Κυριακή, 8η Σεπτεμβρίου 2024  12:47: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 09 Ιουλίου 2024 23:36

Η ταχύτατη έφεση για το Μάτι, δείχνει ποιο είναι το πρόβλημα!

Θα έχετε ακούσει ότι ξεκίνησε την Δευτέρα 8/7 το Εφετείο και περνούν όλοι οι κατηγορούμενοι ξανά ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Επίσης θα έχετε ακούσει ότι η νέα δίκη για το Μάτι  προσδιορίστηκε ταχύτατα, σχεδόν τρεις μήνες μετά την έκδοση της απόφασης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου καθώς επικρέμαται ο κίνδυνος παραγραφής ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών.

Σίγουρα όμως δεν έχετε ακούσει τον λόγο για τον οποίο έγινε τόσο γρήγορα η εκδίκαση αυτής της έφεσης.

Αρχικά, αυτός που έβαλε τη φωτιά, κάτοικος στο Νταού Πεντέλης, καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε φυλάκιση 3 ετών για την πρόκληση της φωτιάς και καθώς δεν συμπεριλαμβάνεται στην εισαγγελική έφεση θα δικαστεί με ζητούμενο την μείωση της ποινής του κατόπιν δικής του έφεσης. Ο άνθρωπος που έβαλε 3 (!) φορές φωτιά με 9-11 μποφόρ παρότι είχε πάει η Αστυνομία στο χωράφι του και τον είχε απομακρύνει!

Η Έφεση του Εισαγγελέα που φέρνει ξανά στο εδώλιο τους αθωωθέντες κατηγορούμενους, όμως, ασκήθηκε λίγες ημέρες μετά την έκδοση της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου ,μετά από σχετική παραγγελία της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη.

Αλλά για να γίνει όσο πιο σύντομα το Εφετείο (και καθώς πρέπει να έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση μέχρι το 2026) απαλλάχθηκ , με παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα, από κάθε άλλο καθήκον η πρόεδρος του Πλημμελειοδικείου που δίκασε την υπόθεση, ώστε να καθαρογραφεί τάχιστα η απόφαση και να προσδιοριστεί άμεσα η δίκη, όπως και έγινε!

Για να το κάνουμε πιο λιανά, για να καθαρογράψει άμεσα την απόφαση η κ. πρόεδρος Πλημμελειοδικών, έπρεπε να παρέμβει προσωπικά η πρόεδρος του Αρείου Πάγου και να την...ξεφορτώσει από υποχρεώσεις ώστε να κάνει γρήγορα την δουλειά της!

Ε, αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα της χώρας! Σε όλα τα επίπεδα... Ότι χρειάζεται ειδικά ανώτατη εντολή στα πάντα ώστε οι "αποκάτω" να κάνουν την δουλειά τους!

Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 200 φορές