Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  8:51: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022

Τι είπε ο πρωθυπουργός για τις τιμές στην ενέργεια

Δεν απέκλεισε την μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης , μιλώντας στο φόρουμ του Οικονομικού ταχυδρόμου. Ωστόσο, είπε, ότι αν συμβεί αυτό θα πρέπει η μείωση αυτή να περάσει στους καταναλωτές και όχι στις επιχειρήσεις.

«Η μείωση του ΦΠΑ είναι στην φαρέτρα μας και μπορεί να υπάρχει, έχει κόστος, αλλά θα πρέπει να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι αν κινούμασταν σε αυτή την κατεύθυνση θα την έβλεπαν οι καταναλωτές και δεν θα πήγαινε στο περιθώριο κέρδους των επιχειρήσεων. Οι επιχειρήσεις έχουν στηριχθεί πολύ από αυτή την κυβέρνηση», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Πρωτοφανείς καταστάσεις»

«Βιώνουμε πρωτοφανείς καταστάσεις σε μια παγκόσμια γεωπολιτική κρίση, είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο φόρουμ του Οικονομικού Ταχυδρόμου, και εξήγησε ότι αυτή προκαλεί και την αύξηση στην τιμή της ενέργειας αλλά και μεγάλες πληθωριστικές τάσεις σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα.

«Είναι μια κρίση εισαγόμενη» είπε «αλλά που πρέπει να αντιμετωπιστεί και με εθνικούς όρους. Θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ευρωπαϊκά στον βαθμό που γίνεται με παρεμβάσεις στην χονδρική αγορά του φυσικού αερίου και η πρόταση αυτή σταδιακά ωριμάζει στην ΕΕ, αλλά δεν είναι άλλοθι για να μην αντιμετωπιστεί με εθνικά όπλα το κύμα ακρίβειας που δοκιμάζει όλα τα ελληνικά νοικοκυριά».

Ο κ. Μητσοτάκης περιγράφοντας την κατάσταση στην Ελλάδα τόνισε ότι είμαστε μια χώρα με χαμηλούς μισθούς και η πίεση είναι μεγάλη ειδικά στα νοικοκυριά με χαμηλά εισόδηματα. Τόνισε ότι γι’ αυτό ήταν στοχευμένα τα μέτρα.

Αναφέρθηκε σε όλα τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί για το επόμενο διάστημα και ειδικά για τον πρωτογενή τομέα είπε ότι έχει απλή αίσθηση των προβλημάτων από την αύξηση του κόστους στις ζωοτροφές θα υπάρχει επιστροφή στις ζωοτροφές επί του τζίρου του 2021.

Για τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν ειδικά σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ είπε ότι ήταν μεγάλα και όπου εντοπιστεί αισχροκέρδεια δεν θα διστάσουμε να επιβάλλουμε το ανώτατο πρόστιμο που προβλέπει ο νόμος.

Για τις αυξήσεις σε προϊόντα και αν υπάρχουν επιπλέον λύσεις όπως η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα είπε: Τα μέτρα είναι άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματος μέσω της συγκράτησης της αύξησης των τιμών. Έχουν ληφθεί και μέτρα μείωσης της φορολογίας που έτσι αυξάνεται το διαθέσιμο εισόδημα. Δεν αρκούν, αυτά, παραδέχθηκε και πρόσθεσε ότι σε καμία χώρα δεν μπορεί να γίνει αυτό. Αλλά ακολουθεί η αύξηση του κατώτατου μισθού, την οποία δεν αποκάλυψε. Ο πληθωρισμός έχει δημιουργήσει άλλες συνθήκες είπε σήμερα και αυτό θα ληφθεί υπόψιν.

Πηγή: newsbeast.gr

Συγκέντρωση του ΚΚΕ ενάντια τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Ναυπάκτου με ομιλητή τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκο Παπαναστάση, ο οποίος τόνισε: «Το πραγματικό δίλημμα είναι: Με τους λαούς ή με τους ιμπεριαλιστές»

«Αυτά που βλέπουμε σήμερα στην Ουκρανία είναι το ορατό αποτέλεσμα των γεωπολιτικών εξελίξεων τουλάχιστον της τελευταίας δεκαετίας στην περιοχή.

Ναύπακτος: Συγκέντρωση του ΚΚΕ ενάντια τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία (εικόνες)

Είναι το αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για το μοίρασμα αγορών και σφαιρών επιρροής, ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και τη στρατηγική της “ευρωατλαντικής διεύρυνσης”, από τη μια πλευρά, και, από την άλλη, τη στρατηγική της καπιταλιστικής Ρωσικής Ομοσπονδίας για τα δικά της εκμεταλλευτικά σχέδια σε βάρος των λαών, για να ενισχύσει τον δικό της ιμπεριαλιστικό συνασπισμό (Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, Οργανισμός Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας) στην περιοχή της πρώην ΕΣΣΔ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Ναυπάκτου, το απόγευμα της Δευτέρας.

Στο κάλεσμα της Κομματικής Οργάνωσης ανταποκρίθηκαν εργαζόμενοι, νέοι και νέες, σε συνέχεια των προηγούμενων δράσεων ενημέρωσης με τις θέσεις του ΚΚΕ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, καλώντας να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας, να κλείσουν τώρα οι βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, να μη βγει εκτός συνόρων της χώρας κανένας φαντάρος ή αξιωματικός.

Ναύπακτος: Συγκέντρωση του ΚΚΕ ενάντια τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία (εικόνες)

Στην ομιλία του ο Ν. Παπαναστάσης στάθηκε στο πισωγύρισμα της ιστορίας από τις ανατροπές του σοσιαλισμού πριν από 30 και πλέον χρόνια, με την ανάδειξη των αστικών τάξεων και των καπιταλιστών που βρίσκονται στην εξουσία σήμερα και στη Ρωσία και την Ουκρανία, που συναντιούνται στον αντικομμουνισμό, στην παραχάραξη της Ιστορίας και τη συκοφάντηση της Σοβιετικής Ένωσης, στην ενίσχυση του εθνικισμού (ρωσικού και ουκρανικού) και στην αποσιώπηση των κοινών εργατικών – λαϊκών συμφερόντων.

«Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή δεν μάσησε τα λόγια του. Πήρε ξεκάθαρη θέση. Αμέσως καταδίκασε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον λαό αυτής της χώρας.

Από την πλευρά των λεγόμενων δυτικών χωρών, από την πρώτη ημέρα του πολέμου, κυριάρχησε μια ιδιαίτερα μεθοδευμένη προσπάθεια εξαπάτησης των λαών, κυρίως της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Οι κυβερνήσεις τους, με δεκανίκια τα αστικά ΜΜΕ, ανακάλυψαν τα δεινά που βιώνει ο ουκρανικός λαός, μόνο που όλα αυτά τα είδαν δήθεν την ημέρα της εισβολής των ρωσικών στρατευμάτων», είπε ο Ν. Παπαναστάσης, που στάθηκε αναλυτικά στις αιτίες και της τελευταίας πολεμικής αναμέτρησης, υπογραμμίζοντας ότι «η ρωσική εισβολή σηματοδοτεί την τυπική έναρξη ενός πολέμου που προετοιμάστηκε με βήματα που έγιναν την προηγούμενη περίοδο.

Μέσα σ’ αυτήν συσσωρεύτηκε το εύφλεκτο υλικό, έγινε η έκρηξη, άναψε και δυστυχώς υπάρχουν οι προϋποθέσεις να επεκταθεί παραπέρα η φωτιά».

Αναφέρθηκε στις διαχρονικές ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων και των αστικών κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ.ά.), για την πρόσδεση της Ελλάδας στο «άρμα» των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, με την εμπλοκή της και σε μια σειρά επεμβάσεις ανά τον κόσμο (Ιράκ, Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν κ.α.), τη μετατροπή της και σήμερα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο απ’ άκρη σε άκρη, με ό,τι κινδύνους αυτό μπορεί να συνεπάγεται και για τον λαό και παράλληλα ανέδειξε τις συνολικές θέσεις του ΚΚΕ.

«Ο λαός και τα παιδιά του έχουν μόνο μια επιλογή: Να απορρίψουν την πολεμική προετοιμασία και τη συμμετοχή στον πόλεμο, την προπαγάνδα που στηρίζει αυτήν την πολιτική, τις κατασκευασμένες ειδήσεις που αναμασούν τα παπαγαλάκια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο», τόνισε και υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να δοθεί απάντηση στην προσπάθεια επιβολής «σιγής νεκροταφείου» για κάθε φωνή που δεν αναπαράγει τις θέσεις των ευρωατλαντικών επιτελείων καθώς και για να μη διαλέξουν οι εργαζόμενοι και ο λαός στρατόπεδο ιμπεριαλιστών, επισήμανε:

Ναύπακτος: Συγκέντρωση του ΚΚΕ ενάντια τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία (εικόνες)

«Το πραγματικό δίλημμα είναι: Με τους λαούς ή με τους ιμπεριαλιστές. Αυτό είναι το δίλημμα. Η εργατική – λαϊκή πάλη μπορεί και πρέπει να χαράξει αυτοτελή, ανεξάρτητη γραμμή, μακριά από όλα τα αστικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια, στην πάλη για την κατάργηση του καθεστώτος της εκμετάλλευσης. Αυτός είναι ο δρόμος για να βγουν νικητές οι λαοί.

Σε κάθε χώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις αιτίες που τον γεννούν, στις αστικές τάξεις που τον διευθύνουν και τις κυβερνήσεις τους, στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες που μας σέρνουν στον πόλεμο ή επιβάλλουν μια δήθεν «ειρήνη” με το πιστόλι στον κρόταφο των λαών.

Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην εμπλοκή. Να καταδικαστούν η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας, οι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ που πυροδοτούν τον πόλεμο. Να συντονιστεί η πάλη των λαών, ώστε αυτοί να δώσουν τη διέξοδο από τον πόλεμο, βάζοντας στο στόχαστρο τον πραγματικό τους αντίπαλο.

Να εκφραστεί η γνήσια ανθρώπινη λαϊκή αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, να απομονωθούν οι φασιστικές και εθνικιστικές ομάδες που σπέρνουν το μίσος».

Ναύπακτος: Συγκέντρωση του ΚΚΕ ενάντια τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία (εικόνες)

sinidisi.gr

Την ώρα που στην Ελλάδα τα κόμματα θέλουν να αποφύγουν το στίγμα μιας συγκυβέρνησης είναι γνωστό ότι η Τουρκία καιροφυλακτεί για να εκμεταλλευτεί μια πιθανή αστάθεια

Του Δημήτρη Παπαδάκη

Η απλή αναλογική και το «στίγμα» μιας ενδεχόμενης συγκυβέρνησης, που θέλουν να αποφύγουν τα κόμματα, δημιουργούν συνθήκες αστάθειας για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ανεξαρτήτως του χρόνου των εκλογών η χώρα φαίνεται ότι έχει μπει σε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αρχικά για την οικονομία και δευτερευόντως για την όξυνση του πολιτικού κλίματος. Είτε οι εκλογές γίνουν εντός του 2022, είτε η κυβέρνηση επιδιώξει να εξαντλήσει την τετραετία και να πάει σε εκλογές το 2023, το βέβαιο είναι ότι οι εκλογές θα είναι τουλάχιστον διπλές. Εντωμεταξύ η μέχρι στιγμής τουλάχιστον στάση του ΠΑΣΟΚ υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη εγείρει κάποιες σημαντικές πιθανότητες να υπάρξουν και τρίτες εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ θέλει να αποτινάξει από πάνω του το στίγμα του κόμματος συμπλήρωμα, είτε σε μία κυβέρνηση με βασικό παίκτη τη Νέα Δημοκρατία, είτε σε μία κυβέρνηση με πρώτο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πέρα από τον κίνδυνο παρατεταμένης ακυβερνησίας που θα δημιουργήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο υπάρχουν και άλλοι κίνδυνοι που σχετίζονται με την τουρκική απειλή. Είναι γνωστό ότι οι Τούρκοι προαναγγέλλουν το τι θέλουν να κάνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό και ο Ερντογάν, που έχει και αυτός εκλογές το 2023 αλλά κυρίως την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας, θα ήθελε για πρακτικούς, αλλά και συμβολικούς λόγους, να πετύχει κάτι σε σχέση με τα… σύνορα της καρδιάς του.

Από την εμπειρία των Ιμίων με τον Ανδρέα Παπανδρέου να βρίσκεται στο νοσοκομείο και τον Κώστα Σημίτη μόλις να έχει ορκιστεί πρωθυπουργός, ξέρουμε πολύ καλά ότι η Τουρκία πάντοτε καιροφυλακτεί να εκμεταλλευτεί συνθήκες πολιτικής αστάθειας ή γενικότερα μεταβατικές συνθήκες στην Ελλάδα. Τούτου δοθέντος το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας από τη στιγμή που η Τουρκία συνεχώς αναβαθμίζει τις απειλές της -όπως έγινε πρόσφατα με την επιστολή στον ΟΗΕ αναφορικά με το καθεστώς των νησιών- και ουδόλως δείχνει να φοβάται με τους νέους ελληνικούς εξοπλισμούς, θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικό στο πώς θα χειριστεί το «σκόπελο» της απλής αναλογικής και πώς θα προκύψει η επόμενη κυβέρνηση για τη χώρα.

Ήδη το επόμενο διάστημα οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής οδηγούνται σε μία προεκλογική περίοδο για τις ενδιάμεσες εκλογές του προσεχούς φθινοπώρου, όπου φαίνεται πώς το ρεπουμπλικανικό κόμμα θα επανακάμψει. Είναι λογικό λοιπόν αυτό το διάστημα το ενδιαφέρον τω ΗΠΑ να στραφεί περισσότερο στο εσωτερικό με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε μία ενδεχόμενη αντιπαράθεση Ελλάδας-Τουρκίας στο πεδίο.

Η Ελλάδα δεν είναι Βέλγιο, να πορεύεται δύο χρόνια χωρίς Κυβέρνηση. Και από οικονομική σκοπιά να το δει κανείς, η Ελλάδα δεν έχει τη δημόσια διοίκηση που να μπορεί να λειτουργεί όπως το Βέλγιο χωρίς Κυβέρνηση. Και βέβαια δεν έχουμε τους γείτονες του Βελγίου…

agrinioculture.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Ερώτηση κατατέθηκε από την Βουλευτή του ΜεΡΑ25 Σ. Σακοράφα για την υποβάθμιση των Δομών Υγείας που επιχειρείται από την Κυβέρνηση στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Καλεί τον Υπουργό να ακούσει τις εκπεφρασμένες αντιρρήσεις της κοινωνίας και τον φορέων και να αποσύρει τα σχέδια υποβάθμισης των δύο μεγάλων νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου που βρίσκονται σε εξέλιξη, επειδή είναι ο μεγαλύτερος νομός της χώρας, με ιδιαίτερα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά και περισσότερο από 200.000 χρήστες.

«Η μόνη επιλογή που έχει η Κυβέρνηση είναι η ενίσχυση των δύο Γ.Ν. και όχι το αντίθετο», υπογραμμίζεται.

Αναλυτική η ερώτηση:

Προς: Υπουργό Υγείας, κ. Αθανάσιο Πλεύρη.

Θέμα: Υποβάθμιση των δομών Υγείας στον νομό Αιτωλοακαρνανίας.

………………………………………………………………………………………………………………

Στην Αιτωλοακαρνανία φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο της Κυβέρνησης για υποβάθμιση των δομών Υγείας,  και ιδιαίτερα των Νοσοκομείων του Νομού, ακόμα και μετατροπή των Περιφερειακών Νοσοκομείων σε Κέντρα Υγείας. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο νομό της χώρας, όπου τα δύο Γενικά Νοσοκομεία που διαθέτει εξυπηρετούν τις ανάγκες περισσότερων από 200.000 μονίμων κατοίκων.

Η εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής υποβάθμισης των δύο νοσοκομείων έχει δημιουργήσει ήδη μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία (πολίτες, γιατροί, εργαζόμενοι νοσοκομείων, φορείς  κλπ.), που εκφράζουν με αγωνία την αντίθεσή τους,  και με κοινό όλων αίτημα την αναβάθμιση και την αδιάλειπτη και απρόσκοπτη λειτουργία και των δύο νοσοκομείων.

Δυστυχώς, όμως δεν φαίνεται να αναστρέφεται η διαρκής πορεία υποβάθμισης του Γ.Ν. Μεσολογγίου και υπερφόρτωσης του Γ.Ν. Αγρινίου, με συνεχείς ανορθολογικές επιλογές και μεθόδους (αλλεπάλληλες μετακινήσεις γιατρών, εικονικές τοποθετήσεις ιατρικού προσωπικού που δεν παρουσιάζεται ποτέ, παράνομες μετατροπές ειδικοτήτων  γιατρών, όπως στο Γ.Ν Μεσολογγίου,  που ενώ έχουν προληφθεί με συγκεκριμένη ειδικότητα, καλούνται να πάρουν εσπευσμένα και βεβιασμένα και άλλη ειδικότητα, ενώ έχουν ήδη μετακινηθεί στο άλλο νοσοκομείο κλπ. κλπ.). Το σύστημα παραλογισμού συμπληρώνεται από τις συνεχείς ρουσφετολογικές παρεμβάσεις για μικροπολιτικές εξυπηρετήσεις μετακινήσεων εργαζομένων από και προς άλλα νοσοκομεία. Την ίδια ώρα, το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν. Μεσολογγίου έχει και εγγράφως καταγγείλει την αναστάτωση στη λειτουργία του, εξαιτίας αποφάσεων του κ. Διοικητή για μετακινήσεις και αλλαγές Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων, χωρίς οιαδήποτε αντίστοιχη υπηρεσιακή ή διοικητική εισήγηση.

Εντωμεταξύ, ολόκληρος ο νομός εξυπηρετείται με προφανώς ανεπαρκές και ελλειμματικό σύστημα εφημεριών εκ περιτροπής : κάθε Δευτέρα Τετάρτη και Παρασκευή από το νοσοκομείο Αγρινίου και κάθε Τρίτη και Πέμπτη από το νοσοκομείο Μεσολογγίου. Επίσης και στα δύο νοσοκομεία οι χειρουργικές κλινικές απλώς υπολειτουργούν.

Οι πρωθυπουργικές δηλώσεις ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε τολμηρές παρεμβάσεις “επειδή τα περιφερειακά νοσοκομεία δεν πρόσφεραν την ποιότητα φροντίδας που θέλαμε”, στη συγκεκριμένη περίπτωση υλοποιείται με την υποβάθμιση των περιφερειακών νοσοκομείων σε Κέντρα Υγείας, ενώ δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι ο νομός Αιτωλοακαρνανίας, λόγω έκτασης αλλά και των ιδιαίτερων γεωμορφολογικών χαρακτηριστικών του, έχει απόλυτη ανάγκη και από τα δύο Γενικά Νοσοκομεία.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  1. Υπάρχει η κυβερνητική πρόθεση για άμεση κάλυψη των μεγάλων κενών ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα δύο Νοσοκομεία του Νομού Αιτωλοακαρνανίας (ΓΝ Μεσολογγίου και ΓΝ Αγρινίου) ;
  2. Ποιες είναι οι άμεσες ενέργειες που θα προβείτε, προκειμένου να προστατέψετε άμεσα την Δημόσια Υγεία στον μεγαλύτερο νομό της χώρας ;
  3. Με ποιον τρόπο (κατά προτίμηση όχι απλώς προφορικό) μπορείτε να διαβεβαιώσετε την τοπική κοινωνία ότι δεν αποτελεί κυβερνητική επιλογή η υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου σε Κέντρο Υγείας ;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Σοφία  Σακοράφα

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης για την απόφαση της διοίκησης της ΔΕΗ να προχωρήσει στο κλείσιμο του υποκαταστήματος Αμφιλοχίας αναφέρει: “τα goldenboys της κυβέρνησης Μητσοτάκη κλείνουν το υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Αμφιλοχία”. 

Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Θάνος Μωραΐτης την απόφαση της διοίκησης της ΔΕΗ να κλείσει το υποκατάστημα της Αμφιλοχίας καθώς, όπως αναφέρει «υποβαθμίζει την περιοχή εν μέσω ενεργειακής κρίσης και την οδηγεί στην ερημοποίηση».

Ο κ. Μωραΐτης τονίζει ότι το υποκατάστημα Αμφιλοχίας εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες της ευρύτερης περιοχής καθώς και τους κατοίκους του ορεινού Βάλτου και του Ξηρομέρου. Ωστόσο τα goldenboys της κυβέρνησης Μητσοτάκη αδιαφορούν για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και των χιλιάδων κατοίκων της περιοχής που δυσκολεύονται να μετακινηθούν προς το Αγρίνιο ή δεν είναι αρκετά εξοικειωμένοι με τις ψηφιακές υπηρεσίες».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με αυτές τις πρακτικές της ολοκληρώνει το έγκλημα της πλήρους ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της εγκατάλειψης του κοινωφελούς χαρακτήρα της προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων στο χώρο της ενέργειας.

Η χρονική συγκυρία αυτής της απόφασης δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς έρχεται σε συνέχεια της υποβάθμισης του ρόλου της ΔΕΗ και της παραχώρησής της στους ιδιώτες και τα goldenboys που δίνουν αύξηση στον εαυτό τους,ενώ οι πολίτες εξαναγκάζονται σε υπέρογκες χρεώσεις και τώρα και σε μετακινήσεις αρκετών χιλιομέτρων και περαιτέρω έξοδα».

Τέλος ο κ. Μωραΐτης τόνισε ότι «Δεν θα επιτρέψουμε τηνυποβάθμιση του τόπου μας» και κάλεσε την διοίκηση της ΔΕΗνα ανακαλέσει την λανθασμένη απόφασή της ώστε να συνεχίσει το υποκατάστημα Αμφιλοχίας να εξυπηρετεί την ευρύτερη τοπική κοινωνία με όρους δημοσίου συμφέροντος και σεβασμό στα δικαιώματα των κατοίκων της περιοχής.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Θάνου Μωραΐτη

«Η απόφαση της διοίκησης της ΔΕΗ ΑΕ να προχωρήσει στο κλείσιμο του υποκαταστήματος Αμφιλοχίας είναι απαράδεκτη καθώς υποβαθμίζει την περιοχή μας εν μέσω ενεργειακής κρίσης και την οδηγεί στην ερημοποίηση.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με αυτές τις πρακτικές της ολοκληρώνει το έγκλημα της πλήρους ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της εγκατάλειψης του κοινωφελούς χαρακτήρα της προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων στο χώρο της ενέργειας.

Το κατάστημα Αμφιλοχίας εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες της ευρύτερης περιοχής καθώς και τους κατοίκους του ορεινού Βάλτου και του Ξηρομέρου. Ωστόσο τα goldenboys της κυβέρνησης Μητσοτάκη αδιαφορούν για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και των χιλιάδων κατοίκων της περιοχής που δυσκολεύονται να μετακινηθούν προς το Αγρίνιο ή δεν είναι αρκετά εξοικειωμένοι με τις ψηφιακές υπηρεσίες.

Δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση του τόπου μας και την εγκατάλειψη των κατοίκων της περιοχής. Η χρονική συγκυρία αυτής της απόφασης δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς έρχεται σε συνέχεια της υποβάθμισης του ρόλου της ΔΕΗ και της παραχώρησής της στους ιδιώτες και τα goldenboys που δίνουν αύξηση στον εαυτό τους,ενώ οι πολίτες εξαναγκάζονται σε υπέρογκες χρεώσεις και τώρα και σε μετακινήσεις αρκετών χιλιομέτρων και περαιτέρω έξοδα.

Η διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ οφείλει να ανακαλέσει άμεσααυτή την λανθασμένη απόφαση ώστε να συνεχίσει το υποκατάστημα Αμφιλοχίας να εξυπηρετεί την ευρύτερη τοπική κοινωνία με όρους δημοσίου συμφέροντος και σεβασμού στα δικαιώματα των κατοίκων της περιοχής.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ