Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  12:31: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2022 10:20

Νέο μήνυμα Ζελένσκι: «Δεν καταθέσαμε τα όπλα» – Απέρριψε την πρόταση φυγάδευσης των ΗΠΑ

Νέο μήνυμα στους πολίτες της Ουκρανίας απέστειλε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι από τους δρόμους του Κιέβου το Σαββάτο το πρωί.

Ο Ζελένσκι ξεκαθάρισε μέσω βίντεο πως ο ουκρανικός στρατός δεν έχει παραδώσει τα όπλα και συνεχίζει τη μάχη απέναντι στην ρωσική εισβολή.

«Υπάρχουν πολλές πλαστές πληροφορίες στο διαδίκτυο ότι καλώ τον στρατό μας να καταθέσει τα όπλα και ότι υπάρχει εκκένωση.Είμαι εδώ. Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα. Θα υπερασπιστούμε το κράτος μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

zelenski 26 2 2022

Ο Ζελένσκι απέρριψε την πρόταση των ΗΠΑ να τον φυγαδεύσουν

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απέρριψε την προσφορά της Ουάσιγκτον για να διαφύγει από την Ουκρανία σύμφωνα με ΜΜΕ των ΗΠΑ.

«Η μάχη είναι εδώ. Χρειάζομαι πυρομαχικά όχι μέσο μεταφοράς» δήλωσε ο Ζελένσκι, σύμφωνα με το όσα είπε στο Associated Press ανώτατος αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών.

Ο Ζελένσκι με ένα νυχτερινό μήνυμα προς τους πολίτες είπε πως «όταν μας επιτίθεστε, θα βλέπετε τα πρόσωπά μας, όχι τις πλάτες μας. Είμαστε όλοι εδώ. Και θα μείνουμε εδώ» διεμήνυσε.

Μάχες σε όλη τη χώρα

Μάχες διεξάγονται σήμερα κοντά στις πόλεις της νότιας Ουκρανίας Μαριούπολη, Χερσώνα, Μικολάιβ και Οδησσό, δήλωσε ένας σύμβουλος του γραφείου του Ουκρανού προέδρου.

“Σφοδρές μάχες σημειώνονται κοντά στη Μαριούπολη”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μικάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας. “Όμως δεν υπάρχει περίπτωση η Μαριούπολη να παραδοθεί ή να καταληφθεί”.

Βομβαρδισμοί στο Κίεβο και σε ακόμη 3 πόλεις

Η στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως περιοχές κοντά στις πόλεις Σούμι, Πολτάβα και Μαριούπολη επλήγησαν από αέρος, με πυραύλους ρωσικούς πυραύλους κρουζ Kalibr να εκτοξεύονται εναντίον της χώρας από τη Μαύρη Θάλασσα.

Εξάλλου, βομβαρδισμοί ακούστηκαν σήμερα το πρωί στο κέντρο του Κιέβου, μεταδίδει ανταποκριτής του Reuters, έπειτα από πληροφορίες για πυρά όπλων στην ίδια περιοχή.

Όπως δήλωσε νωρίτερα αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο ειδήσεων, πυρά ακούστηκαν κοντά στην περιοχή όπου βρίσκεται η έδρα της κυβέρνησης στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Η Ουκρανία ανέφερε νωρίτερα επίθεση σε στρατιωτική βάση κοντά στο κέντρο της πόλης η οποία όπως είπε αποκρούστηκε.

Πηγή: newsit.gr