Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  5:57: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 18:44

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Υποψήφιος ο Παύλος Γερουλάνος!

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, με τον Παύλο Γερουλάνο να είναι ο νέος «παίκτης» στη μάχη των εσωκομματικών εκλογών μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας από την Φώφη Γεννηματά!

Ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, του Γιώργου Παπανδρέου και νυν επικεφαλής του «Αθήνα Είσαι Εσύ» είναι το νέο πρόσωπο που θα συμπληρώσει το «καρέ» των υποψηφιοτήτων στο Κίνημα Αλλαγής ενόψει των εκλογών του Δεκεμβρίου (ενώ παραμένει ανοιχτό αν τελικά θα υπάρξει και υποψηφιότητα Κεγκέρογλου).

Ένα… καρέ που φάνηκε να σπάει όταν προ διημέρου εντελώς αιφνιδιαστικά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά απέσυρε την υποψηφιότητά τους για να δώσει την μεγάλη μάχη στο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Ο Παύλος Γερουλάνος πήρε την απόφαση να διεκδικήσει την προεδρία κι απομένει το τυπικό της ανακοίνωσης, όπου θα ζητάει και παράταση στο θέμα της συγκέντρωσης των υπογραφών.

Το όνομα του άλλοτε Υπουργού, όλους τους περασμένους μήνες… πλασάρονταν ανάμεσα στους μνηστήρες του προεδρικού θώκου, αλλά τελικά δεν ήταν ανάμεσα σε αυτά των Νίκου Ανδρουλάκη, Ανδρέα Λοβέρδου και Χάρη Καστανίδη.

Η τροπή που πήρε το ζήτημα των εσωκομματικών εκλογών μετά την ανακοίνωση της κυρίας Γεννηματά, άλλαξε και τα πλάνα του Παύλου Γερουλάνου που προφανώς θεωρεί πως σχηματίζεται πλέον μια «δεξαμενή ψηφοφόρων» του Κινήματος που δεν εκφράζεται με καμία από τις παραπάνω υποψηφιότητες.

«Ημουν, είμαι και θα είμαι ΠΑΣΟΚ»

Θα πρέπει να τονιστεί πως ο κ. Γερουλάνος είναι υπέρμαχος της λογικής «επιστροφή σε όνομα και σύμβολα ΠΑΣΟΚ» (σ.σ βασικό ατού και της προεκλογικής εκστρατείας του Ανδρέα Λοβέρδου) αφού και στο παρελθόν τόσο μέσα από συνεντεύξεις του, όσο και με παρουσίες στα συνέδρια, τόνιζε πως «εγώ δεν ντρέπομαι να λέω πως είμαι ΠΑΣΟΚ. Ημούν, είμαι και θα είμαι πάντα».

Το who is who του Παύλου Γερουλάνου

Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι γιος του Μαρίνου Γερουλάνου, αυλάρχη της βασίλισσας Άννας Μαρίας, και της Αιμιλίας Καλλιγά, αρχαιολόγου και προέδρου του Μουσείου Μπενάκη.

Φοίτησε στο ελληνικό κολλέγιο του Λονδίνου. Σπούδασε ιστορία στο Κολλέγιο Ουίλιαμς και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου MIT.

Εργάστηκε ως οικονομικός διευθυντής στην Photoelectron Corporation θυγατρική της Thermo Electron Corporation (1989-1992) και στις τράπεζες Alpha Finance και Barclays και με την επιστροφή του στην Ελλάδα (1994) ανέλαβε τη θέση του οικονομικού διευθυντή της οικογενειακής επιχείρησης ιχθυοτροφείων στην Κεφαλονιά και επόπτευσε την αναδιάρθρωση της εταιρείας. Από το 2004 έως το 2006 εργάστηκε ως σύμβουλος στην Egon Zehnder International.

Η πρώτη του ανάμειξη με την πολιτική ήταν στις βουλευτικές εκλογές της Βρετανίας ως συνεργάτης του βουλευτή του Εργατικού Κόμματος, Γκρέβιλ Τζάνερ.

Το 1999 έγινε σύμβουλος του τότε υπουργού εξωτερικών, Γιώργου Παπανδρέου και στη συνέχεια γενικός γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού μέχρι το 2004.

Από το 2006 έως το 2009 ήταν διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και τον Μάρτιο του 2008 έγινε γραμματέας του τομέα επικοινωνίας του κόμματος. Στις βουλευτικές εκλογές του 2009 κατείχε την πέμπτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και εξελέγη βουλευτής. Με τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπανδρέου διορίστηκε υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, ενώ διατήρησε τη θέση του και στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Στις 17 Φεβρουαρίου 2012 έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού, με αφορμή ένοπλη ληστεία στο παλαιό αρχαιολογικό μουσείο της Ολυμπίας. Η παραίτησή του δεν έγινε δεκτή. Στις βουλευτικές εκλογές του 2012 απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής.

Στις δημοτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος δήμαρχος για τον δήμο της Αθήνας όπου κατέγραψε ποσοστό 13.19% με τον συνδυασμό «Αθήνα είσαι Εσύ».

gazzetta.gr