Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  10:06: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γ. Βαρεμένος συνέταξε και έδωσε στη δημοσιότητα άρθρο του οποίου ο τίτλος είναι: “Τα ανθρώπινα σκοτάδια και τα σύννεφα που “βρέχουν” ανυποψίαστους”

Το άρθρο του κ. Βαρεμένου έχει ως εξής:

Ως ένα “γκολ στην ευτυχία” παρουσίαζε εφημερίδα τον γάμο της μητέρας που τώρα κατηγορείται για το ανείπωτο: ότι σκότωσε το παιδί της. Έρεβος.

Το γκολ, προφανώς, επειδή ο σύζυγος και πατέρας των άτυχων παιδιών είναι ποδοσφαιριστής.

Ποια όμως είναι η πιθανή απάντηση στο ερώτημα πόσοι από τους αναγνώστες του μελωμένου τίτλου ένοιωθαν μέτοχοι έστω και σε ένα κομμάτι ευτυχίας του νεόνυμφου ζεύγους;

Η πιθανότερη, λοιπόν, απάντηση είναι:

πολλοί από αυτούς που σήμερα συγκεντρώνονται έξω από το σπίτι της κατηγορούμενης, απειλώντας να λυντσάρουν αυτήν και όσους σχετίζονται συγγενικά μαζί της και, σε κάθε περίπτωση, όσοι  προβάλλουν τις ζωές τους στις ζωές των άλλων.

Μα, θα ρωτήσει κάποιος, πώς προβάλλουν τις ζωές τους σε άλλες, τις οποίες αποδοκιμάζουν και ζητούν θάνατο;

Προφανώς επειδή, βλέποντας την κατάληξη, νοιώθουν καλύτερα να βρεθούν εκεί για να καταδικάσουν, ως χρηστοί και καλοί πολίτες, την φερόμενη ως δράστιδα του ανείπωτου εγκλήματος.

Αυτοί, μεταξύ των συγκεντρωμένων, που τυχόν ήταν γείτονες ή μακρινοί γνωστοί, είναι οι πρώτοι που έπεσαν από τα σύννεφα όταν ακούστηκε το ανήκουστο.

Οι άνθρωποι που εμφανίζονται μπροστά στις κάμερες μετά από εγκλήματα, είναι συνήθως αυτοί που πέφτουν από τα σύννεφα, απολύτως ανυποψίαστοι γι’ αυτό που συμβαίνει γύρω τους, σε βαθμό που νοιώθουν την ανάγκη να περιγράψουν δημοσίως και γοερά αυτή τους την πτώση.

Φρικώδη εγκλήματα, ακόμη και εναντίον ανυπεράσπιστων ψυχών, που τις έφεραν στον κόσμο για να τις βασανίσουν και τελικά να τις σκοτώσουν, πάντα υπήρχαν και, απ’ ό,τι αποδεικνύεται, υπάρχουν.

Το αν μπορεί να προληφθεί κάτι ή κατά το δυνατόν να αποτραπεί, εξαρτάται από την ωριμότητα μίας κοινωνίας πριν αρχίσει να κατεβαίνει από τα σύννεφα και να επιχειρεί να πάρει τον νόμο στα χέρια της.

Το θέμα πάνω απ’ όλα είναι αν, πώς και από ποιους θα μπορούσαν να σωθούν οι αθώες ψυχούλες που έτυχε, με το που είδαν το φως, να έρθουν αντιμέτωπες με τα ανθρώπινα σκοτάδια.

Ο όχλος μόνο να λυντσάρει γνωρίζει. Η γυναίκα που σήμερα κατηγορείται, φώναζε με αφορμή την δολοφονία της μικρής Άννυς από τον πατέρα της:

«Μην κάνετε παιδιά, ρε, αφού δεν τα θέλετε, που να σας τιμωρήσει ο θεός

Τότε ανήκε στον όχλο τώρα τον έχει απέναντί της. Όσο για τον θεό, έχει φοβηθεί προ πολλού τους αθεόφοβους, όπου κι αν βρίσκονται.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Με το διάταγμα που υπέγραψε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, οι δυτικές χώρες θα πρέπει να πληρώνουν σε ρούβλια το φυσικό αέριου, από την 1η Απριλίου.

Όπως είπε ο Ρώσος πρόεδρος σε δήλωσή του, οι ξένοι αγοραστές φυσικού αερίου από τη Ρωσία πρέπει να ανοίξουν λογαριασμούς σε ρωσικές τράπεζες σε ρούβλια και να πληρώνουν μέσω αυτών, από την 1η Απριλίου.

Αν οι πληρωμές δεν πραγματοποιηθούν, η Ρωσία θα παύσει τα υπάρχοντα συμβόλαια, σύμφωνα με τον Βλ. Πούτιν.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι οι δυτικές κυρώσεις προετοιμάζονταν από πριν και ότι ο οικονομικός πόλεμος κατά της Ρωσίας έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια.

Ο σκοπός της Δύσης, σύμφωνα με τον Βλ. Πούτιν, είναι να υπονομεύσει την ανάπτυξη της Ρωσίας. Οι ΗΠΑ θα δουν μεγάλα οφέλη από την παγκόσμια αποσταθεροποίηση και θα προσπαθήσουν να λύσουν τα προβλήματά τους σε βάρος άλλων, είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας και πρόσθεσε ότι η κίνηση της Ευρώπης για αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ θα οδηγήσει σε εκατομμύρια απώλειες θέσεων εργασίας στην Ευρώπη.

iefimerida.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

H Tομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ καλεί σε μία ακόμη αντιμπεριαλιστική συγκέντρωση. Αυτή τη φορά στο Μεσολόγγι.

Η ανακοίνωση:

Συγκέντρωση ενάντια στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, στην οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν, αλλά και για να κλείσουν τώρα οι βάσεις των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, διοργανώνει η ΚΟΒ Μεσολογγίου του ΚΚΕ, το Σάββατο 2 Απρίλη, στην κεντρική πλατεία της πόλης, στις 7:00 μ.μ.

Θα μιλήσει ο Θανάσης Χαστάς, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή επισκέφθηκε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Σπήλιος Λιβανός.

Αντικείμενο της συνεργασίας των δυο ανδρών ήταν η πρόοδος των εν εξελίξει έργων υποδομών αλλά και ο σχεδιασμός των νέων οδικών αξόνων που χρειάζεται ο νομός Αιτωλοακαρνανίας και συνολικά η Δυτική Στερεά Ελλάδα για την σύγχρονη ανάπτυξη της.

Συγκεκριμένα έγινε λεπτομερής συζήτηση για τα ακόλουθα σημαντικά αναπτυξιακά έργα:

1. Για τον Οδικό άξονα Αστακού - Πλατυγιαλιού - Ιόνιας Οδού, το Υπ. Υποδομών και Μεταφορών προτίθεται να αναθέσει τις υπολειπόμενες μελέτες που απαιτούνται για την ωρίμανση του έργου, μέσω της Συμφωνίας Πλαίσιο που υπεγράφη πρόσφατα, ώστε να ολοκληρωθεί το μελετητικό αντικείμενο για δημοπράτηση του έργου. Η ανάθεση αναμένεται να γίνει εντός του εξαμήνου με στόχο την ολοκλήρωση των μελετών έως το τέλος του 2022 ή τις αρχές του 2023.

2. Για την κάθετη σύνδεση Ιονίας Οδού – Αγρινίου και σύνδεσης Αγρίνιου - Καρπενησίου, έγινε εκτενής τεχνική συζήτηση από την οποία προέκυψαν συγκεκριμένες λύσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν στο Υπ. Υποδομών και Μεταφορών στη συνάντηση που θα λάβει χώρα άμεσα με πρωτοβουλία του δημάρχου Αγρινίου και όλων των ενδιαφερόμενων φορέων.

3. Παρουσίαση τεκμηριωμενης πρότασης Σπήλιου Λιβανού για την δημιουργία νέας εξόδου στην Ιόνια Οδό στη θέση Χαλαζιά Μεσολογγίου. Έγινε κατανοητό από τον Υπουργό Κώστα Καραμανλή και τους συνεργάτες του αφενός η ανάγκη που υπάρχει για άμεση πρόσβαση στο λιμάνι και την Ι.Π. του Μεσολογγίου για εμπορικούς και τουριστικούς σκοπούς και αφετέρου το χαμηλό κόστος της επένδυσης αυτής.
Η πλευρά του Υπ. Υποδομών και Μεταφορών υποδέχθηκε την πρόταση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, και δεσμεύτηκε να την μελετήσει και ακολούθως να την συνεκτιμήσει με τους παραχωρησιούχους και να επανέλθει άμεσα.

4. Για τα αντιπλημμυρικά έργα Ιονίας Οδού και την κατασκευή της Γέφυρα Ευήνου ο Υπουργός είπε ότι τις προηγούμενες μέρες δόθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος η απαιτούμενη περιβαλλοντική άδεια για τα έργα που θα εκτελέσει ο Παραχωρησιούχος, που για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας είναι περίπου 85 εκατ €.
Στα έργα αυτά περιλαμβάνεται και η κατασκευή νέας γέφυρας στον Εύηνο, όπως έχει ανακοινώσει το Υπουργείο.

5. Ο Σ. Λιβανός παρουσίασε, επίσης, την πρόταση δημιουργίας μιας σύγχρονης οδικής σύνδεσης Θέρμου - Ναυπάκτου και Θέρμου - Αγρινίου.
Αναπτύχθηκαν λεπτομερώς οι λόγοι αναβάθμισης του υπάρχοντος απαρχαιωμένου οδικού δικτύου, δηλ. η ανάπτυξη της περιοχής και κυρίως οι ασφαλείς διελεύσεις. Θα ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις εργασίας για να διερευνηθούν οι δυνατότητες ένταξης των μελετών του έργου αυτού σε κάποιο χρηματοδοτικό πλαίσιο.

6. Τέλος, ο Βουλευτής ενημερώθηκε λεπτομερώς για την πρόοδο των εργασιών του αυτοκινητοδρόμου Ακτίου-Αμβρακίας.
Το έργο προχωρά με πολύ γοργούς ρυθμούς και αποδεικνύεται έτσι η ορθότητα των επιλογών και των αποφάσεων που έλαβε ο Υπουργός Κώστας Καραμανλής για να ολοκληρωθεί επιτέλους το πολύπαθο αυτό έργο.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιος Λιβανός τόνισε τη σημασία των εν λόγω έργων υποδομής για την ανάπτυξη του νομού Αιτωλοακαρνανίας, καθώς δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ασφαλέστερες και ταχύτερες μεταφορές και ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό κ. Καραμανλή και την Γεν. Γραμ. κα Μαριέλλη Γεράρδη για τη συνεργασία.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ