Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  8:58: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 08 Μαρτίου 2022

Απαγόρευση στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είδαν νωρίτερα το φως της δημοσιότητας

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε την απαγόρευση της εισαγωγής ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, ως ένα επιπλέον βήμα στο πλέγμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας λόγω της συνεχιζόμενης εισβολής στην Ουκρανία.

Μιλώντας από τον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν είπε:

«Το ρωσικό πετρέλαιο δεν θα είναι πλέον αποδεκτό από τα λιμάνια των ΗΠΑ και ο αμερικανικός λαός θα επιφέρει άλλο ένα ισχυρό πλήγμα σε αυτήν την πολεμική μηχανή». Όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, πρόκειται για βήμα που θα μπορούσε να αυξήσει τις τιμές της βενζίνης.

Συνοπτικά:

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε την πλήρη απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα από τις ΗΠΑ.

Είπε ότι η κίνηση αυτή σημαίνει ότι «ο αμερικανικός λαός θα επιφέρει άλλο ένα ισχυρό πλήγμα» στην ηγεσία της Ρωσίας, καθώς οι ΗΠΑ «δεν θα χρηματοδοτούν τον πόλεμο του Πούτιν».

Τόνισε ότι κατέληξε σε αυτή την απόφαση σε συνεργασία με τους συμμάχους της χώρας.

Πρόσθεσε ότι κατανοεί πως δεν μπορούν να ακολουθήσουν σε αυτή την τακτική όλες οι χώρες.

Θα έχουμε και εμείς κόστος από αυτή την απόφαση.

Στην απόφαση συμφώνησαν τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι.

Οι ΗΠΑ θα συνδράμουν από την πλευρά τους στην υποδοχή προσφύγων.

Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ έχουν εφαρμόσει τις πιο σημαντικές κυρώσεις στην ιστορία και έχουν «ακρωτηριάσει» την οικονομία της Ρωσίας.

Οι τιμές της βενζίνης θα αυξηθούν.

Ο Πούτιν προχωράει στα καταστροφικά του σχέδια χωρίς να υπολογίζει το κόστος. Χτυπάει αμάχους, σχολεία.

Ο Πούτιν μπορεί να κατακτήσει μία πόλη στην Ουκρανία, αλλά ποτέ δεν θα καταφέρει να κυριαρχήσει στη χώρα.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονταν εν αναμονή των ανακοινώσεων Μπάιντεν – με την τιμή του αργού πετρελαίου να αυξάνεται περισσότερο από 5%, στα 130 δολάρια το βαρέλι.

Η κίνηση των ΗΠΑ είναι πιο άμεση από ό,τι στην Ευρώπη, η οποία εξαρτάται πολύ περισσότερο από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Ενεργειακό εμπάργκο και από την Βρετανία

Πρόκειται για το πρώτο βήμα, είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, αναφερόμενος στην απόφαση να απαγορευτούν οι εισαγωγές Ρωσικού πετρελαίου από τη Βρετανία.

«Όλοι μπορούν να δουν ότι πρέπει να κόψουμε την εξάρτηση από το Ρωσικό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, ακόμα κι αν αυτό είναι δύσκολο».

Και πρόσθεσε ότι «πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα που παίρνουμε».

Σε σχετικό tweet, ο Τζόνσον σημειώνει: «Σε ένα ακόμα οικονομικό πλήγμα στο καθεστώς Πούτιν μετά την παράνομη εισβολή στην Ουκρανία, το Ηνωμένο Βασίλειο θα απομακρυνθεί από την εξάρτηση από το ρωσικό πετρέλαιο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, βασιζόμενο στο αυστηρό πακέτο διεθνών οικονομικών κυρώσεων».

Εντείνεται η πίεση στη Μόσχα

Οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ενωση και άλλες χώρες της Δύσης εντείνουν τη πίεση στη Μόσχα, μέσω των κυρώσεων κατά της οικονομίας της, αλλά και σε βάρος προσώπων που περιβάλλουν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, έκανε γνωστό το πρωί, μιλώντας σε βουλευτές, ότι η Βουλή θα προχωρήσει με τη νομοθεσία για την απαγόρευση του ρωσικού πετρελαίου και ότι το νομοσχέδιο αναμένεται να περιλαμβάνει και άλλα σημεία, σύμφωνα με πηγές από τους Δημοκρατικούς που επικαλείται το CNN.

Η απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου ήταν κάτι που ζητούσε επιμόνως ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς -όπως υποστηρίζει- επρόκειτο για σημαντική παράλειψη στο πλαίσιο των κυρώσεων που επέβαλε η Δύση στη Μόσχα, για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Οι εξαγωγές ενέργειας διατήρησαν σταθερή εισροή ταμειακών ροών προς τη Ρωσία παρά τους σοβαρούς περιορισμούς στον χρηματοπιστωτικό της τομέα.

Η Ρωσία έχει απειλήσει να διακόψει όλες τις προμήθειες φυσικού αερίου στη Δύση, εάν υπάρξει απαγόρευση στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου.

Νωρίτερα, η Shell δήλωσε ότι σχεδιάζει να αποσυρθεί από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Ο πετρελαϊκός κολοσσός ζήτησε συγγνώμη για την αγορά ενός φορτίου ρωσικού πετρελαίου την περασμένη εβδομάδα σε χαμηλές τιμές, λέγοντας ότι η απόφαση «δεν ήταν η σωστή».

kathimerini.gr 

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
Τρίτη, 08 Μαρτίου 2022 21:53

Ο κόσμος αλλάζει... Εμείς;;;

PAPADOPOYLOS KOSTASγράφει ο Κώστας Παπαδόπουλος
 
- ΜΕΤΑ τις δύο μεγάλες "πληγές" για την ανθρωπότητα, πρώτα με την πανδημία και τώρα με τον πόλεμο, οι αλλαγές στο παγκόσμιο γίγνεσθαι - γεωπολιτικές, οικονομικές, ενεργειακές κι άλλες - είναι αναπόφευκτες και, άλλες άρχισαν ήδη, άλλες δρομολογούνται...
 
- ΑΝ ΔΟΥΜΕ σε βάθος αυτές τις αλλαγές, θα διαπιστώσουμε πως μάλλον προς ισχυρά κράτη οδεύουμε, με δική τους επάρκεια και δύναμη και ταυτόχρονα, μακροπρόθεσμη έστω, απαγκίστρωση απ' τους μέχρι σήμερα "άλλους" ισχυρούς. Μιας και η Αμερική δε μπόρεσε ή δεν πρόλαβε, μετά την πανδημία, ν' αναδειχθεί σε μία "παγκόσμια υπερδύναμη" χωρίς αντίπαλο! Τήν πρόλαβαν μάλλον οι εξελίξεις στην Ουκρανία και ο νέος "άξονας" Ρωσίας και Κίνας...
 
- Ο ΙΔΙΟΣ ο Μπάιντεν, ο οποίος είχε πει το 1997 (από άλλη θέση) ότι "το μόνο πράγμα που θα μπορεί να προκαλέσει μια σθεναρή και εχθρική ρωσική απάντηση, θα ήταν εάν το ΝΑΤΟ επεκταθεί μέχρι τις χώρες της Βαλτικής", σήμερα βλέπει (ως πρόεδρος) να επαληθεύεται! Η Ρωσία δεν άντεξε άλλο να τήν περικυκλώνουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ (σα να λέμε των ΗΠΑ) και στην ιδέα και μόνο πως θα συμβεί το ίδιο και με τη γείτονα Ουκρανία, αντέδρασε. Και γρήγορα μάλιστα, μιας κι ένας Γ' παγκόσμιος πόλεμος βρισκόταν σε αναμονή. Ο ίδιος ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ ανέφερε σήμερα πως, "εάν ο πόλεμος επεκταθεί πέρα απ' τα σύνορα της Ουκρανίας, θα είναι ολέθριο γα την ανθρωπότητα". Και αυτό δεν το θέλει κανένας...
 
- ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ "αγκάθι" τούτη τη στιγμή είναι το "ενεργειακό", το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Και μόνο αυτό σπέρνει τον πανικό σε ΗΠΑ και ΕΕ, αλλά και στους λαούς που εξαρτώνται απ' αυτά. Στέλνει το Μπάιντεν στην "αγκαλιά του Μαδούρο(!) και στο Ιράν ακόμα για διαπραγματεύσεις, ώστε να εξασφαλίσει τη δική του ενέργεια (πετρέλαιο) και ας πάνε να "πνιγούν" τα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ! Τόν ακολουθεί η Γερμανία, με το δικό της τρόπο και με την εξαγγελία αμυντικού προγράμματος "μαμούθ" (100 δις!), αρκεί να εξασφαλίσει τη δική της επάρκεια και δύναμη, ως "μεγάλη χώρα" και ας πάνε να κάνουν το ίδιο ("πνιγούν") τα άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ, τα οποία και συνεδρίασαν σήμερα και αποφάσισαν την απεξάρτησή απ' τη Μόσχα στον τομέα της ενέργειας, πολύ πριν το ...2030! Μέχρι τότε, "γεμίζουμε τις δεξαμενές"! Προτού κλείσει τη στρόφιγγα ο Πούτιν, ως αντίποινα στα αντίποινα! Των ΗΠΑ δηλαδή (και της Μ. Βρετανίας) που αποφάσισαν εμπάργκο στα πετρέλαια της Ρωσίας! Τίποτε δηλαδή, αφού δεν κάνει το ίδιο και η ΕΕ, μιας και Γερμανία - Βουλγαρία θ' ασκήσουν "βέτο" σε μία τέτοια απόφαση! Η ενωμένη, κατά τα άλλα, ΕΕ! Αν και ο Πούτιν τά είχε προμελετήσει όλα αυτά πριν επιτεθεί. "Η Ρωσία ξέρει πού να προωθήσει το πετρέλαιό της, αν τό απορρίψουν ΗΠΑ και ΕΕ", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα ενέργειας, εννοώντας την Κίνα και όχι μόνο...
 
- ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ, ως χώρα, να έχουμε δική μας ενέργεια, αλλά όλα τα υποθαλάσσια κοιτάσματα είναι, αφενός μεν υποθηκευμένα όπως και ολόκληρη η χώρα, αφετέρου δε τά μισά τά διεκδικεί η Τουρκία...
 
πηγή φωτό: tovima.gr
Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Ομάδα Μάχης του αεροπλανοφόρου (CVN-75) USS Harry Truman, ρωσικά σκάφη και πολλά πυρηνικά...

Το αντιτορπιλικό USS Bainbridge κλάσης Arleigh Burke και η πλέον σύγχρονη φρεγάτα του ρωσικού Ναυτικού Admiral Kasatonov κινούνται στο βόρειο Αιγαίο, η πρώτη ως «περιφερειακή» συνοδεία του αεροπλανοφόρου (CVN) USS Harry Truman και η δεύτερη στην περιοχή του ρωσικού αγκυροβολίου στα νοτιοανατολικά της Λήμνου.

Γενικά το βόρειο Αιγαίο έχει συγκεντρώσει, σε πολύ μικρή έκταση, τεράστια -ίσως την μεγαλύτερη, αναλογικά ναυτική δύναμη αυτή την στιγμή στον πλανήτη- και αυτό δεν είναι και τόσο… καλό, αφού σχεδόν όλα τα πλοία διαθέτουν πυρηνικά όπλα: Η Ομάδα Μάχης του πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου (CVN-75) USS Harry Truman, με έξι πολεμικά πλοία εκ των οποίων το ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο κατά την πάγια αμερικανική τακτική των Battle Group, το αντιτορπιλικό USS Bainbridge, η ρωσική φρεγάτα Admiral Kasatonov το οποίο πιθανότατα έχει πυρηνικές κεφαλές και ένα, ρωσικό υποβρύχιο που την συνοδεύει.

Το πανίσχυρο (CVN-75) USS Harry Truman, έχει δεκάδες πυρηνικές κεφαλές στις αποθήκες οπλισμού του 103.000 τόνων σκάφους του. Μεταφέρει το λιγότερο 75 μαχητικά αεροσκάφη (μάξιμουμ 96) και μπορεί να κερδίσει έναν πόλεμο από μόνο του.

Γενικά, η περιοχή μεταξύ Χαλκιδικής και Λέσβου, πρέπει να είναι η πιο στρατικοποιημένη και πυρηνικοποιημένη περιοχή του πλανήτη, αυτή την στιγμή.

Σε «απόσταση αναπνοής» η Αλεξανδρούπολη που δέχεται σχεδόν καθημερινά αμερικανικά στρατεύματα και εφόδια για την Ρουμανία και την Πολωνία

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Bainbridge, η κλάση του οποίου θεωρείται η καλύτερα οπλισμένη κλάση παγκοσμίως, έχει εκτόπισμα 9.200 τόνους, μήκος 155 μέτρα και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα άνω των 30 κόμβων και με τους πυραύλους cruise Tomahawk Block II TLAM-A (BGM-109) αποτελεί ένα «πλωτό πυροβολείο»: 96 «κελιά», μπορούν ανά πάσα στιγμή να εκτοξεύσουν ότι μπορεί να εκτοξευτεί από το αμερικανικό Ναυτικό.

Από πυραύλους cruise (πιθανόν και με πυρηνικές κεφαλές), μέχρι βλήματα επιφανείας-επιφανείας, αντιαεροπορικά βλήματα, ανθυποβρυχιακά κλπ.

Οι αμερικανικοί BGM-109 έχουν ακτίνα 2.500 χλμ. και μπορούν να πλήξουν ρωσικούς στόχους στην Ουκρανία αλλά και στο εσωτερικό της Ρωσίας.

Η ρωσική φρεγάτα υπερέχει μόνο στα «νιάτα» και σε ένα εντυπωσιακό όπλο: Σε αντίθεση με τα 30 χρόνια που έχει το αμερικανικό αντιτορπιλικό στην θάλασσα, μετράει μόλις 18 μήνες υπηρεσίας, αφού ναυπηγήθηκε εισήλθε σε υπηρεσία το 2020, μετά από… ένδεκα χρόνια ναυπήγησης (το σχέδιο άλλαξε μετά την έναρξη της ναυπήγησης για να μπορεί να μεταφέρει πυραύλους cruise Kalibr).

Διαθέτει πυραύλους cruise Kalibr (16), της έκδοσης 3Μ-14/3Μ-14Τ ακτίνας δράσης τα 2500 χλμ. αλλά μπορεί να έχει και… εκπλήξεις το η σύνθεση του οπλικού της φορτίο: Οι Ρ-800 Oniks ή οι μη ανασχέσιμοι πύραυλοι Zircon, εναλλακτικά μπορεί να αποτελούν το οπλοστάσιο μέσα στα κελιά της.

Ο 3M22 Zircon, πολυηχητικό βλήμα με ταχύτητα 9 Mach αποτελεί εφιάλτη για τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα καθώς μπορεί να προσβάλλει σκάφη επιφανείας από αποστάσεις της τάξης των 400 χλμ. χωρίς να μπορεί να αναχαιτιστεί από τα υπάρχοντα συστήματα εγγύς αμύνης.

Mάλλον, βάσει τις ρωσικής τακτικής μίξης των όπλων το Admiral Kasatonov διαθέτει τουλάχιστον τέσσερις Zircon.

Το πλοίο είχε ελλιμενιστεί για λίγες ώρες τον Μάρτιο του 2021 στο λιμάνι του Πειραιά για να εκπροσωπήσει τη Ρωσία στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Θα κάνουμε πολύ καιρό να το ξαναδούμε στα ελληνικά λιμάνια…

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Οι δυνάμεις του ρωσικού Στρατού προελαύνουν στο εσωτερικό της πόλης από τέσσερις κατευθύνσεις

H ρωσική πολεμική μηχανή που από χθες το βράδυ ξεκίνησε την τελική επίθεση για την κατάληψη του Κιέβου και την εκδίωξη του καθεστώτος που εγκαθιδρύθηκε στην χώρα μετά το πραξικόπημα του 2014, ανέβασε στροφές εδώ και μία ώρα, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του ρωσικού Γενικού Επιτελείου στο defencenet.ru.

Ουκρανοί στρατιώτες παραδίδονται κατά δεκάδες (σε μία περίπτωση νωρίς σήμερα το πρωί παραδόθηκε ένας ολόκληρος λόχος) στις ρωσικές μηχανοκίνητες φάλαγγες που εισέρχονται πλέον με μεγάλη ορμή από το βορειοδυτικό άκρο του Κιέβου.

«Υπάρχουν πραγματικές μάχες στους δρόμους τώρα», δήλωσε στο AFP ένας Ουκρανός υπολοχαγός των αλεξιπτωτιστών. «Προσπαθούμε να απωθήσουμε τους Ρώσους, αλλά δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε πλήρως. Η κατάσταση είναι πολύ ασταθής». 

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επιτεθεί στο Κίεβο από τέσσερις κατευθύνσεις πλέον: Από τα βορειοδυτικά (κατεύθυνση αεροδρομίου Αντόνοφ), από τα δυτικά, όπου οι αλεξιπτωτιστές έχουν καταφέρει χωρίς την υποστήριξη δυνάμεων τεθωρακισμένων να προελάσουν με ταχύτητα, από τα νοτιοδυτικά και από τα βορειοανατολικά, όπου μία δεύτερη φάλαγγα έχει πετύχει να μπει στην περιοχή προερχόμενη από την Λευκορωσία.

Η μεγάλη φάλαγγα των 64 χλμ. από την Λευκορωσία, που οι ευφάνταστοι «αναλυτές» των ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών έλεγαν ότι «Έχει ξεμείνει από καύσιμα και οι Ρώσοι δεν έχουν να φάνε» (για να είμαστε ακριβείς αυτό μετέδιδαν και οι αμερικανικές πηγές), «μοιράζει» τις δυνάμεις της σε όλη την περίμετρο του Κιέβου.

Ο μοναδικός διάδρομος που έχει μείνει ανοικτός είναι στα νότια της πόλης, από όπου διαφεύγουν οι ολιγάρχες και οι καθεστωτικοί με τα πολύτελή τους αυτοκίνητα υπό την προστασία των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας του καθεστώτος.

Το Ιρπίν, η Μπούχα, κωμοπόλεις των προαστίων έχουν καταληφθεί από τους Ρώσους που μάχονται με απίστευτο πάθος.

Ένας άλλος άξονας κατευθύνεται στην περιοχή Φαστόβ του Κιέβου. 

Στρατηγικός στόχος των Ρώσων: Οι κτιριακές υποδομές του καθεστώτος, όπως οι υπηρεσίες πληροφοριών, τα αστυνομικά κτίρια, τα κτίρια των δυνάμεων εσωτερικής ασφάλειας κλπ. πρώτα απογυμνώνονται και εν συνεχεία καταστρέφονται.

Στόχος τους: Η επόμενη ημέρα στην Ουκρανία να μην θυμίζει σε κανέναν τα καθεστώτα Ποροσένκο και Ζελένσκι.

Tρία χωριά της περιοχής του Κιέβου – Demidov, Dymer, Kozarovichi έχουν καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις

H κατάσταση για τους Ουκρανούς που πίστεψαν τους δυτικούς ότι θα τους βοηθούσαν, είναι πλέον τραγική: Μιλώντας στο Fox News, ο Αμερικανός συνταγματάρχης,ο Ντάγκλας Μακγκρέγκορ επιβεβαίωσε ότι «Όλα τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν σε μεγάλο βαθμό περικυκλωθεί και αποκοπεί. Στα νοτιοανατολικά 30.000-40.000 Ουκρανών στρατιωτών κι αν δεν παραδοθούν μέσα στις επόμενες 24 ώρες, υποθέτω ότι οι Ρώσοι θα τους αφανίσουν»

Και διατύπωσε την εκτίμηση ότι η ρωσική προέλαση θα σταματήσει στο Δνείπερο και δεν θα προχωρήσει δυτικά προς το Λβιβ: «Δεν ενδιαφέρεται να διασχίσει τον Δνείπερο και να κατευθυνθεί δυτικά προς τα πολωνικά σύνορα.

Πιστεύω θα διαπιστώσετε και από τις διαπραγματεύσεις ότι είναι πρόθυμος να κατακτήσει ουδέτερη αυτή την περιοχή σύμφωνα με το αυστριακό ή το φινλανδικό μοντέλο.

Αυτή τη στιγμή η Ρωσία ήδη ακουμπάει την Εσθονία και τμήμα της Λετονίας και η Λευκορωσία φυσικά ακουμπάει τη Λιθουανία» ανέφερε σε άλλο σημείο.

Δεν τον ενδιαφέρει να πάει σε πόλεμο μαζί μας και διαθέτει έναν στρατό που είναι υπερβολικά μικρός για αυτόν τον σκοπό. Και το γνωρίζει. Η οικονομία του είναι μικρότερη απ’ την οικονομία της Νότιας Κορέας.

Έτσι, δεν επιζητά κάτι τέτοιο. Εμείς του καταλογίζουμε πράγματα που δεν θέλει να κάνει κατά τη συνηθισμένη μας προσπάθεια να δαιμονοποιήσουμε τον ίδιο και τη χώρα του. Πρέπει να θυμόμαστε ότι η Ουκρανία είναι η 4η χειρότερη χώρα από τις 158 χώρες του πλανήτη, όσον αφορά τη διαφθορά» είπε.

Το ζήτημα είναι αν έχει εμπιστοσύνη στους δυτικούς  η Ρωσία ότι όντως η δυτική Ουκρανία θα ουδετεροποιηθεί.

Ακόμα και περίκλειστο κράτος (αφού η Ρωσία θα έχει πλήρη έλεγχο των ακτών της Μαύρης Θάλασσας) μπορεί να αποτελέσει «βατήρα» δημιουργίας ταραχών στην ανατολική περιοχή

Και ο Αμερικανός συνταγματάρχης είπε και κάτι άλλο πολύ ενδιαφέρον: «Αυτή η Ουκρανία δεν είναι η φιλελεύθερη δημοκρατία, το λαμπερό παράδειγμα που λένε όλοι. Απέχει πάρα πολύ από αυτό.

Ο κ. Ζελένσκι έχει φυλακίσει δημοσιογράφους και την αντιπολίτευσή του. Νομίζω ότι δεν πρέπει να εμπλακούμε. Ο αμερικανικός λαός πιστεύει ότι δεν πρέπει να εμπλακούμε.

Οι Ευρωπαίοι πιστεύουν ότι δεν πρέπει να εμπλακούμε. Και πρέπει να σταματήσουμε να στέλνουμε όπλα και να ενθαρρύνουμε τους Ουκρανούς να πεθάνουν σε μια απέλπιδα προσπάθεια» εξήγησε.

Και κατέληξε: «Δεν βλέπω κανέναν λόγο για τον οποίο θα έπρεπε να πολεμήσουμε τους Ρώσους για κάτι για το οποίο μιλούν εδώ και χρόνια κι εμείς απλώς επιλέγαμε να το αγνοούμε. Και το πιο σημαντικό είναι ότι ο πληθυσμός εκεί είναι ολόιδιος με τον δικό τους (είναι Ρώσοι). Αυτό είναι το τόσο ενοχλητικό…».

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Το κείμενο που θα διαβάσετε είναι η χαρά του συνωμοσιολόγου, του ψεκασμένου, του οπαδού του Τραμπ, τέλος πάντων.
Φυσικά όπως σε κάθε θεωρία συνωμοσίας τίποτε δεν μπορεί να αποδειχτεί, παρά μόνο εικασίες και φανταστικά σενάρια από το μυαλό των συνωμοσιολόγων που τις πιστεύουν.

Η νέα θεωρία συνωμοσίας λοιπόν έχει να κάνει με το νούμερο 68, το οποίο εμφανίζεται στο άθροισμα των ημερομηνιών των δυο παγκοσμίων πολέμων και από καθαρή τύχη και στο άθροισμα της ημερομηνίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν και η φαντασία των υποστηρικτών των θεωριών συνωμοσίας έχει πάρει φωτιά. «Αφού το 68 εμφανίζεται στους δυο παγκόσμιους πολέμους, και εμφανίζεται και στην εισβολή στην Ουκρανία, άρα κάτι κακό θα συμβεί, ίσως και νέος παγκόσμιος πόλεμος» λένε με περίσσια σιγουριά.

Είναι αυτό που λέμε βούτυρο στο ψωμί τους. Οι θεωρίες συνωμοσίας τους κάνουν να νιώθουν ζωντανοί. Αλλά ας δούμε με αριθμούς τι ακριβώς έχουν σκαρφιστεί για να στηρίξουν τη θεωρία τους.

Το άθροισμα

Ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει σαν ημερομηνία που ξέσπασε την 28η Ιουλίου του 1914. Οι συνωμοσιολόγοι λοιπόν λένε: 28/7/1914= 28+7+19+14 το οποίο μας δίνει το νούμερο 68

Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει σαν ημερομηνία που ξέσπασε την 1η Σεπτεμβρίου του 1939. Και πάλι οι συνομωσιολόγοι αυθαίρετα και χωρίς καμία λογική κάνουν την εξής πράξη: 01/09/1939= 1+9+19+39 το οποίο μας δίνει και πάλι το νούμερο 68.

Και το κερασάκι στην τούρτα της συνωμοσίας έρχεται με τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η εισβολή έγινε την 24η Φεβρουαρίου του 2022, το οποίο σύμφωνα με αυτούς μεταφράζεται σε 24/2/2022= 24+2+20+22 που μας δίνει ξανά το άθροισμα 68.

Και για να σοβαρευτούμε, τίποτε από αυτά δεν σημαίνει το παραμικρό. Εξάλλου ο τρόπος που προσθέτουν το έτος κάθε πολέμου το οποίο χωρίζουν στα δυο είναι πέρα για πέρα αυθαίρετο και απλά τους εξυπηρετεί.

in.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Κωνσαντόπουλος κατέθεσε αναφορά στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως με αίτημα υπαγωγής των μαθητών Γ’ τάξης του Λυκείου Ευηνοχωρίου σε ειδική κατηγορία νόμου.

Αναλυτικά:

Κυρία Υπουργέ,
Σας κοινοποιώ την υπ΄ αριθμ. 15/1-3-2022 Πράξη του Συλλόγου Διδασκόντων του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου Ευηνοχωρίου, με την οποία ομόφωνα οι ο Σύλλογος αιτείται την υπαγωγή τεσσάρων (4) μαθητών από το Γαλατά, ενός (1) μαθητή από το Κρυονέρι και ενός (1) μαθητή από το Περιθώρι, που φοιτούν στην Γ’ τάξη του Λυκείου και θα συμμετέχουν στις Πανελλαδικές 2022, σε ειδικό καθεστώς σύμφωνα με το άρθρο 68 του ν. 4653/2020 (ΦΕΚ Α΄ 12).

Την 11η Δεκεμβρίου η Αιτωλοακαρνανία επλήγη από ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα πλημμύρες και εκτεταμένες ζημιές σε υποδομές, επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Τεράστια είναι τα προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή του Ευηνοχωρίου. Η γέφυρα του ΟΣΕ κατέρρευσε προκαλώντας προβλήματα στην υδροδότηση, τα οποία αντιμετωπίζονται με προσωρινές λύσεις, ενώ η γέφυρα για την κίνηση των αυτοκινήτων υπέστη καθίζηση με αποτέλεσμα την διακοπή της κυκλοφορίας.

Η αδυναμία διέλευσης από τη γέφυρα του Ευηνοχωρίου σημαίνει και την αποκοπή της παλιάς εθνικής οδού στο σημείο αυτό. Οι μαθητές των γύρωθεν κοινοτήτων αναγκάζονται να διανύουν καθημερινά άνω των 30 χλμ παραπάνω για να φτάσουν στο σχολείο τους και στις εξωσχολικές τους δραστηριότητες. Το αποτέλεσμα είναι να υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία, να χάνουν πολύτιμο χρόνο από το διάβασμά τους αλλά και οι οικογένειές τους να επωμίζονται πολλαπλάσια έξοδα. Θα πρέπει δε να σημειωθεί, ότι η καθίζηση της γέφυρας έχει επηρεάσει αρνητικά ολόκληρη την οικονομία της περιοχής, με άμεσο αντίκτυπο και στις οικογένειες των μαθητών, που βρίσκονται αντιμέτωπες με μια νέα πραγματικότητα. Μάλιστα, λόγω της διακοπής των δρομολογίων των ΚΤΕΛ, που είχε μεσολαβήσει, οι μετακινήσεις γίνονται μετ’εμποδίων.

Με τα δεδομένα αυτά, χρειάζονται άμεσα ενέργειες εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας για την υπαγωγή των μαθητών αυτών που πρόκειται να συμμετέχουν στις Πανελλαδικές 2022 στο ειδικό καθεστώς που περιγράφει ο νόμος, αφού πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις.

Παρακαλώ για την απάντησή σας και τις δικές σας ενέργειες.

Ο Αναφέρων Βουλευτής
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η απαγόρευση θα περιλαμβάνει συνολικά την παροχή ενέργειας από τη Ρωσία, όπως πετρέλαιο, υγροποιημένο φυσικό αέριο και άνθρακα – Η Μόσχα απειλεί με εμπάργκο τον Nord Stream I – Το ταξίδι Αμερικανών διπλωματών στη Βενεζουέλα και η επαναπροσέγγιση με τον Μαδούρο μετά την ρωσική επίθεση στην Ουκρανία

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν είναι έτοιμη να επιβάλει απαγόρευση στις εισαγωγές ρωσικής ενέργειας από τις ΗΠΑ σήμερα Τρίτη χωρίς τη συμμετοχή των Ευρωπαίων συμμάχων της, σύμφωνα με το Bloomberg – μία κίνηση με περισσότερο συμβολική σημασία, αφού η αμερικανική οικονομία είναι εξαρτημένη από το ρωσικό πετρέλαιο σε ποσοστό μόλις 3%, η οποία ωστόσο εκτιμάται ότι θα εκτινάξει σε νέα ύψη τις τιμές της ενέργειας.

Η απαγόρευση, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες θα γίνει σήμερα στις 17:45 θα περιλαμβάνει ρωσικό πετρέλαιο, υγροποιημένο φυσικό αέριο και άνθρακα. Η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση με τους Ευρωπαίους συμμάχους, οι οποίοι εξαρτώνται περισσότερο από τις ΗΠΑ στη ρωσική ενέργεια, αναφέρει πηγή που μίλησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν δέχεται πιέσεις να δράσει ακόμη παραπάνω, από τα τέλη του περασμένου μήνα, όταν ο ηγέτης της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε μια απρόκλητη και αιματηρή εισβολή στην Ουκρανία.

Αξίζει να σημειωθεί πως και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα το σχέδιό της για διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας και ενίσχυση της ενεργειακής της ασφάλειας, προκειμένου να μειώσει την εξάρτησή της από την Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

«Οδούς διαφυγής» από τα ρωσικά καύσιμα προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση

Για την οριστική της απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο προετοιμάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία συνεχίζεται και οι 27 βρίσκονται σε ένα «εργασιακό» αδιέξοδο.

Τα περισσότερα κράτη – μέλη της ΕΕ απευθύνουν έκκληση για την εξεύρεση νέων προμηθευτών φυσικού αερίου και την επιτάχυνση της κατασκευής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την ώρα που νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην ΕΕ καλούνται να αντιμετωπίσουν το διαρκώς αυξανόμενο κόστος ενέργειας.

Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να παρουσιάσει τις προτάσεις της για την απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο, που σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνει ένα πακέτο μέτρων που θα εστιάζουν στην διαφοροποίηση των προμηθευτών, στην ενίσχυση της κατασκευής μονάδων παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στην προστασία πολιτών και επιχειρήσεων από το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος.

Η Μόσχα απειλεί με εμπάργκο τον Nord Stream I

Εν τω μεταξύ άνοδο έως και 32% σημείωσαν τα ευρωπαϊκά futures φυσικού αερίου μετά τις απειλές της Ρωσίας ότι θα κόψει τις ροές φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream Ι, ως αντίποινα για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο. Πρόκειται όπως σημειώνει το Newmoney.gr για έναν σημαντικό αγωγό φυσικού αερίου προς τη Γερμανία και η Μόσχα προειδοποιεί ότι η τιμή του πετρελαίου θα ξεπεράσει τα 300 δολάρια.

Πάντως, ακόμα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, αναφέρει ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Αλεξάντερ Νόβακ. Χθες Δευτέρα, οι τιμές του φυσικού αερίου ενισχύθηκαν έως και 79%. Ο Nord Stream προμήθευσε την Ευρώπη με 59 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου πέρυσι, περί το 40% των ρωσικών εξαγωγών στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

«Η απόρριψη του ρωσικού πετρελαίου θα οδηγούσε σε καταστροφικές συνέπειες για την παγκόσμια αγορά», είπε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση της Ρωσίας ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Αλεξάντερ Νόβακ, λέγοντας ότι το πετρέλαιο θα ξεπεράσει τα 300 δολάρια το βαρέλι.

Στροφή στον Μαδούρο από τον Μπάιντεν

Υπενθυμίζεται πως χθες το Associated Press είχε δημοσιεύσει σχετικό ρεπορτάζ στο οποίο αποκάλυπτε πως η Ουάσινγκτον βρισκόταν κοντά στο να επιβάλλει εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο γι αυτό και τις τελευταίες ημέρες είχε εξαπολύσει διπλωματικό μπαράζ προκειμένου να προσεγγίσει το καθεστώς Μαδούρο στη Βενεζουέλα έτσι ώστε να απαλύνει τις όποιες επιπτώσεις από το εμπάργκο στη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το AP, ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ ταξίδεψαν με μεγάλη μυστικότητα στη Βενεζουέλα (με την οποία μέχρι πρότινος οι ΗΠΑ είχαν έως και εχθρικές σχέσεις) το Σαββατοκύριακο σε μια προσπάθεια να αναθερμάνουν τις εχθρικές τους σχέσεις με τον κορυφαίο σύμμαχο του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Λατινική Αμερική, έναν κορυφαίο εξαγωγέα πετρελαίου του οποίου η επανείσοδος στις αμερικανικές αγορές ενέργειας θα μπορούσε να μετριάσει τις επιπτώσεις από ένα πιθανό εμπάργκο πετρελαίου στη Ρωσία. Ο λόγος φυσικά για την Βενεζουέλα.

Το αποτέλεσμα των συνομιλιών των ΗΠΑ με την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο δεν ήταν άμεσα σαφές. Η αιφνιδιαστική επίσκεψη προέκυψε μετά από μήνες αθόρυβης οπισθοχώρησης από μεσάζοντες -Αμερικανούς λομπίστες, νορβηγούς διπλωμάτες και διεθνή στελέχη του πετρελαίου- οι οποίοι πίεζαν τον Μπάιντεν να επανεξετάσει την αποτυχημένη εκστρατεία «μέγιστης πίεσης» για την ανατροπή του Μαδούρο που κληρονόμησε από την κυβέρνηση Τραμπ.

Η ώθηση για μια ριψοκίνδυνη προσέγγιση του Μαδούρο – στον οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις και κατηγορείται στη Νέα Υόρκη για διακίνηση ναρκωτικών – απέκτησε πρόσθετο επείγοντα χαρακτήρα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις επακόλουθες αμερικανικές κυρώσεις, οι οποίες υπόσχονται να αναδιατάξουν τις παγκόσμιες συμμαχίες και να προσθέσουν στην άνοδο των τιμών του φυσικού αερίου οδηγώντας ήδη τον πληθωρισμό σε υψηλό τεσσάρων δεκαετιών.

Επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας ήταν ο Χουάν Γκονζάλες, ανώτερος διευθυντής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας για το Δυτικό Ημισφαίριο, σύμφωνα με δύο άτομα που ενημερώθηκαν για την επίσκεψη υπό τον όρο της ανωνυμίας για να συζητήσουν την πολιτική των ΗΠΑ.

Τον συνόδευε ο πρεσβευτής Τζέιμς Στόρι, ο κορυφαίος διπλωμάτης των ΗΠΑ στο Καράκας όταν η κυβέρνηση Τραμπ διέκοψε τις σχέσεις με τον Μαδούρο το 2019 και αναγνώρισε τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ως νόμιμο πρόεδρο της χώρας. H παρουσία ενός άλλου αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του Ρότζερ Κάρστενς, του ειδικού προεδρικού απεσταλμένου για θέματα ομήρων, είχε αναζωπυρώσει τις ελπίδες ότι ο Μαδούρο μπορεί να είναι πρόθυμος να απελευθερώσει Αμερικανούς κρατούμενους ως ένδειξη καλής θέλησης προς την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Ο Κάρστενς είχε ταξιδέψει στο Καράκας τον Δεκέμβριο και συναντήθηκε στη φυλακή με έξι στελέχη πετρελαϊκών εταιρειών της Citgo με έδρα το Χιούστον, τον πρώην Αμερικανό πεζοναύτη Μάθιου Χιθ και δύο πρώην μέλη των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ που συνελήφθησαν για μια αποτυχημένη επιδρομή με στόχο την ανατροπή του Μαδούρο που οργανώθηκε από τη γειτονική Κολομβία.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει εδώ και αρκετό καιρό το ενδεχόμενο να χαλαρώσει τις σκληρές πετρελαϊκές κυρώσεις στη Βενεζουέλα με αντάλλαγμα τη δέσμευση του Μαδούρο να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις με τους αντιπάλους του, τις οποίες διέκοψε το περασμένο φθινόπωρο, όταν ένας βασικός σύμμαχός του εκδόθηκε στις ΗΠΑ με κατηγορίες για διαφθορά, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

πηγή: protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Στ. Αραχωβίτης: Πλήρης εγκατάλειψη στην φροντίδα και την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Ο «νόμος Βορίδη» 4830/2021 για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς παρέκλινε από την ευρωπαϊκή πρακτική για την φροντίδα και την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και φόρτωσε όλες τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επιπλέον, το 2021 οι δήμοι έμειναν με μηδενική χρηματοδότηση. Κατά συνέπεια οι δήμοι και οι δημοτικοί φορείς τους, βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα τιτάνιο έργο, αλλά χωρίς κονδύλια για να το επιτελέσουν.

Ως αποτέλεσμα, και παρά τη ρητή δέσμευση του Υπουργείου Εσωτερικών, το έργο της φροντίδας, της τροφής, της περίθαλψης και των στειρώσεων των αδέσποτων ζώων συντροφιάς αφέθηκε στις πλάτες της Τ.Α, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις συνθήκες υγιεινής και καλής διαβίωσης των ζώων, για τους αιρετούς αλλά και τη δημόσια υγεία.

Η λανθασμένη απόφαση για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς μάλιστα την ανάλογη μεταφορά πόρων και προσωπικού, είναι όχι μόνον αντίθετη στις συνταγματικές προβλέψεις, αλλά και εγκληματική για τα αδέσποτα ζώα που υποφέρουν από την αδιαφορία της Κυβέρνησης.

Για το λόγο αυτό με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα, ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στ. Αραχωβίτης από κοινού με 56 βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητούν απαντήσεις στα ερωτήματα:

  1. Ποιά είναι τα ποσά χρηματοδότησης των ΟΤΑ για την κάλυψη των εξόδων, για την επιτέλεση του έργου της φροντίδας και της περίθαλψης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σε εφαρμογή του Νόμου 4830/2021 που αποδόθηκαν κατά το 2021 σε αυτούς;
  2. Ποιά είναι η αντίστοιχη πρόβλεψη για πόρους που εκτιμάται ότι απαιτούνται και που θα κατευθυνθούν προς τους ΟΤΑ κατά το 2022 για την εξυπηρέτηση των αναγκών περίθαλψης και φροντίδας των ζώων συντροφιάς;
  3. Πότε προβλέπεται να αποδοθούν τα ποσά αυτά;

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Αθήνα, 8 Μαρτίου 2022

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς

  1. Οικονομικών
  2. Εσωτερικών

 

Θέμα: «Χρηματοδότηση των ΟΤΑ για τη φροντίδα και την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς κατ’ εφαρμογή του Νόμου 4830/2021»

Με το νέο Νόμο 4830/2021, συντελέστηκε η πλήρης μεταφορά της αρμοδιότητας για τη φροντίδα και τη περίθαλψη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κατά τη διάρκεια της ψήφισης του εν λόγω Νόμου, υπήρξε η ρητή δέσμευση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών για την χρηματοδότηση κατά το 2021 των Δήμων και δημοτικών φορέων προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις δαπάνες φροντίδας και περίθαλψης των ζώων.

Τα τελευταία χρόνια, η χρηματοδότηση, τακτική και έκτακτη, των δήμων  βαίνει διαρκώς μειούμενη. Αποκορύφωμα της αδιαφορίας από την κυβέρνηση της ΝΔ, τόσο για τους δήμους όσο και για τα αδέσποτα ζώα, ήταν το έτος 2021 που δεν υπήρξε, για πρώτη φορά μετά το 2015, καθόλου χρηματοδότηση για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων. Σημειώνεται ότι ροή χρηματοδότησης των Δήμων τον τελευταίο χρόνο υπάρχει αποκλειστικά για τα ενταγμένα από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμα "Φιλόδημος" έργα για τα αδέσποτα ζώα. Σύμφωνα δε με την ΚΕΔΕ, και τα απολογιστικά στοιχεία που συγκέντρωσε η ΚΕΔΕ από τους δήμους της χώρας, προκύπτει πως οι δήμοι κατέβαλαν το 2021 το ποσό των 22.600.000 € για δημιουργία και λειτουργία δημοτικών καταφυγίων και σημείων σίτισης, κόστος τροφών, ιατρικά έξοδα, ενίσχυση φιλοζωικών σωματείων, κάλυψη λειτουργικών δαπανών.

Επειδή η πλήρης μεταφορά της αρμοδιότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεπάγεται και την ανάληψη της σχετικής οικονομικής υποχρέωση

Επειδή χωρίς την ανάλογη οικονομική κάλυψη των λειτουργικών εξόδων  για την επιτέλεση του έργου της φροντίδας και της περίθαλψης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην ουσία οδηγεί σε πλημμελή αν όχι πλήρη αδυναμία υποστήριξης της εν λόγω αρμοδιότητας,

Επειδή χωρίς την χρηματοδότηση αυτή είναι τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς αυτά που στην ουσία μένουν χωρίς την απαιτούμενη φροντίδα και περίθαλψη,

Επειδή οι δήμοι πρέπει να διαθέτουν ικανοποιητικά κονδύλια για τις στειρώσεις των αδέσποτων ζώων και κατάλληλα κτηνιατρεία για την διενέργειά τους

Επειδή, η μεταφορά αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς ανάλογη μεταφορά πόρων και προσωπικού είναι αντίθετη στις συνταγματικές προβλέψεις,

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

  1. Ποια είναι τα ποσά χρηματοδότησης των ΟΤΑ για την κάλυψη των εξόδων για την επιτέλεση του έργου της φροντίδας και της περίθαλψης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε εφαρμογή του Νόμου 4830/2021 που αποδόθηκαν κατά το 2021 σε αυτούς;
  2. Ποια είναι η αντίστοιχη πρόβλεψη για πόρους που εκτιμάται ότι απαιτούνται και που θα κατευθυνθούν προς τους ΟΤΑ κατά το 2022 για την εξυπηρέτηση των αναγκών περίθαλψης και φροντίδας των ζώων συντροφιάς;
  3. Πότε προβλέπεται να αποδοθούν τα ποσά αυτά;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

 

Αραχωβίτης Σταύρος

Γεροβασίλη Όλγα

Αλεξιάδης Τρύφων

Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)

Αυγέρη Θεοδώρα (Δώρα)

Αυλωνίτης Αλέξανδρος-Χρήστος

Βαγενά Άννα

Βαρδάκης Σωκράτης

Βαρεμένος Γιώργος

Βασιλικός Βασίλης

Βέττα Καλλιόπη

Γκαρά Αναστασία (Νατάσσα)

Γκιόλας Ιωάννης

Ελευθεριάδου Σουλτάνα (Τάνια)

Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

Ηγουμενίδης Νικόλαος

Θραψανιώτης Μανόλης

Καλαματιανός Διονύσης

Κασιμάτη Νίνα

Καφαντάρη Χαρά

Κόκκαλης Βασίλειος

Λάππας Σπυρίδων

Μάλαμα Κυριακή

Μαμουλάκης Χαράλαμπος (Χάρης)

Μάρκου Κωνσταντίνος

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μουζάλας Ιωάννης

Μπαλάφας Ιωάννης

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Μπουρνούς Ιωάννης

Μωραΐτης Αθανάσιος (Θάνος)

Νοτοπούλου Αικατερίνη

Ξανθόπουλος Θεόφιλος

Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Σάκης)

Παπαηλιού Γεώργιος

Παπανάτσιου Αικατερίνη

Πέρκα Θεοπίστη (Πέτη)

ΠούλουΠαναγιού (Γιώτα)

Ραγκούσης Ιωάννης

Σαντορινιός Νεκτάριος

Σαρακιώτης Ιωάννης

Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος)

Σκούφα Μπέττυ

Συρμαλένιος Νικόλαος

Τελιγιορίδου Ολυμπία

Τόλκας Άγγελος

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

Τσίπρας Γεώργιος

Φάμελλος Σωκράτης

Φίλης Νικόλαος

Φωτίου Θεανώ

Χαρίτσης Αλέξης

Χαρίτου Δημήτριος (Τάκης)

Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης

Χρηστίδου Ραλλία

Ψυχογιός Γεώργιος

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι βόλτες του Αλέξη Τσίπρα στην τουρκική μεγαλούπολη – Παρακολούθησε ποδοσφαιρικό αγώνα και δείπνησε με τον διεθνή ποδοσφαιριστή της Φενέρμπαχτσε και την οικογένειά του.

Ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε το τριήμερος της Καθαράς Δευτέρας στην Κωνσταντινούπολη, οικογενειακά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέρασε χαλαρές στιγμές με την οικογένειά του στην Τουρκία, όπως αποκάλυψε η σελίδα στο Facebook «xenagos Konstantinoupoli», προφανώς οι άνθρωποι που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας για να τον ξεναγήσουν στην Κωνσταντινούπολη.

Μάλιστα, πόσταραν και αρκετές φωτό από την παραμονή του Αλέξη Τσίπρα στην Κωνσταντινούπολη και τις επισκέψεις τους σε αξιοθέατα της πόλης.

Η ανάρτηση:

«07/03/2022 Ξενάγηση χωρίς πρωτόκολλα αλλά οικογενειακά αυτό το τριήμερο είχα την ευκαιρία να ξεναγήσω και να γνωρίσω από κοντά τον πρόεδρο του κόμματος Σύριζα και πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας κύριο Αλέξη Τσίπρα Ευχαριστώ πολύ και καλή αντάμωση».

Αλέξης Τσίπρας: Γεύμα με τον Δημήτρη Πέλκα

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής (6/3) στο Στάδιο Σουκρού Σαράτσογλου και παρακολούθησε το ισόπαλο (1-1) ντέρμπι της Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Πέλκα με την πρωτοπόρο του τουρκικού πρωταθλήματος Τράμπζονσπορ των Μανώλη Σιώπη και Τάσου Μπακασέτα.

Ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Κυριακής γευμάτισε με τον Δημήτρη Πέλκα, τους γονείς του, Μάκη και Ειρήνη και την σύντροφο του διεθνή μεσοεπιθετικού, Κυβέλη Μάρδα. Θυμίζουμε πως ο πατέρας της αγαπημένης του Πέλκα, Δημήτρης Μάρδας, είχε διατελέσει αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και Υφυπουργός Εξωτερικών επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάρτηση της συντρόφου του Πέλκα:

protothema.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μάχες στο πεδίο και στη… διπλωματία καθώς συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία για 13η ημέρα μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα.

Όλη η αγωνία εντοπίζεται στο αν θα διαφυλαχθούν, αυτή τη φορά, οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι για τους αμάχους και τι θα γίνει σε Κίεβο και Οδησσό, τις δυο πόλεις όπου η Μόσχα επικεντρώνει τις προσπάθειες κατάληψης.

Η προσωρινή κατάπαυση πυρός σε Σούμι, Χαρκίβ, Τσερνίχιφ και Μαριούπολη, για να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι για τους εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους, θα ισχύσει από τις 09:00 το πρωί.

Η Ουκρανία, μέσω του προέδρου της, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι επιτίθεται σε αμάχους και «ναρκοθέτησαν τον δρόμο που είχε συμφωνηθεί να χρησιμοποιηθεί για να μεταφερθούν τρόφιμα και φάρμακα στη Μαριούπολη».

Το Κίεβο, την ίδια ώρα, συνεχίζει να οχυρώνεται για να αντιμετωπίσει την επίθεση των Ρώσων, ενώ και στην Οδησσό αναμένεται η τελική επίθεση του ρωσικού στρατού.

Πηγή: newsit.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ