Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  9:06: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 19 Μαρτίου 2022

Τραγικός είναι ο απολογισμός της ρωσικής επίθεσης με πυραύλους στο Μικολάεφ της Ουκρανίας με τους νεκρούς να είναι δεκάδες.

Δύο πύραυλοι έπληξαν την Παρασκευή (18.03.2022) στρατώνες, στους οποίους είχαν πάει και πολίτες για να εκπαιδευτούν για να πολεμήσουν, με τους νεκρούς, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, να φτάνουν τους 80. Συνεχίζεται μάλιστα η αναζήτηση επιζώντων στα συντρίμμια των εγκαταστάσεων.

Το χτύπημα επιβεβαίωσε ο δήμαρχος της πόλης, Ολεξάντρ Σένκεβιτς λέγοντας πως «έγινε από κοντινή απόσταση, προφανώς από τη Χερσώνα, επομένως δεν υπήρχε χρόνος να ηχήσουν οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής». «Δεν είχαμε αεροπορικό συναγερμό, επειδή μας επιτέθηκαν από την περιοχή Χερσώνα, και απλά δεν είχαμε χρόνο να ενεργοποιήσουμε το σύστημα προειδοποίησης» σημείωσε.

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο έκανε έκκληση στους συμμάχους της Δύσης να συνεχίσουν την αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία στον πόλεμό της κατά της Ρωσίας.

«Σας παρακαλώ, στηρίξτε μας», δήλωσε ο πρώην επαγγελματίας πυγμάχος σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera που δημοσιεύεται σήμερα. «Είμαστε σε θέση να κλείσουμε μόνοι μας τον εναέριο χώρο μας», δήλωσε. «Αλλά σίγουρα χρειάζεται να έχουμε τα σωστά όπλα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο Κίεβο έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 200 άμαχοι. Περίπου 2 εκατ. κάτοικοι παραμένουν στην πόλη, δήλωσε ο Κλίτσκο.

«Μην ξεχνάτε ότι υπερασπιζόμαστε τη χώρα μας αλλά και την ίδια στιγμή υπερασπιζόμαστε τις θεμελιώδεις αξίες της ευρωπαϊκής δημοκρατίας», δήλωσε ο ίδιος. «Το μήνυμά μου είναι σαφές: σας παρακαλώ σταματήστε κάθε οικονομική σχέση με τη Ρωσία διότι ο Πούτιν χρησιμοποιεί κάθε ευρώ για να ενισχύσει τον στρατό του, ο οποίος κινείται προς εμάς», δήλωσε.

Όπως αναφέρει το newsit.gr, oι ουκρανικές αρχές δεν έχουν παρατηρήσει σημαντικές αλλαγές τις τελευταίες 24 ώρες στις περιοχές της πρώτης γραμμής όπου τα ουκρανικά στρατεύματα μάχονται απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος της προεδρίας Ολέξιι Αρεστόβιτς.

Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα μέσω διαδικτύου, ο ίδιος δήλωσε ότι οι μάχες συνεχίζονται ενώ ανέφερε τις πόλεις Μαριούπολη, Μικολάιφ, Χερσώνα και Ίζιουμ ως επίκεντρα της ρωσικής επίθεσης.

Την ίδια ώρα, ο Ανατόλι Κούρτιεφ, αντιδήμαρχος της Ζαπορίζια στη νότια Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ότι χθες 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμούς στα προάστια της πόλης.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ