Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  1:54: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2022 17:35

Εισβολή στην Ουκρανία: 198 νεκροί Ουκρανοί από την ρωσική εισβολή – Μάχες σε τέσσερις περιοχές

Οι Ρώσοι σφυροκοπούν το Κίεβο με μάχες να σημειώνονται σε διάφορα σημεία στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας αλλά και στα περίχωρα ενώ δυο πύραυλοι έχουν χτυπήσει περιοχές νοτιοδυτικά του Κιέβου.

Ένας πύραυλος έπληξε πολυκατοικία ενώ άλλο προσγειώθηκε κοντά στο αεροδρόμιο. Από αυτές τις επιθέσεις δεν υπάρχουν νεκροί όμως σύμφωνα με τον υπουργείο Υγείας στην Ουκρανία 198 πολίτες έχουν σκοτωθεί, μεταξύ των οποίων και 3 παιδιά.

Οι μάχες εκτός από το Κίεβο μαίνονται σε Μαριούπολη, Χερσώνα, Μικλάιβ και Οδησσό, σύμφωνα με σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου ενώ τα ρωσικά στρατεύματα έχουν καταλάβει τον Υδροηλεκτρικό σταθμό του Κιέβου σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax το Σάββατο, επικαλούμενο το Υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας.

Επίσης μάχες ξεκίνησαν ξανά στην πόλη Σούμι, στη βορειοανατολική Ουκρανία, με την τοπική διοίκηση να καλεί τον κόσμο να παραμείνει στο σπίτι.

Οι Ρώσοι λένε πως κατέλαβαν τη Μελιτόπολ

Ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν την πόλη Μελιτόπολ στη νοτιοανατολική ουκρανική επαρχία Ζαπορίζια, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο ανέφερε επίσης πως η Ρωσία χρησιμοποίησε αεροπορικούς και εκτοξευόμενους από πλοία πυραύλους κρουζ προκειμένου να εξαπολύσει πλήγματα στη διάρκεια της νύχτας εναντίον στρατιωτικών στόχων στην Ουκρανία.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, ρωσικά στρατεύματα έπληξαν εκατοντάδες στόχους στρατιωτικών υποδομών και κατέστρεψαν αρκετά αεροσκάφη και δεκάδες άρματα μάχης και τεθωρακισμένα και οχήματα πυροβολικού.

Ζελένσκι: Να ενταχθούμε άμεσα στην ΕΕ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι ζήτησε να ληφθεί άμεσα απόφαση για να ενταχθεί η Ουκρανία στην Ευρωπαική Ένωση.

«Είναι μια κρίσιμη στιγμή για να κλείσουμε μια για πάντα τη μακροχρόνια συζήτηση και να αποφασίσουμε για την ένταξη της Ουκρανίας στην #ΕΕ», έγραψε στο Twitter πριν από λίγο.

«Συζήτησα με τον Σαρλ Μισέλ για περαιτέρω αποτελεσματική βοήθεια και τον ηρωικό αγώνα των Ουκρανών για το ελεύθερο μέλλον τους», πρόθσεσε.

newsit.gr