Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  10:40: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2022 22:59

Τ. Θεοδωρικάκος: Τέλος στη βία και τον χουλιγκανισμό

Τέλος στη βία και τον χουλιγκανισμό ανέφερε ο Τάκης Θεοδωρικάκος σε ομιλία του σε εκδήλωση της Δ.Ε.Ε.Π. της Νέας Δημοκρατίας Σερρών

«Την πρώτη μέρα, μετά την ανείπωτη τραγωδία της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη υπήρξαν διάφορες φωνές ότι η αστυνομία δε πρόκειται να βρει τους ενόχους, ότι προτίθεται να χαριστεί σε κάποιους, διότι έχει σχέσεις ο κόσμος των χούλιγκανς με την αστυνομία ή ότι είναι ανίκανη να τους βρει. Όλη η Ελλάδα είδε μέσα σε πέντε ημέρες ότι η Ελληνική Αστυνομία και θέλει, και ξέρει, και μπορεί να κάνει τη δουλειά της. Κι αυτό έκανε και σε αυτή την περίπτωση και θα συνεχίσει να το κάνει συνέχεια» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ομιλία του σε εκδήλωση της Δ.Ε.Ε.Π. της Νέας Δημοκρατίας Σερρών.

Όπως ξεκαθάρισε, «ο χουλιγκανισμός δεν μπορεί να έχει θέση στη ζωή μας. Οι αθλητικές ομάδες δεν έχουν ανάγκη από τέτοιου είδους στρατούς χούλιγκαν δεν είναι δύναμη είναι ντροπή. Οι χούλιγκαν δεν έχουν καμία σχέση με την αγάπη μας στην ομάδα, με την αγάπη στον αθλητισμό. Οι σύλλογοι έχουν ανάγκη από νέες και νέους που αγωνίζονται, έχουν ανάγκη από οικογένειες, τις οικογένειες όλων μας που θέλουν να πάνε στο γήπεδο να δούνε το αγαπημένο τους άθλημα, με ειρήνη, με φιλία, με κέφι με ασφάλεια. Αυτή είναι η μόνη στήριξη που χρειάζονται, η μόνη στήριξη που έχει νόημα».

Ο υπουργός εξέφρασε τη θλίψη του και τη στήριξή του στην οικογένεια Καμπανού, σημειώνοντας πως «αυτό το γεγονός θα μπορούσε να έχει συμβεί οπουδήποτε. Στην Αθήνα ή σε οποιαδήποτε άλλη πόλη της χώρας. Δυστυχώς, ο χουλιγκανισμός είναι ένα φαινόμενο που απειλεί και τον αθλητισμό και τις ομάδες και την κοινωνία. Είναι μία μάστιγα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Αποφασιστικά και χωρίς κανείς να δικαιούται να κάνει ότι δεν ακούει και δεν βλέπει».

Όπως επισήμανε, η Ελληνική Αστυνομία μόνο τις τελευταίες πέντε ημέρες έχει κλείσει πάνω από 20 παράνομους συνδέσμους που λέγονται φιλάθλων αλλά δεν είναι, τους σφράγισε και δεν πρόκειται να ξανά ανοίξουν. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ασχοληθεί με λεπτομέρειες για το θέμα και τις επόμενες μέρες πρόκειται να γίνουν νέες σημαντικές ανακοινώσεις και δεσμεύσεις από την πλευρά της πολιτείας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας και του χουλιγκανισμού, ανέφερε.

«Περιμένω όμως ότι και οι ιδιοκτήτες των ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ και οι αθλητικοί παράγοντες θα αποφασίσουν να βάλουν πλάτη σε αυτή την προσπάθεια αφήνοντας το χτες τις ομάδες των χούλιγκαν και των βιαιοτήτων. Και πιστεύω ότι η Θεσσαλονίκη οφείλει τώρα να δείξει το πανέμορφο πρόσωπο της πόλης, με ανθρωπιά, με αλληλεγγύη, με υψηλό πολιτισμό και ανοιχτούς ορίζοντες και είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν πρωτοβουλίες από ανθρώπους που μπορούν να επηρεάσουν και να κάνουν πράξη αυτό που πιστεύω ακράδαντα ότι είναι η άποψη σχεδόν όλων των θεσσαλονικιών και όλων Μακεδόνων, το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και ο αθλητισμός ενώνουν τους Έλληνες και δεν μπορεί να τους διχάζουν σε βόρειους και νότιους ούτε ανάμεσα σε ομάδες της ίδιας πόλης. Είμαστε όλοι οι Έλληνες, είμαστε όλοι αδέρφια και οφείλουμε όλοι να το δείχνουμε με τις συμπεριφορές μας. Πάντως αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη, αυτή τη λογική να την κάνει πραγματικότητα και στο χώρο των γηπέδων» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

naftemporiki.gr