Πέμπτη, 30η Ιουνίου 2022  11:10: μμ
rss button rss button fb button fb button

Ροή Ειδήσεων

hmerologio ekdiloseon

Επιχειρείν Δυτικά

HAIR SALON Δήμητρα Γκέκα. Εκεί που η κομμωτική συναντάει την τέχνη !!!

Ιαν 03, 2021
H Δήμητρα Γκέκα εξασκεί την κομμωτική 18 χρόνια και εδώ και 9 χρόνια διατηρεί δικό της Κομμωτήριο…

Ημερολόγιο Ειδήσεων

« Μάρτιος 2022 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Διαβάστε επίσης

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2022

Παρέμβαση Καραγκούνη στη Europol: «Η Τουρκία να εφαρμόσει τη Κοινή Δήλωση του 2016 για το μεταναστευτικό…»

Στην 10η συνεδρίαση της Μικτής Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Europol, συμμετείχε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης, ως μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης αποτέλεσαν, οι δραστηριότητες του Οργανισμού το διάστημα από Οκτώβριο 2021 έως Φεβρουάριο 2022, ήταν η συμβολή της Europol στην καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Ο κ. Καραγκούνης στην τοποθέτησή του για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης μεταναστών, υπογράμμισε ότι, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο ήταν και συνεχίζει να είναι εξαιρετικά πιεστική, όχι μόνο για την Ιταλία και την Κύπρο, όπως ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής Επιχειρησιακού Τομέα της Europol, κ. J.P. Lecouffe, αλλά κυρίως για την Ελλάδα, μετά την απαράδεκτη και απάνθρωπη τακτική της Τουρκίας να εργαλειοποιεί ανθρώπινες ζωές.

Αναμένουμε από την Τουρκία να εφαρμόσει πλήρως τις προβλέψεις της Κοινής Δήλωσης του 2016, καθώς οφείλει να αποτρέψει αποτελεσματικά τις παράνομες μεταναστευτικές ροές και να συμβάλει στο να διαλυθούν τα δίκτυα εμπορίας ανθρώπων, τόνισε ο κ. Καραγκούνης, σημειώνοντας ότι η Europol σε συνεργασία με τον Οργανισμό Frontex έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στον τομέα αυτό.

Επίσης, κάλεσε την Τουρκία να επιτρέψει τις επιστροφές των παρανόμως διαμενόντων αλλοδαπών, τις οποίες έχει αναστείλει από το Μάρτιο του 2020 με το πρόσχημα της πανδημίας COVID-19..

Στον κ. Καραγκούνη απάντησε ο Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής Επιχειρησιακού Τομέα της Europol, κ. J.P. Lecouffe,  διευκρινίζοντας ότι η Europol παρακολουθεί στενά και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την κατάσταση στην Ελλάδα, που αποτελεί υψηλή προτεραιότητα του Οργανισμού, γι’ αυτό κι έχει τοποθετήσει 18 αξιωματικούς στην Ελλάδα, τονίζοντας την άριστη συνεργασία του Οργανισμού με τις Ελληνικές Αρχές.

Επιπλέον, ο  Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής αρμόδιος θεμάτων μετανάστευσης και εσωτερικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. J. Luchner, αναφέρθηκε στο έντονο ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κοινή Δήλωση με την Τουρκία, την οποία κάλεσε να τηρήσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την Κοινή Δήλωση, όπως ακριβώς τις τηρούν και τα κράτη μέλη.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην Βουλή από τον Γ. Βαρεμένο το ζήτημα των δηλώσεων του Ά. Γεωργιάδη για την εκτροπή του Αχελώου

Στην Βουλή φέρνει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Γ. Βαρεμένος τις πρόσφατες προκλητικές και προσβλητικές για τον λαό του Νομού δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη για την εκτροπή του Αχελώου.

Σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στην Βουλή, απευθύνεται στον υπουργό Υποδομών & Μεταφορών Κ. Καραμανλή ζητώντας του να θέσει τέλος στην νεκρανάσταση του περιβαλλοντοκτόνου έργου της εκτροπής, συμμορφούμενος με τις αποφάσεις του ΣτΕ και το ευρωπαϊκό περιβαλλοντικό κεκτημένο.

Το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών

ΘΕΜΑ: « Πάνδημη αγανάκτηση στον νομό Αιτωλοακαρνανίας για τις προσβλητικές δηλώσεις Γεωργιάδη και την επιμονή της κυβέρνησης στην υλοποίηση του περιβαλλοντοκτόνου έργου της εκτροπής του Αχελώου »

Αγανάκτηση έχουν προκαλέσει στο σύνολο της κοινωνίας της Αιτωλοακαρνανίας οι απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης κ. Αδ. Γεωργιάδη, ο οποίος χαρακτήρισε “μουρλούς” όσους έχουν κατά καιρούς προσφύγει στο ΣτΕ κατά του περιβαλλοντοκτόνου έργου της εκτροπής του Αχελώου. Μουρλοί, λοιπόν, οι επίσημοι θεσμικοί φορείς και εκπρόσωποι του λαού της Αιτωλοακαρνανίας (Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες, ΤΕΕ, επαγγελματικοί φορείς, κινήσεις πολιτών κλπ), που σύσσωμοι προσέφυγαν πολλάκις στην Δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν.

Πιο προσβλητική όμως κι απ’ τις δηλώσεις είναι η εμμονή της κυβέρνησης να νεκραναστήσει ένα έργο που αποτελεί το ίδιο εκτροπή από το περιβαλλοντικό κεκτημένο, εθνικό και ευρωπαϊκό.

Επειδή ο υπουργός Ανάπτυξης συνέδεσε το έργο της εκτροπής με την ενεργειακή κρίση, υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνη που, με την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Ορων της 2ας Αυγούστου 2017, ξεπάγωσε το υδροηλεκτρικό έργο του φράγματος Μεσοχώρας, έργο παγιδευμένο επί 15 χρόνια λόγω της ολέθριας σύνδεσής του με την εκτροπή του Αχελώου, προσθέτοντας έτσι μία πράσινη μονάδα στο ενεργειακό μίγμα της χώρας και απεμπλέκοντάς το, λειτουργικά και τεχνικά, από το καταδικασμένο έργο της εκτροπής.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο κ. υπουργός:

·        Σκοπεύει να συνεχίσει τον ολισθηρό δρόμο νεκρανάστασης της εκτροπής του Αχελώου ή θα αποφασίσει επιτέλους να εισακούσει την δικαιολογημένη και πλήρως τεκμηριωμένη πάνδημη αντίθεση των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας και των θεσμικών του φορέων και εκπροσώπων, υπέρ μίας βιώσιμης περιβαλλοντικά και εναρμονισμένης με το ευρωπαϊκό κεκτημένο διαχείρισης των υδάτινων πόρων της περιοχής;

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε συμφωνία ώστε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις  ήρθαν Ουκρανία και Ρωσία, όπως ανακοίνωσε ο Σύμβουλος του Προέδρου της Ουκρανίας, Αλεξέι Αρέστοβιτς.

Όπως τόνισε ο κ. Αρέστοβιτς οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν με την ίδια σύνθεση που είχαν οι αντιπροσωπείες και την Δευτέρα.

Δεν είναι ακόμα γνωστό σε ποιο μέρος θα λάβει χώρα ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων.

Πηγή: ethnos.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Νόμιζε ότι θα έκανε «περίπατο» στην Ουκρανία αλλά συνάντησε έναν τοίχο δύναμης, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος για τον Ρώσο ομόλογό του στην ομιλία του για την «κατάσταση της ένωσης» – Η ρωσική εισβολή «άφησε τη Ρωσία πιο αδύναμη και τον υπόλοιπο κόσμο πιο ισχυρό», διεμήνυσε

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «δικτάτορας», «πιο απομονωμένος παρά ποτέ», διαβεβαίωσε ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, επιβεβαιώνοντας ακόμη ότι οι ΗΠΑ θα κλείσουν τον εναέριο χώρο τους «σε όλες τις ρωσικές πτήσεις», κατά τη διάρκεια της πρώτης του «ομιλίας για την κατάσταση της ένωσης» αφού ανέλαβε το αξίωμα. Ο αρχηγός του κράτους απείλησε εξάλλου τους ρώσους «ολιγάρχες» ότι η Ουάσινγκτον και σύμμαχοί της θα κατασχέσουν «τις θαλαμηγούς, τα πολυτελή διαμερίσματα και τα ιδιωτικά αεροσκάφη» τους, που απέκτησαν κατ’ αυτόν διαπράττοντας «εγκλήματα» που το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σχηματίζει ειδική επιχειρησιακή ομάδα για να «καταδιώξει», όπως είπε.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Τζο Μπάιντεν κάλεσε τα μέλη του Κογκρέσου να σηκωθούν όρθια για να δείξουν ότι βρίσκονται «στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας», ενώ η ρωσική εισβολή εισήλθε στην έβδομη ημέρα της. «Το γεγονός ότι ο Ρώσος δικτάτορας εισέβαλε σε ξένη χώρα έχει κόστος για όλο τον πλανήτη», ανέφερε ο 79χρονος Δημοκρατικός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, η οποία, παρότι η άγραφη πολιτική παράδοση τη θέλει αφιερωμένη σε εθνικά ζητήματα, αυτή τη φορά κατά μεγάλο μέρος της αφορούσε την ουκρανική κρίση. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν «είχε άδικο, ήμασταν έτοιμοι, ήμασταν ενωμένοι», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, εξαίροντας την αντίδραση της Ουάσινγκτον και των συμμάχων της.

Ο ρώσος πρόεδρος «νόμιζε ότι η Δύση και το NATO δεν θα αντιδρούσαν. Νόμιζε ότι θα μας δίχαζε στο εσωτερικό», όμως σε αυτή που ο κ. Μπάιντεν περιγράφει ως μάχη «των δημοκρατιών» εναντίον των «αυταρχικών καθεστώτων», «οι δημοκρατίες φάνηκαν πιστές στο ραντεβού» κι ο κόσμος «επέλεξε καθαρά την πλευρά της ειρήνης και της ασφάλειας», ωστόσο, πρόσθεσε, ο αγώνας αυτός θα «πάρει καιρό».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν πιθανόν πίστευε πως «θα έκανε περίπατο στην Ουκρανία» και «ο κόσμος θα έπεφτε τ’ ανάσκελα», αλλά «αντί γι’ αυτό, συνάντησε έναν τοίχο δύναμης που δεν τον φανταζόταν. Συνάντησε τον ουκρανικό λαό. Από τον πρόεδρο (της Ουκρανίας Βολοντίμιρ) Ζελένσκι ως τον κάθε ουκρανό, το θάρρος και η αποφασιστικότητά τους εμπνέουν τον κόσμο», είπε.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον 46ο πρόεδρο των ΗΠΑ, «αν οι δικτάτορες δεν πληρώνουν το τίμημα για τις επιθέσεις τους, προκαλούν ακόμη περισσότερο χάος».
«Ο Πούτιν μπορεί να περικυκλώσει το Κίεβο με άρματα μάχης, αλλά δεν θα μπορέσει ποτέ να πάρει την καρδιά, την ψυχή του ουκρανικού λαού», δεν θα «σβήσει ποτέ την αγάπη του για την ελευθερία», έκρινε ακόμη.

Η πρεσβεύτρια της Ουκρανίας στις ΗΠΑ, η Οξάνα Μαρκάροβα, βρισκόταν στο πλευρό της πρώτης κυρίας Τζιλ Μπάιντεν, η οποία την προσκάλεσε στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο. Αρκετά μέλη του Κογκρέσου, κυρίως γυναίκες, διάλεξαν ενδυμασίες μπλε και κίτρινες, στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας, ενώ αρκετοί κοινοβουλευτικοί ανέμιζαν το ουκρανικό εθνικό σύμβολο μέσα στην αίθουσα.

«Όταν γραφτεί η ιστορία αυτής της περιόδου», το συμπέρασμα θα είναι ότι «ο πόλεμος του Πούτιν στην Ουκρανία άφησε τη Ρωσία πιο αδύναμη και τον υπόλοιπο κόσμο πιο ισχυρό», προέβλεψε ο αμερικανός πρόεδρος.

Ο Ρώσος πρόεδρος «δεν έχει ιδέα τι έρχεται», διεμήνυσε ο κ. Μπάιντεν.

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει σκοπό να στραγγαλίσει την πρόσβαση της Ρωσίας σε τεχνολογικά μέσα, να υπονομεύσει την οικονομική της ισχύ και να εξασθενίσει τον στρατό της τα επόμενα χρόνια, συνέχισε. Ο κ. Πούτιν μπορεί να σημειώσει κέρδη στα πεδία των μαχών αλλά θα το πληρώσει ακριβά «μακροπρόθεσμα», απείλησε, καθώς η διμερής ένταση έχει φθάσει σε επίπεδο άνευ προηγουμένου από το τέλος του ψυχρού πολέμου.

Με την ομιλία του, ο Τζο Μπάιντεν ήθελε να δημιουργήσει ατμόσφαιρα ενότητας στις ΗΠΑ, κάτι που προσπαθεί – μάταια – να καταφέρει από την εκλογή του.

Στρεφόμενος σε ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των Αμερικανών, είπε ότι το να ελεγχθεί ο πληθωρισμός είναι «κορυφαία προτεραιότητα» της κυβέρνησής του, ενώ ανήγγειλε ότι οι ΗΠΑ μπορεί να διαθέσουν ακόμη 30 εκατομμύρια βαρέλια αργού από τα στρατηγικά τους αποθέματα, «εάν είναι απαραίτητο» για να σταθεροποιηθεί η αγορά.

Μίλησε περί «επιλογής»: «Ένας τρόπος να καταπολεμηθεί ο πληθωρισμός είναι να μειωθούν οι μισθοί και να φτωχύνουν οι Αμερικανοί. Έχω καλύτερο σχέδιο. Αντί να είμαστε εξαρτημένοι από αλυσίδες εφοδιασμού στο εξωτερικό, ας παράγουμε στις ΗΠΑ», σημείωσε δίνοντας έμφαση στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην αύξηση της παραγωγής αμερικανικών επιχειρήσεων.

Το ζητούμενο είναι «περισσότερες δουλειές που μπορούν να δώσουν καλό μισθό» και «αντί να είμαστε εξαρτημένοι από αλυσίδες εφοδιασμού στο εξωτερικό να φτιάχνουμε ό,τι χρειαζόμαστε στην Αμερική (…). Το σχέδιο για την καταπολέμηση του πληθωρισμού θα μειώσει τα κόστη και θα μικρύνει το έλλειμμα».

Επανήλθε ακόμη στα μεγαλεπήβολα σχέδιά του για τις υποδομές, υποσχόμενος ότι «θα έχουμε μια δεκαετία ολόκληρη αφιερωμένη στις υποδομές», ότι «θα δημιουργηθούν εκατομμύρια θέσεις εργασίας», θα «εκσυγχρονιστούν δρόμοι, αεροδρόμια, λιμάνια» κ.λπ., κάτι που χαρακτήρισε απαραίτητο προκειμένου η χώρα να «αντέξει τις καταστροφικές επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης».

Αναφερόμενος στην πανδημία του νέου κορονοϊού, είπε ότι η υγειονομική κρίση «δεν χρειάζεται πια να διαφεντεύει τις ζωές μας», καθώς η χρήση χειρουργικής μάσκας είναι πλέον προαιρετική στις περισσότερες περιοχές της χώρας – όπως ήταν επίσης χθες στο Καπιτώλιο, στην ομιλία του αμερικανού προέδρου.

«Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε εναντίον του ιού αυτού, όπως κάνουμε και με τις άλλες ασθένειες», είπε ο αρχηγός του κράτους, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε» για τις νέες παραλλαγές και την εξάπλωση του SARS-CoV-2 καθώς όπως παραδέχθηκε «δεν μπορώ να σας υποσχεθώ πως δεν θα έρθει κάποια νέα παραλλαγή».

«Θα εγκαινιάσουμε το πρόγραμμα ‘Test to Treat’ (‘Κάντε διαγνωστική εξέταση και λάβετε αγωγή’, σε ελεύθερη απόδοση), στο πλαίσιο του οποίο ο κόσμος θα μπορεί να κάνει τεστ στο φαρμακείο και εάν είναι θετικός να παίρνει χάπια απευθείας, χωρίς κανένα κόστος», πρόσθεσε. «Απόψε μπορώ να σας πω ότι προχωράμε μπροστά με ασφάλεια και επιστρέφουμε σε πιο ομαλή καθημερινότητα», ανέφερε και πρόσθεσε πως «δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ την προσπάθεια να εμβολιαστούν περισσότεροι Αμερικανοί».

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει αργότερα σήμερα αναλυτικά το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για την πανδημία. Κατά πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ο αμερικανός πρόεδρος, που πασχίζει να πείσει την κοινή γνώμη ότι η χώρα βρίσκεται σε καλά χέρια, συνεχίζει να βλέπει τη δημοτικότητά του βυθισμένη κάτω από το 40%, παρά την ανάπτυξη της οικονομίας, παρά τη χαμηλή ανεργία, παρά το ότι ο κλοιός της πανδημίας μοιάζει να χαλαρώνει.

Τίποτε από όλα αυτά δεν ωφελεί μέχρι τώρα τον αρχηγό του κράτους και τους Δημοκρατικούς, που φοβούνται ότι τον Νοέμβριο θα απολέσουν την οριακή πλειοψηφία τους στο Κογκρέσο, την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να ηλεκτρίζει τους οπαδούς του και το πολιτικό κλίμα παραμένει τεταμένο, καθώς οι διενέξεις για κοινωνικά ζητήματα, από την άμβλωση στην οπλοκατοχή, από τον αγώνα κατά του ρατσισμού ως τις σεξουαλικές διακρίσεις, δίνουν και παίρνουν.

Η αστυνομία του Καπιτωλίου είχε στήσει προστατευτικές μπαριέρες γύρω από το κτίριο, στο οποίο επιτέθηκαν τον Ιανουάριο του 2021 οπαδοί του Ρεπουμπλικάνου προκατόχου του Τζο Μπάιντεν.

Πηγή: protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ των ενοριών Αγίας Τριάδας – Αγίου Γεωργίου Αγρινίου ενημερώνει για τη Γενική Συνέλευση των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο στις 9 Μαρτίου.

Η ανακοίνωση:

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Την Τετάρτη 9-3-2022 και ώρα 18:00μμ στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των μελών όλων των συνοικιακών Οργανώσεων του κόμματος στην πόλη του Αγρινίου.

Στη συνέλευση θα συζητηθούν οι πολιτικές θέσεις του κόμματος για τις τρέχουσες εξελίξεις,το καταστατικό και η πορεία προς το συνέδριο. Όποιος επιθυμεί να παραστεί στην συνέλευση, μπορεί να υποβάλει την πρόταση του,στο πλαίσιο του εσωκομματικού διαλόγου.

Η παρουσία των μελών κρίνεται απαραίτητη. Η Συντονιστική Επιτροπή Ο.Μ. Αγίας Τριάδας – Αγίου Γεωργίου Αγρινίου.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η ρωσική εισβολή στην Ουρανία έρχεται να κορυφώσει και να επιτείνει τις συνέπειες από την κρίση ακρίβειας που είχε ξεσπάσει στη χώρα, ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η χώρα έχει σημαντικές εμπορικές σχέσεις, τόσο με τη Ρωσία, όσο και με την Ουκρανία. Η διατάραξη των σχέσεων αυτών θα έχει δυσάρεστες επιπτώσεις, τόσο για τις εξαγωγές των αγροτικών μας προϊόντων, όσο και για την εισαγωγή πρώτων υλών (σιτηρά και άλευρα) και αγροεφοδίων (λιπάσματα). Το κόστος της διαταραχής αυτής θα κληθούν να επωμιστούν οι Έλληνες αγρότες, που βλέπουν ήδη το κόστος παραγωγής και εκτροφής να εκτινάσσεται, αλλά και οι καταναλωτές που θα δουν το κύμα ανατιμήσεων να γίνεται σφοδρότερο στα προϊόντα διατροφής.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι εξαγωγές λαχανικών και φρούτων της χώρας μας προς την Ουκρανία αγγίζουν τους 32.000 τόνους ετησίως, γεγονός που προμηνύει δυσάρεστες οικονομικές συνέπειες για τους παραγωγούς. Από την άλλη πλευρά, η χώρα εισάγει περίπου 230.000 τόνους σιτηρών ετησίως από τη Ρωσία και την Ουκρανία και η αναζήτηση πλέον άλλων, πιο μακρινών αγορών, θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών στα ζυμαρικά και τα είδη αρτοποιίας.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση που οδηγεί σε παύση της παραγωγικής διαδικασίας και φτωχοποίηση των καταναλωτών, απαιτείται άμεσα η λήψη μέτρων για την επισιτιστική ασφάλεια και την ομαλή τροφοδότηση της αγοράς με προϊόντα διατροφής.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλειστηριασμοί : Φρένο από το πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο πειστηριασμό 3.000 ακινήτων που ανήκουν σε ευάλωτους δανειολήπτες

Στην Ουκρανία αναφέρθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της εισαγωγικής του τοποθέτησης στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπυργός τόνισε μεταξύ άλλων ότι θα συνεχιστεί η στήριξη στους ευάλωτους και πως δεν θα κρύψει τις συνέπειες αυτής της κρίσης που προέκυψε από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Μάλιστα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παγώνει πλειστηριασμούς για 3.000 ακίνητα

Ειδικά γι’ αυτό όπως και για τον ΕΝΦΙΑ, ο πρωθυπουργός είπε:

«Προωθούμε ελληνική πρόταση για ευρωπαϊκή στήριξη για την απορρόφηση των ανατιμήσεων και βέβαια την προστασία του εισοδήματος, που πρέπει να αποτελεί πρώτη πολιτική μας προτεραιότητα. Αυτήν υπηρετούν και δύο από τα νομοθετήματα τα οποία θα εξετάσουμε και θα εγκρίνουμε σήμερα: ο ακόμα χαμηλότερος ΕΝΦΙΑ και η προστασία της πρώτης κατοικίας και των πιο ευάλωτων.

Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ οι βασικές ρυθμίσεις έχουν ήδη περιγραφεί. Περιλαμβάνουν μεγαλύτερες ελαφρύνσεις από αυτές που είχαμε υποσχεθεί. Μία παρέμβαση που καθίσταται εξαιρετικά επίκαιρη τώρα, λαμβάνοντας υπόψη την πίεση την οποία δέχονται τα νοικοκυριά και το εισόδημά τους.

Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι συνολικά οι Έλληνες ιδιοκτήτες θα καταβάλουν κάτι παραπάνω από 30% λιγότερο φόρο για τα ακίνητά τους σε σχέση με αυτό το οποίο πλήρωναν το 2019. Μεγαλύτερη θα είναι η ελάφρυνση για όσους κατοικούν σε ζώνες χαμηλής και μέσης τιμής. Μικρή αύξηση θα βαραίνει μόνο μία μικρή μειοψηφία ιδιοκτητών σε περιοχές υψηλής αξίας. Διορθώνονται με αυτό τον τρόπο αδικίες του παρελθόντος.

Και βέβαια, έτσι συνεχίζει η κυβέρνηση την πολιτική της ελάφρυνσης από τα βάρη που προκαλούν οι φόροι και οι εισφορές του παρελθόντος. Μία πολιτική η οποία με αυτό τον τρόπο μειώνει τα έξοδα των νοικοκυριών, αυξάνει τη δυνατότητά τους να αμυνθούν απέναντι στην ακρίβεια.

Σε ό,τι αφορά τώρα την πρώτη κατοικία των πιο αδύναμων, με το νέο νομοσχέδιο ο υριάκος Μητσοτάκης  παγώνει κάθε διαδικασία πλειστηριασμού 3.000 ακινήτων, τα οποία ανήκουν σε ευάλωτους δανειολήπτες. Και απλώνεται έτσι ένα πρόσθετο δίχτυ προστασίας γύρω από όσους δοκιμάζονται περισσότερο».

Όλη η εισήγηση του πρωθυπουργού
Μενδώνη ρωσική πρεσβεία

Καλημέρα σας κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Καθώς είχαμε μια εξαιρετικά πλούσια ατζέντα, επιλέξαμε να κατατμήσουμε τα θέματα του Υπουργικού Συμβουλίου σε δύο συνεδριάσεις. Θα καλύψουμε τα μισά θέματα σήμερα και τα υπόλοιπα μισά σε μια έκτακτη συνεδρίαση που θα κάνουμε στις αρχές της επόμενης εβδομάδος.

Συνεδριάζουμε σήμερα στη σκιά των δραματικών εξελίξεων στην Ουκρανία, αλλά και στο φως νομίζω μιας ελάχιστης κοινής εθνικής στάσης, που αναδείχθηκε χθες στη Βουλή. Γιατί, παρά τις όποιες ενστάσεις ακούστηκαν, το βασικό μήνυμα είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Δίπλα στους ομογενείς της, δίπλα σε μια χώρα η οποία δέχεται εισβολή.

Πιστή στο Διεθνές Δίκαιο και αποφασισμένη μαζί με τους συμμάχους της, μαζί με την ευρωπαϊκή οικογένεια, να μην επιτρέψει τα σύνορα της Ευρώπης να αλλάξουν, ούτε ο κόσμος να ξαναγνωρίσει βία και ζώνες επιρροής. Η ελευθερία και η δημοκρατία να μην γίνουν όμηροι του αυταρχισμού και το ρολόι του 21ου αιώνα να μην δείξει πίσω, αλλά μπροστά. Μήνυμα που συμμερίζονται, πιστεύω, όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες.

Οι εξελίξεις δικαιώνουν τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης. Πολιτικές οι οποίες υπηρετούν το εθνικό συμφέρον. Ας μην ξεχνάμε ότι ο αναθεωρητισμός συνεχίζει να πληγώνει την Κύπρο αλλά καραδοκεί και στη γειτονιά μας.

Και αποδεικνύουν οι επιλογές μας ότι οι ίσες αποστάσεις από θύτες και θύματα νομιμοποιούν τελικά το έγκλημα, κάνοντας την αποχή, συνενοχή. Και το εύκολο «όχι στον πόλεμο» είναι μια ευχή, αλλά πάντως δεν είναι πολιτική.

Πολιτική είναι να προτάσσεις, όπως έχουμε κάνει συστηματικά και μεθοδικά, την ενίσχυση της εθνικής άμυνας αλλά και την οικοδόμηση ισχυρών συμμαχιών.

Πολιτική είναι να θέτεις ως προτεραιότητα τη στρατηγική ευρωπαϊκή αυτονομία ως απάντηση σε αυτό το σύνθετο νέο γεωπολιτικό περιβάλλον του μέλλοντος.

Και σε ό,τι αφορά αυτό το πεδίο η εθνική τοποθέτηση πιστεύω ότι έγινε παραπάνω από σαφής. Είμαστε στο ανατολικό σύνορο της Ευρώπης, γνωρίζοντας πολύ καλά τι συμβαίνει πέρα από αυτό. Και ακριβώς επειδή η Ελλάδα είναι στην άκρη της ηπείρου μας είναι και στην καρδιά της. Ανατολικά της Ευρώπης αλλά στο κέντρο πάντα της Δύσης. Είμαστε η Δύση και ανήκουμε στην ελευθερία.

Υπάρχει ωστόσο και το πεδίο της πολιτικής. Και εδώ είναι επίσης, νομίζω, καθαρό ότι στα σύνορα της Ουκρανίας δοκιμάζεται ασφαλώς η διεθνής σταθερότητα και νομιμότητα, όπως και οι αρχές της δημοκρατίας απέναντι σε αυτές του αυταρχισμού.

Όμως ταυτόχρονα κρίνονται σε όλο τον κόσμο, και εδώ στην πατρίδα μας, ποιοι αληθινά σήμερα είναι οι εκφραστές της προόδου και ποιοι της οπισθοδρόμησης.

Τέλος, υπάρχουν προφανώς και οι οικονομικές συνέπειες αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης -θα συζητήσουμε εξάλλου το θέμα και θα μας κάνει και μία ενημέρωση ο Υπουργός Οικονομικών- δεν θα τις κρύψουμε. Θα πρέπει να τις διαχειριστούμε και θα τις διαχειριστούμε.

Χθες εξήγησα γιατί δεν ισχύει ο βολικός μύθος του δήθεν φθηνού λιγνίτη. Παρουσίασα το πρόγραμμά μας για την ενέργεια, το οποίο εκτείνεται σε πολλά επίπεδα, και διαβεβαίωσα ότι πέρα από τα 2 δισεκατομμύρια που έχουν ήδη διατεθεί για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, η στήριξη αυτή θα συνεχιστεί με έμφαση πάντα στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας.

Προωθούμε ελληνική πρόταση για ευρωπαϊκή στήριξη για την απορρόφηση των ανατιμήσεων και βέβαια την προστασία του εισοδήματος, που πρέπει να αποτελεί πρώτη πολιτική μας προτεραιότητα. Αυτήν υπηρετούν και δύο από τα νομοθετήματα τα οποία θα εξετάσουμε και θα εγκρίνουμε σήμερα: ο ακόμα χαμηλότερος ΕΝΦΙΑ και η προστασία της πρώτης κατοικίας και των πιο ευάλωτων.

Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ οι βασικές ρυθμίσεις έχουν ήδη περιγραφεί. Περιλαμβάνουν μεγαλύτερες ελαφρύνσεις από αυτές που είχαμε υποσχεθεί. Μία παρέμβαση που καθίσταται εξαιρετικά επίκαιρη τώρα, λαμβάνοντας υπόψη την πίεση την οποία δέχονται τα νοικοκυριά και το εισόδημά τους.

Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι συνολικά οι Έλληνες ιδιοκτήτες θα καταβάλουν κάτι παραπάνω από 30% λιγότερο φόρο για τα ακίνητά τους σε σχέση με αυτό το οποίο πλήρωναν το 2019. Μεγαλύτερη θα είναι η ελάφρυνση για όσους κατοικούν σε ζώνες χαμηλής και μέσης τιμής. Μικρή αύξηση θα βαραίνει μόνο μία μικρή μειοψηφία ιδιοκτητών σε περιοχές υψηλής αξίας. Διορθώνονται με αυτό τον τρόπο αδικίες του παρελθόντος.

Και βέβαια, έτσι συνεχίζει η κυβέρνηση την πολιτική της ελάφρυνσης από τα βάρη που προκαλούν οι φόροι και οι εισφορές του παρελθόντος. Μία πολιτική η οποία με αυτό τον τρόπο μειώνει τα έξοδα των νοικοκυριών, αυξάνει τη δυνατότητά τους να αμυνθούν απέναντι στην ακρίβεια.

Σε ό,τι αφορά τώρα την πρώτη κατοικία των πιο αδύναμων, με το νέο νομοσχέδιο παγώνει κάθε διαδικασία πλειστηριασμού 3.000 ακινήτων, τα οποία ανήκουν σε ευάλωτους δανειολήπτες. Και απλώνεται έτσι ένα πρόσθετο δίχτυ προστασίας γύρω από όσους δοκιμάζονται περισσότερο.

Τέλος, σε θεσμικό επίπεδο επιτρέψτε μου από τα θέματα του Υπουργικού Συμβουλίου να αναδείξω ξεχωριστά τις μεγάλες τομές στη Δικαιοσύνη. Μεγάλες τομές που εισάγονται με το νέο Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων -θα μας τα παρουσιάσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης σε λίγο.

Για πρώτη φορά καθιερώνονται σαφή κριτήρια για τη διαμόρφωση του δικαστικού χάρτη της χώρας. Ποια δικαστήρια και σε ποιες έδρες πρέπει να λειτουργούν με βάση τις πραγματικές ανάγκες. Για πρώτη φορά επίσης οι δικαστικές αποφάσεις θα είναι ψηφιακά προσβάσιμες σε κάθε ενδιαφερόμενο. Και, ίσως το πιο σημαντικό κ. Υπουργέ της Δικαιοσύνης, στο εξής οι δικαστικοί λειτουργοί θα αναβαθμίζονται με βάση τη διαρκή τους επιμόρφωση αλλά και θα αξιολογούνται. Επαναλαμβάνω, θα αξιολογούνται από τους συναδέλφους τους με βάση την ταχύτητα έκδοσης των αποφάσεών τους. Πρόκειται για μία πολυεπίπεδη παρέμβαση που λύνει προβλήματα δεκαετιών της Δικαιοσύνης.

Κυρίως, όμως, έρχεται να αντιμετωπίσει το μεγάλο ζήτημα της γρήγορης απονομής της και ταυτόχρονα να εγγυηθεί την εγκυρότητα και τη διαφάνεια των αποφάσεών της. Είναι δηλαδή μία πολύ σημαντική μεταρρύθμιση η οποία ενισχύει την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη.

πηγή: newsit.gr

Στον «αέρα» βρίσκονται οι προγραμματισμένες για σήμερα διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Κίεβο και Μόσχα καθώς ο ρωσικός στρατός συνέχισε καθόλη τη διάρκεια της νύχτας να «σφυροκοπά» τις oυκρανικές πόλεις.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος, Β. Ζελένσκι έθεσε χθες όρο την κατάπαυση του πυρός προκειμένου να καθίσει σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Από την πλευρά της η Μόσχα θεωρεί ότι η Ουκρανία δεν έχει διάθεση να κάνει ουσιαστικές συνομιλίες, καθώς, όπως λέει, δέχεται πιέσεις. Ο πρεσβευτής της χώρας στα Ηνωμένα Έθνη Γκενάντι Γκατίλοφ δήλωσε ότι «δεν υπάρχει καμιά επιθυμία από την πλευρά της Ουκρανίας για την εξεύρεση δίκαιης και ισορροπημένης λύσης στα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών».

Παράλληλα, ο Τζο Μπάιντεν σε χθεσινοβραδινό του διάγγελμα γνωστοποίησε ότι οι ΗΠΑ κλείνουν τον εναέριο χώρο τους για ρωσικά αεροπλάνα, αποδεσμεύουν 30 εκατ. βαρέλια από τα αμερικανικά στρατηγικά αποθέματα και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο Πούτιν δεν έχει ιδέα τι τον περιμένει».

Πηγή: ethnos.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ