Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  5:21: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 18:59

Καραγκούνης με Λέκκα στις πληγείσες περιοχές της Μακρυνείας

Εκ νέου επίσκεψη πραγματοποίησε,  όπως είχε δεσμευτεί, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ  κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης παρουσία  του καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ, κ. Ευθύμιου Λέκκα, στις πληγείσες περιοχές της Μακρυνείας από τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα του Δεκεμβρίου.

Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος Αγρινίου υπεύθυνος για το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Αυτεπιστασίας και Συντηρήσεων Έργων και Εγκαταστάσεων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Ευθύμιος Γρίβας και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αγρινίου κ. Τζιώλης Δημήτριος.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Καραγκούνης πραγματοποιώντας τη δέσμευσή του για εκ νέου εκτίμηση των καταστροφών από τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα, προκειμένου να αρχίσει το συντομότερο δυνατό η αποκατάσταση τους, επισκέφθηκε με τους ως άνω, αρχικά την περιοχή της Άνω Μακρυνούς και μετέπειτα της Μεσάριστας, όπου ο καθηγητής εξέτασε ξανά τις κατολισθήσεις, καθιζήσεις και τις εν γένει καταστροφές σε οικίες και διάφορα σημεία του οδικού δικτύου και διαπίστωσε ότι με την σταδιακή αποστράγγιση των υδάτων, τέλος του μήνα-αρχές του επομένου θα μπορέσει να αρχίσει η αποκατάσταση των ζημιών στα εκεί σημεία.

Εν συνεχεία επισκέφθηκαν  το Άνω Κεράσοβο, όπου ο κ. Λέκκας σε συνεργασία με τους αρμοδίους εκτίμησαν τη μεγάλη κατολίσθηση και την ανάγκη να δημιουργηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας, μια παράκαμψη του καταστραμμένου δρόμου ούτως ώστε να αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο και να καταστεί εφικτή η μετάβαση των κτηνοτρόφων και λοιπών επαγγελματιών στις εργασίες τους.

Οι πρόεδροι των ως άνω τοπικών κοινοτήτων, κ. Βασίλειος Γαλατσίδας, κ. Κωνσταντίνος Δασκαλής και κ. Νικόλαος Σιάσος καθώς και κάτοικοι που παρευρέθηκαν στις πληγείσες περιοχές κατά την επίσκεψη του καθηγητή , τον ενημέρωσαν ενδελεχώς για το σύνολο της καταστροφής και τον αντίκτυπο αυτού στη καθημερινότητά τους.

Από την πλευρά του ο κ. Λέκκας κατανόησε και εκτίμησε το μέγεθος της καταστροφής και σε συνεργασία με τον κ.Καραγκούνη ενημέρωσαν και τους αρμοδίους για την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των ζημιών.

agriniopress.gr