Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  8:42: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022

Δεν θέλουμε να υποσκάψουμε το αναπτυξιακό μέλλον της χώρας υποστήριξε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό North 98 της Θεσσαλονίκης, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας.

Όπως τόνισε ο κ. Φεύγας, «το πακέτο στήριξης που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, είναι πολυεπίπεδο και αφορά στοχευμένα τους ευάλωτους πολίτες και την ενίσχυση της μεσαίας τάξης. Η κρίση θα είναι εδώ για άγνωστο διάστημα και γι’ αυτό, δεν εξαντλούμε όλα τα όπλα που έχουμε στη διάθεση μας. Πρέπει να κρατήσουμε αποθέματα και για το μέλλον». Όπως υπογράμμισε, «αν ακούγαμε τις ανεύθυνες προτάσεις της αντιπολίτευσης οι οποίες μας έλεγαν να δώσουμε όλα τα λεφτά, τότε, που η κρίση ξεκίνησε, σήμερα, δεν θα είχαμε να δώσουμε ούτε αυτά που δίνουμε για να ενισχύσουμε τα νοικοκυριά». Επιπροσθέτως, όπως σημείωσε ο κ. Φεύγας, «όλα όσα η αντιπολίτευση προτείνει, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε δημοσιονομική εκτροπή, κάτι που σημαίνει μνημόνια και επιστροφή σε μια νέα  οικονομική κρίση, αντίστοιχη της προηγούμενης δεκαετίας». Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «κάθε μέτρο που η κυβέρνηση λαμβάνει, το κάνει με γνώμονα τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας και το αναπτυξιακό της μέλλον.»

Τέλος, ο κ. Φεύγας υπογράμμισε ότι στην παρούσα συγκυρία, η κυβέρνηση, λειτουργεί σε δύο κατευθύνσεις. Αφενός, στηρίζοντας τους πολίτες της χώρας με όλα τα μέσα που διαθέτει και χωρίς να εκτροχιαστεί ο προϋπολογισμός, αφετέρου, θέτοντας τα ζητήματα της ενεργειακής κρίσης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο τέλος», όπως τόνισε, «η Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πάρει όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται, όπως το έπραξε και στην πανδημία, προκειμένου να ανακουφιστούν οι πολίτες της από την πρωτόγνωρη αυτή κρίση».

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Τζο Μπάιντεν σήμερα χαρακτήρισε τον Βλαντιμίρ Πούτιν ως «δολοφόνο δικτάτορα» και «καθαρό κακοποιό».

Σε εκδήλωση για την ημέρα του Αγίου Πατρικίου, τη γιορτή των Ιρλανδών, στο Καπιτώλιο, ο αμερικάνος Πρόεδρος για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα καταφέρθηκε κατά του προέδρου της Ρωσίας.

Ο Πούτιν είναι «δολοφόνος δικτάτορας, καθαρός κακοποιός που διεξάγει έναν ανήθικο πόλεμο εναντίον τον ανθρώπων της Ουκρανίας», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Ο Πούτιν πληρώνει βαρύ τίμημα για την επιθετικότητά του», είπε ο Μπάιντεν.

Χθες, τον είχε αποκαλέσει «εγκληματία πολέμου», προκαλώντας την αντίδραση του Κρεμλίνου.

Πηγή: iefimerida.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κατάρρευση της ΔΑΚΕ

Πρώτη δύναμη στις εκλογές των καθηγητών για το Διοικητικό Συμβούλιο της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας αναδείχθηκε η «Συμμαχία Καθηγητών» . Έλαβε  42,43% και εξέλεξε τέσσερις έδρες. Αξιοσημείωτη εξάλλου υπήρξε η μεγάλη πτώση της ΔΑΚΕ  καθώς απώλεσε την πρωτιά και σχεδόν τα 2/3 της εκλογικής της δύναμης.

Στις εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στη Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας για την ανάδειξη του νέου εννεαμελούς διοικητικού συμβουλίου κύριο χαρακτηριστικό ήταν  εξάλλου η μεγάλη αποχή. Στις κάλπε,ς που στήθηκαν σε Αγρίνιο και Αμφιλοχία,προσήλθαν 390 καθηγητές, περίπου οι μισοί σε σχέση με την αντίστοιχη προηγούμενη εκλογική διαδικασία του 2019.

Συγκεκριμένα, η «Συμμαχία Καθηγητών» έλαβε 157 ψήφους (42,43%)  και εξέλεξε τέσσερις έδρες, η ΔΑΚΕ έλαβε 112 ψήφους (30.27%) και τρεις έδρες, η Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΜΕ) έλαβε 60 ψήφους (16.21%)  και μια έδρα και η ΑΕΚ – ΑΜ έλαβε 41 ψήφους (11,08) και επίσης μια έδρα.

Εκλέγονται στο Δ.Σ.:

Συμμαχία: Μίκροβας Αντώνης, Τσόυκας Βαγγέλης, Πάντου Δέσποινα, Παπαθανασίου Βασίλης
ΔΑΚΕ: Κατσίφας Γεώργιος, Καραγιάννης Βασίλειος, Ζέλος Ιωάννης
Α.Σ. ΠΑΜΕ: Ζησιμοπούλου Βασιλική
Α.Ε.Κ.: Ζαραβίνας Μιχάλης

 

agrinionews.gr
Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ
Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιος Λιβανός ανέλαβε επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ (ΝΑΤΟ Parliamentary Assembly - NATO PA).

Σε δήλωσή του, ο κ. Λιβανός ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, τον Πρόεδρος της Βουλής κ. Κώστα Τασούλα και την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Ολόκληρη η δήλωσή του:

«Η ανάληψη της θέσης του επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ - NATO PA - με γεμίζει με περηφάνια και ευθύνη.
Περηφάνια γιατί εκπροσωπώ την Πατρίδα μας στην ανώτατη αμυντική συμμαχία του κόσμου.
Ευθύνη, γιατί βιώνουμε δυστυχώς πρωτοφανείς ιστορικές συνθήκες μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με τις επιπτώσεις του φοβερού αυτού πολέμου που μαίνεται να έχουν συγκλονιστικά επακόλουθα για όλους.
Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή να διαδέχομαι στη θέση αυτή μια εξαιρετικά σημαντική γυναίκα και θαρραλέα πολιτικό, την αγαπημένη Μαριέττα Γιαννάκου, που έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή πριν λίγες μέρες.
Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα και την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Παράταξης μας για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο μου.
Θα υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις τα συμφέροντα της Ελλάδας, τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας».

Στη σημερινή, πρώτη ομιλία του προς τα μέλη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ΝΑΤΟ, ο κ. Λιβανός υπογράμμισε τη βαθιά του πίστη στον ιδιαίτερο ρόλο που δύναται να διαδραματίσει η κοινοβουλευτική διπλωματία, μέσω της ανάπτυξης διμερών και πολυμερών σχέσεων σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, με σκοπό την αποτελεσματική προβολή των θέσεων της χώρας.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας υπογράμμισε ότι το έργο της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση ΝΑΤΟ, θα πρέπει να διαπνέεται από τις βασικές αρχές που διέπουν την εξωτερική πολιτική της χώρας μας, με προεξάρχουσες το διεθνές δίκαιο για την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία όλων των κρατών.

«Η Ελλάδα ασκεί πολυδιάστατη και δραστήρια εξωτερική πολιτική, πάντα με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας και το Ευρωπαϊκό κεντημένο», τόνισε. Πρόσθεσε, δε, ότι είναι σημαντικό να προβληθεί μέσα από τη δράση της ελληνικής αντιπροσωπείας η σταθερότητα και ασφάλεια που παρουσιάζει η Ελλάδα για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιο-Ανατολικής Μεσογείου, σε μια περίοδο διεθνούς ανασφάλειας και αναταραχών με πλέον πρόσφατη την κρίση στη Ουκρανία, που απειλούν την καθεστηκυία διεθνή έννομη τάξη.

Τέλος, ο κ. Λιβανός μνημόνευσε το έργο της εκλιπούσας Μαριέττας Γιαννάκου, την οποία, όπως τόνισε, «όλοι θα θυμόμαστε για το ζωντανό, προοδευτικό πνεύμα και το δυναμικό χαρακτήρα».
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 08/03/2022

Του:               Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ:            Την κ. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΘΕΜΑ:           «Αξιοποίηση παλαιοντολογικού θησαυρού στην Αιτωλοακαρνανία»

Κυρία Υπουργέ,

Πλήθος διάσπαρτων παλαιοντολογικών ευρημάτων συνθέτουν μια ξεχωριστή γεωλογική ιστορία της Αιτωλοακαρνανίας. Πριν από 190 εκατομμύρια χρόνια στη θάλασσα της Τηθύος, στη θέση της ακτογραμμής μεταξύ Αστακού και Μύτικα, ζούσε μεγάλη ποικιλία οργανισμών, με κυρίαρχα τα κεφαλόποδα. Τα κεφαλόποδα ήταν τα πλέον εξελιγμένα μαλάκια, αρπακτικά, σαρκοφάγα και με ικανότητα πλεύσης. Η σημαντικότερη κατηγορία αυτών ήταν οι αμμωνίτες, οι οποίοι αποτελούν σήμερα χαρακτηριστικά απολιθώματα. Σε συλλογή απολιθωμάτων και ορυκτών, επιπρόσθετα, στο Αγρίνιο περιλαμβάνεται ποικιλία πέντε χιλιάδων (5.000) δειγμάτων, τα οποία προέρχονται από Αιτωλοακαρνανία, Ευρυτανία και την υπόλοιπη Ελλάδα, με το αρχαιότερο από τα εκθέματα να προσδιορίζεται χρονικά πριν 450 εκατομμύρια χρόνια, το δε νεότερο 40.000 χρόνια.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

Προτίθεστε, δια των ενεργειών και προτροπής σας, να ιδρυθεί Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟΑ, στην Αιτωλοακαρνανία, το οποίο να περιλαμβάνει τις μεμονωμένες και διάσπαρτες συλλογές απολιθωμάτων και ορυκτών, καθώς και πάσης άλλης μορφής παλαιοντολογικού υλικού της ευρύτερης περιοχής;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανοιχτή Προσυνεδριακή Συνέλευση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ Ορεινού Βάλτου την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 11:30 πμ στο Χαλκιόπουλο (αίθουσα εκδηλώσεων π. δημαρχείου).

Στη Συνέλευση:

· Θα γίνει παρουσίαση και συζήτηση επί των κειμένων του προσυνεδριακού διαλόγου (Πολιτικές Θέσεις και σχέδιο Καταστατικού) για το 3οΣυνέδριο του κόμματος, που θα διεξαχθεί από 14 έως 17 Απριλίου.

· Θα καθορισθεί η ημερομηνία (1-3 Απριλίου) εκλογής αντιπροσώπων της Οργάνωσης Μελών για το Συνέδριο.

· Θα εκλεγεί Εφορευτική Επιτροπή.

· Θα κατατεθούν ή προταθούν οι υποψηφιότητες αντιπροσώπων.

Στη συνέλευση θα παραβρεθούν οι δύο βουλευτές του κόμματος.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ