Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  4:33: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 26 Μαρτίου 2022

Συνεχίζεται η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Δημοκρατίας για τη Συναυλία υπέρ της Ειρήνης

Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει από χθες μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη συναυλία αλληλεγγύης που διοργανώθηκε για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Κι αυτό διότι, όπως αποκαλύφθηκε, το τηλέφωνο της κοινότητας «Αλληλεγγύη για Όλους», που οργανώνει τη συναυλία ειρήνης για την Ουκρανία, ανήκει στη Θεανώ Φωτίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ με σημερινή της ανακοίνωση αναφέρει:

«Μετά τη χθεσινή επιβεβαίωση της σχέσης του ΣΥΡΙΖΑ με την ΜΚΟ που διοργανώνει την αποκαλούμενη «Συναυλία Ειρήνης», όπου δεν γίνεται καμία αναφορά σε ρωσική εισβολή και απενοχοποιεί τον θύτη εξομοιώνοντάς τον με το θύμα, περιμένουμε να μας πουν: Πόσο κοστίζει αυτή η συναυλία και ποιος πληρώνει;»

Υπενθυμίζεται ότι χθες με ανακοίνωσή της η ΝΔ υποστήριξε: «η κ. Φωτίου και ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν ότι στηρίζουν οργανωτικά την αποκαλούμενη “Συναυλία Ειρήνης”. Μια συναυλία όπου, αντίθετα με την ανακοίνωση που αναγκάστηκαν να βγάλουν, δεν υπάρχουν πουθενά οι λέξεις ρωσική εισβολή. Εξομοιώνοντας έτσι τον θύτη με τα θύματα, ουσιαστικά αθωώνουν τον θύτη. Καμία έκπληξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς επιβεβαιώνει με μια ακόμη ευκαιρία και για μία ακόμη φορά την καιροσκοπική στάση “ναι μεν αλλά” που τηρεί από την πρώτη ημέρα της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Ρωμανός: Το τηλέφωνο της ΜΚΟ ανήκει στη Φωτίου

Ωστόσο, με την κοινοποίηση ενός tweet της «Ομάδας Αλήθειας» ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, έκανε ότι το τηλέφωνο της MKO «Αλληλεγγύη για Όλους», που διοργανώνει τη συναυλία, ανήκει στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου. «Κα Φωτίου, το ότι το τηλέφωνο της ΜΚΟ που οργανώνει την #Συναυλία_Ειρήνης δίχως καμία αναφορά σε ρωσική εισβολή, ταυτίζεται με το δικό σας, είναι κάποια σατανική σύμπτωση, ή είστε εσείς πίσω από την εν λόγω ΜΚΟ και την εν λόγω συναυλία;», έγραψε ο Νίκος Ρωμανός.

Φωτίου: Είμαστε περήφανοι που ενισχύουμε δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης

Η ανάρτηση Ρωμανού προκάλεσε την άμεση αντίδραση της πρώην αναπληρώτριας υπουργού κοινωνικής αλληλεγγύης η οποία, με ανακοίνωσή της, ισχυρίστηκε χθες ότι «Σε σύγχυση για μια ακόμα φορά η ΝΔ επιτίθεται στη συναυλία για την Ειρήνη και κατά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29/3 στα Προπύλαια με πλήθος καλλιτεχνών».

Η Θεανώ Φωτίου υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία «με εγκαλεί δε προσωπικά ότι διέθεσα τηλεφωνική μου γραμμή στην “Αλληλεγγύη για Όλους”», και πληροφόρησε το κυβερνών κόμμα ότι «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαθέτουν μέρος του μισθού τους και τις τηλεφωνικές τους γραμμές για να ενισχύσουν δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης. Είμαστε περήφανοι για αυτό. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά από τη ΝΔ. Κι αυτό δεν περιμένουμε να το καταλάβει».

protothema.gr

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε πως δεν είναι βέβαιος ότι η Μόσχα έχει αλλάξει στρατηγική στον πόλέμο στην Ουκρανία – Οι Πολωνοί ζητούν από τους Αμερικανούς συστήματα Patriot, μαχητικά αεροσκάφη F-35 και άρματα μάχης Abrams

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποκάλεσε “χασάπη” τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν και είπε ότι δεν είναι βέβαιος ότι η Μόσχα έχει αλλάξει τη στρατηγική της στον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία μετά την δήλωση της Μόσχας ότι θα επικεντρωθεί στην πλήρη “απελευθέρωση” της αποσχισθείσας περιοχής του Ντονμπάς.

“Δεν είμαι βέβαιος ότι έχουν αλλάξει”, απάντησε ο Μπάιντεν στη Βαρσοβία όπου βρίσκεται σε έναν δημοσιογράφο που τον ρώτησε αν η Ρωσία έχει αλλάξει τη στρατηγική της. Οι δηλώσεις Μπάιντεν έγιναν μετά τη συνάντησή του με Ουκρανούς πρόσφυγες στην Πολωνία.

Στο μεταξύ ο πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα δήλωσε σήμερα ότι στη διάρκεια της συνάντησής του με τον αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν στη Βαρσοβία τον ρώτησε για την πιθανότητα επίσπευσης αγοράς στρατιωτικού εξοπλισμού.

Οπως διευκρίνισε ο Ντούντα αναφερόταν στην αγορά πυραυλικών συστημάτων Patriot, υψηλής κινητικότητας πυραυλικού συστήματος πυροβολικού HIMARS, αεροσκαφών F-35 και αρμάτων μάχης Abrams.

Η Πολωνία θέλει να συνεργαστεί στενά με τις ΗΠΑ καθώς σχεδιάζει να αρχίσει να παράγει πυρηνική ενέργεια, δήλωσε στον Μπάιντεν ο πολωνός πρόεδρος.

“Πιστεύω ότι μαζί με αμερικανικές εταιρείες, υπό την αυστηρή αιγίδα του Λευκού Οίκου, μπορούμε στο εγγύς μέλλον να εφαρμόσουμε αυτό το πρόγραμμα γιατί είναι επειγόντως απαραίτητο για την Πολωνία”, δήλωσε ο Ντούντα μετά τη συνάντησή του με τον Μπάιντεν.

Η Πολωνία χρειάζεται αμερικανικά εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενέργειας προκειμένου να εκπληρώσει τους κλιματικούς στόχους της και να διασφαλίσει μια σύγχρονη πηγή προμήθειας ενέργειας, είπε.

protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιος Λιβανός εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του στη Διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ για την απόφασή της για κλείσιμο του υποκαταστήματος στην Αμφιλοχία, επισημαίνοντας τις αρνητικές συνέπειες για την περιοχή και τους κατοίκους αυτής της απόφασης, ενώ παράλληλα ζήτησε από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γεώργιο Στάσση να επανεξεταστεί η σχετική απόφαση προτείνοντας ως εναλλακτική λύση την ένταξη του υποκαταστήματος της ΔΕΗ ΑΕ στην Αμφιλοχία, ως κλιμάκιο του υποκαταστήματος στο Αγρίνιο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λιβανός επεσήμανε τις πολλαπλές αρνητικές συνέπειες που θα έχει ενδεχόμενη υλοποίηση αυτής της απόφασης για την ευρύτερη περιοχή και τους κατοίκους της, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη για όλους συγκυρία, αναφέροντας χαρακτηριστικά «το υποκατάστημα της Αμφιλοχίας εξυπηρετεί μία ευρεία περιοχή στον Νομό μας, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων να υποχρεούται, σε περίπτωση που υλοποιηθεί αυτή η απόφασή σας, να μετακινείται για την επίλυση των διαφόρων υποθέσεών του στο υποκατάστημα του Αγρινίου, ενώ ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα θα δημιουργηθεί στην εξυπηρέτηση ανθρώπων μεγαλύτερων ηλικιών που είναι δύσκολο να μετακινηθούν εξαιτίας αντικειμενικών προβλημάτων».

Εν συνεχεία, ο κ. Λιβανός πρότεινε στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Στάσση ως εναλλακτική λύση την ένταξη του υποκαταστήματος της ΔΕΗ ΑΕ στην Αμφιλοχία, ως κλιμάκιο του υποκαταστήματος στο Αγρίνιο. Μία πιθανή λύση, που σύμφωνα με τον βουλευτή «δεν θα επηρέαζε την αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα του οργανισμού της ΔΕΗ ΑΕ».

Ο κ. Λιβανός κάλεσε τη Διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ επανεξετάσει την απόφασή της για κλείσιμο του υποκαταστήματος της ΔΕΗ στην Αμφιλοχία, λέγοντας ότι πιστεύει πως ο οργανισμός που έχει διαχρονικά σταθεί στο πλευρό των κατοίκων της Ελληνικής περιφέρειας, προσφέροντας για πολλές δεκαετίες το πολύτιμο αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος, παράλληλα με ολοκληρωμένες υπηρεσίες του δικτύου, θα λάβει τη σωστή απόφαση και στην τωρινή, πραγματικά δύσκολη συγκυρία για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της σχετικής επιστολής του κ. Λιβανού προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ κ. Στάσση:


Αθήνα, 24/03/2022


Αναθεώρηση της απόφασης για κλείσιμο του υποκαταστήματος της ΔΕΗ ΑΕ στην Αμφιλοχία

Αξιότιμε κ. Στάσση,

Με έκπληξη και λύπη πληροφορηθήκαμε την αναδιοργάνωση του οργανογράμματος της ΔΕΗ και τον συνεπακόλουθο σχεδιασμό για κλείσιμο του υποκαταστήματος στην Αμφιλοχία. Ιδιαίτερα στη διάρκεια της ιστορικά δύσκολης αυτής συγκυρίας ενδεχόμενη υλοποίησή της απόφασης αυτής θα συνιστούσε μια εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη με πολλαπλές αρνητικές συνέπειες για την περιοχή και τους κατοίκους της.

Πιο συγκεκριμένα, το υποκατάστημα της Αμφιλοχίας εξυπηρετεί μία ευρεία περιοχή στον Νομό μας, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων να υποχρεούται, σε περίπτωση που υλοποιηθεί αυτή η απόφασή σας, να μετακινείται για την επίλυση των διαφόρων υποθέσεών του στο υποκατάστημα του Αγρινίου, ενώ ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα θα δημιουργηθεί στην εξυπηρέτηση ανθρώπων μεγαλύτερων ηλικιών που είναι δύσκολο να μετακινηθούν εξαιτίας αντικειμενικών προβλημάτων.

Θεωρούμε πως η ένταξη του υποκαταστήματος της ΔΕΗ ΑΕ στην Αμφιλοχία, ως κλιμάκιο του υποκαταστήματος στο Αγρίνιο, αποτελεί μια πιθανή λύση, η οποία θα μπορούσε να προσαρτηθεί στο νέο οργανόγραμμά σας. Μέσα από αυτήν την εναλλακτική πιστεύουμε ότι δεν επηρεάζεται τελικά η αποδοτικότητα και η αποτελεσματικότητα του οργανισμού σας. Μάλιστα στην περίπτωση αυτή, το υποκατάστημα της Αμφιλοχίας μπορεί να αποτελέσει και έναν νέο βραχίονα ανάπτυξης του οργανισμού σας στην ευρύτερη περιοχή, αφού θα στηρίζεται πλέον σε ένα πιο ευέλικτο μοντέλο λειτουργίας.

Για τους ανωτέρω λόγους θα θέλαμε να επανεξετάσετε την απόφασή σας για κλείσιμο του υποκαταστήματος της ΔΕΗ στην Αμφιλοχία.

Ο οργανισμός σας άλλωστε έχει διαχρονικά σταθεί στο πλευρό των κατοίκων της Ελληνικής περιφέρειας, προσφέροντας για πολλές δεκαετίες το πολύτιμο αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος, παράλληλα με ολοκληρωμένες υπηρεσίες του δικτύου σας. Είμαστε σίγουροι ότι και στην τωρινή, πραγματικά δύσκολη συγκυρία για όλους τους Έλληνες πολίτες, θα λάβετε τη σωστή απόφαση.

Με εκτίμηση,
Σπήλιος Λιβανός
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Για την ανάδειξη Συνέδρων

Η Συντονιστική Επιτροπή της Οργάνωσης Μελών Αγίας Τριάδας-Αγίου Γεωργίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενημερώνει για τις υποψηφιότητες νέων μελών ενόψει των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στο Αγρίνιο στις 2-3 Απριλίου για την ανάδειξη Συνέδρων στο 3ο Συνέδριο του κόμματος.

Τα μέλη της Οργάνωσης που τυχόν επιθυμούν να δηλώσουν υποψηφιότητα στις εκλογές μπορούν να τηλεφωνήσουν στα 6977617505-6944227295.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή υποψηφιότητας είναι έως και την Τετάρτη 30 Μαρτίου.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα παραθέσει ομιλία μέσω τηλεδιάσκεψης, στο ελληνικό Κοινοβούλιο για περίπου 20 λεπτά

Την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη αναμένεται να απευθυνθεί, μέσω τηλεδιάσκεψης, στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η ομιλία του αναμένεται να διαρκέσει 20 λεπτά. Σύμφωνα με ανώτατες κοινοβουλευτικές πηγές, τη Δευτέρα 28/3, ο πρεσβευτής της Ουκρανίας Σεργίι Σουτένκο θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κων. Τασούλα, για να οριστικοποιηθούν οι σχετικές λεπτομέρειες.

protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Περιοδείες, εξορμήσεις και συσκέψεις σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο από την Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ

Συνέχεια στην προσπάθεια ενημέρωσης του λαού, με σκοπό να σημάνει συναγερμός ενάντια στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, στην οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν, αλλά και για να κλείσουν τώρα οι βάσεις των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, δίνει η Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ με περιοδείες, εξορμήσεις και συσκέψεις.

Συγκεκριμένα:

• Κυριακή 27/3, στο Ευηνοχώρι, στις 12:00 το μεσημέρι, η ΚΟΒ Μεσολογγίου θα κάνει περιοδεία με επικεφαλής την Ηλέκτρα Ροδιτάκη, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.
• Δευτέρα 28/3
, στην πλατεία στο Λιμάνι, στις 7:30μμ, η ΚΟΒ Ναυπάκτου διοργανώνει συγκέντρωση με ομιλητή τον Νίκο Παπαναστάση, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.
• Τρίτη 29/3, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου, στις 07:30πμ, η ΚΟΒ Μεσολογγίου θα κάνει περιοδεία με επικεφαλής το Δημήτρη Ζαπαντιώτη, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.
• Τετάρτη 30/3, σε υπηρεσίες του Δήμου Μεσολογγίου, στις 10:30, η ΚΟΒ Μεσολογγίου θα κάνει περιοδεία με επικεφαλής την Ηλέκτρα Ροδιτάκη, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.
• Πέμπτη 31/3, στο Αστυνομικό Τμήμα και στο Λιμεναρχείο Μεσολογγίου, στις 10πμ και 11πμ, αντίστοιχα, η ΚΟΒ Μεσολογγίου θα κάνει περιοδεία με επικεφαλής το Δημήτρη Ζαπαντιώτη, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ