Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  6:39: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021

Γ. Βαρεμένος: “Αγαπητέ συμπολίτη”, πρωθυπουργέ Κυρ. Μητσοτάκη”

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένος συνέταξε και έδωσε στην δημοσιότητα το ακόλουθου άρθρο με τίτλο: “Αγαπητέ συμπολίτη”, πρωθυπουργέ Κυρ. Μητσοτάκη”!

Το άρθρο του έχει ως εξής:

Κατ’ αρχάς, ας είμαστε ειλικρινείς. Εσείς είστε τόσο αγαπητός συμπολίτης σ’ εμένα όσο οι συμπολίτες είναι αγαπητοί σ’ εσάς, όπως τους αναφέρατε στα προηγούμενα διαγγέλματά σας, αλλά χθες παραλείψατε το “αγαπητοί” στο διάγγελμα που αναγνώσατε.

Ας μην μιλήσουμε για τις πολιτικές συμβάσεις, ούτε για την επικοινωνία, που εσείς εκτινάξατε στην στρατόσφαιρα. Ας πούμε ότι οι κοινωνικές συμβάσεις είναι αναγκαίες στην ζωή, διότι αν ο καθένας έλεγε ανοιχτά στον άλλον αυτά που σκέπτεται για εκείνον, η κοινωνία θα κατέληγε να γίνει ζούγκλα.

Υπάρχουν όμως κι άλλοι τρόποι να γίνει η κοινωνία ζούγκλα, ούτως ώστε να επιβληθεί το ΕΓΩ του ενός. όπως,ας πούμε, να εργαλειοποιείς από την πρώτη στιγμή μία πανδημία και, μετά από 17 χιλιάδες νεκρούς, να κατηγορείς για εργαλειοποίηση του πόνου εκείνους που σου έβαλαν πλάτη.

Μία ερώτηση: Ποιός άλλος πολιτικός μετά την μεταπολίτευση καλλιέργησε ή ανέχθηκε να τον αναβιβάζουν σε βάθρο λίγο κάτω από τον θεό, δηλαδή σε Μωυσή;

Και μη μου πείτε ότι αυτό ήταν μία αυθόρμητη και αφιλοκερδήςζητωκραυγή κάποιων μέσων ενημέρωσης. Αν πραγματικά το πιστέψατε ότι έχετε ανυψωθεί σε τέτοιο βάθρο, τότε έχουμε σοβαρό πρόβλημα.

Αναφερθήκατε στο παράδειγμα της Πορτογαλίας. Μήπως σας είπε κάποιος από εκείνους που συγγράφουν τα διαγγέλματά σας, ότι αυτό έγινε δήθεν επειδή οι εκεί υπεύθυνοι επέμειναν στην θεωρία περί “πανδημίας των ανεμβολίαστων” και προσπάθησαν να στρέψουν τους εμβολιασμένους εναντίον των ανεμβολίαστων, κάτι που εσείς κάνετε με έναν επιτυχημένο -θα έλεγα- επικοινωνιακά τρόπο, που παίζει όμως επικίνδυνα με τα ένστικτα της κοινωνίας και οδηγεί στην ανθρωποφαγία;

Μετά από όλα αυτά, έρχεσθε με το διάγγελμά σας να ξορκίσετε τους κοινωνικούς αυτοματισμούς! Με συγχωρείτε, αλλά αυτό δεν το θέλει ούτε ο θεός, στον οποίον ο ίδιος διαφημίσατε ότι ανάβετε κερί, αλλά ούτε και ο διάβολος.

Αυτός που δεν φοβάται τον θεό, στον οποίον λέει ότι προσέρχεται με ένα αναμμένο κερί, λέγεται, όπως ίσως γνωρίζετε, αθεόφοβος.

Συμπολίτη μου πρωθυπουργέ,

όταν επιστρέψατε από Χάλκη, Λονδίνο κλπ, σας ενημέρωσαν ότι, μετά από όλα όσα μεσολάβησαν, σημειώνεται μία κάποια αύξηση των εμβολιασμών και ότι είναι κατάλληλη στιγμή για ένα διάγγελμα, ώστε να εμφανισθείτε εσείς ως ο παράγων που ενσαρκώνει την τάση αυτή, κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο που είχατε εξαφανισθεί όταν η κατάσταση είχε τελματωθεί και ο χάρος της πανδημίας είχε βγει για τα καλά παγανιά.

Οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι, ευλόγως, η λέξη ενότητα ακούγεται καλά σ’ αυτούς τους καιρούς της δοκιμασίας.

Εσείς, μιλώντας σε πρώτο ενικό πρόσωπο, θεωρείτε ότι ενσαρκώνετε την ενότητα υμώνμε τον εαυτό σας; Δηλαδή, τί είναι η ενότητα;

Το να απορρίπτετε όλες τις προτάσεις της αντιπολίτευσης και, όταν το μαχαίρι της πανδημίας φθάνει στο κόκκαλο, να αναγκάζεσθε να εφαρμόζετε κάποιες από αυτές παρουσιάζοντάς τες ως δικές σας;

Κάνατε λόγο για μεγάλη ανάπτυξη, όταν και με βάση τους αριθμούς δεν έχουμε ακόμη επιστρέψει εκεί που είμασταν το 2019. Αν μιλήσουμε για ανθρώπους, θεωρείτε ότι με τα όσα είπατε περί ανάπτυξης αγγίξατε εκείνους που, στην οικονομία και την κοινωνία, δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν;

Εκτός κι αν βλέπετε να υλοποιείται το δόγμα της κοινωνίας των δύο τρίτων, με το ένα τρίτο να μην είναι ο κύριος αποδέκτης του διαγγέλματός σας. Αν μάλιστα οι πιο απελπισμένοι και αγανακτισμένοι από το ένα τρίτο δεν πάνε να ψηφίσουν, ακόμη καλύτερα.

Ξέρω ότι δεν έχετε χρόνο να ακούσετε οτιδήποτε, γιατί είσθε απορροφημένος με την μελέτη των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων μετά το νέο διάγγελμα, ως ο κατ΄ εξοχήν φορέας του δόγματος που διαπερνά την ελληνική πολιτική, σύμφωνα με το οποίο:

“Μας ενδιαφέρει πόσο θα μείνουμε στην εξουσία ή στην οποιανδήποτε καρέκλα και όχι τί θα κάνουμε.”Οι δημοσκοπήσεις είναι ένα χρήσιμο εργαλείο.

Όμως δεν είναι ηγέτης -όπως εσείς προσπαθείτε να υποβάλετε στο τηλεοπτικό κοινό με την υπερβολική χρήση της λέξης ΕΓΩ – εκείνος που τρέχει πίσω από την τρέχουσα εκάστοτε αποτύπωση του λαϊκού αισθήματος.

Από μία τέτοιου είδους στάση δεν πρόκειται,με οποιοδήποτε εκλογικό αποτέλεσμα, να προκύψει μία θετική προοπτική για την χώρα.

Χωρίς ειλικρινά να θέλω να κάνω ιστορικούς παραλληλισμούς, θυμίζω ότι ο Ελ. Βενιζέλος, τον οποίον επικαλείσθε όταν το επιβάλλει η επικοινωνιακή περίσταση, έχασε τις εκλογές του 1920, χωρίς να εκλεγεί καν βουλευτής!

Αν την εποχή εκείνη υπήρχαν δημοσκοπήσεις, σ’ αυτές θα σάρωναν εκείνοι που με τις αποφάσεις τους οδήγησαν στην μικρασιατική καταστροφή…..

Συμπολίτη μου πρωθυπουργέ,

πρέπει να ομολογήσω ότι μετατρέπετε σε απόλυτο trend τα διαγγέλματα, τα οποία σε ορισμένα μέσα μαζικής επικοινωνίας πάνε να αντικαταστήσουν τον διάλογο.

Μπορείτε βέβαια να αντιληφθείτε ότι η λέξη συμπολίτης, που εσείς χρησιμοποιείτε, είναι σύνθετη.

Θεωρείτε άραγε ότι ο πολίτης είναι πλέον ένας απλός καταναλωτής διαγγελμάτων; Αν αποδειχθεί ότι σ’αυτό έχετε δίκιο, τα χειρότερα γι’ αυτόν τον τόπο είναι μπροστά.

  • ΥΓ1: Εσείς εμφανίζεσθε σαν ο θεοσεβούμενος που ανάβει κερί. Εμείς κρατάμε 17 χιλιάδες κεριά, εις μνήμην.
  • ΥΓ2:  Οφείλω να ομολογήσω ότι είχατε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι χιλιάδες συμπολίτες μας βρίσκονταν στο τελευταίο (τους) μίλι.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Σκακιστικού Ομίλου Ναυπάκτου (ΑΣΟΝ) ”Έπαχτος”, με ανακοίνωσή του προσκαλεί όλα τα μέλη του σε Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση.

Στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο θα συζητηθούν τα εξής θέματα:

1. Εκλογή προεδρείου της Γ.Σ .
2. Απολογισμός πεπραγμένων του απερχομένου Δ.Σ.
3.Οικονομικός απολογισμός-΄Έγκριση απολογισμού και απαλλαγή ευθύνης των μελών του Δ.Σ
4. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.
5. Εκλογή νέων μελών Δ.Σ.
6. Εκλογή νέων μελών Εξελεγκτικής Επιτροπής

Η πρώτη Γενική Συνέλευση έχει προγραμματιστεί για τις 18 Δεκεμβρίου 2021 ημέρα Σάββατο ώρα 06:00 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του συλλόγου επί της οδού Καλυδώνος 20 -Ναύπακτος, ενώ σε περίπτωση μη απαρτίας θα μεταφερθεί για την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021 στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα.

Η παρουσία όλων των μελών είναι πολύτιμη και απαραίτητη, αναφέρει η ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Δ.Σ. Παναγιώτης Νάκης και Δημήτριος Ντάρλας, αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία θα διενεργηθεί σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του Κινήματος Αλλαγής έκανε γνωστά τα 818 εκλογικά κέντρα για την Ελλάδα και τα 22 εκλογικά κέντρα του εξωτερικού, που θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Οι εσωκομματικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 και 12 Δεκεμβρίου 2021.

Δείτε παρακάτω τα εκλογικά κέντρα του ΚΙΝΑΛ στην Αιτωλοακαρνανία:

agrinionews.gr
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή του 90% των συναδέλφων λογιστών ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αγρινίου & Περιχώρων που πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία του Συλλόγου την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021, για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, των νέων αντιπροσώπων στην Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και της εξελεγκτικής επιτροπής.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε  σε σώμα στις 18/11/2021 και η σύνθεση του  είναι:

Πρόεδρος:  Αναστάσιος Προβίδας

Αντιπρόεδρος:  Φρένια Καμμένου

Γ. Γραμματέας:  Αθανάσιος Ρηγογιάννης

Ταμίας:  Ορέστης Κωνσταντινίδης

Μέλος:  Χρήστος Κορδολαίμης

Οι νέοι αντιπρόσωποι στην Π.Ο.Φ.Ε.Ε. κατά σειρά εκλογής είναι:

1. Αναστάσιος Προβίδας

2. Καραγιάννης Παναγιώτης 

3. Ρηγογιάννης Αθανάσιος 

4. Καμμένου Φρένια  

5. Σταμπολίτης Ευάγγελος  

6. Ζήσογλου Παναγιώτης 

 

Για την Εξελεγκτική επιτροπή εκλέχθηκαν οι:

1. Σταμπολίτης Ευάγγελος 

2. Ζήσογλου Παναγιώτης 

 

Ο Πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Αναστάσιος Προβίδας               Αθανάσιος Ρηγογιάννης

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 11/11/2021

Των:    Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ:    Τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ:    «Μέτρα    στηρίξεως    της    εναπομείνασας    καπνοκαλλιέργειας    στη    χώρα    και ενισχύσεως του εισοδήματος των καπνοκαλλιεργητών»

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με άρθρο της «Καθημερινής», της 01.01.2002, στην καλλιέργεια καπνού απασχολούνταν, μέχρι πρότινος, 60.000 οικογένειες με 244.500 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων,

209.000 αφορούσαν στην πρωτογενή παραγωγή. Το 2001 καλλιεργούνταν 570.550 στρέμματα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία σε μειονεκτικές περιοχές, όπου δεν υπάρχει δυνατότητα διαφοροποιήσεως της απασχόλησης ή εφαρμογής της πολυαπασχόλησης. Η μεταρρυθμιστική

«ΚΑΠ», του 2006, περιόρισε τον όγκο παραγωγής σε 22.240 τόνους καπνού, μειωμένο κατά 80% της αντίστοιχης του 2005. Αποτέλεσμα της περικοπής των ενισχύσεων ήταν τεράστιος αριθμός απασχολουμένων στην ως άνω καλλιέργεια να τεθεί εκτός αυτής, ειδικά στις περιοχές των ορεινών όγκων, όπου αποτελούσε μονοκαλλιέργεια, λόγω του πετρώδους εδάφους και ως εκ τούτου, της αδυναμίας αναπτύξεως άλλων καλλιεργειών. Πέραν αυτών, συνετέλεσε και ο μικρός αναλογών στρεμματικός κλήρος ανά οικογένεια, λόγω ακριβώς των ορεινών όγκων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο ορεινός όγκος από τις παρυφές του Μπέλες και της Δοϊράνης, ως και τον ορεινό όγκο της Ροδόπης, όπου αποκλειστικά με την μονοκαλλιέργεια καπνού απασχολούνταν εκατοντάδες χωριά, με δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε αυτήν. Υπήρχε οικονομική ζωή, νεολαία και σχετική ευμάρεια. Από το 2006 και εντεύθεν, τα άνω χωριά παρήκμασαν οικονομικά, οι νέοι μετανάστευσαν και όσοι λίγοι απέμειναν ημιαπασχολούνται, ενώ κυριαρχεί η πλήρης υπογεννητικότητα και η σταδιακή εγκατάλειψη των πάλαι ποτέ ακμαζόντων οικισμών. Εκ του αποτελέσματος, η «ΚΑΠ» του 2006 «μερίμνησε» για την δραστική μείωση της παραγωγής καπνού, αλλά δεν «μερίμνησε», συνεπικουρούμενη και από το ελληνικό κράτος, για το μέλλον των πληττομένων καπνοκαλλιεργητών, λόγω δε των ορεινών όγκων, μονοκαλλιεργητών. Ο αριθμός των εναπομεινάντων καπνοκαλλιεργητών μειώνεται συνεχώς, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το έτος 2018, όπου ανερχόταν στους 8.669 έναντι 14.968, του 2012, κατά πλειοψηφία δε απασχολουμένων στον τύπο «Μπασμά», ο οποίος, ειδικά λόγω του μικρού μεγέθους του φύλλου του, απαιτεί σκληρή χειρωνακτική εργασία, με χαμηλή στρεμματική παραγωγή. Κατά τον καπνοπαραγωγό κ. Χουσεΐν Καπουσούλ, ο οποίος φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Χρόνος 87,5» FM της Κομοτηνής, την 6η Νοεμβρίου 2021: «...Πολλά περιμένουμε (από την Πολιτεία), αλλά τίποτα δεν έρχεται. Δεν έχουμε φράγκο στην τσέπη». Σύμφωνα με τον ίδιο, την τελευταία 15/ετία, οι τιμές πέφτουν συνεχώς, οι επιδοτήσεις κόβονται και το κόστος παραγωγής αυξάνεται: «Πριν από το 2010 πωλούσαμε καπνά και μαζί με τις επιδοτήσεις παίρναμε 10-11 €/κιλό. Τώρα, συνολικά, παίρνουμε το πολύ 5 €/κιλό, το κόστος παραγωγής έχει ανέβει στα ύψη και κοντεύει τα 4 €/κιλό. Το 2000 πληρώναμε Ο.Γ.Α. 300 € και τώρα 1.500 €».

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Ποιά συγκεκριμένα μέτρα προτίθεσθε να λάβετε για την ενίσχυση της εναπομείνασας καπνοκαλλιέργειας στην Ελλάδα και την στήριξη του εισοδήματος των καπνοκαλλιεργητών;

 

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ