Κυριακή, 6η Ιουλίου 2025  9:51: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2022

Η μαγνητική τομογραφία είναι μία υπερσύγχρονη εξέταση που μπορεί να υποδείξει ορισμένες -φαινομενικά αόρατες- βλάβες σε διάφορα όργανα του σώματός μας. Από τις πιο γνωστές, η μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου, μας δείχνει κυριολεκτικά τι συμβαίνει μέσα στο κεφάλι μας εντοπίζοντας τυχόν κλινικές καταστάσεις που χρειάζονται αντιμετώπιση και μπορεί να πραγματοποιηθεί σε διαγνωστικό κέντρο με εξειδικευμένο προσωπικό.

Ας δούμε όμως αναλυτικά πώς γίνεται η μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου, ποιες κλινικές παθήσεις είναι σε θέση να προλάβει και ποιες ενδείξεις συνηγορούν στο να απευθυνθούμε σε ένα διαγνωστικό κέντρο για μαγνητική τομογραφία.

Μέσα στο κεφάλι μας

H μαγνητική τομογραφία – όπως προδίδει και το όνομά της- είναι μια εξέταση που χρησιμοποιεί ισχυρούς μαγνήτες, ραδιοκύματα και έναν υπολογιστή για να λάβει λεπτομερείς εικόνες του εσωτερικού των οργάνων μας εντοπίζοντας πιθανές βλάβες ανατομικής αλλά και νευρολογικής φύσης. Ειδικά στη μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου, ο γιατρός είναι σε θέση να εντοπίσει ανευρύσματα στον εγκέφαλο, πολλαπλή σκλήρυνση, προβλήματα στα αυτιά ή τα μάτια του ασθενούς, βλάβες της σπονδυλικής στήλης αλλά και ενδοεγκεφαλικές κακώσεις που μπορεί να προκλήθηκαν από κάποιον τραυματισμό ή ατύχημα.

Καθώς η μαγνητική τομογραφία πραγματοποιείται με γιγάντιους μαγνήτες, πριν την εξέταση, το διαγνωστικό κέντρο θα σας ζητήσει να αφαιρέσετε κάθε μεταλλικό αντικείμενο πχ ρολόγια, ζώνη, σκουλαρίκια κλπ. Στη συνέχεια θα ξαπλώσετε σε ένα κρεβάτι, το οποίο θα μπει σε ένα γιγάντιο μαγνητικό δαχτυλίδι.

Η εξέταση διαρκεί από 30 έως και 60 λεπτά και είναι εντελώς ανώδυνη και το μόνο ίσως ενοχλητικό είναι ο ήχος του περιστρεφόμενου μαγνήτη που ακούγεται σαν να έχετε ανοιχτό το παράθυρο σε συρμό του μετρό. Ένα μικρό ποσοστό ασθενών (20%) που εμφανίζουν συμπτώματα κλειστοφοβίας κατά την εξέταση, μπορούν να λάβουν ένα ήπιο ηρεμιστικό πριν.

μαγνητικη-τομογραφια-εγκεφαλου.jpg

Πότε πρέπει να κάνουμε την εξέταση

Ο γιατρός σας μπορεί να σας ζητήσει να κάνετε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου σε διαγνωστικό κέντρο για πολλούς διαφορετικούς λόγους και συχνά η εξέταση αυτή, χρησιμοποιείται για να επιβεβαιώσει ή να καθορίσει γρήγορα μια διάγνωση ιατρικής κατάστασης που σχετίζεται με τον εγκέφαλο και μπορεί να απαιτεί επείγουσα θεραπεία.

Έτσι μαγνητική τομογραφία μπορεί να χρειαστεί να κάνετε μετά από κάποιον σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι (συνήθως μετά από τροχαίο), αν εμφανίζετε επιληπτικές κρίσεις, αν έχετε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο ή αν παρουσιάζετε συμπτώματα ψυχιατρικής / νευρολογικής φύσης.

Το καλοκαίρι πλησιάζει και ήδη οι θερμοκρασίες έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν, κάνοντας την διάθεση για βουτιές όλο και πιο έντονη. Δεν χρειάζεται λοιπόν να περιμένετε το Πάσχα για να διαλέξετε καινούργια γυναικεία μαγιό, αφού τώρα μπορείτε να αναζητήσετε τα πιο στυλάτα κομμάτια από την άνεση του σπιτιού σας.

Φυσικά τα γυναικεία μαγιό μπικίνι δεν είναι όλα ίδια, αφού μπορεί να διαφέρουν όχι μόνο στο πάνω, αλλά και στο κάτω μέρος. Συγκεκριμένα τα bottom bikini διατίθενται σε τόσες πολλές παραλλαγές για να κάνετε mix and match, ώστε το μαγιό που θα επιλέξετε να είναι εντελώς ξεχωριστό. Από το κλασικό string Brazilian μαγιό, μέχρι το σορτσάκι μαγιό μπόξερ, οι επιλογές του κάτω μέρους σε γυναικεία μαγιό είναι πραγματικά αμέτρητες.

Για τολμηρές εμφανίσεις

Το έχετε δει, το έχετε όμως τολμήσει; Τα εντυπωσιακά μαγιό στρινγκ είναι η νέα τάση στα γυναικεία μαγιό μπικίνι και βάζουν φωτιά στην παραλία αναδεικνύοντας τους σμιλεμένους γλουτούς σας. Γνωστά και ως brazilian μαγιό ή απλώς μπραζίλ, είναι τα κλασικά και αγαπημένα μας string σε αδιάβροχη έκδοση, για να μαγνητίσετε τα βλέμματα σε κάθε σας βήμα. Με τεράστια ποικιλία σε χρώματα και prints, με κορδέλες ή κορδόνια στο πλάι, ή ακόμη και λωρίδες ύφασμα, τα μαγιό στρινγκ αποτελεί διαχρονικά το πιο δημοφιλές κάτω μέρος σε γυναικεία μαγιό.

μαγιώ.jpg

Για πιο αθλητικό στυλ

Είτε είστε φαν του beach volley, είτε απλώς έχετε πιο αθλητικό σώμα και θέλετε τα γυναικεία μαγιό μπικίνι που επιλέγετε να ακολουθούν την γραμμή του, τότε το σορτσάκι μαγιό μπόξερ είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε. Με πιο φαρδύ κόψιμο στο κάτω μέρος, τα συγκεκριμένα γυναικεία μαγιό είναι σχεδιασμένα να σας χαρίζουν απόλυτη άνεση σε όλες τις αθλητικές σας δραστηριότητες στην παραλία, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις εντυπωσιακές σας καμπύλες. Με το σορτσάκι μαγιό μπορείτε να κάνετε θαλάσσια σπορ, να απολαύσετε έναν αγώνα beach volley ή να παίξετε ρακέτες, χωρίς να αισθάνεστε κανένα εμπόδιο στις κινήσεις σας.

Αθλητική ή σέξι; Ότι κι αν διαλέξετε, επισκεφθείτε σήμερα το ηλεκτρονικό κατάστημα to magio και βρείτε στα γυναικεία μαγιό κάτω μέρος μπραζίλ ή και μπόξερ και όλα τα γυναικεία μαγιό μπικίνι σε μοναδικές προσφορές.α

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι η Ελλάδα θα στείλει στρατό στην Ουκρανία, για να πολεμήσει τους Ρώσους, εάν το ζητήσει το ΝΑΤΟ.

Σε συνέντευξη που παραχωρεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αlpha ο πρωθυπουργός απάντησε σε ερώτηση για το εάν θα στείλει η Ελλάδα στρατό στην Ουκρανία: «Εάν μας ζητηθεί στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, θα στείλουμε βοήθεια, ωστόσο, η Ελλάδα δεν θα εμπλακεί στον πόλεμο».

Αναφορικά με την στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία υποστήριξε ότι κανείς δεν περίμενε ότι ο Β.Πούτιν τελικά θα επιτεθεί.

«Παρείχε σε όλους διαβεβαιώσεις ότι δεν θα κάνει οποιαδήποτε επίθεση. Κανείς δεν ήθελε αυτόν τον πόλεμο, ούτε η Δύση ούτε ο ίδιος ρωσικός λαός», τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως είμαστε μπροστά σε έναν νέο κόσμο και απευθύνοντας έκκληση να σταματήσουν τώρα οι καταστροφικές εχθροπραξίες.

Ερωτηθείς για την απόφαση να στείλει αμυντικό εξοπλισμό στην Ουκρανία, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ηθικά σωστή την απόφαση, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. «Είναι αποφάσεις του πρωθυπουργού αυτές, Δεν έχω καμία υποχρέωση να ενημερώσω τους πολιτικούς αρχηγούς και επίσης δεν πιστεύω στα συμβούλια των πολιτικών αρχηγών».

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, η Ελλάδα δεν έχει αυτή τη στιγμή κάποιο δίαυλο επικοινωνίας με τη Ρωσία στο ανώτατο επίπεδο. «Αυτόν τον πόλεμο τον επέλεξε προσωπικά ο Βλαντίμιρ Πούτιν και θα υποστεί τις συνέπειες ο ίδιος και ο ρωσικός λαός», σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι το βασικό θα ήταν να τελειώσει ο πόλεμος τώρα που μιλάμε. «Έχουν φύγει 1 εκατ. πρόσφυγες μέσα σε μία εβδομάδα. Η Ρωσία είναι απομονωμένη και είναι βέβαιο πως αλλάζουν και οι μεταξύ μας σχέσεις».

Για τη στάση της Τουρκίας στον πόλεμο της Ουκρανίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως πολύ γρήγορα η Άγκυρα θα αντιληφθεί ότι ο αναθεωρητισμός και η προβολή αυτοκρατορικών φιλοδοξιών δεν είναι δημοφιλής. «Πιστεύω ότι η Τουρκία θα αλλάξει στάση απέναντι στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η ρητορική και θα το αντιληφθεί πολύ σύντομα. Δεν υπάρχει ακροατήριο σήμερα για τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας», υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

pronews.gr

Τα δύο μέτρα και σταθμά των Βρυξελλών να τελειώσουν τώρα!

Του Δημήτρη Παπαδάκη

Ήταν σωστή τελικά ή λάθος η απόφαση η Ελλάδα να στείλει πολεμικό υλικό στην Ουκρανία και έτσι να εμπλακεί ενεργότερα στη διένεξη Ρωσίας-Ουκρανίας;

Η ανάφλεξη στην Ουκρανία και η αντίδραση του Δυτικού κόσμου σε αυτή δείχνει ότι πολλά πράγματα που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν δεδομένα αλλάζουν. Η Γερμανία παίρνει απόφαση να επανεξοπλιστεί, οι σκανδιναβικές χώρες προβληματίζονται ακόμα περισσότερο και παίρνουν θέση τασσόμενες ουσιαστικά υπέρ της Ουκρανίας, η Ελβετία βγαίνει από την ιστορική της ουδετερότητα και υποστηρίζει την Ουκρανία. Σε ένα τέτοιο κόσμο που μετασχηματίζεται, με ενδεχομένως απρόβλεπτες ανακατατάξεις, η Ελλάδα οφείλει πρωτίστως να προασπίσει τα εθνικά της συμφέροντα, κάτι που δυστυχώς δεν το έχει κάνει με επιτυχία μέχρι τώρα.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν κατάφερε τα τελευταία χρόνια να αποτρέψει τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει. Ακόμα και τώρα που αναβαθμίζουμε τους εξοπλισμούς μας, που αγοράζουμε αεροσκάφη Rafale, φρεγάτες Belhara και υπογράφουμε αμυντική συμφωνία με την Γαλλία, η Τουρκία δεν εμποδίστηκε από το να αναβαθμίσει τις απειλές της και τον αναθεωρητισμό της, ζητώντας την αποστρατικοποίηση των νησιών και αμφισβητώντας ουσιαστικά το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο σύνολο των Δωδεκανήσων. Για όσα συνέβησαν μεταξύ Ελλάδος-Κύπρου και Τουρκίας από το 2020 μέχρι σήμερα, δεν καταφέραμε να πετύχουμε από τους Ευρωπαίους την παραμικρή κύρωση σε βάρος της Τουρκίας. Αυτό είναι μία από τις μεγαλύτερες αποτυχίες της εξωτερικής μας πολιτικής τα τελευταία χρόνια, καθώς μόνο ένας τυφλός δεν βλέπει τις παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου από την Τουρκία ξεκινώντας από την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, φτάνοντας στο θαλάσσιο «Αττίλα» στην κυπριακή ΑΟΖ μέχρι το τουρκολιβυκό μνημόνιο και τις υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά κατοικημένα και ακατοίκητα νησιά.

Ό,τι κάνει ο Πούτιν στην Ουκρανία, το ίδιο ακριβώς κάνει ο Ερντογάν σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου, με τη διαφορά ότι δεν το κάνει πατώντας το κουμπί των όπλων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε και πάλι κατάφωρες παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και παράνομες ενέργειες, που παραβιάζουν την ακεραιότητα της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η Ευρώπη μέχρι τώρα κινούνταν με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αν ούτε τώρα η Ελλάδα δεν καταφέρει να αλλάξει την ευρωπαϊκή στάση απέναντι στην Τουρκία, τότε καλύτερα θα ήταν να δηλώσουμε υποταγή στις ορέξεις της Τουρκίας… Τα ευρωπαϊκά αντανακλαστικά, που επιδεικνύονται τώρα για την Ουκρανία, μία χώρα που δεν είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει η Ελλάδα και η Κύπρος να απαιτήσουν να υπάρξουν την επόμενη φορά που η Τουρκία θα προβεί σε οποιαδήποτε φύσεως πρόκληση. Αλλιώς βέτο παντού μέχρι να σβήσει ο ήλιος… Αν η Ευρώπη αποφασίσει να αλλάξει στρατηγική στα θέματα της γεωπολιτικής, της γεωοικονομίας και γενικά στα θέματα ασφαλείας και φυσικά έναντι των πάντων, τότε η Ελλάδα θα είναι κερδισμένη. Αν όμως αποδειχθεί ότι η Ευρώπη κάνει απλώς μία εξαίρεση για την Ουκρανία, τότε για άλλη μία φορά θα αποδειχθεί πως η Ελλάδα ήταν ο χρήσιμος ηλίθιος της ιστορίας.

Είναι λοιπόν χρέος, πολύ περισσότερο της παρούσας κυβέρνησης, που πήρε την απόφαση να στείλει πολεμικό υλικό στην Ουκρανία, όσο και των μελλοντικών κυβερνήσεων να αναγκάσουν τις Βρυξέλλες και την Ευρωπαϊκή Ένωση να συμπεριφερθεί, αναλόγως απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις σε βάρος του Ελληνισμού. Αν τα καταφέρουμε, τότε καλώς στείλαμε όπλα στην Ουκρανία και καλώς γίναμε από τους προεξάρχοντες στο αντιρωσικό μέτωπο. Αν δεν τα καταφέρουμε όμως, τότε απλώς κάναμε περισσότερο εχθρό μας τη Ρωσία.

Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά της Ευρώπης, ο Ερντογάν από την δική του οπτική τα έθιξε και αυτός. «Πρέπει να μας επιτεθούν και εμάς για να μας βάλετε στην Ένωση;» αναρωτήθηκε με παραπονιάρικο ύφος. Το κάνει λοιπόν ήδη ο Ερντογάν, εμείς δεν θα θίξουμε τα δύο μέτρα και δύο σταθμά των Βρυξελλών;

agrinioculture.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Οι δύο άνδρες συνομίλησαν τηλεφωνικά επί 90 λεπτά – «Οι στόχοι της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία θα υλοποιηθούν», είπε ο Ρώσος πρόεδρος – Η Ρωσία θα το πληρώσει πολύ ακριβά απάντησε ο Γάλλος πρόεδρος – H επικοινωνία πραγματοποιήθηκε πριν ξεκίνησει ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων Ουκρανίας – Ρωσίας

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία 90 λεπτών είχε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε το Ελιζέ. Στην συνέχεια ο Μακρόν τηλεφώνησε και στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο ο Βλάντιμιρ Πούτιν είπε οι στόχοι της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία θα υλοποιηθούν.

Απαντώντας, ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε στον Πούτιν ότι αυταπατάται σχετικά με την κυβέρνηση στο Κίεβο και ότι ο πόλεμος θα κοστίσει ακριβά στη Ρωσία μακροπρόθεσμα, σύμφωνα με αναφορά γάλλου αξιωματούχου στο Reuters.

Λες ψέματα στον εαυτό σου», φέρεται να είπε ο Μακρόν στον Πούτιν. «Θα κοστίσει ακριβά στη χώρα σας, η χώρα σας θα καταλήξει απομονωμένη, αποδυναμωμένη και θα υφίσταται κυρώσεις για πολύ καιρό».

Το τηλεφώνημα με τον Πούτιν είναι το τέταρτο μεταξύ των δύο ανδρών από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνομιλίας ο πρόεδρος Μακρόν φαίνεται να δήλωσε σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο πως «ερχονται τα χειρότερα για την Ουκρανία», αναφερόμενος στην επιμονή και την αμετακίνητη στάση του Ρώσου προέδρου.

Η επικοινωνία έγινε «κατόπιν αιτήματος του προέδρου Πούτιν», διευκρίνισε στην συνέχεια ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ στο δίκτυο TF1.

«Η κατάσταση επί του πεδίου είναι αναμφισβήτητα πολύ δυσμενής», πρόσθεσε ο Καστέξ εξηγώντας ότι «αναμφισβήτητα, φαίνεται ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν παραμένει αμετακίνητος στις θέσεις του, στην βούλησή του για την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, την παράδοση της Ουκρανίας και αυτό, φυσικά, δεν είναι αποδεκτό».

Απέναντι στην Μόσχα «απαιτείται μεγάλη αυστηρότητα επί των αρχών και ως προς τις κυρώσεις», με την παράλληλη αναζήτηση «της ειρήνης μέσω του διαλόγου», πράγμα που «αναμφισβήτητα είναι πολύ δύσκολο», πρόσθεσε.

Η επικοινωνία Μακρόν-Πούτιν ανακοινώθηκε απευθείας το πρωί από τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατά την διάρκεια online συνέντευξης Τύπου.

«Η Γαλλία διαθέτει μία αρκετά μακρά παράδοση να είναι μεσολαβήτρια στις συρράξεις», είπε ο Λαβρόφ προσθέτοντας ότι η Μόσχα θα ήταν «πανευτυχής» αν η Γαλλία επιτύγχανε στην αποστολή αυτή…

H τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε ενώ επικρατούσε θολό τοπίο ως προς το δεύτερο γύρο των διαπραγματεύσεων Ουκρανίας – Ρωσίας.

Πηγή: protothema.gr

Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις, με το Κίεβο να καταθέτει σειρά αιτημάτων προς την πλευρά της Μόσχας.

Λίγο μετά τις 16:00 άρχισε ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία, σε έδαφος Λευκορωσίας. Οι συζητήσεις γίνονται σε ένα βαρύ και τεταμένο κλίμα, καθώς ο πόλεμος δεν έχει σταματήσει και οι επιθέσεις από τον στρατό της Μόσχας συνεχίζονται.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ουκρανικής αντιπροσωπείας, Μιχάιλο Ποντόλιακ, η πλευρά του Κιέβου έχει θέσει συγκεκριμένες απαιτήσεις προς τη ρωσική αντιπροσωπεία.

Αυτές είναι συγκεκριμένα:

Άμεση κατάπαυση πυρός
Ανακωχή
Ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την εκκένωση αμάχων από κατεστραμμένα ή βομβαρδισμένα χωριά και πόλεις.

newsbomb.gr

Όγδοη μέρα βομβαρδισμών και μαχών – Ηχούν σειρήνες από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Κίεβο – «Ο εχθρός προσπαθεί να εισβάλει στην πρωτεύουσα», προειδοποίησε ο δήμαρχος Κιέβου – Σήμερα οι διαπραγματεύσεις, εν μέσω ασφυκτικής πολεμικής πίεσης

Με τη φανερή, όσο και κυνική πλέον προσπάθεια των Ρώσων να επιβάλουν σκληρούς όρους συνθηκολόγησης στους Ουκρανούς, κλιμακώνοντας τις πολεμικές επιχειρήσεις, αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε διπλωματικές αντιπροσωπείες των δύο χωρών.

Με το διεθνή κλοιό των οικονομικών κυρώσεων και της παγκόσμιας κατακραυγής να στενεύει, αλλά και την oυκρανική αντίσταση να είναι ισχυρή, οι Ρώσοι ίσως να αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους για να πετύχουν τους στόχους της επιχείρησης, ούτε μπορούν να βομβαρδίζουν εσαεί την Ουκρανία.

Γι’ αυτό και έχουν εντείνει τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα την στρατιωτική εισβολή, ώστε δια της κατάληψης και του ελέγχου καίριων σημείων της μαρτυρικής χώρας, να επιβάλλουν όσο περισσότερο γίνεται το πλαίσιο μίας κατάπαυσης πυρός και να διαμορφώσουν τα δεδομένα της επόμενης μέρας.

Ισχυρές εκρήξεις  στο Κίεβο

Στο μεταξύ, πολλές ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο Κίεβο, την ουκρανική πρωτεύουσα, όπου ηχούν σειρήνες της αεράμυνας.

Οι κάτοικοι κλήθηκαν να πάνε αμέσως σε καταφύγια, μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN.

Βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης καταγράφουν εκρήξεις, αλλά δεν δίνονται λεπτομέρειες. Δεν είναι ξεκάθαρο αν βρίσκεται σε εξέλιξη αεροπορική επιδρομή ή ποιοι είναι οι στόχοι.

Νύχτα-κόλαση στο Κίεβο από τις εκρήξεις:

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε μάχες στα όρια του Κιέβου και σε πιθανή κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους. Δεν είναι δυνατή η επαλήθευση των πληροφοριών αυτών ανεξάρτητα.

«Ο εχθρός προσπαθεί να εισβάλει στην πρωτεύουσα», προειδοποίησε ο δήμαρχος Κιέβου, ο Βιτάλι Κλίτσκο, μέσω Telegram.

Έκρηξη στο Κίεβο την ώρα που ο δημοσιογράφος κάνει live μετάδοση:

Ο στρατός της Ρωσίας πήρε τη Χερσώνα

Την ίδια ώρα, Ουκρανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν σήμερα την παρουσία του ρωσικού στρατού στη Χερσώνα, μεγαλούπολη της νότιας Ουκρανίας που η Μόσχα ανακοίνωσε χθες το πρωί ότι καταλήφθηκε έπειτα από σφοδρές μάχες.

Ο επικεφαλής των περιφερειακών αρχών Γκενάντι Λαχούτα ανέφερε μέσω Telegram ότι «οι δυνάμεις κατοχής (ο ρωσικός στρατός) βρίσκονται σε όλες τις συνοικίες της πόλης και είναι πολύ επικίνδυνες». Ο δήμαρχος της πόλης των 290.000 κατοίκων Ιγκόρ Κολιχάγεφ ανέφερε ότι συνομίλησε με τους «ένοπλους επισκέπτες», υπονοώντας, χωρίς να κατονομάσει, τους ρώσους στρατιωτικούς.

Εικόνα από το Ιρπίν, πόλη που συνορεύει με το Κίεβο:

Στη Λευκορωσία η ρωσική αντιπροσωπεία 

Στο μεταξύ, η ρωσική αντιπροσωπεία έφτασε από το απόγευμα της Τετάρτης στη Λευκορωσία, ενώ σήμερα το πρωί αναμένεται και η ουκρανική πλευρά, οι αξιωματούχοι της οποίας θα πρέπει να περάσουν μέσα από έναν πολεμικό όλεθρο για να μεταβούν στο σημείο συνάντησης. Ο δεύτερος γύρος συνομιλιών είχε αρχικά συμφωνηθεί να γίνει την Τετάρτη.

Ο Ρώσος διπλωμάτης Βλαντιμίρ Μεντίνσκι δήλωσε ότι κατά τις συνομιλίες θα συζητηθεί κατάπαυση του πυρός, με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι να «απαντά» πάντως ότι πρέπει να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί και τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας να λέει ότι η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να συζητήσει, αλλά να δεχθεί ρωσικά τελεσίγραφα.

Έχοντας συμπληρωθεί μία εβδομάδα πολεμικών επιχειρήσεων, καθώς η ρωσική εισβολή ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη, η σημερινή συνάντηση μοιάζει να γίνεται σε μία κρίσιμη καμπή. Τυχόν αποτυχία της, με δεδομένες τις ακραίες και αδιανόητες απειλές της Μόσχας κατά της Δύσης, ακόμα και για χρήση πυρηνικών όπλων, μπορεί να σημάνει, πέρα από συνέχιση του μαρτυρίου της Ουκρανίας και μία επικίνδυνη και ανεξέλεγκτη διεθνή κλιμάκωση της έντασης.

Οι Ρώσοι δείχνουν, δια της πολεμικής πίεσης και την προσπάθεια να ελέγξουν μεγάλο μέρος του εδάφους και των κύριων πόλεων, μεταξύ αυτών και του Κιέβου, να επιβάλλουν συγκεκριμένους όρους στην Ουκρανία.

Η «αποστρατικοποίηση της χώρας και η μη απόκτηση πυρηνικών, ώστε να μην κινδυνεύσει η Ρωσία, είναι ένας όρος, τον οποίο περιέγραψε εμφατικά ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας και έναν εκ των πιο στενών συνεργατών του Βλαντιμίρ Πούτιν, θα «υπάρχει ένας κατάλογος συγκεκριμένων όπλων που δεν θα πρέπει ποτέ να αναπτυχθούν στο ουκρανικό έδαφος. Πρέπει να εντοπιστούν συγκεκριμένοι τύποι επιθετικών όπλων που δεν θα αναπτυχθούν ποτέ στην Ουκρανία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η μη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και με κάποιο τρόπο ο ρωσικός έλεγχος των ανατολικών περιοχών (του Ντονμπάς κυρίως), όπου υπάρχει έντονο στοιχείο ρωσόφωνων, ενδεχομένως και άλλων που εκτείνονται από την Κριμαία έως την Αζοφική θάλασσα δείχνει να είναι ένας δεύτερος μεγάλος στόχος της συμφωνίας που θέλει να επιβάλει (και να κερδίσει) η Μόσχα.

Ίσως δε, έχει κρίσιμη σημασία ότι ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πως η Ρωσία αναγνώρισε τον Πρόεδρο Ζελένσκι και θεωρεί «θετικό βήμα» ότι ο Ουκρανός ηγέτης ήθελε να λάβει εγγυήσεις ασφαλείας. Αυτό πιθανόν να σημαίνει «παραίτηση» της Ρωσίας από το στόχο της «πολιτικής αλλαγής» στο Κίεβο και την εγκαθίδρυση μίας απόλυτα ελεγχόμενης από τη Μόσχα κυβέρνησης στην Ουκρανία.

Το θέμα είναι τι θα αντιπαραβάλλει η oυκρανική πλευρά και μέχρι ποίου σημείου είναι διατεθειμένη να φτάσει, καθώς οι Ρώσοι ισοπεδώνουν τα πάντα αδιακρίτως, προκαλώντας χιλιάδες θανάτους, τρομακτικές καταστροφές στις υποδομές, αλλά και ένα μεγάλο κύμα προσφύγων, που ξεπερνά τώρα πλέον ακόμα και το ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

protothema.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας εκφράζει την έκπληξή του σχετικά με τις δηλώσεις του διοικητή του Νοσοκομείου που κάνουν λόγω για την “απογείωσή” του.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Με έκπληξη ακούσαμε σε πρόσφατη δήλωση του τον διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου και τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ να μιλούν για «απογείωση» του Νοσοκομείου Αγρινίου. Πριν την «απογείωση» καλό θα ήταν να δουν πως θα επιλύσουν τα κρίσιμα προβλήματα στελέχωσης που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο ίδρυμα. Σε λίγο καιρό δεν θα λειτουργεί η χειρουργική κλινική, το ίδιο και σε ακόμα χειρότερη κατάσταση η μαιευτική. Το Τμήμα αιμοδοσίας χρειάζεται άμεση ενίσχυση για να μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του, την ώρα που η έλλειψη φιαλών αίματος αποτελεί σοβαρό πρόβλημα.

Σε ευχολόγια και κινήσεις εντυπωσιασμού έχουμε όλοι χορτάσει. Στο ευαίσθητο πεδίο της υγείας χρειάζεται δουλειά και λίγα λόγια. Ταυτόχρονα, αν η «απογείωση» έχει να κάνει με τη συζήτηση που γίνεται τελευταία για συγχώνευση των Νοσοκομείων της περιφέρειας καλύτερα να μας λείπει.

Ευχόμαστε όλα αυτά να εντάσσονται σε κάποιο σχεδιασμό που θα βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας των πολιτών και να μην είναι λόγια του «αέρα» γιατί φοβόμαστε ότι μετά την «απογείωση» έρχεται η ανώμαλη προσγείωση.

sinidisi.gr

Την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022, στα γραφεία του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών του Νομού Αιτωλοακαρνανίας στη Λέσχη Αξιωματικών στην κεντρική πλατεία της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου , με φυσική παρουσία των μελών, τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων μέτρων και υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού covid-19.

Μετά την συγκρότηση σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει ως εξής:

Πρόεδρος Γεώργιος Καλογεράκης
Αντιπρόεδρος Φώτιος Σακαρέλλος
Γενικός Γραμματέας Ανδρέας Ζάννος
Ταμίας Ιωάννης Στεργιάννης
Έφορος Δημ. Σχέσεων Χρήστος Καζαντζής
Μέλη Θεόδωρος Βλαχόπουλος
Θεόδωρος Μυλωνάς
Γεώργιος Νικολάου
Κωνσταντίνος Στραβοδήμος
Αναπληρωματικά Μέλη Ηλίας Παπαγεωργίου

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Πέρασε μια εβδομάδα από το μοιραίο ξημέρωμα της 24ης Φεβρουαρίου όταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν, με διάγγελμά του τα ξημερώματα, ανακοίνωνε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οκτώ μέρες μετά, χιλιάδες είναι τα θύματα, πάνω από ένα εκατομμύριο οι πρόσφυγες αλλά οι Ουκρανοί αντιστέκονται και “χαλάνε” τα σχέδια του Ρώσου προέδρου που πίστευε ότι θα έκανε… περίπατο.

Το Κίεβο παραμένει υπό πολιορκία, με τους κατοίκους του να ζουν άλλη μια νύχτα κόλαση με συνεχείς και δυνατές εκρήξεις και όλες τις σημαντικές πόλεις της Ουκρανίας, όπως η Οδησσός και η Μαριούπολη, να πολιορκούνται και να είναι αποκλεισμένες, καθώς οι δυνάμεις της Ρωσίας προσπαθούν να “λυγίσουν” την αντίσταση και να τις κατακτήσουν.

Πηγή: newsit.gr