Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:26: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2021 23:21

Γ.Βαρεμένος: Γιατί δεν προηγήθηκαν οι διασταυρωτικοί έλεγχοι, αλλά πετσόκοψαν την προκαταβολή;

Γ.Βαρεμένος: Γιατί δεν προηγήθηκαν οι διασταυρωτικοί έλεγχοι, αλλά πετσόκοψαν την προκαταβολή;

Σοκ έχει προκαλέσει στους παραγωγούς, σύμφωνα με το βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένο, η μειωμένη κατά 60% και παραπάνω προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης.

Το συνολικό ποσό που καταβλήθηκε είναι κατά 63 εκατ. ευρώ μικρότερο ακόμη και σε σχέση με πέρυσι. Η κυβέρνηση αναφέρει ως λόγο την σύγκριση μεταξύ των δηλωμένων εκτάσεων στο Ε9 και στον ΟΣΔΕ.

«Αν αυτός είναι πράγματι ο λόγος, το ερώτημα είναι γιατί δεν προηγήθηκαν οι διασταυρωτικοί έλεγχοι ώστε οι παραγωγοί να κληθούν να αναπροσαρμόσουν τις δηλώσεις τους, αλλά τους πετσόκοψαν την προκαταβολή και μετά ας πάνε να βρουν το δίκιο τους μέσα σε μία καθορισμένη προθεσμία;»

διερωτάται με νόημα ο Γ. Βαρεμένος και συμπληρώνοντας εκτιμά ότι: «ανατρέπονται έτσι οι προϋπολογισμοί των παραγωγών, σε μία δραματική συγκυρία, με τις τεράστιες αυξήσεις στα κόστη παραγωγής και διαβίωσης, που οδηγούν σε νέα φτωχοποίηση τα ήδη φτωχότερα στρώματα, που φλερτάρουν πλέον με το αδιέξοδο.

Άσε που τα θύματα της μειωμένης προκαταβολής τρέφουν ένα σωρό υποψίες εκτός από το ενδεχόμενο το επιτελικό κράτος να πάτησε τα κορδόνια του, με αποτέλεσμα να γκρεμοτσακίζονται οι ίδιοι.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr