά αυτόν τον στόχο, είναι αδύνατο να τον πετυχαίνουν διαρκώς».

Στάθηκε στο σύνολο των πολιτικών εξελίξεων, στους εργατικούς, λαϊκούς αγώνες που αναπτύχθηκαν το τελευταίο διάστημα επισημαίνοντας πως συνολικά απ’ αυτούς «γεννήθηκε ένα ξεχωριστό σύνθημα: Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό! Αυτό το σύνθημα είναι κάτι παραπάνω από ένα κάλεσμα αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική» και εξηγώντας, υπογράμμισε: «Αυτό ακριβώς είναι κάτι περισσότερο από ένα κάλεσμα λαϊκής οργάνωσης κι αυτοοργάνωσης, όπως αυτή που με συγκινητικό τρόπο εκδηλώθηκε για παράδειγμα στις πυρκαγιές στην Εύβοια κι αλλού, για να σώσει ο λαός το βιος του που δεν μπορούσε να προστατεύσει το κράτος. Το σύνθημα αυτό στοχεύει βαθιά, στην καρδιά του προβλήματος. Καλεί το λαό να πάρει συνολικά την υπόθεση στα χέρια του, να μην έχει καμία εμπιστοσύνη στο σημερινό κράτος και τις κυβερνήσεις του, οι οποίες αρχικά εμφανίζονται ως σωτήρες και τελικά καταλήγουν σε εμπρηστές των λαϊκών συμφερόντων».

Παράλληλα, κάλεσε σε αγωνιστική συμπόρευση των εργατοϋπαλλήλων, συνολικά των λαϊκών στρωμάτων με το ΚΚΕ, αναφέροντας και με τα θετικά παραδείγματα των τελευταίων κινητοποιήσεων των εργαζομένων σε μια σειρά χώρους (E-FOOD, COSCO), ότι συνολικά ως τάξη «κρατάνε όρθιες και ζωντανές τις κοινωνίες. Όταν σταματήσουν αυτοί, σταματούν τα πάντα, οι πόλεις νεκρώνουν! Το είδαμε με τα μάτια μας. Είδαμε ότι είναι αλήθεια αυτό που λέει το σύνθημα που φωνάζουμε εδώ και χρόνια στις συγκεντρώσεις μας: “Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά”», και καταλήγοντας σημείωσε: «Αυτά είναι λοιπόν τα Μεγάλα Μεγέθη, και μέσα στις περιπέτειες που ζούμε, μέσα στα αδιέξοδα που βιώνουμε, ας κάνουμε όλοι και όλες έναν άλλον απολογισμό. Πέρα από λεπτομέρειες, πέρα από επιμέρους διαφορές και προβληματισμούς, που μπορούν να λυθούν μέσα στη ζωή και τον αγώνα, να κρατήσουμε τα Μεγάλα και Σημαντικά».

Ακολούθησε συζήτηση, όπου τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που απασχολούν συνολικά το λαό, από το κύμα ακρίβειας, μέχρι τις διεθνείς εξελίξεις αλλά και τις τοπικές ελλείψεις έργων και υποδομών.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην τελική ευθεία των εσωκομματικών του εκλογών (5η Δεκεμβρίου) εισέρχεται το Κίνημα Αλλαγής και οι έξι υποψήφιοι για την προεδρία είναι σε φουλ δράση που φυσικά περιλαμβάνει και περιοδείες.

Το Αγρίνιο λογικά θα αποτελέσει σταθμό όλων των διεκδικητών της ηγεσίας με τον Χάρη Καστανίδη να είναι ο τρίτος που αναμένεται στην πόλη. Η επίσκεψη του προγραμματίζεται για την προσεχή Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου.

Ο Χάρης Καστανίδης που διατηρεί πολιτικές φιλίες στην περιοχή εμφανίζεται αισιόδοξος για την αποδοχή της υποψηφιότητας την οποία έθεσε, όπως δήλωσε πρόσφατα , καθώς έκρινε ότι «ήλθε η στιγμή που η δημοκρατική παράταξη πρέπει να ξαναβρεθεί στο τιμόνι της διακυβέρνησης, γιατί πρέπει να ορίσουμε ξανά το αύριο της χώρας και να ξαναδούμε τη ζωή των Ελλήνων με διαφορετικό τρόπο».

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ