Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  1:59: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2021 23:20

Αύριο η ομιλία Μητσοτάκη στην COP26 για το κλίμα: Ετσι θα γίνει η Ελλάδα κόμβος πράσινης ενέργειας

Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους ηγέτες που συμμετέχουν στην Διάσκεψη του ΟΗΕ για το περιεχόμενο της συμφωνίας με την Αίγυπτο και τις συζητήσεις στη Σαουδική Αραβία – Επί τάπητος και το σχέδιο για την πράσινη μετάβαση

Στη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή COP26, που θα πραγματοποιείται στη Γλασκόβη συμμετέχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει αύριο στην κρίσιμη διάσκεψη ενώ στο περιθώριο της συνόδου αναμένεται να έχει σειρά διμερών επαφών με ξένους ηγέτες. Στη διάρκεια της παρέμβασής του, τη Δευτέρα το μεσημέρι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί στο πρόγραμμα της πράσινης μετάβασης που σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης Θα τονίσει:
– Τους στόχους απολιγνιτοποίησης
– Τη μεγάλη αύξηση των ΑΠΕ στην παραγωγή ενέργειας και τους νέους φιλόδοξους στόχους που θέτουμε μεταξύ των οποίων και τα ενάλια αιολικά πάρκα
– Τα πράσινα νησιά και τα πρωτοποριακά προγράμματα που εφαρμόζουμε εκεί
– Την πρωτοβουλία για πράσινη ναυτιλία
– Την προστασία των οικοσυστημάτων και τα μέτρα που λαμβάνονται

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο σχέδιο για τη μετατροπή της Ελλάδας σε κόμβο μεταφοράς πράσινης ενέργειας στην Ευρώπη με βάση την πρόσφατη συμφωνία με την Αίγυπτο και τις συζητήσεις στη Σαουδική Αραβία.

Στο περιθώριο της διάσκεψης ο Πρωθυπουργός θα έχει σειρά διμερών επαφών και θα επιστρέψει στην Αθήνα τη Δευτέρα το βράδυ.

Η πολυαναμενόμενη 26η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα ξεκίνησε  σήμερα στη μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας και όπως δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον από τη Ρώμη πρόκειται για «τη στιγμή της αλήθειας για τον πλανήτη».

Στη σύνοδο αναμένεται να συμμετάσχουν 120 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων μεταξύ των οποίων οι Μπάιντεν, Μέρκελ, Μακρόν,
Ντράγκι, Σάντσεθ, Τριντό.

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα, Σάββατο, στη Γλασκόβη προκειμένου να πιέσουν τους ηγέτες όλου του κόσμου να αναλάβουν δράση για το κλίμα, παραμονή της έναρξης της κρίσιμης συνόδου COP26 του ΟΗΕ.

Στην πόλη της Σκωτίας έφθασε και η «οδηγός» του αγώνα υπέρ του κλίματος Γκρέτα Τούνμπεργκ.

protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2021 23:23